© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
22-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaamsdeel
Er is geen lichaamsdeel dat als het gebroken wordt,
zoveel pijn kan doen dan je "hart"

» Reageer (9)
17-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moois
Als je goed kijkt,kan je elke dag iets moois zien

» Reageer (12)
15-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je huisdier aankleden: een goed idee?

Halloween komt al angstaanjagend dichtbij en het is tijd om je verkleedkleren en snoepjes klaar te leggen! Maar hoe zit het met je huisdier.... kan die ook meedoen met de feestvreugde?

Misschien heb je de trend ook wel opgemerkt: kostuums speciaal voor huisdieren. Je ziet schattige foto's op social media van honden en katten aangekleed als pompoen, fee, spin en alles daar tussenin. En we moeten toegeven, dat ziet er soms heel schattig of grappig uit. Toch is het belangrijk om je af te vragen: wat vinden onze huisdieren hier zelf van?

Sommige dieren lijken er totaal geen problemen mee te hebben om te worden aangekleed. Andere dieren worden er ronduit angstig van en voor hen is een verkleedfeestje echt een stressvolle ervaring. Het belangrijkste is om goed na te denken wat het beste is voor jouw hond of kat.

Wanneer is kleding wél een goed idee?

Het kan nuttig zijn om je huisdier van jongs af aan te leren wat het is om kleding te dragen - bijvoorbeeld in het geval van een kortharig ras, of als je in een gebied met een koud klimaat woont. Bij strenge vorst, nat weer en lange wandelingen kunnen een hondenjas of zelfs sneeuwschoentjes soms noodzakelijk zijn. Huisdieren met een witte of hele dunne vacht lopen op warme dagen in de zomer verhoogd risico op zonnebrand en huidkanker. Zij kunnen dan speciale zonwerende kleding dragen.

Daarnaast voelen sommige honden en katten zich juist prettig en veilig als ze iets comfortabels dragen. Veel honden worden bijvoorbeeld kalm als ze worden gewikkeld in een 'thundershirt' tijdens het vuurwerk of hard onweer.

Ook een harnas kan een nuttig 'kledingstuk' zijn voor je huisdier om van jonge leeftijd aan te wennen. Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt en kies een tuigje van goede kwaliteit zodat je huisdier genoeg bewegingsvrijheid heeft en er niets knelt.

Ons advies

De filosofie van Pawshake is dat we huisdieren graag zien op hun natuurlijke donzige, vrolijke en ontspannen manier. Als kleding of accessoires zoals hoedjes en brillen hun bewegingsvrijheid beperkt, als ze het ongemakkelijk vinden of gestrest worden van de aandacht die ze niet begrijpen, laat de kostuums dan achterwege.

We adviseren om absoluut niets te gebruiken waardoor je hond zich kan verslikken, beknellen, moeilijker kan bewegen of slechter kan zijn. Gebruik ook geen verfsprays om je huisdier een vrolijke kleur te geven: het kan gaan irriteren op de gevoelige huid van je huisdier, en hij zou het er waarschijnlijk af willen likken met alle gevolgen van dien. Veiligheid en comfort van het huisdier moet altijd om één staan.

Vind je het toch té leuk om je huisdier iets feestelijks mee te geven met Halloween? Kies dan iets wat hij gewend is te dragen, of iets dat daar op lijkt. Je kunt bijvoorbeeld een feestelijke halsband om doen of het tuigje versieren met enge Halloween-prints. Jij kent je huisdier het beste en weet wat hij wel en niet fijn vindt. Respecteer de grenzen van je huisdier.

En wil je het helemaal leuk en diervriendelijk houden dit jaar? Laat het kostuum voor je huisdier dan achterwege, en verkleed jezelf als je eigen hond of kat ;-)

Publicatie met toelating van Pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/je-huisdier-aankleden-een-goed-idee


» Reageer (9)
10-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatkamer
Binnenin ieder mens bevindt zich een schatkamer
met alles erin wat je ooit zal nodig hebben

» Reageer (10)
08-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazelen
Net als met mazelen,
liefde is het meest gevaarlijk als het laat in je leven komt

» Reageer (10)
03-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzichtig
Wees voorzichtig met hen,die niets te verliezen hebben

» Reageer (4)
01-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blaadjes
Omdat de bomen in het najaar niet kunnen praten,
tonen ze met al hun blaadjes,
dat je los moet durven laten

» Reageer (11)
26-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed of slecht
Er is niets dat goed of slecht is in het leven.
Dus doe een wijze keuze

» Reageer (11)
24-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke kamerplanten zijn giftig voor huisdieren?

