Zoeken in blog

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gezondheid   
Urinezuur    
Kruidenzalven 
Koffie en astma 
Ziekte van Briquet  
Zoenen  
Winterhanden- tenen
Beroerte herkennen
    
Onze neus   
Medische kwakkels 
Epilepsie bij honden  
Bananen   
Groene thee  
Aspartaam  
Olijfzeep

KEUKENTIPS
Knackebrod 
nieuwjaarskoeken  
speculoosdessert  
Varkenshaasje   
Garnalencocktail   
Lamsrug  
Tweed kettle

HUIS & TUIN 
Schoentips
Water 
Bespaartips 
Het toilet   
Het goudhaantje 
De Chasel 
Kalium   
Houten vloer

ALLERLEI
Fiets en wandeltrajecten
Gratis boekhouder 
Nieuwjaarzinge  
Napoleon    
X-files   
Sneeuw   
verloren maandag
carwash    
Klompen
Heiligen
de tijd van toen
 1  
Bijgeloof  
de ramp van tessenderlo 
X-files2   
Burundanga 
Kleinkinderen 
Spam
HUMOR
Frank Bakkes
Goeike 
Oma's wens 
Een biker 
weetjes 
Van Duin   
Tommy Cooper 
Toon Hermans   
Gaston en Leo 
bejaardenflat  
Dorus  
Geubels
MUZIEK
Eddy Wally 
Adamo1 
Chevalier M 
Lulu 
Wanda Jackson  
Blue Diamonds   
Ricky Nelson
Zoeken met Google


Blog als favoriet !
Zoeken in blog

Opaweetjes

DEZE BLOG STAAT OPEN VOOR ALLE INTERRESSANTE WEETJES
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsrug


Lamsrug met sjalotten-speculaassaus xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ingrediënten

• 1 Lamsrug (met 8 ribben)

• 250 g sjalotjes

• 1 teentje knoflook

• 60 g boter (of margarine)

• 1 theelepel speculaaskruiden

• 1 dl rode wijn

• 1½ dl fond

• 3 eetlepel crème fraîche

•  snufje zout

•  snufje peper

 

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Pel de sjalotjes en de knoflook. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

3. Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotten met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.

4. Strooi de helft van de speculaaskruiden erover en voeg de wijn en de fond toe. Laat de saus op een laag vuur zachtjes koken.

5. Bestrooi de Lamsrug met de rest van de speculaaskruiden en peper en zout naar smaak.

6. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Leg het in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Roer de crème fraîche door de sjalottensaus en serveer deze bij het vlees.

 

Lekker met aardappelpuree en gestoofde koolraap.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

15-01-2009
ppsjes ,link naar onze wandelingen en soms nog iets
die dat niet mag weet niet wat goed en lekker is 2zhjn60.gif

15-01-2009 om 22:49 geschreven door georges



Archief per jaar
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • ongeval
  • te jong
  • Honing en Kaneel
  • Bloemenvrouwen
  • 1930 Antwerpen
  • Nicolaas van Tolentijn
  • het heilig janneke
  • fotoprogramma
  • Lachen is ...
  • Griekse olijfoliezeep

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes
  • plantengids
  • fotoalbum
  • eenvoudige keuken
  • koopjesblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!