Foto
Foto
Inhoud blog
  • Speeldag 08 mei 2024.
  • Groot Astenepetanquetornooi 2024.
  • Eerste speeldag zomerseizoen.
  • Winter 2023/2024.
  • Fotoalbum
  • Ledentornooi 21 juli 2021
  • Tornooi 14/05/2022
  • Ledentornooi 2016
  • 3e Okra tornooi der Leiestreek
  • Viering zomerkampioen 2016
  • Nieuwjaarsreceptie 2017
  • Open tornooi 2017
  • Ledentornooi 2017
  • Viering 10 jaar petanque

    Mei 2024

    16 mei - Regionaal petanquetornooi Melle
    (Meer informatie)

    27 mei - Regionaal petanque tornooi Oudenaarde
    Organisatie trefpunt Nederename
    (Meer informatie)

    Juni 2024

    15 juni - 15e Grand Cru petanquetornooi
    Ism Deinze
    (Meer informatie)

    29 juni - Recrearief petanquetornooi
    Inrichting Petanqueclub De Groene Duivels
    (Meer informatie)

    Juli 2024

    19 juli - Recreatief petanque tornooi
    Inrichting Petanqueclub Malpertuis
    (Meer informatie)

    Augustus 2024

    17 augustus - Petanquetornooi
    Vaartstraat 10 - MACHELEN
    (Meer informatie)

    Foto

    Kampioenen 2024. Bij de vrouwen Roos De Kimpe

    Bij de mannen William Rogge, 2e Raoul Mortier en 3e Laurent Teirlynck

    Foto

    Winnaars tornooi melle 2023 (cateorie 1 man en 2 vrouwen)

    Foto

    Geseelecteerden play off's 2022

    Foto

    Winnaars tornooi 2022 - PC Duvelke

    Foto

    Finalisten tornooi  2022 

    Foto

    Nocturne 2021

    Foto

    Dany vanaf nu EREVOORZITTER

    Foto

    De winnaars van het petanque tornooi OkrAstene 2019

    Foto

    De 12 voor play off's 2019

    Foto

    Winnaars regionaal okra tornooi 2019 Melle

    Foto

    Winnaars Driekoningen tornooi 2019 ingericht door Petanquclub Leiehoek.

    Foto

    Viering 10 jaar petanqueclub (jan. 2018)

    Foto

    Kris NAESSENS werd Okra kampioen 2017

    Foto

    Geselecteerden voor de play off's 2017

    Foto

    Winnaars Okra tornooi 2018 (voor de gelegenheid werd dit tornooi gehouden op site Astene)

    Foto

    Onze ploeg moest de duimen leggen (Regionaal Okra tornooi 2018)

    Foto

    Winnaars ledentornooi 2017

    Foto

    Winnaars play off's 2017

    Foto

    Winnaars sextettentornooi (André Dhondt, Norbert vermaercke, Rachel De Bouvere, Herve Cousse, Rita De Clercq en William Rogge) 

    Foto

    Georges Heyerick werd 4e in het kampioenschap. 

    Foto

    Raoul Mortier en Gerald Quairia eindigden 2e op het petanquetornooi ingericht door petanquclub 't Duvelke.

    Foto

    De drie eersten van de play off's 2018

    Foto

    Geselecteerden voor play off's 2018

    Petanqueclub okrAstene
    voor de actieve 50-plusser
    09-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even zonder maskers!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag beste petanquekameraden,

    Het mooie weer lokte 27 sporters naar de petanquevelden van Astene op deze mooie woensdagnamiddag 09 september  van het coronajaar 2020.

    Of was het misschien de aankondiging dat er kon worden gespeeld zonder maskers eens men op de pleinen vertoefde? In ieder geval, het werd weer een geslaagde namiddag.

    Vele spelers vonden het niet meer nodig om die vervelende monddoek aan te doen, anderen hielden zich nog aan de oude regels en speelden met het masker nog op. Dit is te begrijpen als men leest en hoort hoe de coronacijfers weer de hoogte ingaan de laatste dagen. Geen risico's nemen dachten zo ongeveer 50% van de deelnemers. Iedereen is tenslotte vrij te doen wat hij goed vindt, het moet enkel volgens de regels zijn nietwaar. En in de V.S. belooft de president, een zekere Donald Trump, dat er volgende maand een vaccin ter beschikking zal zijn, de Russen verwachten die in december met de kerstman en wij in de lente met de paasklokken. We zullen wel zien wie er zal gelijk hebben en OF er iemand ons de correcte informatie doorspeelt.

    De koning van de dag is Luc Leroy. Ik vermoed dat hij vandaag weer zijn oude gewoonte heeft opgepakt. Een middagmaal van frietjes, rauw witloof en een spiering (boef) kotelet. Iedere sporter is een beetje bijgelovig. Ik durf te denken dat sommigen onder ons hetzelfde onderbroekje aandoen iedere woensdag, of dezelfde kousen, of net op klokslag 13:04 uur vertrekken van thuis, een jenever drinken voor de eerste partij enz...! Hoe het bij de vrouwen zit weet ik zo niet... Zouden ze ook van die bijgelovige tikjes hebben? Als je daar meer informatie zou hebben kan u altijd hierover de redactie contacteren, 'k ben curieus!

