Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Antiek en Interieur Den Ouden Overzet

    “HERFSTDAGEN”, DE IDEALE “OPENDEURDAGEN”… OOK TE MELSELE

     

    “Making guests feel welcome is not so difficult,

    Just make sure they feel at home...”

    Het seizoen van de vallende bladeren, paddenstoelen in het gazon, verlaten vogelnestjes... wordt u melancholisch ?  Wij ook en dat is normaal.

     

    De herfst is een seizoen dat je goede redenen geeft om meer tijd in je huis door te brengen.

    Mensen die veel belang hechten aan de inrichting van hun huis, die genieten van schoonheid, rust en kwaliteit, kunnen nu hun hartje ophalen tijdens de Open Deur Dagen van heel wat interieur zaken.

    Ook bij Antiek en Interieur Den Ouden Overzet, Grote Baan 238 te Melsele staan de deuren weer (figuurlijk in dit jaargetijde) open en worden de klanten met een hapje en een drankje welkom geheten.  En daarbij ontbreekt het ook dit seizoen bij deze grote speciaalzaak niet aan charme en klasse.

    De eigenaars trachten samen met hun klanten, het interieur op een hoger plan te tillen.  Daarvoor moeten deze wel de gebaande paden durven verlaten, tenslotte geef  je je huis een (nieuw) hart en ziel en je moet er kunnen onthaasten.  De klanten van deze zaak hechten dan ook erg veel belang aan de inrichting van hun huis, schoonheid brengt rust en kwaliteit in het leven.  Via hun interieur communiceren en vertellen ze wie er woont. 

    En voor de nieuwe bezoekers is de verrassing groot : inderdaad de zaak is véél uitgebreider dan je aan de (zes) vitrines ziet, achteraan zitten nog twee volledige afdelingen “verborgen” !

     

    De collecties bij Antiek en Interieur Den Ouden Overzet zijn dan ook eigenwijs.  Klakkeloos de trends volgen hebben zij in hun lange loopbaan nog nooit gedaan.  Uit de meeste nieuwe collecties houden zij telkens wel iets over, waarvan ze vinden dat het hun klanten kan behagen en past in de visie van de zaak.   En dat wordt dan gecombineerd met waardevolle antieke meubelen en decoratie stukken om de juiste sfeer te scheppen.

    Nieuw sedert eind 2010 zijn de gietijzeren radiatoren en baden op pootjes, die in combinatie met opgeknapte en aangepaste antieke en oude meubelen, je romantische dromen over een nostalgische maar toch praktische én betaalbare badkamer waar kunnen maken !

     

    Het aanbod antieke meubelen in o.a. massief eik en grenen is tevens sedert enige jaren uitgebreid met maatwerk meubelen in landelijke stijl (volledig naar/op je eigen maat en/of ontwerp), eveneens in massief eik en grenen.  Vanuit de ervaringen als gediplomeerde antiekhandelaars en -restaurateurs kunnen de zaakvoerders u in technisch en conceptueel opzicht bijstaan en begeleiden. 

    Een deel van de meubelcollectie ziet het levenslicht in de eigen ateliers en ook de restauratie van antieke meubelen gebeurt ter plaatse.  Inderdaad, zij restaureren niet alleen de eigen meubelen die te koop worden aangeboden, maar kunnen ook jouw eigen meubelen een ferme opknapbeurt geven.  Decaperen, zandstralen, schilderen, kleuren en/of boenen, patineren,… uw waardevolle  meubelen worden weer klaargestoomd om nog vele jaren mee te gaan.

     

    Daarnaast wordt ook nog een uitgebreid assortiment geschenk en decoratie artikelen aangeboden : tafellinnen, kussens, Boyds beren en poppen, verlichting, schilderijen, antieke siervoorwerpen in brons, marmer, porselein, terra cotta,... teveel om op te noemen.  Merknamen zoals Original Loom, Leda, Clayre en Eef, Flamant, Kingsbridge, Bellemond,… staan garant voor diversiteit en kwaliteit.

