Foto

Ik ben Luc en dit is een blogje over mijn petanqueclub en petanque in het algemeen. De club is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Klik om mij te E-mailen

Foto
--- Zaterdag 9 maart Okapi - Bernardus Antwerpen ---

Federale Ploeg Okapi

Okapi A weekend

Okapi A 50+

Okapi B 50+

Okapi C 50+

PKT 2010 1e plaats

VKT Vet homogeen 2010 1e plaats

Foto
Foto
Foto

Claudy Weibel

Jean-François Hémon (Tichon)

Michel Vancampenhout

Michaël Masuy

Inhoud blog
  • 7 maart uitslag Okapi D - Gullegem D
  • Uitslag Okapi F - Oostendse C 7 maart 2013
  • Donderdag 28 februari
  • Volledige uitslag Gullegem C - Okapi D 50+
  • Donderdag 21 februari
  • 7 februari 2013 ZMM F - Okapi F
  • 7 februari De Bevers - Okapi D 50+
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 24 januari 2013
    Foto

    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50+ Donderdag 4 november

    Alle drie ons ploegen 50-plussers hebben een belangrijke match in het vooruitzicht. Het wordt tijd dat Okapi A nog eens een puntje pakt. Uit tegen Kortrijk zal het weer moeilijk worden. Kortrijk is altijd te duchten in eigen huis. Toch moet Okapi A dat puntje meenemen naar Zwevegem. Ze hebben nu al de topploegen gehad en nu volgt de onderste helft van het klassement. Het moment om punten te pakken.

    Okapi B zou ook graag nog eens winnen na de uitschuiver van verleden week tegen Middelkerke A. Voor Okapi B is de situatie juist omgekeerd van Okapi A. Zij moeten nu nog al de topploegen ontmoeten. Dit is een van ons laatste kansen op een overwinning. Na volgende week zal het een beetje moeten meezitten om nog een puntje aan te tekenen. Er resten dan nog Poperinge, Blankenberge A en Gullegem A.

    Okapi C speelt uit tegen Middelkerke C met de leidersplaats in tweede afdeling als inzet. Wie de match wint, wordt ook alleen leider met 5 punten. Hopelijk staan ze sterk genoeg om deze topper aan te kunnen.


    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi - Mol

    Zoals te verwachten was moest Okapi het onderspit delven tegen een sterk Mol. Toch begon het goed in de eerste ronde. Onze jongsten (Stijn, Steven, Andy) behaalden vlot de eerste overwinning binnen. Toen Ronny, Pedro, Francis verloren moesten wij (Freddy, Marc en ik) alles geven om ons in de match te houden. Tegen Didier Fifi en Jeroen Bleyen win je niet zomaar en toch speelden we het klaar. 13-7 en 2-1 voor Okapi. De tweede ronde kwam er te vlug aan voor mij en ik was niet helemaal mee. Serge Fifi wilde zijn mindere eerste ronde goedmaken en was gewoon formidabel. De eerste keer dit seizoen dat we op zo'n zuivere schutter botsen. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel pure carreau's hij na elkaar wel gooide. Toch stond het voor de laatste mène nog 7-10. Mol bleef echter sterk spelen en won op 7. Ons andere ploegen verloren ook zodat het 2-4 was. Reeds 2 weken na elkaar winnen we de laatste ronde volledig en ook nu was de start niet gemist. Wij winnen in 4 mènes met een fanny en nu was het uitkijken naar ons andere ploegen. Ploeg Ronny verloor echter en weg de hoop op het puntje. Onze jongsten hadden lang uitzicht op winst tegen Serge en John maar moesten toch de duimen leggen. Mol is toch iets te sterk voor het huidige Okapi. Ook verleden jaar, met een op papier veel sterkere ploeg ging Okapi ten onder met 4-5.


    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 28/10 Okapi 50+

    Okapi A verliest thuis tegen Gullegem A met 4-5. Het heeft dus niet mogen zijn. Ook Okapi B dat naar Middelkerke A moest kon het niet waar maken. We verloren ook met 5-4. Normaal gezien moeten we dat makkelijk winnen maar het ging niet te best. Alleen J-Pierre en Erik konden 2 keer winnen. Zowel Franky/Johan als Luc/Paula/Albert konden maar 1 keer winnen. Toch was het tot de laatste minuut spannend. Het stond 4-4 en 9-11 voor ons toen Middelkerke met 4 punten kon uit spelen en het punt aan de kust houden. Jammer, maar helaas...Want anders stonden we nu alleen aan de leiding.

