Inhoud blog
  • Beste Lezers
  • oefen rit
  • biecht
  • Het eten smaakte!
  • Geen nieuws
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)
  • ONDER DE HOLLEBOOM
    VERHAALTJES
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jamijkl

     

     Ja die  ,gij kent veel mensen hé  prosper ,hue wel  op een zeker nivo ,in bepaalde kringen toch, zei ik terwijl ik nipte van mijn tripel .Nog eentje remy   ,nee danku straks misschien maar er is nog in mijn flesje. Wel  we geraakten zo wat in gesprek aan de bar in het hoofd gebouw .Ik had nog niet direct goesting om naar huis te komen ,en ge moet weten ,een stad als gent heeft  des nachts ,heel wat schoons te bieden. Tegen wie zegt ge het Remy. Wel over wat klapt een mens zoal allemaal .Het volgende kwam ik te horen uit de mond van Antoon ,.De laatste twee jaar sturen wij vanuit Gent veel jonge alleenstaande moeders naar Kleemgoed .Meestal gaat het als volgt he ,de man laat hun zitten en de schulden stapelen zich op. Wij zitten hier in gent overvol  ,dus bellen we rond in de streek ,naar alle sociale netwerken .Om te zoeken naar opvang .Die voorzitter van jullie service club ,die  neemt  die vrouwen meestal op. Ja het valt op, Antoon was wat nieuwsgierig geworden .  Het was altijd na een lang gesprek  ,met jullie voorzitter  “heuglerisch ,josé. Antoon begon een lang verhaal als volgt .Op een dag , stond mijn bureel  in de gespreks zaal  waar heuglerisch zijn  onderhoring van de vrouwen deed .Mijn bureel was aan een opfris toe ,en ik zat onopvallend in een  zij sprong van het  zaaltje van Heuglerisch .Heuglerisch moet geen aandacht geschonken hebben aan mijn aanwezigheid .Want hij sprak vrij uit. Eerst liet hij de jonge vrouw haar verhaal doen. Haar man was vertrokken  met de noorderzon .Ze  hadden  zware schulden gemaakt voor  de aankoop van bouwgrond. Zij de vrouw bleef achter met een zware hypotheek. De bank had de grond verkocht ,maar  het bedrag volstond niet, er liep ook nog een autolening. Kortom ze kon niet meer afbetalen  en zat aan de grond .Heuglerisch  sprak tot haar ,kijk mevrouw ,we kunnen de schulden overnemen ,en samen voegen ,maar de terug betaling ,is zowat uw loon. Dus  we doen vanuit de service club u het volgende voorstel. Ge kunt gratis komen wonen in ons  sociale opvang huizen. De vrouw keek dankbaar opgelucht, oh bedankt .Kijk mevrouw ,onze service club komt twee keer in de maand samen .We laten dan een traiteur komen enzo, één keer in de maand is het met ons echtgenotes .De andere keer is het met ,de mannen alleen . Telkens wij samenkomen geven wij  de bewoners van ons sociale huizen de kans ,een maandelijkse afbetaling te verdienen van hun schulden In ruil moet u dan op onze bijeenkomsten  ,opdienen de zaal zetten afruimen enzo .Kortom  twee avonden hard werken ,maar  toch goed beloond ,als ge uw maandelijkse schuld bekijkt. Natuurlijk hebben wij ruim aanbod  kandidaten , ge begrijpt wie het meest  werkt en meegaand is  krijgt natuurlijk de meeste gelegenheid tot werken. Maar het staat u vrij  ,natuurlijk  ,denk er eens over na .De vrouw overdonderd door de gulheid  ,stemde onmiddellijk toe ,en Heuglerisch sprak ,goed zo afgesproken ik zal u voordragen en u hoort nog van mij .

    Niet te geloven  hé Remy ,wat een misbruik van macht ,langs de andere kant weinig tegen te doen ,ze worden vergoed .Laat ons nog nekeer   drinken. Dat was nog maar de inleiding hoor prosper , de situatie schets , de perceptie  van de feiten ,om de geest van het komende verhaal te schetsen. Ik voel dat het serieus is  Remy ,ik voel het. Wel dan  Irina Bogdani ,is een bulgaarse  en ze woont ook in de sociale huizen .Mijn vrouw Henriette ,vond haar wenend ,zittend op de grond in de Pringel ,een goedkoop waren huis .Ze had haar zoontje ivan bij zich .Mijn vrouw bracht haar mee bij ons naar huis. Eerst weigerde ze natuurlijk, ze stamelde iets van dat zijn uw zaken niet .Maar mijn Henriette weet, wanneer het iets serieus is, en wees  eerlijk, voor een akkefietje  zit een mens niet in het openbaar te wenen. Toen het manneke ook tekenen van verdriet liet zien, kinderen lijden als hun ouders lijden. Drinkt ge graag chocolade melk jongen sprak mijn Henriette ,de kleine knikte en fleurde wat op. Kom ga mee bij mij thuis ik maak een lekker kopje. Nu ging de vrouw wel in op het voorstel  kinder geluk  gaat voor alles.Bij de chocolade melk kwam ook de vrouw wat tot rust.   Met stukken en brokken hoorden we haar verhaal.

    04-05-2013 om 12:12 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remy

    Vanavond champion legeu , hopelijk gaat de bel eens niet. Iris naar de gesprek club ,voor te weinig bevredigende vrouwen .Vanavond kwam professor  , tionem cerritulus  spreken over zin en onzin van zelfbevrediging. Lang geleden dat zich zo een heerlijke avond aan diende ,voetbal  mijn favoriete club Rubin kazan tegen  inter milaan .Op mijn schoot kater JR en geflankeerd door een heerlijk medicijn ,West Malle tripel. Lang was het genot mij niet gegund .De bel ging ,niet driftig ,eerder gedecideerd , aan de klank van de bel kon ik horen wie haar beroerde ,een drift ig ,angstig ,of ziedend van woede  persoon .Deze keer was het de klank van een hoofs mens .Ik liet de hangbrug neer en opende de deur, ha de Rremy se ..lang geleden jong .Allé toe kom zere (vlug) binnen. Zet u, ook eentje ,een medicamentje van de paters van westmalle .Ho ..als het u niet ontgriefd  graag. Zet u maar al  t’is voetbal .Op de rai ,Prosper ,ja Remy de hollanders en de vrt zenden chelsea porto uit. Maar ik zie graag oostblok voetbal .Ach zo kijk eens aan  ,weeral een ontdekking  van een onbekende kant van ons pastoor .Ach Remy , maar zet hem maar uit hoor ,nee nee niet nodig ik kan praten en kijken .Maar ik kom niet voor mij zelf  begon Remy .Haha natuurlijk zo ken ik hem allang .Remy ,was een toonbeeld van mensen die zich bewegen in het midden veld van de maatschappij. Remy zijn eerste stappen waren gezet in de chiro ,waar hij door zijn engagement  en  inventiviteit , al vlug opgemerkt werd door de leiding .Al vlug werd hij op zeventien leider van de toppers ,een prachtige groep tussen twaalf en veertien jaar.Net voor de puberteit  ,en toch al een zekere rijpheid ,heel evenwichtig heerlijk om  mee te werken .Maar daar bleef het niet bij ,op een avond ging Remy naar het jeugdhuis ,als lid van de vakbond was hij uitgenodigd op een  kaas en wijn avond van de plaatselijke afdeling .Remy zat volop in de disco jaren en  deed een wit hemd met een das aan ,onder zijn kalfsleren jekker wat toen geweldig in was .Een beetje bryl cream in het haar ,en Remy trok  naar het  feest  als een echte james dean.   Hij viel op toen hij arriveerde in zijn rode  ford taunus ,met zwart vinyl dak ,de ford  taunus had een lange motorkap vooraan met een opstaande  balk in het midden .En binnen in lederen zetels .

    Het feest begon met een  gastspreker  , en op het einde mochten de aanwezigen  vragen stellen .Remy  stond recht en heel de zaal keek naar hem ,toen hij zijn vraag stelde over de politieke binding van de vakbeweging. De zaal was in vervoering en  het gonsde van  de geruchten ,dat is toch Remy van de chiro , ja Remy van Andre de duivenmelker .Het duurde niet lang of Remy werd uitgenodigd  aan de tafel van de voorzitter,  in die jaren was het  de gewoonte ,wie op een bijeenkomst  kwam ,met hemd en das werd  in het bestuur gevraagd. En zo kwam van het een ,het andere en was Remy een volks figuur ,niet als voorzitter  of zo in talloze verenigingen ,maar wel  als gratis werker  in alles wat reilde en zeilde in de gemeente .Remy  was één van die duizenden mensen in ons vlaamse land ,die zorgen dat verenigingen draaien  en gemeenschappen  levendig blijven. Zij zijn niet uit op roem of enig gewin maar hunkeren in hun hart  naar een schouderklop ,of bemoedigend woord. Zonder die anonieme   mensen  is een  gemeenschap doods  en  eenzaam.

    En Remy  ,naar wat hebben we nog  goesting in een zout chipsken  , pralineken ..iris maar die is er niet haha. We maakten het ons simpel gezellig , tripelken   chipsken ,voetbal een hartelijk  mens ,dit moet zo ongeveer de hemel zijn. Vertel ne keer Remy  ach  hoe moet ik eraan beginnen .Ge weet  die fabrieks huisjes  in de tricot  straat .Ja ja  he die zijn opgekocht door  de gemeente samen met die service club hoe heet die al weer ,de helft van  het schepen college en de burgemeester zit er in. Ja  ik weet het  service club “Ja Mij Kl”.Juist zo  zijn ze ,zo noemt hij .Trouwens  nooit gevraagd ,Prosper toch wel Remy ,maar  ja mijn ambt moet leven van  alle lagen van de bevolking , en die jamijkl club ,neigt toch naar het elitaire de betere kringen. Zeker  Prosper  zeker ,nu  is het u nog niet opgevallen ,dat  in die huizen ,zeer veel  alleenstaande vrouwen  wonen met kleine kindjes . Nu ge het zegt  Remy,   alleen staande vrouwen , geen zittende  …haha grapje  ne mens moet eens lachen hé .Ook  al is het soms met leed en miserie .U nog niet afgevraagd  Prosper hoe dat komt die  vele  vrouwen in die sociale huisjes .Ik was in Gent  op een provincie vergadering  van ons vakbond .De directeur van het hoofd gebouw in gent ,is ocmw   afgevaardigde in de gentse  stadsraad . Potverdikke  toine   Toine   ,Antoon  Bauwens ja die.

    28-04-2013 om 11:46 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijze zalm

    Grijze garnalen zijn mij wel bekend ,en ten zeerste gewaardeerd Maar grijze zalm lijkt me vreemd .Wel  inspecteur het is een heel verhaal  en …Wacht pastoor , firmin laat de heren van de kerk  maar rijden .U gaat  toch recht naar huis heren .In het vervolg wat opletten met teveel grijze zalm…de vicaris en Van Lovendeghem ,keken vreemd op ..maar haasten zich het bevel op te volgen. wat doe ik met het pv  collega sprak firmin  vragend .De gewone observatie, intoxicatie vast gesteld ,rijbewijs voor 24h in getrokken. Houd het rijbewijs in , en laat de andere rijden. Maar die is ook  …firmin we zijn hem vergeten te  controleren niet ,iedereen kan zich eens vergissen .

    Sorry pastoor ,die grijze zalm waar waren we gebleven .Ja  waar zat ik ..oh ja wel de grijze  zalm  ,komt voor in de warme waterlopen op de Orkney eilanden  .Hij verschilt eigenlijk  niet van de gewone roze  zalm .Alleen het is zalm die zeer oud is ,vandaar de grijze kleur…Er is op de noordelijke  Faeröer eilanden zelfs een kale zalm gevangen ,die was nog een stuk ouder. Oh , dat wist ik niet ,dit is nieuw voor mij. Dus oude zalm word grijs,  haha o gij godversen  pastoor, Ik trap er toch wel in zeker ha ha ..dat is ne goeien om mee naar huis te gaan .Firmin schraapt onzen boel hier maar samen ,we gaan naar huis .Godver de godver ,grijze zalm .

