Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem: Airtrack bij Hou ende Trou
    De turnvereniging Hou ende Trou uit Merksem heeft haar turners en turnsters getrakteerd op een leuke oefensessie op airtrack.



    08-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: interview burgemeester Avontroodt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Burgemeester Yolande Avontroodt (Open VLD) blikt terug op haar gemeentelijk engagement

     

    “Wat me meteen opviel, is dat er in Schilde – doorheen alle bevolkingslagen – veel mensen bereid zijn om zelf iets te doen voor de gemeente,voor de gemeenschap. Dat is een grote rijkdom”, stelt de burgemeester.

    Een balans opmaken over het gevoerde beleid is niet eenvoudig. Avontroodt redeneert niet in acties, maar in bewegingen.

    “Op het vlak van milieu en duurzaamheid willen we het groene in onze gemeente behouden. We moeten als lokale overheid ook zelf spaarzaam met energie leren omgaan. Daar moeten we nu de aanpassingen voor doorvoeren”, stelt de burgemeester.
    “

    “Op het vlak van ruimtelijke ordening moeten we de oude BPA’s omzetten in moderne RUPsen met toekomstvisie en rechtszekerheid. Er moet verder gewerkt worden aan een oplossing voor de zonevreemde woningen. De weekendzones krijgen een woonrecht met beperking van afmetingen. Het bedrijventerrein moet op punt gezet worden. Ook het kasteelpark, de sociale woningen en de dorpskernen krijgen de nodige aandacht. Samen met de universiteit van Antwerpen voeren we een woonbehoefte-onderzoek uit om zicht te krijgen op de verwachtingen voor 2030.”

    “Bij de openbare werken gaat het vooral om renovatie, riolering en fietspaden. Maar het gaat niet alleen om wat we doen, maar ook om hoe we het doen. Daarom hebben we de toets “minder hinder” ingevoerd.”  Avontroodt geeft geen opsomming van alles wat al is gerealiseerd, maar kijkt zoals steeds vooruit naar wat nog moet gebeuren. “We hebben het oude KBC-gebouw gekocht en willen er woord-, muziek- en tekenacademie samen in onderbrengen. We hopen rond dat nieuwe gemeenschapscentrum een bruisende kern te realiseren. En in ’s-Gravenwezel focussen we op de oude brouwerij en het oud-gemeentehuis.”

    “Bij sport spelen de clubs uiteraard een grote rol, maar we ondersteunen ook sterk de niet-club-gebonden sportbeoefening. In het kader van de lokale economie hebben we de winkelkernen verrijkt. We hebben de omslag gemaakt van run-shoppen naar fun-shoppen. En op het vlak van volksgezondheid vervullen we als gemeente een echte voortrekkersrol. Er loopt in onze gemeente het Vlaams proefproject rond darmscreening. We hadden ook onze eigen campagne rond borstkanker en we plaatsten meerdere automatische defibrillatoren”, besluit de burgemeester.

    Het gesprek zit erop. Yolande Avontroodt werpt een blik op de mailtjes die nog moeten beantwoord worden, op de telefoonoproepen die een reactie verwachten. Ze zit al in gedachte bij de dossiers die nog aan bod moeten komen. Ze draagt het verantwoordelijkheidsbesef zonder er onder gebukt te gaan. Maar ze wil de tijd benutten om haar bijdrage te leveren…en die moet wezenlijk zijn!

     

     

    08-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen eerste Fair Trade provincie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De provincie Antwerpen beantwoordt aan alle vooropgestelde criteria en mag als eerste in Vlaanderen de titel Fair Trade-provincie voeren.

     

    Omdat de Kalmthoutse trekkersgroep zich van meet af aan  volop achter het provinciale initiatief heeft geschaard, mochten zij als gastploeg de bekendmaking van de provinciale titel ondersteunen.
    Naast Kalmthout zijn ook Essen, Wuustwezel, Brecht, Malle, Zoersel, Wijnegem, Schoten en Stabroek in de regio al erkende Fair Trade-gemeente.

