Gezondheid
Inhoud blog
  • Tumoren en gezwellen in het hele lichaam, hernia.
  • Prostaatproblemen, prostaatkanker, P.S.A.
  • Chronische ziekten.
  • Zuurstof, ademen, kanker, milieu. Vervolg.
  • Chronische pijn, bijwerkingen van medicijnen, krampen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tips voor een goede gezondheid.
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diarree, braken, buikkrampen, de maag- darmflora.

    De maag- darmflora.

    De maag- darmflora in het lichaam bestaat uit een aantal goede bacteriën die we nodig hebben voor onze vertering en onze natuurlijke afweer. Het zijn al de goede bacteriën die zich in het ganse maag- darmkanaal van het lichaam bevinden, dat wil zeggen vanaf de mond en de neus tot en met de endeldarm. Is de maag- darmflora in orde, dan kan ons lichaam zich perfect verdedigen tegen alle in het lichaam binnendringende schadelijke bacteriën en virussen.

    Het kan echter zijn, dat de in het lichaam binnendringende schadelijke bacteriën of virussen een aantal van de goede maag- darmbacteriën vernietigen waardoor de lichamelijke afweer gaat dalen. Ook een antibioticakuur, kan dit veroorzaken. Deze vernietiging kan zich uiten door bijvoorbeeld een verstopte neus, misselijkheid, buikkrampen, braken, buikgriep, diarree en reizigersdiarree. Doen zich deze verschijnselen voor, dan wil dit duidelijk zeggen dat een deel van de goede maag- darmbacteriën vernietigd is.

    Het zijn vooral  mensen die een voedselvergiftiging hebben opgelopen, mensen die een chemokuur ondergaan, mensen die medicijnen moeten innemen tegen de afstoting van getransplanteerde organen en mensen die één of meerdere antibioticakuren hebben ondergaan, die dan ook één of meerdere van die kenmerken zullen vertonen. Meestal zal dit eindigen met diarree en/of overgeven.

    Behandeling van diarree.

    De enige manier om diarree te stoppen is het terug op peil brengen van de hoeveelheid goede maag- darmbacteriën in het lichaam. Uit zichzelf zal die hoeveelheid niet terug op peil geraken, dat wil dus zeggen dat we goede maag- darmbacteriën gaan moeten innemen.

    Doen zich dus de hierboven vernoemde verschijnselen voor, dan moet men dus zo snel mogelijk beginnen met het innemen van probiotica.

    Het beste product dat ik daarvoor op het ogenblik ken is
    "Orthiflor Original" van de firma Orthica. Mogelijk zijn er nog andere probiotica in de handel, maar ik gebruik al jaren met succes dit product. Ik wil wel stellen dat, ik er geen enkel finantieel belang bij heb om dit product te promoten.

    Het allereerste probiotica dat mijn moeder ons gaf wanneer we diarree hadden was "Lacteol". Later in mijn leven ging ik dan "Symbioflor en Eugaleinpoeder" gebruiken. Nog later schakelde ik over op "Orthiflor Original", dat ik nu al meer dan 10 jaar succesvol gebruik. Door het gebruik van probiotica ben ik er in geslaagd, om al meer dan 25 jaar geen antibiotica meer te gebruiken. Alleen in de periode van een operatie werd mij preventief antibiotica toegediend, wat ik in die situatie onmogelijk kon weigeren.

    In "Orthiflor Original" bevinden zich 7 verschillende goede bacteriën namelijk:

    Bifidobacterium bifidum.
    Bifidobacterium lactis.
    Enterococcus faecium.
    Lactobacillus acidophillus.
    Lactobacillus paracasei.
    Lactobacillus salivarius.
    Lactococcus lactis.

    Heeft men diarree, dan is het aan te raden, om dus zo snel mogelijk de inhoud van één kapsule (Yellulle) "Orthiflor Original"  in een vol glas lauwwarm water te doen. Men laat het glas een tiental minuten staan, roert het goed om en drinkt het vervolgens slok voor slok op. Hou iedere slok zo lang mogelijk in de mond tegen het gehemelte, zodanig dat de bacteriën zich ook in de mond en de neus kunnen verspreiden. Pas deze behandeling toe tot en met twee dagen na het verdwijnen van de verschijnselen.

