Gezondheid
Inhoud blog
  • Tumoren en gezwellen in het hele lichaam, hernia.
  • Prostaatproblemen, prostaatkanker, P.S.A.
  • Chronische ziekten.
  • Zuurstof, ademen, kanker, milieu. Vervolg.
  • Chronische pijn, bijwerkingen van medicijnen, krampen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tips voor een goede gezondheid.
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoordpijn, Migraine, Maagproblemen.
    Bij hoofdpijn en migraine doen er zich bijna altijd problemen voor met de spijsvertering in het maag-darmkanaal. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt, door een gebit met ontstekingen, focale storingen in het gebit en/of amalgaam tandvullingen, door op onregelmatige tijdstippen te eten, door te veel te eten en te drinken, door ongezonde voeding tot ons te nemen, door bedorven voedsel te eten en te drinken, door ons voedsel onvoldoende te kauwen alvorens het door te slikken, door stress en door de medicijnen die we innemen.

    De hoofdoorzaken voor het ontsaan van hoofdpijn en migraine zijn volgens mijn persoonlijke bevindingen, het ontstaan en de ophoping van gassen in het maag- darmkanaal, een maag- darmflora die voor een stuk vernield is, of een teveel aan zuur in de maag.

    Bij hoofdpijn en magraine is het enige dat men meestal doet, het bestrijden van de symptomen, namelijk de pijn. Men neemt daartoe een pijnstiller in en na een paar uur is de pijn verdwenen of verdraagbaar geworden. Past men deze werkwijze toe, dan zal na een tijdje, wanneer de pijnstiller uitgewerkt is, de pijn terugkeren en door een mogelijke bijwerking van de pijnstiller zelfs nog heviger zijn dan voordien.

    Het innemen van een pijnstiller is zeker niet bevorderlijk voor een goede werking van de maag en dus ook niet voor de spijsvertering. Pijnstillers kunnen nodig zijn om tijdelijk de pijn onder kontrole te houden, maar men mag ze zeker niet blijven innemen, omdat ze op termijn zelfs pijn kunnen veroorzaken in de spieren en de gewrichten, dit door door een verzuring die ze veroorzaken in het lichaam.

    Ga er echter altijd van uit dat pijn een signaal is, dat ons wil duidelijk maken dat er iets fout loopt in ons lichaam. In dit geval dus de spijsvertering en mogelijk de uitscheiding of met andere woorden de nier- en de leverwerking.

    De enige manier om definitief van die pijn af te geraken is dan ook, de oorzaak of mogelijke oorzaken van die pijn, op te sporen en indien mogelijk weg te nemen. Hiertoe is het absoluut nodig om ons gebit te saneren, ons voedingspatroon en onze levenswijze aan te passen.

    Dit zal voor ons voor de rest van ons leven,
    een grote volgehouden discipline vragen, willen we niet hervallen in onze oude gewoontes met hoofdpijn en migraine als gevolg. De minste afwijking van deze nieuwe levenswijze zal ons echter vrij snel terug opzadelen met hoofdpijn of migraine.

    Men kan dus perfect van hoofdpijn en migraine afgeraken, dit indien men zich voor de rest van zijn leven een ijzeren discipline kan opleggen. Er zullen echte in uw leven zeker momenten opduiken dat men aan bepaalde verleidingen niet kan weerstaan, waardoor men dan terug tijdelijk met hoofdpijn of migraine zal opgezadeld worden. Een mens kan en mag fouten maken, maar hij zal zelf de gevolgen ervan moeten ondergaan.

    In geval van hoofdpijn of migraine staat men dus voor de keuze, een gebit dat perdect in orde is, goede leef- en eetgewoonten met een ijzeren discipline naleven zonder hoofdpijn/migraine te hebben of, voor de rest van uw leven hoofdpijn/migraine hebben en ze bestrijden met pijnstillers. Het mogelijk vooruitzicht is dan uiteindelijk de pijnkliniek en een leven om gek van te worden.