    Okapi C ging zoals verwacht gemakkelijk winnen bij Oostendse Pc B om alzo mee aan de leiding te komen in tweede afdeling. Ze zitten er in het zog van Middelkerke C met 4 op 5.

    Uitslag Middelkerke A - Okapi B

    A

    Dressen Julien

    Van Geeteruyen Suzanne

    D

    Tiebergijn Luc

    Vandewiele Paula

    B

    Broeckaert Wilfried

    Lefevere Jeannine

    E

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    C

    Bonny Roger

    Dumont Aimé

    F

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

        D  R 2,3

    Invallers

    Vanhoutte Albert

    Vercruysse Robert

    1 A-E 13 09
    B-D 13 09
    C-F 03 13
    2 A-F 13 06
    B-E 12 13
    C-D 13 11
    3 A-D 01 13
    B-F 13 11
    C-E 02 13
    Totalen   83 98
      -15 15
      5 4


    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware 5de week voor Okapi

    Het begint al donderdag bij de 50-plussers. Okapi A ontvangt het sterke Gullegem A dat tot nog toe alleen verloor tegen Middelkerke A. Okapi B moet juist ook naar datzelfde Middelkerke A. We gaan ons best doen en zien wel wat er van komt. Niks moet en alles wat we kunnen pakken laten we niet liggen. Okapi C moet naar Oostendse Pc B. Het zijn  moeilijke pleinen  in Oostende, maar ze moeten dat makkelijk kunnen halen.

    Zaterdag komt de federale ploeg van het sterke Mol op bezoek. Verleden jaar verloor Okapi met 4-5. Benieuwd wat we dit jaar gaan presteren. Mol is samen met De Singel en Bernardus kandidaat om naar nationale over te gaan.

    Zondag speelt Okapi A in Waregem tegen De Bevers A. Dat kan best een spannende match worden. Toch maar duimen voor Okapi. Okapi B gaat naar de kust. Blankenbergse Pv B is de gelukkige die hen mag ontvangen in de prachtige, maar dure, bowling. Okapi moet ook daar kunnen winnen. Die pleinen liggen ons wel. Ten slotte hebben we nog het Okapi C van Anne dat op bezoek gaat naar Den Akker. Zij gaan dat ook wel winnen, maar het zal toch nijpen...


    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 50+ donderdag 21 oktober

    Aan spanning niet er te kort vandaag bij Okapi. De A-ploeg was uit gaan spelen naar Poperinge en ging er zwaar verliezen met 7-2. Niet echt omdat ze zo zwak speelden, maar omdat Poperinge zo sterk was.

    Thuis was het spannender. Okapi B moest wachten tot de laatste partij om het puntje op te schrijven tegen Oostendse Pc en Okapi C stond na twee ronden 2-4 achter tegen Waregem B. Ze lieten de armen niet hangen en wonnen hun 3 laatste spellen om met 5-4 de buit binnen te halen.

    Uitslag Okapi B - Oostendse A

    A

    Bruyneel Franky

    Vancoilly Johan

    D

    Desmedt Marc

    Collard Leon

    B

    Tiebergijn Luc

    Vanhoutte Albert

    E

    Dierckens Christian

    Van San Paula

    C

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    F

    Lefevre Charlotte

    Van Heule Eric

    Invallers

    A R3

    B R3

    Vercuysse Robert

    Vandewiele Paula

    1 A-E 8 13
    B-D 13 11
    C-F 13 0
    2 A-F 8 13
    B-E 11 13
    C-D 13 8
    3 A-D 4 13
    B-F 13 12
    C-E 13 7
    Totaal 5 4

    Zondag hebben we thuiis de topmatch in eerste provinciale tussen Okapi A, dat aan de leiding staat, en Gullegem A dat op de tweede plaats staat. Okapi C speelt ook thuis tegen De Bevers B.


    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 21/10/2010 50+

    Okapi A zal het niet gemakkelijk hebben in Poperinge. Verleden jaar waren ze sterk thuis. Dit jaar hebben de grensbewoners het moeilijker. Moeizaam punt in Oostende en verleden week verlies bij Kortrijk. Wij, van Okapi B, zijn in de winning mood en zullen moeilijk te stoppen zijn door nieuwkomer Oostende. Na een paar doorgedreven trainingen hoop ik deze week beter te presteren dan de afgelopen weken. Spijtig voor Leon, maar dat punt is voor ons. Okapi C moet het ook kunnen tegen De Bevers B. Thuis zijn de onzen sterk.