     

    “Het behalen van de erkenning was misschien nog wel de gemakkelijkste stap”, vertelt Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid. “Nu komt het er op aan om voldoende lokale producenten te motiveren om volgens de Fair Trade-principes te handelen. En ook bij de consument is er natuurlijk nog heel wat bewustwordingswerk. Al blijkt uit een studie dat intussen toch al 43 % van onze bevolking al minstens één keer een Fair Trade-product heeft gekocht. Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog een grote groeimarge is. Dit verhaal verbindt mensen en dat biedt toekomst voor iedereen”, besluit Inga Verhaert enthousiast.

    07-10-2011 om 20:22 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    05-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: Meet&greet per bustoer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jongeren ontmoeten elkaar op bustoer langs jeugdhuizen

     

    Op 14 oktober 2011 krijgen jongeren de kans om elkaar te ontmoeten dankzij een gratis bustoer tussen negen verschillende jeugdhuizen uit de Voorkempen. Van 20.00 tot 02.00 uur rijden voortdurend vier bussen op een traject tussen de gemeenten Brecht, Wijnegem, Schilde, Zoersel en Malle.

     

    De 'Meet & greet' is een organisatie van de jeugddiensten uit de verschillende gemeenten en hun jeugdhuizen, in samenwerking met het LOGO Antwerpen. Deelnemers krijgen een stempelkaart in het jeugdhuis vanwaar ze eropuit trekken. Bezoeken ze die avond minstens zes jeugdhuizen, dan maken ze kans op een gratis vat in hun favoriet jeugdhuis.

     

    Elk jeugdhuis heeft voor de gelegenheid een huisspel in elkaar gestoken. Bij JC Ahoy (Wijnegem) richten ze de aandacht op hun skotterkast en sjoelbak. Zoersel heeft drie jeugdhuizen, verspreid over de deelgemeenten. JH Joeniz (Sint-Antonius) pakt uit met beachvolley. Bij JH De Non (Halle) en JH Zoezel (Zoersel) staan respectievelijk een 'beerrun' en draaien aan het rad op het programma. JH Pivo en JH Pagode (Schilde) slagen er in de jongeren nieuwsgierig te maken met jeugdhuisspellen en een verrassingsact. In JH 't Jop (Sint-Job-in-'t-Goor, Brecht) organiseren ze op hun gloednieuwe locatie (Kattenhoflaan 102D) een bierproefavond met een cava-actie. JH Babylon (Westmalle) biedt nagelke klop en JH Malmejo (Oostmalle) pakt tot slot uit met bierbakduwen en traktorbandracen.

    05-10-2011 om 16:58 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Braembibliotheek legt kunstdweilen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Werken van Jan Fabre, Leo Copers en Luc Deleu komen vanaf 15 oktober naar de Braembibliotheek in Schoten. Daarmee krijgt Schoten de primeur in een nieuwe editie van het project 'Visite', waarin het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MHKA) kunstwerken uit zijn collectie ontleent aan cultuurcentra en bibliotheken.
    De Bic-dweilen van Jan Fabre komen centraal te liggen. De cultuurdienst van Schoten wil op deze manier aanklagen dat de broodnodige herstellingswerken aan de Braembibliotheek veel te lang op zich laten wachten. WimC

    05-10-2011 om 11:46 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Vredegerecht heeft het druk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vredegerecht van Schilde bestaat precies tien jaar. De lokale rechtbank voor Schilde, Wijnegem, Wommelgem en Borsbeek krijgt het alsmaar drukker. Tot 1 oktober waren er dit jaar al 1.245 nieuwe zaken op te lossen. Over heel het jaar worden dat er 1.750, tegen slechts 856 in 2010. Het aantal burenruzies blijft stationair rond de 50 per jaar, het aantal huurgeschillen, zowel woninghuur als handelshuur, zit daarentegen in de lift, net als bijvoorbeeld de onteigeningen en de aanstelling van voorlopige bewindvoerders van demente bejaarden.

    Sinds de start in 2001 zit het vredegerecht in een "voorlopige" behuizing achter de Muziekacademie aan de Turnhoutsebaan 202. Die behuizing is met haar 140 vierkante meter veel te klein, het wettelijke minimum voor een vredegerecht is 330 vierkante meter. Er is ook een personeelsprobleem wegens een langdurig zieke hoofdgriffier en een ontbrekende bediende, zodat drie mensen het werk van vijf moeten doen.