     

    Vergeet dus niet ook Antiek en Interieur Den Ouden Overzet een bezoek te brengen tijdens hun Open Deur Dagen op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november as, telkens van 13.00 tot 18.00 uur.  Let wel op : de week van 7 tot en met 10 november is de zaak gesloten om de kamers helemaal opnieuw  in te richten en in kerstsfeer aan te kleden !!!

    www.antiekeninterieurdenoudenoverzet.be   info@antiekdenoudenoverzet.be







    25-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:regionaal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen, Kalmthout en Wuustwezel organiseren fuifcongres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemeenten Essen, Kalmthout en Wuustwezel organiseren fuifcongres

    Fuiven zonder kater

     

    Op 19 november  organiseren de gemeenten Essen, Kalmthout en Wuustwezel in samenwerking met o.a. brandweer, politie, Jeugdhuis Govio en JACpunt een gratis fuifcongres voor alle fuif- en evenementorganisatoren. Als organisator kom je er ondermeer te weten hoe je een fuif in leven roept zonder er een financiële kater aan over te houden.

     

    Zit je in een jeugdvereniging, het vijfde of zesde middelbaar, een vzw, een jeugdhuis of een andere vereniging die een feestje of een evenement organiseert? Dan ben je van harte welkom in Jeugdhuis Govio in Kalmthout vanaf 09.00 tot en met 17.00 uur. (Dorpsstraat 1, 2920 Kalmhout).

     

    Workshops

    In een aantal workshops leer je er alles over: licht en geluid, politie en vergunningen, alcohol en drugs op fuiven, noodplannen opstellen, financiën en sponsoring en zelfs hoe je een affiche moet maken en nog veel meer!

     

    Inschrijven

    Er is een middagpauze met drank en broodjes voorzien, later volgt ook een panelgesprek met specialisten en een afsluiter per gemeente.

    Je dient wel vooraf in te schrijven via jeugd@wuustwezel.be voor woensdag 16 november.

     

     

    Meer informatie:

    Jeugddienst Essen, 03 670 01 32, jeugd@essen.be  

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem: Wereldpremiere kortfilm districtshuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wereldpremière kortfilm districtshuis

     

    Het districtshuis bestaat 50 jaar en werd vorig jaar opgenomen in de voorlopige lijst voor monumentale bescherming. Reden genoeg om de geschiedenis te filmen. Op woensdag 26 oktober om 19 uur gaat de kortfilm in wereldpremière in het districtshuis zelf.

     

    Het districtshuis krijgt wel vaker bezoekers over de vloer die heel erg geïnteresseerd zijn in het gebouw op zich en vooral in het interieur. De stijl van de jaren 60 werd op een prachtige manier uitgewerkt. En niet enkel het meubilair is de moeite waard, ook de houten elementen in het interieur zijn bijzonder.

     

    Hoog tijd dus om dit alles digitaal vast te leggen. Naast de beelden op zich werden er ook interessante interview opgenomen. De kortfilm werd een uitzonderlijk document en echt de moeite waard.

     

    Daarom nodigt het districtsbestuur iedereen uit voor de wereldpremière op 26 oktober om 19 uur in het Merksemse districtshuis. U kan deelnemen aan een korte rondleiding langs de mooiste plekjes van het districtshuis. Bijzondere gasten op deze avond zijn interieurontwerper Jan Van Puyvelde en regisseur Terenja Van Dijk.

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem zoekt 35 poëten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kleurrijke gedichten en foto’s gezocht

     

    Ziet u het wel zitten om uw eigen gedicht of foto tegen te komen in het Gemeentepark én in een mooie brochure? Doe dan zeker mee met de Merksemse ‘Week van de Poëzie’! Bezorg het district een gedicht of foto met als thema 'kleurrijk’  voor 1 november 2011.

    Van 23 tot en met 29 januari 2012 is het weer de Week van de Poëzie in Merksem en daarvoor gaat het district nog tot 1 november op zoek naar leuke foto's en toffe gedichten. De 35 beste en meest originele inzendingen krijgen nadien een plekje in een prachtige dichtbundel en in een heuse poëzieroute in het park tijdens de Week van de Poëzie.

     

    Haal uw inspiratie uit het thema 'kleurrijk'. Dit thema kan heel breed bekeken worden, denk bijvoorbeeld aan de mooie kleuren uit het dierenrijk, aan mensen van verschillende culturen of prachtige landschappen. Kortom, al de kleuren om ons heen komen in aanmerking.

     

    Alle inwoners van Merksem, leerlingen van Merksemse scholen en leden van Merksemse fotoclubs kunnen deelnemen aan de Week van de Poëzie door een foto (minimum 1 MB) of gedicht door te sturen naar de cultuurantenne voor 1 november 2011. Uiteraard verwachten we dat de werken die ingestuurd worden eigen werk zijn, duplicaten worden gediskwalificeerd. Vergeet zeker bij het doorzenden uw naam, geboortedatum en adres niet te vermelden.