    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 1ste afdeling federale Okapi - SPEM

    Tegen deze jonge ploeg van S.P.E.M. Everberg hadden we zeker kans. Ze hadden na 2 wedstrijddagen nog geen punten. Het begon echter al slecht in de eerste ronde. Alleen onze jongsten (Steven, Stijn en Andy) konden makkelijk winnen op 1. Ik speelde eens te meer ondermaats en we (Peter, Freddy en ik) verloren op 3. Ook Pedro, Ronny en Karel konden het niet halen. 1-2 dus. De tweede ronde liep het plots veel gemakkelijker en de 3 spellen werden gewonnen. Wij (Freddy, J-Pierre en ik) wonnen makkelijk op 3. Ook de ploegen Andy en Pedro verging het goed zodat het plots weer makkelijk scheen (4-2). Schijn bedroog eens te meer want zowel de jongeren (A, S, S) als wij verloren. Al onze hoop werd dan gevestigd op Pedro, Ronny en Karel. Zij stonden immers 10-5 voor. De ploeg met Stef kwam echter langzaam terug en Okapi kon het maar niet afmaken. Bij een 10-10 stand miste SPEM zelfs de kans om uit te spelen. Ze hadden ruim een meter om hun laatste punt te maken, maar bleven steken op 12. De volgende mène pointeert Spem hun eerste bal op 10 cm (afstand 8.5m). Pedro mist met zijn eerste, likt de bal met zijn 2de. Dat was al veel minder en Okapi stond plots 20/1 bij de bookmakers (Spem 1.5 ) , Maar niemand die zijn geld nog inzet op Okapi. Karel heeft nu 30 cm om het punt te pakken, wat hij ook doet. Spem schiet mis. Spem pointeert te hard (hun bal gaat zelfs buiten) maar duwt de bal van Karel een beetje achteruit zodat zij het punt hebben. Karel neemt terug het punt. Spem schiet mis en een tweede over en deze neemt Karel zijn eerste bal mee. Twee ballen op het plein en Karel nog steeds aan punt op 10cm. Ze schieten nog eens en missen. De kansen voor Okapi stijgen weer (2/1). Ronny heeft nog 2 ballen. Met zijn eerste neemt hij het punt niet. Okapi heeft nu 2 ballen op het plein, Spem 1. Met zijn laatste besluit Ronny te schieten met het risico van de counter want het staat 10-12. Hij schiet, raakt en blijft binnen !!! Of hoe je met je laatste bal nog de overwinning en het punt kunt pakken. Formidabel !!! Bij veel supporters kwamen de emoties los. Al moet ons spel nog veel verbeteren, Okapi heeft dit  jaar een PLOEG op het plein staan.


    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 3 Okapi 50+

    Okapi A verloor vandaag thuis tegen het sterke Blankenberge met 3-6. Okapi B ging met een enthousiaste bende naar De Gulden Kamer Brugge. Na de eerste ronde zag het er niet te best uit voor Okapi. Toch konden we de schade nog beperken tot 2-1. Na de 2de ronde stonde het al gelijk en toen we in de laatste ronde de twee eerste wedstrijden wonnen was de buit eens te meer binnen. Erik en Robert zorgden nog voor de kers op de taart door ook de laatste partij te winnen op 8. Het kan niet meer op voor Okapi B !!! Okapi C ging verliezen in Gullegem B met 7-2.

    De uitslag van Okapi B- GK Brugge A

    A

    Ziani Hamed

    Vannieuwenhuyse Mady

    D

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    B

    Callebert Willy

    Rooseboom Charles

    E

    Tiebergijn Luc

    Vandewiele Paula

    C

    Seynaeve Luc

    Gydé Christine

    F

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

      Invallers   Invallers
      ---------------- E R3 Vanhoutte Albert
      ---------------- F R3 Vercruysse Robert

    1 A-E 12 13
    B-D 13 2
    C-F 13 2
    2 A-F 13 9
    B-E 10 13
    C-D 10 13
    3 A-D 3 13
    B-F 8 13
    C-E 7 13
    Totaal 3 6

    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een week voor Pc Okapi

    Het begon donderdag al goed met de 50-plus. Alle ploegen wonnen op overtuigende wijze. Zaterdag herstelde de federale ploeg zich van de opdoffer die ze vorige week thuis kregen van Omega Oostakker. Bij Boekt stond het na de eerste ronde al 3-0. Zelfs Gert Quetin kon geen vuist maken tegen de formidabele pointage van mijn ploegmaten Freddy en Marc. In de tweede ronde kon de X3 van Stijn, Andy en Steven rap winnen terwijl Pedro, Bert en Karel verloren. Wij liepen gemakkelijk uit maar de tegenstanders herpakten zich en uiteindelijk stond het 12-12. In die laatste, spannende mène, hadden we een beetje geluk (zoals altijd) en Marc kon het uitmaken met een schampschot. De buit was binnen (1-5) en in de laatste ronde ging het toch wat minder geconcentreerd. De triplette met J-Pierre (die Pedro verving) Karel en Bert verloor en ook wij verloren glansrijk op 4. Alleen de jongsten wonnen ook hun derde ronde. Er stond geen maat op!!! Wij zullen nog op onze kop krijgen dit seizoen, maar wat we hebben, pakken ze ons niet meer af. De sfeer is goed, de inzet is er en dat moet volstaan om een goed seizoen te spelen.

