NIEUWE MIJLPAAL. MEER DAN 162.570.000 BEZOEKERS Met mijn sites heb ik tot 1 mrt. 2012 een mooi aantal bezoekers gehad namelijk meer dan 162.570 Hieronder een overzicht per site.
Ook Miep kreeg op 28 april 2008 ook een koninklijke onderscheidng. Op de foto hierboven spelt de burgermeester van Moordrecht de medaille bij Miep op. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar gedurende 25 jaar vrijwilligerswerk bij en voor ouderen en gehandicapten
ook onze vijf kleinkinderen : Keetje, Tobi, Wouda, Bertus en Didi waren bij dit feestelijk gebeuren aanwezig. ze zijn erg trots op hun oma.
Miep en Theo hebben nu beiden een onderscheiding gekregen; Theo in 1996 in s'Hertogenbosch bij het 50 jarig bestaan van de Gehandicapten Organisatie Nederland (GON) voor zijn diverse bestuursfuncties en Miep op het Gemeentehuis in Moordrecht
De toespraak van de burgremeester van Moordrecht tijdens de uitreiking van de onderscheiding aan Miep Peters
De Kleinkinderen van Miep waren hier, net als in 1996 bij Theo, er allemaal weer bij en trots op hun oma.
Een interessant adres?
Koninklijke onderscheiding
ridderorde
30-05-2005
KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING
Deze onderscheiding heb ik gekregen voor 42 jaar vrijwilligerswerk in de gehandicaptenorganisatie GON. De onderscheiding is uitgereikt door de burgermeester van mijn woonplaats in 1996, tijdens het feest in 's Hertogenbosch vanwege het 50-jarig bestaan van de GON. In de gigantische hal van dit provinciehuis zaten 1400 gasten uit heel Nederland. Hier volgt de 'letterlijke' tekst van de burgemeester van toespraak bij de uitreiking;
Geachte heer Peters, mevrouw Peters, familieleden, dames en heren. Het verheugt mij zeer mijnheer Peters dat ik u, als nieuwe burgermeester van Moordrecht toe mag spreken op deze, voor u en uw vereniging bijzondere feestelijke dag. Daar is natuurlijk een reden voor en aan het slot van mijn toespraak zult u dat begrijpen.
Mijnheer Peters, Van jongs af aan toonde u zich betrokken bij het wel en wee van mensen. Dat uitte zich al in de jaren vijftig toen u als vrijwilliger actief werd bij de Nederlandse Katholieke Invalidenbond Sint Liduina. Als kruidenier, later als supermarkteigenaar liet u uit mededogen met kansarme mensen vaak "gratis" artikelen de deur uit gaan, dat zegt iets over uw betrokkenheid. Na de verkoop van de supermarkt was u werkzaam bij de Streekschool Rijnmond-zuid. U zette uw ervaring in ten behoeve van jonge mensen in de detailhandel. Door uw inspanning werd de school toegankelijk gemaakt voor gehandicapten zodat zij daadwerkelijk aan het onderwijs konden deelnemen. Naast uw beroepsmatige inzet bleef u al die tijd, als vrijwilliger, maar ook bestuurlijk actief. Eerst bij de Nederlandse Invalidenbond Snt. Liduina afdeling Rotterdam, later bij de Gehandicapten Organisatie Nederland de GON. Ik noem een van uw vele belangrijke activiteiten; het organiseren van vakantieweken voor een grote groep chronisch zieken en gehandicapten. Nadat u in 1992 gebruik maakte van de VUT ging u niet rusten, in tegendeel, nog meer tijd zette u in voor mensen met een handicap. U werd lid van het hoofdbestuur van de Gehandicapten Organisatie Nederland, nadat u het voortouw had genomen om de verdeelde GON-afdelingen in het land op één lijn te krijgen. Bestuurlijke problemen ? U zette uw schouders er onder en oplossingen kwamen in zicht. Op uw initiatief werden veel belangrijke zaken landelijk aangepakt en werden cursussen opgezet voor gehandicapten om hun medegehandicapten te kunnen helpen en ondersteunen bij het nastreven van hun belangen. Dit alles bleef natuurlijk niet onopgemerkt. U werd voorgedragen zitting te nemen in het bestuur van de Gehandicaptenraad, een federatie van ruim 70 organisaties en instellingen van allerlei handicaps en ziekten. Daar heeft u het initiatief genomen om in Nederland te komen tot een landelijk dekkend netwerk van hulp- en dienstverleners door alle adviseurs, sociaal consulenten van de GON maar ook van de Algemene Nederlandse Invalidenbond (ANIB) en de betaalde krachten van de de bureau's van sociale raadslieden in een netwerk bij elkaar te brengen, opdat de beschikbare menskracht zo optimaal mogelijk ten dienste van gehandicapten en chronisch zieken benut wordt. Samenwerking staat centraal in uw denken. Een voorbeeld daarvan is ondermeer het uitbrengen van het maandblad Aanzet, nu het best en breedst verspreide blad voor gehandicapen en chronisch zieken in Nederland. Ik heb mij laten vertellen mijnheer Peters dat u op alle niveau's de rol van "luis in de pels" vervult om de mensen om u heen zo dicht mogelijk bij de concrete problemen van mensen met een handicap of ziekte te houden.