Veel honden en katten vinden het lekker om te knagen aan je kamerplanten. Vooral binnenkatten gaan graag op zoek naar frisse groene plantjes. Maar sommige planten zijn giftig en kunnen je huisdier ernstig ziek maken. Welke planten zijn giftig voor je hond of kat, en wat zijn veilige alternatieven?

Als je hond of kat van een giftige plant heeft gegeten kan hij ernstig ziek worden met symptomen als: braken, diarree, piepen, kwijlen. Zie je één van deze symptomen? Ga dan meteen naar de dierenarts. 

Veelvoorkomende giftige planten:

  • Aloe Vera
  • Anemoon
  • Azalea
  • Bolbloemen zoals Hyacinth, Narcis en Amaryllis
  • Chrysant
  • Dieffenbacchia
  • Dracaena
  • Ficus
  • Gatenplant
  • Lepelplant
  • Kerstplanten |(kerstster, kerstroos, maretak, hulst)
  • Philodendron

Vermijd deze planten en/of zet ze op een veilige, hoge plaats.

Vooral katten zullen vaak automatisch giftige planten uit zichzelf mijden, maar ga hier niet automatisch van uit. Met name jonge dieren lopen extra risico op vergiftiging. Kittens gaan graag nog op onderzoek uit en kunnen het onderscheid tussen giftig en niet giftig nog niet maken. Ook honden en andere dieren die nieuwsgierig zijn en zich vervelen lopen het risico om aan giftige planten te knagen.

De lijst van giftige planten is lang. Daarom is het makkelijker om een plant te kiezen die zeker niet gevaarlijk is voor je hond of kat.

Veelvoorkomende veilige planten:

  • Areca palm, dwergpalm. Met palmen zit je altijd goed!
  • Bamboe
  • Bromelia (bloem)
  • Haworthia (een niet-giftige vetplant)
  • Gerbera
  • Goudsbloem
  • Graslelie
  • Olifantspoot
  • Orchidee
  • Varen
  • Verse keukenkruiden zoals peterselie of munt zijn zelfs gezond voor je kat! 

Katten houden van gras

Uiteraard zijn kamerplanten niet bedoeld om op te eten. Toch zullen veel katten wel behoefte hebben om aan het groen te knagen. Buitenkatten voorzien zichzelf in die behoefte, maar binnenkatten moet je een handje helpen. Verwen je binnenkat daarom regelmatig met een pot vers kattengras. Er zit veel foliumzuur in kattengras wat hartstikke gezond voor ze is. Ook helpt het ze om haarballen te braken en ze vinden het vaak lekker. Let op: katten die erg van kattengras houden zullen ook graag van je niet-giftige kamerplanten eten. Het groen zelf kunnen ze overigens niet goed verteren: ze 'knagen' er vooral op om de voedingsstoffen eruit te halen. De vezels braken ze weer uit.

Wist je dat ook veel honden van vers (katten)gras houden? Waarom weten we niet precies, maar we vermoeden dat ze het gewoon lekker vinden. Laat hem dus maar lekker knabbelen!

Je hond of kat bepaalt zelf hoeveel gras hij eet, dus een aanbevolen dosis is niet nodig. Laat het gewoon lekker staan en laat je huisdier zelf eten als hij behoefte heeft. Sommige katten overdrijven echter en blijven maar eten (en braken). Dan kun je het potje gras beter af en toe weghalen. Kattengras kun je kant-en-klaar kopen in de dierenwinkel, bloemenzaak of het tuincentrum.Dat is veilig, gezond en milieuvriendelijk!  

Publicatie met toelating van Pawshake:  https://nl.pawshake.be/blog/giftige-kamerplanten-huisdieren?


» Reageer (8)
19-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
De liefde is een geschenk,
maar velen weten het niet!

» Reageer (12)
17-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezeldschap
Je moet heel je leven vooral met jezelf doorbrengen,
wees daarom prettig gezelschap

» Reageer (6)
12-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onschatbare waarde
Het geluk om bemind te worden,
is van onschatbare waarde

» Reageer (12)
10-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happiness
Vriendschap geeft een mens kracht ,
vooral op momenten dat je het juist niet verwacht

» Reageer (8)
05-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 activiteiten voor een mindful hond

Is jouw hond soms een beetje hyperactief? Luistert hij slecht, is hij verveeld of juist gestresst? Daar kun je wat aan doen. Het is belangrijk dat jouw hond regelmatig fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Met deze activiteiten wordt je hond moe en voldaan zonder dat hij té enthousiast raakt, en word jij als baasje of als hondenoppas ook meer 'mindful'*.