    Wel zal onze spijsvertering, indien we ooit gedurende een langere periode hoofdpijn of migraine hebben gehad, zeer gevoelig blijven, waardoor we gemakkelijker hoofdpijn en migraine kunnen krijgen. Vooral in de Lente bij het botten van de bomen en in de Herfst bij het vallen van de bladeren, zal die gevoeligheid nog duidelijk toenemen.

    Door een gebit met ontstekingen, focale storingen en/of amalgaam tandvullingen.

    Elk van onze tanden staat langs een meridiaan in verbinding met een bepaalde lichaamsfunctie. Is die verbinding verstoord door bijvoorbeeld een ontsteking van een tand, een focale storing of een amalgaam tandvulling, dan zal de energiedoorstroming naar die bepaalde lichaamsfunctie niet optimaal verlopen, waardoor de werking in intensiteit gaat verminderen.

    Amalgaam tandvullingen zijn de gewone grijze vullingen die tot voor een aantal jaren het meeste gebruikt werden in de tandheelkunde.

    Dit kan voor gevolg hebben dat de werking van de spijsvertering en/of de uitscheiding verstoord worden met hoofdpijn of migraine als gevolg. Meer bepaald dus de werking van de maag, de dunne- en de dikke darm, de lever, de gal en de nieren.

    Door op onregelmatige tijdstippen te eten.

    De mens, die nog in harmonie met de natuur leefde, beschikte over signalen die zijn lichaam gaf, om het moment om te eten aan te geven met een hongergevoel en om het moment om te stoppen met eten aan te geven kreeg hij een verzadigingsgevoel. Zo kreeg hij ook een gevoel van dorst, om het ogenblik aan te geven dat zijn lichaam een tekort aan vocht had en hij dus diende te drinken. Was hij dan aan het drinken, dan kreeg hij een gevoel van gelaafd zijn op het ogenblik dat hij genoeg gedronken had.

    De hedendaagse mens echter, die eet en drinkt niet meer omdat hij honger en dorst heeft, maar omdat het smaakt en/of omdat hij door omstandigheden, ik denk hier bijvoorbeeld aan een feest of een zogenaamde zakenlunch, gedwongen wordt om meer te eten en te drinken dan voor hem op dat ogenblik nodig is.

    Ook komt het voor dat hij geen tijd neemt om te eten of dat hij onvoldoende eet. Hierdoor wordt de maag- en darmwerking verstoord met spijsverteringsproblemen als gevolg. Als regel kan men stellen, 's morgens eten als een keizer, 's middags als een koning en 's avonds als een bedelaar. Dit wil zeggen, dat men best 's avonds na ongeveer 20.00h geen voedsel meer tot zich moet nemen, dit om goed te kunnen slapen.

    De hoofdregel is dus, eten en drinken wanneer ons lichaam dat vraagt en stoppen met eten en drinken wanneer ons lichaam dat aangeeft. Neem ook de tijd om rustig te eten en te drinken, je hebt daar recht op. De wereld zal niet vergaan wanneer je gaat eten en uw spijsvertering zal er wel bij varen.

    Door te veel te eten en te drinken.

    De industrie en de horeca werken de tendens in de hand om te veel te eten en te drinken. Door enkel grote hoeveelheden in verpakkingen aan te bieden dragen ze bij aan het feit dat de mens te veel eet. Ik denk hier meer bepaald aan grote bufetten, grote verpakkingen van bijvoorbeeld chips, cola, frisdrank, enz. Een ander nadeel van deze grote verpakkingen is, dat er regelmatig etensresten of resten van drank in de vuilnisbak belanden, wat gelijk staat met het verkwisten van voedsel en drank.

    Zelfs de geneeskunde doet hier aan mee door ons aan te raden om, minimaal 2 liter water per dag te drinken. Ik wil hiermede niet beweren dat we niet voldoende moeten drinken, maar dat we moeten trachten te drinken en te stoppen met drinken wanneer ons lichaam dat aangeeft. 2 Liter is voor mij een richtwaarde die voor een gemiddelde mens kan volstaan. Bij levensomstandigheden zoals zware lichamelijke arbeid, grote sportinspanningen of hoge temperaturen waarin men moet werken, kan deze hoeveelheid nog veel hoger zijn. Bij mensen waarvan de nieren onvoldoende werken kan echter veel drinken zelfs nefast zijn voor de gezondheid.

