E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
uit mijn brein ontsproten
atc,kaarten,brocante en overpeinzingen
Hallo, ik ben Saartje,woon in Lelystad, ,geboren 7-12-1952, getrouwd , heb 2 zoons,een kleinzoon, een hond,schildpad,tortelduif en vissen en een poes Pukkie .Ik heb veel hobbies,knutselen, genealogie,tuinieren
09-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin
Helaas is het nu weer slecht weer, maar we hebben afgelopen dagen toch weer even mogen genieten.De tuin is mooi groen, erg groen.De bloemen willen wel komen, maar ze zijn ook zo weer verflenst, jammer genoeg.
De tomaten zullen niet veel doen, er zitten wel bloemen aan, maar volgens mij, liggen de bijen lekker onder het dekbed in hun holletje, je ziet er haast geen een.
Gisteren maar  een mooie roos, in de stromende regen, afgeknipt en binnen gezet.Er staan 2 rozen van David Austin in de tuin, de Heritage en de Abraham Darby. Het zijn eenmalige bloeiers, maar hun vorm en hun geur is on- overtroffen.
Daarom is het zo jammer, dat de Abraham Darby nu precies gisteren opging.Dan maar in een vaasje.
De Heritage staat al een paar dagen in bloei, dus die heeft de zon nog gezien.

Ook de courgettes bloeien,dat het een lieve lust is.Ook hier moet ik me ernstig adfvragen, of er wel vruchten aan komen,maar de bloemen zijn schitterend.

De verbouwing in huis, loopt niet zo lekker,als gepland, er zit een hoop tegen en dat werkt nu niet bepaald juichend ,op mijn humeur,maar we houden de moed er in en zolang ik maar zulke juweeltjes als de rozen kan zien, ben ik al met al toch wel tevreden(hahaha)






09-07-2012 om 11:45 geschreven door saartje


>> Reageer (32)
04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De heerlijke geur hangt weer in de tuin.Mijn mini citroen struik bloeit.Jaren geleden gekregen,van vrienden, toen we in Italië verbleven en 35 jaar getrouwd waren.
De struik werd ,terug naar Nederland, vervoerd tussen voor-en achterbank.Maar hij is heel aangekomen en nu staat hij er al een paar jaar.iedere winter weer naar binnen slepen, op de slaapkamer zetten en het hele jaar een gevecht ,tegen de dopluis.Maar ik heb het er voor over.Als de bloemknoppen zich eenmaal openen, dan laten ze een adembenemende geur los.Citroentjes komen er aan, tot ze 2 centimeter zijn,dan vallen ze er weer af.Dus limonade kan ik er niet van maken.Maar die paar bloemen maken het allemaal waard.
Fijne dag, allemaal, 
lieve groetjes, 
Sarina

04-07-2012 om 09:37 geschreven door saartje


>> Reageer (31)
02-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste zorgen zijn voorbij
Truus is weer aardig opgeknapt.De dierenarts was zeer tevreden, hoe zij zich, op deze hoge leeftijd, weer hersteld had.De prednison wordt nu afgebouwd en Truus eet weer,als een mini wolf.Haar koppie hangt nog wat scheef, maar als dat alles is, prima.
Het heeft een geweldige impact gehad, al die toestanden en de puf ontbrak me, om ook maar iets te doen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren eindelijk een beetje dagen,met mooi weer.Ik heb de zon gezien, ja echt waar!!!!!!!!!!!!.
De wereld ziet er dan meteen heel anders uit en de mensen kijken ook minder zuur.
Voor de tuin was het ook heerlijk, want er begon al aardig wat te versnotteren,terwijl het door de strenge winter, toch al slecht op gang kwam.
Maar nu staat er een hoop moois te bloeien.
Al jaren lang heb ik een rozenboog, met daar omheen een heel oude roos, Felicité Perpetué.Een ras ,dat honderden jaren geleden is ontwikkeld.Ik ben er jaren geleden voor "gevallen"omdat het zo'n mooi, klein, gevuld roosje is.De roos doet het ieder jaar weer prachtig en beloont ons met een vracht aan bloemen.
Maar afgelopen voorjaar, bleek,dat ook deze roos een enorme klap van de winter had gehad en moest flink ingesnoeid worden.Maar gelukkig heeft de roos zich hersteld en staat nu in volle glorie.
Ook de reuze Campanula doet het dit jaar heel goed..
De tuin............het blijft een hoop werk,maar het geeft zoveel voldoening.






