Gezondheid
Inhoud blog
  • Tumoren en gezwellen in het hele lichaam, hernia.
  • Prostaatproblemen, prostaatkanker, P.S.A.
  • Chronische ziekten.
  • Zuurstof, ademen, kanker, milieu. Vervolg.
  • Chronische pijn, bijwerkingen van medicijnen, krampen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tips voor een goede gezondheid.
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronische ziekten.

    Chronische ziekten.

    Chronische ziekten kunnen we indelen in 2 belangrijke groepen.

    1. Chronische ziekten die gepaard gaan met lichte tot heel zware pijnen.
    2. Chronische ziekten die meestal pijnloos verlopen.

    Beide soorten vinden hun ontstaan in de verstoring van de zuur/base verhouding van al de vloeistoffen die in het lichaam aanwezig zijn. Bij de ziekten die gepaard gaan met pijn is deze zuur/base verhouding verstoord ten nadele van de basen, daar waar bij de meestal pijnloos verlopende chronische ziekten die verstoord is ten nadele van de zuren.

    Hoe zwaarder de verstoring van de zuur/base verhouding is, hoe eger de gevolgen van die verstoring zullen zijn.

    De zuur/base verhouding in het lichaam van de mens
    .

    In een perfect gezond lichaam, dienen in de vloeistoffen van het lichaam de zuren en de basen in een welbepaalde verhouding aanwezig te zijn, namelijk 35% zuur en 65% basen
    . Deze verhouding is uitermate belangrijk voor een optimale werking van het zenuwstelsel.

    Is er te veel zuur in het lichaam aanwezig, dan zal het zenuwstelsel overprikkeld worden en ontstaan er chronische spier- en gewrichtspijnen die in sommige gevallen onuitstaanbaar kunnen worden
    . Bijvoorbeeld: reumatische pijnen, pijnen in de rug, in de knieeën, de vingers, of in andere gewrichten.

    Is er te weinig zuur in het lichaam aanwezig, dan zal het zenuwstelsel onvoldoende werken. Hierdoor gaan bepaalde lichaamsfuncties verminderen in werking en gaan ze tijdelijk of in sommige gevallen volledig uitvallen.

    Verlammingen of zelfs bewustzijnsverlies kunnen hiervan het gevolg zijn. Als vooraamste ziekten die door een ontzuring veroorzaakt worden kunnen we aanhalen, Diabetes, Alzheimer of Dementie, ALS, Mma, Progeria, Arteriosclerose, Multiple Sclerose, Sarcoïdose, Ongeneeslijke Stofwisselingsziekten, Verlammingen en mogelijk nog andere die ik op dit ogenblik niet ken.

    Het ontstaan van een teveel aan zuur in het lichaam.

    Een teveel aan zuur in het lichaam ontstaat meestal door een foutieve voeding en/of het dag in dag uit innemen van bepaalde medicijnen.

    Wat de voeding betreft zijn het vooral de eiwitten zoals vlees, vis, erwten en bonen, koolhydraten zoals brood, deegwaren, suiker en suikerrijke voeding die na vertering het lichaam verzuren. De meeste groenten en fruit, op enkele uitzonderingen na zoals erwten en bonen, ontzuren echter het lichaam. 

    Bij een verzuring van het lichaam zal altijd de natuurlijke afweer ontregeld zijn en onvoldoende werken. Ook zal er altijd een teveel aan T-Helpercellen en en tekort aan T-Supressorcellen optreden in het lichaam van de betrokken persoon.

    Het ontstaan van een tekort aan zuur in het lichaam.

    In de meeste gevallen zijn melk en al de producten die van melk gemaakt worden vaak de grootste oorzaak van een ontzuring van het lichaam. Het gaat hier dus meer bepaald over melk, platte kaas, harde kaas, yoghurt, room, roomboter, kwark, rijstpap, chocomelk, botermelk, pudding, enz.

    Ook het te veel gebruiken van voeding die verrijkt is met "Calcium" of het continue gebruiken van voedingssupplementen die veel "Calcium" (Kalk) bevatten kan een tekort aan zuur in het lichaam veroorzaken.

    Bij een ontzuring van het lichaam zal ook altijd de natuurlijke afweer van het lichaam ontregeld zijn en onvoldoende werken. Ook zal er een tekort aan T-Helpercellen en een teveel aan T-Supressorcellen optreden in het lichaam van de betrokken persoon.

    Behandeling van chronische ziekten die het gevolg zijn van een verzuring van het lichaam en die dus gepaard gaan met lichte tot zeer zware pijnen in de spieren en de gewrichten.

