Knäckebrödxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Knäckebröd is een plat, meestal van roggemeel gemaakt, brood dat erg kort en heet wordt gebakken en daarna wordt gedroogd.
Hierdoor bevat het bijna geen water (minder dan 10%), zodat het knapperig is. Door het lage waterpercentage heeft het knäckebröd het voordeel dat het lang houdbaar is, iets dat vooral vroeger van belang was. Knäckebröd is van oorsprong een Scandinavisch product. De naam betekent: breek brood.
Ergert u zich ook zo mateloos dat Knäckebröd altijd breekt wanneer u het smeert?? Op een heel rechte ondergrond, op een broodplankje bv, is het risico om met stukken en kruimels te blijven zitten al veel kleiner. Maar heel zeker helpt deze tip recht uit Zweden : leg gewoon twee sneetjes Knäckebröd op elkaar,smeer het bovenste sneetje en neem het onderste gewoon weg.Probeer maar ...... het lukt echt
Niks zo slim als ne mens , maar hij moet zijn verstand gebruiken !!!!!
Knackebrod met kipfilet en komkommersalade
- Informatie:
- Recept van: Onbekend
- Aantal personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Voedingswaarden: Energie 200 kCal - Eiwit 11 g - Vet 11 g - Koolhydraten 20 g
Ingrediënten
- 1/2 limoen, geperst
- 1/2 komkommer, geschild en in dunne plakjes
- 12 sneetjes sesam knäckebröd
- 8 plakjes kipfilet
- 4 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
Bereiden
Klop 2 eetlepels mosterd los mets limoensap, sesamolie en sojasaus. Meng de plakjes komkommer met deze dressing en laat even staan. Besmeer 4 sneetjes dun met de rest van de mosterd en beleg elk sneetje met 2 plakjes kipfilet. Leg op de kipfilet nog een sneetje knäckebröd, verdeel hierover de komkommersalade en dek af met het laatste sneetje knäckebröd. Direct serveren!
|