    Katrijn zat vol verlangen , te wachten .Ze had er zo naar toe geleefd .Ze deed regelmatig kerk bezoek .Ze werkte overdag  als kleren verkoopster .En s’avonds ging ze ,ajuin pellen in  het bedrijfje van Arne Mops. Die Arne leefde van het inleggen ,ook wel meestal opleggen genoemd ,van haring .De pastoor zou zeker blij zijn dat ze het sacrament  van het huwelijk wilde ontvangen. Hij de pastoor zou maar al te graag ,twee hardwerkende mensen hun huwelijk inzegenen .Dat dacht ze toch ,de frisse meid .Zo de joris , gaat trouwen met Katrijn ,gaat ge een gezin wel kunnen deftig onderhouden Joris .Wat doet u voor beroep joris , plakker  , bij Miel Witzak, oh  vuile stiel he jong ,ganse dagen in die natte drets .En  geen zin gehad om op school een diploma te halen. Ik heb een diploma stukadoor behanger. Ho bestaat daar onderwijs voor ,zo een stomme stiel ,maar  allé goed dan .En gij katrien  hebt gij een bachelor ,of master gehaald .Neen gewoon hoger onderwijs toch ,ook niet ,gestopt na uw middelbaar ,na de retorica …neen .Ik ben gestopt ,na snit en naad ,op mijn zestiende ,om mijn ouders bij te staan zocht ik werk .Ja weeral armoe troef …kort misje ,geen offerande . Zonde van mijn schone tijd. ..Waarom zo  direct trouwen ,ge kunt toch ook een tijdje samen wonen .Eens kijken  of ge financieel toe komt. Joris met een loontje van stukadoor , en gij wat doet gij dan .De tranen schoten in katrijn haar ogen ,zo vernederend  dit gesprek .Ik werk in de winkel als verkoopster bij boutique  nina .En s’avonds ga ik  ajuin pellen bij Arne mops. Ja allé vooruit , is dat niet slecht voor de ogen ajuin pellen, of hebt ge een speciaal brilletje. Ja maar ik heb ook een trucje geleerd van Arne ,voor als ik mijn brilletje vergeten ben ,of op een verkeerde plaats gelegd ,of verloren ,of in mijn andere schort laten zitten .Wel dan moet ik ajuinen pellen met mijn tong uit mijn mond .Dan pieken uw ogen niet , is dat echt  ,katrijn .dat moet nogal een zicht zijn.

    Maar goed hoe zal ik dat nu opschrijven  ,Joris Vandenhoender  stukadoor  wil trouwen met Katrijn   Export , tewerkgesteld  als retail werkster. Ja sorry katrijn maar  ,een winkel verkoopster en een stukadoor .Dat geeft niemand een ernstige kans .dat word gans uw leven hard werken lui, maar allé  het kon nog slechter. Proficiat ,ik ga jullie uit hangen ,en vergeet niet  uw eigen inbreng ,tekstjes en  muziek en zo ,voor de plechtigheid .Twee weken op voorhand binnensteken .nog ne goeien avond en de groeten aan jullie lieve ouders . Katrijn barste buiten in tranen uit ,ook joris was innerlijk woedend ,zo vernederd  worden .En ik had er zoveel van verwacht Joris ,ik voel mij slecht. Vooruit joris ze kunnen allemaal de pot op ik trouw niet voor de kerk .Weet  ge wat we voltrekken het huwelijk hier en nu ,in de auto. Ge gaat mij in de opperste vervoering brengen ,als ge mij hier niet serieus drie keer neemt ,zal het uw beste dag niet zijn.   Zeg prosper , dat arm meiske was dat nu nodig ,ge moest u zelf bezig gehoord hebben. Die mensen zo kleineren , ja  iris misschien hebt  ge wel  gelijk. Maar ja t’is gebeurt. Toch vind ik het niet fair ,ging Iris door .De zoon van notaris  percent .Die leeft zonder god of gebod ,zo een fliere fluiter. Die werd hier als een prins getrouwd .Ja  iris ,hebt ge die offergave  gezien. .Maar  vandaag was het  niet echt mijn dag hoor iris ,niet echt mijn dag.

    21-04-2013 om 14:18 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse roman

    Tevreden zoals in elke vlaamsche roman,  of film of roman verfilming. Al eens op gelet, in bijna ieder werk van onze grote schrijvers ,gaan ze eens naar de hoeren ,en hangen er zich één of twee op springen van een brug .Ze vervolgden stil zwijgend hun weg nog nagenietend van het voorbije. Hoei !!vicaris  wuivende salamis , we komen van een belangrijke meeting  bij pastoor Prosper .Hopelijk zijn het geen atheïsten, leden van de loge ,vrijzinnigen ,vrijpostige, communisten , blokkers ,leden van voorpost, bloed en eer, fans van “Pim fortuyn .Neen het waren gewone dienstdoend agenten. Paspoortje ,goeden avond trouwens eerwaarde en Compaan. Mag ik even de boord documenten aub, en heeft u gedronken. We zullen het vlug zien ,goed doorblazen ,toch niet zo moeilijk .Toch niet voor mannen , bij vrouwen is het anders .Laatst moest ik het nog zeggen .Blazen juffrouw niet zuigen het zakje is al vacuüm. Zo een cliche mopje ,hij was dan ook de enige die lachte .

    Prosper telefoon.. schalde iris  als een schalmei , die het middeleeuws toernooi opende. Met pastoor prosper…goedenavond ,met wie heb ik de eer en het genoegen .Zeg prosper ,hoe zit dat met uwen pater ,is die al vertrokken of wat .maar allé  commisaris die moest daar allang  voorbij zijn. Zijn er geen meldingen van ernstige ongevallen ,of overvallen of car jackings. Toch niet op onze mobiele desk ,pastoor, Ja sorry ,hij zal een andere weg genomen hebben .Nogmaals sorry commissaris ,we blazen operatie “blamage” hier af.   Toch vreemd ,zou de bisschop nog een afspraak hebben gehad ,te zien aan de rust waarmee het bezoek ,verhoor verliep niet denk ik.

    Prosper ,die jonge mensen zijn hier ,Katrijn en Joris  van de k l j  ,voor hun ondertrouw  geloften. Joris Vandenhoender ,was de zoon van Marcella en Oscar ,ook wel ,dikwijls bijna altijd  Car  genoemd .Joris was stukadoor in loondienst ,stukadoor wordt ook dikwijls bijna altijd ,plakker genoemd. Je zag het aan zijn  voor zijn jonge leeftijd  ruwe handen .Katrijn was de dochter van  Palmeer  en Chicova , Chicova  was een Kirgeese ,uit Kirgizie een dwerg staat in de uitgebreide en weidse kaukasus. Ze was een sterke vrouw ,die na een ruzie met haar loshandige vader ,naar hier was gefietst .Ze kreeg een lekke band in het dorp ,niet abnormaal na zo een lange fiets tocht en daar heeft Palmeer zich over haar ontfermd ,omdat  niemand van de meisjes in het dorp hem wilden .Hij rook geweldig uit zijn mond ,meestal ,dikwijls zegt men “hij stinkt uit zijn bek. Chicova  stonk ook  ;niet zo abnormaal na zo een lange fietstocht. Ze had alleen de kleren die ze aan had bij haar vertrek ,zeg maar vlucht uit hetouderlijk huis ,in de weidse kaukasus. En had op haar tocht twee maandstonden moeten verwerken. Ze was twee keer verkracht ,één keer door een douanier in Bulgarije ,en een andere keer door een homo ,die zich verkeek op haar snor en harige benen .Verder was de tocht voorspoedig verlopen . En hier stond dan hun fiere dochter ,haar onder trouw te doen .Katrijn rook fris  niettegenstaande haar stinkende ouders .Ook had ze geen haar op haar benen ,ze kan ze natuurlijk scheren ,verschrikkelijk als je  geschoren benen streelt , juist schuur papier een remedie tegen seksuele drift.

    Prosper  krijste Iris ,telefoon …Goedenavond pastoor ,met onder commissaris  Stijn Verbaeler van het korps van Melle Vogelhoek. Ik heb hier een kerkelijke hiërarch  ,die beweerd bisschop Van Lovendeghem te zijn .De onderscheiden blaas ,sorry ademtest van specimen vertoond een overtreffend gebruik van genot stimulerende middelen ,meer specifiek alcohol in zijn meest verscheiden vormen. Ja ambtenaar ,kan ik even spreken met de betrokkene, als u mij toestaat in het lopende onderzoek. Wel uit respect en als aandenken ,aan mijn veel te vroeg  overleden ,vrome katholieke moeder ,verkrijgt u de gunst. Dag monseigneur even een ommetje gemaakt..,uw reis weg komt straks aan bod in de verklaring die ik zal moeten afleggen. Prosper doe iets ,in het belang van het kerkelijk blazoen.T’ja  monseigneur  zo werkt het niet meer ,ook de ambtenaar  wordt gecontroleerd ..maar kom geef mij even de inspecteur terug aan het mobiele toestel. Dag hier de pastoor van Kleemgoed, .U had een paar vragen.Ja eerwaarde klopt het dat de bisschop van uw woning kwam.Ja dat is waar. En wat heeft u zoal gedronken  .Och een klein aperitief ,met koude hapjes .Dan een stuk verse grijze zalm met coctail saus “americain”.Wat zegt u daar pastoor ,grijze zalm ,heb ik nog niet van gehoord .Als cullinair genieter wekt u mijn nieuwsgierigheid.

    14-04-2013 om 20:35 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opslorping

    Ik kan mij uw bezorgdheid inbeelden ,monseigneur. En ook leef ik mee met broeder Albert Opportuun, die het bedevaart oord beheerd en bestiert als was het zijn eigen zich zelve .Maar de inkomsten van de kapel ,zijn niettegenstaande ,gezien de korte geschiedenis .Toch vrij behoorlijk .Echter niet van dien order dat zij het bedevaart oord ,van oostakker kunnen ,veilig stellen van verlies latendheid. Het zouden slechts druppels zijn ,tijdelijke zand zakjes ,die  kort in tijd de vloed kunnen weerstaan .De omvang is niet van die haard dat zij  het  water in de definitieve bedding ,kunnen indijken. Ja Prosper  ook ik toon begrip en redelijkheid voor uw  betoog. Toch schatte ik uw loyaliteit tegen over de stoel van een hogere orde.

    Ja uw teleurstelling is te incalculeren .Toch wil ik u vragen als gemotiveerd priester ,om deze zaak nu even te laten  bezinken ,bij een heerlijk glas ,een deugddoend “pousse café” zoals de ondeugende volksmond zegt. Ik heb een super heerlijke cognac met de merknaam “larsen” echt moeilijk in de handel te vinden. Toevallig kunnen kopen bij het Gentse grote bierhuis ,dito handel “meirresonne” een geroemd  en gerenommeerd dranken groot handel ,gelegen  aan de Gentse stad rand. Meirresonne   is gegroeid uit een historische  ,Gentse familie, brouwers  van bier. Waaronder ook  het over genomen bedrijf ,die de heerlijke “CELTA” pils  brouwde. Allemaal opgeslorpt  door het expansieve “stella Artois “ uit leuven  ,dat ondertussen zelve ten prooi viel aan het trust vormings geile “Inbev”. De uitstekende cognac ,deed de verdere gesprekken verlopen met enige mildheid. Toch was het duidelijk dat het gedrag van Prosper, niet langer  getolereerd  werd door de kleris  .  Na de kookkunst van iris  ,loyaal te hebben geprezen .Maakten de bisschop en de vicaris zich op ,om de pastorij te verlaten. Iris duidelijk verveeld met de ladder in haar nylons ,en pastoor Prosper met gemengde gevoelens  ,begeleiden de gasten naar hun wagen ,de fantastische “alfa romeo  Giuletta.