    Met de versoepeling van de regels mochten we voor 2 partijen ook Roland Vincent begroeten (hij speelde er dan toch maar drie) en ook Kris Naessens kwam nog eens opdagen en dit niet ongemerkt... hij eindigt tweede in de dagrangschikking! De bronzen medaille voor good old Dany, die nog wacht op een reactie van zijn sollicitatiebrief van de 'Moulin Rouge'.  De knie van onze Daniel Maebe doet het goed en voor de tweede opeenvolgende week mochten we "luupe, luupe, luupe" weer horen weergalmen over de velden. Wat gezegd van Nelly! Twee overwinningen. De eerste met Gerald (dat is dus logisch) en de tweede TEGEN Gerald (en da's verassend). Roos kon daar trouwens ook niet om lachen, zeker omdat Gerald (gewild of niet) punten schonk aan de tegenpartij... en zij daardoor ook een 3 op 3 misliep.  Miscchien wordt het vannacht toch onrustig in wijk 'Ter Reybroeck' in Petegem!

    De'r valt toch wat te beleven op die petanquevelden en niet alleen omdat er regelmatig treinen voorbij razen en fietsers naar ons staan te zwaaien als ze voorbijrijden.

    Geniet nog allemaal van een aangekondigde nazomer en van de Tour.

    Tot de volgende.

     

     

     

    09-09-2020 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    02-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 2 september 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het gaat goed. Nu reeds 22 spelers op het appel. Al zijn er in de loop van de dag nog een drietal die een partijtje meespeelden (niet vermeld op de uitslaglijst). En 2 (bestuurs)leden zagen af van spelen niet omwille van corona maar wegens rugklachten. En van corona gesproken. Iedereen (of toch bijna iedereen) houd zich aan de regels. Ik dring dan ook aan opdat iedereen toch het masker zou dragen. Het is van groot belang jezelf maar zeker anderen te beschermen. Zou het niet spijtig zijn mocht er iemand positief testen en dus iedereen in quarantaine moet. 

    02-09-2020 om 19:53 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 02/09/2020.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag petanquevrienden,

    De kleinkinderen zijn weer naar school en de oma's en opa's hebben opnieuw de weg naar de door Laurent goed geprepareerde petanquepleinen van Astene gevonden.

    Ja het gaat opwaarts met de aanwezigheden! 4 pleinen van elk 2 triplettes... dus als u zich nog de vermenigvuldigingstafels herinnert van toendertijd op onze scholen: 2 x 3 = 6 en 6 x 4 = 24.

    Ja wij kunnen nog rekenen zonder rekenmachien of wondertelefoon! We zijn nog van den ouden tijd hé. We hebben leren rekenen uit het hoofd.

    Iedereen kon drie partijen spelen en dat geschiedde in een zeer goede verstandhouding zoals het trouwens altijd het geval is. Enkelen kwamen te laat of verlieten ons wat vroeger (nietwaar Frieda en Etienne), anderen hadden last van de rug... Lumbago! In Vlaanderen zeggen ze nog steeds tegen pijn in de lende of onderrug: spit of verschot in de onderrug. Sommigen moeten er altijd wat Latijn en Griekse etymologie bijhalen! Het uitslagenbord: geen verassing... Raoul Mortier dagwinnaar,  Roos op plaats twee en Gerald derde . 'T wordt ambetant in de wagen... Verleden week René dagwinnaar, nu Raoul! 

    Iets anders nu!

    Ik kan mij voorstellen dat het moeilijk is, en dat geldt wel ongeveer voor iedereen, om zich in onze huidige samenleving te houden aan de covid-19 richtlijnen. God weet dat het niet aangenaam is om een ganse namiddag te spelen met een doek voor je mond en je neus en elastiekjes achter je oren. Als je daarbij nog een bril draagt (wat voor de meeste onder ons het geval is) gaan die nog 'bedomen' wat niet bevorderlijk is voor het optimaal gooien van een petanquebal!  Het masker is tot op heden verplicht omdat het in petanque ook zo moeilijk is om zekerheid te hebben  de afstand van 1,50 m onderling te behouden.

    Niettemin zijn het de regels die ons worden opgelegd op Federaal niveau, regionaal niveau en uitgaande van het OKRA-bestuur.  Wil je die niet volgen... ieder is daar vrij in. Maar... we leven niet alleen op deze wereld! Als je als individu vindt dat je die regels aan je laars mag lappen omdat je over de ganse materie een andere visie hebt, geen probleem. Maar de andere mensen willen gezond blijven! Misschien kan je dit stom onnozel vinden maar tot nu toe zijn er blijkbaar nog alle dagen honderden besmettingen met het covid-virus. Dus respecteer dan de visie van de anderen en draag je masker als je komt petanque spelen in Astene in het kader van OKRA, anders blijf je thuis totdat er andere soepelere regels  zullen gelden.  De ouderen (senioren) zijn de meest kwetsbare doelgroep voor deze pandemie. Waarom is het toch zo moeilijk heden ten dage om regels te volgen?

    Ergens naast deze tekst komt er een foto van Dany S. U zal zien dat tachtigers nog altijd lenig zijn! Nog een rokje en hij kan solliciteren in de Moulin Rouge voor een plaatsje in de groep danseressen van de 'French Cacan'! 

    Hopelijk komen er volgende week nog meer spelers met masker!

    Doei.

     

     

    02-09-2020 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    26-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 26 aug.2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tweede heropstart na een onderbreking van bijna 4 weken is een succes. 8 spelers voorzien van mondmaskers hebben de terreinen bemand. Hopelijk kunnen wxij nu spelen tot einde oktober.

