Zoeken in blog

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gezondheid   
Urinezuur    
Kruidenzalven 
Koffie en astma 
Ziekte van Briquet  
Zoenen  
Winterhanden- tenen
Beroerte herkennen
    
Onze neus   
Medische kwakkels 
Epilepsie bij honden  
Bananen   
Groene thee  
Aspartaam  
Olijfzeep

KEUKENTIPS
Knackebrod 
nieuwjaarskoeken  
speculoosdessert  
Varkenshaasje   
Garnalencocktail   
Lamsrug  
Tweed kettle

HUIS & TUIN 
Schoentips
Water 
Bespaartips 
Het toilet   
Het goudhaantje 
De Chasel 
Kalium   
Houten vloer

ALLERLEI
Fiets en wandeltrajecten
Gratis boekhouder 
Nieuwjaarzinge  
Napoleon    
X-files   
Sneeuw   
verloren maandag
carwash    
Klompen
Heiligen
de tijd van toen
 1  
Bijgeloof  
de ramp van tessenderlo 
X-files2   
Burundanga 
Kleinkinderen 
Spam
HUMOR
Frank Bakkes
Goeike 
Oma's wens 
Een biker 
weetjes 
Van Duin   
Tommy Cooper 
Toon Hermans   
Gaston en Leo 
bejaardenflat  
Dorus  
Geubels
MUZIEK
Eddy Wally 
Adamo1 
Chevalier M 
Lulu 
Wanda Jackson  
Blue Diamonds   
Ricky Nelson
Zoeken met Google


Blog als favoriet !
Zoeken in blog

Opaweetjes

DEZE BLOG STAAT OPEN VOOR ALLE INTERRESSANTE WEETJES
07-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoosdessert

Speculoosdessert xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

BENODIGDHEDEN

 

¼l Alpro Sojamelk

Kaneelpoeder

4 eieren

60gr cassonade suiker

60gr kandijsiroop

¼l room

2 gelatineblaadjes van elk 3gr

4 stuks speculoos

Enkele eetlepels suiker (voor het opkloppen van het eiwit)

 

 

Bereiding:

 

- Breng de melk samen met de kaneel aan de kook

- Scheid de eieren en neem voorlopig enkel de eigelen

- Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan   toe

- Meng alles zeer goed tot één geheel zodat je zeker geen suikerkorrels meer voelt

- Als de melk kookt giet je die bij het suikermengsel,   roer goed met de garde

- Warm dit nog een beetje op maar blijf steeds goed   roeren met de garde tot het geheel gebonden is

- Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg deze   toe aan het mengsel

- Voeg er op dit moment ook de speculoos bij

- Goed roeren terwijl het geheel nog warm is

- Zet het geheel in een koudwaterbad en laat volledig   afkoelen

- Tijdens het koelen kan je de eiwitten met enkele   lepels suiker opkloppen

- Klop ook de room op

- Als het geheel goed koud is, voeg dan eerst het   opgeklopte eiwit toe

- Goed doorroeren en nu opgeklopte room aan   toevoegen

- Giet in kommetjes en laat opstijven in de koelkast

 

 

 

Tips

1. Meer gelatine gebruiken en dit beter laten werken

2. Speculoos bij de warme bereiding toevoegen

3. Het eiwit zeer goed opkloppen met suiker

4. Alles doormengen als het koud is



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)


Archief per jaar
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Inhoud blog
  • ongeval
  • te jong
  • Honing en Kaneel
  • Bloemenvrouwen
  • 1930 Antwerpen
  • Nicolaas van Tolentijn
  • het heilig janneke
  • fotoprogramma
  • Lachen is ...
  • Griekse olijfoliezeep

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes
  • plantengids
  • fotoalbum
  • eenvoudige keuken
  • koopjesblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!