    Algemeen kunnen we stellen, dat we te veel eten en drinken en dit bovendien nog doen op momenten dat ons lichaam daar absoluut geen behoefte aan heeft, of niet in staat is om het tot ons genomen voedsel op een degelijke manier te verteren.

    Ook de manier waarop we eten en drinken, kan ons al een hoop verteringsproblemen bezorgen met hoofdpijn of migraine als gevolg. Luisteren naar de signalen van ons lichaam en doen wat ze aangeven is dan ook een eerste vereiste om hoofdpijn en/of migraine te voorkomen.

    Het kruiden van ons voedsel kan ook de hoeveelheid voedsel die we tot ons nemen doen toenemen. De reden hiervoor is nogal duidelijk, het smaakt ons zeer goed en we kunnen niet ophouden met eten. Dus hoe meer het ons smaakt, hoe meer we ervan zullen eten.

    Vooral bij industrieel klaargemaakte maaltijden, die bijvoorbeeld in supermarkten worden verkocht, wordt dit wel eens toegepast, dit met de bedoeling om meer te verkopen.

    Door ongezonde voeding.

    Als ongezonde voeding kunnen we beschouwen, al de voeding en drank, die de mens die leefde in een natuur in evenwicht, niet tot zich zou hebben kunnen nemen. We kunnen dus stellen dat, alle voedsel dat niet gegeten wordt zoals het in de natuur voorhanden is, een negatieve uitwerking kan hebben op de gezondheid van de mens. Bijvoorbeeld fruitsap en geraffineerde voeding.

    Een mooi voorbeeld hiervan is het witte tarwemeel. Om het wit te maken is dit meel ontdaan van, al zijn kiemen die vitamines en mineralen bevatten en de zemelen of met andere woorden de zogenaamde ballaststoffen. Het zijn juist deze ballaststoffen die een betere vertering mogelijk maken, die sneller een verzadigingsgevoel oproepen waardoor we belet worden om er te veel van te eten en die bovendien zorgen voor een goede stoelgang.

    Een ander aspekt is het feit dat, moest de mens in de natuur tarwekorrels eten, dan zou hij dit korreltje per korreltje moeten doen. Hierdoor zou het dan ook veel langer duren om voldoende te eten en zou hij verplicht zijn om die korrels grondig te kauwen alvorens ze door te slikken. Door het grondig kauwen zal hij dan ook, al de vitale stoffen die in de korrel aanwezig zijn tot zich nemen. Bovendien zou hij er dus zeker niet te veel van eten. Dit is dan ook de reden om de consumptie van trage koolhydraten zoals brood en deegwaren te beperken.

    Ook het eten van voedsel en het drinken van drank die niet in de natuur voor de mens voorzien zijn, kan zeer schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens. Ik denk hier meer bepaald aan bijvoorbeeld melk, koffie, azijn, alcohol, geraffineerde suikers, producten waarin deze stoffen verwerkt zijn, enz.

    Van toegevoegde geraffineerde suikers en alcohol is geweten dat ze gistingen in het maag- darmkanaal kunnen veroorzaken, die één van de voornaamste oorzaken is voor het ontstaan van hoofdpijn en/of migraine. Ook gasrijke dranken kunnen gasophoping in het maag- darmkanaal  doen ontstaan en alzo hoofdpijn en/of migraine veroorzaken.

    Melk is in de natuur niet voorzien als drank voor de mens maar wel als drank voor jonge opgroeiende dieren. Zelfs jonge dieren gebruiken in hun leven maar een heel beperkte tijd melk van hun eigen moeder. Moest melk echt nodig zijn voor de gezondheid van de mens, dan zou in de natuur voorzien zijn om aan die behoefte te voldoen.

    Het tot zich nemen van melk en melkproducten kan dus ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kunnen schimmels die in bepaalde kazen aanwezig zijn ook zorgen voor gasophoping in het maag- darmkanaal die dan hoofdpijn of migraine kunnen doen ontstaan. De gassen die ontstaan door het eten van kaas, stinken meestal hevig wat wijst op bederf in het maag- darmkanaal. Wil je hier meer over weten, zoek dan het artikel over melk en melkproducten op in deze blog.

