Tweed Kettle , Gepocheerde zalmxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoofdgerecht, 4 personen,
Voorbereidingstijd 5 minuten,
Bereidingstijd 15 minuten,
Ingrediënten
1/4 kop verse peterselie
400 ml visbouillon
1/2 tl zout
1/2 tl geplette, zwarte peperkorrels
snufje nootmuskaat
150 ml droge witte wijn
2 fijngesnipperde lente-uitjes
4 zalmmoten ( staartstuk )
2 el fijngehakte peterselie
Materialen
Ondiepe pan,schuimspaan.
Bereiden
Doe de bouillon, zout,peper,nootmuskaat,wijn en lente-ui in de pan en breng dit aan de kook en laat ca. 1 minuut koken.
Leg de zalmmoten erin ( in één laag ) en laat ze zonder deksel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Leg de zalm met een schuimspaan op de borden en hou ze warm.
Kook de bouillon nog 1 minuut en voeg de peterselie toe.
Schep het vocht over de de zalm.
|