     

    Wenst u meer informatie of kreeg u graag de flyer van de Week van de Poëzie? Aarzel dan niet en neem contact op met de cultuurantenne.

     

    Cultuurantenne Merksem

    tel. 03 338 72 71

    poezie.merksem@stad.antwerpen.be

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabroek: nieuw kruispunt voor Picolo
    Herinrichting kruispunt gewestweg N111 gedeelte Dorpsstraat/Laageind ter hoogte van het kruispunt Abtsdreef en het bedrijvencomplex Picolo. De werken zijn in opdracht van het Vlaams Gewest, Antwerpen.

    Start: woensdagmorgen 26 oktober 2011

    Duur: vermoedelijk 10 werkdagen

    De herinrichting van het kruispunt is in functie van de afslagstroken in beide rijrichtingen voor het bedrijvencomplex Picolo.

     Geplande werken:

    - verwijderen struiken en bomen

    - opbreken bestrating en funderingen

    - aanpassen riolering

    - aanleg nieuwe fundering

    - aanleg nieuwe bestrating in asfalt met 2 afslagstroken uit beide rijrichtingen op de gewestweg

    - plaatsen nieuwe signalisatie en wegmarkeringen

    Na inrichting van de werkzone is voor beide rijrichtingen (A12 en Stabroek dorp/Kapellen/Kalmthout) 1 rijstrook beschikbaar. Het doorgaand verkeer wordt geregeld met verkeerslichten.

    De meeste hinder wordt tijdens de spitsuren verwacht.

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berendrecht: bewonersgroep gaat bowlen
    Voor de derde keer gingen de buren van de Bewonersgroep HagelbergKAPEL te Berendrecht samen een avondje naar de WIMA-bowling.  Het initiatief kon ook nu weer op veel bijval rekenen, en het geeft aan dat de goede verstandhouding in de buurt Kapelstraat/Bosstraat/Steenovenstraat verder gaat dan de jaarlijkse Opsinjoren-evenementen.
    Op 18 december vindt trouwens de jaarlijkse eindejaarsfeest plaats in de Kapelstraat en de bewoners hebben ook nu weer een zelfgemaakte originele kerstversiering in petto.




    24-10-2011 om 15:31 geschreven door pim


    Categorie:berendrecht-lillo
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw fluoactie in Zoersel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vijfde fluoactie van start

    ‘De fluoactie’. Het begint stilaan een begrip te worden in onze regio. Voor de vijfde keer op rij organiseren de gemeenten Malle, Ranst, Schilde, Brecht, Zandhoven en Zoersel, de politiezones Voorkempen en ZaRa in samenwerking met de scholen uit onze regio deze campagne voor meer zichtbaarheid in het verkeer.

    Nieuw dit jaar is dat ook de basisscholen deelnemen aan de actie ‘Wij zijn graag gezien’, die start op woensdag 26 oktober. Heel wat basisscholen brengen de campagne die dag nog eens specifiek onder de aandacht aan de hand van een eigen actie, zoals een fluotocht door het donker met de nodige zaklampen en - uiteraard - fluokleding.

    veiligheidsmaand

    Onze zes Zoerselse basisscholen namen afgelopen maand bovendien deel aan de ‘veiligheidsmaand’, waarbij de leerlingen onder meer via een zichtbaarheidsspel spelenderwijs leerden hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer.

    beloning

    Naar aanleiding van de fluoactie maakt elk kind met een fluovestje aan - van eind oktober tot en met de paasvakantie - kans op een beloning. In deze periode zal de politie op geregelde tijdstippen leerlingen met én zonder fluovestje tegenhouden. Dragen dus, dat vestje!

    24-10-2011 om 12:07 geschreven door pim


    Categorie:zoersel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoersel: nieuw fietspaadje aan de Smissestraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel wat fietsers en wandelaars gebruiken de twee verbindingspaadjes tussen de Smissestraat en de Kerkstraat in deelgemeente Zoersel. Omwille van de voorbereidingen voor de bouw van het woonzorgcentrum zal er voortaan nog maar één verbindingspad gebruikt kunnen worden.

