Inhoud blog
  • Beste Lezers
  • oefen rit
  • biecht
  • Het eten smaakte!
  • Geen nieuws
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)
  • ONDER DE HOLLEBOOM
    VERHAALTJES
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefen rit

    Sachem  had zich zeker driemaal  geschoren en een lang heet bad genomen ,ook zijn oksel haren had hij wat bijgewerkt en een halve spuitbus geurvreter leeg gespoten onder de oksels .De haren uit de neus bij geknipt ,die haartjes die uit de oorschelp kwamen ook geknipt. Het schaamhaar bos ingekapt. De motor fiets ,mooi opgeblonken ,de banden op spanning gezet. Kortom sachem wilde niet afgaan bij de kloosterzussen, Sachem die eigenlijk Serafien de vrome noemde ,maar dat klinkt niet in de “metal” omgeving waarin motor rijders zich situeren  en omdat hij de langste had en dus leider van de roedel werd. Noemde hij zichzelf sachem. Keurig reed hij zeer voornaam en zich aan alle verkeer regels houdend  naar de kloosterlingen.

    Zuster Davilla  was ondertussen de veertig  net gepasseerd ,die leeftijd maakt van vrouwen  de heetste stoven (van het woord stoof = kachel).Zij was al heel vroeg in de morgen in de weer ,want ze wilde niet als een kwezel overkomen  bij de leider van de motor club. Ook zij had alle haartjes die niet bij een vrouw pasten verwijderd ,ook haar maagdelijk bos had ze bij geschoren ,niet dat dat van belang was ,want ze was tenslotte celibataire kloosterlinge .Maar toch je kunt nooit weten dat ze zouden vallen en dat ze moest verzorgd worden. Ze had zich flink gemasseerd aan haar intieme delen kwestie van niet te droog over te komen .Haar lange haren waren flink gewassen en uitgekamd   zodat ze fluweel zacht waren met veel krullen .Heel voorzichtig had ze haar kapje er aan bevestigd .Normaal zat heel haar hoofd in een soort nikab .Maar nu zou ze zich beperken tot een klein kapje ,en haar frele schouders bloot laten. Davilla  wilde sachem niet ontgoochelen ,de robuuste manskerel ,was heel nederig en verlegen ,toen hij de zusters vroeg  om hen naar hun afscheid ,mis te voeren met de motorclub .Zij de zusters gezeten in amazone houding op de motoren .Davilla was ontroerd ,wat had die man zijn moed moeten samen rapen om zo iets te durven voorstellen. Wel ze zouden de motorrijders niet ontgoochelen ,daarom ging ze vandaag eens oefenen .Om de feeling te krijgen ,het gevoel te leren kennen ,de machine en zijn ruiter leren aanvoelen. Ze had vreemde gevoelens in haar lijf Davilla  ,gewaarwordingen die ze jaren onderdrukt  had ,kwamen nu hevig in haar los ,als zouden ze straks uitbarsten .

    Dag eerwaarde zuster ,stamelde sachem verlegen en zijn hoofd kleurde vuurrood aan .Onderweg had hij zitten denken waarom heb ik dat nu voorgesteld ,wat gaan de mensen wel denken ,en die geestelijke zusters ,hadden waarschijnlijk niet van neen durven zeggen..

    Zullen we dan maar sachem ,de hoee en de aahs waren niet uit de lucht toen Davilla zich achteraan op de motor zette .Sachem  verwittigde haar ,dat ze met haar benen niet tegen de uitlaat mocht komen ,want die zou straks brandend heet worden . Met als gevolg vervelend brandwonden .Nog wat oehs en aahs en Davilla zat goed .Sachem reed traag wat rondjes en Davilla genoot als een kind  dat na een lange ziekte mag buiten spelen. Komaan sachem laat ons wat verder rijden .Sachem draaide de baan op en versnelde lichtjes .Ge gaat u tegen mij moeten aandrukken eerwaarde en uw gezegende armen om mijn lijf slaan ,want anders vliegt ge er straks in iedere bocht zo af. Davilla deed het gehoorzaam en sachem trok op ,laat ons naar de kapel rijden  Schem ,.T’is maar een woord zuster ,zeg maar Davilla Sachem ok Davilla .Sachem  trok flink op  en Davilla kreeg  enorme opwindende opwellingen en prikkels ,minder vrome gedachten kwamen in haar op .Maar door de ongewone spanning die het rijden met zich meebracht .Kon ze deze niet verdringen .Na veertig jaar voelde ze zich echt vrouw ,ze werd geil nat tussen haar benen ,niets van een geestelijke zat nog in haar lichaam .Haar armen omknelden steeds inniger Sachem ,en ze liet haar handen naar zijn kruis glijden .De opwinding sloeg nu ook hevig toe bij Sachem .Davilla voelde zijn zwelling en greep ze vast met haar handen .Hete adem blies ze in zijn nek .Zijn lange haren geselden zacht haar gezichtje .Stop hijgde ze in het oor van Sachem .Ze sprong van de motor en rukte haar kapje af .Sachem zijn rits moest eraan geloven ,ze duwde hem in het gras en deed haar kleren uit .Ze begon sachem te likken en te kussen Haar borstjes liet ze heen en weer over zijn mond schuiven .Ze nam zijn lid even in haar mond ,en buiten zinnen zette zich op sachem als het ware zichzelf ontmaagdend .Beiden kwamen hevig klaar in de nazomer zon .Sachem knalde Davilla  bijna als een raket af .Ze gingen beiden letterlijk van de grond.

    18-10-2013 om 13:28 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biecht

    Volgende dag   was ik vroeger  aan de halte en zij ook.Ze had er duidelijk zin in want  veel werd er niet gesproken .We kusten hevig  ,en ze voelde dat ik verder wou gaan.Mijn ouders werken  allebei sprak ze ,op woensdag namiddag ben ik alleen thuis .Ze stapte uit de auto en duwde een briefje in mijn hand ,met een adres en een tekstje op vanaf  half twee. Ik had het goed te pakken  en  begon de afspraak te plannen. Met een kartonnen doos  ingepakt ,begaf ik mij naar het huis  dit om de buren te misleiden alsof ik een pakjes dienst was .Hoe naïef want dit valt natuurlijk nog meer op. De auto parkeerde ik  een paar huizen verder ,ook weer zo iets dat geweldig opvalt. Ik belde aan  vol van verlangen ,ze opende de deur in badjas ,met nog natte haren ,ze sleurde mij als het ware binnen de badjas viel meteen open .Ik viel bijna letterlijk in de salon zetel .Verstandeloos  liet ik mij gaan  in wellust   ,ik streelde gretig haar lichaam ,niet beseffende  welk  een misdaad ik aan het begaan was seks met een minderjarige   ,buiten echtelijk ….maar niets van dat alles  kwam in  mij op. Als een dier  ging ik op in de drift en likte en streelde haar jonge frele lichaam .Heel haar jonge lichaam sidderde  als ik haar overal likte en  zoog .Haar handen  streelden mijn lid  ,en de kwakken  spatten op haar buikje .De volgende keer  moet je in mij komen  fluisterde ze in mijn oor  ,toen ik de woning verliet.

    Zo ging het twee weken door ,toen zei ze ,koud  en ietwat afstandelijk ,we stoppen ermee ,voor ik verliefd wordt op u .want dit heeft geen toekomst, hopelijk bent  u niet verliefd op mij ,ik heb met u nu het meeste ervaren  ,ik heb er van genoten  en u ook  dat heb ik gevoeld .We zullen elkaar niet meer zien  .We hebben een geheim  en  kunnen  een mooie herinnering koesteren. ..ik stond geslagen  van de  koele rationele vijftienjarige, en stamelde verslagen  nog een kusje ,neen sprak ze kordaat het is over en ze sloot de deur.

    Ja percent ,wat een perversie   en wat een geluk heb jij gehad .Eindelijk  is het van mij af  wat goed het eens te hebben verteld , jij  notaris hebt nu de essentie verwoord van  het begrip  “biechten “ is dat zo prosper  moet  dat niet in een hokje  ,neen mijn beste  zo is het veel beter. Uw ontvangst was  voortreffelijk  , spreek eens met joris  ,en als boetedoening voor uw zijsprong ,denk eens  aan  ons bedevaart  oord  .oh en nog iets  ,stuur  uw meid eens naar mij   als ge  besluit uw praktijk te  stoppen. Zal ik zeker doen.

    Het was al een flink stuk in de namiddag,misschien moet ik maar eens kontakt zoeken  met die jongen van Alydis  en Linda  ,met onzen Ivan.De jeugd van het dorp kon je deze dagen vinden in het café van Paul Krente, zijn echte naam was Pavlov  Krnecevic  ,maar dat vonden we te moeilijk  en het werdt dus  Pol Krente  , uiteraard  met de toestemming van betrokkene. Pavlov was  een  Hongaar  uit pec .Hij was gevlucht uit Hongarije ten tijde van  de koude oorlog.Hij was helemaal naar hier gekomen  met zijn fiets en  wat kleren voornamelijk ondergoed en kousen ,die hij in een duiven mand  achteraan op zijn fiets  had bevestigt. Hij was naar hier geraakt zonder één lekke band.Ge moet het maar eens proberen van Pec naar hier  rijden met een fiets zonder één platte band.Hij was gestopt aan het café om eens  goed naar het toilet te gaan .Want fietsen stimuleert de stoelgang  .Het café was toen nog eigendom van Alma  ,Alma en het café waren van het zelfde bouwjaar.En Alma was oud geworden ,met veel rimpels net als het behang in het cafe  en haar gezicht was bruin van het vele roken van de klanten,net zoals ook het behang bruin was van de rook.Alma stelde Pavlov voor  om hier een nieuwe toekomst  op te bouwen en het café over te nemen op lijf rente.Pavlov huiverde  bij de gedachte dat lijfrente  te maken had met lijfelijk kontakt met Alma ,maar toen hij  vernam dat het om een geldelijke bijdrage ging  smolt hij voor het voorstel.Alma had hongaars geleerd van een hongaarse paarden handelaar  , die driemaal per jaar paarden kwam  verkopen in het dorp.Alma liet zich door hem vele malen bestijgen ,en leerde ondertussen een aardig woordje hongaars. Wat haar nu  zeer goed van pas kwam  bij het overlaten van haar zaak ,in ruil voor lijfrente. Pol  noemde  zijn café “Den Djoeff” en daar trek ik nu naar toe.

    12-10-2013 om 00:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eten smaakte!

    Het eten smaakte voortreffelijk ,traditioneel  een  rosbief en een varkens gebraad met erwtjes en worteltjes .Al had er volgens mij iets meer ajuin in de worteltjes mogen zijn .En meer kruidnoot op het vlees. Zoals het  heren past ,dronken we na het eten nog een koffie met een digestief ,voor mij was het een calvados  de notaris dronk alleen koffie.

