Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: topgerechten bij De Loberge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van zaakvoerder Serge Verboven is geweten dat hij nooit om een nieuw initiatief verlegen zit. Maar dit keer lanceert hij in zijn Culinaire Boetiek De Loberge een wel zeer vernieuwend concept.

    Verboven engageerde twee topchefs: Wouter Van de Vieren en Jan Buytaert. Zij ontwikkelden hun signatuurgerechten voor De Loberge. Chris Flamand zorgt ervoor dat de gerechten kwaliteitsvol op het bord klaar staan om mee naar huis genomen te worden.

    "Ook dat bord is nieuw", vertelt Serge. "Op deze manier kunnen we er ook borg voor staan dat de klant een mooi geschikt bord op tafel kan zetten. Bij een topgerecht hoort een toppresentatie."

    Serge Verboven levert niet alleen topgerechten, hij adviseert er ook de best passende wijnen bij.
    Met de feestdagen voor de deur wordt dit nieuwe culinaire concept ongetwijfeld een schot in de roos.

    13-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabroek: Picolo-appartementen als zoete broodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste fase van de verkoop van de Picolo-appartementen is al afgesloten. Het zijn vooral Stabroekenaren die gekocht hebben. "Het is een mooie mix geworden", vertelt Leen Geerts van Vastgoed 03. "Er zijn enkele investeerders, enkele jonge gezinnen en ook enkele ouderen in het project gestapt. Dat maakt het voor iedereen aangenaam om er te wonen."

    13-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen haalt geen geld weg bij Dexia

    Gemeente Essen behoudt vertrouwen in Dexia

     

    Door een gespreid en gediversifieerd beleggingsbeleid te hanteren loopt de gemeente Essen financieel weinig risico. Het gemeentebestuur haalt niet actief fondsen weg bij Dexia Bank. 

     

    Door in te gaan op andere financiële voorstellen van ING, KBC en Fortis, zorgde het gemeentebestuur van Essen ervoor dat de financiële middelen niet bij één bank zitten. Zo wordt het risico tot grote verliezen beperkt. De huidige situatie bij Dexia Bank betekent echter niet dat er geld wordt weggehaald. De beleggingen worden aangegaan voor zover ze binnen de grenzen vallen van de risicograad die door de wetgever zeer beperkt wordt gehouden.

     

    13-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten heeft nieuwe atletiekpiste

    Schepen Els Empereur (Open VLD)  hield een korte maar krachtige openingsrede ter gelegenheid van de officiële inhuldiging van de nieuwe gemeentelijke atletiekpiste. “We hebben langer moeten wachten dan voorzien”, zei de schepen. “Ik dank de atletiekbeoefenaars voor hun geduld.” Ze had een speciaal woordje van dank voor collega schepen Luc Van Gastel (CD&V) die met veel ijver de technische opvolging van het dossier voor zijn rekening heeft genomen. Maar haar belangrijkste boodschap was voor alle Schotenaren. “Deze piste heeft ongeveer een half miljoen euro gekost. We willen, in samenspraak met de plaatselijke atletiekclub, er zorg voor dragen dat zoveel mogelijk Schotenaren er gebruik kunnen maken. We zullen de piste daarom iedere avond verlichten zodat iedereen er terecht kan”, besloot schepen Empereur.

    Het lint werd geknipt door schepen Empereur, samen met burgemeester Hendrickx (CD&V) en de levende Schotense atletieklegende Louis Wouters, naar wie de piste is vernoemd.

    Louis Wouters is inmiddels 86 jaar. Hij was op jonge leeftijd een sterke 400 meter loper. In september 1971 stichtte hij, samen met Louis Lenaerts en Jos de Borger,  de Schotense Atletiekvereniging en hij was er voorzitter van 1990 tot 2010. De club telt ongeveer 240 leden . Louis Wouters was bovendien 25 jaar ondervoorzitter van de gemeentelijke sportraad. Ook op andere domeinen was hij een gewaardeerd vrijwilliger.

    Hoofdattractie van de openingsavond was ongetwijfeld de estafetteloop 4 x 100 m. Door de talrijke inschrijvingen werd er in vier reeksen gelopen. Veel aandacht ging er uiteraard naar de ploeg van het Schepencollege. Een sterk startende Nico Vissers (CD&V) liep de rest van het deelnemersveld meteen op een behoorlijke afstand. Vera Smets (CD&V) liet op joggingtempo de andere deelnemers weer in de wedstrijd komen. Sportschepen Els Empereur probeerde de schade te beperken en Gerd Adriaensen perste er een verschroeiende eindspurt uit en bezorgde het Schepencollege de zilveren medaille.