    Zondag ging de pletrol van Okapi verder door thuis te winnen van Roeselare A (Okapi A 8-1), in Oostende B (Okapi B 2-7) en thuis tegen Roeselare B (Okapi C 5-4). De voorzitter moet tevreden zijn. Met de nodige training kunnen we nog allemaal een beetje beter en nog meer genieten van ons hobby. Onze club zorgt er voor dat we aan democratische prijzen ons hobby kunnen beoefenen. Laten we er alles aan doen om met onze inzet iets voor onze club terug te doen. Laten we er voor zorgen dat Okapi resultaten behaalt in alle afdelingen.


    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 50+

    Een goeie dag voor de 50-plussers van Okapi ! Zowel Okapi A (4-5 in Roeselare), Okapi B (6-3 thuis tegen De Bevers Waregem), als Okapi C (6-3 thuis tegen Middelkerke B) wonnen vandaag hun puntje. Okapi C, verleden  jaar kampioen in 4de afdeling, past zich dus goed aan in 2de afdeling door 2 weken naeen te winnen. Een goed begin dus...

    Voor onze ploeg van Okapi B is het seizoenbegin ook onverhoopt goed begonnen. Na een onverwachte zege verleden week tegen Okapi A, winnen we weer met 6-3. Wat nog meer tevredenheid geeft is dat onze nieuwe aanwinsten zich heel goed inwerken. Zelfs als het spannend wordt, verpinken ze niet en blijven alles geven. Dat belooft voor de toekomst. Het zal wel niet iedere week kermis zijn, maar de puntjes die we hebben kunnen ze ons toch niet meer afpakken. Hieronder de uitslagen van Okapi B - De Bevers A.

    A

    Tiebergijn Luc

    Vercruysse Robert

    D

    Desmeyter Raf

    Defresne Georges

    B

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    E

    Libbrecht Frans

    D'Haeyere Gaby

    C

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    F

    Geldof Silvère

    Deruyck Jan

     

    Tr A    R2,3

    Invallers

    Vanhoutte Albert

    Vandewiele Paula

     

     

    Tr F    R3

    Invallers

    Mestdagh Arseen

    1 A-E 10 13
    B-D 13 9
    C-F 13 12
    2 A-F 13 1
    B-E 13 5
    C-D 7 13
    3 A-D 13 12
    B-F 5 13
    C-E 13 7
    Totaal 6 3

    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi - Omega Oostakker

    Zoals verwacht was het een moeilijk begin. Voor verschillende spelers was het hun eerste wedstrijd in federale. Men verwachtte (te) veel van ons en ik speelde mijn slechtste wedstrijd in maanden. Na de eerste ronde stond het 1-2, maar 2-1 had ook gekund.Tot 2 keer toe vertikten we (Freddy, Marc en ik) het van uit te spelen. Een derde kans kregen we niet. Alleen Ronny, Peter en Pedro wisten te winnen in de eerste ronde. De tweede ronde wonnen we wel maar de andere ploegen verloren zodat het al 2-4 stond. In de derde ronde kwam Francis in voor Steven en samen met Andy en Stijn wonnen ze. Wij verloren echter al rap met een fanny zodat de buit al binnen was voor Omega. Echt mijn slechtste wedstrijd in maanden... Ronny, Pedro en Peter verloren ook nog zodat het 3-6 werd. Eenmaal wat meer ingespeeld op elkaar moeten we die ploeg aankunnen. Volgende week staat Boekt op het menu. Zij verloren ook en zullen er alles aan doen om ons er van langs te geven. Daarbij komt nog dat we een verplaatsing van 180 km voor de wielen krijgen.


    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50+ competitie Week 1

    Buiten alle verwachtingen wonnen we met Okapi B tegen Okapi A. Hopelijk kunnen we die trend volgende week doorzetten tegen De Bevers Waregem. Okapi C ging winnen bij GK Brugge met 3-6. Na de tweede ronde stond het daar 3-3 maar de laatste ronde ging volledig naar Okapi.