    Ik was voor de rest van het gesprek wel ,aan zet nu.Zo   onze joris dus ,sprak de notaris.Uw zoon Joris is lid van de service club “jamijkl”  ja knikte de notaris .U weet dat de organisatie “jamijkl” sociale woningen verhuurt .Opvallend veel aan  alleen staande jonge moeders.De notaris keek duidelijk wat verlegen naar zijn voeten ,die hij lichtjes gestrekt rond draaide.. Ja mr pastoor ,heu Prosper  ik weet het van die feestjes …Wel hue vervolgde ik ,Joris  heeft nogal  uitbundig gevierd  een tijdje geleden. Het  is zo dat een vrouw beweerd zwanger te zijn van uw joris. De notaris kromp nu wat ineen ,en sprak met een ernstig gezicht ,kunt u mij even verontschuldigen …hij verliet de kamer  en  na een tijd hoorde ik het sas van het toilet ..in de verte

    Prosper  vervolgde de notaris ,kan dit stil gehouden worden ,we doen ons best antwoorde ik ,maar met de vrouw moet Joris toch iets overeenkomen. Kan een  abortus iets oplossen, ..wat een vraag aan een pastoor merkte ik droogjes op.Het probleem is dat de vrouw ,het kind absoluut wil houden. We kunnen haar moeilijk dwingen ,trouwens de tijd daarvoor kort snel .Ik dacht eerder dat iets financieel ,naar het kind en de moeder toe ,de zaak sereen  kan houden .Wie weet er allemaal nog van de kwestie . Ze is opgevangen door ,Remy en zijn vrouw  .Alzo is de historie ,mij ter horen gekomen .Nu  Remy kan ik wel  voldoende in toom houden ,maar er zal best iets geregeld worden met Joris en de vrouw ,Irina Bogdani, …ja natuurlijk .Van zodra joris terug is ,ga ik een  samenzijn organiseren  met vrouwe Irina  .Ja  onze joris zit geregeld in parijs voor zijn werk .Welk edel beroep oefent Joris dan wel uit, ik meen te weten dat zijn studie nivo ,niet zo uitmuntend was …Dat ik het zelf niet goed weet prosper ,  ..iets met casting ..zegt hij ….Het gesprek stokte wat ,Percent dronk nu ook een Armagnac . Het was duidelijk dat hij nog iets wilde vertellen .Ik moest dus naar een hint zoeken..Van wie zou joris die onstuimigheid  hebben  ,notaris u bent toch zeer eerbaar .Ach weet u prosper,je moet soms wat geluk hebben met wie je  buiten de schreef gaat…Ik heb ook mijn zwak moment gehad .Zo..sprak ik nieuwsgierig lucht uw hart.  Ooit moest ik een  periode  alle dagen naar de stad. Ik nam wat binnenwegen ,en passeerde  vele bushaltes ,met scholieren .Jonge puber meisjes trokken mij aan ,vooral omdat sommigen zich uitdagend aan de bushalte opstellen zeker in het voorjaar .Je kent het wel met de rug leunend tegen het bushokje het linker been wat opgetrokken …het korte rokje de spannende T shirt.De voorbij rijdende auto’s die soms eens met hun lichten knipperen of al eens een onverlaat die kort toetert .Het zijn allemaal signalen dat ze belangrijk worden ,dat ze als meisje iets te bieden hebben. Ik was geobsedeerd ,en regelde mijn vertrek uur naar  de bus .Pas op het moet op de minuut ,ben je vijf minuten te vroeg staat er nog niemand aan de haltes. Op een dag  was ik iets te laat ,en de bus was mij voor .Ik zag een meisje  haastig haar fiets langs de kant gooien  ,ze rende nog in de druilige regen .maar ze was helaas te laat. Ik knipte met mijn auto lichten en stopte aan de halte ,ik wenkte het meisje ,en riep haar toe stap in ik haal de bus in en zet je een paar haltes verder af…Eerst aarzelde  ze even …ga nooit mee met een vreemde enzo schoot in haar gedachten .Maar de regen hielp en ze dook mijn auto binnen. We halen hem snel in verbrak ik de stilte ..dank u merci  sprak ze .Terwijl ze met haar zakdoek haar natte benen wat afdroogde .Drie haltes verder stopte ik ,ze opende het portier ,maar ik legde mijn hand op haar schouder en vroeg graag een kusje.Ze knipperde met haar ogen en wilde mij een vluchtig kusje geven op mijn wang,in een reflex vangde ik haar mondje op met mijn mond ,ze was even verrast, en mijn tong vond de hare ,vrij snel ging ze mee op en we tongzoenden.Mijn hand had ondertussen haar dijen gevonden .Opwindend voelde de jonge huid van haar billen aan ,door dat ze nog wat nat waren voelde het nog zachter aan.Ze kneep in een reflex haar beentjes dicht ,meer bijna onmiddellijk stopte ze de weerstand .Een fel licht geknipperd van de bus ,en een toeter van jewelste haalde ons uit de droom. Morgen terug de bus missen riep ik haar na ,ze knikte met het hoofd zonder omkijken en verdween in de massa op de bus.

    Er viel een stilte en ik sprak was dit alles  Percent, dit fait divers gebeurt bijna dagelijks  zou ik zo zeggen ,al loopt dit in veel gevallen slecht af ,klachten voor handtastelijkheid chantage ,problemen met de echtgenote.. Neen neen het was nog niet alles het was nog maar het begin.  

    05-10-2013 om 00:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nieuws

    Nog geen nieuws van  iris ,ze neemt haar mobieltje niet op.Dit begint op een onrustwekkende verdwijning te lijken.Naar mate de onzekerheid stijgt ,worden de gissingen talrijker ,tot men uiteindelijk  aan niets anders meer kan denken.Alvorens de eerste symptomen van een acute zenuw crisis zich aan dienen ,klonk het geluid van een spelende beiaard uit de pastoor zijn GSM.Ha dat moet ze zijn dacht prosper ,en greep naar het toestel ,dat naast de laptop lag ,klaar in de aanslag.Allo met pastoor prosper ,het is hier met jeanne ,de secretaresse van notaris percent.De notaris vraagt of u hem zou willen opzoeken vandaag nog als het past in uw agenda..Van gewoonte dreigde ik Iris te roepen ,want die houdt de agenda bij ..Maar ach ,wel jeanne ik zie hier nog een gaatje om elf uur kwartje na …Oo heu klonk het aan de andere kant van het toestel ..Voor mr de notaris is het goed ,klonk  de stem van jeanne  die stem klonk bijna bariton ,met een gents  accent. Ene om agenten uit te kweken dacht prosper.dat is dan afgesproken ..daag   Een ouwe truc afspreken net voor de middag ,grote kans dat u een maaltijd wordt aangeboden ..Schuif maar bij mr pastoor er is genoeg   ik heb alvast eentje meer gedekt …

    Alweer een  geluid uit de gsm ,ditmaal een gregoriaans gezang  van een vlaams componist ,de polyfonische grootmeester Dufay guillaume    .Die eigenlijk Willem heette maar zijn naam liet verfransen  de verrader .Omdat het aan het bourgondisch hof ,guillaume nu eenmaal beter klonk dan Willem.Zeker in die tijd we spreken eind veertiende eeuw.

    Oef eindelijk Iris ,zou mijn dag toch nog in pij rust en vree verlopen .Sorry prosper ,maaar ik zal het later uit leggen ,met mij gat alles goed .maar ge zult u een andere meid moeten zoeken ,sorry Iris sorry.Later meer uitleg.Het leven stond even stil ,van een recht toe rechtaan boodschap gesproken .Veel kan je in zo een situatie niet doen,alleen het gegeven aanvaarden ,en wachten op meer uitleg.Verder functioneren  ,de dagelijkse agenda zo adequaat mogelijk afwerken.De vragen waarom ,door wat ,voor wat ,verdringen zodat ze de kans niet krijgen om de geest en het leven te domineren ..naar de notaris dus ,wat zou ik aantrekken ,iets passend bij de boodschap die ik moet brengen .iets officieels dus ,waarom niet zoals vroeger ,in soutane .De fundamentalisten onder de katholieken zullen het ten zeerste weten te waarderen..de anderen zullen zich afvragen wat voor belangrijks er te doen valt.Of hoe een delicate zaak discreet kan aanpakken ,en toch op de één of andere manier  de gemeenschap attent maken op een bijzondere gebeurtenis  of feit. Komt er in Pastoor ,u klonk ernstig gisteren ,u wil mij spreken over onze Joris. Ja  het is niet gemakkelijk , u hebt steeds een onbesproken leven geleden hier in het dorp .Niemand die eraan twijfelt dat u een eerbaar gezin hebt en een onbesproken levens wandel.U en uw vrouw hebben uw zoon joris in de beste ,en traditioneel christelijk traditie  opgevoed .Al goed mr pastoor bespaar mij uw lofbetuigingen en vertel mij wat er is met Joris.Jeanne breng ons eens iets hartigs ,een aperitief ,eindelijk dacht ik ,ik vreesde al .Wat zal het zijn voor mr riep jeanne och een porto, klassiek maar hij staat er altijd als apero..En voor u mr Pastoor ,oh u mag beiden prosper zeggen ,klinkt gemoedelijker ..Kan een gin tonic jeanne ..zeker mr prosper ,wacht even wat is het merk van de gin aub..  het is een “Bombay Shappiro” mr Prosper ,.Heeft u echt geen ander merk ,neen jammer genoeg niet ,waarom is die gin niet lekker vroeg ze licht verontwaardigd .Neen sorry mijn beste ,vlug in het  afvoer putje deponeren zou ik zo zeggen .Geef mij dan maar een campari met ijs , ..moet u ook het merk eerst weten ,klonk het sarcastisch ,  pittige meid die jeanne ..Neen daar is maar één merk van . Het gesprek stokte even en we genoten van de heerlijke rituele eerste teug van ons drankje. Voor we verder gaan mr prosper ,blijft u een hapje eten , Er is zeker genoeg ,Jeanne kan je de tafel dekken in mijn bureel ,we eten met ons twee  de pastoor en ik even alleen .Komt voor mekaar riep jeanne , die duidelijk naast secretaresse ,ook dienstmeid ,keuken hulp en nog zoveel meer  ,was voor de notaris.Een voltreffer die jeanne denk ik mr de notaris ,..even viel wat stilte  ..Tot de notaris vervolgde kan je wel zeggen. Ach wat moet er met haar gebeuren ,ik wil het kantoor hier sluiten en op pensioen gaan .Wij hebben een huisje in Italie kunnen kopen in een klein dorpje in Umbrie,op de grens met toscane. Heerlijk het  eten in die streek en noch net betaalbaar ,ik kijk er naar uit.

    28-09-2013 om 00:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zijn kop
    Tijdens de vakantie ,komen de verhaaltjes , terug met de eerste bladzijde  bovenaan.
    Voor het lezen van nieuwe berichten dient u ,dus naar onder te scrollen.
    Leuk ,voor nieuwe lezers!

    16-07-2013 om 20:49 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even iets anders!
    De festivals zijn begonnen  , de vakantie is er .Nu nog wachten op de zomer!
    Er staat heel wat te gebeuren in het leven van Pastoor Prosper.
    Hoe loopt het af met het zwangere meisje !
    Kan de jonge Ivan gered worden van de drugs !
    En nog zoveel meer ,kortom iets om naar uit te kijken !
    Maar eerst genieten van "hoog zomer " .In september zijn we er terug.
    Breng uw vrienden mee!
    Rene

    28-06-2013 om 18:16 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachem

    Onder  tussen ,was de dag al flink gevorderd in tijd ,wat betekend dat de zon boven ons halfrond ,al een flink deel van haar lichtgevende weg had afgelegd. Alhoewel dit niet helemaal klopt ,het zijn wij aard bewoners ,die  mee met onze planeet rond ons eigen as draaien ,alzo de indruk wekkend dat de zon zich verplaatst. In het gemeente huis denken ze nu al sterk aan het beëindigen van de dagtaak .Dus dat bezoek is voor morgen,  even resumeren nog te doene taken .Och schiet me juist iets te binnen ,de zegening van de motor fietsen aan de kapel ,valt juist op de afscheid dag van het klooster .Misschien kunnen we de zegening doen tezamen met  de duiven wijding .Eens bellen naar het lokaal van “de bandidos” en de nieuwe datum voor stellen .Allo met Killian zundap , ja dat ben ik volledig  zin in een ritje  schat. Ach  eigenlijk wel ,maar het staat niet als kerkelijk ambtenaar, t’is met pastoor Prosper .In verband met de wijding .Kunnen we dat niet  een weekje  uit stellen. Ik zit namelijk met  het afscheid van de kloosterlingen. Ach zo ja ,de sachem  komt met penitentiair verlof  dit weekend ik kan het hem voor leggen. Wat heeft men de brave man ten lastte gelegd zundap ,dat hij tijdelijk verwijderd wordt uit ons maatschappij. Ach hij is geflikt  door  de loeme  agent van dienst .De genoemde agent  maakte een duik met zijn fiets ,nadat hij uitgleed over  een stuk appelsien schil , ja het moeten niet altijd bananen schillen zijn, een appelsien schil mag ook eens in de “picture “ komen  niet waar mr pastoor .Ja zeker mijn beste ,ieder schepsel van god ,heeft recht op een glorieus moment. Maar had  de sachem dan die schil soms gegooid .Nee helemaal niet ,maar  de Loeme viel in een greppel met water ,en de spatten vlogen op sachem zijn motor, die pas gekuist was .De sachem remde zijn harley, ja harley davidson  bestaat  honderd jaar .Nu sachem keerde terug om de loeme eens stevig de les te spellen ,maar ook anderzijds ,om hem recht te helpen en te vragen of hij voldoende pijn had overal enzo..Maar  ondertussen  was het verkeerslicht op rood gesprongen ,het is ook altijd wat met verkeerslichten .Op de meest  precaire momenten springen ze op rood .Toevallig  kwam daar toch wel een zwaantje aangereden op zijn motor .Driftig fluitend op zijn fluitje zal het wel geweest zijn ,of was het zijn blauw zwaailicht en bijhorend  geluids object. Kortom  de wetsdienaar  had alleen oog voor sachem ,en  reed over de loeme .,die juist bezig was met rechtop te komen ,en vertwijfeld  riep ,waar ben ik .Ook het zwaantje nam na een mooie vlucht ,en een al even spectaculaire duik  een buiteling op het asfalt .De rechter oordeelde dat  onrechtstreeks  ,sachem de oorzaak was ,van veel ellende , en een grote afwezigheid  van inzetbare manschappen  voor de staats veiligheid ,had veroorzaakt. Vermits sachem   nog wat voorwaardelijk had staan  bij de griffie ,oordeelde de rechter dat hij even moest brommen. Triest verhaal  zundap   het zit sachem duidelijk niet mee in dit leven. Ja ,zeg dat wel ,pastoor  maar à propos  ,kunnen we iets doen als motorclub  voor het afscheid van de kloosterlingen , tja zundap..Wat dacht je  ervan als wij de zusters eens gingen ophalen en ze in konvooi naar de kerk rijden. De rolling stones hebben zich ooit eens naar het podium laten rijden door een motor club .De mensen spreken er nog van .Ja inderdaad  ,maar niet alleen de rolling stones deden een beroep op  in dat geval de hells angels .Maar de “grandful dead “ hadden het hen al voor gedaan .De angels zorgden dat de concerten goed verliepen en speelden  security .Zo verzorgden zij de rand animatie van de optredens van de rock bands .  Wel mr pastoor ik sta versteld ,gij zijt een man van uw tijd . Goed afgesproken  ik neem nog contact met u. Van zodra sachem onder de mensen is ,beleggen wij een vergadering onder de oude eik. Met oudste stamhoofden . Ik laat u het relaas dan weten.