    26-08-2020 om 19:47 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen weer petanque spelen!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste OKRA-petanquers van ASTENE,

    Wat een nieuws maandag van onze voorzitter!

    We mogen opnieuw petanque spelen, weliswaar onder restriktieve voorwaarden, maar toch is het goed nieuws. Gelukkig heeft het weer geen roet in het eten gegooid, de wind is wat gaan liggen en de regen is ergens anders gaan vallen!

    Opkomst van 18 spelers, net genoeg om 3 terreinen te vullen. (je weet wel: 18 : 3 = 6 wat overeenkomt met per plein 2 triplettes...😎🙄😏). De nieuwkomers waren er ook: René links op de foto en voor zijn eerste dag, Jacques, rechts op de foto.

    Iedereen met masker de terreinen op en vanaf de eerste ballen kon je merken dat er een beetje roest was komen te liggen op de handelingen, maar die waren snel van de baan en de gebruikelijke strijdvaardigheid, kameraadschappelijkheid en drang om te winnen namen weer de bovenhand. De start is normaal voorzien om 13:30 uur, maar door roest in de computer (blijkbaar hebben die daar ook last van) werd er wat later begonnen.

    Goed nieuws ook. Blijkt dat de dranken in de kantine ververst waren... Wel viel op dat er véél koffie werd gedronken... moeten we hier iets achter zoeken of is dit louter toeval?

    Er werd hard gestreden voor de overwinning. De gebruikelijke verdeling van pointeurs en tireurs werd weer meermaals aan de tand gevoeld en met kritiek overladen, maar zoals altijd, het spel en de conditie van het moment bepalen wie wint... als de pointeurs goed pointeren en de tireurs slecht 'tireren' gaan de pointeurs met een overwinning lopen of laten ze hun tanden duidelijk zien en bijten ze van zich af!

    Enkele spelers hadden anti-roest gesproeid en behaalden een 3 op 3: René (all-rounder), Gérald (etiket "schutter") en Luc Rogge (all-rounder). Soms is er beginnersgeluk, maar vandaag niet voor Jacques... maar positief blijven Jacques: het kan maar beteren!

    In ieder geval iedereen blij dat ze mochten uitwaaien en spelen en ondertussen werd Van Der Poel geen Europees kampioen wielrennen, maar de Belgen echter ook niet en de kersverse kampoioen van Frankrijk strande op enkele centimeters! Ja 't was weer n'een Italiaan, voor de derde opeenvolgende keer.

    Hebben jullie het ook gemerkt? Onze voorzitter Dirck VdA is langs gekomen en zag dat alle coronaregels goed werden nageleefd. Dikke pluim!

    Hopelijk zijn we weer voor enkele weken vertrokken. In 11 dorpen zijn ze nu aan 't verbouwen. Wellicht worden er een paar dorpen bijgebouwd, maar indoor petanque zal misschien wat moeilijker te realiseren zijn! We zien wel.

    Allemaal een aangename week verder.

    Hou het gezond!

     

    26-08-2020 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    19-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 19/08/2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste OKRA petankers van Astene en omstreken,

    Weer eens een zwarte woensdag, zoals er nog meer zullen komen vrees ik als we het laatste bericht van onze Walter DC lezen!

    Nu ja, het is begrijpelijk. We zijn allemaal zeker boven de 55 jaar en de meesten zijn er al ver over, wat betekent dat we een doelgroep zijn voor COVID-19.  Dus héél normaal dat een verantwoordelijke voorzitter geen risiko's wenst te nemen en het gezond verstand laat primeren boven plezier. 

    Ik persoonlijk heb al een kruis gemaakt over petanque spelen in 2020. Trouwens over nog een paar dingen wordt dit jaar afgezien. Wat deze virus juist is, hoe plant het zich voort, van waar komt het... zijn nog openstaande vragen zoals wanneer kennen we hiervoor een remedie en vooral een vaccin?

    Zolang deze twee laatste vragen niet ingevuld zijn zullen we blijven leven met een zwaard van Damocles boven ons hoofd, in het ongewisse van de toekomst en in hoop en vrees.

    Ik hoor vandaag dat 2/3 van de bevolking niet meer gelooft in de handelingen die ons worden opgelegd en aangewezen om te doen...! Goede zaak of slechte zaak... de toekomst al het ons leren. Eén ding is zeker, bij Barcelona  FC heeft het Bayern-20 virus lelijk huis gehouden! En wat lees ik dan... Ronald Koeman zal een nieuwe ploeg bouwen rond L. Messi... Geen wonder dat Nederland de laatste tijd niet aanwezig is in grote tornooien  als de trainer dergelijke idiote ideeën wil uitwerken! 'T ventje is al oud en versleten... hij kan nog wat voetballen, maar lopen niet meer (en vroeger ook al niet). Maar in 2021 spelen we weer petanque! Je weet wel dat spelleke op een verharde ondergrond (steengruis, dollomiet,eender wa)met zware ballen en een klein balleken.  De bedoeling is om de grote bal zo dicht mogelijk bij de kleine te gooien... over taktiek zullen we het later wel eens hebben! We zoeken nog de juiste Nederlandse trainer!!!

    Als er geen uitslagen zijn van de speeldag, als er niet gespeeld wordt moet een columnist zich beroepen op andere dwaasheden... Maar er komt een tijd................

    Tot de volgende en hou jullie allemaal gezond.


    19-08-2020 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    13-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropische tijden*

    Hallo allemaal,

    En regenen dat het in Deinze, Petegem en Astene doet!!!