    13-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: jeugd- en sportdienst organiseren ski&snowboardweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ski- & Snowboardweek 2012

     

    Tijdens de krokusvakantie 2012 organiseren de jeugd- en sportdienst weer een super toffe ski- en snowboardvakantie voor alle 10 tot 16-jarigen (geboren 1995-2001). We zullen dit jaar weer een prachtig en sneeuwzeker skigebied ontdekken met heel wat ski- en snowboardmogelijkheden: skigebied Passo Tonale in Italië!

    Het zonovergoten Passo Tonale staat alom bekend voor zijn uitstekende skimogelijkheden. Er zijn 110 km pistes en tientallen liften waardoor de skipret is verzekerd voor zowel beginners als gevorderden! En ook voor snowboarders zijn er funparks en halfpipes. Er liggen zoveel liften naast elkaar dat je zelden hoeft te wachten om aan een nieuwe afdaling te beginnen. Voor een sportieve uitdaging moet je trouwens op de 3016 meter hoog gelegen Presena-gletsjer zijn. Op de gletsjer zijn er ook makkelijke afdalingen en van op deze hoogte vertrekt een eindeloos lange piste tot in het dal.

     

    Van zaterdag 18 februari tot zaterdag 25 februari 2012 trekken we dus richting Italië met bus vol Brechtse tieners, 6 eigen ski- en snowboadmonitoren en 2 animatoren. Tijdens deze week krijgen de deelnemers gedurende 6 volle dagen les van gediplomeerde ski- of snowboardmonitoren. Ben je een beginner of heb je reeds verschillende weken ski-ervaring? Geen probleem, iedereen kan mee! De groepen worden ingedeeld volgens niveau (beginner - gevorderden - expert).

     

    Omdat het hotel dicht tegen de skipiste liggen, kunnen we 's middags daar ook terecht voor een lekkere lunch.

    En na een hele dag op je ski's of snowboard, hebben wij nog leuke avondactiviteiten voor je in petto (fakkeltocht, verkleedparty, ...). De sfeerbeelden van vorig jaar geven je zeker een mooi idee, je kan ze bekijken via www.sportiefbrecht.be.

     

    Het totale kostenplaatje voor deze mega coole sneeuwvakantie bedraagt 605 euro voor skiërs en/of snowboarders. Je kids hoeven ter plaatse zelf niets meer te betalen (buiten hun postkaartjes, drankjes 's avonds of extra snoepjes...).

     

    Inbegrepen in de prijs:

    - vervoer per luxeautocar;

    - verblijf in hotel: kamers met bad of douche en wc;

    - vollpension: lekker smullen;

    - skipas 6 dagen;

    - nederlandstalige skiles door gediplomeerde ski- en snowboardmonitoren;

    - reisbegeleiding;

    - avondanimatie (rodelen, quiz, fakkeltocht, verkleedparty,...).

     

    Inschrijven?

    Breng het inschrijfformulier (verkrijgbaar op de sportdienst) binnen op de sportdienst (Gemeenteplaats 1 in Brecht) en ontvang alle nodige brieven en documenten om je deelname definitief te maken.

    13-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging 13/10 Wuustwezel: infoavond voor grootouders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Info-avond: Grootouders, de kunst om er te zijn Print
    donderdag 13 oktober om 20 u in Wijkhuis van Sterbos
    een lezing verzorgd door Marijke Bisschops

    Grootouders nemen een belangrijke plaats in in het leven van hun kleinkinderen.  De relatie met de kleinkinderen is anders dan die met de eigen kinderen. 
    Grootouders hebben meer en meer een taak in de opvang van hun kleinkinderen.  Staan ze daarom ook in voor hun opvoeding en hebben ze de ruimte om daar eigen accenten in te leggen?
    Mogen grootouders hun kleinkinderen verwennen of zijn hierover afspraken nodig?  Wat kunnen grootouders doen bij een scheiding?  En wat als je ontgoocheld bent als grootouder?

    Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond. 