    Door bedorven voedsel te eten of te drinken.

    Daar we niet altijd kunnen zien of weten of het voedsel dat we eten en de drank die we drinken vrij zijn van bederf, komt het meermaals in een mens zijn leven voor, dat hij bedorven voedsel heeft gegeten of bedorven drank heeft gedronken.

    Wanneer de mens bedorven voedsel heeft gegeten of bedorven drank heeft gedronken, krijgt hij van zijn lichaam al vrij vlug signalen die hier op wijzen. Het begint meestal met een gevoel van misselijkheid, gevolgd door buikkrampen, de neiging om te braken, om uiteindelijk te eindigen met overgeven en/of diarree.

    Indien je voedsel eet dat gemerkt is met een vervaldatum, gebruik het dan zeker niet als je denkt dat het bedorven kan zijn. Let dus goed op de verval- of houdbaarheidsdatum alvorens het te eten. Om geen voedsel te verkwisten, is het dan ook aan te bevelen om van dit soort voedsel geen grote hoeveelheden aan te kopen.

    Door ons voedsel onvoldoende te kauwen alvorens het door te slikken.

    Onze spijsvertering heeft niet alleen plaats in het maag- darmkanaal maar begint reeds in de mond. Inderdaad, het goed kauwen van het voedsel dat we tot ons genomen hebben is een eerste vereiste voor een goede vertering in het maag- darmkanaal.

    Door het grondig kauwen wordt ons voedsel al fijngemalen en vermengd met speeksel. Dit speeksel bevat een aantal enzymen die als het ware al een voorvertering verwezenlijken in de mond. De doorgeslikte goed gemale brij, die dan egaal van samenstelling is, zal daardoor in het maag- darmkanaal veel gemakkelijker verteren, waardoor vitale stoffen sneller en gemakkelijker opgenomen worden in het lichaam. Ook zullen er hierdoor minder gemakkelijk gistingen optreden in de maag en in de darmen.

    Door stress.

    Zoals ik reeds in een ander artikel aangaf, bestaan er volgens mij 4 soorten stress. De 3 soorten stress die voornamelijk voor het veroorzaken van hoofdpijn en migraine in aanmerking komen zijn, overlevingsstress, lichamelijke stress en spirituele stress.

    Overlevingsstress ontstaat wanneer we in ons leven gekonfronteerd worden met een angstige situatie.
    Door de vecht/vluchtreactie die dan ontstaat wordt onder andere onze spijsvertering en de uitscheiding of met andere woorden de nier- en de leverwerking stilgelegd. Wordt die reactie niet gevolgd door vechten, vluchten of een simulatie ervan, dan wordt de spijsvertering en de uitscheiding niet terug opgestart en ontstaan er spanningen of met andere woorden stress in het maag- darmkanaal die de volledige vertering verstoren.

    Lichamelijke stress ontstaat wanneer er in het lichaam tekorten en overbelastingen ontstaan, die beletten dat al de processen in ons lichaam op een ontspannen en optimale manier kunnen werken. OOk de inname van voor het lichaam schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld pijnstillers, andere medicijnen, chemo, bestraling, enz. kunnen lichamelijke stress doen ontstaan.

    Spirituele stress kan dan weer ontstaan door problemen die we doormaken vanaf de conceptie tot op het ogenblik dat we sterven. Meestal betreft het hier de leefomstandigheden en de leefomgeving. Zelfs de levensomstandigheden die onze moeder en onze vader doormaakten kunnen ons al van voor de geboorte opzadelen met spirituele stress.

    Door de medicijnen die we innemen.

    Vooreerst gaat het hier natuurlijk over pijnstillers die men gebruikt om de hoofdpijn/migraine onder kontrole te krijgen. Pijnstillers zijn scheikundige stoffen die niet in het lichaam thuishoren. Altijd zullen ze negatief inwerken op de gezondheid, neem er dus zo weinig mogelijk van in.

