Inhoud blog
  • Het afscheid
  • JULIEN SCHOENAERTS KRIJGT MONUMENT
  • HET WAAROM DER DINGEN
  • HEDENDAAGSE GLASRAMEN IN HET KERKJE VAN SINT-BRIXIUS-RODE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • nostalgie (veerle muylaert)
        op
  • Pastoraal

    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Even voorstellen:

    De naam van deze weblog is niet vergezocht. De auteur woont landelijk en heet Pas, nl. Wim Pas, geboren op 8 oktober 1935 in Mechelen. Een religieuze betekenis moet de bezoeker bijgevolg achter deze naam niet zoeken.
    De bakermat van de familie Pas is echter Londerzeel, waar ik samen met mijn vijf broers en twee zussen en enkele tientallen kozijns en nichtjes mijn eerst jeugdjaren heb doorgebracht. Van 1946 tot 1970 (jaar van mijn huwelijk met Lia Willems uit Schilde) woonachtig in Antwerpen waar mijn ouders een nieuwe loopbaan opbouwden in Kunsthandel Eigen Schoon, later omgedoopt tot 't Karveel. De Kerkstraat in Antwerpen was het centrum van onze biotoop en is het nu opnieuw, nu onze kinderen zich daar hebben gevestigd en mee bijdragen tot de heropleving van deze buurt. Na een opleiding in de Vak- en Nijverheidsschool van Borgerhout (handel) en tot economist aan de Sint-Ignatius-handelshogeschool (1958) en een carrière in het bedrijfsleven, heb ik eind 1983 afscheid genomen van het lijfeigenschap en van mijn hobby mijn beroep gemaakt: de kunstverzamelaar werd kunsthandelaar. Gestart in 1985 in het (nu) beschermd historisch pand De Roos in Grimbergen en verdergezet vanaf 1989 (tot 2005) in Antwerpen. 'Zoals er is een tijd van komen zo is er ook een tijd van gaan. Waar is plaats voor hen die komen als zij die zijn niet gaan.'  Nu: kunsthandelaar op rust. Wat totaal iets anders is dan rustend. Was na het Jaar van het Dorp op het einde van de jaren 70 voorzitter van de Dorpsraad in Meise. Van begin 1983 tot eind 1988 gemeenteraadslid in Meise voor de Volksunie en later als onafhankelijke. Actief in Marnixring Drijpikkel in Grimbergen-Meise waarvoor in 1992 een groots project rond Karel van de Woestijne werd geconcipieerd en gerealiseerd. De oprichting van een buste op de grens van Meise en Grimbergen en de editie van een bibliofiele editie over zijn publicaties zijn de blijvende sporen van deze inspanningen. In de loop van datzelfde jaar voor de erfgoedvereniging Eigen Schoon Grimbergen (waarvan nu nog vice-voorzitter), inspirator en coördinator van het project Grimbergen in de Kunst met vier tentoonstellingen in historische ruimten in Grimbergen én de editie van een kunstboek. Vanaf september 2005 voorzitter van de Vrienden van de Red Star Line vzw, Antwerpen, een initiatief van Marnixring Antwerpen Hanze, ter ondersteuning van de inspanningen van de stad Antwerpen voor de opbouw van het Red Star Line-Memorial. Tevens sedert 1994vcvoorzitter van de Gulden Roos vzw, Antwerpen, die de restauratie van het historisch beschermd pand de Ghulde Roose, Bredestraat 2, 2000 Antwerpen heeft gerealiseerd en nadien het biografisch lexicon van de plastische kunsten in België (ARTO) heeft samengesteld en uitgegeven. Tusssendoor actief als realisator van kunstedities (Jacques Gorus, Odette Collon, Jakob Smits, Grimbergen & de Beiaardkunst, Grimbergen 1914).... en als restaurator van verkommerde historische panden.
    Het is de bedoeling op deze weblog bij tij en ontij gedachten over deze diverse interessedomeinen de wijde wereld in te sturen.

    26-12-2007 om 00:00 geschreven door Wim Pas

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)

    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 24/12-30/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!