    12-10-2011 om 17:05 geschreven door pim


    Categorie:wuustwezel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging Zandvliet 16/10 Romantisch Concert
    Op zondag 16 oktober 2011 om 15 uur organiseert de Concertvereniging Lillo in samenwerking met de Kerkfabriek Sint-Benediktus en CC de Schelde een romantisch concert in de Sint-Benediktuskerk.
    Sopraan EvelyneBohen, de mezzosopraan Inez Carsauw, de tenor Robert Luts en de bas-bariton Bruno De Jonghe vormen samen met de pianiste Helene Luyten het Ensemble Vocamabile.
    Zij brengen in een gevarieerd programma “Wandeling door de Romantiek” werken van Schumann, Schubert, Brahms, Rossini e.a. Kaarten : 15 Euro. Info: jan.huyghe2@telenet.be; jef.van.boven@skynet.be; CC De Schelde, De Keyserhoeve 66, 2040 Zandvliet.
     

    12-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:berendrecht-lillo
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16/10 aankondiging Kapellen G-Sportinstuif
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    G-sportinstuif sportregio Antwerpse Kempen

    16 oktober 2011 – van 13.00 uur tot 16.00 uur - Sportcentrum Kapellen

     

     

    Op zondag 16 oktober vindt voor de derde keer de G-sportinstuif van de Sportregio Antwerpse Kempen plaats.

    Onder het motto ‘Iedereen kampioen’ kunnen motorisch en verstandelijk gehandicapten (+ 6 jaar) en hun begeleiders gratis kennismaken met bekende en minder bekende sporten. Deze sportnamiddag is een organisatie van de Sportregio Antwerpse Kempen en gaat dit jaar door in het sportcentrum van Kapellen, Chr. Pallemansstraat 84.

     

    Gewoon proberen

    Op deze G-sportinstuif krijgen alle deelnemers de kans om zich uit te leven tijdens tal van praktische workshops. Een greep uit het sportaanbod : korfbal, gymnastiek, jiu-jitsu, basketbal, boccia, tennis en zwemmen. Er wordt ook een heleboel randanimatie voorzien met onder andere een springkasteel en grote gezelschapsspelen.

     

    Naar de sportclub

    Bedoeling van de G-sportinstuif is om G-sporters te laten kennismaken met clubs die sporten aanbieden speciaal voor personen met een motorische of verstandelijke handicap. Voor alle sporten zijn vertegenwoordigers van plaatselijke clubs aanwezig. Zij beantwoorden met veel plezier vragen van deelnemers en verwelkomen graag nieuwe G-sporters in hun club.

     

    Praktische info

    Wanneer : zondag 16 oktober 2011 van 13 tot 16 uur

    Waar : sportcentrum Kapellen, Chr. Pallemansstraat 84

    Kostprijs :  € 2,50

     

    12-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:kapellen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14/10 aankondiging Schoten concert Ben Roels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ben Roels verzorgt jubileumconcert CODA.

     

    Op 14 oktober om 20u30 speelt voor de 10e keer pianist Ben Roels een concert ten voordele van CODA Palliatieve Zorg. Dit gebeurt in de Priorij Regina Pacis: Sint-Amelbergalei 35 Schoten (Schotenhof). De inkom bedraagt 16 euro. Jongeren tot 18 jaar betalen slechts 6 euro.

    Voor deze jubileumeditie heeft Ben Roels volgende bevriende musici uitgenodigd: An Lauwereins, sopraan; Valerie Vervoort, sopraan; Karen Vermeiren, sopraan; Hans Van Kerckhoven, viool; Katelijn Van Kerckhoven, cello en het Vocaal Ensemble Reflection.

    Op het programma staan werken van Mozart, Puccini, Lehar, Schumann, Kreisler, Liszt, Grieg en  Faure.

    12-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

      

    Perstekst

     

    PROGRESSIEF POLITIEK PROJECT VOOR BRASSCHAAT

     

    In Brasschaat sloegen de afdelingen van Groen!, Sp.a en Spirit de handen in elkaar voor de oprichting van een nieuwe Brasschaatse politieke formatie “BRASSCHAAT 2012”, waarvan ook mensen kunnen lid worden zonder nationale partijkaart. Momenteel heeft de groep zes gemeenteraadsleden en twee mandatarissen in het OCMW. Zij vormen, samen met de voorzitters van de afdelingen, het nieuwe bestuur.