    Zo dat is dan weer geregeld ,toffe bende  die bandidos , net als de chiro en de scouts  trouwens.   Waar zit die Iris trouwens  ,niet van haar gewoonte  ,normaal ken ik haar afspraken .Maar ja  het zijn drukke tijden voor de pastoor  en dus ook voor de pastoors meid .Het kan leuk zijn zo een telefonisch contact. Terwijl we toch bezig zijn ,wie kan ik nog eens bellen .Ik heb nog niets gedaan voor Remy zijn probleem. Goed even een telefoontje naar  notaris Percent , om eens te spreken over zijn zoon .Och arme die brave man .

    23-06-2013 om 10:06 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan

    Komt u binnen  sprak ik tot het ongelukkig koppel .Feitelijk moest ik langs het gemeente huis maar goed ,dienstbaarheid aan mijn dierbare gelovigen , à propos  gaat u soms nog eens naar de kerk. Sprak ik het gezelschap toe .Of komt u ook alleen maar driemaal naar een eredienst. Doop ,trouw en begrafenis , pas op wees niet  beschaamd u bent niet alleen .Zovelen gaan u voor in deze levensbeschouwing. Niemand  die rekening houd met mijn ambt ,sprak ik iets wat melig ,niemand die er aan denkt dat mijn ambt afgemeten wordt op het bijwonen van de eredienst .Zonder nog te spreken van de zondigheid ,die het verzuim tot ter kerke gaan  in zich houd. Linda voelde zich duidelijk verveeld door mijn betoog, terwijl Alydis  zich ietwat  afwezig  op stelde .Natuurlijk was hij moslim of koptische kerk believer ,of zo iets .Misschien was hij wel  een onverschillige ,een vrijzinnige ,die in navolging van de grote leider Attaturk  ,zich onbevangen opstelde in de seculiere staat  die turkije was  of is. Toch was hij zichtbaar onder  de indruk van mijn woorden .En buigde hij nederig het hoofd. Zo ik had ze waar ik ze wilde hebben .Maar goed  geen nood ,als goede herder ,help ik ieder schaap  in nood ,onbevooroordeeld en onbevangen. Vertel eens Linda en bakker Alydin  wat ligt op uw nederig gemoed  .

    Wel mr pastoor ,wij maken ons grote zorgen omtrent de levens wandel van onze zoon ,Ivan.Nietwaar Alydis ,je mag ook iets zeggen hoor ,het is ook uw kind ,uit mijn schoot geworpen ,door toedoen van uw zaad in mijn lichaam  gegroeid. Alydis knikte overtuigend ,en legde lieflijk zijn bruine behaarde hand op de blote frele blanke schouder van Linda, die lichtjs rilde van het goede gevoel .Ivan is een zeer goede jongen ,maar de laatste tijd zonderde hij zich regelmatig af op zijn kamer .Wat is zijn leeftijd ,vroeg ik nieuwsgierig , hij is er vijftien .Ja geen abnormaal gedrag voor een jongen in volle pubertijd ,sprak ik onderhoudend.De ontdekking van het eigen lichaam is bijna volledig voltooid .De testosteron ,de brandstof de motor van het menselijk voortplanting stelsel, komt met hevige stoten  de balans van het leven verstoren .Een jongen  zonder vriendinnetje of vriend moet zich dan discreet zelf behelpen .Natuurlijk moeten we dit gedrag niet aanmoedigen ,want het kan leiden tot een verregaande vorm van egoïsme. Het gevoel van te kunnen bestaan zonder de anderen. .Dus wat dat betreft geen  feit om zich echt druk over te maken. Laat staan mijn kostbare tijd hier te verdoen ,sprak ik ietwat berispend .Ach mr pastoor was het dat maar ,Het is maar dat ik op zijn kamer geregeld rare dingen vond ,een soort snoepjes dacht ik ,die ik niet direct kon thuisbrengen in het bestaande snoepen gamma. Stiekem heb er eens eentje  van opgegeten .Vrij snel voelde ik mij zeer opgewekt en zelfzeker, om na een tijdje diep depressief t aan te voelen .Het waren dus drugs !!.Gisteren kwam Ivan van zijn kamertje met een hevig bloedende neus .Ik zei laat ons naar het ziekenhuis gaan om het adertje dicht te branden .Toen maakte hij zich boos ,en verzekerde me ,dat het snel zou beteren .Onze Ivan  mr pastoor wisselt zeer uitgesproken opgewekte perioden af met ,zeer neerslachtige  bijna suïcidale  momenten  en het is vooral dat laatste ,waar wij ons ernstig zorgen om maken.Op zijn kamer vindt ik de laatste tijd regelmatig ,kleine plastic  zakjes .Met een wit poeder dat doet denken aan bloem. Ach zo ,ja ik moet zeggen u heeft een grondige reden om zich zorgen te maken. Ik stel voor dat ivan zo snel mogelijk eens langs komt ,omdat ik wat zou kunnen inpraten op hem .Een goed gesprek kan wonderen doen. U als bezorgde ouders ,wil ik zeker  aanraden even stil te staan bij ons kapel  ,ter eer van “Clara van moeilijke beslissingen” die reeds zoveel leed van parochianen heeft verzacht. Als kleine bakker ,kan een bescheiden gift ,niet  overkomelijk zijn, en moet perfect in uw budgettaire mogelijkheden  passen. Praktisch kan u best uw

     gift regelen met Iris ,mijn toegewijde huiselijke hulp.Wat ik u wou vragen ,heeft u enig vermoeden dat ,Ivan zich verrijkt met gelden uit uw winkel lade ,dit met het doel zich ,het witte poeder des verderf aan te schaffen. Want zijn gedrag ,kan leiden tot verslaving ,een onuitstaanbare drang ,die hem brengt tot stelen ,of zelfs afdreigen van mensen om genoeg fondsen te vergaren ,teneinde de aankoop noodzakelijk ,voor de behoefte te kunnen voltrekken. Niet zelden zijn mensen uit de onmiddellijke omgeving ,het eerste slachtoffer .Bezorg mij een lijst van mogelijke vrienden van Ivan ,welke hem op geregelde tijdstippen met een bezoek komen vereren .Alzo kan ik zijn leefwereld in kaar t brengen met het oog op  het uit dit duivelse milieu  halen van uw teergeliefde .Per habs Alydis , heeft u vroeger nooit eens iets gebruikt ,in uw contreien op het platte land ,staat in menig  bescheiden moestuintje ,een beddeke  cannabis ,papaver ,voor eigen gebruik. Alydis keek raar op  en schudde van neen .Wat een saaie die Alydis  dacht ik bij mezelf  zo een droge. Goed ik laat u uit lieden ,neem vlug contact op met Iris voor de giften  en houd u aan ons afspraak. Laat ivan zo snel mogelijk  een  onderhoud met mij versieren, zodat ik deze zaak ten gronde kan uitspitten  .Ooh ja terwijl we toch bezig zijn ,Alydis zou u een grote taart kunnen maken  voor twintig personen ,liefst  met verdieping ,ge weet wel zo een gateauex  dat men zegt zoals op een bruiloft ,het is voor het afscheid van ons kloosterlingen ,ja iedereen doet iets gratis opdat het een onvergetelijke dag zou worden voor ons kloosterlingen .Ik dacht zo ,wat zouden Linda en Alydis kunnen verzinnen als verrassing  geschenk. Wat kan je beter doen dan in uw stiel blijven , ik wachtte niet op het antwoord van  het koppel , en terwijl ik de deur sloot vielen uit mijn mond de woorden zoals afgesproken reken ik op U

    16-06-2013 om 11:12 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alydis

    van de zwaarte kracht zich snel ter aarde stortte , om vervolgens af te glijden in een riool roostertje . OOh ..gilde Linda  daar gaat mijn krediet kaart en mijn zuinig verdiende spaargeld voor de Vaderdag van Alydis ..Alydis dit gaat voor riep ik hen toe ,..gij dient nu uw vrouw bij te staan in deze beproeving die haar nu te beurt valt. Zoek een stok of ijzeren voorwerp en open het rooster .Maak van uw hart een steen en scharrel in de smurrie , om het kleinood te vinden ,al voor  de riool stroming het meesleurt  naar ongekend oorden ,via  al dan niet goed onderhouden zuivering stations  zich over te geven aan de machtige stroming van ons rivieren ,die zich majestatisch storten in de grijze zee, om Bij de eerste aanblik van het koppel las ik onmiddellijk  een hoopje ellende  voor de verandering .Sorry mensen  is het echt belangrijk, levens bedreigend ..sterf geval ..ondertrouw ..Kan u binnen een uurtje terug komen want men wacht op mij .Ik moet namelijk een begrafenis voltrekken. Tenzij   u natuurlijk behoefte voelt om het gebeuren lijfelijk mee te maken .Dan zou ik zeggen volg mij .Zo een begrafenis dienst kan louterend werken voor een verwarde of emotioneel onder druk staande geest. Daarna kan ik in alle rust uw  boodschap aanhoren. Linda en Alydis keken verward  en duidelijk ontgoocheld naar elkaar ..om tenslotte in te stemmen met het verzoek van de pastoor .Samen togen wij naar de kerk ,niet zonder ik hen eerst gevraagd  had ,of ze toch zeker klein geld bij hadden ,nu ja klein een briefje mocht ook …voor de offerande natuurlijk. Linda graaide in haar handtas ,die dezelfde kleur had als haar schoenen of was het omgekeerd .Ze opende een kleine geldbeugel, en al wandelend , ik kon me geen oponthoud  veroorloven ,haalde ze enkele muntstukken uit haar  kleine geldbeugel. Zoals altijd bij mensen met tegenslag ,slaat het noodlot meerdere malen toe .De muntstukken vielen op de grond ,Linda haastte zich om ze op te rapen , waardoor de handtas van haar frêle schouder gleed en het riempje ,sloeg het geldbeugeltje uit Linda haar hand ,wat op zijn beurt door toedoen het ergens op een verlaten strand ,tussen dode vissen en algen op het droge te gooien.

    Alzo geschiede, en de begrafenis verliep sereen .Niet tegenstaande  het storend optreden van kinderen die totaal niet voorbereid ,onzinnige brieven moeten voor kwijlen .Maar het is de tijdsgeest  in het oog van de openbaarheid ,moeten kinderen betrokken worden in het  gezinsleven van volwassenen. Alsof  zij meetellen in de besluitvorming  .Gelukkig  was er altijd nog Erik , als het snikken en kreunen   de bovenhand  kreeg  en al te storend werd ,stak hij zijn orgel in gang ,en speelde wij danken u o heer, waarop de volgende voor lezer aan de beurt was .

