Varkenshaasjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
filet de porc - pork tenderloin - Schweinelende
Een varkenshaasje is een langwerpig stukje vlees.
Eigenlijk is het een langdradige vezelspier.
Het wordt uit de binnenzijde van de rug gehaald.
Het varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken.
Alhoewel het een spier betreft, heeft het weinig bindweefsel.
Dat komt omdat de spier weinig beweging heeft gehad.
Aankopen
Een mooi haasje is lichtjes wit geaderd.
Het gewicht van een varkenshaasje ligt tussen de 250 g en 300 g.
Men rekent 1 haasje voor twee personen.
Bewaren
Een varkenshaasje eet u best zo vers mogelijk.
U bereidt het best op de dag van de aankoop.
Bereiding
Een varkenshaasje kan zowel puur natuur als gemarineerd heerlijk smaken.
Houd de braadtijd echter kort. Het vlees moet op hoge temperatuur dichtschroeien zodat het binnenin sappig blijft.
Laat het daarna op een zacht vuurtje verder garen.
Een ideale baktijd voor een varkenshaasje ligt rond 25 minuten.
Doordat een varkenshaasje volledig ontvliesd wordt, neemt het bij het braden gemakkelijk de smaak van kruiden of groenten op.
Gezondheid
Een varkenshaasje bevat veel eiwitten
Voedingswaarde per 100 g |
Energie |
418 kJ |
100 kcal |
Eiwitten |
19,7 g |
Vetten |
2,4 g |
ONS RECEPT - Varkenshaasje met honing
Ingrediƫnten: VOOR 6 PERSONEN
- 600 g varkenshaasje
- 3 grote sjaloten
- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
- 3 soeplepels honing
- 1 soeplepel ciderazijn
- olijfolie van Bertolli
Bereiding:
Snij het varkenshaasje in 2 Doe ze in een grote pan met de fijngesneden sjalotten. Giet er een beetje olijfolie bij.
Laat 5 minuten bruinen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de honing toe en laat het vlees carameliseren. Draai regelmatig om.
Voeg het Knorr Bouillonketeltje en de ciderazijn toe.
Laat 1 uur afgesloten bakken en klaar!

|