Mijnheer Peters uw levenslange maatschappelijke verdiensten zijn moeilijk samen te vatten. maar kernwoorden zijn m.i. onbaatzuchtigheid, mededogen, inzet, betrokkenheid en kwaliteit als vrijwilliger, als bestuurder en ook in uw beroep.
Mijnheer Peters, Als erkenning van uw buitengewone verdiensten, voor uw immer aanwezige inzet voor gehandicapten en chronisch zieken, heeft het hare Majesteit de Koningin behaagd U, bij Koninklijk besluit te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ik stel het zeer op prijs de versierselen behorende bij deze onderscheiding op te spelden.
Van harte proficiat.
Ik zal er geen doekjes om winden maar ik had tranen in mijn ogen van geluk, of waren het tranen van ontroering? Ik weet het niet! Theo, het boeffie uit Delfshaven, geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Ik kreeg deze onderscheidng voor werk dat ik altijd als volkomen normaal had beschouwt.
Had mijn moeder dat eens mee kunnen maken . . . . !
Hier volgt de speech die de burgermeester van Moordrecht uitsprak bij het uitreiken van de Koninklijke onderscheidng aan Miep Peters:
Geachte aanwezigen,
Van harte welkom in de raadzaal van ons gemeentehuis.
Sommigen van staat vanmorgen een leuke verrassing te waxhten. Een verrassing die hoort bij de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin die aanstaande is.
In het kader van koninginnedag worden jaarlijks lintjes uitgereikt aan personen die dat verdiend hebben. Ik kan u vertellen datr we vandaag twee mensen in ons midden hebben die zeker een lintje verdiend hebben .
Twee gedreven mensen, Mansen die met passie. Met het hart op de juiste plaats. Twee mensen die zich belengeloos inzetten om "niet"voor anderen en daardoor van grote waarde zijn voor onze samenleving
Mensen die zich vele uren hebben ingezet, de ruimte kregen van hun partners en daarom straalt een onderscheidng ook af op de partners.
Mensen waar Moordrecht trots op is
Ik wil hen graag persoonlijk toespreken, ik begin bij mevrouw Wilhetlmina Cornelia Peters-Moerkens.
Geachte mevrouw Peters,
Sinds 1985 zet u zich in voor ouderen en gehandicapten binnen en buiten Moordrecht. Van 1985 tot 2003 bent u staflid geweest van de Gehandicapten Organisatie Nederland afdeling Rotterdam. U begeleide twee maal per jaar lichamelijk gehandicapten tijdens hun vacantieweken. U ondersteund de gehandicpaten met verzorging aan bed en in het algemeen. Ook hield u wekelijks een telefonisch spreekuur.
Na 1985 heeft u, door u in te zetten voor diverse andere organisaties, gehandicapten en ouderen op versvhillende terreinen geholpen en bijgestaan. Deze activiteiten vinden nog steeds plaats.