    In de klassieke geneeskunde zal men de betroffen personen pijnstillers laten innemen om die pijnen te neutraliseren. Bij mensen met zeer hevige pijnen zal men zelfs een elektronisch toestel in het lichaam plaatsen om die pijn zo veel mogelijk te neutraliseren.

    Men bestrijdt dus het symptoom pijn en doet niets aan de mogelijke oorzaken van die pijn. Door dit te doen ontkent men echter dat er een probleem is in het lichaam, want pijn is nog altijd een waarschuwingssignaal van het lichaam dat aangeeft dat er iets fout loopt.

    Nu we weten, dat een teveel aan zuur in het lichaam meestal de belangrijkste oorzaak is van die pijnen, dienen we er enkel voor te zorgen dat we dat zuur neutraliseren en de afvalstoffen tengevolge hiervan zo vlug mogelijk uit het lichaam verwijderen. We kunnen dit realiseren door:

    Gedurende een tiental dagen "Calcium" (Kalk) aan het lichaam toe te voegen. Het beste product dat we hiervoor kunnen gebruiken is "Urticalcin" van Dr. Vogel. "Urticalcin" voegt niet alleen kalk toe in het lichaam maar, de biochemische zouten die het bevat zorgen ook voor een betere kalkopname in het lichaam en verhogen de natuurlijke afweer tegen ontstekingen. Men kan het best innemen zoals vermeld op de verpakking.

    Het gedurende 1 week innemen van "Natrium Sulfuricum" dat de afbraakproducten van de stofwisseling snel uit het lichaam zal verwijderen. Men kan het best innemen zoals vermeld op de verpakking.

    Het gedurende 1 week innemen van "Magnesia Phosphoricum" om de krampachtige hevige pijnaanvallen in het lichaam op te heffen. Het neutraliseert ook koliek in de maag, de buik, de galwegen en de nieren. Men kan het best innemen zoals vermeld op de verpakking.

    Door deze behandeling zal de zuur/base verhouding in het lichaam hersteld worden, zal de natuurlijke afweer gemaximaliseerd worden, zal de verhouding tussen de T-Helpercellen en de T-Suppressorcellen hersteld worden, zal het energiepeil in belangrijke mate toenemen en zal de pijn in de meeste gevallen volledig verdwijnen. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat er in het lichaam voldoende vitale stoffen aangevoerd worden en dat de spijsvertering optimaal verloopt.

    Mensen die na deze behandeling nog pijn hebben, hebben nog een ander probleem dat die pijn kan veroorzaken. Dit moet echter individu per individu uitgezocht en behandeld worden.

    "Urticalcin, Natrium Sulfuricum en Magnesia Phosphorica"  zijn geen pijnstillers maar voedingssupplementen die de oorzaak van de pijn wegnemen waardoor dus ook de pijn zal verdwijnen. Het beste kan men ze gescheiden van elkaar innemen en op de tong laten smelten.

    Neemt men gedurende een tiental dagen enkel "Urticalcin" in, dan heeft men ongeveer 60 tot 70% kans dat de pijn volledig zal verdwijnen. Neemt men ook gedurende 1 week "Natrium Sulfuricum" in, dan zal die kans oplopen tot ongeveer 80%. Neemt men de drie voedingssupplementen samen afwisselend in, dan zal de kans om pijnvrij te worden oplopen tot 90 à 95%. Een drietal dagen na het begin van de inname van deze drie middelen zal de pijn al voelbaar beginnen afnemen.

    De biochemische zouten die in "Urticalcin" zitten, "Ntrium Sulfuricum en Magnesia Phosphorica", worden ook wel Schüsslerzouten genoemd naar de Duitse Arts Dr. Wilhelm Schüssler, die ze in de negentiende eeuw ontdekte. Ze zijn in België te verkrijgen bij uw apotheker onder de merknamen "Dr. Vogel, UNDA en Adler Pharma".

    In het boek "Schüssler-celzouten", "De mineralenkuur voor een optimale gezondheid" van Sabine Wacker, kan men meer informatie vinden over de werking en de toepassing van de 12 Schüssler celzouten. Uitgeverij "DELTAS" D MMVII-0001-405 NUR 860.

    De firma "Adler Pharma" in Oostenrijk heeft, voortgaande op de werkmethodes van Dr. Schüssler, tot op heden nog 15 biochamische zouten ontdekt die allen een specifiek werkterrein hebben in het lichaam. Ik heb daar in deze blogs al melding van gemaakt

    Bekijkt men de lijst van de Schüssler celzouten, dan kan men heel wat overeenkomsten vinden met de bestaande lijst van de "Oligo Elementen".