    De bisschop zich van geen kwaad bewust, gaf het signaal tot  stille bezinning in het land. Voor wat betreft verantwoord rij gedrag .Als de alcohol in de mens zich toxisch gaat gedragen ,bekruipen de vreemdste verlangens de mens. Het verzet is zwak op die momenten, niet tegenstaande de veiligheid van de eigen persoon in het gedrang komen .Geldt dit even zeer voor dat van de naaste medemens .  Van lovendegem vroeg de sleutels aan de vicaris ..,die ze gehoorzaam gaf. Zij het met enig voorbehoud ,niet uitgesproken ,maar wel in lichaam houding bevestigd . Na het hoofse wuiven draaide de Alfa de steenweg op. De gesprekjes werden luchtiger ,door de inname van de voortreffelijke spijzen en dranken. Van lovendeghem spaarde het gaspedaal niet en ze snorden gezapig naar de richting Gent. Die Prosper was  goed zenuwachtig ,nietwaar vicaris. Och niet zo opgelet , die Iris  die heeft het allemaal ,zo een schoon strak lijf .De bisschop beaamde ,terwijl hij zijn tweede kat onderste boven reed. Wat doen die stomme beesten ook altijd op de rijweg .,Zou hij erop zitten sprak de bisschop nu vragend .De vicaris trok een twijfelend gezicht ,en vervolgde met ,naar ik heb gehoord ,is ze anders ,die iris .Ge bedoeld lesbo vicaris .Ja dat bedoel ik, amai ..dood jammer voor de mannen .Misschien mag prosper af en toe kijken .Of zelfs meedoen  sprak de bisschop opgewonden. Ze lachten  tot Van lovendeghem  zich richtte tot de vicaris ,Laat ons eens een andere reisroute nemen .De oude Brusselse steenweg.bv.,, met zijn cafés met verlichte ramen. Ja weet je nog monseigneur, in bar “het verloren muiltje” .Ja ,,ja er naar toe ,vooruit met mijter en staf hahahah…Ze draaiden het grind pad op ,en reden meteen achter de bar ,uit het zicht van de straat. Het verloren muiltje stond erop gekend ,exotisch vlees aan te bieden , nu waren het meisjes uit siberie. Meisjes uit authentieke stammen , Eentje was van de Oroks  ,één van de kleinste stammen , ook de Evenks ,waren vertegenwoordigt, als ook de mooie  zwartharige met witte huid  kleur, een engelen gezichtje licht mongoloïde. Het was een jonge Nenet. Die neem ik sprak de bisschop en trok het meisje driftig mee. Tot jolijt van “jacqueline” de zaakvoerster. Jacqueline was de vrouw van honden kweker ,Albert  de Tevenryder  .Maar dit doet niets te zake  aan het verhaal , het geeft nog literair of anekdotisch  ,enige meerwaarde  aan dit meesterwerk in wording. Terwijl de bisschop zijn lusten vierde ,in de vier basis houdingen ,liet de vicaris zich handmatig afwerken door het Orok ,meisje .Ze was zeer bedreven ,reeds van haar vijfde levens jaar had ze leren  rendier melken. Waarom rendieren zal u zich afvragen , wel omdat in haar contreien  nu eenmaal niet veel anders losloopt. De vicaris  zijn buik schudde terwijl zijn zaad het lichaam verliet ,hij kreunde luid ,temeer omdat de Orok  bedreven als ze was het ritme van haar bewegingen aanhield.  

    07-04-2013 om 18:43 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschop

    Bisschop  Van Lovendeghem  ,verheugde zich op  het geen ging komen .Hij zou dat links pastoortje eens de levieten lezen. Eens duidelijk maken  waar het voor de kerk op staat. Na hem voldoende gekleineerd te hebben ,zou hij tevreden naar huis rijden .Iris de meid van  pastoor  Prosper  ,stond er om gekend ,heerlijke stoofpotten te maken .Bij het betreden van de pastorij  overviel de bisschop en de vicaris een  zware aardse geur .ha ,,wist van lovendeghem  dat is de geur van everzwijn .Wellicht het beste wild van smaak ,maar een zeer sterke geur. Zelfs met marineren niet weg te krijgen .Het beste is het stuk  vers everzwijn te overgieten met koud water. Zo dat de geur een tijdje weg is tijdens het bereiden. Maar iris had dit duidelijk niet gedaan .Nu ja zij was dan ook als gedreven lesbo ,een indringend geurtje gewend .

    Na wat cliché begroetingen en  algemene ijs brekende gesprekken ,zoal s ,waar gaat het naar toe met ons kerk bezoek en het weer .Begon de bisschop aan zijn eigenlijke missie .Zo toch niet fraai ,hoor Prosper  die beschuldigingen die u worden ten lastte  gelegd .Zich mengen in aardse zaken ,met voor kennis ,en die dan nog uitspelen  ,als voor kennis van  een verkoper .Dit alles ten nadele van een burgerlijk ambtenaar ,nota bene van ons strekking. U werd ook opgemerkt in stadsbuurten buiten uw parochie .Niet meteen  de meest katholieke  straten .Nu het bisdom heeft de traditie , privé uitschuivers van haar herders ,toe te dekken ,bv het verwekken van een kind ,wordt financieel geregeld ,en de pastoor wordt over geplaatst. Klachten maken goed uitgestippelde omwegen  in het gerechtelijk apparaat. Maar de u ten lastte gelegde feiten ,kan ik niet toedekken .Uw zaak zal dan ook behandeld worden door de hoge kerkelijke raad .

    Prosper zat er wat gelaten bij ,en zocht niet te veel naar een verdediging. Want hij wist  dat dit slechts een inleiding was . Lovendeghem  zou nog iets belangrijkers voor de kerk uit zijn wijde mouw halen. Heerlijk vlees sprak  de vicaris ,die  Iris kan een potje koken .Ja  zeg dat wel. Bij de koffie  kwam de aap eindelijk uit de mouw .  Ja dit ter zijde ,we wachten samen de besluiten van  de kerkelijke instanties af!. Sprak de bisschop plechtig met de handen gevouwen als wou hij een smeekbede richten tot de almachtige .Er is nog dit, pastoor Prosper,, Toen kwam Iris de kamer binnen ..om af te ruimen ..godver de del had zich weer gekleed ,als een  hete studente die naar het mondeling examen gaat , bij prof Geilbaert.  De vicaris verslikte zich  in zijn laatste scheutje koffie ,toen iris zich ver voorover boog om de tafel te reinigen, hadden de ogen van de vicaris uit hun kassen ge kunnen ,dan was hij ze zeker  kwijt. Die blikken van de Vicaris waren de bisschop ook niet ontgaan. Maar ook hij kon zich niet bedwingen om schalks te kijken naar de  slanke dijen van de meid. De decolleté van iris gaf heel wat borst vrij .De goed gevulde ,ronde borstjes ,mooi wit  met een klein bij na onzichtbaar  doorlopend blauw adertje waren super. . ..Even was het stil ..tot de bisschop begon ,zo waar waren we gebleven, ach ja .Het gaat zeer goed met uw kappelletje ,hoe heet het alweer ,Bernadette van moeilijke beslissingen of zoiets .Clara monseigneur Clara van moeilijke beslissingen. Er zou een mysterieuze genezing aan verbonden zijn .Het is al geroemd ver buiten  het kerkelijk arrondissement waartoe deze parochie behoort .Het heeft als het ware ,een bedevaartsoord gehalte ,sprak van lovendeghem vol vuur. Nu het bedevaart oord ten noorden in onze provincie ,Oostakker  gewijd aan Maria de moeder gods  , doet het tegenwoordig heel wat minder. Vroeger kwamen rijen bussen van overal te lande ,afgezakt naar het oord .Zingend ..ave ..ave kwamen ouderen  ,kwb ,vkaj , cm, acw, katholieke gilden ,scouts ,chiro ,klj ,ksa ,verenigde vinken zetters ,jachtclub st joris , hels angels ,bandidos , commancheros, artsen voor het volk, verenigde oudstrijders ,vriendenkring sidmar,..de grot bezoeken .Om daarna in de horeca zaak boerenhof ,gelinkt aan ,vzw  de broeders van Oostakker ,een pannenkoek te eten. Allemaal voorbij blijkbaar die rijke ,vlaamsche tradities. Ja de kas geraakt leeg en nog moeilijk gevuld. Sprak de bisschop  terwijl hij z’n handen zedig tussen zijn gekruiste benen wurmde. Daarom dachten we  kunnen we ,Clara van moeilijke beslissingen niet integreren in de  vzw ,”de grot van Oostakker”.Ik begrijp u monseigneur, sprak prosper nu op zijn beurt ,gemaakt  devoot .Ik ontken niet dat  de kapel redelijk wat giften ,te verwerken krijgt. Deze worden wel gebruikt voor het  ledigen van dwingende noodzakelijkheden  ,aangaande  bezitloze  of door een tegenslag behoeftige  mensen die zich ophouden in  Kleemgoed. Daar  bij is het praktisch  niet zo eenvoudig. Om de kapel  optimaal te commercialiseren   dienen de omliggende gronden ,gekocht of gepacht worden. De bisschop  keek wat  teleur gesteld   haalde eens diep adem  en dronk zijn laatste koffie.

    01-04-2013 om 10:21 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geregeld

    Allo  goeie morgen met pastoor prosper, spreek ik met de commissaris .Allo ja dag mr pastoor ,met jacques de packer commissaris van dienst. Met wat kan de arm der wet u plezieren. Wel jacques  het zit hem zo, maandag op de middag komt de bisschop op bezoek ,met de vicaris. De bisschop rijd ontzettend graag met de alfa romeo  giuletta, normaal rijd de vicaris .Maar als de bisschop gedronken heeft ,wil hij altijd zelf  rijden .Daarom dacht ik moest de arm der wet nu eens toevallig ,controle doen in de schoolstraat. Zo rond vier uur bv. .Als één van de twee die aan het rijden is  positief testen. Vraag hen vanwaar ze komen ,op dit  maandagse moment. Als ze mij vernoemen ,bel mij dan zogezegd om te toetsen  of ze de waarheid spreken. Ik regel dat dan zogezegd in de minne met  U .Daar vraagt u me wat ,tja ..mr pastoor  ik de onkreukbare, ..tsssiiits. Komaan commissaris  u moet toch uw controles halen .Komt daarbij ,toen uw vader zich zelfmoorde ,heb ik de begrafenis toch ook toegelaten in de kerk .Ge weet de kerkelijke wet schrijft voor ,dat de lijk kist in zo een geval buiten de gewijde grond van het kerk gebouw moet blijven. Ja goed tragisch  dat geval van mijn vader Honore de packer ,hij kon maar niet zijn oorlogs verleden achter zich laten .Nochthans de mensen zeiden niets ,maar ze keken hem wel vennijnig aan ,zo van kijk daar honore de man die in de oorlog de melk aanlengde met water, terwijl de arme mensen er op stonden te kijken .Den duits zat in zijn huis ,hesp te vreten. En zijn zuster ,tante sylvia ,die danste voor hen en tilde haar rok omhoog .Ze was maar vijftien ,de weide achter het erf ,van de joodse boer ,Kamil van Golgotta  ,kwam zo in het bezit van  boer Honore .Die na  de oorlog niet meer terug kwam. Hij was bevrijd in “birkenau” door de russen en  zo in siberie verzeild geraakt ,alwaar hij illegaal ,de siberische tijger bejoeg .Voor zijn mooie pels .Zijn vrouw  ahasveria  was kunnen ontsnappen ,en overleefde in de bossen van “franken wald “ door het eten van bosvruchten ,en in de winter rauwe hazen en konijnen en fazanten en patrijzen .Ze had daar zich ontfermd over een bruine beren jong. Het berejong was achter gelaten door de moeder ,die een relatie was begonnen met een zwarte beer ,die van het schwarzwald  afkomstig was. Nu moet ge weten dat schwarzwalders en frankenwalders ,historisch niet de beste vrienden waren .Gelukkig zat het teutonen wald er tussen of anders zou het er duchtig gestoven hebben tussn de frankenwalders en de schwarzwalders.  Het was duidelijk dat de schwarzwald beer de frankenwalder berin ,alleen voor de seks nam ,bij gebrek aan beter .Laat staan dat hij dat lelijk jong nog zou dulden. Ahasveria voedde het jong op met het weinige vocht van haar ,afhangende borsten. Ahasveria  werd bevrijd door de  “yankees” die de beer  ,afschoten. Ahasveria die allang voor de oorlog van plan was de boer kamil te laten zitten ,besloot een nieuw leven te beginnen .Ze opende een leegstaand café ,en noemde het “De schwarzwald stube in frankenwald ”Omdat  het frankenwald café stube  reeds bestond , logisch  in  frankenwald . .Haar specialiteit waren berenpootjes. Kinderen hadden ze gelukkig  niet, want kamil  verliet de kerk altijd voor het zingen. Hij zei dat het uit respect was voor ahasveria ,hij wilde haar niet bezoedelen met zijn smurrie .Maar dat was een drog reden ,want eigenlijk feitelijk  ,zag hij gewoon zijn  product graag over haar witte lichaam spuiten. Maar goed prosper we moeten het verleden plaatsen en duiding geven .jacques ,het is het verleden duiden en een plaats geven .Juist ja ..dat bedoel ik .