* Mindfulness = het beoefenen van kwaliteitsvolle aandacht die bijdraagt tot het mentaal en emotioneel welzijn van de hond en zijn mens.

Honden zorgen ervoor dat bij mensen het stressniveau omlaag gaat. Maar ook jij kunt je hond helpen om relaxter te worden. Deze 7 activiteiten vergroten bovendien de band tussen jou en je hond, waardoor jullie het thuis nog fijner zullen hebben samen.

1. Lange wandelingen

Een lange wandeling van 1 tot 2 uur helpt je hond om volledig 'hond' te zijn. Hij kan snuffelen, lopen, spelen, de omgeving verkennen en echt ontladen. Probeer elke dag één lange wandeling in te plannen waarin je hond de vrijheid heeft om z'n gang te gaan. Let op: het is belangrijk dat de baas ook mindful is, dus vergeet je telefoon en je werk en kom zelf samen met je hond tot rust

2. Zwemmen

Houdt jouw hond van water? Een balletje in het water gooien en laten ophalen kan leuk zijn, maar voor sommige honden kan het obok erg heftig zijn en de adrenaline vergroten. Wil je jouw hond echt voldaan en relaxed krijgen, dan kan echt 'zwemmen' samen met je hond enorm ontspannend werken. Laat je hond naast je zwemmen en trek echt een paar baantjes met je hond. Motiveer hem en prijs hem als hij achter je aan wil zwemmen. Let op: zwem in open water niet te ver van de kant, zorg dat je bij vermoeidheid snel weer uit het water kunt.

3. Kauwen

Honden die veel stress ervaren, zullen in veel gevallen iets zoeken om op te kauwen. Dat kunnen je meubels of je schoenen zijn. Dat is niet leuk maar neem het hem niet kwalijk: langdurig op iets kauwen kan enorm ontspannend werken en geeft je hond veel voldoening. Geef je hond daarom elke dag een kauwstaaf waar hij heerlijk bij weg kan dromen. Geschikt zijn bullepezen, rauw gedroogd vlees, hertengewei of rauwe botten van kleine dieren (kippenkarkas, eendennek, kippenvleugels, konijnkarkas etc). Kies geen botten van staande delen van grazers zoals poten, schenkel of knie: die zijn te hard voor het gebit van je hond.

4. Speuren

Een speurtocht maakt elke 'gewone' wandeling tot een superactiviteit waar je hond veel plezier aan beleeft. Speuren vergt concentratie en inzet van je hond, en hij wordt echt aan het werk gezet. Speuren betekent: neus aan de grond en een spoor volgen. De meeste honden zijn er gek op! Je kunt speuren op twee manieren: loop een ingewikkelde route door het bos en laat je hond jou zoeken. Bij de beginnende speurder kun je dit het beste met 2 baasjes doen, zodat het ene baasje zich verstopt, en de andere bij de hond blijft. Een andere optie is door een spoor uit te zetten van kleine hondenkoekjes. Je hond zal dit enorm spannend vinden en de beloning van een lekker botje (of het vinden van jou) vindt hij geweldig!

5. Massage 

Een massagebeurt kan je hond diepe ontspanning geven en hij zal het enorm waarderen. Begin rustig met aaien totdat de hond ontspannen is. Begin zachtjes te masseren onder zijn oren en in zijn nek, en ga dan verder naar de schouders, rug, borst en poten. Ga alleen verder als je hond het zichtbaar prettig vindt 

Publiciteren met toelating van Pawshake  :https://nl.pawshake.be/blog/5-activiteiten-voor-een-mindful-hond 


» Reageer (12)
09-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunst
De kunst van het leven is thuis te zijn alsof je op reis bent

» Reageer (10)
04-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleur
Kleur in je leven breng je niet met verf
maar met je hart

» Reageer (18)
02-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineels
Iets origineels is moeilijk te vinden,
maar gemakkelijk te herkennen

» Reageer (15)
27-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf

Mensen en treinen nemen maatregelen, maar wat met je huisdieren? Enkele tips.

- Binnen
Hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen, zeker als je het huis koel kan houden. Dat doe je door de gordijnen te sluiten of de rolluiken neer te laten.