    Het paadje dat over het terrein van het woonzorgcentrum - gelegen op het braakliggend terrein tussen de Smissestraat en het Kermisplein - loopt, wordt afgesloten. Sinds gisteren, 20 oktober, is dat paadje niet langer berijdbaar. Onlangs werd dan ook het andere paadje, dat aan de zijkant van de werf loopt, vernieuwd.

    veilig oversteken

    Het vernieuwde paadje loopt naast het terrein van het woonzorgcentrum en sluit aan op het bestaande pad achter de chirolokalen en gaat zo tot aan de Bijl. Daar bereikt u de Kerkstraat. Om veilig over te steken, moet u vervolgens naar rechts fietsen/wandelen om aan de school het zebrapad te gebruiken. De kinderen die naar de Sint-Elisabethschool gaan, moeten dus een klein ommetje maken.

    Bij het fietspaadje langs de Bijl, passeert u langs een scherpe bocht. Kijk daar goed in de spiegel en hou er rechts aan, zo botst u zeker niet tegen een tegenligger.

    parkeerverbod Kerkstraat

    Er geldt eveneens een parkeerverbod in de Kerkstraat voor de parkeerplaatsen recht tegenover de toegang naar het Kermisplein. Eenmaal de werken aan het woonzorgcentrum starten, zullen de vrachtwagens via het Kermisplein de werf bereiken en daarom moet er voldoende plaats zijn zodat de vrachtwagens er hun bocht kunnen nemen.

    Kermisplein

    Alle fietsers en voetgangers moeten gebruikmaken van het nieuwe fiets- en voetpaadje dat langs de werf en achter het Kermisplein loopt. Voor de bewoners van het Kermisplein geldt daarop een uitzondering. Maar tijdens de werken zullen er vrachtwagens passeren over dat plein, dus wees er extra voorzichtig.

    24-10-2011 om 12:04 geschreven door pim


    Categorie:zoersel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoersel verbonden met Afrikaans Bohicon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op donderdag 20 oktober werd in het administratief centrum de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zoersel en het Afrikaanse Bohicon (Benin) ondertekend. Die ondertekening maakt de stedenband, die al een tijdje werd voorbereid, tussen beide gemeenten officieel!

    druk programma

    Eind juni trok een Zoerselse delegatie richting Benin en deze week zijn enkele delegatieleden van Bohicon (onder meer de burgemeester, eerste schepen, enkele raadsleden) op bezoek in onze gemeente. Zo leren zij op hun beurt ons, en onze werking, beter kennen. Ze hebben er al een druk programma op zitten, met onder meer een bezoek aan één van onze gemeentescholen, de bib, het administratief centrum, de technische dienst, psychiatrisch centrum Bethaniën, AZ St.-Jozef, Monnikenheide, ... Daarnaast maakten ze ook tijd voor een ontmoeting met onder andere de voorzitter van de jeugdraad en de leden van de wereldraad.



    officieel

    Dat het ‘klikt’ tussen beide besturen, blijkt uit de beslissing om nog deze week de samenwerkingsovereenkomst officieel te ondertekenen. Sinds gisteren hebben Zoersel en Bohicon dus een officiële ‘stedenband’ met elkaar. Dat betekent onder meer dat ze op bestuurlijk niveau nauw willen samenwerken en kennis en ervaringen willen uitwisselen, met als centraal actiepunt het versterken van het lokale bestuur en het verlenen van een betere dienstverlening in Noord en Zuid.

    24-10-2011 om 12:00 geschreven door pim


    Categorie:zoersel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandhoven heeft nieuwe ziekenwagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Officiële indienststelling Ziekenwagen Zandhoven

     

    Op maandag 17 oktober 2011 werd om 13.30u. Ziekenwagen Zandhoven officieel in dienst gesteld.

     

    Na het verdwijnen van Ambucare, de ambulancedienst uit Herentals, in Pulle moest opnieuw een oplossing gezocht worden voor het beruchte ‘zwarte gat’ in het 100-circuit in onze regio. Na de nodige selecties besliste de FOD Volksgezondheid in mei al om de standplaats in Zandhoven toe te kennen aan Het Vlaamse Kruis vzw. Het is de Afdeling Antwerpen Zuid die de standplaats zal uitbaten.

    Nadat een aantal obstakels en moeilijkheden overwonnen werden, werd de standplaats maandagmiddag officieel in dienst gesteld. De ziekenwagen is zeven dagen per week de klok rond bemand. Het Vlaamse Kruis doet hiervoor beroep op 3 vaste krachten en een groep gemotiveerde vrijwilligers.

     

    Als gemeentebestuur zijn we uiteraard verheugd dat snelle medische hulp opnieuw gewaarborgd wordt in onze gemeente en ook nog een stukje daarbuiten.