    De grond is zo droog als het gat van een dromedaris! Hoe weet je dat, zal u zich afvragen... Wel gewoon omdat ik dat zie in mijn tuin en bij de geburen. Van die dromedaris? 'k zou 't echt nie weten.

    Nu volgens onze meteorologen (voor zover die het juist hebben kunnen zien), zouden we het ergste van de hitte hebben gehad. Oef!  We gaan weer normaler leven, eten en drinken. Het slapen zal ook wel vlotter verlopen voor de meesten, alhoewel we nog steeds een masker en een afstand van 1,50 m moeten handhaven... en de avondklok op 23:00 uur respecteren (iedereen in of op het bed tegen dat uur, gelukkig wordt niet vermeld in wiens bed het moet...)!     

    Ik veronderstel dat er niet veel opkomst zal zijn geweest, om op eigen initiatief gisteren woensdag 12/08 te spelen, op onze fantastische terreinen op site Astene. Waarschijnlijk hebben de eventuele spelers zeker hun masker opgezet, niet zozeer voor de corona maar meer nog voor het opwaaiend stof door de vallende ballen (je weet wel, de droge grond en de dromedaris)!

    Ik zou toch ook graag weten hoe dat nu zit met die drank die over datum was... Werd die nu echt verkocht aan spotprijs? Zij die het gekocht hebben zijn ze niet ziek geworden? Of vallen die ziekenhuisopnames ook onder de gemiddelde coronacijfers van de week?

    Ik zat met m'n echtgenote even na te denken om een kleine aktieve vakantie te plannen in België nu dat we onze buitenlanse vakantie hebben uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. Ik hoorde van enkele mensen dat het in Blankenberge of Oostende er nog wat te beleven valt en zeker als je met de trein ernaartoe gaat. Het overwegen waard zou ik zeggen. Met die coronamaatregelen is het toch maar triestig qua aktiviteiten! Zouden we als senior trouwens ook korting krijgen voor het treinticket? Met dat gespaarde geld kunnen we een pannekoek met koffie bestellen op de'n dijk!

    Ik hoor het overal donderen maar geen spetter regen valt er uit de lucht.

    Van petanque spelen is er ook niet veel sprake.

    Tot de volgende dan maar en hou jullie gezond.

    13-08-2020 om 18:41 geschreven door Gerald


    >> Reageer (0)
    05-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 05/08/2020 - Clubkampioenschap.

    Hallo beste petankers,

    Eindelijk is het weer zo ver. 'T is vandaag clubkampioenschap.

    Het is een prachtig petanqueweer, zon en weinig wind. De'r zal veel volk komen opdagen deze namiddag.

    Niet alleen om met de gouden palm van de clubkampioen voor het komende jaar 2020/2021 te kunnen pronken, maar ook voor het lekkere, heerlijke en  frisse 'palm' (en andere)-bier.

    Wisten jullie trouwens dat in de ijskast en in de drankreserve van de club er nog flesjes bier (Palm, Jupiler, Kriek...) aanwezig zijn die ver over datum zijn...! Nu begrijp ik beter waarom de spelers die koffie en water drinken altijd betere resultaten behalen dan de bierdrinkers! Pas op... 'cola' is ook niet altijd even  "vers"!

    Gelukkig is er op de  kampioenschapsdag andere drank voorzien: cava, alle kleuren van wijn, het wereldbefaamde huisaperitief (waarvan het recept steeds een goed bewaard geheim is gebleven) en kan er genoten worden van taart (dit jaar wel lichtjes opgewarmd door de buitentemperatuur), een (gesmolten) cornetto en hete braadworsten met mosterd, ketchup of mayonaise.

    U vraagt zich af: 'wordt er dan nog petanque gespeeld'? Wel... normaal een beetje, maar vandaag niet!

    Inderdaad die vervloekte covid-19 heeft ervoor gezorgd dat we allemaal thuis moeten blijven, geen kampioenenbal dit jaar!

    Kris die al een gans jaar op koffie zit, Luc Leroy die 50% minder frietjes eet per week, Georges die 75% minder 'Palmkes' heeft gedronken (nu begrijp ik beter waarom er zo veel flesjes over tijd zijn), Claudine die maanden aan een stuk trainde als een beest, Raoul en William hebben 2 maal per week geoefend in hun achtertuin, Nelly heeft privélessen gevolgd, Roos-Ghislaine-Theo en Walter hebben zich ingeschreven voor een workshop van 20 uren, André heeft er al drie weken niet van geslapen, Dany is er zo mee bezig dat hij nu zelfs in de'n Aldi gaat shoppen,  en alles wat niet geweten is en dat allemaal voor niks, nougabollen, nada, rien de knots, niettepiet...

    Het leven van een sporter kan toch ondankbaar zijn!

    Gelukkig is er vanavond weer voetbal op TV. De vrouw is weer gelukkig, ze kan een andere hobby dan televisiekijken uitzoeken...

    We zijn allemaal kampioen dit jaar, als dat niet mooi is!

    Tot de volgende!

    05-08-2020 om 17:25 geschreven door Gerald


    >> Reageer (0)
    29-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 29 juli 2020.

    Beste Okraleden,

    Ik was er vandaag niet op de petanquepleinen...

    Maar enkele senioren (niet meer dan 10) hebben zich met masker en ontsmettingsgel toch gewaagd aan één of meerdere partijtjes. 'T zou kunnen dat het weer voor een tijdje zal zijn!