     

    05-10-2011 om 11:44 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: roekeloos rijgedrag in Waterlaatstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bewoners van de Waterlaatstraat trekken aan de alarmbel. Hun straat krijgt heel wat sluipverkeer te slikken, dat de snelheidsregels dan ook nog eens aan zijn laars lapt. Volgens de buurtbewoners is het maar een kwestie van tijd vooraleer er slachtoffers vallen. Sommige bestuurders beschouwen het voetpad zelfs als deel van de rijweg en dat baart de mensen zorgen.

     

    In de straat geldt beurtelings parkeren. De weg is dan te smal om twee voertuigen vlot te laten kruisen. Bestuurders nemen dan het voetpad aan de kant waar niet geparkeerd wordt als rijstrook in gebruik. De buurtbewoners vragen dat de gemeente hier dringend naar een oplossing zoekt.


    05-10-2011 om 11:43 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09/10 aankondiging Kalmthout: oorlogswandeling
    kalmthout           iets bijzonders in wijnen en als b&b
    www.bbdivino.be
     


    TUSSEN DODENDRAAD EN V-BOMMEN

    OORLOGSWANDELING op de Kalmthoutse Heide op 9 oktober 2011

    Op zondag 9 oktober herdenken Kalmthout en Essen het einde van WOII met de Bevrijdingsfeesten die o.a. plaatshebben om 15u00 aan station Heide. Voorafgaand aan de ceremonie organiseert Toerisme Kalmthout om 10u00 een themawandeling rond de oorlogen op de Kalmthoutse Heide.

    De 'groten oorlog' van '14-'18 was het meest dodelijke conflict dat de wereld ooit kende. Wie heeft al eens van de ‘dodendraad’ gehoord (de elektrische draadversperring van 2000 Volt die aan de Belgisch-Nederlandse grens stond opgesteld en ook door Kalmthout liep)? Wie kent nog de ingrijpende verhalen over het smokkelen van mensen, goederen en berichten doorheen deze draad?

    Ook Wereldoorlog II liet verschillende littekens achter in het landschap van de Kalmthoutse Heide. Aan de ingang van de Kalmthoutse Heide staat sinds 2008 een kanon als oorlogsmonument, ter herinnering aan de verdediging tegen de Duitse V-bommen aan het einde van WO II. Dit unieke en zeldzame oorlogsmonument is geen replica maar een echt en op schitterende wijze gerestaureerd 90 mm luchtafweerkanon. Het maakte deel uit van het “ainti-flying bomb commando Antwerp X” en is nu geplaatst vlakbij de historische plaats waar het stond in 1945, namelijk in de buurt van het ven 'Putse Moer' in de Kalmthoutse Heide. Ook het historische 'vluchtkapelletje' aan de rand van het natuurgebied staat nog overeind.

    Vooraf inschrijven, aub.

    Datum: zondag 9 oktober 2011 om 10u00

    Startplaats: het kanon, parking Putsesteenweg 129-131, Kalmthout

    Wandelafstand: 5 km (2,5 uur)

    Deelname: 4 euro per persoon (ter plaatse aan de gids te betalen)

    Gids: Hedwig Lauriks

    Vooraf inschrijven bij de Dienst Toerisme Kalmthout, 0032 (0)3 666 61 01

    (dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 17u), toerisme@kalmthout.be

     
    kalmthout...zoek je ramen, deuren of veranda´s?
    www.bruvo.be

    05-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08/10 aankondiging Kalmthout: jubileumwandeling Station Heide
    kalmthout           iets bijzonders in wijnen en als b&b
    www.bbdivino.be
     

    Jubileumwandeling: 100 Jaar Station Heide

    zaterdag 8 oktober 2011

    In 2011 blaast het charmante station van Heide maar liefst honderd kaarsjes uit. De trein bracht velerlei pioniers naar Heide. Kunstenaars, toeristen, villabewoners, zandarbeiders, ... zij stonden mee aan de wieg van de wijk Heide.

    Een korte wandeling met gids laat je toe een reis in de tijd te maken, toen hotels en herbergen uit de grond rezen, een joodse gemeenschap openbloeide en duizenden toeristen een ongekend mooie natuur ontdekten.

    Je zult ook vernemen welke veranderingen het spoor met zich meebracht. Niet alleen nieuwe mensen, maar ook transport van grondstoffen veranderden het beeld van de streek. Zand, hout en bakstenen werden op wagons geladen en massaal naar Antwerpen gevoerd. Met andere activiteiten kwamen steeds weer nieuwe bewoners, ook nu nog.