     

    Reeds in december van 2010 gaven de leden van Groen!, Sp.a en Spirit de toelating aan hun besturen om een initiatief te nemen tot samenwerking in een lokale groep, met onafhankelijken. Geen kartel dus, maar één gezamelijke beweging, waarin iedereen zijn eigenheid behoudt en de afdelingen van Sp.a en Groen! ook hun werking behouden (bvb. bij Vlaamse of federale verkiezingen).

     

    Vorige maand keurden de leden het basisprogramma goed en beslisten ze onder de naam “Brasschaat 2012” naar de gemeenteraadsverkiezingen te gaan.

     

    De nieuwe groep wil een verstandig progressief alternatief bieden voor een gemeentebeleid dat volgens hen nu te zelfgenoegzaam is, te veel gericht op in het oog springende realisaties, spektakel en “primeurs”, ten koste van gewone dienstverlening en een goed beleid voor de “gewone” Brasschatenaar. “Die heeft liever dat de groenteafval wekelijks wordt opgehaald en dat er vakantiespeelpleinen zijn, dan prachtige serviceflats voor senioren, die je zelfs met een fatsoenlijk pensioen niet kan betalen”, aldus Herman Lauwers, oud parlementslid van Spirit, die voorzitter is van het nieuwe bestuur.

     

    “Met haar prestigeprojecten en zucht naar uitstraling versterkt het bestuur zelf het imago van dure gemeente”, zegt Sp.a-gemeenteraadslid Hugo Dirks, “alsof niks hier gewoon mag zijn. Het moet uniek zijn, exclusief … Zo praat je zelf de prijs van de huizen naar omhoog en wordt “betaalbaar wonen” een algemeen probleem.  En dat is al lang geen kwestie meer voor lagere inkomens alleen: ook  tweeverdieners, jong en oud, lijden onder het imago van “Knokke in de Kempen””.

     

    “Inderdaad, vult Camilla Decleer van Groen! aan, wij vertegenwoordigen graag ook mensen die het goed hebben, maar die beseffen dat Brasschaat geen eiland mag zijn voor rijken alleen en zonder oog voor sociale en ecologische solidariteit. Wij beseffen al lang dat ook middenstanders en ondernemers best progressief kunnen denken. Brasschaat is minder zelfgenoegzaam dan het imago dat nu wordt hoog gehouden”.

     

     

     

    “Brasschaat 2012” kan de politieke verhoudingen in de groene gemeente grondig dooreen schudden en wil zich duidelijk op de kaart zetten als derde grote speler, nu burgemeester Dirk De Kort (CD&V) en  Jan Jambon (N.Va) tegenover elkaar komen te staan. “We moeten de vraag stellen waar we met Brasschaat naar toe willen. Een prestige-gemeente  of een beleid ten dienste van allen, waar iedereen zich thuis kan blijven voelen. Er is meer dan ooit plaats voor een verstandige, pragmatische progressieve partij in Brasschaat”, besloot Herman Lauwers.

     

     

     

    Het bestuur:

    Frank Bostyn, Steven Broos, Camilla Decleer, Ilya De Roey, Hugo Dirks, Inge Hermans, Peter Hubrechts, Herman Lauwers, Gui Rusch, Wim Van der Steen.

     

     

    11-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat: 115 deelnemers aan unieke gehandicaptensportdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vzw Sport Plus organiseert op donderdag 13 oktober haar jaarlijkse gehandicaptensportdag in Sportcentrum Centrum (Elshoutbaan 21).

    Tussen 10 uur en 15 uur kunnen zowel mentaal als fysiek gehandicapten een hele dag verschillende sporten zoals torbal, boccia, kinball, rolstoeldans, jiu-jitsu, rolstoelbasket, petrafietsen, boogschieten, rolstoelparcours en zwemmen uitproberen. Naast de verschillende sporten wordt er ook een sportieve fotozoektocht georganiseerd.

    Mytyl-instituut, Rotonde, DC De Piramide, DC Primavera en De 4 Notelaars werken mee aan dit project en zullen met in totaal een 115 deelnemers aanwezig zijn. Een record aantal deelnemers voor de Brasschaatse sportdienst.

