VITAMINE K:/ ER WORDT WEINIG VITAMINE K IN HET LICHAAM OPGESLAGEN MAAR WE KUNNEN DE PRODUCTIE STIMULEREN DOOR BEPAALDE ZUIVELPRODUKTEN ZOALS YOGHURT TE ETEN . VITAMINE K :/ GAAT VERLOREN DOOR INVRIEZEN , EET DAAROM LIEVER VERS , voedselbronnen :/BROCCOLI ; KOOL , BLOEMKOOL ,EIERDOOIER , TOMAAT FOLIUMZUUR ://ONS WESTERSE EETPATROON ZORGT ERVOOR DAT WE DIKWIJLS EEN TEKORT AAN FOLIUMZUUR HEBBEN , DE BEREIDINGSWIJZE , LICHT, WARMTE , EN KAMERTEMPERATUUR OOK HET GEBRUIK VAN ANTIBIOTICA VERNIETIGEN FOLIUMZUUR IN HET VOEDSEL VOEDSELBRONNEN:// ABRIKOOS, BOON , BROCOLLI, KOOL, WORTEL , BLOEMKOOL , EIDOOIER , PINDA , SPINAZIE , JONGE KOOL VOOR KINDEREN IS FOLIUMZUUR NOODZAKELIJK . VOOR VROUWEN DIE ZWANGER WILLEN WORDEN IS HET AAN TE RADEN VOLDOENDE FOLIUMZUUR BINNEN TE KRIJGEN VITAMINE B 3://(NICOTINEZUUR) HEEFT U OOK NODIG OM ENERGIE UIT DE VOEDING TE HALEN . VAAK IS HET TOEGEVOEGD AAN ONTBIJTGRANEN. VOEDSELBRONNEN:// KIP , COURGETTE , LAM, CHAMPIGNON, NOTEN , PINDAKAAS , AARDAPPEL , ZALM ,TONIJN , KALKOEN , VOLKORENGRAAN . VITAMINE B:// WORDEN NIET OPGESLAGEN IN HET LICHAAM ZEWORDEN DOOR HET LICHAAM UITGESCHEIDEN DUS IS HET RAADZAAM ZE OP TIJD AAN TE VULLEN DOOR VOEDING OF ALS NIET ANDERS KAN DOOR VOEDINGSSUPLEMENTEN OVERAL VERKRIJGBAAR . VITAMINES B://SUIKER IS EEN VITAMINE B ://ROVER ZOALS VOOR MENSEN MET DIABETICI DUS DIE MOETEN ER VOOR ZORGEN DAT ZE ER GENOEG VAN KRIJGEN EEN TEKORT ER VAN GEEFT OOK DIKWIJLS PROBLEMEN MET HET ZENUWSTELSEL ; DAN HEB JE NOG VITAMINE D:// NIET TE VERWAARLOZEN , VITAMINE D:// WORDT DOOR DE HUID GEMAAKT , ONDER INVLOED VAN ULTRAVIOLETTE STRALEN (DUS DE ZON ) als er niet veel zonneschijn is , IS ER AAN TE RADEN ZE UIT DE VOEDING TE NEMEN , de voedselbronnen zijn :// ONTBIJTGRANEN MET EXTRA VITAMINE D , HUTTENKASE , EI , haring, KIPPER (VIS) margarine , MAKREEL ;MELK, ZALM , tonijn . VITAMINE D /wordt door het lichaam opgeslagen en hoeft niet elke gegeten DAG GEGETEN te worden . VITAMINE D :// TEKORTEN ERVAN GEVEN ZEER VAAK SPIERPIJNEN
|