    Aansluitend kan je een kijkje nemen in de zaal van 't Centrum waar dat weekend een schitterende tentoonstelling over 100 Jaar Station Heide staat opgesteld. Gratis toegang!

    Inschrijvingen: Dienst Toerisme Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be

    Datum en uur: zaterdag 8 oktober van 10u tot 12u

    Start: station Heide

    Gids: Jan Ingelbrecht

    Deelname is gratis!



     
    kalmthout...zoek je ramen, deuren of veranda´s?
    www.bruvo.be

    05-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat: Hoe wordt De Mik verder beheerd?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds 3 maart 1976 wordt de Engelse tuin, begrensd door de omgrachting met gebouwen van het kasteel van het domein De Mik, beschermd als dorpszicht. De toegangspoort van domein De Mik is ook opgenomen als beschermd monument. In het domein is er echter nood aan beheerswerken om de beschermde historische eigenschappen te behouden en versterken.

    Het beheer van deze erkende dorpszichten is een complexe taak. Het gaat zowel om het behoud, onderhoud en herstel als het kwaliteitsvol en duurzaam ontwikkelen ervan. Daarom heeft Brasschaat de opdracht gegeven aan de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) om dit plan op te maken.

    Er wordt een informatievergadering voor alle geïnteresseerden georganiseerd op dinsdag 18 oktober om 20 uur in de kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25.

    04-10-2011 om 15:41 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht organiseert wedstrijd voor kunstwerk Sint-Lenaarts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een kunstwerk voor Sint-Lenaarts?

    Het gemeentebestuur organiseert een wedstrijd voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk, dat een plaats zal krijgen in de schaduw van de kathedraal van de heide in Sint-Lenaarts. Het nieuw aangelegde parkje achter de kerk is de plaats waar het kunstwerk zal komen.
    Ontwerpen kunnen binnengebracht worden tot 23 november 2011 bij de cultuurdienst.

    04-10-2011 om 15:35 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen: Wijk Schildershof eert Essense schilders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Essen heeft er een nieuwe wijk bij: 'Het Schildershof'. Op zondag 2 oktober stelde bouwbedrijf Matexi het domein aan de Kleine Veldweg voor aan het publiek. De straatnamen verwijzen naar Essense schilders. Zo heb je de Marc Baetensstraat, Ferdy Naulaertstraat, Jules Van Agtmaelstraat, Frans Luyckxstraat en Jozef Van Ruysseveltstraat. Nabestaanden van de schilders waren aanwezig en trots dat de namen van hun geliefden op de straatnaamborden stonden.

    info gemeente Essen

    04-10-2011 om 15:20 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout: vrijwilligersdag op de Heide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijwilligersdag Kalmthoutse Heide op zaterdag 8 oktober 2011

    De brand in de Kalmthoutse Heide in mei van dit jaar heeft vele mensen geraakt. Tijdens en na de brand boden velen zich vrijwillig aan om te helpen bij het herstel van de heide. Het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en de gemeente Kalmthout richten daarom op zaterdag 8 oktober 2011 een vrijwilligersdag in. Dan kan iedereen mee aan de slag om de purperen heide te helpen redden.

    Enkele weken na de brand kleurde de Kalmthoutse Heide groen, in plaats van paars. Het gras (pijpenstrootje) groeit veel sneller, waardoor de heide geen kans meer krijgt. De meeste beheersmaatregelen zijn dan ook gericht op het terugdringen en verwijderen van het pijpen-strootje. Dit is vaak heel arbeidsintensief werk. Op de meest kwetsbare plaatsen kunnen bovendien geen machines ingezet worden.

    Vrijwilligers kunnen op zaterdag 8 oktober 2011 helpen met:
    • het afvoeren van gemaaid en gefreesd pijpenstrootje
    • het verwijderen van verbrande bomen en takken
    • andere beheerswerken

    Breng indien mogelijk je eigen (gemarkeerde) materiaal mee: kruiwagens, rijven, rieken, (steek)schuppen, werkhandschoenen… Er worden die dag twee verzamelplaatsen ingericht: parking De Vroente, Putsesteenweg 129 en parking Zuid, Verbindingsstraat. Vanuit de Vroente vertrek je met medewerkers van ANB naar verschillende plaatsen in het terrein, vanuit parking Zuid nemen de mensen van Natuurpunt je mee. Er wordt gewerkt in twee shiften, van 9u tot 12u en van 13u tot 16u. De gemeente biedt alle vrijwilligers gratis drank aan en tijdens de middag is er soep met brood.