    24-10-2011 om 11:54 geschreven door pim


    Categorie:zandhoven
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandhoven: jobbeurs in De Populier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jobbeurs Zandhoven

    Pak uit met je talenten! Kom naar de Werkweek van 20 tot 27 oktober

     

    Tussen 20 en 27 oktober 2011 organiseert de VDAB samen met een aantal partners een hele week lang allerlei activiteiten die met werk te maken hebben. De gemeenten Zandhoven, Malle en Zoersel bundelden hun krachten en organiseren samen een jobbeurs in De Populier.  

     

    Op zoek naar een (nieuwe) job?

    Kom dan naar de jobbeurs op woensdag 26 oktober van 10 tot 16 uur! De jobbeurs in Zandhoven is de plek voor iedereen die op zoek is naar een (andere) job in de regio. Tientallen werkgevers uit de streek bieden honderden vacatures aan. Je kan tijdens de beurs rechtstreeks bij deze bedrijven solliciteren. Bovendien zal er een cv-stand zijn waar je terecht kan voor tips en advies voor de opmaak van je cv.

     

    Voor wie? Iedereen die op zoek is naar (ander) werk

    Wanneer? Woensdag 26 oktober 2011 van 10.00 tot 16.00u.

    Waar? De Populier, Populierenhoeve 22 – 2240 Zandhoven

    Meer informatie? PWA Zandhoven – Ann Heirstrate (03-410 16 48). Neem ook eens een kijkje op www.vdab.be/werkweek of ga langs bij je plaatselijke werkwinkel of VDAB-kantoor. Bel 0800-30 700 (elke werkdag van 08.00 tot 20.00u.)

    24-10-2011 om 11:52 geschreven door pim


    Categorie:zandhoven
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapellen: Vrouwen in een mannenwereld

    Persbericht Kunstplatform KAPPA vzw                            

    VROUWEN IN EEN MANNENWERELD

     

    Tentoonstelling

     

    Van 5 tot en met 13 november geven vijftien KAPPA-kunstenaars hun creatieve visie op “Vrouwen in een mannenwereld”. De tentoonstelling in Dienstencentrum ’t Bruggeske in Kapellen kadert in een project samen met andere plaatselijke verenigingen en wil de rol van de vrouw in de hedendaagse cultuur in de schijnwerper plaatsen.

     

    “Overal moeten vrouwen vechten voor hun rechten ! In eigen land stelt men vast dat er onvoldoende vrouwen zetelen in Raden van Bestuur (het glazen plafond),  dat er ongelijke lonen zijn tussen mannen en vrouwen (no equal pay),  dat de taken in huis niet eerlijk verdeeld zijn,  dat er op de honderdste Internationale Vrouwendag dit jaar nog veel eisen op tafel lagen.   Maar hoe is de situatie in het Zuidelijk halfrond ?  Hoe is het in het Oosten ?

    Bezinnen we ons hierover of draaien we dit blad gewoon om?,” dat is de boodschap waarmee Kunstplatform KAPPA naar de kunstenaars stapte, met de vraag om rond dit thema werken te creëren.

     

    Iets méér mannen dan vrouwen zorgden samen voor 28 werken, elk met hun eigen invalshoek. “Traditionele olieverfschilderijen, acryl, collages, installaties, foto’s en pastel – de kunstenaars gaan ook heikele thema’s niet uit de weg en laten de bezoekers nadenken,” aldus de KAPPA-stuurgroep, waar André De Nys de coördinatie van het zogenaamde ‘boerka-project’ op zich nam.

     

    De tentoonstelling is gratis toegankelijk van maandag tot donderdag tussen 10.00 en 17.00 u en op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 u tot 17.00 u

     

    Vrouwen in een mannenwereld

    Dienstencentrum ’t Bruggeske (1° verdieping)

    Hoevensebaan 12, 2950 Kapellen

    Organisatie: Kunstplatform KAPPA vzw





    24-10-2011 om 11:44 geschreven door pim


    Categorie:kapellen
    >> Reageer (0)
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Valkeniers wil Open-VLD in Schotense bestuursmeerderheid houden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Open-VLD Schoten heeft van haar BBQ gebruik gemaakt om Paul Valkeniers als lijsttrekker te lanceren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

    Open-VLD-schepen Els Empereur had zelf verzocht om dit keer niet het lijsttrekkerschap op zich te nemen. Paul Valkeniers stond in 2006 tweede op de lijst en heeft de nieuwe functie van voorzitter van de gemeenteraad tot ieders tevredenheid ingevuld. Bovendien heeft hij ook in het bedrijfsleven een zeer grote bestuurservaring. Toch positioneert Valkeniers zich niet echt als kandidaat-burgemeester.

