Maïs die je invriest, is heel makkelijk te flavouren. Voor je het diepvrieszakje sluit, druppel je een beetje van je favoriete geur- smaakstof over de maïs, lucht in het zakje blazen, goed schudden, lucht er uit drukken, afsluiten en invriezen. Mijn favorieten: mapple dream of bergamot.
Maïs die langzaam zakt, bezit heel dikwijls een stuk meer aantrekkingskracht, zeker wanneer we ondiep vissen. Zet de maïs op de haak en druk het harde middengedeelte er uit. Het vel dat overblijft geeft een traag zinkend aas dat op een heel speciale manier naar beneden dwarrelt en zeker door de vis zal opgemerkt worden.
Als brasem niet echt op dreef is, hebben we de gewoonte over te schakelen op kleiner en minder aas. Met maïs is dat naar mijn gevoel juist het omgekeerde. Zet bijvoorbeeld eens vier korrels op de haak, dat wil zeggen twee op de haak een op de steel en een op de punt en twee maïskorrels die boven de haak op de lijn werden geschoven.
Maïs is een perfect combinatieaas en in combinatie met een mestpiertje een absolute winnaar. Wij hebben ook uitstekende resultaten behaald met een rode imitatiemade op de punt van de haak.
Let op wanneer je maïs bijvoert. Maïs verzadigt de vis, dus je voert best weinig maar dikwijls. Vier tot vijf korrels per keer is de maximum. Best nog afgewisseld met ofwel maden of casters in een verhouding van een keer maïs en twee keer maden.
|