    04-10-2011 om 15:16 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout organiseert energiescans

    Geef minder uit aan energie, laat je woning scannen

    energiescan (c) Infrax
    Energie is duur en dus informeer je je best grondig. Schrijf je nu snel in voor een gratis energiescan.

    Bij een energiescan komt iemand ter plaatse bij je thuis. Samen overloop je een uitgebreide vragenlijst: hoe oud is je koelkast, op welke temperatuur staat de thermostaat, wanneer sluit je de gordijnen, is je dak geïsoleerd, … Daarna bekijkt de energiescanner met jou de woning, de verwarmingsinstallatie, het waterverbruik, de verlichting, elektrische apparaten en veel meer, op zoek naar zaken die je kan verbeteren om energie te besparen. Je krijgt een lijst van plaatsen of toestellen waar er ‘energieverlies’ is.

     

    Wanneer kom je in aanmerking voor zo’n gratis energiescan? Als je voldoet aan één van de volgende criteria:

    •  de woning is gebouwd voor 1990;
    •  de verwarmingsketel dateert van voor 1995;
    •  60% van de ramen bestaat uit enkel glas;
    •  het dak is niet geïsoleerd.

     

    Voor meer info kan je terecht bij de milieudienst: milieudienst@kapellen.be of 03 660 66 07.

    04-10-2011 om 15:07 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malle: soep op de stoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zaterdag 8 oktober 2011 zal er een soep op de stoep actie zijn in Westmalle (gemeentehuis) en in Oostmalle (oude gemeentehuis). Je bent van harte welkom een beker soep te komen drinken ten voordele van Welzijnszorg. Kom gerust langs tussen 10.00 en 12.00 uur en help zo armoede te bestrijden!

    04-10-2011 om 15:03 geschreven door pim


    Categorie:malle
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ranst: activiteiten in de bibliotheek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijwilligerswerk in de bibliotheek

    Het schepencollege gaat akkoord om mevrouw Christiane Geudens als vrijwilligster te laten werken in de bibliotheek van Ranst. Haar taak zal erin bestaan om de boeken- en DVDcollectie op orde te houden en tijdens drukke momenten wordt zij ingeschakeld in de hoofdbibliotheek en de uitleenposten om boeken en dvd’s terug op hun plaats te zetten.

    Intergemeentelijke leesbevorderingsactiviteit 2012

    De bibliotheken van Ranst, Beerse, Zoersel, Lille, Wijnegem, Schilde en Malle willen in 2012(voor de zevende keer al) gezamenlijk een activiteit uitwerken. Doelgroep van de activiteit zijn de leerlingen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar van de lagere school. De kinderen zullen in klasverband de voorstelling bijwonen. In Ranst zullen er 6 voorstellingen plaatsvinden.

    Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met de deelname van de bibliotheek van Ranst aan dit intergemeentelijk leesbevorderingsproject 2012.

    Poëzieclub bibliotheek

    Vanaf maandag 24 oktober 2011 gaat de bibliotheek van Ranst opnieuw van start met de poëzieclub. Sinds enkele jaren komt deze club 5 maal per jaar samen om gedichten te bespreken onder begeleiding van een ‘leeskringbegeleider’.

    Tijdens de vorige bijeenkomsten maakten een 12-tal enthousiaste mensen deel uit van deze poëziegroep. De bibliotheek zorgt voor de organisatie en het ter beschikking stellen van poëziebundels. De bijeenkomsten zijn gratis en gaan door in de hoofdbibliotheek te Ranst op volgende maandagvoormiddagen: 24 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december.

    04-10-2011 om 12:27 geschreven door pim


    Categorie:ranst
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: gemeente zoekt werkman/groenarbeider

    Werkman/Groenarbeider (E1-3)

    Twee voltijdse contractuele betrekkingen onder gesco-statuut

     

    Wil jij je handen uit de mouwen steken en mee instaan voor het onderhoud van onze pleintjes en plantsoenen. Werk je graag buiten, heb je voeling met “groen” en heb je wat kennis over het werkmateriaal en machines? Kan je zelfstandig werken, heb je zin voor verantwoordelijkheid en ben je niet bang voor initiatief? Ben je bovendien stipt, dan ben jij de man/vrouw die we zoeken.

