Zoeken in blog

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gezondheid   
Urinezuur    
Kruidenzalven 
Koffie en astma 
Ziekte van Briquet  
Zoenen  
Winterhanden- tenen
Beroerte herkennen
    
Onze neus   
Medische kwakkels 
Epilepsie bij honden  
Bananen   
Groene thee  
Aspartaam  
Olijfzeep

KEUKENTIPS
Knackebrod 
nieuwjaarskoeken  
speculoosdessert  
Varkenshaasje   
Garnalencocktail   
Lamsrug  
Tweed kettle

HUIS & TUIN 
Schoentips
Water 
Bespaartips 
Het toilet   
Het goudhaantje 
De Chasel 
Kalium   
Houten vloer

ALLERLEI
Fiets en wandeltrajecten
Gratis boekhouder 
Nieuwjaarzinge  
Napoleon    
X-files   
Sneeuw   
verloren maandag
carwash    
Klompen
Heiligen
de tijd van toen
 1  
Bijgeloof  
de ramp van tessenderlo 
X-files2   
Burundanga 
Kleinkinderen 
Spam
HUMOR
Frank Bakkes
Goeike 
Oma's wens 
Een biker 
weetjes 
Van Duin   
Tommy Cooper 
Toon Hermans   
Gaston en Leo 
bejaardenflat  
Dorus  
Geubels
MUZIEK
Eddy Wally 
Adamo1 
Chevalier M 
Lulu 
Wanda Jackson  
Blue Diamonds   
Ricky Nelson
Zoeken met Google


Blog als favoriet !
Zoeken in blog

Opaweetjes

DEZE BLOG STAAT OPEN VOOR ALLE INTERRESSANTE WEETJES
12-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail

Garnalencocktail

Als je wil zien hoe het wordt klaargemaakt ga naar :
http://nl.youtube.com/watch?v=D11M-Y5MxAk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche
  • 100 ml halvanaise of mayonaise
  • mespuntje paprikapoeder
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepel whisky of cognac
  • zout en versgemalen peper
  • blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 400 g Hollandse garnalen
  • 1 citroen, in partjes

Bereiding:

  1. Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast).
  2. Verdeel de sla over 4 glazen of vierkante mini-accubakjes.
  3. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover.
  4. Garneer met partjes citroen.

Tips:

  • Kies eens uit de volgende dressingvariaties voor de garnalencocktail:
    • 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 teentje geperste knoflook, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel honing, 4 eetlepels mayonaise of volle yoghurt
    • 150 ml magere yoghurt, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels gehakte dille, 1 eetlepel honing
    • 125 g demi crème fraîche, 2 eetlepels sherry, 1 teentje geperste knoflook, mespuntje cayennepeper, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel gehakte bieslook

Wijntip:

  • Heerlijk met Pinot Blanc van Kastelbourg. Ook laat deze Hollandse klassieker zich graag vergezellen door Coppiere Soave of Hoop Huis Chenin Blanc.


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (2)

12-01-2009
ppsjes link naar onze wandelingen en soms nog iets
verse hier aan zee moet lekker zijn hé eb947s.jpg Groetjes uit middelkerke

12-01-2009 om 22:08 geschreven door georges


Avondgroetjes uit de stille Kempen.
Geef mij dan maar met cognac.
eenlievegroetmandy.gif

12-01-2009 om 21:42 geschreven door Mandy



Archief per jaar
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • ongeval
  • te jong
  • Honing en Kaneel
  • Bloemenvrouwen
  • 1930 Antwerpen
  • Nicolaas van Tolentijn
  • het heilig janneke
  • fotoprogramma
  • Lachen is ...
  • Griekse olijfoliezeep

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes
  • plantengids
  • fotoalbum
  • eenvoudige keuken
  • koopjesblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!