    Wel dus geregeld mag ik aannemen geredelijke wijs , ja vooruit ok dan geregeld zullen we maar zeggen. Maar weet prosper dit is niet mijn stijl ,hoegenaamd niet mijn stijl ,ik hoop dat ge dit voldoende beseft. U vraagt van mij een daad die ,exceptioneel tegen mijn deontologie en stijl van werken . Ja  ok ik begrijp het ,het is ook niet mijn manier van werken. Maar het is nodig ,deze parochie ligt mij te dierbaar nauw ,aan het hart. Zij mag niet mij ontglippen door een spel van regelgeving. Ik weet en ben mij bewust dat ik teveel van uw onberispelijk  maatschappelijk  engagement vraag .Maar weet dit ongewone dient een hoger doel. Ik laat u een berichtje van zodra  de bisschoppelijke entourage ,aanstalten maakt  zich voertuig lijk  te verplaatsen  .

    23-03-2013 om 21:44 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEAARDHEID

    Oh Prosper , de vicaris heeft gebeld , de bisschop hemzelf ,wil met de vicaris u een  bezoek brengen. Ik moet vandaag een  datum doorgeven ,spreek maar af iris  vrijdag middag, of nee liever maandag daarop .Vraag ze op de middag ,en nodig ze meteen uit om een stukje mee te eten laten we zeggen rond 13h .Ja zal ik het zo doorgeven ,ja  schat van een iris.

    De bel ging driftig , in de deuropening stond een opgetutte Christa , met  Ely  poormans. Ha wat brengt de jongelui hier .We willen trouwen , ho! ach zo dat had ik van u niet direct verwacht  ,het was er weer uit voor ik het wist. Hoor je dat iris kijk eens aan ,ons flinke hoofdleidster  christa  gaat zich voor de ogen van god en onze christelijke gemeenschap  voor eeuwig verbinden met Ely  poormans  ,dag ely wat doet gij voor de kost ,dat ge u in staat acht Christa  te voorzien in haar levens onderhoud  haar gelukkig te maken ,en te zegenen met een rijke kroost .Ik ben  “scramouls “ schepper  aan de hoogovens in het  staalbedrijf  “rostijne”. Een hard en vuil beroep ,dat ik ondanks het vele stof en lawaaierige omgeving toch met overgave uit voer .Wat zijn scramouls   Ely ,nu maak je me wel nieuwsgierig .Het gebeurt niet zo vaak dat iemand die een knelpunt beroep uitoefent  zich  tot mij richt. Ja mr pastoor kunt ge wel zeggen ,scramouls scheppen geraken ze nog niet kwijt aan een uitgeprocedeerde asiel zoeker  uit  dagastan .Geen haar op het hoofd  van een  simpele oeigoer  dat er aan denkt ,het vak scramoul scheppen  tot het zijne te maken. De ruwe grondstof waaruit het edele staal wordt gesmolten ,wordt vermengd met  allerlei neven produkten   eveneens in grond stoffelijke vorm   ,aangevoerd via  een transsport banden complex .De materie wordt gestort in laadbakken ,welke eens ze goed gevuld zijn  naar boven worden getrokken  ,machinaal  uiteraard  om eenmaal boven op een hoogte  van ongeveer veertig meter hun inhoud  te storten in een ovenschacht. Ammaai  ely gij zijt op de hoogte van het reilen en zeilen van een  staal fabriek. Ja mr pastoor ,daarvoor heb ik een speciale cursus gevolgd op het werk namelijk “siderurgie” . Maar nu weet ge nog altijd niet wat scramouls zijn .Wel tijdens het  vullen van de laadbakken  welke een officiële naam hebben  namelijk “skips”  het station waar de laadbakken ,skips zeggen we voortaan  aankomen en vertrekken  noemen we skip silo’s. Wel soms valt tijdens het vullen,  wat van de inhoud naast de skips .En dat moet  ik dan zo snel mogelijk terug in de skips scheppen .Mijn officiële taak  naam is “SSFM” wat staat voor  “skip  silo floor manager”.Allé jong den ely  SSFm  man in rostijne. Ja ely  jong  ge zou meer moeten naar buitenkomen met uw beroep. Gij zou menig middelbare scholier inspireren een hoog technische richting te kiezen. Weg van het abstracte  ,maar naar het toegepaste  tertiaire  vak jargon .Met als eindbestemming “scramoul scheppen .

    Dus ge gaat de stap zetten  jongelingen, Christa  sanitair schoonmaakster trouwt met SSFM man ely Kijk eens aan meer moet dat toch niet zijn. Ik dacht bij mezelf  stel je voor als prematuur in de buik van een sanitaire schoonmaakster en verwekt door een scramoul schepper .Ge zou voor minder  nageboorte  spelen en u laten weg gooien. Maar goed een mens kiest zijn buik niet zelf ,en iedereen moet zijn kans krijgen. Iris nu moet ik u toch eens wat vragen .Daarjuist zijn christa en Ely vertrokken nadat ze hun ondertrouw hebben gedaan ,maar ik dacht altijd ,die christa  die heeft het voor de eigen soort .Maar  gij kent dat beter natuurlijk. Ja prosper  dat hebt ge goed gezien ,maar ik denk dat ze voor alle twee is .Ze heeft een mond die kan likken als een engel. Maar anderzijds geniet ze van een flink stuk vlees in haar lijf. Iris  wat kunt  gij dat mooi vertellen. Ik hoop dat ge gelijk hebt iris want het zou erg zijn voor Ely. Of misschien is Ely ook anders geaard   en gaan ze elk hun weg .Normaal koppel voor de goe gemeente ,en van bil als lesbo en homo. Hé mr pastoor een beetje zoals de geestelijken celibatair voor de goe gemeente  en van bil …ja t’is al goe hete lesbo.    

    17-03-2013 om 10:57 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (1)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag vicaris

    Goeie middag Vicaris ,dit is  mijn meid Iris ,dit is Vicaris Rekenaers , dag heu …iris wist niet direct  welke  aanspreek titel  te gebruiken ,vicaris Rekenaers iris  hielp ik haar uit haar lijden. Wat is de eer van uw bezoek waarde. Begon ik het gesprek .Ach een beleefdheid  bezoek ,laten we zeggen .U bent hier nu al een aantal jaren in Kleemgoed , hoe bevalt het hier. Ach het valt wel mee denk ik ,alhoewel we hier niet ontsnappen aan de  trends des tijds .Ook hier gestaag achteruitgang van het kerk bezoek ,ouder paren die hun kinderen niet laten dopen , begrafenissen zonder  eredienst. Ja pastoor daar zegt u het ,er is ook sprake van het weg trekken van de orde klooster zusters .Nieuwe intredingen zijn er niet ,ik meen de laatste was ,Claris Baerdelick .ho is dat zo Klaartje zeggen wij hier te lande ,tegen claris .”Kom Klaartje”  voegde ik er schunnig lachend suggestief aan toe. De vicaris deed moeite ernstig te blijven kijken ,wat aardig lukte .ja vervoegde hij verder ,sinds de dood van moederoverste irma, zijn er plannen in de orde van de heilige bernadet van gulheid. Om de over gebleven zusters naar de hoofdzetel  het klooster  van Mallone te roepen .De nieuwe Abdis  aldaar ,zuster martin  zou  het klooster hier willen sluiten ,en het gebouw verkopen  om de kas van “slachtoffer hulp te spijzen .Ho zo ..dat is wel nieuws vicaris sprak ik terwijl ik dronk van mijn glas “saint Emillion grand cru chateau  fourneys” ,ook de vicaris nam een stevige dronk ,aan het glas .Iris schenk nog eens in alstublieft, gelukkig  boogde ze zich voorover zijdelings van ons twee, want ze had een behoorlijk korte rok aan ,de hete lesbo. De vicaris genoot  duidelijk van de inkijk die iris hem bood ,door de insnijding  in haar Tshirt van  “greenpease”.de vicaris droomde even weg ,en stelde zich in gedachten haar hele melkerij voor. Iris was allang de kamer uit toen de vicaris terug op aarde kwam en de draad van het gesprek terug opnam. Zei het wel dat hij  een andere  wending  gaf aan ons gekeuvel.

    Nu ik hier toch zo toevallig ben ,er zijn wat klachten gekomen  prosper. U zou zich inlaten met  prive  zakelijke  belangen van  inwoners van uw parochie .Oef het is dat maar ,dacht ik als ze mij maar niet gezien hebben in het red light district .Het begon steeds meer in mijn hoofd te spelen ,eens moest ik eens betrapt worden ,de dag is nakend. Het bisdom  zit redelijk verveeld  met de affaire prosper .De aanklacht komt van  redelijk invloedrijke  personen uit het acw .Het overkoepelend orgaan van christelijk geïnspireerde  verenigingen en coaptaties .Het zijn niet bepaald gemakkelijke tijden voor ons kerk. En de hoge kerkelijke leiding  draagt uitermate zorg voor  haar christelijke zuil waarbij  de politieke mandatarissen  belangrijk zijn  voor ons  invloed in het gehele maatschappelijk  constructieve  van  het land .Absoluut vicaris ,absoluut  ik deel uw  bezorgdheid  en de bezorgdheid van het totale  christelijke  engagement .Maar sta mij toe de noden  in mijn parochie zijn van dergelijke omvang ,dat alle  middelen  dienen uitgeput om  een volwaardig  beleid van naastenliefde ten volle te kunnen belijden ,zoals ons here jezus  de koning der koningen  hierin ten volle gesteund door zijne moeder maria de barmachtige  en zijn vader de almachtige het ons zelf heeft voorgedaan en  opgedragen. Helaas zijn offergaven van de gelovigen ontoereikend ,als ik dan via bemiddeling en goede raad ,iets meer offergave kan afsmeken van de welgestelde  parochianen .Maar inderdaad ik beken schuld ,maar  zie het in het licht van een  hoger doel. De vicaris was behoorlijk onder de indruk van mijn betoog ,en sprak bemoedigende woorden als , ik neem dit mee naar de bisschop. En uw motivatie is  plausibel. Nog eentje vicaris nu u hier toch toevallig bent, en dan heb ik er ook nog eentje ,dan is de fles gelijk uit. Iris als ge tijd hebt  ,hang u nog eens over ons jong.de vicaris schrok wat op en Iris fronste haar gezicht wat onbegrijpelijk .Maar gevat  als ze was antwoorde ze stout ,met plezier maar alleen kijken en handen thuis .. de vicaris geheel van slag door ons vrijpostig  taal gebruik,.. maar ..herpakte zich genietend van iris en  ,de wijn  en de totale feng sui in deze pastorij.