    Deze sportdag is uniek voor de Brasschaatse instellingen aangezien het zowel voor fysiek als mentaal gehandicapte personen openstaat.

    meer info

    sportdienst | tel. 03 650 03 30 | sport@brasschaat.be

    10-10-2011 om 17:30 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berendrecht: dagmenu voor 8 euro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerder dit jaar kwam er een sporthal in Berendrecht. Zopas opende de aanpalende cafetaria. Vinnie Pellis (45) en zus Christiane (46) zijn de nieuwe uitbaters. "We willen meer zijn dan een gewone cafetaria. In de polderdorpen kan je niet op veel plaatsen lekker en betaalbaar eten. Daarom serveren we zeven dagen op zeven een dagschotel voor 8 euro en een dagmenu voor 12,5 euro. Er is ook een uitgebreide kaart", zegt Vinnie. De cafetaria is open van 10u tot middernacht. Broer en zus zijn niet aan hun proefstuk in de horeca toe. Aan de Botermarkt in Zandvliet baten ze ook Gildenhuis De Dry Claveren uit.

    info G.v.A.

    10-10-2011 om 11:25 geschreven door pim


    Categorie:berendrecht-lillo
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berendrecht: zwerfvuilopruiming uitgesteld
    "We hadden ruim op voorhand gepland om de voorbije zaterdag een opruimactie voor zwerfvuil te organiseren in het Opstalvalleigebied. Iedereen was gemobiliseerd, maar nood breekt weg. Op dezelfde dag vroeg men vrijwilligers om in de omgeving van het Stapperven op de Kalmthoutse Heide beheerswerken uit te voeren. Die waren dringend nodig omwille van de grote brand eerder dit jaar", legt Stefan Versweyveld van Natuurpunt uit. "Op de dag van de Natuur, zaterdag 19 november, roepen we onze vrijwilligers opnieuw samen. Dan gaat de grote opruimdag voor het Opstalvalleigebied zeker door", verzekert Versweyveld. Ook dan is er afspraak om 9u30 aan de plas aan het Kanaaldok, op de hoek van Zoutestraat en Sint-Jan Baptiststraat in Berendrecht.

    10-10-2011 om 11:19 geschreven door pim


    Categorie:berendrecht-lillo
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Schepen Adriaensen presenteert plan woonerf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De omgeving van de Sint-Cordulakerk wordt heringericht van aan de markt tot aan de begraafplaats.Het geheel wordt woonerf.

     

    “We zijn in januari 2008 met dit dossier gestart”, vertelt schepen Gerd Adriaensen (CD&V). “Zoals steeds zijn we ons licht eerst gaan opsteken bij de bevolking via enkele workshops. De riolering was zeer slecht, dus wisten we dat we de straat moesten openbreken. Als dat op de agenda staat, is het moment rijp om na te denken over de inrichting van de omgeving.”

     

    Er kwamen snel enkele krachtlijnen naar voor. De bewoners wilden het parkeerpotentieel behouden, de omgeving verkeersluw maken en een ontmoetingspleintje inrichten.

    Er werd uiteindelijk gekozen voor de formule van een woonerf.

     

    “Bij een woonerf is er een gelijkgrondse aanleg”, licht schepen Adriaensen toe. “Er zijn geen borduren of verhoogde voet- of fietspaden. De voetgangers en fietsers kunnen zich vrij bewegen. Er mag enkel geparkeerd worden op de aangeduide plaatsen en er is een maximumsnelheid van 20 km/u.”

     

    Er zal enkel autoverkeer mogelijk zijn van de Venstraat naar de Hendrik Consciencestraat. De vloer van De Kaekelaar zal worden doorgetrokken in de straat en aan de bibliotheek komt een autovrij pleintje. Recht voor de kerk wordt de poort geïntegreerd in het project.

    Aan de Hendrik Conciencestraat komen twee volwaardige fietspaden en ter hoogte van de toegang tot de woonerf komt er een verhoogd plateau. De zebrapaden en de bushalte zullen daarom wat opschuiven.

     

    De stedebouwkundige vergunning is verleend. Nu is het wachten op de offerte van de aannemers. De start van de werken is voorzien voor begin maart en ze zullen ongeveer vier maanden in beslag nemen. De kostprijs wordt geraamd 936.000 euro plus BTW, waarvan 651.000 euro ten laste komen van de gemeente.