    Ook de inname van andere geneesmiddellen kan een zeer schadelijke uitwerking hebben op de maag, of met andere woorden op de spijsvertering en de uitscheiding.

    Ik heb in mijn leven mensen ontmoet die per dag meer dan 30 (DERTIG) verschillende medicijnen innamen. Dit is om problemen met de spijsvertering en dus om hoofdpijn of migraine vragen. Er is op heel de wereld geen enkele dokter in de scheikunde die nog kan voorspellen welke uitwerking deze coctail van medicijnen op de spijsvertering en op het lichaam kan hebben.

    Ik kan mij voorstellen hoe men tot zulke aantallen komt. Men neemt een bepaald medicijn in voor een bepaalde ziekte, maar dat heeft onverdraaglijke bijwerkingen. Wat doet men, men schrijft een ander medicijn voor om die bijwerking zo veel mogelijk te neutraliseren. Dit kan dan op zijn beurt weer ander bijwerkingen veroorzaken, enz. Heeft een patient meerdere gezondheidsproblemen, dan kan dit proces zich verscheidene malen herhalen met als resultaat de inname van meer dan 30 medicijnen per dag.
    Dit is totaal niet te verantwoorden.   

    Ik persoonlijk neem zeker geen allopatische medicijnen in om de bijwerkingen van andere medicijnen te verdoezelen, dit omdat ze symptomen bestrijden en dus zeker niet bijdragen aan de genezing.
    Indien de bijwerking van een medicijn erger is dan de ziekte waarvoor je ze innneemt, vraag dan om een ander medicijn voor te schrijven. Doe dit echter altijd in overleg met uw huisarts of een andere arts. Stop zeker nooit op eigen initiatief met het innemen van bepaalde medicijnen. Uiteindelijk moet jij zelf wel beslissen wat je doet, want je moet er zelf de gevolgen van dragen.

    Mijn persoonlijke ervaring heeft mij geleerd dat,
    medcijnen die je meer dan ongeveer 1 maand dient in te nemen, enkel de symptomen bestrijden en dus de ziekte niet genezen. Indien je de juiste medicijnen inneemt dan moet er zich binnen de 3 dagen een duidelijke verbetering van uw gezondheid voordoen.

    Het betreft hier dan meestal stoffen die absoluut nodig zijn voor de goede werking van het lichaam. Stoffen zoals, biochemische zouten, oligo elementen, vitamines, homeopathische medicijnen en homeopathische preparaten, die zoals bij een demonstratie op TV werd bewezen geen enkele bijwerking hebben, zelfs als je het volledige flesje in 1 maal leegdrinkt.

    Wat kan men doen om te voorkomen dat we hoofdpijn of migraine krijgen?

    Aangezien de oorzaak of oorzaken die hoofdpijn of migraine kunnen veroorzaken voor iedere mens anders kunnen zijn, zal ik nu een aantal mogelijkheden beschrijven om hoofdpijn of migraine te voorkomen. Je zult echter zelf moeten uitzoeken welke mogelijkheden er bij u van toepassing zijn.

    De gehele behandeling kan dus een zoektocht worden naar wat je zult moeten doen. Reken er echter ook op dat dit met vallen en opstaan zal gebeuren. Je zal iets doen met een goed gevolg, maar een aantal dagen later stel je vast dat het zeker onvoldoende was. Het is dus een zoektocht die lang kan duren vooraleer je weet wat er voor u belangrijk is. Volhouden en proberen is dus de boodschap.

    Ik persoonlijk heb, meerdere jaren, geleden onder barstende hoofdpijn en/of migraine. Door mijn volgehouden inspanning en zoeken heb ik de laatste 10 tot 15 jaar nagenoeg geen last meer gehad van hoofdpijn of migraine, dit niettegenstaande ik soms wel eens bewust afwijk van de te volgen regels.

    Op het ogenblik echter dat ik toch een begin van hoofdpijn ervaar, ga ik onmiddellijk uitzoeken wat de oorzaak ervan zou kunnen zijn, om dan vervolgens de nodige bijsturingen te doen. Nagenoeg altijd stel ik een afwijking vast van de regels die ik hierna ga beschrijven.