    10-03-2013 om 11:10 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat eens horen

    Laat eens horen mr pastoor,waarvoor bent u gekomen. Sprak een opgeluchte vrouwe  verplancke.    Wel het zit zo ,ik zie als weduwe ,dat ge het moeilijk hebt om uw mooie moestuin naast het huis te onderhouden .Ha ik hoor u al komen vanacker zeker …neen ge moet er niet op rekenen, Hij wil mijn grond kopen als cultivatie grond. Wel  dan laat ik hem nog liever liggen. Wacht  kalm mevrouw ,vanacker is wel een sociaal man. Die dikwijls in stilte giften doet aan de pastorij en alzo de verschillende lopende projecten ter bestrijding van kans armoede flink op  weg zet .Nu  hebt ge wel een punt ,misschien  verduidelijk ik mij even .Wat u zegt  is eigenlijk een voorbeeld van misbruik van voorkennis van een dossier door een beëdigt ambtenaar. Kijk vrouwe ,we kunnen het natuurlijk ook slim spelen ,hem bestrijden met eigen wapens .Ik verklaar mij naderen doe u meteen een voorstel. U verkoopt de moestuin  aan  Raf aan de prijs van achtergrond .Ge doet alsof ge onwetend zijt. En gevraagd een  compromis die tegen de helft van de totale prijs is .Ge probeert zoveel mogelijk ongeschreven bedrag  uit de brand te slepen .Na  een maand of twee  gaat ge samen naar de notaris ter definitieve betekenis van de verkoop akte. Daar zal de notaris u wijzen op  de bestemming  van de grond volgens  kadaster .Op die moment verklaart ge u niet akkoord. Vanacker heeft nu niet veel keuze ,ofwel  betaald hij de rechtmatige som  van bouwgrond ,ofwel  verklaart hij de koop nietig  en is hij zijn compromis kwijt .Ten minste al zeker het gedeelte onofficieel  .Mevr   verplancke was helemaal ontroerd ,mr pastoor wat bent u toch een zegen voor ons gemeenschap .Zo de mensen helpen .Het is mijn taak en levensdoel  ter ere van de almachtige ,mij volledig weg te cijferen  en ten dienste  te staan van de schepping. Toch zou ik u durven vragen vrouwe ,er zijn in ons gemeenschap meerdere  vrouwen in de toestand zoals u..die geen moestuintje kunnen te gelde maken. Voor hen moet ik bedelen  als priester. Omdat  zij hopen op  mildheid van mensen met een goed hart zoals u. .Daarom durf ik u nederig te vragen een gedeelte van uw transactie te storten in het parochiaal fonds .Liefst  uit ter hand aan mijn meid iris ,zij kan u een briefje schrijven  voor u belasting aangifte ,maar weet ,dat de belastingdiensten   een deel opeisen van uw offer. En weet  dat iedere frank  absoluut nodig is voor de noden in deze voorstedelijke gemeente.

    Verplanke was ontroerd en liet haar tranen de loop. Ik beloof het u mr pastoor. Ik neem vandaag nog contact met vanacker. Zeg alstublieft niets over ons gesprek vrouwe ,want als priester hoort het niet zich zo in telaten met wereldse zaken ,en als het bisdom het hoort…Wees gerust mr pastoor gij zijt een heilig mens..Het  zal   een mooie avond worden , misschien moeten we maar eens samen  met uw broeder Addelijn   beewegen  naar  de kapel van “heiligeClara  van moeilijke beslissingen”.Ik zal haar trachten af te smeken ,opdat  het wassen van zijn oren  met het gezegende water zou volstaan. Trouwens in dat verband  dat hij eens probeert beurtelings één oor tegelijk  onder te dompelen.

    Het ging er levendig aan toe , toen ik de deur van de pastorij open stak .Het gestoei kwam uit  de berging .Potver…t’is niet waar hé .Iris was aan het tongzoenen  ,en strelen  onder het rokje van  hoofdleidster Christa. Het zacht gekreun en de hete adem die de meisjes  zuchtend  in de richting van de deur  bliezen ,wonden mij als het ware  op .Maar de gedachte werd snel verdrongen. Want wat als dit  de openbaarheid haalt. Och ja voor ik het vergeet ,Vlug die sporen van  porno wissen op mijn pc. Want morgen komt de vicaris op bezoek. En die durft al eens een pc  zijn harde schijf screenen ,om  te zien wat de priesters en andere bedienaars van de kerk .Op hun moderne toestellen interessant vinden.

    03-03-2013 om 19:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOEIE MORGEN

    Goeie morgen iris ,belt gij eens vandaag  naar schepen Van Acker voor een afspraak  ,hier in de pastorij .Maar niet vanavond ,want dan komt de chiro  leiding. De  woensdag  avond kwamen de chiro leidsters naar de pastorij ,vergaderen  .flinke gezonde meiden ,nog half puber die zich zo uitdagend mogelijk kleden om mekaar  te overtreffen .Dat was elke week  genieten ,ook iris genoot met volle teugen ,spijtig dat er tot nu toe  geen pot in de leiding zat .Er werden dan ook zo weinig mogelijk afspraken gemaakt op woensdag avond .

    Schepen Vanacker kom binnen jong ,dag mr pastoor ,zeg maar prosper hoor haha. Ha fijn dan is t’ voor u raf , alleé dag raf .waarvoor ik u ontbood ,trouwens ga zitten alstublieft ga zitten .Vooreerst wat kan ik u aanbieden, hoo pff wat zouden we .Een jonge jenever bv , wel ja een echte hé raf ..niet zo een citroen dinges of van die flauwe wiep van 22°.Neen neen nen echten .ja alle vooruit fantastisch t’is goed. Wel nu te zake  ik heb gehoord van schepen Armand beirnaert, die ondertussen  als een persoonlijke vriend mag beschouwd worden ,dat u interesse heeft voor het moestuintje van  vrouwe Plancke..Maar ze is naar het schijnt niet zo meegaand. Ja pastoor hue ..prosper  ik zou het willen kopen als landbouw grond . Hmm kijk Raf ge weet dat ik diverse kansarme projecten steun vanuit het pastorale. Ik stel voor dat ik een poging doe vrouwe verplancke te overhalen om de grond aan u te verkopen .In ruil zou ik graag van u een ruime compensatie krijgen van het financieel voordeel dat ge du doet .Dit om mijn goede doelen te ondersteunen laten we zeggen de helft van het verschil tussen landbouw grond en bouwgrond .Vanacker nipte een paar teugen van zijn genever ,die meteen in volume flink daalde .Nog eentje raf hue ja ..trouwens wel ok het sleept nu al zolang aan .T’is goed we hebben een deal als het u lukt.Maar aub let op dit gesprek heeft nooit plaats gehad wat er ook gebeurd , natuurlijk raf een pastoor is niet wereld vreemd ,haha ja natuurlijk niet danku.

    Dag vrouwe Verplancke sorry dat ik hier zo vrijpostig binnen val ,heeft u wat tijd .Juist gepast mr pastoor ik moet u iets vragen ,geef het niet dat ik eerst mijn verhaal doe .Laat u gaan als vertegenwoordiger van ons heer ,ben ik één en al oor. Wel het zit zo ,mijn broer Adelijn  heeft de zeldzame ziekte  van” Nagorny karrabach “. Verklaar u nader meiske ,nog nooit van gehoord. Wel het zit zo ,hij ademt langs zijn oren!!Nu op zich meestal valt dat nog mee .Probleem is echter als hij moet niezen, dan komen zijn trommelvliezen zwaar onder druk. Wat geweldig pijnlijk is .Nog erger is bij een verkoudheid ,dan verstoppen zijn oren ..en hoort hij niets meer. Ha  how ik dacht dat hij hoorde langs zijn neus ..neen neen die neus is alleen nog om te ruiken hmm   a  zo.Ja  vrouwe gods wegen zijn ondoorgrondelijk .Juist daarom wou ik u vragen ,gij hebt de vrouw van aannemer Auman , wonderlijk genezen .Zou u de heilige clara van “moeilijke beslissingen niet kunnen bewegen iets te doen voor mijn broer .We gaan dat zeker doen ,maar  het is wel zo om te genezen moet ge u onderdompelen in het heilige water van clara .Ge voelt het probleem al .Als adelijn  zijn hoofd in het water steekt kan hij niet meer ademen!. Ik zou zeggen  zijn hoofd achterwaarts in het heilig water en zijn neus boven ,maar dat brengt bij Adelijn niets op.En ge moet toch verschillende baden nemen ,van toch minstens twee a drie minuten .Maar t’is te proberen, misschien is clara wel genadig.de heilige clara  en dat is in de kerkelijke geschiedenis  wijd gekend ,was zeer gevoelig voor  offergaven .Een ruime  dotatie voor het goede doel van de parochie naast intense gebeden, zal zeker meewerken om Clara te overtuigen .Maakt u dit alvast diets aan uw broer adelijn .Ge kunt er van op aan eerwaarde ,ge kunt er van op aan.

    23-02-2013 om 18:45 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet in de boeken

    Het niet in de boekhouding  te vinden geld ,wende ik regelmatig aan ,om eens naar Antwerpen te gaan in de buurt ,waar ik mijn eerste seminarie avond had door gebracht. Iris vond haar ontladingen bij moeder overste ,en zuster  KLara, klaartje in de volksmond  die Iris haar pot grondig uit likten. Het  onvermijdelijke  moest eens gebeuren en alzo geschiede ,op een avond  ging ik in de bar en werd erkend door  schepen Beirnaert ,vader van drie kinderen  en in het dorp een voorbeeld van onbesprokendheid  en christelijkheid   .Ha dag  Armand ,want zo was de voornaam van Beirnaert, dag mr pastoor ,gij hoort hier eigenlijk niet te zijn zeiden we allebei bijna tegelijk .Hahaha ,ja de wereld is klein ,en zo nog wat clichés die mensen gebruiken als ze in penibele ,gênante situaties komen te staan .Ja we zullen wel moeten zwijgen voor mekaar zeker sprak ik in een poging  om het slotzitten te ontgrendelen. Ja mr pastoor ,zeg maar Prosper ,dat woord pastoor gebruiken ze hier alleen in één of andere mop .Ja t’is waar zei Armand die nu eindelijk terug los kwam .Al eens geweest…Armand  ja daarnet ..schoon dingske  veel te jong denk ik  ,een zwartje met zo een heel zacht velletje  heerlijk .Waarschijnlijk  Senegal  of Burkina Fasso .Ik dacht een creoolse Prosper  hmm…dat denk ik niet want die hebben geen  zacht vel  eerder ruw  ,en hun haar is zeer hard sprak ik als een kenner. En gij  Prosper, neen ik wacht nog wat er komt vanavond een nieuwe lading uit Wit Rusland , zeer jong tussen de veertien en de zeventien , je moet rap zijn want ze worden snel  opgepakt voor minderjarigheid .Blanke huid wit blond haar …ook vanonder  zei ik met een knipoog. Gij hebt ze graag jong hoor ik Prosper  ,ik zal mijn dochter maar niet bij u te biecht laten gaan ,ze is vijftien .Laat maar komen gekscheerde ik .We amuseerden ons  en genoten van een flesje  piper heidsick  ,huismerk in deze regio. .Nog goed dat  burgemeester   Vindevogel  u hier niet ziet. Vindevogel is een  atheïst  avant la lettre  zoals  men het in het vlaams zegt Jja ik zal moeten opletten Armand ,want het bisdom is nogal tolerant op dat vlak.. maar owee als het uitkomt , dan is het muteren of in het onderwijs.