    Na de dienst ,waarvan de opbrengst van de offerande geen records brak .Spoedde ik mij naar buiten .Vast van plan langs het gemeente huis te passeren. Maar  een zwaaiende  ,man en vrouw  trokken mijn aandacht .Och ja juist ,dat onfortuinlijk koppel  moet ik nog aanhoren. Alydis    zwaaide triomfantelijk met het geldbeugeltje ,en ook Linda leek gelukkig .Niet tegenstaande het kleinood gered was ,helaas de inhoud was ,voor goed verloren gegaan. We trokken tezamen naar de pastorij .waarop ik sprak nog een geluk dat de politie al dan niet in uniform hier niet passeerde ,terwijl ge de riool had geopend .Een flinke boete ,had uw deel geweest.    

    09-06-2013 om 17:18 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik

    Sorry ,Beatrijs  maar dit ging even voor.Ja goed mr pastoor maar we hebben maar vier weken meer om ons kloosterlingen een passend  afscheid te geven .Wat heeft u zo in gedachten  mr pa …Prosper aub beatrijs ge kent mij nu wel lang genoeg .Wat ik zeker zou willen is  na de mis in stoet met de gelovigen en  de gebeden zingende zusters een optocht doen naar de kapel. Met ter plaatse een offerande en  aanraking van  het relikwie .Beatrijs gij kunt misschien vragen of de scholen nog een nummertje kunnen in elkaar steken .Een toneeltje  over  de berg rede bv ; of zoiets  als er maar aanzet is tot delen of  schenken van  goederen aan minder bedeelden .Natuurlijk vragen we de christelijke  verenigingen om een bloemen hulde te doen ,na de communie. Vraag aan de koster  Erik Smetana  om extra  maria liederen te oefenen  met het vernieuwde koor.Uit de jeugdbewegingen had erik zorgvuldig  jongens en meisjes kunnen selecteren en warm maken voor een muziek koor.Erik was nog maar pas vooraan in de dertig en  dat sloeg aan .Hij  keek verschrikkelijk scheel ,daarom dat hij nog  vrij was ,als Erik naar een meisje keek  en lachte was het net of hij wende het hoofd af .Maar eigenlijk  was erik er nog niet goed uit , over zijn geaardheid .Een lekkere jonge boerenkerel zou hij ook wel lusten ..helaas ,ook daar wilde het niet vlotten .Hij speelde  geweldig orgel  , man wat kon die Erik orgel spelen zeg , vooral bach speelde hij graag die gottardammerung  speelde hij foutloos aan een hoog tempo .Hij ging zo hoog op in de muziek dat  in de finale van het stuk zijn schele ogen als het ware recht kwamen van de inspanning , drijfnat verliet hij toen zijn orgel.

    Zo Beatrijs  ge weet gij weeral wat doen ,ja zeg dat wel  mr pastoor.Heeft u al een idee ,voor uw homillie,..Ho! beatrijs  me dunkt zijn de zusters niet dood  dacht ik ..Een homilie is op een begrafenis ,dit is een afscheid  .Ja t’is al goed pasterken ..ge weet wel uw preek bedoel ik.Dat komt in orde  Beatrijs  , met hoeveel zijn ze daar nog eigenlijk  …Me dunkt is er geen moederoverste meer ..nee dat klopt  sprak Beatrijs  .Na de dood van Irma is er geen meer aangesteld .. De oudste is zuster Davilla   die de meisjes school   directeerde    ..als directrice  .. en  dan  hebt ge Ollivia  die in het rust oord  de keuken runde …..en dan de jongste  Clarisse  “Klaartje “ zegt men hier te lande .Ja maar is die al tot zuster gewijd  ..ik zou het niet durven zeggen Prosper   ik denk dat ze nog altijd  novice is.Tja  ik dacht dat  dit  beperkt was in tijd  .Och  ze kwamen best wel goed overeen  en zeker klaartje met irma.

    Goed  Beatrijs  ik spring eens binnen bij onze burger vader  in het gemeente huis ,en hoor eens  wat er  van ons notabelen kan verwacht worden. En zo  was de  gemeenschap van Kleemgoed   terug in beweging .Door het gemeenschappelijke doel zou de  actieve bevolking terug wat dichter bij elkaar komen .   Het brede  midden veld  van ons gemeente kreeg weer de kans zich van zijn beste kant te laten zien. 

    De bel ging ,omdat er iemand op het knopje buiten  duwde , ja zo was die bel wel als men op haar knopje drukte  ging ze .De bezoeker kreeg geen kans om een tweede druk uit te oefenen .Want Iris opende reeds de deur. Bakker Alydis   en zijn vrouw  Linda  ,stonde in het deurgat. Alydis  en  Linda hadden mekaar leren kennen   in dancing “De Circque”  in een buur gemeente .Alydis   was van Turkse afkomst  en kwam uit het grens gebied met Armenie . Hij was met de fiets  ,helemaal naar hier gereden . Bij zijn doortocht  in Slovenie  kreeg hij lekke band in het dorpje  Piran  dit was een klein  havenstadje , met huisjes een  orthodokse  kerk  een  beenhouwer  een café ,een bakker…en zo. Vooral  die bakker  is van belang in ons verhaal .Omdat de fiets een lekke band had ,gaf dit Alydis de gelegenheid even   te oponthouden , en een lekker sloveens broodje “slovenski kruh” te  eten  .De bakker  kwam zenuwachtig binnen  in de kleine zaak en schudde  met het hoofd en gebaarde  oven kapot. Alydis op zijn beurt schudde met het hoofd  band van fiets kapot. De bakker knikte en gebaarde ik maak uw fiets ,en Alydis knikte en gebaarde  ik maak uw oven. Zo leerde Alydis  de stiel van  bakker .Hier aan gekomen  in Kleemgoed ,wenste  Alydis een s een discotheek  te bezoeken. De toegang werd hem geweigerd door de portier. Gelukkig was de portier  de broer van Linda , en Linda was direct smoor op Alydis  ,en zo ging het verder. Linda  erfde een  klein huisje  in de kerkstraat   van een man die een affaire had gehad met haar moeder , in ruil om het geval  stil te houden voor haar echtgenoot  die heel sterk was .Had de man zijn huisje als erfgoed aan Linda voorbestemd. Tot wat  liefde  en een lekke band allemaal kan leiden .In het huisje ontdekte  Alydis  een oude bakoven  van het  merk “SLOVCKA”  en laat dat nu juist  ook het merk zijn van  de oven in Slovenie..Alydis   kon hem vlug herstellen  ,en begon een nieuw leven met Linda  als bakker en bakkerin…Al vlug kregen ze een zoon Ivan. En nu stonden ze hier  samen  op de stoep van de pastorij.                                                

    02-06-2013 om 11:31 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    25-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol

    De deur vloog open en ,een opgewonden Iris stormde binnen .Wilt ge nu wat weten prosper het is zover ,schreeuwde iris van in de gang ,zo de kamer binnen …Oo dag Remy ,nu ja dag ,goede nacht zeker. .De congregatie gaat weg ,het hing al lang in de lucht maar eind van de maand moet het huis leeg zijn. Morgen Iris excuseert ons  maar  het gesprek met Remy ,gaat nu voor .Morgen ga ik naar u luisteren beloofd. Iris droop af  ,nadat ze ons nog elk een “westmalle Triple” had afgetrokken.

    Zo  Remy ,ja ons Iris is wat over haar toeren zo te zien. Ja goed vertel eens ,wat wilt ge dat ik doe  voor u. Wacht pastoor  ik heb nog niet gedaan  want nu komt de pointe .Gisteren staat  ons  onfortuinlijk  meisje  Bogdani  Irina  voor ons deur ,met traan oogjes .Ze vroeg naar Henriette , ik ging wat verder doen in de tuin ,want ja ik had snel door dat het gesprek over typisch vrouwen zaken  zou gaan. Uiteindelijk werd ik er toch bij geroepen .Ons Irina was al zes weken over tijd . Het moet van die keer met die Joris zijn  sprak ze ,ja  gij kunt het weten natuurlijk Irina ,maar nam je dan de pil niet. Maar ja stamelde  ze , maar om de zoveel tijd  moet ik er een periode tussen laten. Normaal gebeurt er niets ,want ik geen seks ,of toch bijna niet ,behalve nu met dat werk in die club ….Ze dipte haar tranende ogen met een volledig vochtige zakdoek. Waarop Henriette haar een droge aanbood , die ze gewillig aan nam. En ge zijt zeker , dat er niemand anders u  bestegen heeft in di tussentijd , Henriette trok een geschrokken boos gezicht, bij het woord  bestegen .Ja dat is toch deftig gezegd  of niet. Irina is geen dier he Remy ,dieren worden bestegen , mensen hebben intiem omgang ,terwijl ze dit uit sprak draaide ze haar hoofd voornaam ,en sloot haar ogen. Goed ok dan stamelde ik ,wat gaat ge er meedoen Irina .Het wordt er niet simpeler op uw leven  ,en gij zit al met de kleine Ivan ..overweegt ge  heu weg doen  medisch ..Ze schudde hevig het hoofd neen het is mijn leven ,en in mijn cultuur zijn kinderen heilig. Maar goed ook stamelde ik binnen  monds. Eigenlijk is die joris  verantwoordelijk  sprak Henriette strijdvaardig .Oei Oei  en zijn vrouwtje is  zes maand ver.  Och arme die brave Armand ….  En zo kom ik bij u terecht  Prosper.

    Ja het is bijna zoals in een slechte stations roman sprak ik .Go t’is al behoorlijk laat  en morgen zal het hier druk worden vrees ik, we gaan er eens over slapen Remy .Alvast bedankt om mij in te lichten  en mijn waardering voor uw betrokkenheid bij ons gemeenschap. Ik  loop eens langs bij  Joris ,en zorg jij dat Irina ,geen domme dingen doet. Wel te rusten …Ja wat een avond , wie zou er nu gewonnen hebben , dat zien we morgen dan wel in de krant. Leuke club die jamijkl  ,niet te geloven .Wat staat er morgen op het program ,om half tien een begrafenis , de wekker op acht uur ,zal wel volstaan .Uit de slaapkamer van Iris klonk een opwindend  geronk , die slaapt zoals ze leeft dacht ik. In bed overdacht ik het hele verhaal van Remy , behoorlijk schandaal gehalte toch ,  hier valt waarschijnlijk wel iets te schuiven ,via de rekening van de kapel. .werk aan de winkel voor  “Clara van moeilijke beslissingen”.  Lang geleden dat ik nog  eens naar de metropool stad Antwerpen ben geweest, en de gedachte  alleen al bezorgde mij  een stevig verlangen. Toch viel ik vredig in slaap ,zonder mij te vergrijpen …De bel ging  gewoon maar klonk beslist en volhoudend, de wekker was nog niet afgelopen, en de klok gaf zeven uur vijftien. Helemaal geen zin om op te staan ,en de kanjer stond er ook weer. Ja vriend dat is voor binnenkort eens , gezien iris de deur al had geopend ,kon ik niet meer voor of achteruit de dagelijkse plicht ontlopen.

    Prosper opstaan  gilde iris ,ja meid  eerst mijn ochtend gebed dat moest je al weten. Muilen trekker hoorde ik haar denken. In de woonkamer  stond Beatrijs  een rijzige lerares uit de  lokale kleuterschool. Beatrijs  was  een madam waarvan men in de volksmond zegt “Dat is er een om agenten uit te kweken .Dag eerwaarde begon Beatrijs ,…zet u koffie barreerde ik  haar ,hoe is het weer buiten. Het druppelt wat sprak ze , ho dat valt tegen  voor de familie  straks op de begrafenis .De begroeting dan maar in het kerkportaal. Zo was ik mijn dag taak al aan het voorbereiden  ,met wat koffie , en een ongeduldig wordende Beatrijs  die  wilde vertellen waarom ze tot hier was gekomen .Ondertussen was iris er ook komen bij zitten en konden  we beginnen.  Ja ..begon Beatrijs  , waarop ik sprak excuseert u mij dames ik moet even  , naar het kleinste kamertje , ja ge weet wel de koffie en s’morgens en zo ..Ze knikten  tegen hun zin  ,instemmend , en ik trok mij terug  op toilet  niet zonder eerst de krant uit de brieven bus te hebben gegraaid.

