Zoeken in blog

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gezondheid   
Urinezuur    
Kruidenzalven 
Koffie en astma 
Ziekte van Briquet  
Zoenen  
Winterhanden- tenen
Beroerte herkennen
    
Onze neus   
Medische kwakkels 
Epilepsie bij honden  
Bananen   
Groene thee  
Aspartaam  
Olijfzeep

KEUKENTIPS
Knackebrod 
nieuwjaarskoeken  
speculoosdessert  
Varkenshaasje   
Garnalencocktail   
Lamsrug  
Tweed kettle

HUIS & TUIN 
Schoentips
Water 
Bespaartips 
Het toilet   
Het goudhaantje 
De Chasel 
Kalium   
Houten vloer

ALLERLEI
Fiets en wandeltrajecten
Gratis boekhouder 
Nieuwjaarzinge  
Napoleon    
X-files   
Sneeuw   
verloren maandag
carwash    
Klompen
Heiligen
de tijd van toen
 1  
Bijgeloof  
de ramp van tessenderlo 
X-files2   
Burundanga 
Kleinkinderen 
Spam
HUMOR
Frank Bakkes
Goeike 
Oma's wens 
Een biker 
weetjes 
Van Duin   
Tommy Cooper 
Toon Hermans   
Gaston en Leo 
bejaardenflat  
Dorus  
Geubels
MUZIEK
Eddy Wally 
Adamo1 
Chevalier M 
Lulu 
Wanda Jackson  
Blue Diamonds   
Ricky Nelson
Zoeken met Google


Blog als favoriet !
Zoeken in blog

Opaweetjes

DEZE BLOG STAAT OPEN VOOR ALLE INTERRESSANTE WEETJES
10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje

Varkenshaasjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

filet de porc - pork tenderloin - Schweinelende

 

Een varkenshaasje is een langwerpig stukje vlees.

Eigenlijk is het een langdradige vezelspier.

Het wordt uit de binnenzijde van de rug gehaald.

Het varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken.

Alhoewel het een spier betreft, heeft het weinig bindweefsel.

Dat komt omdat de spier weinig beweging heeft gehad.

 

Aankopen

Een mooi haasje is lichtjes wit geaderd.

Het gewicht van een varkenshaasje ligt tussen de 250 g en 300 g.

Men rekent 1 haasje voor twee personen.

 

Bewaren

Een varkenshaasje eet u best zo vers mogelijk.

U bereidt het best op de dag van de aankoop.

 

Bereiding

Een varkenshaasje kan zowel puur natuur als gemarineerd heerlijk smaken.

Houd de braadtijd echter kort. Het vlees moet op hoge temperatuur dichtschroeien zodat het binnenin sappig blijft.

Laat het daarna op een zacht vuurtje verder garen.

Een ideale baktijd voor een varkenshaasje ligt rond 25 minuten.

Doordat een varkenshaasje volledig ontvliesd wordt, neemt het bij het braden gemakkelijk de smaak van kruiden of groenten op.

 

Gezondheid

Een varkenshaasje bevat veel eiwitten

Voedingswaarde per 100 g

 Energie

 418 kJ

 100 kcal

 Eiwitten

 19,7 g

 Vetten

 2,4 g

 

 

ONS RECEPT - Varkenshaasje met honing

 

Ingrediƫnten: VOOR 6 PERSONEN

 

- 600 g varkenshaasje

- 3 grote sjaloten

- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip

- 3 soeplepels honing

- 1 soeplepel ciderazijn

- olijfolie van Bertolli

 

Bereiding:

 

Snij het varkenshaasje in 2
Doe ze in een grote pan met de fijngesneden sjalotten.
Giet er een beetje olijfolie bij.

Laat 5 minuten bruinen.
Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de honing toe en laat het vlees carameliseren.
Draai regelmatig om.

Voeg het Knorr Bouillonketeltje en de ciderazijn toe.

Laat 1 uur afgesloten bakken en klaar!



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)


Archief per jaar
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Inhoud blog
  • ongeval
  • te jong
  • Honing en Kaneel
  • Bloemenvrouwen
  • 1930 Antwerpen
  • Nicolaas van Tolentijn
  • het heilig janneke
  • fotoprogramma
  • Lachen is ...
  • Griekse olijfoliezeep

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes
  • plantengids
  • fotoalbum
  • eenvoudige keuken
  • koopjesblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!