    Terwijl we samen  een  russisch meisje namen  langs achter met hun gezicht naar elkaar ,het waren zusjes ,zodat wij ook mekaar konden aan kijken   ,vroeg Armand  zeg prosper  uw kappelletje is nogal een succes jong, haaa ja zei ik ..dat  kon slechter .Terwijl we toch bezig waren lieten we de meisjes elkaar tong zoenen .Dat ging nog vrij vlot het ware tenslotte zussen. Tijdens het zoenen vielen hun witte haren als gordijntjes voor hun gezicht .Toch vloeiden traantjes wat ons nog wat meer ophitste .Toch iets speciaal die testosteron in een mannen lijf .Het zien van leed en tranen geeft ons meer machtsgevoel waardoor we nog meer gestimuleerd worden .Mijn stijve lid gleed zacht langs de zachte huid .En ik drong in haar gespannen lichaam ,de aangename spanning verried hun jeugdige leeftijd. Na het bestijgen zetten we ons gesprek verder .Gij hebt veel invloed op de mensen in het dorp ,zeker op de katholieken .Mijn vriend  schepen Van Acker ge weet wel ,die heeft  een stukje  bouw grond  naast  Adrienne  de Plancke .Zij heeft een  moestuintje palend aan het stuk grond van Van Acker .Hij zou het er graag bij kopen natuurlijk .Adrienne   wil het niet verkopen  en zij denkt dat het groene zone is,dus ge kunt er voor uw bouw toch niets meedoen zegt ze tegen van Acker .Moest gij nu een s bemiddelen ,ze draagt u in het hart ,omdat ge het gat van Godelieve   van aannemer Ward  hebt genezen door uw bede aan  clara van de moeilijke beslissingen. Haa hoooo  pfff.. we kwamen beiden bijna gelijk klaar en vielen  opons  zijde en schoven langzaam van de meisjes af ,nadat ze ons snel slap wordende knuppels hadden gereinigd met hun mondjes ,kleden we ons beiden aan .Dit schept nog eens een band Armand .Ik zal eens contact nemen met van acker.

    Tevreden  maar leeg  van zowel  lichaam als van geldbeugel  ging de tocht naar huis als een goede herder naar zijn kudde. 

    16-02-2013 om 21:20 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Och dank U

    Och dank u mr pastoor dank, dat u ons die  voor ons onbekende laatste strohalm  aanreikt. Ja dank u sprak Ward op zijn beurt, reeds morgen in den vroege ochtend als den merel zijn eerste prille lied laat schallen in de frisse lente ochtend breng ik het in orde ,het kapelletje . Goed brave man ,dan zetten we er morgenavond het water in .

    .Het offer  geeft ge best  aan iris mijn pastoors meid. Voert ge mij nu naar de pastorij Ward ,ja zeker mr pa..prosper , kunnen we gelijk langs de kapel rijden hmm zeer goed sprak ik.

    Iris  als ge straks winkelt ,breng eens een  bus javel mee , Eén van vijf liter .Gelijk wat merk Prosper? .Van  lacroix ,ik denk zelfs dat er geen andere bestaan. Ward  had zijn werk goed gedaan  en samen met zijn  werkmannen  zetten wij er de oude doopvont uit de kerk in de kapel. Ik vulde ze met water en samen met de arbeiders ,knielden we en  las ik gebeden voor ,ik las ook wat teksten uit het oud testament voor ,over sodoma en gomora ,en ik dikte de teksten wat aan ,de zondigheid wat meer  gedetailleerd  vooral over sodomie .Zodat die mannen er ook wat aan hadden. S ’anderen daags trok ik naar Godelieve ,met wat water  met  veel javel erin. Ziehier  Godelieve  Clara’s heilige water  ,laat ons bidden .Kijk Godelieve  vul een kuip met heet water .Doe de inhoud van clara in het hete water. En ga er met uw blote kont in zitten  en bid heel luid  ,alle gebeden die ge kent .Blijf er zolang mogelijk inzitten want het kan jueken en branden. Tussen de gebeden  door aanroept ge Clara met de woorden “Clara neem mijn kont”. We gaan het  ritueel herhalen  tot het water op is uit de kapel. Niet op één dag alles opgebruiken hé Godelieve  of ge hebt geen kont meer straks .Kom Ward aan het werk .Maak Godelieve haar  badje maar klaar.

    Tevreden trok ik naar huis ! Nu maar hopen dat het werkt. Na een vier tal keer ,zag Godelieve haar kont vuur rood ,er zat bijna geen huid meer op ,maar de ontstekingen waren weg. Ik dankte mijn moeder  in de hemel .Want zij had het mij geleerd ,ontstekingen verzweringen  javel helpt. Het  nieuws ging rond ,en iedere 2é zondag  van september  werd de kapel gevierd. Ook het financieel plaatje  klopte wonderwel. Al moest ik van het bisdom wel ,een kerkelijke boekhouding bij houden  en de offers door storten .Maar toch gebeurde regelmatig dat iris ,de giften vergat te melden.. Handig zo een klein zwart kasje voor dringende nood gevallen.

     Ik kwam in huis en ,Iris liep in alle staten ,zeer licht en luchtig aangekleed ,geen spoor van een broekje onder het ,baby dolletje …. ho prosper blij dat ge er zijt .AAh fijn toch iemand die mij mist ..soms…Vertel eens mijn braafje   wat brengt u zo in opperste  beroering  ,t’is de computer hoei  de moderne handige ,maar oh zo kwetsbare  hulp ,laat het afweten. Kijk op het scherm staat een blad van de politie ,we moeten honderd euro storten om terug te kunnen werken met de pc .Verdorie Iris toch ,niet naar porno sites gaan op de pc van het bisdom , kind toch .Laat eens zien  ,geen enkele toets werkt nog alleen een blad ,internet crime .bla bla bla  betaal …..bel naar .Goed kijken Iris , zet u op mijn schoot en volg de instructies van nonkel Prosper. Gezellig vlijde ze haar ranke lijf tegen mij. Goed duw met uw ondeugend vingertje op de start knop van de labtop. Blijven duwen tot de computer uit slaat , mooi .Nu opnieuw opstarten, nu krijgt ge een werkblad dat vraagt hoe ge de pc wilt opstarten .Kies voor “veilige modus met opdracht promt…enter.Zo nu krijgt ge een tekst en een cursor(is wit streepje dat staat te flikkeren). Typ nu  msconfig   duw enter of start.  Nu krijgt ge weer een scherm met keuze mogelijkheden  kies  “onderhoud en herstellingen. Druk op start. Kies nu voor systeem herstel. De computer vraagt  ,de computer herstellen naar een vorige datum druk ja . Op uw pc verschijnt nu een kalender ,met een suggestie datum ,klik die aan  ,duw op volgende en start .Uw pc wordt nu naar een vorige configuratie hersteld , dit duurt een tijdje  ,Ga u nu deftig aankleden  en drink met mij nog een koffie .De computer hersteld zich zelf ,en de politie is weg. Tijd dat we een laptopje kopen voor persoonlijke behoeften ..hé ..Iris..ze knikte instemmend   terwijl haar wangen vuur rood kleurden.

    10-02-2013 om 12:23 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    03-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ward

    Ward die keek altijd laat naar tv ,en s ’nachts  als ik ben gaan slapen kijkt hij naar die speciale zenders .T’is  nie waar Godelieve  de Ward kijkt porno .Ik sloeg een kruis en prevelde iets zodat Godelieve dacht dat het  een gebed was .Ja en wel op keer als we gingen  ..slapen als getrouwde mensen ,..Ja ja Godelieve  als u de daad eerst nog eens ging stellen. Ja dank u mr pastoor ik heb het zo moeilijk om erover te praten, blij dat ge mij wat helpt in dit moeilijk moment .Kom Godelieve het moet eruit .Ja  ja wel hij wilde  hem ,ik bedoel zijn ding  in mijn aaaah ik kan het niet ,in uw kak holletje fluisterde ik,..ja zo is het. Maar ik vond het niet leuk hoor .De mensen zeiden dat ik er de eerste dagen naar ging .Ooh wat ben ik beschaamd mr pastoor ,kunt ge mij vergeven…Onze god heeft graag dat we de dingen gebruiken waarvoor ze dienen Godelieve  ,maar  ge zijt geen alleen staand geval en ge moogt gerust zijn dat de schepper  u zal ontvangen. Trouwens  vraag eens aan Ward ,of er bij die speciale zenders ,geen IP adressen staan. ..Geen wat  mr pastoor  euh ..IP  , Neen  laat maar Godelieve.

    Kom er maar bij Ward voor het heilig oliesel. .Ik deed mijn job en Godelieve vroeg .Is het waar dat de heilige olie ,de stervenden soms beter maakt mr pastoor .Ja zeker sprak ik ,en ik dacht Ward had er beter wat gebruikt die bewuste avond. Maar  eigenlijk Ward  er is nog iets dat  Godelieve kan helpen ,Ik vertelde hem van het kapelletje dat ik toevallig had gevonden .Moest gij het kapelletje  nu eens opkuisen en verfraaien, het is namelijk gewijd aan Clara van de moeilijke beslissingen. Waarschijnlijk hebt ge er nog niet van gehoord ,want ze zijn zeldzaam de plaatsen waar Clara word geëerd .Clara was verwekt door een rondtrekkende predikant in de tijd van de kerstening, in de tijd zo rond de derde ,vierde eeuw na christus geboorte .Haar moeder Bertha stond voor de moeilijke beslissing  het kind van haar ontsporing ,trachten  weg te doen ,,Of doen alsof het van haar man Kamiel was. Ze koos voor het laatste en wat heeft ze daar spijt van gehad. Clara  was een onhandelbaar wicht .En Kamiel deed altijd lastig ,want ze hadden maar één kind ,en anticonceptie  bestond nog niet. Kamiel vond het raar .want op geregelde tijd stippen ,mocht hij van Bertha met zijn ding zijn gang eens goed gaan ,en Bertha werkte toen altijd duchtig mee .Van terug trekken was bij de wulpse Bertha geen sprake .En toch hadden ze maar één kind ,Kamiel dacht regelmatig  dat er een ander in het spel was ,wat in die woelige tijden van rondtrekkende vandalen enz..wel vaker gebeurde .Maar toch ondanks de twijfel kreeg Clara voldoende eten en drinken en wat kleren  van haar moeder en stiefvader om uit te groeien tot  een stevige aantrekkelijke bosnimf .Ze liet zich door de plaatselijke jongens  graag bewonderen ,en ook al eens betasten ,wat niet zo uitzonderlijk was in die tijd van rondtrekkende vandalen enz. Toen ze op een bepaald moment  in haar leven, een periode die in de volksmond wordt omschreven als “ze is op hare leeftijd” Moest ze kiezen met wie ze haar verdere leven zou delen ,en kinderen krijgen ,en afzien  en  ..zo.. Ze stond voor de moeilijke beslissing  ,kiezen voor de zoon van de graaf  Diederic  ,of de zoon van hout sprokkelaar  Marcel, wiens zoon Johny  noemde .Een niet zo gebruikelijke naam ,in die tijd van rondtrekkende vandalen enzo..het was een moeilijke beslissing voor Clara ,..Diederic  met het kleine geslachtsdeel  maar van rijke  komaf ,of Johny  met het  betere  wapen , en de onzekere toekomst als  mestboer  ,want het was crisis  in de houtsprokkel business ,in die tijden van ro….enzo. Nu het komt heel vaak voor ,ook in ons moderne tijden  dat meisjes die keuze moeten maken. Clara koos voor Johny , wel ze heeft er geen spijt van gehad , johny moest veel van huis als mestboer ,mest gaan kopen bij de ene boer ,en dan gaan verkopen bij de gene. Hier door was Clara dikwijls alleen en kon ze Diederick  ook nog eens ontvangen ,in haar huisje in het bos .Na de zonde ,overgoot Clara zich met water uit de bos bron. En al haar zonden werden haar vergeven. Want toen ze stierf werd  ze door engelen  ten hemel gevoerd . En eigenlijk heeft het gewijd water van Clara ,geneeskundige krachten .Wanneer  ge gewijd water ,een nacht in de kapel van Clara zet .Liefst begeleid door enkele kaarsen ,gebeden ,en een devote geldelijke  gift .Dan zou het geneeskrachtig werken  op ontstekingen.