    25-05-2013 om 14:54 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Percent

    Laatst  liep het wel vreselijk fout, twee maand geleden  was er op de bijeenkomst een iets jongere kerel .Joris Percent de zoon van de notaris. Tiens  Joris heb ik hier nog getrouwd ,ik wist niet dat zijn vader Armand  ook in de club was .Ja maar Armand die komt maar één of twee keer per jaar naar de nieuwjaar  receptie  , en  naar het lente feest. Nu tot daar  Joris dus ,in zijn ogen had ik van in het begin  het vuur en de opwinding gezien ,die ogen alleen gericht op borsten en dijen .De mannen die weten niet hoe  erg het opvalt ,naar waar hun ogen gericht zijn .Meestal begint het gescharrel tijdens het  afruimen ,het was nu niet anders .  Het thema  van ons kledij was sprookjes figuren. Waarschijnlijk was dat de oorzaak van de aanwezigheid van Joris .hij had namelijk een speciaalzaak  van ceremonie kleding ,maar hield zich ook bezig met het  verhuren van kledij voor toneel  verenigingen ,en carnaval  enz..ik zelf was roodkapje .Een diep uitgesneden wil bloesje  met een zwart mouw randje in kant .Bij het voorover buigen kon je mijn borsten vol bewonderen mijn tepeltjes bleven nog net binnen  het kleding stuk als ik recht kwam .Ik had een zwarte pliche rok die  vrij wijd  uitdijde .Een slipje deden we niet meer aan ,we wisten als het graaien begon zo een slip de mannen nog meer ophitste ,en meestal werd het toch stuk getrokken. Daarboven  droeg ik een rode cape ,er moest toch iets  verwijzen naar de sprookjes figuur. De cape was met één grote zwarte knoop  dicht te doen .hij was niet langer dan mijn navel   .Joris   graaide gretig  en trok mij op zijn schoot ,ik voelde direct zijn hardheid in zijn broek .Hij pakte mij op droeg mij naar een  ,zij kamertje .Ik wist hoe laat het was ,het was duidelijk dat hij mij exclusief wilde .Hij duwde mij op een tafel  en zijn twee handen  grepen mijn borstjes .Terwijl zocht hij mijn mond om te tongzoenen ,wat ik eerst probeerde  af te weren ,maar het lukte niet .Vol vuur werd ik de volgende ogenblikken vol genomen .Een wonder  dat de tafel  de rit kon uitzitten .Hevig schutterend kwam hij klaar .Maar onmiddellijk was zijn testosteron terug  op peil ,want  hij zette mij op mijn knieën  op de grond ,en kwam nog eens . Ik was even de  realiteit kwijt ,want door de drift ,had de walging van het begin plaats gemaakt voor een verregaande meegaandheid .Nu ging het heel snel en  kreunend gaf hij alles wat nog restte.

    Terug in de zaal werd Joris  tot de orde geroepen  door de “ hoofdman” zo  was de aanspreek titel van de voorzitter , iets wat stamt uit de tijd van de “gilden” .De hoofdman wees Joris erop  dat  de bereidwillige dames  ,alleen in de vergader ruimte mochten benaderd worden. Kwestie van  de gemeenste uitspattingen toch nog een zeker cachet te geven.

    Amai .. Remy ,vertelde het meisje dat allemaal ,ja ze luchtte haar hart . We stopten even ons gesprek want  Adriano  de Braziliaanse spits van Rubin Kazan   scoorde een geweldig doelpunt. Hij nam een botsende bal in volley op de slof en  schoot de bal in de linkse kruising van  het doel vlak. Jawa de dat gezien jong ,schreeuwde ,Remy .Bijna tegelijkertijd  namen we een flinke teug van ons glas . Zo hoe ging het verder met het meisje Remy, alhoewel het geen ge mij tot nu toe verteld hebt ,voldoende is om mij als geestelijke vader in te lichten ,denk ik persoonlijk dat er nog meer is  Remy. En of mr pastoor ,de ellende moet nog komen  ik zweer het. Nadat ze haar verhaal had gedaan ,was ze toch wat tot rust gekomen ,en in staat haar leven terug op te nemen. We lieten haar met haar zoontje naar huis gaan ,en maanden haar aan om ,als ze wilde praten of met iets zat ,ze altijd terecht kon bij ons. Ze knikte instemmend.

    Go! dat kan toch niet zei ,Henriette  we moeten dat aanklagen  en met haar naar de politie gaan .Ik weet het nog niet  sprak ik, het is haar woord tegen het zijne ,en het gerecht moet met alle elementen rekening houden ,ook met de instemming die de meisjes hebben gegeven ,de extra vergoeding die ze ervoor ontvangen .Daarbij komt nog  dat alles gebeurde in besloten vergadering. De openbaarheid    kunnen we dus ook al niet inroepen .Laat het ons even bezinken kon ik mijn Henriette  inprenten. Het was een woelige nacht ,van slapen kwam niet veel in huis .Hoe moesten we dit aanpakken. Als de andere vrouwen wilden praten , maar ja ..hun financiële toestand ,de overeenkomst gesloten met  de  service club. Gaan praten met de voorzitter, als kleine man .Het gevaar  is  ,als we ons te fel engageren ,de kans bestaat dat we er volledig in draaien. Dan de pers die er ontegensprekelijk gaat opspringen , stel je voor  het verhaal heeft alles  ,wat een lezer wil  terug vinden in zijn krant .Rijk tegen arm seks, misbruik, dramatiek ,misdaad , woede ,emotie ,machteloosheid  alles zit er in.

    19-05-2013 om 12:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de club

    Ik ging hard werken in de club de bijeenkomsten ,als de vrouwen er bij waren vielen  nog het beste mee .Al waren de blikken van de echtgenotes meestal denigrerend .Nogal een geluk dat ons service club jullie opvangt ,moesten we veel aanhoren. Maar voor de rest was het gewoon hard werken. Op de samen komst van de mannen alleen ,ging het er wat vrijpostiger aan toe .In het begin viel het nog mee .Eens over de rug strelen .En wat opmerkingen .geleidelijk aan werd het vervelender ,handen op ons billen ,handjes onder ons t shirt ,we werden gevraagd kusjes te geven .Uiteindelijk ging het zover dat we op de schoot van de mannen werden getrokken .Op een keer had  een lid van de club speciale kleren mee die we moesten aan trekken ,voor het  afruimen. Hij sprak dat we naast de afgesproken vergoedingen en schuld aflossingen, we in het vervolg ,nog een extraatje konden verdienen als we mee werkten. Wat moeten we dan wel doen vroeg iemand van de diensters .Ho..niet zo erg ,gewoon  wat meegaand zijn .Het zijn allemaal mannen van stand en eer ,reeds op leeftijd ,maak u maar geen zorgen. Trouwens als het u niet ligt ,vragen we de volgende keer iemand anders .Uiteindelijk komen we zo tot de vaste elite ploeg  op ons  mannelijke bijeenkomst. De pakjes die we moesten aan trekken , waren een soort franse meiden uniformen , heel  op windend voor mannen schijnt het veel zwart en wit .Ook schoolmeisjes uniformen zaten er tussen ,verschillende maten ,we moesten aan trekken wat ons best paste .Al moet ik zeggen dat we van maat allemaal vrij slank waren .De heren hadden hun keuze dus goed overwogen. Het opdienen verliep vrij normaal  in ons gewone kleren .toen we ons verkleed hadden en  begonnen af te ruimen was het hek van de dam .De kleren die we droegen  ,gaven de gretige klamme handen ,vrij spel .Geen lichaamsdeel werd over geslagen .Het Wezet  duidelijk ,dat wij in het vervolg  het  dessert waren voor de heren .Gezien de ouderdom van het gezelschap  bleef het bij  betasten  en knijpen .Maar de walging die we moesten ondergaan was wel erg. Helemaal overstuur waren meisjes  kunnen ontsnappen. Maar buiten  wachtte  Heugglerisch hen op .Ze moesten naar deze avonden niet meer komen ,maar als ze durfden praten ,zou hun  dossier herbekeken worden .De beloning die we kregen was wel  royaal ,ongelofelijk hoeveel  leed ,door geld kan geheeld worden .Uiteindelijk waren we  met een groepje die  het hadden aanvaard  één keer in de maand voor  object te spelen .We konden ons verstand op nul zetten .Al was het heel folterend ,in het begin van de avond gewoon opdienen ,met angst voor wat straks zou komen .De geile  blikken van de mannen die fantaseerden over wat ze straks met ons zouden doen. Het gebeurde geregeld dat iemand van ons mentaal door sloeg .Die werden netjes naar huis gebracht ,en volgende keer was er een vervangster ook daar had Heuglerisch voor gezorgd.   Snel hadden we door dat  het makkelijker dragen was ,met flink wat alcohol in ons lijf. Het was voor Heuglerisch  geen probleem ,we kregen alle mogelijke sterke dranken  die we maar vroegen. Behalve   drogeer middelen zei hij ,want dat was voor de club van jamijkl   immoreel. En moraal stond heel hoog in het vaandel van de club zo sprak hij onderhoudend ons toe. We kwamen de zaal binnen ditmaal verkleed in Romeinse vrouwen kleren  ,of verkleed als Egyptische   uit de tijd van Cleopatra .Het was duidelijk  deze  avond stond in het teken van de klassieke oudheid . Alleen ik  had een  Air hostess uniform   aan gemeten gekregen .Met een schaal gevuld met druiven  moest ik de tafel van  de voorzitter bedienen. Met zachte dwang werd  ik  op de vrijgemaakte tafel gelegd .Mijn jasje en witte hemdje werd door de zweterige klamme knokels van de oude heren  knoop per knoop los geknoopt  .Mijn slipje werd zorgvuldig verwijderd .Ik lag op tafel met mijn witte blouse open ,mijn korte blauwe rokje was helemaal opgetrokken .De oude handen streelden en knepen over mijn lichaam ,en oude vingers drongen in mijn lichaam .De aanblik van oude verrimpelde gezichten  ,gaven mij het gevoel dit is de hel .Mijn handen werden begeleid naar verschrompelde natte lichaamsdelen van mannen buiten  zinnen. Sommigen kwamen nog half stijf en  gaven nog wat slijm af dat ik over mijn handen voelde lopen ,daarna verschrompelden ze snel. Eens voldaan lieten ze me gewoon liggen ,zonder nog een blik ,wenden ze zich af .Fatsoeneerden hun kleren ,en gingen naar huis of dronken iets aan de bar. Totaal vernederd   schrompelde ik naar de kleedkamer .Eén voor heen kwamen ook de andere meisjes binnen ,meestal wenend om het  gevoel waardeloos te zijn .We dronken leeg wat nog in ons flessen stond ,een douche  en dan  naar huis .Soms achteraan in de dure wagens, van  leden van de club. Geen woord werd er gesproken ,alsof ze zich ook schaamden  om wat was gebeurt  ,misschien dachten ze ook ,dit was de laatste keer ,en dit kan niet. Of hadden ze wroeging ,alweer hun vrouwen bedrogen.