02-07-2012 om 08:36 geschreven door saartje


>> Reageer (11)
28-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
Met Truus gaat het weer iets beter. Morgen moet ze weer voor controle naar de dierenarts. Het is heel heftig geweest en we waren echt bang, haar te verliezen.26 juni is ze 14 geworden. Maar de dierenarts heeft er alles aan gedaan, prednison, injectie die tegen de duizeligheid in haar hersentjes ging, astronauten voeding.Maar mevrouw eet nu zelf weer en drinkt voldoende.Wel loopt ze af en toe nog, alsof ze dronken is en ze houdt haar koppie nog een beetje scheef.Maar als dat alles is. Ik ben benieuwd wat de dierenarts morgen zegt.Zij was heel verbaasd,dat Truus ineens zo opknapte, want ook zij verwachtte geen wonderen. Onze oude tuttel.Ik hoop, dat haar genezing zich voortzet. Liefs Sarina

28-06-2012 om 18:47 geschreven door saartje


>> Reageer (7)
27-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem me niet kwalijk.
Ik schijn in herhalingen te vallen.Heb jullie dit ook al verteld in mijn blog van 26-6.
De achtbaan, weet je wel.

27-06-2012 om 09:19 geschreven door saartje


>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truus vanmiddag weer voor controle
Truus moet vanmiddag weer voor controle naar de dierenarts.Het gaat ietsje beter,maar ze loopt nog ,als een dronkaard en het eten gaat ook nog niet zo geweldig.Met de astronauten voeding houden we haar tijdelijk op pijl, drinken doet ze gelukkig zelf weer.Vanmiddag krijgt ze opnieuw een infuusje met prednison.Gisteren was ze jarig.14 jaar geworden.Ik weet het,heel oud,maar we willen er toch alles, maar dan ook alles aan doen, om onze harige dochter nog iets langer bij ons te houden.Alert is ze wel.Ben wel erg moe, van de angst, emotie en het 12 keer per dag toedienen van een injectiespuit voeding.Maar ze kijkt weer helder.Degenen van jullie,die een hond of poes hebben,waar ze ook zo dol mee zijn, zullen begrijpen, in wat voor een emotionele achtbaan ik zit.Tel daarbij, dat  er bij onze kleinzoon, bij onderzoek, is gebleken,dat hij in een oog  minder dan 10 % zicht heeft, dan snappen jullie hopelijk,dat ik ff geen zin heb in blogbezoekjes.Maar toch wil ik iedereen op de hoogte houden,vandaar deze update.
Heel veel liefs en een dikke knuf voor mijn trouwe blogmaatjes.

27-06-2012 om 09:17 geschreven door saartje


>> Reageer (2)
26-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truusje
Even een update.Truusje is gisteren weer naar de dierenarts geweest, heeft een infuusje met prednison gekregen en een injectie, die inwerkt op haar hersentjes.Tevens astronauten voedsel,dat ze om het uur moet hebben.
Ze heeft gisteren een klein plakje kaas gegeten, niet veel,maar toch.Ze heeft nog steeds last van evenwichtstoornissen.
Ik hoop en bid.

Onze kleinzoon blijkt een heel erg slecht oog te hebben, hij ziet met een oog minder dan 10 %.
Hij krijgt nu een bril, +8 en +6 
Hopelijk verbetert het iets. Jullie snappen,dat er even een beetje veel op me afkomt en ik niet bar veel puf heb, in blogbezoekjes.Maar ik vergeet jullie niet, ik hoop, jullie mij ook niet.
Maar het gaat nu even niet.
Liefs, Sarina

26-06-2012 om 07:43 geschreven door saartje


>> Reageer (3)
23-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogpauze
Ik las een blogpauze in, Truus is heel erg ziek en we kunnen alleen afwachten.Geen zin in bloggen.
Lieve groetjes, 
Sarina

23-06-2012 om 08:32 geschreven door saartje


>> Reageer (10)
21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer je in een gemeente, met een zeer eenzijdig en weinig inspirerend winkelaanbod woont, dan moet je soms creatief zijn en soms dankbaar zijn,voor behulpzame mensen.Neem nu bijvoorbeeld jute, een stof,waarmee van alles te doen valt,maar hier er om vragen is :een heel dom gezicht,van een 16 jarig, kauwgom kauwend verkoopstertje,die je appelig aankijkt van;waar heeft dat mens het over???? Pm dan vervolgens amechtig uit te brengen:als het er niet LEGT,dan hebbe we ut niet. Soms ,heeeeeeeeeeel soms komt er dan een beetje stoom uit mijn oren en zie ik in gedachten,heel vaag, een verhuiswagen.Maar helaas, dat is niet mogelijk, dus goede raad is duur. Dit kwam de dochter van mijn beste vriendin ter ore.Zij werkt op een kinderdagverblijf en ooit , in het grijze verleden,hadden de kinders hun Sinterklaascadeautje in een klein jutezakje gekregen.Zij had ze, met vooruitziende blik, verzameld en opgeruimd.Misschien konden de kinders er ooit nog eens iets mee maken.Maar ze waren totaal vergeten.Tot ze van mijn jute wens hoorde.Ze is gaan zoeken, dozen en laden omgekeerd en ja, hoor, ze vond er naar al die jaren nog een paar. En die kreeg ik. Ik was er zo blij mee. Toen wij afgelopen week een paar dagen in Brussel waren,heb ik bij Dille en Kamille,van die leuke ouderwetse knijpers gekocht.Een idee kwam in mijn brein op. En dit is er geworden,van een van de jute zakjes.Een knijperzak, voor ouderwetse knijpertjes. Die knijpertjes ga ik niet gebruiken voor de was, o nee, er zijn massa's leuke dingen mee te doen.Maar tot ze gebruikt gaan worden, verblijven ze in hun eigen onderkomen.