    De volgende 2 woensdagen is er GEEN petanque (zie mail van Walter)!

    Het is belangrijk om allemaal eensgezind een front te vormen tegen het "beest".

    We weten dat het moeilijk zal kapot te krijgen zijn en dit zal hoogst waarschijnlijk niet in 2020 gebeuren. Hopen doen we, dat tegen de zomer 2021 de nodige wapens voorhanden zijn om covid19 voor altijd uit ons leven te verbannen.

    Het is hyperbelangrijk dat we voor onze gezondheid zorgen. Wees egoïstisch en volg de opgelegde regels, hoe hard en onvriendelijk ze ook mogen lijken. Door de regels te volgen bouw je ook mee aan een gezond leven niet enkel voor jezelf maar ook voor je partner, je kinderen en kleinkinderen.  Enkel als we ALLEN SAMEN werken aan de ondergang van de virus kunnen we hopen op een betere toekomst. Eerst zullen we inderdaad op onze tanden moeten bijten, meerdere zure appels moeten eten en zwarte sneeuw zien. 

    Dus het moto is: beter gezond blijven dan risiko's nemen en bvb  petanque spelen, of kaartje leggen, of fietstochtje, of reisje naar Barcelona, of een feestje...

    We weten niet wat moeilijke tijden zijn.  De meeste onder ons zijn geboren na 1945... Tijden van ontbering, schrik of honger kennen we niet, wel integendeel. Onze (voor)ouders hebben die wel gekend en er ons over verteld.

    Zij hebben ervoor gezorgd dat we betere tijden mochten kennen. We moeten hun werk in eer houden. Tonen dat we van hetzelfde hout gesneden zijn. We mogen die erfenis niet ten grabbel gooien!

    Ik ben ervan overtuigd dat het ons zal lukken als we elkaar steunen in deze moeilijke opgave.

    Beste petanquevrienden, en anderen die deze blog zouden lezen, geloof in de wijsheid van de wetenschappers en regeringsleden wereldwijd en volg hun richtlijnen om zo tot een "zoals het voor corona  periode was " terug te keren.

    De scores van vandaag zijn even van ondergeschikt belang.

    Tot een volgende keer.

     

     

    29-07-2020 om 19:18 geschreven door Gerald


    >> Reageer (0)
    23-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 22 juli 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste petanquevrienden,

    Met 25 kwamen ze aangefietst en gereden naar onze 12 prachtige petanquevelden. Steeds een aangenaam weerzien met z'n allen en je weet dat er iedere week wel iets onverwachts te gebeuren staat.

    Plots werden de lopende conversaties stopgezet en richtten de mannelijke (vooral) blikken zich naar de nabijliggende spoorweg. Neen geen speciale trein trok hun aandacht... maar de verschijning van Marianne op haar fiets. 

    In al mijn naïviteit dacht ik dat het was omdat Dirck Van Den Abeele er ook kwam aangereden (want dat was eeuwen geleden) op deze mooie zonnige woensdagnamiddag...

    Na en wat chaotische eerste loting, die computer heeft nog altijd last van de warmte, konden de eerste partijen van start gaan. Even komotie toen ook Noëlla mooi uitgedost op haar fiets ons een bezoekje kwam brengen, meespelen dat zit er nog niet in...

    Er zijn nog zekerheden in petanque: een doublette Raoul & William is geen goede match... weer verloren, maar er is beterschap, het werd geen Fanny! En die was ook weer van de partij (Marcel Pagnol (*) zal tevreden zijn!). Eh Luc, en zelfs twee keer eh zeg! Je ziet dat het ook zonder frietjes lukt! (misschien zelfs beter!).

    Uiteraard werd Luc Leroy daarmee dagwinnaar alhoewel het bij Dany toch zal genepen hebben... ook Fanny zien passeren, maar toch stranden op 3 puntjes van de gouden medaille.

    In ieder geval een plezante namiddag alweer en hopen dat de Covid-19 geen roet in het petanque-eten zal gooien de komende weken, want hard trainen is de boodschap voor het steeds dichterbijkomende 'clubkampioenschap'!

    "A la semaine prochaine" zou Pagnol hebben gezegd, maar dan wel met de'n accent du midi!

    (*) Marcel Pagnol's 'trilogie Marseillaise': César, Fanny, Marius (boek en films).

    23-07-2020 om 19:47 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    17-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 15 juli 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste Okra-petanquespelers,

    Weer een wisselvallige namiddag op meteorologisch vlak...  Gelukkig bleven we gespaard van hevige buien en konden de drie geplande partijen plaats vinden, waarvan de einduitslag ergens in deze blog te vinden is. En... we waren met z'n velen! Het aantal groeit met de week. De nieuwkomers van de week: Rachel, Norbert, Laurent Vincent, Ignace uit het verre De Pinte en een vlugge invalbeurt van Antoine! Ook Luc Rogge was weer present met een nieuw gebleacht gebit! En 'Fanny' was ook weer van de partij... en wel op een onverwacht terrein. Raoul en William kregen een 0-13 aan hun broek gesmeerd, wie had dat kunnen voorspellen! Kijk in de uitslagtabel wie deze huzarentoer heeft gerealiseerd! Proficiat aan die twee! Maar er waren er nog, kijk maar naar de resultaten. Zoals de buienradar had voorzien was de donkere wolk er rond 16:30 uur en mochten de nog aanwezigen hun ballekes voortijdig opbergen en zij die met de fiets waren, uit sympathie voor onze burgemeester, mochten hun snelle benen bovenhalen om tijdig thuis te geraken en aan de regenbui te ontsnappen.