    11-05-2013 om 12:33 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jamijkl

     

     Ja die  ,gij kent veel mensen hé  prosper ,hue wel  op een zeker nivo ,in bepaalde kringen toch, zei ik terwijl ik nipte van mijn tripel .Nog eentje remy   ,nee danku straks misschien maar er is nog in mijn flesje. Wel  we geraakten zo wat in gesprek aan de bar in het hoofd gebouw .Ik had nog niet direct goesting om naar huis te komen ,en ge moet weten ,een stad als gent heeft  des nachts ,heel wat schoons te bieden. Tegen wie zegt ge het Remy. Wel over wat klapt een mens zoal allemaal .Het volgende kwam ik te horen uit de mond van Antoon ,.De laatste twee jaar sturen wij vanuit Gent veel jonge alleenstaande moeders naar Kleemgoed .Meestal gaat het als volgt he ,de man laat hun zitten en de schulden stapelen zich op. Wij zitten hier in gent overvol  ,dus bellen we rond in de streek ,naar alle sociale netwerken .Om te zoeken naar opvang .Die voorzitter van jullie service club ,die  neemt  die vrouwen meestal op. Ja het valt op, Antoon was wat nieuwsgierig geworden .  Het was altijd na een lang gesprek  ,met jullie voorzitter  “heuglerisch ,josé. Antoon begon een lang verhaal als volgt .Op een dag , stond mijn bureel  in de gespreks zaal  waar heuglerisch zijn  onderhoring van de vrouwen deed .Mijn bureel was aan een opfris toe ,en ik zat onopvallend in een  zij sprong van het  zaaltje van Heuglerisch .Heuglerisch moet geen aandacht geschonken hebben aan mijn aanwezigheid .Want hij sprak vrij uit. Eerst liet hij de jonge vrouw haar verhaal doen. Haar man was vertrokken  met de noorderzon .Ze  hadden  zware schulden gemaakt voor  de aankoop van bouwgrond. Zij de vrouw bleef achter met een zware hypotheek. De bank had de grond verkocht ,maar  het bedrag volstond niet, er liep ook nog een autolening. Kortom ze kon niet meer afbetalen  en zat aan de grond .Heuglerisch  sprak tot haar ,kijk mevrouw ,we kunnen de schulden overnemen ,en samen voegen ,maar de terug betaling ,is zowat uw loon. Dus  we doen vanuit de service club u het volgende voorstel. Ge kunt gratis komen wonen in ons  sociale opvang huizen. De vrouw keek dankbaar opgelucht, oh bedankt .Kijk mevrouw ,onze service club komt twee keer in de maand samen .We laten dan een traiteur komen enzo, één keer in de maand is het met ons echtgenotes .De andere keer is het met ,de mannen alleen . Telkens wij samenkomen geven wij  de bewoners van ons sociale huizen de kans ,een maandelijkse afbetaling te verdienen van hun schulden In ruil moet u dan op onze bijeenkomsten  ,opdienen de zaal zetten afruimen enzo .Kortom  twee avonden hard werken ,maar  toch goed beloond ,als ge uw maandelijkse schuld bekijkt. Natuurlijk hebben wij ruim aanbod  kandidaten , ge begrijpt wie het meest  werkt en meegaand is  krijgt natuurlijk de meeste gelegenheid tot werken. Maar het staat u vrij  ,natuurlijk  ,denk er eens over na .De vrouw overdonderd door de gulheid  ,stemde onmiddellijk toe ,en Heuglerisch sprak ,goed zo afgesproken ik zal u voordragen en u hoort nog van mij .

    Niet te geloven  hé Remy ,wat een misbruik van macht ,langs de andere kant weinig tegen te doen ,ze worden vergoed .Laat ons nog nekeer   drinken. Dat was nog maar de inleiding hoor prosper , de situatie schets , de perceptie  van de feiten ,om de geest van het komende verhaal te schetsen. Ik voel dat het serieus is  Remy ,ik voel het. Wel dan  Irina Bogdani ,is een bulgaarse  en ze woont ook in de sociale huizen .Mijn vrouw Henriette ,vond haar wenend ,zittend op de grond in de Pringel ,een goedkoop waren huis .Ze had haar zoontje ivan bij zich .Mijn vrouw bracht haar mee bij ons naar huis. Eerst weigerde ze natuurlijk, ze stamelde iets van dat zijn uw zaken niet .Maar mijn Henriette weet, wanneer het iets serieus is, en wees  eerlijk, voor een akkefietje  zit een mens niet in het openbaar te wenen. Toen het manneke ook tekenen van verdriet liet zien, kinderen lijden als hun ouders lijden. Drinkt ge graag chocolade melk jongen sprak mijn Henriette ,de kleine knikte en fleurde wat op. Kom ga mee bij mij thuis ik maak een lekker kopje. Nu ging de vrouw wel in op het voorstel  kinder geluk  gaat voor alles.Bij de chocolade melk kwam ook de vrouw wat tot rust.   Met stukken en brokken hoorden we haar verhaal.

    04-05-2013 om 12:12 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remy

    Vanavond champion legeu , hopelijk gaat de bel eens niet. Iris naar de gesprek club ,voor te weinig bevredigende vrouwen .Vanavond kwam professor  , tionem cerritulus  spreken over zin en onzin van zelfbevrediging. Lang geleden dat zich zo een heerlijke avond aan diende ,voetbal  mijn favoriete club Rubin kazan tegen  inter milaan .Op mijn schoot kater JR en geflankeerd door een heerlijk medicijn ,West Malle tripel. Lang was het genot mij niet gegund .De bel ging ,niet driftig ,eerder gedecideerd , aan de klank van de bel kon ik horen wie haar beroerde ,een drift ig ,angstig ,of ziedend van woede  persoon .Deze keer was het de klank van een hoofs mens .Ik liet de hangbrug neer en opende de deur, ha de Rremy se ..lang geleden jong .Allé toe kom zere (vlug) binnen. Zet u, ook eentje ,een medicamentje van de paters van westmalle .Ho ..als het u niet ontgriefd  graag. Zet u maar al  t’is voetbal .Op de rai ,Prosper ,ja Remy de hollanders en de vrt zenden chelsea porto uit. Maar ik zie graag oostblok voetbal .Ach zo kijk eens aan  ,weeral een ontdekking  van een onbekende kant van ons pastoor .Ach Remy , maar zet hem maar uit hoor ,nee nee niet nodig ik kan praten en kijken .Maar ik kom niet voor mij zelf  begon Remy .Haha natuurlijk zo ken ik hem allang .Remy ,was een toonbeeld van mensen die zich bewegen in het midden veld van de maatschappij. Remy zijn eerste stappen waren gezet in de chiro ,waar hij door zijn engagement  en  inventiviteit , al vlug opgemerkt werd door de leiding .Al vlug werd hij op zeventien leider van de toppers ,een prachtige groep tussen twaalf en veertien jaar.Net voor de puberteit  ,en toch al een zekere rijpheid ,heel evenwichtig heerlijk om  mee te werken .Maar daar bleef het niet bij ,op een avond ging Remy naar het jeugdhuis ,als lid van de vakbond was hij uitgenodigd op een  kaas en wijn avond van de plaatselijke afdeling .Remy zat volop in de disco jaren en  deed een wit hemd met een das aan ,onder zijn kalfsleren jekker wat toen geweldig in was .Een beetje bryl cream in het haar ,en Remy trok  naar het  feest  als een echte james dean.   Hij viel op toen hij arriveerde in zijn rode  ford taunus ,met zwart vinyl dak ,de ford  taunus had een lange motorkap vooraan met een opstaande  balk in het midden .En binnen in lederen zetels .

    Het feest begon met een  gastspreker  , en op het einde mochten de aanwezigen  vragen stellen .Remy  stond recht en heel de zaal keek naar hem ,toen hij zijn vraag stelde over de politieke binding van de vakbeweging. De zaal was in vervoering en  het gonsde van  de geruchten ,dat is toch Remy van de chiro , ja Remy van Andre de duivenmelker .Het duurde niet lang of Remy werd uitgenodigd  aan de tafel van de voorzitter,  in die jaren was het  de gewoonte ,wie op een bijeenkomst  kwam ,met hemd en das werd  in het bestuur gevraagd. En zo kwam van het een ,het andere en was Remy een volks figuur ,niet als voorzitter  of zo in talloze verenigingen ,maar wel  als gratis werker  in alles wat reilde en zeilde in de gemeente .Remy  was één van die duizenden mensen in ons vlaamse land ,die zorgen dat verenigingen draaien  en gemeenschappen  levendig blijven. Zij zijn niet uit op roem of enig gewin maar hunkeren in hun hart  naar een schouderklop ,of bemoedigend woord. Zonder die anonieme   mensen  is een  gemeenschap doods  en  eenzaam.

    En Remy  ,naar wat hebben we nog  goesting in een zout chipsken  , pralineken ..iris maar die is er niet haha. We maakten het ons simpel gezellig , tripelken   chipsken ,voetbal een hartelijk  mens ,dit moet zo ongeveer de hemel zijn. Vertel ne keer Remy  ach  hoe moet ik eraan beginnen .Ge weet  die fabrieks huisjes  in de tricot  straat .Ja ja  he die zijn opgekocht door  de gemeente samen met die service club hoe heet die al weer ,de helft van  het schepen college en de burgemeester zit er in. Ja  ik weet het  service club “Ja Mij Kl”.Juist zo  zijn ze ,zo noemt hij .Trouwens  nooit gevraagd ,Prosper toch wel Remy ,maar  ja mijn ambt moet leven van  alle lagen van de bevolking , en die jamijkl club ,neigt toch naar het elitaire de betere kringen. Zeker  Prosper  zeker ,nu  is het u nog niet opgevallen ,dat  in die huizen ,zeer veel  alleenstaande vrouwen  wonen met kleine kindjes . Nu ge het zegt  Remy,   alleen staande vrouwen , geen zittende  …haha grapje  ne mens moet eens lachen hé .Ook  al is het soms met leed en miserie .U nog niet afgevraagd  Prosper hoe dat komt die  vele  vrouwen in die sociale huisjes .Ik was in Gent  op een provincie vergadering  van ons vakbond .De directeur van het hoofd gebouw in gent ,is ocmw   afgevaardigde in de gentse  stadsraad . Potverdikke  toine   Toine   ,Antoon  Bauwens ja die.

    28-04-2013 om 11:46 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijze zalm

    Grijze garnalen zijn mij wel bekend ,en ten zeerste gewaardeerd Maar grijze zalm lijkt me vreemd .Wel  inspecteur het is een heel verhaal  en …Wacht pastoor , firmin laat de heren van de kerk  maar rijden .U gaat  toch recht naar huis heren .In het vervolg wat opletten met teveel grijze zalm…de vicaris en Van Lovendeghem ,keken vreemd op ..maar haasten zich het bevel op te volgen. wat doe ik met het pv  collega sprak firmin  vragend .De gewone observatie, intoxicatie vast gesteld ,rijbewijs voor 24h in getrokken. Houd het rijbewijs in , en laat de andere rijden. Maar die is ook  …firmin we zijn hem vergeten te  controleren niet ,iedereen kan zich eens vergissen .

    Sorry pastoor ,die grijze zalm waar waren we gebleven .Ja  waar zat ik ..oh ja wel de grijze  zalm  ,komt voor in de warme waterlopen op de Orkney eilanden  .Hij verschilt eigenlijk  niet van de gewone roze  zalm .Alleen het is zalm die zeer oud is ,vandaar de grijze kleur…Er is op de noordelijke  Faeröer eilanden zelfs een kale zalm gevangen ,die was nog een stuk ouder. Oh , dat wist ik niet ,dit is nieuw voor mij. Dus oude zalm word grijs,  haha o gij godversen  pastoor, Ik trap er toch wel in zeker ha ha ..dat is ne goeien om mee naar huis te gaan .Firmin schraapt onzen boel hier maar samen ,we gaan naar huis .Godver de godver ,grijze zalm .

    Katrijn zat vol verlangen , te wachten .Ze had er zo naar toe geleefd .Ze deed regelmatig kerk bezoek .Ze werkte overdag  als kleren verkoopster .En s’avonds ging ze ,ajuin pellen in  het bedrijfje van Arne Mops. Die Arne leefde van het inleggen ,ook wel meestal opleggen genoemd ,van haring .De pastoor zou zeker blij zijn dat ze het sacrament  van het huwelijk wilde ontvangen. Hij de pastoor zou maar al te graag ,twee hardwerkende mensen hun huwelijk inzegenen .Dat dacht ze toch ,de frisse meid .Zo de joris , gaat trouwen met Katrijn ,gaat ge een gezin wel kunnen deftig onderhouden Joris .Wat doet u voor beroep joris , plakker  , bij Miel Witzak, oh  vuile stiel he jong ,ganse dagen in die natte drets .En  geen zin gehad om op school een diploma te halen. Ik heb een diploma stukadoor behanger. Ho bestaat daar onderwijs voor ,zo een stomme stiel ,maar  allé goed dan .En gij katrien  hebt gij een bachelor ,of master gehaald .Neen gewoon hoger onderwijs toch ,ook niet ,gestopt na uw middelbaar ,na de retorica …neen .Ik ben gestopt ,na snit en naad ,op mijn zestiende ,om mijn ouders bij te staan zocht ik werk .Ja weeral armoe troef …kort misje ,geen offerande . Zonde van mijn schone tijd. ..Waarom zo  direct trouwen ,ge kunt toch ook een tijdje samen wonen .Eens kijken  of ge financieel toe komt. Joris met een loontje van stukadoor , en gij wat doet gij dan .De tranen schoten in katrijn haar ogen ,zo vernederend  dit gesprek .Ik werk in de winkel als verkoopster bij boutique  nina .En s’avonds ga ik  ajuin pellen bij Arne mops. Ja allé vooruit , is dat niet slecht voor de ogen ajuin pellen, of hebt ge een speciaal brilletje. Ja maar ik heb ook een trucje geleerd van Arne ,voor als ik mijn brilletje vergeten ben ,of op een verkeerde plaats gelegd ,of verloren ,of in mijn andere schort laten zitten .Wel dan moet ik ajuinen pellen met mijn tong uit mijn mond .Dan pieken uw ogen niet , is dat echt  ,katrijn .dat moet nogal een zicht zijn.