21-06-2012 om 09:23 geschreven door saartje


>> Reageer (8)
18-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer terug
Weer terug Na een paar fijne dagen in Brussel, ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijk,zitten we nu weer in druilerig Nederland.Ik heb me maar weer flink wat stof aangeschaft en een zak fiberfill,want een mens moet toch wat he? Tijdens het struinen in Brussel,kwam ik deze twee "schatten "tegen.Een heel mooi,sleets, oud bijbeltje,uit 1920,met daarin nog een oud bidprentje en een prachtige Jugendstil gesp.De gesp lag zwart en vies op de grond,maar tussen de tanden door siste ik tegen mijn Lief:die wil ik hebben, ik leg later wel uit,waarom. Ik ben het voorzichtig aan het schoonmaken, want er zitten kleine steentjes in,die er o zo makkelijk uitvallen. Ik wens jullie allemaal een fijne dag toe



18-06-2012 om 09:06 geschreven door saartje


>> Reageer (22)
11-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit was de foto, bij het blogartikeltje
Klik op de afbeelding om de link te volgen komt ie

11-06-2012 om 23:30 geschreven door saartje


>> Reageer (17)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-6-2012, 40 jaar getrouwd
Klopt, dan zijn Lief en ik 40 jaar een paar.19 en 23 jaar oud, eigenlijk nog kinderen.Een leven lang, lief en leed en hopelijk nog wat jaren erbij.
Getrouwd 13-6-1972 in Amsterdam, het oude stadhuis, ingang Prinsenhof.
Zovele ,die de dag meemaakten, zijn er niet meer, maar we dragen hen in ons hart mee.Vieren doen we die dag, samen, in Brussel/Onze kinderen zorgen voor de dieren, die zo'n belangrijke rol spelen in ons leven.Vanaf het begin van ons huwelijk, hebben we beestjes gehad en vertroeteld.Kinderen kwamen en zij werden de spil,waar ons leventje om draaide.Nu zijn zij ,beiden, uit huis en leven met een partner.Een kleinkind kwam ons gezin verrijken.We zijn gezegend  en ondanks hoogten en dalen, kan ik zeggen: het is goed.
We houden van elkaar en hopen,dat het nog wat jaren zo mag doorgaan.

Sarina






11-06-2012 om 23:27 geschreven door saartje


>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ermelinda en Geertrui
Hoe meer ik nerveus en gespannen ben, hoe meer er uit mijn handen komt.Heerlijk natuurlijk,alleen het huisje wordt zo vol.Nu stel ik Ermelinda(op de bank) en Geertrui aan jullie voor(aan de muur)
Normaal leef ik me deze tijd uit, in de tuin,maar dat heeft niet veel zien, het is veel te nat en snotterig.Het zaaigoed wil ook niet echt groeien.Gelukkig trekken de aalbessen zich nergens iets van aan, dus de eerste kunnen we deze week al eten.
Ik wens jullie allemaal van harte een beetje zon toe, 
Liefs, Sarina




11-06-2012 om 11:41 geschreven door saartje


>> Reageer (8)
06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn 1e Tilda pop
Ik zag ze her en der al voorbijkomen, op de knutsel blogjes en ik vond ze enig.Dus wat doe je dan? Je gaat aan de pruts en knutsel.Mopperend, want de naaimachine deed raar, dus dan maar met de hand. Tilda zat ,in onderdelen, regelmatig vast aan mijn rechter wijsvinger.Dan had ik per ongeluk een stukje vel mee genaaid (ik ben linkshandig).Maar in het vuur van het creëren, maakt dat niet uit.Het vullen van de diverse ledematen, viel nog niet mee.Nadat ik de benen, met de stevige dij'tjes had gevuld, leek het wel, of Tilda enorme O benen had.Dus duwen en vouwen en knijpen, tot de beentjes een beetje redelijk waren. Ik had geen "huid"stof, dus een T shirt ,uit de kast van mijn lief gehaald en Tilda er uit geknipt.Moet kunnen, toch???????????????. Ik ga er zeker meer maken,maar eerst even mijn eigen onderdelen laten genezen.Een naald kan soms verdomd scherp zijn.