    “We trekken naar de verkiezingen met de ambitie om het verlies dat we vorige keer moesten incasseren weer goed te maken. Maar we moeten realistisch zijn, de grootste partij zullen we niet worden. Bovendien doet de huidige burgemeester, Harrie Hendrickx (CD&V), het zeer goed. De vraag naar het burgemeesterschap lijkt niet meteen aan de orde. Wel willen we graag terug deel uitmaken van de bestuursploeg.”

    Valkeniers verwacht in 2012 een totaal ander verkiezingsscenario dan in 2006. “Toen was er een echte tweestrijd tussen Marie-Rose Morel (Vlaams Belang) en Harrie Hendrickx. Alle andere partijen vielen wat tussen schip en wal. Nu is Marie-Rose Morel er niet meer bij en Vlaams Belang heeft de wind niet meer in de zeilen. Aan de andere kant is er geen kartel meer tussen CD&V en N-VA. Er zal voor iedereen weer meer ruimte komen om zich te positioneren. En daar willen we graag gebruik van maken. Al blijft een grote gemeente als Schoten ook altijd wat onderhevig aan de nationale tendensen.”

    23-10-2011 om 17:12 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: N-VA maakt zich klaar voor campagne

    Veel volk op N-VA-kaas-en wijnavond

     

    De N-VA-kaas- en wijnavond zorgde voor een nokvolle Sint-Fillipuszaal.
    Schepen Maarten De Veuster was bijzonder trots. Minister Bourgeois gaf de aanwezigen toelichting bij de politieke actualiteit. Maarten De Veuster legde uit waarom N-VA in Schoten op eigen kracht naar de kiezer trekt. Maar beiden waarschuwden het publiek voor te grote euforie. "Zorg voor een sterke lijst met bekwame mensen, geworteld in de Schotense gemeenschap. Werk hard aan een goede campagne. De nationale opiniepeilingen mag je niet zomaar naar het lokale niveau overhevelen. Iedere stem moet verdiend worden", gaf Bourgeois zijn achterban mee.
    Een delegatie van CD&V met voorzitter Erik De Block en schepen Luc Van Gastel was op de N-VA-avond aanwezig.
    N-VA-volksvertegenwoordiger Jan Van Esbroeck bracht eveneens een bezoek aan de kaas- en wijnavond.









    22-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Braembib krijgt 1.100.000 euro voor restauratie

    Vroeg Sint-Niklaasgeschenk voor Braembibliotheek

     

    Vlaams minister van Erfgoed, Geert Bourgeois (N-VA), bracht een onverwacht bezoek aan de Braembibliotheek van Schoten. Hij werd er rondgeleid door bibliothecaris Lut Roelens, schepen van Cultuur Kurt Vermeiren (sp.a), schepen van Financiën Vera Smets (CD&V), schepen van Patrimoniumbeheer en Dienst der Werken Luc Van Gastel (CD&V) en schepen van Toerisme Maarten De Veuster (N-VA).

    Minister Bourgeois betoonde niet alleen zijn grote interesse voor het bouwwerk, hij bezorgde de gemeente ook 1.100.000 euro subsidie voor de restauratie. Daarmee is 60% van de kosten afgedekt. Er wordt nog 20 % door de provincie voorzien zodat de gemeente zelf voor 20 % van de financiering moet zorgen.

     

    Minister Bourgeois: “De restauratieplannen respecteren de visionaire betrachting van Braem. De bibliotheek voldoet vandaag niet langer aan de eisen van hedendaags bibliotheekgebruik. De oplossingen voor de bouwfysische problemen (onder meer betonrot) zullen zo weinig  mogelijk zichtbaar zijn voor de bezoeker, om het concept van Braem niet te schaden. De koepels en vloerbekleding worden vernieuwd, de toegankelijkheid verbeterd en de brandveiligheid verhoogd. De vijver en de haardhoek krijgen opnieuw hun initieel belang, de leesschelp wordt opgewaardeerd.”

     







    22-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging 24/10 Brasschaat kiest kinderburgemeester
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    weldra een nieuwe kinderburgemeester

     

    De eedaflegging van de kindergemeenteraad vindt plaats op maandag 24 oktober om 16.45 uur in de raadzaal (Bredabaan 399, 3e verdieping). Die dag wordt de kinderburgemeester 201-2012 verkozen.