    Maar goed hoe zal ik dat nu opschrijven  ,Joris Vandenhoender  stukadoor  wil trouwen met Katrijn   Export , tewerkgesteld  als retail werkster. Ja sorry katrijn maar  ,een winkel verkoopster en een stukadoor .Dat geeft niemand een ernstige kans .dat word gans uw leven hard werken lui, maar allé  het kon nog slechter. Proficiat ,ik ga jullie uit hangen ,en vergeet niet  uw eigen inbreng ,tekstjes en  muziek en zo ,voor de plechtigheid .Twee weken op voorhand binnensteken .nog ne goeien avond en de groeten aan jullie lieve ouders . Katrijn barste buiten in tranen uit ,ook joris was innerlijk woedend ,zo vernederd  worden .En ik had er zoveel van verwacht Joris ,ik voel mij slecht. Vooruit joris ze kunnen allemaal de pot op ik trouw niet voor de kerk .Weet  ge wat we voltrekken het huwelijk hier en nu ,in de auto. Ge gaat mij in de opperste vervoering brengen ,als ge mij hier niet serieus drie keer neemt ,zal het uw beste dag niet zijn.   Zeg prosper , dat arm meiske was dat nu nodig ,ge moest u zelf bezig gehoord hebben. Die mensen zo kleineren , ja  iris misschien hebt  ge wel  gelijk. Maar ja t’is gebeurt. Toch vind ik het niet fair ,ging Iris door .De zoon van notaris  percent .Die leeft zonder god of gebod ,zo een fliere fluiter. Die werd hier als een prins getrouwd .Ja  iris ,hebt ge die offergave  gezien. .Maar  vandaag was het  niet echt mijn dag hoor iris ,niet echt mijn dag.

    21-04-2013 om 14:18 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse roman

    Tevreden zoals in elke vlaamsche roman,  of film of roman verfilming. Al eens op gelet, in bijna ieder werk van onze grote schrijvers ,gaan ze eens naar de hoeren ,en hangen er zich één of twee op springen van een brug .Ze vervolgden stil zwijgend hun weg nog nagenietend van het voorbije. Hoei !!vicaris  wuivende salamis , we komen van een belangrijke meeting  bij pastoor Prosper .Hopelijk zijn het geen atheïsten, leden van de loge ,vrijzinnigen ,vrijpostige, communisten , blokkers ,leden van voorpost, bloed en eer, fans van “Pim fortuyn .Neen het waren gewone dienstdoend agenten. Paspoortje ,goeden avond trouwens eerwaarde en Compaan. Mag ik even de boord documenten aub, en heeft u gedronken. We zullen het vlug zien ,goed doorblazen ,toch niet zo moeilijk .Toch niet voor mannen , bij vrouwen is het anders .Laatst moest ik het nog zeggen .Blazen juffrouw niet zuigen het zakje is al vacuüm. Zo een cliche mopje ,hij was dan ook de enige die lachte .

    Prosper telefoon.. schalde iris  als een schalmei , die het middeleeuws toernooi opende. Met pastoor prosper…goedenavond ,met wie heb ik de eer en het genoegen .Zeg prosper ,hoe zit dat met uwen pater ,is die al vertrokken of wat .maar allé  commisaris die moest daar allang  voorbij zijn. Zijn er geen meldingen van ernstige ongevallen ,of overvallen of car jackings. Toch niet op onze mobiele desk ,pastoor, Ja sorry ,hij zal een andere weg genomen hebben .Nogmaals sorry commissaris ,we blazen operatie “blamage” hier af.   Toch vreemd ,zou de bisschop nog een afspraak hebben gehad ,te zien aan de rust waarmee het bezoek ,verhoor verliep niet denk ik.

    Prosper ,die jonge mensen zijn hier ,Katrijn en Joris  van de k l j  ,voor hun ondertrouw  geloften. Joris Vandenhoender ,was de zoon van Marcella en Oscar ,ook wel ,dikwijls bijna altijd  Car  genoemd .Joris was stukadoor in loondienst ,stukadoor wordt ook dikwijls bijna altijd ,plakker genoemd. Je zag het aan zijn  voor zijn jonge leeftijd  ruwe handen .Katrijn was de dochter van  Palmeer  en Chicova , Chicova  was een Kirgeese ,uit Kirgizie een dwerg staat in de uitgebreide en weidse kaukasus. Ze was een sterke vrouw ,die na een ruzie met haar loshandige vader ,naar hier was gefietst .Ze kreeg een lekke band in het dorp ,niet abnormaal na zo een lange fiets tocht en daar heeft Palmeer zich over haar ontfermd ,omdat  niemand van de meisjes in het dorp hem wilden .Hij rook geweldig uit zijn mond ,meestal ,dikwijls zegt men “hij stinkt uit zijn bek. Chicova  stonk ook  ;niet zo abnormaal na zo een lange fietstocht. Ze had alleen de kleren die ze aan had bij haar vertrek ,zeg maar vlucht uit hetouderlijk huis ,in de weidse kaukasus. En had op haar tocht twee maandstonden moeten verwerken. Ze was twee keer verkracht ,één keer door een douanier in Bulgarije ,en een andere keer door een homo ,die zich verkeek op haar snor en harige benen .Verder was de tocht voorspoedig verlopen . En hier stond dan hun fiere dochter ,haar onder trouw te doen .Katrijn rook fris  niettegenstaande haar stinkende ouders .Ook had ze geen haar op haar benen ,ze kan ze natuurlijk scheren ,verschrikkelijk als je  geschoren benen streelt , juist schuur papier een remedie tegen seksuele drift.

    Prosper  krijste Iris ,telefoon …Goedenavond pastoor ,met onder commissaris  Stijn Verbaeler van het korps van Melle Vogelhoek. Ik heb hier een kerkelijke hiërarch  ,die beweerd bisschop Van Lovendeghem te zijn .De onderscheiden blaas ,sorry ademtest van specimen vertoond een overtreffend gebruik van genot stimulerende middelen ,meer specifiek alcohol in zijn meest verscheiden vormen. Ja ambtenaar ,kan ik even spreken met de betrokkene, als u mij toestaat in het lopende onderzoek. Wel uit respect en als aandenken ,aan mijn veel te vroeg  overleden ,vrome katholieke moeder ,verkrijgt u de gunst. Dag monseigneur even een ommetje gemaakt..,uw reis weg komt straks aan bod in de verklaring die ik zal moeten afleggen. Prosper doe iets ,in het belang van het kerkelijk blazoen.T’ja  monseigneur  zo werkt het niet meer ,ook de ambtenaar  wordt gecontroleerd ..maar kom geef mij even de inspecteur terug aan het mobiele toestel. Dag hier de pastoor van Kleemgoed, .U had een paar vragen.Ja eerwaarde klopt het dat de bisschop van uw woning kwam.Ja dat is waar. En wat heeft u zoal gedronken  .Och een klein aperitief ,met koude hapjes .Dan een stuk verse grijze zalm met coctail saus “americain”.Wat zegt u daar pastoor ,grijze zalm ,heb ik nog niet van gehoord .Als cullinair genieter wekt u mijn nieuwsgierigheid.

    14-04-2013 om 20:35 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opslorping

    Ik kan mij uw bezorgdheid inbeelden ,monseigneur. En ook leef ik mee met broeder Albert Opportuun, die het bedevaart oord beheerd en bestiert als was het zijn eigen zich zelve .Maar de inkomsten van de kapel ,zijn niettegenstaande ,gezien de korte geschiedenis .Toch vrij behoorlijk .Echter niet van dien order dat zij het bedevaart oord ,van oostakker kunnen ,veilig stellen van verlies latendheid. Het zouden slechts druppels zijn ,tijdelijke zand zakjes ,die  kort in tijd de vloed kunnen weerstaan .De omvang is niet van die haard dat zij  het  water in de definitieve bedding ,kunnen indijken. Ja Prosper  ook ik toon begrip en redelijkheid voor uw  betoog. Toch schatte ik uw loyaliteit tegen over de stoel van een hogere orde.

    Ja uw teleurstelling is te incalculeren .Toch wil ik u vragen als gemotiveerd priester ,om deze zaak nu even te laten  bezinken ,bij een heerlijk glas ,een deugddoend “pousse café” zoals de ondeugende volksmond zegt. Ik heb een super heerlijke cognac met de merknaam “larsen” echt moeilijk in de handel te vinden. Toevallig kunnen kopen bij het Gentse grote bierhuis ,dito handel “meirresonne” een geroemd  en gerenommeerd dranken groot handel ,gelegen  aan de Gentse stad rand. Meirresonne   is gegroeid uit een historische  ,Gentse familie, brouwers  van bier. Waaronder ook  het over genomen bedrijf ,die de heerlijke “CELTA” pils  brouwde. Allemaal opgeslorpt  door het expansieve “stella Artois “ uit leuven  ,dat ondertussen zelve ten prooi viel aan het trust vormings geile “Inbev”. De uitstekende cognac ,deed de verdere gesprekken verlopen met enige mildheid. Toch was het duidelijk dat het gedrag van Prosper, niet langer  getolereerd  werd door de kleris  .  Na de kookkunst van iris  ,loyaal te hebben geprezen .Maakten de bisschop en de vicaris zich op ,om de pastorij te verlaten. Iris duidelijk verveeld met de ladder in haar nylons ,en pastoor Prosper met gemengde gevoelens  ,begeleiden de gasten naar hun wagen ,de fantastische “alfa romeo  Giuletta.

    De bisschop zich van geen kwaad bewust, gaf het signaal tot  stille bezinning in het land. Voor wat betreft verantwoord rij gedrag .Als de alcohol in de mens zich toxisch gaat gedragen ,bekruipen de vreemdste verlangens de mens. Het verzet is zwak op die momenten, niet tegenstaande de veiligheid van de eigen persoon in het gedrang komen .Geldt dit even zeer voor dat van de naaste medemens .  Van lovendegem vroeg de sleutels aan de vicaris ..,die ze gehoorzaam gaf. Zij het met enig voorbehoud ,niet uitgesproken ,maar wel in lichaam houding bevestigd . Na het hoofse wuiven draaide de Alfa de steenweg op. De gesprekjes werden luchtiger ,door de inname van de voortreffelijke spijzen en dranken. Van lovendeghem spaarde het gaspedaal niet en ze snorden gezapig naar de richting Gent. Die Prosper was  goed zenuwachtig ,nietwaar vicaris. Och niet zo opgelet , die Iris  die heeft het allemaal ,zo een schoon strak lijf .De bisschop beaamde ,terwijl hij zijn tweede kat onderste boven reed. Wat doen die stomme beesten ook altijd op de rijweg .,Zou hij erop zitten sprak de bisschop nu vragend .De vicaris trok een twijfelend gezicht ,en vervolgde met ,naar ik heb gehoord ,is ze anders ,die iris .Ge bedoeld lesbo vicaris .Ja dat bedoel ik, amai ..dood jammer voor de mannen .Misschien mag prosper af en toe kijken .Of zelfs meedoen  sprak de bisschop opgewonden. Ze lachten  tot Van lovendeghem  zich richtte tot de vicaris ,Laat ons eens een andere reisroute nemen .De oude Brusselse steenweg.bv.,, met zijn cafés met verlichte ramen. Ja weet je nog monseigneur, in bar “het verloren muiltje” .Ja ,,ja er naar toe ,vooruit met mijter en staf hahahah…Ze draaiden het grind pad op ,en reden meteen achter de bar ,uit het zicht van de straat. Het verloren muiltje stond erop gekend ,exotisch vlees aan te bieden , nu waren het meisjes uit siberie. Meisjes uit authentieke stammen , Eentje was van de Oroks  ,één van de kleinste stammen , ook de Evenks ,waren vertegenwoordigt, als ook de mooie  zwartharige met witte huid  kleur, een engelen gezichtje licht mongoloïde. Het was een jonge Nenet. Die neem ik sprak de bisschop en trok het meisje driftig mee. Tot jolijt van “jacqueline” de zaakvoerster. Jacqueline was de vrouw van honden kweker ,Albert  de Tevenryder  .Maar dit doet niets te zake  aan het verhaal , het geeft nog literair of anekdotisch  ,enige meerwaarde  aan dit meesterwerk in wording. Terwijl de bisschop zijn lusten vierde ,in de vier basis houdingen ,liet de vicaris zich handmatig afwerken door het Orok ,meisje .Ze was zeer bedreven ,reeds van haar vijfde levens jaar had ze leren  rendier melken. Waarom rendieren zal u zich afvragen , wel omdat in haar contreien  nu eenmaal niet veel anders losloopt. De vicaris  zijn buik schudde terwijl zijn zaad het lichaam verliet ,hij kreunde luid ,temeer omdat de Orok  bedreven als ze was het ritme van haar bewegingen aanhield.  