Mogen je huisdieren niet binnen, voorzie dan schaduw of een plek waar ze kunnen schuilen tegen de zon. Zorg ervoor dat er geen plastic, glas of golfplaten in het kot aanwezig zijn: dit creëert een serre-effect waardoor het in de schuilplaats nog warmer wordt dan buiten.

- Water
Net zoals mensen kunnen huisdieren uitdrogen. Voorzie elke dag vers, fris water dat liefst op een schaduwrijke plek blijft staan. Overweeg een grotere kom dan normaal, zeker als je de hele dag van huis bent. Laat je hond in een zwembadje rollebollen of spuit hem nat om de verfrissing totaal te maken.

-    Niet thuis
Ben je niet thuis, vraag dan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden en je huisdieren te beschermen tegen de zon en hitte en te voorzien van water en afkoeling.

-    Elektriciteit
In gebieden waar de elektriciteit uitvalt door de hitte of waar geëvacueerd moet worden, wordt aangeraden de huisdieren mee te nemen, in de mate van het mogelijke.

-    Wandelen
Behandel je huisdieren net als kleine kinderen of bejaarden bij een hittegolf: geen zware inspanningen op het heetst van de dag. Wandel bij voorkeur ' s ochtends vroeg en/of 's avonds laat en vermijd zeker de uren tussen 11 en 18 uur .

Zoek een schaduwrijke plek op en neem extra water mee voor je hond. Plan eventueel een rustpauze als je merkt dat de inspanning toch te zwaar is voor de hond.

Beton, asfalt en zand zijn te vermijden: deze kunnen de poten van de hond (of kat) zwaar verbranden. Je hond een duik laten nemen in een rivier of meer is ook niet altijd een goed idee: de warmte kan de waterkwaliteit aantasten en je hond opzadelen met bacterieën en diarree (wat uitdroging nog waarschijnlijker maakt). Opletten is de boodschap. 

-    Extra kwetsbaar
Honden met korte snuiten zijn extra kwetsbaar omdat ze moeilijker kunnen ademen. Zij mogen zeker geen inspanningen doen en niet in de zon liggen. Ook huisdieren met een witte vacht moeten extra beschermd worden: zij lopen meer risico op huidkanker.

-    Vochtigheid
Niet alleen een hoge temperatuur, ook een hoge vochtigheidsgraad is gevaarlijk voor je huisdieren. Zeker honden koelen af door contact met de lucht (vandaar de tond uit de bek). Als de vochtigheid te hoog is, kan de hond geen warmte afgeven aan de omgeving en kan zijn eigen temperatuur snel oplopen. In zo'n omstandigheid is het essentieel je hond snel af te koelen, door water, ijsblokken of een ventilator. Let wel: een ventilator alleen kan een hond niet koel houden.

-    Borstelen
Een geborstelde vacht voorkomt huidproblemen en kan je hond ook helpen 'fris' te blijven. Heeft je hond lang haar, overweeg dan een knipbeurt (geen scheerbeurt!): minder haar kan minder warmte vasthouden. Let wel: als het haar te kort wordt, kan de huid van je hond verbranden. In dat geval doe je er goed aan zonnecrème te smeren.

-    Verfrissende snoepjes
Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas.  Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.

-    Zonnecrème
Haarloze of kortgeschoren huisdieren worden beter ingesmeerd met zonnecrème als extra bescherming tegen de zon. Ook zij kunnen verbranden. Overweeg ze een hoedje op te zetten.

-    Auto
Laat een hond, netzomin als een baby, in een warme auto of die nu in de zon staat of niet. Het raampje een beetje openzetten, is niet voldoende. Elk jaar sterven verschillende huisdieren door de hitte die in een auto nog veel sneller oploopt dan elders. Neem je hond mee of voorzie opvang thuis of in een tijdelijk opvangtehuis.

- Zonneslag
Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.

Rij onmiddellijk naar de dierenarts om schade aan de organen of zelfs de dood te vermijden.

Geef je hond terwijl kleine slokje fris (niet koud!) water, en koel hem/haar af met koudecompressen


 


» Reageer (24)
25-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkfouten
Gevoel maakt geen denkfouten

» Reageer (14)
20-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paradox
De paradox van deze tijd in de geschiedenis is,
dat we hogere gebouwen hebben,maar kortere lontjes,
bredere wegen,maar engere standpunten

» Reageer (17)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
poco_loco
blog.seniorennet.be/poco_lo


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!