     

    A

    Lottin Camilla

    Demuynck André

    D

    Cottereel Erik

    Pauwels J-Pierre

    B

    Hennion Georges

    Deplancke Marc

    E

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    C

    Pauwels Gilbert

    Deneef Luc

    F

    Tiebergijn Luc

    Vanhoutte Albert

    R3

    Vercruysse Robert   TR F

    Vandewiele Paula   TR D

    1 A-E 2 13
    B-D 13 8
    C-F 10 13
    2 A-F 2 13
    B-E 9 13
    C-D 12 13
    3 A-D 2 13
    B-F 13 7
    C-E 13 11
    Tot Overw 3 6

    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitiestart

    De zomer is nog maar voorbij, de laatste wedstrijden in openlucht zijn nog niet gespeeld en de eerste competitieweek komt er aan. De eerste afdeling 50+ bevat dit jaar 11 ploegen waarvan 2 ploegen van Pc Okapi. De A-ploeg van kapitein Etienne Handschoewerker bestaat uit Marc Deplancke, Georges Hennion, Demuynck André, Lottin Jacqueline, Deneef Luc, Pauwels Gilbert, Deknuydt Francine, Vandeginste Freddy en Coopman Anita. Van de B-ploeg ben ik kapitein en voor komende winter kan ik rekenen op Franky Bruyneel, Erik Cottereel, J-Pierre Pauwels, Robert Vercruysse, Paula Vandewiele en nieuwkomers Johan Vancoillie en Albert Vanhoutte. Gerard Viaene blijft beschikbaar als reserve. Verleden jaar hielp hij ons in eerste afdeling te blijven. Ook dit jaar is onze enige doelstelling in eerste afdeling te blijven. Gemakkelijk zal dat niet zijn.We moeten rekening houden met het feit dat er volgend jaar eventueel minder ploegen in eerste afdeling zullen zitten. Hierdoor moeten we minstens 3 ploegen achter ons houden, 4 ware nog beter. Dat is de uitdaging !!!

    Voor onze eerste match ontmoeten we donderdag de A-ploeg. Donderdagavond weten we waar we staan.

    De C-ploeg speelt in tweede afdeling uit bij Gulden Kamer B. Alle wedstrijden van Pc Okapi zijn iedere week te zien bij "Kalender vd week Okapi" op de website van Okapi.

    En zaterdag mag ik dan voor het eerst meedoen met de grote jongens in eerste federale!  Toen ik in 2006 mijn eerste licentie nam had ik nooit durven dromen dat ik het tot in federale zou brengen. Mijn doel was om na 3 jaar mee te kunnen in eerste afdeling 50+ en nu krijg ik de kans om bij te leren in een hogere afdeling. Het wordt zeker moeilijk. Iedere bal kan beslissend zijn voor ons behoud.


    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ Reynaert Lokeren

    Voor een laatste tornooi in openlucht trokken 2 tripletten van Okapi naar Reynaert Lokeren. Een eerste met de Freddy's (Beernaert en Buyst) en Luc Deneef. De tweede X3 was gevormd door Marc Deplancke, Freddy (nog één!)VDGinste en mezelf. Er waren 35 ploegen aanwezig, de zon straalde en de sfeer was optimaal. We ondervonden ook veel sportiviteit en zo zou het altijd moeten.

    Beide X3 van Okapi wonnen vlot hun eerste 2 van de 4 ronden (winnaars/winnaars). Dan botsten de Freddy's op Francis Stragier, Joël Coquel en Roland (voorzitter Schorpioen). Ze verloren 13/9 en hun laatste match was ook zwaar tegen Bob Vanweymeersch, Marc Vandesteen en Georges Coppens. Die mannen hadden naar eigen zeggen alle geluk van de wereld en wonnen met 13/1. Wij van onze kant wonnen ons tweede ronde tegen J-M Bilcquet (13/9), de derde ook tegen een plaatselijke X3 (13/7). De vierde ronde hadden we uitzicht op de overwinning want we stonden met 3+23 hoog in het klassement. Onze tegenstanders (Francis, Joël en Roland) dachten er anders over. Eerst liepen we iets uit maar naar het einde toe bleven we steken op 8 zodat Francis en de zijnen de tweede plaats behaalden en wij terug zakten naar een 6de plaats. Francis heeft Okapi eens te meer de das omgedaan.