    Indien er zich na deze behandeling in de toekomst een nieuwe verzuring voordoet, dan dient men direct bij het voelen van de eerste pijnen terug gedurende 2 à 3 dagen de hierbover vermelde biochemische zouten of met andere woorden voedingsupplementen in te nemen.

    Voor "Fybroomyalgie" of anders gezegd "Weke delen Reuma" kan men deze behandeling niet gebruiken. "Fybroomyalgie" ontstaat bij het langdurig gebruiken van hormonen en is dus een bijwerking hiervan.

    De enige manier om volgens mij "Fybroomyalgie" te behandelen is stoppen met het gebruiken van de betroffen hormonen. Zelfs dan zal het nog lang duren om van de pijnen die deze hormonen veroorzaken af te geraken. Ik spreek hier dan van iemand waarvan het lichaam en dus ook de natuurlijke afweer nog optimaal werkt. Bij chronisch zieke mensen zal dit nog moeilijker op te lossen zijn.

    Het langdurig gebruiken van hormonen in de geneeskunde is zeker niet aan te bevelen, dit omdat ze de gehele hormonale werking van het lichaam verstoren.

    Behandeling van chronische ziekten die het gevolg zijn van een ontzuring van het lichaam.

    Het gaat hier meer bepaald om Diabetes, Alzheimer of Dementie, ALS, Mma, Progeria, Arteriosclerose, Multiple Sclerose, Epilepsie, Sarcoïdose, Ongeneeslijke Stofwisselingsziekten, Verlammingen, enz. Tot deze categorie behoren ook de sportmannen en sportvrouwen die tijdens het beoefenen van hun sport kunnen doodvallen.

    De mensen die deze ziekten doormaken, zijn in meer dan 90% van de gevallen zwaar tot zeer zwaar allergisch voor melk en melkproducten. Voor deze mensen zijn melk en melkproducten als het ware "Puur vergif". Het is dan ook sterk aan te raden, om totaal geen melk en melkproducten meer te gebruiken als voeding, indien je één van deze ziekten doormaakt.

    Dit alleen al zal op een termijn van 3 à 4 weken een merkbare verbetering van uw gezondheid bewerkstelligen. Bovendien zal uw natuurlijke afweer veel beter beginnen werken met als gevolg dat je over heel wat meer energie zal kunnen beschikken.

    Deze ziekten verlopen meestal pijnloos, maar gaan op lange termijn vaak gepaard met kortstondige tot blijvende verlammingen, coma en structurele veranderingen die in het lichaam kunnen optreden.

    In ons lichaam kunnen we het tekort aan zuur opheffen, door de te grote kalktoevoer te stoppen en de afvalproducten die zich tengevolge hiervan in het lichaam opgestapeld hebben, zo vlug mogelijk te verwijderen. We doen dit door:

    Alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, chocomelk, botermelk, pudding, enz. volledig uit de voeding te schrappen.

    Alle voedingsmiddelen die met "Calcium" (Kalk) verrijkt zijn uit de voeding te schrappen.

    Ook voedingssupplementen die veel calcium bevatten niet meer in te nemen.

    Veel groenten en fruit te eten en matig te zijn met de inname van koolhydraten zoals brood/deegwaren en eiwitten zoals vlees en vis.

    Gedurende 1 week het Schüsslerzout "Kalium Sulfuricum" in te nemen om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

    Deze behandeling zal de ziekte stoppen, de natuurlijke afweer maximaliseren, de verhouding tussen de T-Helpercellen en de T-Suppressorcellen herstellen en het energiepeil in zeer belangrijke mate verhogen.

    Drie à vier dagen na het starten van de behandeling zal men zich reeds heel wat beter voelen.

    De structurele veranderingen die tengevolge van deze ziekte in het lichaam zijn opgetreden, kunnen echter met deze behandeling in veel gevallen niet teniet gedaan worden. De levenskwaliteit zal echter in belangrijke mate toenemen.

    Let er wel op dat er door het innemen van veel medicijnen later tengevolge hiervan een verzuring kan optreden waardoor men dan de behandeling tegen verzuring moet opstarten. Men dient dus om gezond te zijn en te blijven, de zuur/base verhouding in het lichaam op te volgen en regelmatig kortstondige bijsturingen te doen indien dat nodig is .

    Dit artikel maakt deel uit van de blogs http://blog.seniorennet.be/s1s0i9k en http://blog.seniorennet.be/s8s0i9k waarop je nog andere uiteenzettinghen kan vinden over gezondheidsproblemen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 31/05-06/06 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 10/08-16/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!