    07-04-2013 om 18:43 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschop

    Bisschop  Van Lovendeghem  ,verheugde zich op  het geen ging komen .Hij zou dat links pastoortje eens de levieten lezen. Eens duidelijk maken  waar het voor de kerk op staat. Na hem voldoende gekleineerd te hebben ,zou hij tevreden naar huis rijden .Iris de meid van  pastoor  Prosper  ,stond er om gekend ,heerlijke stoofpotten te maken .Bij het betreden van de pastorij  overviel de bisschop en de vicaris een  zware aardse geur .ha ,,wist van lovendeghem  dat is de geur van everzwijn .Wellicht het beste wild van smaak ,maar een zeer sterke geur. Zelfs met marineren niet weg te krijgen .Het beste is het stuk  vers everzwijn te overgieten met koud water. Zo dat de geur een tijdje weg is tijdens het bereiden. Maar iris had dit duidelijk niet gedaan .Nu ja zij was dan ook als gedreven lesbo ,een indringend geurtje gewend .

    Na wat cliché begroetingen en  algemene ijs brekende gesprekken ,zoal s ,waar gaat het naar toe met ons kerk bezoek en het weer .Begon de bisschop aan zijn eigenlijke missie .Zo toch niet fraai ,hoor Prosper  die beschuldigingen die u worden ten lastte  gelegd .Zich mengen in aardse zaken ,met voor kennis ,en die dan nog uitspelen  ,als voor kennis van  een verkoper .Dit alles ten nadele van een burgerlijk ambtenaar ,nota bene van ons strekking. U werd ook opgemerkt in stadsbuurten buiten uw parochie .Niet meteen  de meest katholieke  straten .Nu het bisdom heeft de traditie , privé uitschuivers van haar herders ,toe te dekken ,bv het verwekken van een kind ,wordt financieel geregeld ,en de pastoor wordt over geplaatst. Klachten maken goed uitgestippelde omwegen  in het gerechtelijk apparaat. Maar de u ten lastte gelegde feiten ,kan ik niet toedekken .Uw zaak zal dan ook behandeld worden door de hoge kerkelijke raad .

    Prosper zat er wat gelaten bij ,en zocht niet te veel naar een verdediging. Want hij wist  dat dit slechts een inleiding was . Lovendeghem  zou nog iets belangrijkers voor de kerk uit zijn wijde mouw halen. Heerlijk vlees sprak  de vicaris ,die  Iris kan een potje koken .Ja  zeg dat wel. Bij de koffie  kwam de aap eindelijk uit de mouw .  Ja dit ter zijde ,we wachten samen de besluiten van  de kerkelijke instanties af!. Sprak de bisschop plechtig met de handen gevouwen als wou hij een smeekbede richten tot de almachtige .Er is nog dit, pastoor Prosper,, Toen kwam Iris de kamer binnen ..om af te ruimen ..godver de del had zich weer gekleed ,als een  hete studente die naar het mondeling examen gaat , bij prof Geilbaert.  De vicaris verslikte zich  in zijn laatste scheutje koffie ,toen iris zich ver voorover boog om de tafel te reinigen, hadden de ogen van de vicaris uit hun kassen ge kunnen ,dan was hij ze zeker  kwijt. Die blikken van de Vicaris waren de bisschop ook niet ontgaan. Maar ook hij kon zich niet bedwingen om schalks te kijken naar de  slanke dijen van de meid. De decolleté van iris gaf heel wat borst vrij .De goed gevulde ,ronde borstjes ,mooi wit  met een klein bij na onzichtbaar  doorlopend blauw adertje waren super. . ..Even was het stil ..tot de bisschop begon ,zo waar waren we gebleven, ach ja .Het gaat zeer goed met uw kappelletje ,hoe heet het alweer ,Bernadette van moeilijke beslissingen of zoiets .Clara monseigneur Clara van moeilijke beslissingen. Er zou een mysterieuze genezing aan verbonden zijn .Het is al geroemd ver buiten  het kerkelijk arrondissement waartoe deze parochie behoort .Het heeft als het ware ,een bedevaartsoord gehalte ,sprak van lovendeghem vol vuur. Nu het bedevaart oord ten noorden in onze provincie ,Oostakker  gewijd aan Maria de moeder gods  , doet het tegenwoordig heel wat minder. Vroeger kwamen rijen bussen van overal te lande ,afgezakt naar het oord .Zingend ..ave ..ave kwamen ouderen  ,kwb ,vkaj , cm, acw, katholieke gilden ,scouts ,chiro ,klj ,ksa ,verenigde vinken zetters ,jachtclub st joris , hels angels ,bandidos , commancheros, artsen voor het volk, verenigde oudstrijders ,vriendenkring sidmar,..de grot bezoeken .Om daarna in de horeca zaak boerenhof ,gelinkt aan ,vzw  de broeders van Oostakker ,een pannenkoek te eten. Allemaal voorbij blijkbaar die rijke ,vlaamsche tradities. Ja de kas geraakt leeg en nog moeilijk gevuld. Sprak de bisschop  terwijl hij z’n handen zedig tussen zijn gekruiste benen wurmde. Daarom dachten we  kunnen we ,Clara van moeilijke beslissingen niet integreren in de  vzw ,”de grot van Oostakker”.Ik begrijp u monseigneur, sprak prosper nu op zijn beurt ,gemaakt  devoot .Ik ontken niet dat  de kapel redelijk wat giften ,te verwerken krijgt. Deze worden wel gebruikt voor het  ledigen van dwingende noodzakelijkheden  ,aangaande  bezitloze  of door een tegenslag behoeftige  mensen die zich ophouden in  Kleemgoed. Daar  bij is het praktisch  niet zo eenvoudig. Om de kapel  optimaal te commercialiseren   dienen de omliggende gronden ,gekocht of gepacht worden. De bisschop  keek wat  teleur gesteld   haalde eens diep adem  en dronk zijn laatste koffie.

    01-04-2013 om 10:21 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geregeld

    Allo  goeie morgen met pastoor prosper, spreek ik met de commissaris .Allo ja dag mr pastoor ,met jacques de packer commissaris van dienst. Met wat kan de arm der wet u plezieren. Wel jacques  het zit hem zo, maandag op de middag komt de bisschop op bezoek ,met de vicaris. De bisschop rijd ontzettend graag met de alfa romeo  giuletta, normaal rijd de vicaris .Maar als de bisschop gedronken heeft ,wil hij altijd zelf  rijden .Daarom dacht ik moest de arm der wet nu eens toevallig ,controle doen in de schoolstraat. Zo rond vier uur bv. .Als één van de twee die aan het rijden is  positief testen. Vraag hen vanwaar ze komen ,op dit  maandagse moment. Als ze mij vernoemen ,bel mij dan zogezegd om te toetsen  of ze de waarheid spreken. Ik regel dat dan zogezegd in de minne met  U .Daar vraagt u me wat ,tja ..mr pastoor  ik de onkreukbare, ..tsssiiits. Komaan commissaris  u moet toch uw controles halen .Komt daarbij ,toen uw vader zich zelfmoorde ,heb ik de begrafenis toch ook toegelaten in de kerk .Ge weet de kerkelijke wet schrijft voor ,dat de lijk kist in zo een geval buiten de gewijde grond van het kerk gebouw moet blijven. Ja goed tragisch  dat geval van mijn vader Honore de packer ,hij kon maar niet zijn oorlogs verleden achter zich laten .Nochthans de mensen zeiden niets ,maar ze keken hem wel vennijnig aan ,zo van kijk daar honore de man die in de oorlog de melk aanlengde met water, terwijl de arme mensen er op stonden te kijken .Den duits zat in zijn huis ,hesp te vreten. En zijn zuster ,tante sylvia ,die danste voor hen en tilde haar rok omhoog .Ze was maar vijftien ,de weide achter het erf ,van de joodse boer ,Kamil van Golgotta  ,kwam zo in het bezit van  boer Honore .Die na  de oorlog niet meer terug kwam. Hij was bevrijd in “birkenau” door de russen en  zo in siberie verzeild geraakt ,alwaar hij illegaal ,de siberische tijger bejoeg .Voor zijn mooie pels .Zijn vrouw  ahasveria  was kunnen ontsnappen ,en overleefde in de bossen van “franken wald “ door het eten van bosvruchten ,en in de winter rauwe hazen en konijnen en fazanten en patrijzen .Ze had daar zich ontfermd over een bruine beren jong. Het berejong was achter gelaten door de moeder ,die een relatie was begonnen met een zwarte beer ,die van het schwarzwald  afkomstig was. Nu moet ge weten dat schwarzwalders en frankenwalders ,historisch niet de beste vrienden waren .Gelukkig zat het teutonen wald er tussen of anders zou het er duchtig gestoven hebben tussn de frankenwalders en de schwarzwalders.  Het was duidelijk dat de schwarzwald beer de frankenwalder berin ,alleen voor de seks nam ,bij gebrek aan beter .Laat staan dat hij dat lelijk jong nog zou dulden. Ahasveria voedde het jong op met het weinige vocht van haar ,afhangende borsten. Ahasveria  werd bevrijd door de  “yankees” die de beer  ,afschoten. Ahasveria die allang voor de oorlog van plan was de boer kamil te laten zitten ,besloot een nieuw leven te beginnen .Ze opende een leegstaand café ,en noemde het “De schwarzwald stube in frankenwald ”Omdat  het frankenwald café stube  reeds bestond , logisch  in  frankenwald . .Haar specialiteit waren berenpootjes. Kinderen hadden ze gelukkig  niet, want kamil  verliet de kerk altijd voor het zingen. Hij zei dat het uit respect was voor ahasveria ,hij wilde haar niet bezoedelen met zijn smurrie .Maar dat was een drog reden ,want eigenlijk feitelijk  ,zag hij gewoon zijn  product graag over haar witte lichaam spuiten. Maar goed prosper we moeten het verleden plaatsen en duiding geven .jacques ,het is het verleden duiden en een plaats geven .Juist ja ..dat bedoel ik .

    Wel dus geregeld mag ik aannemen geredelijke wijs , ja vooruit ok dan geregeld zullen we maar zeggen. Maar weet prosper dit is niet mijn stijl ,hoegenaamd niet mijn stijl ,ik hoop dat ge dit voldoende beseft. U vraagt van mij een daad die ,exceptioneel tegen mijn deontologie en stijl van werken . Ja  ok ik begrijp het ,het is ook niet mijn manier van werken. Maar het is nodig ,deze parochie ligt mij te dierbaar nauw ,aan het hart. Zij mag niet mij ontglippen door een spel van regelgeving. Ik weet en ben mij bewust dat ik teveel van uw onberispelijk  maatschappelijk  engagement vraag .Maar weet dit ongewone dient een hoger doel. Ik laat u een berichtje van zodra  de bisschoppelijke entourage ,aanstalten maakt  zich voertuig lijk  te verplaatsen  .

    23-03-2013 om 21:44 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012

    Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)

  • Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!