Hierbij kunt u denken aan activiteiten zoals ondersteuning bij hulpaanvragen door middel van huisbezoeken, het invullen van formulieren het aanvragen van uitstel voor betalingen, het beoordelen van toe- en afwijzingen van voorzieningen, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en aanslagen Hoogheemraadschap. Hulp bij belastingaangifte, advies bij plaatsing in verzorgende leefomstandigheden, voorlichting geven in verzorgingshuizen over de wetgeving voor gehandicapten en zeker niet minder belangrijk... het dagelijks bezoeken van gehandicapten en ouderen.
Ook nam u deel aan vergaderingen op Provinciaal niveau.
Maar niet alleen in georganiseerd verband maakt u zich dienstbaar voor de samenleving, Ook op persoonlijk vlak zet u zich vol overgave in voor ouderen en gehandicapten.
In 1993 was u oprichtster van de Stichting: Platform voor ouderen en gehandicapten Moordrecht (POGM), to 2003 bent u voorzitter geweest van deze stichting.
U heeft zich sterk gemaakt voor ouderen en gehandicapten door onder andere het houden van spreekuren voor deze doelgroep en het geven van voorlichting op basisscholen in Moordrecht om de beeldvorming van de jeugd met betrekking tot gehandicapten te verbeteren.
U heeft met goed gevolg deelgenomen aan cursussen Gemeentewijzer en sociale Dienstbaatheid waardoor u in staat was goede en deskundige informatrie te geven aan raadsleden en commisieleden van de gameente over het vaststellen van de -Wet voorzieningen Gehandicapten- de WVG.
en de gemeenteverorderingen daarvan.
De invoering van de wet -Maatschappelijke onderstuenig- Heeft wettelijk bepaald dat er een WMO-raad moest worden ingesteld. De werkzaamheden van het platform zijn hierdoor door het grotendeel door de WMO-raad overgenomen. Een mooi moment voor ons om uw jarenlange vrijwiliige inzet te waarderen.
Geacht mevrouw Peters,
Vele jaren heeft u zich op vrijwillige basis en metveel betrokkenheid ingezet voor ouderen en gehandicapten in onze samenleving zowel binnen als buiten Moordrecht.
Daarom heb ik vandaag dan ook de eer, ui mede te delen dat u:
WILHELMINA CORNELIA MOERKENS
geboren op 28 maart 1934 te Rotterdam, bij Koninglijk besluit van 20 november 2007 , nr. 07.003778, bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Van harte gefeliciteerd!
Graag wil ik nu de versierselen bij u aanbrengen.
noot van de redactie: lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen
Ook Miep Peters kreeg op 25 april een koninklijke onderscheiding. In het gemeentehuis van moordrecht, haar woonplaats werd het versiersel, behorende bij de onderscheiding door de burgemeester opgespeld. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar werk, gedurenden ruim 30 jaar voor gehandicapten en ouderen. In Moordrecht richtte zij met de ingang van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) een platform op om de gemeente te adviseren bij de uitvoor van deze wet. Op gemeentelijk niveau was er geen raadslid in Nederland bekend met de situatie waarin de gehandicapten en de ouderen in verkeerde. Als je niet in een rolstoel zat was je ook niet gehandicapt !! Er lag voor Miep, opgeleid als Sociaal Consulent een gegantische taak op haar te wachten. Zij werkte als vrijwilliger keihard om mistoestanden aan de kaak te stellen en te zorgen voor een betere leefsituatie voor haar doelgroep. Nu in 2008 is zij daar nog steeds actief mee. En de toestand van en voor de gehandicpaten in Nederland is met de invoering van de Wet Bestuurlijke Ondersteuning (WBO), die door de gemeenten worden uitgevoerd al weer verslechterd.
De kleinkinderen van Oma miep waren er, net als bij Theo in 1996, er allemaal weer bij en trots op hun oma.
TEKST WILHELMUS (Nederl. volkslied
eerste couplet: Wilhelmus van Nassasouwe ben ik, van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een prinse van Oranje ben ik, vrij, onverveerd. den Koning van Hispanje heb ik alijd geëerd
zesde couplet: Mijn schild ende betrouwen zijt gij, o God mijn heer, op U zo wil ik bouwen. Verlaat mij nimmermeer. Dat ik doch vroom mag blijven, uw dienaar allerstond, De tirannie verdrijven die mij mijn hart door wondt.