        1.  Alosta met Vandemeersche François en Ben Sterck 4 +26

        2.  Stragier Francis, Coquel Joël, Roland 4 +?

        6.  Deplancke Marc, Vandeginste Freddy, Tiebergijn Luc 3 +18

            Beernaert Freddy, Buyst Freddy, Deneef Luc  2 overwinningen.

           


    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontmoeting Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen 50+

    Vandaag trokken 10 W-Vl tripletten naar Haeseveld (Heusden Gent) voor een ontmoeting over 3 ronden tussen 50-plussers uit O-Vl en W-Vl. Alle W-Vl clubs werden aangesproken om een triplette af te vaardigen en uit de kanditaten werd een ploeg van 10 trîpletten gevormd. Pc Okapi mocht 2 X3 sturen. Ook Gullegem, Brugge, Roeselare, Oostende en Ruddervoorde waren aanwezig.

    Verleden jaar vond die ontmoeting plaats bij De Bevers Waregem. Toen hield W-Vl de wisselbeker in eigen provincie maar nu kregen we er van langs op de technisch moeilijke terreinen van Haeseveld. O-Vl won 19 van de 30 partijen. Voor Okapi speelden Jacqueline, Georges en Freddy VDG (1overwinning) en Marc, Erik en Luc (3 overwinningen). Samen behaalden we toch een mooi gemiddelde van 2 op 3. Met het oog op de komende wintercompetitie was het toch een leerrijke ervaring. Veel nieuwe tegenstanders heb ik echter niet leren kennen want in de eerste ronde kwamen we tegen J-M Bilquet, Anne Marie Heuninck van Verbroedering uit (13-2) die we al kennen van het zomercircuit. Ook de tweede X3 met Gibbe, Enny Geerts en Rosanne Dhoom, ook Verbroedering, (13-5) zijn ons wel bekend en de derde X3 met Marc Vandesteen, Bob Vanweymeersch en Georges Coppens, van Apollo, (13-3) hebben ons het leven al meer dan eens lastig gemaakt. Een geslaagde namiddag, al mocht er wel een ronde meer zijn. We moeten dan wel vroeger beginnen anders wordt het 's avonds te laat.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees kampioenschap voor jeugd en dames

    Een beetje laat, maar voor hen die het nog niet weten: In Montauban (Fr) ging van 27-29 augustus het EK voor de jeugd door. Twee west-vlamingen bij de deelnemers: Jonas Buyck (Pc Gullegem) en Dieter Verplancke (Pc Schorpioen). Samen met Logan Baton en Alexander Dylan vormden ze de Belgische ploeg. Ze raakten door de voorrondes maar strandden tegen de latere finalist Frankrijk 1 in de 1/4 finale met 13-6. Winnaar werd Spanje. Ze wonnen tegen Frankrijk 1 met 13-6. De site.

    De belgische dames waren tijdens het laatste EK minder in vorm. Pascale Renard, Muriel De Block, Inge Grootjans en Marleen Claeys wonnen geen enkele wedstrijd. Noch in de voorrondes, noch in de troostbeker konden ze een wedstrijd winnen. De site


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen Izmir

    In het Turkse Izmir gaan van 7 tot 10 oktober aanstaande de wereldkampioenschappen door voor tripletten en in het schieten. Voor ons landje zijn Claudy Weibel, Michel Vancampenhout, Michael Masuy en Fabrice Uyttenhoeven aangeduid.

    De kampioenschappen zijn te volgen op http://www.mondial-petanque.com/ .

    De wereldkampioenschappen worden maar om de twee jaar meer ingericht.Wegens de hoge onkosten zijn er maar weinig organisatoren te vinden. De hotelkosten bij een WK vallen ten laste van de organisator, dit in tegenstelling tot de Europeese kampioenschappen waar alle onkosten voor de deelnemende landen zijn. Daarom wisselen ze nu EK en WK om het jaar af. EK op de onpare jaren, WK op de pare jaren.

    Onze landgenoot Claudy Weibel verdedigt zijn Europeese titel in het schieten, verleden jaar behaald in Nice.

    De Belgische ploeg behaalde bij het laatste WK in Senegal brons met Tichon (François Hémon), Claudy Weibel, Michel Vancampenhout en Michael Masuy.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefenmatch Pc Okapi - Pc Gullegem

    Voor zowel de federale ploegen als voor de ploegen uit eerste provinciale was het een eerste test voor de komende competitie. Het is toch weer een aanpassing om terug binnen te spelen en de een heeft het al makkelijker dan de andere. De uitslag deed er niet toe, maar dat Gullegem zowel in federale als in provinciale won geeft toch stof tot nadenken. Bij Okapi is er duidelijk nog werk aan.

