Ik ben Rony, en gebruik soms ook wel de schuilnaam facteurke.
Ik ben een man en woon in wachtebeke (belgie) en mijn beroep is postbode.
Ik ben geboren op 02/11/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: boogschieten,vissen,mijne pc.
Voor ik huwde werkte ik in de horeca.
Ik heb dan ook een diploma van restaurateur.
Ik heb dit niet verder gedaan omdat de uren te onregelmatig waren en ik ook nie veel thuis was anders.
dit is 1 van de dingen die ik niet kan laten,anders een karakter om u tegen te zeggen
dit is een van mijn dagelijkse bezoeken, mijn moeder bezoeken in het rusthuis
Ook mijn schoonmoeder verblijft in hetzelfde rusthuis, weten dus altijd waar naartoe als we het rusthuis bezoeken.
Jongste dochter Nathalie, met lady als aandachtige toeschouwer
Andere schoonzoon (ook Danny), aan het werk tijdens een optreden
hier enkele foto's van mijn ronde
hier enkele foto's van de boten kijk dagen in Oostende, met bovenaan de Mercator
Rheinklang Mannheim
Ook het vrouwke en lady waren van de partij op de fietstocht op 21 juli
Hier enkele foto's van de safarkes markt.
de wereld tentoonstelling da was wat in onze jonge tijd.
Jelle's papa die serenade geeft in de kerk op zijn doop. Echt dit ontroerde verscheidene mensen .
Hier staan ze dus. De foto's van de expo andere volgen.
facteurke's plaatske
08-03-2009
Naar de stoet.
Vandaag mee Jelle en zijn ma naar de carnavalstoet geweest. Meer voor zijn ma om er eens uit te zijn. Robbe heeft nog altijd zeer veel last van reflux. En houd ze dus iedere nacht wakker. Hij heeft ondertussen al 6 soorten andere voeding gekregen. En al bij een osteopaat geweest. Hopelijk betert dat vlug. Deze wagen is gemaakt door mijn vrouw haar petekind. Wilde diene natuurlijk eens zien.
Het vliegplein van Moerbeke-Waas. Dit werd gebruikt in de oorlog. Nu woonde er wat verder iemand en stond aan zijn deur. De kanten van het vliegplein rookte het en er vroeg hem iemand wa scheelt er ginder. Awel zei hij der is ne vlieger beneden gevallen. Na verloop van tijd passeerde er tamelijk wa volk. Doeme zei het zal toch waar zijn hij sprong op zijne velo en ging ook naar de brand gaan kijken.
Paardenvlees was tot ver in de 20 eeuw het vlees voor de arme man. In en rond arbeiderswijken deden paardebeenhouwers gouden zaken. Het vlees kwam van kwam van oude versleten paarden van boerderijen,de Antwerpse haven en steenkolenmijnen aangevuld met importvlees uit Amerika.Ook in Lokeren,dat rond de eeuwwisseling veel armoede en werkloosheid kende,groeiden enkele beenhouwerijen uit tot kleine paardenvlees verwerkingsbedrijven. Zij bereiden onder meer verse en gedroogde paardenworsten,Boulogne,gerookt paardevlees. Recept verse paardenworsten.
Ajuin en selder aanstoven. Gepelde tomaten derbij doen en laten opstoven. De paardeworsten er opleggen en overgieten mee water. Laurierblaadjes . Na 2 uur in de worsten prikken tot ze open scheuren. Mosterd derbij doen en kruiden mee peper en zout. Beetje tabasco derbij doen. Saus binden mee een bindmiddel. In magere tijden was dit een voedzame maaltijd.
Robbe en zijn ma stellen het goed. Robbe heeft echter wa kleine probleempkes mee zijn darmke's. Dit schijnt normaal te zijn volgens de dokter bij pas geborene. Namelijk wennen aan de voeding. Jelle had daar ook problemen mee. Heeft daar zelfs een week voor in de kliniek geweest. Maar enfin is allemaal opgelost geraakt. Jelle ging deze week bij zijn mama en zag daar ne turkse man in zijne peignoir en zei dag kerstman. Zijne pa moest natuurlijk op tong bijten van het lachen. Waar haalt hij het?
Facteurke. Heeft nu even weinig tijd om op bezoek te gaan in bloggenland. Wegens het overlijden van schoonmoeder. Wilde dit jullie even melden. Groeten.
Sinterklaas is bij de pepé en de memé geweest voor Jelle. Denk dat da manneke nie wist wat hem overkwam. Moest op ne post of 4 achter zijne sinterklaas gaan. Jarne daar en tegen moet de zijne nog komen halen. Zijn zuster had een opstoot van reflux. Hopelijk is dit rap opgelost.
Benodigdheden. Porei. Selder. Wortelen. Aardappelen. Rapen. Pastinaak (pasternokkel) geeft de goede smaak aan de hutsepot. Spruiten. Savooi. Bouillon blokjes. Varkensribben ( men kan der natuurlijk ook nog ander vlees in doen welke verschilt van streek tot streek) Worst-Hammeke-Soepvlees.
Hier in de streek regelmatig genuttigd. (smoulle). Benodigdheden. 1 liter melk. boter 30 gr. 8 lepels suiker. 1 pak rijstgriesmeel. 1 ei. Bereiding. Boter eerst en vooral een bakvorm in. Kook de melk-boter en suiker. Als dit kookt doe er het rijstgriesmeel bij. Haal van het vuur en doe er een eierdooier bij. Doe alles in de bakvorm. Wrijf mee klontje boter zachtjes over het oppervlak en bestrooi lichtjes met suiker. Bak in de oven.
Het is ver winter dus een recept van een wintergerecht.
Benodigdheden: Varkensribben-wortelen-ajuin-aardappelen-thijm-laurier-kruiden-1 bouillon blokje. Bereiding. Bak de varkensribbetjes mooi bruin. Doe daarbij de wortelen en een gesnipperde ajuin. Kruiden-bouillonblokje. 1-tas en half water. Dek schijf af mee een natte handdoek zodat gene damp uit de ketel kan ontsnappen en laat half uur op een zacht vuurtje pruttelen. Na half uur doet ge daar de aardappelen bij en terug goe afdekken en laten verder pruttelen. Als alles gaar is dien op. Blijft wel lang heel goed warm. Smullen dan maar.
Binnen een paar dagen terug op stap in bloggenland. Ik ben bezig mee een nieuwe pc aan het installeren. Tot binnen een paar dagen dan. Groeten. Facteurke
.Vandaag en ondanks het mistige weder. En de nieuwe machinerie. De boer met zijn trouw viervoeters aan het werk. Misschien 1 der laatste van een uit stervend ras?
Op één van de nog weinige mooie dagen even weesten genieten. In het provinciaal domein. Zoals hieronder geschreven maar een goe 4km van bij de pépé. Dus even komen ravotten in de grote Tu tuin.