06-06-2012 om 23:06 geschreven door saartje


>> Reageer (26)
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van de tweede week
Gisteren teruggekomen van de week vakantie met de andere zoon en schoondochter.Schitterend weer gehad en erg genoten.Ik heb een nieuwe vriendin, zoals jullie op de foto zien.We konden het zeer goed samen vinden en ik ben stapeldol op haar.Helaas moest ze in het park achterblijven, sniksnik.
Kortom het was weer genieten.Vandaag kwam er een schitterend boeket bloemen binnen, vast voor ons robijnen jubileum.Van de ouders van onze schoondochter.We waren er verlegen mee.
Nu de was wegwerken en verder met de drukte, want de maand juni is er eentje ,hoor.Reken dus maar niet op mij.Ik houd jullie af en toe op de hoogte.
Liefs, 
Sarina








02-06-2012 om 16:12 geschreven door saartje


>> Reageer (16)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten
Ik ben jullie niet vergeten, hoor.Maar andere dingen vragen nu even aandacht.
Ik wens jullie allemaal een stralende dag toe, 
Lieve groetjes, 
Sarina




23-05-2012 om 09:44 geschreven door saartje


>> Reageer (21)
20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer terug in het Bloggenland
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een heerlijke vakantie,met zoon,schoondochter en kleinzoon.Thuisgekomen, had de andere lieverd ,de keuken geplaatst,zodat we aan de afwerking kunnen beginnen.Dus nog even verder blogpauze,maar om leuke redenen.
Lieve groetjes, 

Sarina

20-05-2012 om 11:57 geschreven door saartje


>> Reageer (9)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libellebeurs
Gisteren ben ik mijn mijn lieve schoonzus,naar de Libelle zomerbeurs geweest, op Almere strand.Dat zomer konden ze uiteraard wel weg laten, toen ik naar het station liep, kwam het met bakken de hemel uit.Maar oh, wonder, toen we samenkwamen op station Strand, was het droog,zowaar.
Over de hele dag hebben we maar een paar buien gehad en ach, dan duik je een paviljoen in.Het was weer super gezellig.Alles stond in het teken van China, zeiden ze.Daar waren de meningen wat over verdeeld.Buiten,dat het hele terrein leuk was versierd,met rode lampions en er een Chinese supermarkt was en een Chinese thee stand, met Chinese workshops en Tai chi, was alles verder gewoon hetzelfde, tot aan de grunninger worsten aan toe.Ach het hoort er  bij en het was lekker druk.Mijn dag kon sowieso niet meer stuk, want er waren veel life style en brocante stands.
Het was een top dag.


Ik las even een blogpauze van een aantal dagen in, wegens omstandigheden (leuke!!!)
Hartelijke groetjes en tot gauw, 

Saartje






10-05-2012 om 10:38 geschreven door saartje


>> Reageer (27)
07-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windlicht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen week waren we weer in het tuincentrum.Altijd leuk, om even door heen te lopen en tegenwoordig hebben die centra minder met tuin,maar meer met life style.Dus mooi, om idee'tjes op te doen.Vooral het merk Riverdale vind ik erg mooi,maar het is ook erg duur.
Te duur,voor iets ,wat je simpelweg ook zelf kan maken.Een glazen pot,daarom heen iets van een jute achtige stof, stempel er op, kantje bovenaan en voilà, flinke prijs
Dus thuis gekomen:windlicht gezocht,stof geknipt, lijmpistool aangezet.Stempel gepakt, erop gedrukt, kantje bovenaan en twee vlindertjes van een oud muziekboek op karton geplakt en met gesso bewerkt.
nog geen 3 euro en dan reken ik ruim.Het windlicht heb ik al jaren in huis, voor rond de Kerst en de stof kost 7,50 per meter, maar daar heb ik slechts een klein stukje van gebruikt.,kantje gekregen,pagina muziekboek, ca. 5 cent.
Tot slot ,drie roosjes van dezelfde stof gemaakt en er op geplakt.Kaars er in
Het brandt erg leuk,schijnt ook mooi door.
Weinig werk, niet moeilijk om te maken en een boel geld uitgespaard.
Fijne nieuwe week, groetjes, 
Saartje

07-05-2012 om 12:21 geschreven door saartje


>> Reageer (13)
04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recycle in optima forma
Het is een mandarijnenkistje,die rond de kerst, altijd in de supermarkten staan.Ik heb alles er afgesloopt, het geschilderd en toen bestempeld,beplakt etc. Dus dit is recycle in optima forma. Ik wens jullie allemaal een fijn weekend





04-05-2012 om 15:13 geschreven door saartje


>> Reageer (15)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!