     

    Vanaf je achttien jaar mag je om de zes jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen mee beslissen wie er in de gemeenteraad zetelt. Ben je jonger dan achttien dan kan je reeds van je laten horen via de jeugdraad. Maar ben je jonger dan twaalf dan word je vertegenwoordigd door anderen, door niet-leeftijdsgenoten.

    Hiervoor is er in Brasschaat sinds januari 2005 een kindergemeenteraad opgericht. De afgevaardigden van de kindergemeenteraad worden elk schooljaar verkozen uit leerlingen van de derde graad van alle Brasschaatse basisscholen. De inspraak van deze kinderen beperkt zich niet alleen tot het domein van het jeugdbeleid maar strekt zich uit over alle domeinen. Tijdens de verschillende vergaderingen komen thema's als verkeersveiligheid, milieu, speelpleinen, kinderrechten,... aan bod, telkens bekeken vanuit het standpunt van de kinderen zelf.

    De raad is samengesteld uit kinderen van het 5e en 6e leerjaar van elke Brasschaatse school. Ze worden verkozen als vertegenwoordigers van hun school en leggen in het begin van het schooljaar de eed af bij de burgemeester.

     

    Aansluitend om 18 uur worden de kinderen die hun broertje dit voorjaar redden uit een beerput in Frankrijk in de bloemetjes gezet. Broertje Milo (10) viel in april in een beerput tijdens een familievakantie in Frankrijk. Dankzij het kordate optreden van broertje Senne en nichtje Kirsten kon hij gered worden.

     

    22-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    Tags:aankondiging 24/10 Brasschaat: nieuwe kinderburgemeester
    >> Reageer (0)
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: veel volk op sterrenwandeling

    Ruim 230 deelnemers aan landschaps- en sterrenwandeling

     

    Ter gelegenheid van de nacht van de duisternis werd in Brecht op zaterdag 15 oktober 2011 een wandeling georganiseerd in en om het natuurgebied Kooldries-Hoofsweer. En dat zullen de inwoners van Brecht en omstreken geweten hebben: ruim 230 mensen namen deel aan een boeiende wandeling door een prachtig stukje natuur om onderweg de tijd te nemen om tijdens deze donkerste nacht van jaar de sterren te bewonderen. 

     

    De tocht eindigde op een hoeve waar het erf  was omgetoverd in een feeëriek spektakel met kaarslicht en vuurkorven. Last but not least konden de deelnemers door twee telescopen de maan en Jupiter ‘van dichtbij’ bewonderen. Het was een gezellige drukte waar de innerlijke mens zich kon zich versterken met een heerlijk warm soepje of iets fris voor de dorstigen onder hen. Hoe het met minder licht minstens even aangenaam kan zijn, hebben deze avond de organisatoren bewezen, dank aan: astronomievereniging Asterion, Natuurpunt, Regionaal Landschap De Voorkempen en de gemeente Brecht.









    20-10-2011 om 22:17 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: Jurgen Van Osselaer lijsttrekker Open VLD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het bestuur van Open Vld-Wijnegem heeft zich unaniem uitgesproken over de kandidatuur van Jurgen Van Osselaer, als lijsttrekker voor Open Vld, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012.

    Jurgen Van Osselaer (37), zaakvoerder, gehuwd met Ann Van Grimberge en papa van Tine, zetelt reeds sinds 1995 in de Wijnegemse gemeenteraad. Sinds 2007 is hij tevens schepen (de eerste liberale schepen in Wijnegemse geschiedenis) bevoegd voor cultuur, ruimtelijke ordening, milieu, lokale economie en werkgelegenheid.

    Jurgen Van Osselaer: De afgelopen 5 jaar is er veel werk verzet. O.a. uitbreiding van de culturele infrastructuur met zaal Lazaret en bijkomende parking, bescherming van industrieel erfgoed via het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Ardea’ en de groene gordel ten noorden van Wijnegem via het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Kasteeldomeinen’. Tevens werd er voor de eerste maal communicatie opgestart tussen de handelaars van de kern van Wijnegem en de handelaars van het Wijnegem Shopping Center, via de oprichting van een Raad voor Lokale Economie. De bouw van een nieuw woonzorgcentrum en ocmw, het kinderdagverblijf ’t Speelnestje, goedkoper zwemmen voor de Wijnegemnaar en renovatie van het zwembad ’t Ondiep, heraanleg van o.a. Merksemsebaan en Koolsveldlaan zijn nog enkele verwezenlijkingen van deze legislatuur, maar de kers op de taart is toch het Masterplan voor de hertekening van onze dorpskern.