     

    “Als deze infrastructuurwerken achter de rug zijn, dan rest ons in het centrum nog de herinrichting van de markt tot aan het rond punt aan de Kasteeldreef. Maar dat is een uitdaging voor de volgende legislatuur”, besluit schepen Adriaensen. 

    10-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem: Airtrack bij Hou ende Trou
    De turnvereniging Hou ende Trou uit Merksem heeft haar turners en turnsters getrakteerd op een leuke oefensessie op airtrack.



    08-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: interview burgemeester Avontroodt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Burgemeester Yolande Avontroodt (Open VLD) blikt terug op haar gemeentelijk engagement

     

    “Wat me meteen opviel, is dat er in Schilde – doorheen alle bevolkingslagen – veel mensen bereid zijn om zelf iets te doen voor de gemeente,voor de gemeenschap. Dat is een grote rijkdom”, stelt de burgemeester.

    Een balans opmaken over het gevoerde beleid is niet eenvoudig. Avontroodt redeneert niet in acties, maar in bewegingen.

    “Op het vlak van milieu en duurzaamheid willen we het groene in onze gemeente behouden. We moeten als lokale overheid ook zelf spaarzaam met energie leren omgaan. Daar moeten we nu de aanpassingen voor doorvoeren”, stelt de burgemeester.
    “

    “Op het vlak van ruimtelijke ordening moeten we de oude BPA’s omzetten in moderne RUPsen met toekomstvisie en rechtszekerheid. Er moet verder gewerkt worden aan een oplossing voor de zonevreemde woningen. De weekendzones krijgen een woonrecht met beperking van afmetingen. Het bedrijventerrein moet op punt gezet worden. Ook het kasteelpark, de sociale woningen en de dorpskernen krijgen de nodige aandacht. Samen met de universiteit van Antwerpen voeren we een woonbehoefte-onderzoek uit om zicht te krijgen op de verwachtingen voor 2030.”

    “Bij de openbare werken gaat het vooral om renovatie, riolering en fietspaden. Maar het gaat niet alleen om wat we doen, maar ook om hoe we het doen. Daarom hebben we de toets “minder hinder” ingevoerd.”  Avontroodt geeft geen opsomming van alles wat al is gerealiseerd, maar kijkt zoals steeds vooruit naar wat nog moet gebeuren. “We hebben het oude KBC-gebouw gekocht en willen er woord-, muziek- en tekenacademie samen in onderbrengen. We hopen rond dat nieuwe gemeenschapscentrum een bruisende kern te realiseren. En in ’s-Gravenwezel focussen we op de oude brouwerij en het oud-gemeentehuis.”

    “Bij sport spelen de clubs uiteraard een grote rol, maar we ondersteunen ook sterk de niet-club-gebonden sportbeoefening. In het kader van de lokale economie hebben we de winkelkernen verrijkt. We hebben de omslag gemaakt van run-shoppen naar fun-shoppen. En op het vlak van volksgezondheid vervullen we als gemeente een echte voortrekkersrol. Er loopt in onze gemeente het Vlaams proefproject rond darmscreening. We hadden ook onze eigen campagne rond borstkanker en we plaatsten meerdere automatische defibrillatoren”, besluit de burgemeester.

    Het gesprek zit erop. Yolande Avontroodt werpt een blik op de mailtjes die nog moeten beantwoord worden, op de telefoonoproepen die een reactie verwachten. Ze zit al in gedachte bij de dossiers die nog aan bod moeten komen. Ze draagt het verantwoordelijkheidsbesef zonder er onder gebukt te gaan. Maar ze wil de tijd benutten om haar bijdrage te leveren…en die moet wezenlijk zijn!

     

     

    08-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen eerste Fair Trade provincie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De provincie Antwerpen beantwoordt aan alle vooropgestelde criteria en mag als eerste in Vlaanderen de titel Fair Trade-provincie voeren.

     

    Omdat de Kalmthoutse trekkersgroep zich van meet af aan  volop achter het provinciale initiatief heeft geschaard, mochten zij als gastploeg de bekendmaking van de provinciale titel ondersteunen.
    Naast Kalmthout zijn ook Essen, Wuustwezel, Brecht, Malle, Zoersel, Wijnegem, Schoten en Stabroek in de regio al erkende Fair Trade-gemeente.