     

    We zoeken iemand die in aanmerking komt voor een gesco-tewerkstelling (info bij de Werkwinkel). Een diploma heb je niet nodig maar wel heel veel werklust. Ervaring of een opleiding in groenverzorging is een voordeel.

     

    Interesse?

    Aanwervingsvoorwaarden, functiebeschrijving en salarisgegevens vind je hier of bekom je op eenvoudig verzoek via tel. 03 288 21 10 of e-mail gemeente@wijnegem.be.

    Stuur je sollicitatie per brief of per e-mail  met curriculum vitae en een uittreksel uit het strafregister, uiterlijk op maandag 17 oktober 2011 (datum poststempel geldt) aan het Gemeentebestuur van Wijnegem, Turnhoutsebaan 422, 2110 Wijnegem.


    04-10-2011 om 12:05 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabroek: Sirenetest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sirene test

    Op donderdag 6 oktober worden de sirenes van de Seveso- en nucleaire bedrijven getest.

    Er wordt een sirenetest gehouden op donderdag 6 oktober 2011 tussen 11u45 en 13u15.
     
    In Stabroek zijn er 2 sirenes, eentje in de Sint Catharinastraat en eentje in de Krekelberg.
     
    Bij de test klinkt er een gemoduleerde huiltoon die na een korte periode herhaald wordt. Na dit signaal volgt een ‘ding dong’ en de gesproken boodschap ‘proefsignaal’.
     

    Eventuele vragen en reacties naar aanleiding van deze proeven zijn steeds welkom. Dit kan via :

    -  E-mail : alerte@ibz.fgov.be

    -  Telefonisch op het gratis nr. 0800 94 113 vanaf maandag 03 oktober tot en met vrijdag 07 oktober 2011 tussen 09h00 en 16h00

    -  Per brief op het volgend adres : FOD Binnenlandse Zaken, Dienst alarmering, Leuvenseweg 1-3 te 1000 Brussel

    Deze sirentest wordt 4 keer per jaar wordt uitgevoerd. Dagelijks wordt een stille test gedaan.

    04-10-2011 om 11:59 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wommelgem: OCMW zoekt poetshulp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    OCMW Wommelgem zoekt schoonmaakpersoneel voor de sociale poetsdienst voor senioren en voor de poetsdienst 'Pico Bello' voor de Wommelgemse gezinnen.

    Er worden kansen geboden aan langdurig werklozen die gemotiveerd zijn om ons team te versterken.
    Onze poetsdiensten werken met dienstencheques, de poetshulp krijgt een contract met vast loon.

    Het werkregime en de weekindeling worden flexibel en in onderling overleg bepaald. Bijkomende voordelen: maaltijdcheques, fietsvergoeding (of vergoeding woon-werkverkeer met openbaar vervoer) en gunstig sociaal statuut.

    Ben je gëinteresseerd?
    Neem contact op met het OCMW, Handboogstraat 36, tel. 03-355 50 50.

    Het sollicitatieformulier vind je hier. Vul het in en geef het af aan de balie van het OCMW of stuur het door naar info@ocmwwommelgem.be.

    04-10-2011 om 11:47 geschreven door pim


    Categorie:wommelgem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wuustwezel: verkeersaanpassing voor de kermis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lindekermis op 7/10/2011
    Voor deze jaarlijkse kermis wordt de Terbeekseweg afgesloten van 6/10/2011 tot 10/10/2011 tussen de Hoogstraatseweg en Terbeekseweg nr 19, met uitzondering voor het plaatselijke verkeer.

    Terbeekkermis op 8/10/2011
    Voor Terbeekkermis gelden volgende verkeersmaatregelen van 8/10/2011 te 20u tot 9/10/2011 te 4u:
    * Op het gedeelte Vloeiweg tussen Hoogstraatseweg en Molenbosweg geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.
    * Op dit gedeelte geldt eveneens een parkeer- en stistaanverbod aan beide zijden van de straat.

    04-10-2011 om 11:44 geschreven door pim


    Categorie:wuustwezel
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!