    Federale: Okapi 4   Gullegem 5

    1ste Provinciale: Okapi 4   Gullegem 5


    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circuit 4 50+ Gullegem

    De terreinen van Pc Gullegem lagen er keihard bij en velen verkeken zich bij de pointage. In Gullegem verschillen de pleinen onderling nogal zodat de thuisspelers toch een behoorlijk voordeel hebben. Toch was het alleen de doublette Eddy Claerbout/Claude Vens die na 3 ronden ongeslagen was van de Gullegemnaren.

    Voor Okapi kwamen 5 X2 uit: André Demuynck/ Marc Deplancke, Albert Vanhoutte/Gilbert Pauwels, Freddy Beernaert/Luc Deneef, Freddy Buyst/Jan Braekeveld en de ons mixte X2 met Leon Collard (Oostendse Pc) en mezelf (Okapi).

    In de eerste ronde speelden we tegen de winnaars van Roeselare, Gino Poelaert/Paul Demeyer. Het werd een wedstrijd die we vooral wonnen door ons pointage. Moeilijk begin, maar toch winst op 4. De volgende ronde stonden ons Swa Peeters/Roland Butzen op te wachten. Reeds verleden jaar was Swa er op gebrand om ons er eens van langs te geven. Jammer voor Swa, het zal voor een andere keer zijn. Met een goeie pointage en een redelijk schot wisten we te winnen op 2. Overdreven uitslag, maar toch een opsteker voor wat nog kwam. De derde ronde waren het de favorieten bij uitstek Werner Hoogewijs/Willy Symynck die er aan moesten geloven. Ze liepen uit tot 11-2 en wij verdienden niet beter. Wij speelden slecht en daar profiteerden de tegenspelers van. Tot Leon de cochonnet kreeg, verder ging spelen en meer won tegen Willy. Werner/Willy begonnen hun spel te veranderen en voorzichtiger spelen. We maakten drie mènes van 3 punten en kwamen gelijk. In een spannende laatste mène speelden we uit en konden zo een uitzichtloze situatie recht zetten. Na zo'n terugkeer, wie kon ons nu nog stoppen?

    Wij stonden voorlopig eerste met 3+22 en moesten tegen Eddy Claerbout/Claude Vens 3+16. Marc Deplancke/André Demuynck 3+12 stonden tegenover Marc Desmedt/Edouard Cockx. André won van Edouard met 13-2. De gebroeders Ronny en Johnny Cools hadden ook 3 overwinningen en kwamen uit tegen de beste met 2 overwinningen. Ze haalden het tegen Werner/Willy met 13-1. Een prachtprestatie!

    Leon pointeerde de laatste match formidabel en ik schoot niet slecht zodat we uiteindelijk nog gemakkelijk wonnen met 13-4. Een prachtige dag en niet alleen door het brandend zonnetje !!! In het klassement hebben we halverwege nu een voorsprong van 29 punten op die andere doublette van Okapi, André Demuynck/Marc Deplancke. De anderen staan nog verder.

    Bij de dames was Anita Coopman (Okapi)/Marie-José Dewulf (Gullegem) net buiten de prijzen. Het was weer Rosanne Doom die won, nu met Mariette. Het scheelde maar 1 puntje, maar dat is genoeg. Je ziet dat elk puntje telt in een tornooi. Ze staat nu alleen aan de leiding bij de dames.

    Wij wonnen dus voor Marc/André en Johnny/Ronny. Van Okapi zaten ook Freddy Beernaert/Luc Deneef in de prijzen. Afspraak 15 juli voor het C5 in De Gulden Kamer Brugge. Weer andere terreinen, andere uitslag? Hopelijk bij eenzelfde goed weer !!!


    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk tijd

    Eindelijk nog eens tijd om mijn blog te onderhouden. Sederd eind mei is er al veel water door de Leie gestroomd. In Juni kregen we eerst De 12 uren van Brugge. Niets om over baar huis te schrijven. Ik speelde met Willy Callebert en na een opwarmertje in de eerste ronde kregen we vervolgens de toekomstige winnaars William Vanderbiest/Christophe Lac en in de derde ronde Gert Quetin/Stefan Kausse voor geschoteld. Duidelijk geen spek voor onze bek en we verloren twee keer met meer dan 10 punten verschil zodat een mooie klassering al een utopie werd. Al bij al was het toch een plezante dag en de afspraak is al gemaakt voor volgend jaar. We kunnen beter dan deze 54 ste plaats en proberen  volgende keer onze 30 ste plaats van verleden jaar te verbeteren.