    Indien onze 'covid 19' geen roet in de petanquewereld zal gooien de komende week, is er hoop om weer tot een min of meer normaal aantal  spelers te geraken volgende week, zeker omdat onze meteorologen mooi weer voorspellen voor het einde van de maand juli.

    Oh ja, dat nog: voor de premiejagers onder ons, vergeet het dit jaar, d'er komen geen of weinig tornooien... zelf ook niet in Astene vrees ik!

    Tot de volgende.

    Gisteren namiddag heeft het bestuur beslist het tornooi van 12 september te annuleren.

    17-07-2020 om 10:01 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    16-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijziging

    Omdat het moeilijk is voor de spelers de resultaten grondig te bekijken worden de resultaten terug als voorheen op de blog geplaatst. Hierbij de resultaten van de eerste 2 speeldagen.





    16-07-2020 om 14:28 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    09-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag beste bloggers,

    We waren er verleden week aan ontsnapt, maar... Ik was nog wel verbaasd toen ik op de site toekwam dat er zo véél volk was op zo'n grijze regenachtige dag.

    Met 14 leden en zelfs 1 mogelijks nieuw lid. Om 13:30 uur stipt gingen de door de computer uitgelote partijen van start, weliswaar in droog
    weer. Zware velden na de regen van 's morgens, dus was het even aanpassen. Ook voor Ghislaine en Theo die hun eerste post-cornona
    verschijning deden.

    Nog maar pas goed bezig en de eerste druppels (ik bedoel van de namiddag) vielen uit de lucht. Enkelen gingen schuilen, anderen bleven
    volharden en speelden verder in de regenvlaag.

    U begrijpt beste lezer, het was een rotnamiddag. Met "kawé", petten en kappen petanque spelen is niet de basistenue van het spel. Dus om het kort te houden slechts 2 partijtjes (met regelmatige schuilpauzes) waarvan de uitslag hierbij is gepubliceerd, veel koffie en dan
    maar vlug naar huis.

    Want, thuis is er nog wat werk aan de winkel: de natte kleren uittrekken en in de was(mand) leggen, een warme douche nemen, droge
    kleren aantrekken, de petanqueballen drogen en afwrijven tegen het roesten, de rest van het gerief laten uitdampen...

    Gelukkig hebben de meteorologen betere vooruitzichten voor de komende week (weken) wat beter is vrees ik dan de wetenschappers ivm de covid-19.

    Maar optimist blijven en volgende week zijn we er weer met meer petanque-nieuws.

    Gerald.

    De resultaten worden op een andere manier getoond. Dit is het gevolg van het computergebruik. Er is wel het aantal spelen en het totaal aantal behaalde punten te zien. Als er play off's kunnen gespeeld worden dan worden de eerste 12 in het algemeen klassement (gaande  van 1 juli tot einde oktober) geselecteerd. 

    Tornooi nieuws : Het tornooi van de Leiehoek 22 augustus gaat NIET door. Voor ons tornoooi is het nog steeds afwachten.

    09-07-2020 om 10:33 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    01-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag petanque-vrienden,

    Reeds meer dan een week is Walter bezig met het organiseren van het
    veelbelovende nieuwe petanque-seizoen post-corona.
    Het startschot zou op 01/07/2020 worden gegeven met het groene licht van
    de gemeente Deinze, de provincie, de regio,  de federale regering en het
    OKRA-bestuur!
    De pleinen, de spelers op een veilige manier volgens coronaregels laten
    evolueren, de afstand tussen alles en nog wat, de nieuwe
    kantinereglementen, de loting, de scoreborden, het wedstrijdverloop, het
    toilet,  enz... Dagen en nachten nadenken, herhaaldelijk de reglementen
    lezen en hij moest nog de hulp inroepen van Roos die hem met wiskundige
    formules moest bijstaan.
    En zie er was licht in de tunnel... Het leek te gaan lukken!
    Maar het noodlot sloeg toe dinsdag namiddag! Frank, Sabine, Bram, David,
    en een andere Frank hebben ons in Astene en Petegem al weken regen
    beloofd. Nooit geen noemenswaardige bui gezien in al die tijd! En zie,
    dinsdag begint het te regenen... de ganse nacht naar woensdag...
    woensdag morgen bleef het maar verder regenen...
    En toen het mirakel van Astene!
    De gebeden van het voltallige bestuur werden aanvaard: om klokslag 12:00
    uur stopt het met regenen en de zon komt door de wolken!!!
    Ge moet toch niet mooi zijn om geluk te hebben, hij is een zondagskind,
    hij mag zijn handen dichtknijpen, hij heeft de boon van de koek
    gekregen..., allemaal spreekwoorden die in dit geval voor Walter
    toepasselijk zijn! Hij é chanse g'ad!
    Dus met 16 spelers werd er naar site Astene afgezakt. Een korte briefing
    over de nieuwigheden en de loting via een gesofistikeerd computerprogramma.
    Daar klonk het startschot van het nieuwe zomerseizoen 2020. Al vlug kon
    je zien dat ondanks de nieuwigheden alles toch draait rond amusement en
    spelen... we blijven dan toch maar grote kinderen!
    Dat het nieuwe lotingsprogramma niet gemanipuleerd is blijkt uit de
    uitslag van de dag: de drie eerste plaatsen zijn voor Gerald, Luc Leroy
    en Walter (dit kan misschien wel...) en vierde Raoul!
    Zij die er niet waren hadden ongelijk dus ik zou zeggen volgende week
    woensdag allen daarheen!