    Te volgen regels.

    Het allereerste wat je moet doen is nagaan of je gebit in orde is. Indien je amalgaam tandvullingen hebt, laat die dan onmiddellijk vervangen door gewoon witte kunststofvullingen. Amalgaam bevat namelijk kwik dat zeer langzaam vrijkomt in de mond en alzo ook zeer langzaam het lichaam vergiftigd.

    Een amalgaamvergiftiging kan zich reeds enkele dagen na het plaatsen van de vulling voordoen en resulteren in hoofdpijn of migraine. Het kan echter ook tientallen jaren duren alvorens deze verschijnselen zich voordoen, waardoor je er ook niet meer aan zal denken dat amalgaam tandvullingen de oorzaak kunnen zijn. Vroeg of laat krijg je er echter toch problemen mee.

    Zijn die amalgaam vullingen verwijdert, laat dan door een energetische tandarts bij middel van electro acupunctuur uw mond opmeten om te zien of er geen ontstekingen en/of focale storingen meer in uw gebit aanwezig zijn. Zijn er nog ontstekingen of focale storingen in uw gebit aanwezig, laat dan zo snel mogelijk uw mond saneren.

    Het kan ook nuttig zijn om een "Kirliaanse foto" te laten maken van uw handen en uw voeten. Op deze foto's kan je dan vrij goed zien waar er zich storingen in uw gebit en uw lichaam voordoen. Dit kan een zeer goede aanzet zijn om aan te tonen aan wat men zal moeten gaan werken om terug gezond te worden.

    Op onregelmatige tijdstippen eten of zelfs niet eten. Wanneer je nog studeert of gaat werken, tracht dan altijd de regel toe te passen,
    "Eet 's morgens als een keizer, 's middags als een koning en 's avonds als een bedelaar". Sla zeker geen maaltijden over. Tracht in het weekend op hetzelfde uur te eten als in de week. Is dit niet mogelijk eet dan zo vlug mogelijk na het opstaan. Regelmaat is één van de belangrijkste dingen in ons voedingspatroon.

    Te veel eten en drinken. Tracht altijd de hoeveelheid voeding aan te passen aan de mate van het verrichten van lichamelijke arbeid. Dus mensen met een zittend beroep dienen minder te eten dan bouwvakkers of mensen die aan de lopende band werken. Volg in de mate van het mogelijke de regel dat je eet en drinkt wanneer het lichaam daar om vraagt, idem voor het stoppen met eten en drinken.

    Ongezonde voeding. Als algemene regel knnen we aannemen dat, onze voeding dient te bestaan uit veel groenten en fruit, in beperkte mate koolhydraten zoals brood en deegwaren en eiwitten zoals vlees en vis. Eet, indien uw maag en darmen dat aankunnen, zo veel mogelijk rauwe groenten en fruit. Kan je geen rauwe groenten verdragen,
    kook of stoof ze dan of verwerk ze in een soep. Wees daarbij zeer spaarzaam met kruiden, zoek eventueel uit welke kruiden ja al dan niet kan verdragen.

    Ook gezonde voeding kan echter problemen veroorzaken in het maag- darmkanaal. Ik denk hier meer bepaald aan ajuin, look, erwten bonen en diverse koolsoorten. Wees er dus spaarzaam mee, zoek uit welke je al dan niet kan verdragen en pas overeenkomstig uw voedingspatroon aan. Zo kan bijvoorbeeld gekookte witte kool slecht zijn voor de vertering, terwijl rauwe witte kool goed verteerbaar kan zijn en zuurkool zelfs de spijsvertering kan bevorderen.

    Wat zeker uit den boze is voor mensen met hoofdpijn of migraine, zijn voedingsmiddellen die niet geschikt zijn voor de mens, deze die gistingen in het maag- darmkanaal veroorzaken, deze die schimmels bevatten en deze die de vorming van gassen in het maag- darmkanaal veroorzaken of stimuleren. Dus eet of drink geen koffie, melk en melkproducten, gasrijke dranken zoals bier, energiedranken en frisdranken die veel suiker bevatten, alcohol, geraffineerde suiker, konfituur, honing, dadels, erwten, bonen, enz.