    Tussendoor hebben Marc Deplancke en ik bij De Zeemeermin Middelkerke twee keer per week meegedaan aan de doublettes. We wonnen 7 maal op 10 deelnames. In juli en augustus zijn er geen X2 meer, maar de woensdag X3 met een dame en de zondag X3 heren/gemengd. Vooral de zondag mag men zich verwachten aan enkele goeie ploegen die zich met elkaar komen meten.

    Van de tornooien kon ik alleen dat van Le Bon Vivant in Ruddervoorde meedoen. Christian Dierckens was mijn ploegmaat en we werden alleen geklopt door William Vanderbiest/J-M Bourgois, met een vierde plaats tot gevolg.

    De sextetten 50+ verlopen minder vlot. Onze ploeg van Okapi bestaat uit Anita Coopman, Jacqueline Lottin, Marc Deplancke, Georges Hennion en mezelf. In Middelkerke zaten we niet in de prijzen en in Oostende was het een vierde plaats op 15 deelnemers. Frans Dewilde verving André Demuynck die niet beschikbaar was. Aan de derde sextet in "De Gulden Kamer" konden we niet deelnemen bij gebrek aan een schutter. Als je 3 partijen moet spelen zonder schutter, dan kun je beter thuisblijven.

    In het 50+ circuit vergaat het ons beter. Mijn ploegmaat Leon Collard en ik begonnen moeilijk met een vijfde plaats in Blankenberge. De week erna in Roeselare waren we al vierde en de laatste keer, op de moeilijke pleinen van "De Molenhoeve" konden we voor het eerst met de dikste omslag naar huis. Door onze regelmaat en het minder presteren van enkele favorieten staan we nu onverwacht op de eerste plaats in het klassement met een riante voorsprong van 24 punten op onze eerste achtervolgers. Dat zijn er wel een heel peletonnetje en niet van de minsten. Van  Pc Okapi staan André Demuynck/Marc Deplancke op de tweede plaats. Op de achtste plaats vinden we Freddy Beernaert/Luc Deneef, degelijk en regelmatig. De vijftiende stek is voorlopig voor Gerard Viaene die met Raf te ver staan voor hun kunnen en verder vinden we ook nog nieuwkomer Albert Vanhoutte die bij Gilbert Pauwels de kans krijgt om ondervinding op te doen. Voorlopig nog zonder punten, maar toch met telkens 2 overwinningen. In Gullegem kunnen ze in de prijzen vallen. Ook Jan Braekeveld/Freddy Buyst zijn nog op zoek naar hun eerste punten. De pleinen van Pc Gullegem liggen hen beter.

    Vanaf donderdag 8 juli in Gullegem zal het een maand hard knokken worden. Iedere donderdag moeten we de ring in voor vier ronden. Hopelijk blijven we recht tot het einde en slaat de tegenstand ons niet K.O. !!! Wie goesting heeft om eens mee te doen, kom gerust eens af. Iedereen heeft zijn kans want de uitslag ziet er elke wedstrijd totaal anders uit. Na Gullegem volgen nog Brugge, Middelkerke, Oostende en Poperinge.

    In de weekends komen de tornooien er aan van Bredene (17/07), Oostende (18/07), Lokeren (31/07), Nieuwpoort (1/08) en Middelkerke (7/08) waar we ons kunnen uitleven.





    Foto

    Foto

    Foto


    Enkele petanque sites
  • pfv west-vlaanderen
  • boulistenaute.com (franstalig)
  • pfv
  • Filmpjes Petanque Youtube
  • histoire de la petanque
  • WEBSITE OKAPI
  • Gibbe's Web
  • Enkele links in Frankrijk
  • BLOG OVER TICHON

    Nieuws HLN
  • Ook problemen met de wekker op je iPhone? Apple-fans in rep en roer, update op komst
  • Je iPhone beter beschermen tegen diefstal? Deze Apple-functie kan je helpen
  • KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste
  • REVIEW. Is de nieuwe MacBook Air van Apple zijn geld waard?
  • Proximus lanceert alles-in-één-app
  • Amerikaanse regering spant proces aan tegen Apple wegens monopoliepraktijken bij iPhone
  • KIJK. Verlamde man die als eerste hersenchip van Elon Musk kreeg, kan computer besturen met gedachten: “Heeft mijn leven veranderd”
  • Onbekende componist klopt ABBA en is meest gestreamde Zweedse muzikant op Spotify
  • “AI zal volgend jaar al slimmer zijn dan eender welke mens”, voorspelt Elon Musk
  • Tienduizenden WhatsApp-gebruikers melden storing, problemen bij Facebook en Instagram opgelost

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!