    Tot een volgende keer.

    In bijlage de uitslag van deze namiddag.

    Bijlagen:
    Klassement 1-7-2020.csv (0.8 KB)   

    01-07-2020 om 18:28 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    26-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week starten we weer

    Beste petanque-spelers,

    Vermits de Kris in de Ardennen aan het uitpuffen was, werd er gezocht
    naar een organisatorisch alternatief.
    De Walter ging op pad en vond een slachtoffer!

    Nu maar hopen dat er volgende week ardeense ham en salami aanwezig is!

    'T is dan weer zover (hopelijk), het nieuwe seizoen zal van start gaan
    weliswaar met nog een een stevige portie coronavoorzorgsmaatregelen!

    Maar terug naar woensdag waar er 12 personen hebben ingeschreven via
    mail. Dat zijn er twaalf die een computer in eigendom hebben en ermee
    kunnen werken ook.
    Van de 12 aangemelde waren er slechts 11 (er was ergens een kink in een
    kabel) aanwezig om 13:30 uur... zelfs nieuwe gezichten: Rachel, Benito,
    Christine.
    Er waren nog 3 niet aangemelde (zonder computer, of met slechte
    verbinding) die zich aan de groep kwamen voegen.
    Toch even iets rechtzetten: Nelly had volkomen gelijk want ze heeft
    inderdaad geen mail ontvangen van de nieuwe organisatoren, wel een
    andere Nelly die niks met petanque te maken heeft maar waarschijnlijk
    voor andere doeleinden in een bestand zit... (niet verder over uitwijden
    aub...! ). Alhoewel Kris in de verre Ardennen op hoogte was van haar
    komst is het te begrijpen dat hij op en terras na een Marklof, Fantôme,
    Chouffe, Gengoulf, Saint-Monon, Bouillonnaise, Rulles, Lupulus... daar
    niet meer aan heeft gedacht!

    14 spelers dus (+ Norbert en Jo die ons een bezoeksken kwamen brengen)
    en ondanks de drukkende hitte zonder parasols en de gesloten kantine,
    toch een genietbare namiddag. Na drie partijtjes ging iedereen weer de
    koelte van hun huisje opzoeken...

    Volgende week terug "vollen bak" dus en ook een eerste tornooi zou
    mogelijks worden georganiseerd begin augustus...

    We kijken al rijkhalzend naar volgende week uit zeker omdat Walter al
    een week bezig is met de organisatie van de namiddag... met (vermoeden
    we) de hulp van een wiskundige formule van Roos.

    Tot een volgende keer.

    26-06-2020 om 16:13 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    18-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik kantine

    Kantine

    Volgens experten zullen we nog een tijd met het COVID-19-virus moeten leven. We moeten dan ook maatregelen blijven nemen om de verdere verspreiding of nieuwe opflakkeringen van het virus zoveel mogelijk te vermijden.
    Hou 1,5 meter afstand van elkaar.
    ° Er geldt een beperking van verplaatsing. Iedere consument moet aan tafel (blijven) zitten en mag enkel verlaten worden voor toiletbezoek. Aan toog hangen kan niet.
    ° Goede handhygiëne is belangrijk. Enkel voorwerpen aanraken die je nodig hebt.
    ° Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel (bv. aan de toiletten).
    ° Deuren zoveel mogelijk open laten staan (verluchting).
    ° Klanten moeten binnen en buiten de vestiging de afstand van 1,5 meter makkelijk kunnen bewaren (behalve tussen de personen die deel uitmaken van het gezelschap). Men kan tot 10 mensen aan tafel zitten. Die afstandsmaatregel geldt ook voor het terras en het sanitair gedeelte.
    ° Er wordt verplicht zittend geconsumeerd.
    ° Tafels worden zo opgesteld dat de afstand van 1,5 meter tussen de tafels gewaarborgd is. Het aantal tafels moet hieraan aangepast worden.
    ° Zorg voor de noodzakelijke handhygiëne door geschikte handgel of ontsmettingsmiddelen te voorzien om handen te ontsmetten. Tafels en stoelen meermaals reinigen.
    ° Glazen, tassen, servieswerk en bestek moeten na ieder gebruik gewassen worden met zeep en gespoeld worden.
    ° Kaarten bv. kan niet.

    Praktisch
    - Er wordt een beperkt aantal tafels en stoelen in de kantine geplaatst (dit volgens de normen).
    - Wij zullen maximaal gebruik maken van tafels en stoelen buiten en op de nodige afstand. Hulp hierbij is welkom.
    - Bestellingen mag niet aan de toog. De verantwoordelijke zal de bestelling aan tafel brengen.
    - Bij slecht weer wordt er niet gespeeld. Wij kunnen niet uitwijken naar Elfdorpen.
    - Om wisselgeld zoveel mogelijk te weren gaan we drankkaarten stimuleren.

    18-06-2020 om 12:02 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richtlijnen ivm het heropstarten van het petanque

    Info aan leden.


    Start op 1 juli als georganiseerde activiteit. Iedereen is welkom, ook de vrijdagspelers.