     

     

    03-02-2013 om 23:39 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De omgeving

    Geregeld ontvluchte  ik het dorp en wandelde door de velden ,alhoewel dit steeds moeilijker werd ;want de landbouwers reden hun percelen  om en cultiveerden hun grond tot bijna in de grachten en slootten .maar gelukkig door de ruil verkavelingen  bleven toch nog wat wandel wegen over. Alhoewel er nog verschillende kerkwegels waren die  verplicht moesten open gesteld worden. Ze waren met de tijd in onbruik geraakt en werden door de landbouwers gecultiveerd .Toch stonden ze nog op de officiële gewest plannen .Eén zo een wegeltje lag tussen twee  percelen  en was een voorwerp van discussie .De  landbouwers betwisten elkaar  en claimden de wegel. Zo bleef het paadje  intact zei het wel overwoekerd onkruid enzo. Op een open plekje vond ik daar een vervallen kapelletje. Zo een echt veld kapelletje  ,in steen gemetst ongeveer  anderhalve meter hoog  volledig gecementeerd .Het stond wat scheef  en in een elzen struik .De tekst was onleesbaar en er zat geen beeldje meer in .Was het een maria kapel vroeg ik me af ,maar het kon ook een st jozef of st joris zijn geweest. Misschien moet ik maar eens en naam verzinnen en het  ding wat commercialiseren  .Na een grondige inspectie  kwam het er best nog deftig voor. Thuis gekomen vertelde ik Iris over mijn vondst en mijn plannen tot commercialisering. Laat  ons een leuke naam zoeken en een  verhaal rond de kapel verzinnen ,sprak mijn lesbo. Wat dacht je van “bernadet van soubiru” , neen dat is te klassiek. Wacht heu ..Clara van moeilijke beslissingen ,dat is uniek .Een breed publiek gegarandeerd wie moet er nu nooit een moeilijke beslissing nemen.

    De bel ging driftig ,alhoewel een bel altijd gelijk is van toon ,maar toch aan de frequentie van  duwen op de belknop ,kun je enige zenuwachtigheid  of  nervositeit  toe-eigenen aan de gebruiker .Iris deed open en in de deur stond  Ward Auman   een lokale bouw ondernemer .Ward was zestig en stond  voor de keuze ,stoppen en zijn onderneming overlaten ,of verder werken .Godelieve zijn vrouw had er voor gezorgd dat  er meer was afgedragen voor het pensioen fonds dan wettelijk verplicht. Zo zou Ward  een leefbaar pensioen krijgen ,en niet moeten steen en been klagen dat de pensioenen voor zelfstandigen zo schandelijk laag zijn. t ’is voor Godelieve mr pastoor zei Ward ,ze is hervallen  en we zouden willen dat u ze komt  de laatste sacramenten toe dienen. Rijd mee met mij pastoor ik breng u straks terug. Wat mankeert Godelieve  ,Ward vroeg ik ,om de stilte te verbreken tijdens het rijden. Ja mr pastoor t’is wat delicaat maar die fistels in haar kont die willen maar niet genezen .De ontstekingen zaaien reeds uit naar haar benen ,en  men kan niet meer opereren ,omdat de sluitspier  te fel zou geraakt worden .En zonder  sluitspier is het zo een vuile boel zegt Godelieve  .Godelieve  dat is een propere mr pastoor ,zeg maar prosper zeg ik tegen ward . Ja mr prosper   ,gewoon prosper Ward gewoon Prosper. Wel ze is zo proper he ,de mensen moeten aan ons  huis niet zien dat gij nen vuile metser zijt Ward ,sprak ze dikwijls. Ja ward het is een vuil en simpel beroep dat ge uitoefent Ward ,nooit gedacht om te studeren .En let op uw baan Ward ,Ward geraakte van streek ,en stamelde zou ons here god onderscheid maken tussen gestudeerde en niet gestudeerde mensen Prosper, .Zei maar zeker Ward ,daar kunt ge van op aan .pas op ons here is iedereen genadig ,maar een gestudeerde doet zijn schepping meer eer aan dan  een werkman. Ward begon echt nerveus te worden ,ik had hem waar ik hem moest hebben ,hij voelde zich  klein en minderwaardig. Godelieve sloeg een kruis  als ze mij zag, ze leed echt  heftig  de sloor .Ik hou het niet meer vol ,sprak ze wenend  wilt ge mij de sacramenten geven mr pastoor .Zeker mijn kind ,moet ge nog iets zeggen aan Ward ,Godelieve ..want  ge zijt nog goed bij verstand ,ik moet u dus  uw biecht eerst afnemen  ,en dat is iets tussen de ere god ,gij zelve en ik als bedienaar. Ward kunt ge ons even alleen laten …Ja natuurlijk sprak de arme metser.

    Mr pastoor ik heb niet zoveel te zeggen ,ik denk dat ik altijd voorbeeldig de regels gevolgd heb .Dat zal wel sprak ik troostend tot haar ,maar vertel eens hoe is het daar misgelopen  in uw onderste….Wel stamelde ze wenend ,het begon …oh ik schaam mij zo mr pastoor ,moet het echt .De ere god moet het uit uw mond horen Godelieve   en het is misschien uw laatste kans .AAA jammerde ze ik kan het niet.Het is als bij de dokter gaan en zeggen   “    ik voel mij niet goed dokter “.Ola zal de brave dokter zeggen , en wat voel je zoal, dat je tot het besluit komt  ,dat ge u niet goed voelt. Als ge dan niets zegt  is het voor de dokter zeer moeilijk ,om uw kwaal te duiden.

    27-01-2013 om 02:22 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bezoekers!
    We mogen ons verheugen  ,op nieuwe lezers .
    Welkom , de eerste tekst op deze blog is de laatst gepubliceerde bladzijde van het verhaal.Als u het begin wil lezen moet u naar onder scrollen.
    veel plezier!
    rene

    20-01-2013 om 11:23 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Start

    Na wat  onder pastoor  te zijn geweest ,in diverse gehuchten  bij meestal stokoude pastoors  begon  het dreigende priester tekort   reeds zijn kop op te steken. En werd mij alras een  parochie toegewezen .Kleemgoed was  een gemengd  dorp met deels een landelijk  ,en deels een voorstedelijk  karakter. De pastorij was riant met een mooie tuin . Een meid moest ik zelf zoeken ,al werden mij door de plaatselijke zusters congregatie  “dienaars van  bernadet   van gulheid” .Verschillende gedrochten aangeboden. Ze hadden mij wel gewaarschuwd mijn collega’s tenminste de ,hetero’s toch .Pak u niet de schoonste want  ge loopt als een kater rond de melk ,voor ge het weet bezwijkt ge .En ge wordt gevolgd door zowat iedereen .Daarom stelde ik mijn keuze dan maar altijd uit , zuster overste  sprak mij uiteindelijk  erover aan .Eerwaarde is er echt nog niemand geweest met wie het klikt. Het bisdom wordt zenuwachtig en ik ben zelf bijna rond met het zoeken naar kandidaten. Ja excuseer zuster ,u heeft gelijk aan het eind van de week  neem ik de beslissing. Maar  wilt ge alstublieft  die mand  nog eens strijken. .vroeg ik smekend ,sorry eerwaarde klonk haar antwoord krachtdadig .Maar laat die strijk dan maar het eerste werk zijn van uw nieuwe meid. Ja lap ,die zusters weten wel hoe ze druk kunnen zetten. Net toen ik op het punt stond te bezwijken ,en  van plan was die laatste rostte  van boer  armand te bellen voor een afspraak ,gebeurde het wonder …de bel ging en ik opende de deur. Wat zou het zijn een berechting of een ondertrouw ,of de chiro leiders .Die een openlucht mis willen op de speel weide .Dag meneer pastoor klonk het vrij laag van toon voor een mooie jonge vrouw .Ik ben Iris en ze stak haar handje uit en stapte meteen binnen ,mij lichtjes weg duwend uit de deur opening .Potver…dacht ik want godver kan toch niet voor een geestelijke  wat een ardille teef .Zet u sprak ik ,maar kruis uw benen ..het was er uit voor ik het wist .Dat doe ik wel uit mezelf meneer pastoor. Zo meteen is de toon van ons gesprek meteen gezet ,ging ze vrank verder .Ik ben  voor de vrouwen meneer pastoor ,zeg maar prosper we kennen mekaar nu toch al een tijdje sprak ik ironisch. Wel prosper zoals ik gezegd heb ik kom voor de betrekking van meid he he betrekking  lachte ze maar die zullen we nooit hebben gezien mijn geaardheid .Hé die heeft humor  dacht ik ..tenzij ge mij verkracht zei ze .och wees gerust  loog ik ,zo hoog heeft het  nog nooit gezeten dat ik aan u zou denken ..antwoorde ik in de geest van ons gesprek. Maar nu even praktisch  iris  heeft zuster overste van de congregatie  van bernadet van gulheid u gestuurd .Neen maar  ik werk op het secretariaat van de bond van christelijke arbeiders vrouwen en boerinnen zei ze ,zijn boerinnen dan geen vrouwen dat u ze apart vernoemd ;ho jawel nog net sprak ze . Ha lang geleden dat ik zo een deugddoend gesprek had gevoerd. Ja praktisch dus verder ,wel door mijn werk kom ik in het klooster en  Irma en de novice klaartje  ,die zijn ook  zo…dus  heu van daaruit verwacht ik niet  erg veel tegen wind. Mijne god ging het door mijn hoofd wat een pot boel. Awel voor mij is het goed ,vanaf nu zijt gij mijn pastoors dienares ,op wiens gat ik nooit eens zal mogen slaan .lap het was er weer uit voor ik het wist .Riskeer u  zei ze lonkend en ge krijgt honden brokken op uw bord. Tevreden en met gerust gemoed ging ik slapen ,en dacht dank u wel moeder maria ,en ik zag de kader en rook de bloemen opnieuw , uit mijn verre jeugd jaren. Ik viel in een vredige slaap en droomde dat ik Iris heel serieus nam.  

