"goed om weten in geval van diefstal van GSM. Belangrijke informatie, voor een keer, misschien moeten wij ons afvragen waarom de handelaars in telefoons dit niet meedelen!!!! Een manier om wraak te nemen indien men uw telefoon steelt. Typ dit op uw GSM: *#06# (sterretje, hekje, nul, zes, hekje) om het serienummer van uw draagbare telefoon te bekomen. Een code (serie nr.) verschijnt dan op uw scherm. Deze code is uniek. Noteer ze en bewaar ze nauwkeurig. Indien me ooit uw GSM zou stelen, telefoneer naar uw operator en geef hem deze code. Uw telefoon kan hierdoor volledig worden geblokkeerd, zelfs indien de dief de SIM-kaart zou vervangen. U zult waarschijnlijk uw GSM hierdoor niet terugkrijgen, maar u bent er niettemin van verzekerd dat de dief hem in geen enkel geval kan gebruiken... Indien dit bericht aan iedereen wordt verspreid, kunnen de dieven van draagbare telefoons ze enkel nog recycleren, want de diefstal is dan nutteloos. Stuur dit bericht aan zoveel mogelijk personen als mogelijk... en... vergeet zelf niet uw nummer te noteren en dit bericht te verspreiden..." Nog zo een kleinigheid : moest je je toestel verloren hebben ( pak de simpelste toepassing) kan je je nummer laten blokkeren bij de provider waar je belt. In geval je een abbonement hebt. Ga je dan een ander toestel kopen dan kan je vragen dat ze je oude gsm nummer terug geactiveerd word. Door het feit dat er dan in je toestel een andere ships aanwezig is kan dat perfect en kan de vinder niet meer bellen met jou abbonement gezien het geactiveerd is op een andere ships. Als je dan nog de nummer laat blokkeren kan de vinder niets meer.
Bij een ongeval of een ander noodgeval hebben hulp- en veiligheidsdiensten het vaak moeilijk om te weten welk familielid of welke bekende van het slachtoffer ze moeten contacteren. Daarom willen we graag ICE, een systeem dat al helemaal ingeburgerd is in Groot-Brittannië, ook bij ons introduceren.
Het principe is heel eenvoudig. Anno 2007 heeft zo goed als iedereen bijna altijd een GSM bij zich. Het zou dan ook handig zijn als er een standaardnaam terug te vinden zou zijn in de contactgegevens van de GSM. De hulp- en veiligheidsdiensten vragen om het woord ICE op te slaan in het adresboek van je GSM, met daarbij het telefoonnummer van de persoon die in geval van nood verwittigd kan worden.
Het is wel belangrijk dat deze persoon hiervan op de hoogte is! Verschillende personen kunnen zo opgeslagen worden in je GSM: ICE1, ICE2, ICE3, .Als je wilt dat de naam en/of het nummer van jouw ICE-persoon op het schermpje van je GSM blijft verschijnen als die jou opbelt, tik dan een * achter het telefoonnummer bij de ICE-naam.
"ICE" is eenvoudig te realiseren, het kost niets en het kan zeker het verschil maken als het snel moet gaan. Besef wel dat het ICE-nummer geen garantie is dat de juiste persoon gecontacteerd zal worden. Je kunt je gsm immers verliezen in een ongeluk, of hij kan vergrendeld zijn door een code. Dan helpt het ICE-nummer niet. Je kan daarom ook een ICE-kaartje met je ICE-contacten in je portefeuille steken.
Het is overigens ook een goed idee om in je portemonnee of portefeuille een kaartje met je bloedgroep bij je identiteitskaart te bewaren. Of een First Help Info-kaartje met al jouw medische informatie.
SINT-TRUIDEN - De stad Sint-Truiden gaat als eerste gemeente in Vlaanderen een speeltuin voor senioren aanleggen, waar senioren kunnen oefenen op bewegingstoestellen en hun sociale contacten kunnen onderhouden. Dat laat schepen van Senioren en Sport Johnny Vangrieken dinsdag weten.
Bron : De standard van 18 maart 2008
Het stadsbestuur van Sint-Truiden zal deze zomer een 'speeltuin voor senioren' inrichten.
In navolging van de Britse stad Manchester heeft het stadbestuur van Sint-Truiden besloten een aantal bewegingstoestellen voor de senioren aan te kopen. Deze zullen opgesteld worden in de omgeving van domein 't Speelhof en rusthuis 't Meiland. De toestellen zijn verplaatsbaar en kunnen dus eventueel ook op andere locaties geplaatst worden.
De aankoop van deze bewegingstoestellen kadert in het gezondheids- en seniorenbeleid van de stad Sint-Truiden. Menige studie heeft immers reeds uitgewezen dat bewegen een positief effect heeft op de spierkracht, de flexibiliteit, het uithoudingsvermogen, het risico op botbreuken, vallen en hart- en vaatziekten. Met de toestellen wil men de senioren aanzetten meer te bewegen en meteen ook het onderling sociaal contact verhogen.
Publicatie: 24 april 2008 | Auteur: Leen Baekelandt
In Finland bestaat het al langer, voor ons land is het een primeur: speeltuinen voor senioren. In Sint-Truiden komen er op 100 meter van de kinderspeeltuin zes tot acht aangepaste speeltuigen, goed voor de spierkracht en lichaamscoördinatie van de 15.000 vijftigplussers van de Limburgse stad.
"De medisch verantwoorde speeltuigen zijn bedoeld voor de 'medioren' -dat zijn vijftigplussers- en senioren, de zestigplussers", legt seniorenschepen Johnny Vangrieken (sp.a-spirit) uit. "Onderzoek wees al uit dat ze een positief effect hebben op hun spierkracht en flexibiliteit, en ze verminderen het risico op vallen, botbreuken, hart- en vaatziekten. Bovendien is zo'n bewegingspark goed voor het sociaal contact. Kinderen zijn uiteraard ook toegelaten op de toestellen.
Geriater Lucien De cock is voorstander van het project en verwacht ook interesse van de senioren. Al hangt veel af van de naam die voor het park gekozen wordt. Speeltuin is geen goede benaming. "Oneerbiedig en betuttelend".
Als we spreken over ouderen en veiligheid haalt u zich wellicht het beeld van een oudje dat van haar handtas wordt beroofd, voor de geest. In werkelijkheid gaat het veelal om de 85-jarige die tegen elk advies in zelf haar ramen wil zemen en daardoor zwaar ten val komt.
Hoewel ouderen objectief gezien het minst slachtoffer zijn van criminaliteit voelen zij zich subjectief het meest onveilig.
Door open met u te communiceren kunnen we u uitleggen wat het reële probleem soms 'maar' is.
Daarom is er nu de brochure 'Senioren en veiligheid'. Deze brochure handelt over onderwerpen als: 'Hoe veilig leven?', 'Hoe u niet in de luren laten leggen?', 'Hoe met geld en bankkaarten omgaan?', 'Waar uw sleutel bewaren?', 'Hoe brand voorkomen?', ...