    ‘Verder werken’, zal dan ook de kernboodschap worden van onze campagne. Naast de concrete invulling van het masterplan, zullen ook de projecten van sociale woningbouw (Merksemsebaan en Salvialaan) uitgewerkt moeten worden. Ondanks de financiële crisis, vraagt Open Vld, net als 5 jaar geleden, geen lastenverhoging via onroerende voorheffing of personenbelasting voor de Wijnegemse burger.

    Naast de gemeentelijke initiatieven wordt Wijnegem tevens geconfronteerd met gemeenteoverstijgende bouwwerken (met grote impact) zoals de eventuele bouw van een nieuwe sluis, verhoging (en vervanging) van de brug en de ondertunneling van R11/A102, waar Open Vld-Wijnegem zeer alert zal reageren om de belangen en de leefkwaliteit van onze inwoners te verdedigen.

    20-10-2011 om 21:19 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Strijd tegen lusteloosheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TAI CHI - QIGONG

    Moe, lusteloos, nood aan beweging ?

    Gratis eerste les op 7, 9 en 10 november

    Inschrijven niet nodig kom in losse kledij en platte binnenschoenen

    Twijfel je welke les je het meest bevalt, doe voor beide een proefles ! Tai Chi is een vloeiende zachte meditatieve bewegingsvorm die om de 2 weken vordert. Qigong zijn gezondheidsoefeningen die de energie van het lichaam stimuleert.

    MINDFULNESS

    Stress, piekeren, slaapproblemen?

    Praktische training in kleine groep van 6 weken start 14/11 van 19.30u-21.30u

             Plaats: Bieshof te Schilde Kerkplein

    Maandag schilde

     

    Dienstencentrum

    9.15u Qigong

    Schoolstraat 44 Schilde

    10.15u Tai Chi

    Woensdag schoten

     

    Dienstencentrum Cogelshof

    9.45u Qigong

    Deuzeldlaan 49 Schoten

    10.45u Tai Chi

    Donderdag schilde

     

    Dienstencentrum Schoolstr. 44

    9.15u Tai Chi

     Wonderwijzer Kleinveldweg 2A

    20u Tai chi

     

    Voor meer info bel 0473 90 00 62 of mail gracia@gracia.be

    20-10-2011 om 20:53 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxim Willem maakt eigen Zuiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maxim Willem en Jim Meeusen hebben gisteren samen de Zuiddag doorgebracht. Maxim zit normaal op de schoolbanken bij en Jim is zaakvoerder van Meeusen Vastgoed in Schoten.

     

    “We zijn vandaag met 10.000 Vlaamse leerlingen een dag aan het werken. En de opbrengst, minimaal 40 euro per leerling, gaat naar een project in Tanzania, via de Belgische ngo Trias”, vertelt Maxim Willem. Om die 40 euro te realiseren, gaan de leerlingen een dag werken. “De organisatie van de Zuiddag geeft veel informatie op de website en we kregen op school ook veel ondersteuning van Charlotte Snoeks, maar ik heb uiteindelijk zelf een werkgever gezocht waar ik een dag aan de slag kon.”

     

    Maxim is geboeid door de job van immobiliënmakelaar. Hij wou die branche graag eens een dag van binnenuit ervaren. “Je voelt ook aan de vragen die hij stelt, dat Maxim echte belangstelling heeft”, vertelt vastgoedmakelaar Jim Meeusen. “We hebben voor hem een dagprogramma opgezet zodat hij met verschillende aspecten van de job in aanraking kwam. We maakten een prijsvaststelling voor een ruwbouw. We onderhandelden over de verkoop van een horecazaak en we presenteerden een woning aan een potentiële koper. De mensen vonden het wel fijn dat Maxim erbij was.”

    “Ik heb gemerkt dat er hard moet gewerkt worden, want er is veel concurrentie in de sector”, vertelt Maxim Willem. “Maar na vandaag ben ik er nog meer van overtuigd dat ik in de immobiliënwereld wil werken.”

    “Eigenlijk was het vandaag drie keer bingo”, besluit Maxim, “ik lever een bijdrage voor het goede doel, ik ontdek mijn toekomstige job en ik zit een dag minder op de schoolbanken.”

     

    20-10-2011 om 20:40 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!