• KRBFC-Geel/Meerhout

26-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRBFC * Sprimont

Verslag van de wedstrijd door Hans Rombouts (papa van Stijn) .

In navolging van onze politici zoeken ook wij verder toenadering tot onze ‘Waalse vrienden’. Na de verplaatsing naar Seraing ontvangen we nu de ‘Koninklijke Sprimont Comblain Sport’ op de Schomme. Het scoutingswerk van de technische staf leerde ons dat Sprimont vorige week zijn wedstrijd winnend afsloot en dat met maar liefst 22-0… Onze verdediging moest dit seizoen nog maar 1 tegendoelpunt slikken, vandaag zou dus een serieuze test worden.

Trainer Ronny kan weerom over zijn volledige kern beschikken: geen kwetsuren, geen schorsingen. Om stipt 10h aftrap onder het zonnetje en op een nog altijd schitterende grasmat. Onze jongens staan meteen scherp en we zien een gelijk opgaande beginfase. Na 10 minuten staat het nog steeds 0-0 en onze tegenstrevers lijken vandaag dan toch niet zo trefzeker als we gevreesd hadden. Michiel ziet 2 schoten voorlangs gaan en ook een voorzet-schot in het zijnet kan hem niet echt verontrusten. Aan de overzijde heeft de bezoekende doelman een goede redding in huis op een afstandschot en houdt zo zijn netten schoon.

Bij een snelle Waalse uitbraak wordt hun sterke kapitein en spits diep gestuurd en hij werkt nu wel mooi en onhoudbaar af (0-1). Niet lang getreurd echter. Bjarne wordt op links aangespeeld, kapt naar binnen en trapt de bal – ondanks een niet aflatende verdediger – met een mooie curve binnen in de verste hoek (1-1). Dit doelpunt geeft onze jongens duidelijk vertrouwen. Wassim speelt door het centrum mooi Quinten aan die perfect controleert en op die manier in 1 beweging zijn verdediger uitspeelt en klaarlegt voor zijn rechter om dan beheerst naast de doelman binnen te schuiven (2-1). Michiel duikt nog enkele malen gepast in de voeten en zo kunnen we met een voorsprong de rust in.

Bij het begin van de 2de helft probeert Sprimont wat druk te ontwikkelen doch onze verdediging met Mo, Jonas, Milan en Ian staat weer pal en geeft nauwelijks kansen weg. Michiel moet enkele (te) verre ballen oprapen maar moet verder geen mirakels meer verrichten. Bij een uitrap wint diepe spits Quinten het duel met zijn verdediger en kan met een mooi schot over de doelman scoren (3-1). Daarna slagen we er beter in om de bal in eigen rangen te houden en zijn er enkele mooie combinaties hetgeen tegen een stugge en hard opzittende tegenstander niet vanzelfsprekend is. Onze voorsprong komt niet meer in gevaar en zo kan trainer Ronny weeral een overwinning bijschrijven op zijn ondertussen indrukwekkende palmares. Een hard bevochte zege deze keer met veel inzet en bekroond met 3 doelpunten van schitterende makelij.

Ook naast ons zet trainer Danny met een duidelijke 8-2 zijn zegereeks verder.