Inhoud blog
  • Beste Lezers
  • oefen rit
  • biecht
  • Het eten smaakte!
  • Geen nieuws
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)
  • ONDER DE HOLLEBOOM
    VERHAALTJES
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschokt

    Geschokt had hij het gezien door een kier van de deur van moeder en vaders slaapkamer .Het raakte hem in zijn jonge hartje ,hoe hij moeder  op haar knieën zag zitten wenend met paternoster rond de gekruiste ruwe gebruinde handen .De tranen rolden van onder moeders bril over haar  gerimpelde gezicht .Terwijl zij smekend opkeek naar het glazen jezus beeld .Het kindje dat  in de schoot lag van zijn moeder .Half luid prevelde ze  naar het beeld toe omringd door vier brandende kaarsen, ze smeekte het beeld met trillende lippen om eens wat geluk  in haar leven .Na alweer een tegenslag in de stal. Het derde kalfje in twee jaar dat stierf binnen de drie dagen .Ze hield van de boerenstiel zijn moeder ,  ze had niets anders gezien in haar leven en ze wist dat het gedaan was .Vader was  altijd gaan werken ,de wereld van  de kleine dorpen onderging een metamorfose in de begin jaren zestig. De  archaïsche  gemeenschappen van kleine landbouwers  was voorbij .De boerenbond  startte  een omwenteling in de landbouw .Grootschaligheid  en industrieel  melkvee en slachtvee houderijen zouden alleen over blijven .Vader had het al jaren haar gevraagd om te stoppen ,het was met moeite rondkomen ,en het harde mannenwerk dat zij moest doen ,terwijl hij werken was  stoorde hem .Ge werkt u helemaal kapot had hij meermaals vertwijfeld gezegd.

    De kleine snapte het allemaal niet ,hij wist wel dat er doffe ellende was ,de beelden  van zijn moeder ,wenend met het geld van de verkochte varkens in de hand .De prijs stond weeral eens laag had de  veehandelaar  verteld .Het schrijnende echte verdriet  van zijn moeder  brandde  in zijn geest. Telkens hij aan haar  dacht was het een wenende moeder die voor zijn ogen kwam. Alles was triestig  in dit huis  zelfs het  beeld van jezus was er een van een lijdende  mens ,en die moeder maria  was nog erger , wat een sloor. Al die tristesse  zouden een kind in zijn prille bestaan kapot maken en afsnijden van elk gevoel van geluk  .Ongelooflijk echter hoe de geest van een kind zich kan afzetten tegen een toestand die voor velen uitzichtloos leek .Het kwam sterk in de kleine prosper op ,hij moest en zou een ander leven willen. Met de klas  mochten ze op witte donderdag naar de patronage ,dit was eigenlijk een polyvalent  lokaal van de meisjes school, waar kon geturnd worden ,dit zag je aan de zweedse klim rekken aan de muur .Verder werd de zaal ook gebruikt voor toneel ,dit zag je aan het verhoog vooraan de zaal ,dat kon afgesloten worden met een  zware draperie .Nu was de zaal omgetoverd  in een filmzaal .Vooraan op het podium stond  een groot wit doek .En achteraan de zaal stond een reuze projector op een al even zwaar  statief .Een motor maakte lawaai en rond het toestel blaasde hete lucht .De oudste jongens hielpen  een norse man met een zwarte snor en legden verschillende  filmrollen op een tafel .De norse man stak een stekker in  en een verblindend licht flitste in de ogen van de starende kinderen .Het werd muisstil en  de hoofd onderwijzer kwam vooraan  plaats nemen voor het witte doek .Vandaag kinderen kijken we naar  een film over het leven  van de heer jezus .De film noemt de “King of the kings” ons here god  de koning der koningen .De lichten doofden en krakend  kwamen de eerste beelden op het scherm. romeinse soldaten marcheerden luid in jeruzalem , en sloegen bloederig een opstand neer in jeruzalem .De kleine , raakte overdonderd door de beelden en het veel te luide geluid van de film .De Jezus die hier werd getoond was  een echte cowboy jezus  een rijzige sterke man ,helemaal niet gelijkend op die triestigaard thuis in moeders kamer .En die moeder maria dan  amai wat een prachtig meisje dit waren nog eens figuren om voor te knielen  en te strijden.

    Die slavinnen van herodes   waren ook mooi  en ze hadden weinig kleren aan ,maar daar lette prosper   voorlopig nog niet teveel op. De moeder maria dat was zijn  openbaring.

    31-12-2012 om 00:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We waren zover

    We waren zover ,nu nog het laatste de epiloog  .De groene specht  klepperde en prikte tevergeefs in het voeder bakje .Te laat groene vriend vanaf nu zal je het ergens anders moeten zoeken. Pastoor prosper  zat in de bamboe zetel  aan de bamboe tafel  in de tuin .Op  zo één van die zeldzame  warme lente dagen .De deurbel lag af in de pastorij  ,want pastoor prosper  was einde verhaal. Hij had aandachtig geluisterd  naar het betoog van  dokter  Geltwolf  en hij geloofde best dat  pancreas kanker kon genezen worden ,of toch minstens onder controle gehouden worden mits de nieuwe chemo technieken  en het drastisch  wijzigen van de eet en drink gewoontes .Dieet maaltijden konden best lekker zijn  betoogde de dokter , samen zouden wij gesterkt door een diep geloof  ,de strijd en het lijden aangaan  zoals het een  christen priester dienaar past .Prosper was even onder de indruk en bijna had hij zijn geloof terug ,zo overtuigend en hoopgevend  klonk Geltwolf .