    Waneer men slijmen in de mond en/of de keel heeft of een branderig gevoel in de slokdarm, dan duid dit op een te veel aan maagzuur. Om dit maagzuur te neutraliseren, neemt men best gedurende 2 à 3 dagen het middel "Gaviscon" in zoals vermeld op de verpakking.

    Algemene aanbevelingen.

    Zorg voor een storingvrij gebit door bij een energetische tandarts uw gebit met electroacupunctuur te laten uitmeten en door het indien nodig, te laten saneren.
    Zorg voor een goede maag- darmflora door, wanneer u diarree hebt, moet overgeven of misselijk bent,
    de probiotica "Orthiflor Original" in te nemen. Los daartoe de capsules op in een glas lauwwarm water dat je ongeveer 10 minuten laat staan, oproert en leegdrinkt.
    Heb je last van gasvorming in de maag en de darmen. Neem dan ook "Orthiflor Original" in tot de gasvorming verdwenen is. Het supplement aan goede maag- darmbacterieën is nodig om de gasvorming te stoppen. Gasvorming in de maag is meestal de belaangrijkste reden voor het ontstaan van hoofdpijn en migraine.
    Eet op regelmatige tijdstippen en sla zeker geen maaltijden over.
    Neem ook de tijd om uw maaltijd goed te kauwen, dit is een vorm van mindfulness waardoor je ook gaat ontspannen.
    Eet of drink geen koffie, melk en melkproducten, gasrijke dranken zoals bier, energiedranken en frisdranken die veel suiker bevatten, alcohol, geraffineerde suiker, konfituur, chokolade, honing, dadels, erwten en bonen.
    Eet geen wit maar licht grof brood en pasta,
    voor een goede darmwerking.
    Gebruik als drank, plat water of lichte thee.
    Eet en drink, wanneer uw lichaam dit aangeeft.
    Pas de hoeveelheid en de aard van uw voeding aan. De aard van de arbeid die je die dag moet uitvoeren moet hiertoe het uitgangspunt zijn.
    Gebruik zo weinig mogelijk industrieel bereide maaltijden.
    Eet veel groenten, fruit en in beperkte mate koolhydraten en eiwitten.
    Gebruik zo weinig mogelijk pijnstillers en/of andere medicijnen omdat die de maag- darmwerking fel kunnen verstoren en het lichaam kunnen verzuren.
    Zorg voor voldoende nachtrust en rustpauzes in uw werk. Verstoring van de slaap en moeheid zijn signalen van uw lichaam die u willen duidelijk maken dat je op een foutieve manier aan het leven bent.
    Om "stress" zo veel mogelijk af te bouwen, doe aan intervaltraining of vierkante ademhaling, zoals ik elders in de blogs reeds aangaf.
    Indien je amalgaam tandvullingen hebt laten verwijderen, neem dan voor het verwijderen van de kwikresten uit uw lichaam, gedurende ongeveer 2 weken "Mercurius Solubilis D8" in 3x per dag 15 druppels in een weinig water in.

    Algemeen kan men stellen dat, wanneer men hoofdpijn of migraine heeft, het altijd aan te bevelen is om gedurende enkele dagen "Orthiflor Original" in te nemen, 1 à 2 dagen volstaat meestal. Los daartoe altijd de capsules op in een glas lauwwarm water.

    Indien je deze aanbevelingen volgt, dan heb je een vrij grote kans om zonder hoofdpijn of migraine verder te kunnen leven. Altijd zullen er echter in uw leven periodes opduiken waarin je zonder het zelf te beseffen afwijkt van deze regels met hoofdpijn of migraine als gevolg.

    Het blijven bestrijden van hoofdpijn en migraine met pijnstillers, zal op lange termijn resulteren in onverdraaglijke hoofdpijn en migraine, waardoor je uiteindelijk in een pijnkliniek zal belanden.

    Aan u de keuze.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 31/05-06/06 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 10/08-16/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!