    Mensen die op reis gaan naar tropische gebieden, waar voedselbederf frequent voorkomt, raad ik aan om steeds een verpakking "Orthiflor Original" mee te nemen.
    Men moet dit niet preventief innemen, maar men dient wel onmiddellijk te starten met de inname zo snel mogelijk nadat de eerste verschijnselen zich hebben voorgedaan.

    Is de neus verstopt, dan is het aan te bevelen, om met een wattenstokje de binnenkant van de neus met die oplossing te bestrijken.
    Het zou zeer handig zijn moest de fabrikant van "Orthiflor Original" een versie op de markt brengen onder de vorm van een neusspray. Men zou hiermede heel gemakkelijk problemen met een verstopte neus kunnen oplossen.

    Is op een zeker moment de maag- darmflora in orde, dan is het volkomen nutteloos om die probiotica nog verder in te nemen. Alles wat men dan nog inneemt is gelijk aan weggesmeten geld.

    Voor mensen die een chemokuur ondergaan is het aan te bevelen om tijdens die kuur
    "Orthiflor Original" in te nemen. Hoeveel men dient in te nemen is afhankelijk van de kuur en moet men zelf door ervaring aanpassen aan de omstandigheden.
    Ook hier geld de regel dat men dient te stoppen met de inname enkele dagen na het beeindigen van de kuur, op het ogenblik dat de  maag- darmflora terug normaal is en de misselijkheid voorbij is.

    Voor mensen die medicijnen moeten innemen tegen de afstoting van getransplanteerde organen waardoor ze misselijk zijn, raad ik aan om "Orthiflor Original" in te nemen zolang de misselijkheid aanhoud. Ook hier dient men naar ervaring aan te voelen hoeveel en hoe lang men van die probiotica moet innemen.

    Wat kan men nu zeggen
    van al de drankjes met bacteriën waarvoor men dagelijks reclame maakt op TV.
    Deze drankjes bevatten meestal 1 of 2 soorten goede bacteriën, die een positieve uitwerking uitwerking kunnen hebben op de maag- darmflora dit, indien de hierboven vermelde verschijnselen zich voordoen. Bij personen met een gezonde maag- darmflora hebben die echter geen enkele positieve uitwerking, dit omdat de maag- darmflora reeds optimaal is.

    De positieve uitwerking die de drankjes kunnen hebben beperken zich dan ook tot het op peil brengen in het lichaam van de hoeveelheid van de bacteriën die in het drankje zit. Meestal echter zijn er bij het voorkomen van die verschijnselen meerdere soorten van de goede maag- darmbacteriën vernietigd. Het positieve effect van zo'n drankje zal dan ook heel gering zijn. Het meer dan 1 week innemen van zo'n drankje is dan ook meestal zinloos.

    Zijn deze drankjes gemaakt op basis van melk, dan kunnen ze voor chronisch zieke mensen, die vaak zwaar allergisch zijn voor voor melk en melkproducten, nog zeer negatief inwerken op de gezondheid. Bijvoorbeeld, mensen met diabetes, epilepsie, Alzheimer, dementie, onverklaarbare spierziekten zoals ALS, SMA, enz.

    "Orthiflor Original" is een goed probiotica, maar kan mogelijk nog verbeterd worden. Het is aan de wetenschap om uit te zoeken welke goede maag- darmbacteriën er nog in ons lichaam voorkomen om ze indien nodig toe te voegen aan "Orthiflor Original" of een ander product. De bedoeling moet zijn om een zo volledig mogelijk probiotica te ontwikkelen en op de markt te brengen.
    Ook de ontwikkeling van een neusspray met probiotica zou heel wat gezondheidsproblemen kunnen voorkomen of oplossen.  

    Aanvulling. 21.02.2014.

    Door onderzoek, heeft men nog een aantal goede maag- darmbacteriën gevonden, waardoor men de samenstelling van de nieuwste versie van "Orthiflor Original" heeft kunnen aanpassen en verbeteren.

    Tengevolge hiervan, heeft men de bacterie "Lactobacillus Acidophillus" uit de samenstelling genomen en heeft men 4 nieuwe goede bacteriën er aan toegevoegd namelijk:

    Lactobacillus casei, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus paracasei en lactobacillus plantarum.

    Men begint dus duidelijk te beseffen, dat de tijd van de "Antibiotica", die een deel van de maag- darmflora vernietigen, voorbij is en men zich beter kan richten tot "Probiotica".

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 31/05-06/06 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 10/08-16/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!