    Hoe vaak had hij niet met succes stervenden  bij de toediening van de laatste sacramenten , kunnen kalmeren en  hun intense angst voor de nakende dood  verzacht .Door hen voor te liegen dat er voor gelovigen nog iets was  na het overlijden van het lichaam. Want inderdaad  geef toe één van de voordelen van geloven in om het even welke religie is toch het feit van de hoop op een hiernamaals  ,voor wie zich in het aardse overleven  een  beetje  heeft gedragen .Geloven  heeft zeker het  voordeel dat  je minder angstig sterft.

    Goed dokter sprak prosper ,ik zal met u contact opnemen ,voor het opstarten van de behandeling, ik weet dat we er snel bij moeten zijn ,maar sta mij toe toch eerst een paar aardse zaken te regelen. Dokter geltwolf ging als het ware mee op in  de wens van prosper uit  respect voor de functie van zijn patiënt  en stemde in.

    Prosper had  lang moeten zoeken naar die pil van de nazis  , je weet wel  de nazi leiders en de ss top hadden een valse tand in hun gebit die één maal kapot gebeten   de onmiddellijke dood tot gevolg had. Wetenschappers in de states hadden  deze pil  verbeterd  ,zodat je pijnloos zacht in slaapt. De procedure  voor euthanasie  ,was veel te omslachtig  en teveel niet betrokkenen  hadden beslissing  recht. Neen  voor  Prosper was het duidelijk  abortus en  euthanasie zijn een zaak  ALLEEN van de drager van het leven  en de betrokkene zelf. Prosper had zonet zijn geliefde maaltijd genoten  ,tomaat garnaal met frietjes en mayonaise en veel zout op de frieten. Ook zijn geliefde wijn  een ST Estephe   cru bourgois  .En als afsluiter een koffie met een calvados zonder ijs .Stelde zich nu nog de laatste handeling ,een lijntje coke  en daarna de pil of  omgekeerd .Prosper  genoot  en de pancreas hield zich gedeisd alsof een externe kracht  Prosper zijn zalig einde gunde .Prosper dacht terug  ,hoe het eigenlijk allemaal begon ,waarom hij de meest ongelovige priester op aarde was geworden. Hij leunde achterover  en dacht ach  er is geen haast bij , en hij moest die afscheidsbrief nog schrijven alhoewel waarom   er was geen vrouw en geen kinderen. Wie zou hem missen  .Eigenlijk zou  hij nog eens   moeten klaar komen .Maar nee ,door de jaren was de testosteron verdrongen door de endorfine  en hij kwam nog maar af en toe eens  half weg.  

    23-12-2012 om 09:35 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten tot 21 december!
    Maar misschien is het dan allemaal niet meer nodig als de maya's gelijk krijgen.
    De vorige verhalen zijn weg,maar geen wanhoop.Ze komen nog wel eens terug in de komkommer tijd.
    Oh nog even dit, wat hier verteld wordt zijn fantasie produkten.de auteur  heeft geen aspiraties  in de literaire wereld .Hij is autodidact ,zonder enige opleiding...maar dat wist u allang.Wie zich ergert aan schrijf fouten...gelieve de zaal te verlaten.
    Mocht u zich toevallig erkennen in de fictie,of  iemand uit uw kennis kring.dan is dit puur toevallig!
    We zijn met een klein groepje trouwe lezers ,dertien ongeveer.Zelfs een paar uit holland ,wat mij apetrots maakt!
    Hopelijk kan u veel lachen ,u ergeren ,klaar komen !!Met het verhaal van pastoor Prosper!!

    18-12-2012 om 08:09 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR SMAAKJE!!
    Weldra  is het zover het nieuw verhaal  is klaar.
    Vanaf  24 december opnieuw elke week  een tekst.
    Spitsvondig , Leuk ,ondeugend , ontroerend ...kortom zoals u de holleboom kent
    opgelet de andere verhalen VERDWIJNEN !
    Verwittig alvast uw vriendinnnen en vrienden
    Hier een  voor smaakje  van PASTOOR PROSPER!

    Terwijl we samen  een  russisch meisje namen  langs achter met hun gezicht naar elkaar ,zodat wij ook mekaar konden aan kijken   ,vroeg armand  zeg prosper  uw kappelletje is nogal een succes jong, haaa ja zei ik ..dat  kon slechter .Gij hebt veel invloed op de mensen in het dorp ,zeker op de katholieken .Mijn vriend  schepen Van Acker ge weet wel ,die heeft  een stukje  bouw grond  naast  Adrienne  de plancke . 

    10-12-2012 om 19:34 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012

    Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)

  • Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!