    Voorwaarden :


    - Afstand : Geen gebruik maken van de midden pleinen en tussengangen. We trachten zoveel mogelijk de 1.5 m afstand te houden.
    - Wie niet speelt wacht op het grasplein (3,6, 9 en 12) of op de geplaveide strook (1,4,7 en 10)
    - Indien mogelijk zal eventueel een plein vrijgelaten worden (bv. eerst de uiterste hoeken gebruiken)
    - Iedereen gebruikt eigen materiaal en ontsmet voor en na het spelen zijn materiaal (mikballetje, meter, petanqueballen). Het is aan te raden de ballen te markeren, dit om de duidelijke herkenbaarheid van de eigen ballen te weten.
    - Iedereen gebruikt zijn eigen mikballetje. Als het verkeerd werd uitgegooid dan neemt een persoon van de tegenpartij zijn eigen mikballetje en legt het op gereglementeerde afstand. Eventueel kan ook met de voet het balletje verlegd worden.
    - Eén persoon is verantwoordelijk voor het meten. Een tweede meting mag maar dan door een ander persoon met eigen meter.
    - Werpcirkel wordt niet gebruikt. Er wordt met de voet een cirkel getrokken op de grond.
    - Eén persoon bediend het scorebord. Wie het scorebord bediend heeft schrijft ook de score op het daarvoor voorziene blad. Na iedere match handen ontsmetten aub.
    - Handen geven na het spel om te feliciteren is verboden. Ook bij aankomst vermijd men best de handdruk.
    - We gaan (wellicht) een computerprogramma aanschaffen. Dit programma heeft bewezen dat er toch heel wat voordelen aan verbonden zijn.
    - Iedereen moet zich bij aankomst aanmelden en neemt NIET zijn nummertje. Voorlopig (tot computerprogramma) zal één iemand verantwoordelijk zijn voor de nummertjes en de trekkingen . De trekkingen gebeuren later wellicht per computer.
    - Ontsmettingsacohol is voorzien tijdens het spelen, in de kantine en in de toiletten. 

    - Bij aankomst op de site vragen wij de handen te ontsmetten. Ontsmet de handen na iedere spelbeurt.

    - Het gebruik van zitbankjes kan slechts door 1 persoon. Er kan een eigen zitje worden meegebracht.
    - Bescherm uzelf maar ook de anderen. Een mondmasker is niet nodig maar misschien wel aan te raden er een bij te hebben voor onvoorziene omstandigheden.

    18-06-2020 om 11:58 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    17-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij verliezen een actief lid. Niettegenstaande de slepende ziekte was Fernand zo lang mogelijk present op de wekelijks petanquenamiddag. Hij was eerder het kalme type. Vrijdag 12 juni heeft hij deze wereld verlaten. Rust in vrede Fernand.

    17-06-2020 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn de gelukkigen deel 2

    Hallo petankers,

    Gelukkig is er nog de woensdag namiddag voor een eenzame petanker!
    Voor de derde week op een rij kunnen we weer een balleken smijten zoals
    de "ignoranten" van deze sport zeggen!

    Voor enkele topspelers van de club zijn het wel donkere dagen...
    Volgende tornooien afgelast in mei: Melle, Astene, Gavere - in juni:
    Oudenaarde, Witte Kaproenen, - in juli: Petegem, Malpertuis, De Pinte...
    Voor de competitiebeesten onder ons zijn het best magere maanden... geen
    wijn, cava of andere natura prijzen te rapen!!!
    We zullen maar water en cola-zéro drinken!
    Als meneer of mevrouw "corona" zich koest houdt de volgende maanden
    kunnen er misschien in september de tornooien in Astene en Witte
    Kaproenen gespeeld worden... ook al is het zonder publiek zoals de
    voetbal nu in Duitsland en Spanje.

    Maar zoals gezegd wij petankers hebben het nog niet zo slecht... Er is
    nog steeds geen kaarting, fietstochten, scrabble, uitstap met de bus,
    bowling, enz...
    Uit solidariteit hebben we dus een minuut stilte gehouden voor zij die
    de verkeerde Okra-aktiviteit hebben gekozen en ook een moment bezinning
    bij het nieuws dat Fernand Dobbelaere ons heeft verlaten, eer we aan
    onze sportnamiddag zijn begonnen.
    Tussen de druppels door hebben we toch allemaal (14 spelers) 4
    partijtjes kunnen spelen. Zoals gedacht is de trekking van de teams op
    een andere manier gebeurd... maar dat er na de eerste trekking
    partnerruil ging aan te pas komen dat was wel even slikken. Gelukkig
    waren er deze keer geen koppels aanwezig want dit had misschien verkeerd
    kunnen aflopen! En voor de amateur-groentekwekers onder ons: blij dat
    het regent zulle!

    Oh ja dit nog: door de versoepeling van de "coronaregels" hebben we
    besloten mijn vrouwken en ikke weer wat dichter bij elkaar te kruipen in
    bed en die 1,5 meter voorlopig los te laten.
    Deze beslissing hebben we genomen omdat we hebben gezien dat de dame van
    lichte zeden weer achter het venster zat in "club-champagne" te Astene!

    Tot een volgende keer.


    Gerald.

    17-06-2020 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    13-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi De Pinte

    Vandaag het bericht ontvangen dat ook het tornooi in De Pinte van 25 juli NIET doorgaat.

    13-06-2020 om 09:05 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op het blog van Petanqueclub OkrAstene ! Veel plezier in 2024.


    Gastenboek
  • Spelregels
  • Een zomerse groet
  • Bezoek..
  • Goedemiddag blogmaatje
  • Gewonnen laatste sel.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015

    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Startpagina !


    Categorieën

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!