    20-01-2013 om 11:15 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE stap

    Ik was  behoorlijk nieuws gierig  door het geen  pastoor Mark mij verteld had .Maar toch het meeste dat in mijn kop speelde was een leven zonder handen arbeid .Een vast inkomen  ,huisvesting  ,toch af en toe wat respect  ,afhankelijk van de gemeenschap waarin men terecht komt. Ik belde meteen bij mijn thuiskomst Herman , wel zei herman kom maar eens mee vrijdag .Zogezegd zo gedaan  de vrijdag trok ik prosper mee naar de metropool  Antwerpen  om kennis te maken met  de beweging priester arbeiders .Op de trein vroeg ik herman uitvoerig uit over de moeilijkheid  graad van de studies .Seminaristen  hadden wel redelijk zware studies ,met veel latijn enzo..maar herman stelde mij gerust  ,het viel wel mee en latijn was sinds het concilie ,dat besliste dat de eredienst in de taal van de bevolking mocht  niet meer zo absoluut belangrijk .De rest van de studie was ,vooral gebeden en rituelen van buiten leren .Speciaal en voornaam bij priester arbeiders  was de bewust wording ,kennis van de bewegingen in ons maatschappelijk bestel .De strijd tegen kapitalisme ,armoede ,herverdelen van rijkdom. Veel priester studenten werkten ook bij “Bouw orde” ook een organisatie in de linkse hoek ,die gratis renovaties deden van huizen ,van minder bedeelden. Ja die uitlopers van de grote studenten revoltes mei 68 ,hadden een  groot aantal idealisten voort gebracht die de handen uit de mouwen staken .De leraar die het  seminarie van priester arbeiders leidde  was een missionaris  ,uit El salvador .Met duidelijke sporen van folteringen ,door de politie bij ondervragingen in el salvador .Vandaag is een speciale les avond sprak hij ,trouwens welkom aan prosper die met ons kennis komt maken .goed apostolisch werk van herman. Spijtig genoeg  moet ik melden ,dat gilbert en willy   ,ons  hebben  verlaten en de studies hebben stopgezet .Gilbert  heeft de profane liefde gevonden  en  zal binnenkort  ,reeds de verantwoordelijkheid van het vaderschap moeten opnemen .We wensen hem veel geluk in de uitbouw van  zijn heilig huwelijk. Hopelijk komt ooit de dag dat priesters mogen trouwen .Kameraad willy  is in ontwenning ,en we wensen hem veel beterschap ,willy nam geestes verruiming iets te extreem .We gaan in onze gebeden beide kameraden gedenken .Maar zoals gezegd ,vanavond is een speciale les .we gaan op verkenning in de haven buurt  .Meer  speciaal in de rosse buurt ,het  red light district, bedoeling is dat we in groepjes van vier man de gelegenheden bezoeken trachten gesprekken te voeren met de  klanten en de  sociale werkers  ,het evangelie is er namelijk ook voor deze mensen. Omdat  het  een vrij dure buurt is om te verteren gaan we gebruik maken van ons  sociale kas die we gespijsd hebben met de verkoop van onze wafelen bak  en  enkele giften  van sympathisanten die  anoniem wensen te blijven. Ja dacht ik prosper anonieme giften …dus toch ruime verbondenheid met het instituut kerk.ik werd ingedeeld bij herman  en ja ..het had slechter gekund  die eerste kennis making.  Bedoeling was meerdere keren  deze sessie te doen ,maar  bleek dat na de eerste avond ,de kas dermate geledigd was ,dat  de prefect besloot dit project vroegtijdig af te breken. Wat was er eigenlijk gebeurt, was het een slechte inschatting van de kosten, of was er meer .Feit was  dat wij op onze tocht en ons poging tot gesprek partners ,herman toch geruime tijd gemist hadden .Een goed intiem gesprek gehad zei  herman ,met een  werkster  ze was van Togo  sprak herman vol lof over haar… positief was dat ik de weg nu kende in de  stations buurt. van dan af vond ik de weg verder alleen.  Tot grote vreugde van moeder ,maakte ik de studies af .Wat waren ze fier mijn ouders  toen ik tot het priester ambt werd  gewijd  in de st niklaas  kathedraal   in gent.

    13-01-2013 om 02:10 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.openbaring

    Prosper  was volledig in de ban van de film ,vooral die Maria (gespeeld door Siobhan McKenna)  obsedeerde hem. Zijn leven zou ten dienst  staan van haar ,hij moest en zou haar eren .Zij was zijn koningin voor haar zou hij knielen en haar aanbidden  en verheerlijken. Op zolder had hij een hard kartonnen kadertje gevonden met een beeltenis van Maria  in de grot van Oostakker. Ze keek lieflijk naar beneden ,maar had een kroon op het hoofd van koningin. En ze was bloedmooi  van gezicht en altijd keek ze naar hem ,ook als hij opzij ging .Hij kon er lang naar staren .Vooral s’avonds als hij ging slapen en het was buiten nog licht ,dan viel het licht op de kader vanuit een glazen dakpan .Hij staarde naar het gezicht van Maria en weende van vertedering  ze kwam tot leven en hij probeerde haar aan te raken ,maar ze was onbereikbaar. Prosper zocht in het veld naar bloemen ,vele onkruid soorten bracht hij naar zijn kamer ,en boterbloempjes en paarde bloemen  en van die andere mooie gele bloemen die later bloemen van raapzaad bleken te zijn .Dat kwam hij te weten ,omdat boerVan develde kwam reclameren bij vader. Toch was hij niet te stoppen  Prosper zijn leven werd  volledig ingenomen door devotie  en overlevering  aan verering en bewondering voor Maria. De kentering kwam  bij het ontluiken van de puberteit  ,de extase en fantasie van  prosper ,bezorgden  hem  gewaarwordingen in de pril ontluikende geslachtsdelen .Die vervelende stijve plasser  ,zette aan tot streling  en zindering. Stilaan kwam het besef en werd de verering voor Maria herleid tot normale proporties  voor een doorsnee katholiek .Alhoewel  een geprevaleerd plekje in hart en geest voor de moeder gods altijd   deel zou uit maken van het leven van prosper. Voor de rest had prosper een  doordeweeks leven ,niet tegenstaande een  afwijzing in de liefde  hem  met een zwaar trauma opzadelde . Het liefde verdriet  verhinderde  een diepgaande relatie .Hij beperkte zich tot de noodzakelijke lichamelijke kontakten  nodig voor een jongeman. Reeds van in de baarmoeder  werd hem duidelijk gemaakt dat  alleen iets kon bereikt worden met  handen arbeid .Hij werd dan ook  schrijnwerker. Werken ja maar eigenlijk deed hij het liever niet. Zo kwam hij in contact met  herman  een metser ,die  hem vertelde dat hij priester arbeider  wilde worden .Hij volgde daarvoor een opleiding in antwerpen ,een soort  avondschool  voor seminaristen. Toeval wilde dat prosper  een renovatie moest doen  in een gehucht  waar een jong onder pastoor de dienst uit maakte. Pastoor Mark kwam geregeld kijken naar de renovatie van de pastorij waar hij weldra zou intrekken. Zo kwam hij met mij in gesprek .in het begin ging het over het weer en van waar ben je en leven uw ouders nog  en heb je zusters ,altijd een interessante vraag aan een jonge gast. Uiteindelijk stelde ik de vraag mark waarom ben jij eigenlijk priester geworden  en wat is er eigenlijk van die roeping aan .Mark antwoorde  mag ik eerlijk zijn ik zei liefst , wel van die roeping dat is dikke zever , bij mij althans ,ik zocht gewoon een manier om zonder te werken door het leven te geraken .En de meisjes vroeg ik verder ,ach zei mark mag ik eerlijk zijn ,ik zei liefst  wel sprak mark ,ik twijfel wat aan mijn geaardheid soms en met de meisjes wilde het nooit echt lukken dus  in dat priester schap zat iets in .Maar waarom zoveel interesse ,och ik ken iemand die priester arbeider wil worden en  ja ..ik zie mij niet gans mijn leven ,ramen en deuren steken. Ola zei mark  priester arbeiders ,dat zijn linkse jongens ,geïnspireerd door  de zuid amerikaanse  beweging  van de verdrukte priesters ,in de totalitaire regimes  van Chili ,Brazilie ,argentinie  .de posters van che  aan de muur van de slaapkamers .Al een abonnement op het  derde wereld tijdschrift WERELDWIJD . De meesten dromen van  een verhuis naar de verdrukte landen om tussen de  armen te leven ,bewust wording van verzet prediken aan de verworpenen  der aarde .Gesteund door bisschop romero      .Het vaticaan is niet zo opgezet met de stelling dat armen en verdrukten  gesteund door het evangelie  geweld mogen gebruiken .(Jaren later zou  de poolse paus johannes  bij zijn bezoek  aan zuid amerika  , voor het oog van de wereld pers ,bij zijn begroeting door een knielende bisschop aartsbisschop ,deze openlijk de levieten lezen. Vooral omdat  de zuid amerikaanse priesters  geboorte beperking  toelieten  en aanmoedigen als middel voor  armoede bestrijding.)

    05-01-2013 om 09:19 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschokt

    Geschokt had hij het gezien door een kier van de deur van moeder en vaders slaapkamer .Het raakte hem in zijn jonge hartje ,hoe hij moeder  op haar knieën zag zitten wenend met paternoster rond de gekruiste ruwe gebruinde handen .De tranen rolden van onder moeders bril over haar  gerimpelde gezicht .Terwijl zij smekend opkeek naar het glazen jezus beeld .Het kindje dat  in de schoot lag van zijn moeder .Half luid prevelde ze  naar het beeld toe omringd door vier brandende kaarsen, ze smeekte het beeld met trillende lippen om eens wat geluk  in haar leven .Na alweer een tegenslag in de stal. Het derde kalfje in twee jaar dat stierf binnen de drie dagen .Ze hield van de boerenstiel zijn moeder ,  ze had niets anders gezien in haar leven en ze wist dat het gedaan was .Vader was  altijd gaan werken ,de wereld van  de kleine dorpen onderging een metamorfose in de begin jaren zestig. De  archaïsche  gemeenschappen van kleine landbouwers  was voorbij .De boerenbond  startte  een omwenteling in de landbouw .Grootschaligheid  en industrieel  melkvee en slachtvee houderijen zouden alleen over blijven .Vader had het al jaren haar gevraagd om te stoppen ,het was met moeite rondkomen ,en het harde mannenwerk dat zij moest doen ,terwijl hij werken was  stoorde hem .Ge werkt u helemaal kapot had hij meermaals vertwijfeld gezegd.

    De kleine snapte het allemaal niet ,hij wist wel dat er doffe ellende was ,de beelden  van zijn moeder ,wenend met het geld van de verkochte varkens in de hand .De prijs stond weeral eens laag had de  veehandelaar  verteld .Het schrijnende echte verdriet  van zijn moeder  brandde  in zijn geest. Telkens hij aan haar  dacht was het een wenende moeder die voor zijn ogen kwam. Alles was triestig  in dit huis  zelfs het  beeld van jezus was er een van een lijdende  mens ,en die moeder maria  was nog erger , wat een sloor. Al die tristesse  zouden een kind in zijn prille bestaan kapot maken en afsnijden van elk gevoel van geluk  .Ongelooflijk echter hoe de geest van een kind zich kan afzetten tegen een toestand die voor velen uitzichtloos leek .Het kwam sterk in de kleine prosper op ,hij moest en zou een ander leven willen. Met de klas  mochten ze op witte donderdag naar de patronage ,dit was eigenlijk een polyvalent  lokaal van de meisjes school, waar kon geturnd worden ,dit zag je aan de zweedse klim rekken aan de muur .Verder werd de zaal ook gebruikt voor toneel ,dit zag je aan het verhoog vooraan de zaal ,dat kon afgesloten worden met een  zware draperie .Nu was de zaal omgetoverd  in een filmzaal .Vooraan op het podium stond  een groot wit doek .En achteraan de zaal stond een reuze projector op een al even zwaar  statief .Een motor maakte lawaai en rond het toestel blaasde hete lucht .De oudste jongens hielpen  een norse man met een zwarte snor en legden verschillende  filmrollen op een tafel .De norse man stak een stekker in  en een verblindend licht flitste in de ogen van de starende kinderen .Het werd muisstil en  de hoofd onderwijzer kwam vooraan  plaats nemen voor het witte doek .Vandaag kinderen kijken we naar  een film over het leven  van de heer jezus .De film noemt de “King of the kings” ons here god  de koning der koningen .De lichten doofden en krakend  kwamen de eerste beelden op het scherm. romeinse soldaten marcheerden luid in jeruzalem , en sloegen bloederig een opstand neer in jeruzalem .De kleine , raakte overdonderd door de beelden en het veel te luide geluid van de film .De Jezus die hier werd getoond was  een echte cowboy jezus  een rijzige sterke man ,helemaal niet gelijkend op die triestigaard thuis in moeders kamer .En die moeder maria dan  amai wat een prachtig meisje dit waren nog eens figuren om voor te knielen  en te strijden.

    Die slavinnen van herodes   waren ook mooi  en ze hadden weinig kleren aan ,maar daar lette prosper   voorlopig nog niet teveel op. De moeder maria dat was zijn  openbaring.

    31-12-2012 om 00:00 geschreven door rene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:PASTOOR PROSPER
    >> Reageer (0)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012

    Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)

  • Categorieën
  • PASTOOR PROSPER (34)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!