     

    “Het behalen van de erkenning was misschien nog wel de gemakkelijkste stap”, vertelt Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid. “Nu komt het er op aan om voldoende lokale producenten te motiveren om volgens de Fair Trade-principes te handelen. En ook bij de consument is er natuurlijk nog heel wat bewustwordingswerk. Al blijkt uit een studie dat intussen toch al 43 % van onze bevolking al minstens één keer een Fair Trade-product heeft gekocht. Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog een grote groeimarge is. Dit verhaal verbindt mensen en dat biedt toekomst voor iedereen”, besluit Inga Verhaert enthousiast.

    07-10-2011 om 20:22 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    05-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: Meet&greet per bustoer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jongeren ontmoeten elkaar op bustoer langs jeugdhuizen

     

    Op 14 oktober 2011 krijgen jongeren de kans om elkaar te ontmoeten dankzij een gratis bustoer tussen negen verschillende jeugdhuizen uit de Voorkempen. Van 20.00 tot 02.00 uur rijden voortdurend vier bussen op een traject tussen de gemeenten Brecht, Wijnegem, Schilde, Zoersel en Malle.

     

    De 'Meet & greet' is een organisatie van de jeugddiensten uit de verschillende gemeenten en hun jeugdhuizen, in samenwerking met het LOGO Antwerpen. Deelnemers krijgen een stempelkaart in het jeugdhuis vanwaar ze eropuit trekken. Bezoeken ze die avond minstens zes jeugdhuizen, dan maken ze kans op een gratis vat in hun favoriet jeugdhuis.

     

    Elk jeugdhuis heeft voor de gelegenheid een huisspel in elkaar gestoken. Bij JC Ahoy (Wijnegem) richten ze de aandacht op hun skotterkast en sjoelbak. Zoersel heeft drie jeugdhuizen, verspreid over de deelgemeenten. JH Joeniz (Sint-Antonius) pakt uit met beachvolley. Bij JH De Non (Halle) en JH Zoezel (Zoersel) staan respectievelijk een 'beerrun' en draaien aan het rad op het programma. JH Pivo en JH Pagode (Schilde) slagen er in de jongeren nieuwsgierig te maken met jeugdhuisspellen en een verrassingsact. In JH 't Jop (Sint-Job-in-'t-Goor, Brecht) organiseren ze op hun gloednieuwe locatie (Kattenhoflaan 102D) een bierproefavond met een cava-actie. JH Babylon (Westmalle) biedt nagelke klop en JH Malmejo (Oostmalle) pakt tot slot uit met bierbakduwen en traktorbandracen.

    05-10-2011 om 16:58 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Braembibliotheek legt kunstdweilen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Werken van Jan Fabre, Leo Copers en Luc Deleu komen vanaf 15 oktober naar de Braembibliotheek in Schoten. Daarmee krijgt Schoten de primeur in een nieuwe editie van het project 'Visite', waarin het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MHKA) kunstwerken uit zijn collectie ontleent aan cultuurcentra en bibliotheken.
    De Bic-dweilen van Jan Fabre komen centraal te liggen. De cultuurdienst van Schoten wil op deze manier aanklagen dat de broodnodige herstellingswerken aan de Braembibliotheek veel te lang op zich laten wachten. WimC

    05-10-2011 om 11:46 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Vredegerecht heeft het druk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vredegerecht van Schilde bestaat precies tien jaar. De lokale rechtbank voor Schilde, Wijnegem, Wommelgem en Borsbeek krijgt het alsmaar drukker. Tot 1 oktober waren er dit jaar al 1.245 nieuwe zaken op te lossen. Over heel het jaar worden dat er 1.750, tegen slechts 856 in 2010. Het aantal burenruzies blijft stationair rond de 50 per jaar, het aantal huurgeschillen, zowel woninghuur als handelshuur, zit daarentegen in de lift, net als bijvoorbeeld de onteigeningen en de aanstelling van voorlopige bewindvoerders van demente bejaarden.

    Sinds de start in 2001 zit het vredegerecht in een "voorlopige" behuizing achter de Muziekacademie aan de Turnhoutsebaan 202. Die behuizing is met haar 140 vierkante meter veel te klein, het wettelijke minimum voor een vredegerecht is 330 vierkante meter. Er is ook een personeelsprobleem wegens een langdurig zieke hoofdgriffier en een ontbrekende bediende, zodat drie mensen het werk van vijf moeten doen.

     

    05-10-2011 om 11:44 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!