Inhoud blog
  • viva vakantieka in Amerika
  • De tijd van Karnaval
  • Het leven gaat verder
  • Vrijdag de 13de...'n rotdag
  • 2005 Gedaan , Hello 2006
  • Nieuwe afdeling
  • Het laatste Nieuws
  • Zwarte gordel 2de Dan
  • Belangrijk examen
  • Begin van een nieuw seizoen
  • Regenweekend in Augustus
  • Dagje Limburg
  • Wie zijn wij
  • Dames en zelfverdediging
  • Reis naar China
  • Song Park in Gent
  • vakantie...ja en neen
  • Stage in Moscow
  • Drukpunten
  • Bravo , mooie prestatie SDB
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    "AMAC" - MARTIALE KUNSTEN
    zelfverdediging
    17-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis naar China

    Hé , hello iedereeen. Zoals jullie al zullen gezien en gelezen hebben op mijn blog, ben ik een "klein" beetje oosters gericht, maar wat ik nog mis is een reis naar het oosten.
    Mijn echtgenote en mezelf mogen zeggen dat we  toch al een stukje van de wereld gezien hebben, maar het oosten ,,neen nog nooit geweest, maar dat gaat veranderen , wij hebben namelijk beslist om volgend jaar naar China te reizen.
    En nu komt mijn vraag . Zijn er mensen die al naar China geweest zijn en mij nuttige info kunnen doorspelen zowel positief als negatief , en die mij kunnen zeggen wat te doen en zeker wat niet te doen bij zo een reis ?
    Hopend op enige reactie van jullie bloggers , tot binnenkort,  Karel

    17-07-2005 om 11:52 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Song Park in Gent
    Hello iedereen , afgelopen zaterdag was ik te gast in de Topacademie van Sifu Walter Toch in Gentbrugge, een bekende in de gevechtsportwereld . 
    Walter heeft volgens mij een van de mooiste prive dojo's in Belgie (kijk maar eens op zijn site) .
    Ik was er dus om een stage te volgen van Meester Song Park die uitgenodigd was door Sensei Theo De Gelaen van Daochi-Dim Mak , Meester Song Park is een koreaan die in Californie (USA) woont en die de wereld rondreist om lessen en stages te geven in Kiai Jitsu & Gi Gong.
    Gedurende de bijna 6 uren durende stage hebben we gezien wat een mens kan doen met zijn enerie (Gi Gong) en klanken (Kiai jitsu) , het is verbazingwekkend wat een menselijk lichaam in zich heeft, en hoe interessant het is wanneer hij die energie en klanken goed weet te gebruiken.
    Deze technieken  plus de aangeleerde Kyucho jutsu (drukpunten)verweef ik in mijn dicipline "Kradjukemkai"(anticiperen op straatagressie) zodat we proberen met zo weinig mogelijk geweld een agressieve aanval te neutraliseren en onder bedwang te houden.
    Maar zo simpel is het natuurlijk niet , daarom dat er bijna dagelijks geoefend wordt om de aangeleerde technieken onder de knie te krijgen , maar zo blijven wij in vorm want "rust , roest" nietwaar , Salut  Karel
                                   

    13-07-2005 om 12:35 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie...ja en neen
    Hé beste bloggers,,vandaag rustdag , dus tijd om te bloggen , Zaterdag 2 examens afgenomen, M.D.S goed gelukt voor de bruine gordel, alsook A. W. voor haar oranje , maar wat mij ook enorm plezier deed was dat de jury mij achteraf meedeelde dat het niveau van onze club wel hoog is , dat doet natuurlijk plezier om dat te horen van andere Sensei's van onze federaties.
    Dat wil dus ook zeggen dat we goed bezig zijn, we mogen niet vergeten dat de club maar 5 jaar bestaat, en dat er dus al heel wat werk verzet is geweest op die relatief korte tijd.
    Nu...Vakantie...ja en neen , om te beginnen sluit onze grote Dojo (Turnzaal in een school) voor 2 maanden gedurende de schoolvakantie. Gelukkig heb ik nog mijn kleine Dojo waar ik terecht kan , wat wil zeggen dat de trainingen herleid worden van 4 maal per week naar 2 maal per week en dat tot half Augustus want dan is de club  en dojo gesloten voor 2 volle weken tot de 1ste week in september.
    Dus zoals ik reeds zei , vakantie niet helemaal maar toch....
    Tot binnenkort , Salut   Karel

    27-06-2005 om 12:36 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage in Moscow
    Hello iedereen, mijn reistassen zijn leeggemaakt , beetje gerust en er nu terug tegenaan ,maar eerst een woordje uitleg over de stage in Moskou.
    Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het zo goed zou meevallen ginder, maar het was een leerzame, plezante en goed georganiseerde trip.
    Om te beginnen was de stage , die twee dagen duurde van heel hoog niveau , de lesgevers hebben allemaal hun hele kennis naar boven gebracht en het proberen over te brengen op de aanwezige deelnemers. En dat het hun lukte bewees het ongelooflijke enthousiasme waarmee de deelnemers te keer gingen , na twee dagen waren we doodmoe maar dat woog niet op tegen de kennis dat we opgedaan hadden.
    Dat de Russen kunnen vechten weet iedereen denk ik , wel dat klopt inderdaad voor 100 % . Men kon zien dat deze mensen in het verleden het niet altijd gemakkelijk gehad hebben en dat zij moesten "vechten" om te overleven,wel dat stralen zij nu nog altijd uit. (gelukkig hebben zij het nu veel beter dan vroeger).
    Er was natuurlijk ook tijd voor ontspanning , om te beginnen zijn we overal begeleid geweest door mensen van de Ju-Jutsu club uit Moskou (gelukkig maar, anders zaten we misschien nog ginder).
    En zo hebben we de metro ondekt , we hebben er ongeveer 4 uur in rondgetoert , met als gevolg dat we weten dat de metro van Moskou speciaal is,zo zijn er de niveau verschillen en dan die gangen , het lijken soms wel galerijen van kunstwerken , en dat gaat dan over kunstwerken van mozaiek , schilderijen ,  marmer , brons en zelfs grote lusters die men alleen maar in herenhuizen of kastelen ziet hangen,een aanrader voor iedereen die eens in Moskou verblijft.
    Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van het trainingcenter voor kosmonauten in Zvezdniy , dit kon maar alleen gebeuren dank zij bemiddeling van niemand minder dan Musa Manarov , kosmonaut en een nationale held in Rusland.
    Musa Manarov is namelijk de persoon die het langst in de ruimte verbleef , namelijk 541 dagen , en die persoon is ook voorzitter van de Russische federatie Ju-Jutsu afdeling Moskou.
    Het was voor mij dan ook een hele eer om met Musa Manarov na het bezoek aan het (goed bewaakte) opleidingscentrum aan tafel te kunnen zitten om een uitgebreide lunch te benuttigen , en daarna natuurlijk tesamen op de foto , zodat ik het aan mijn kleinkinderen kan vertellen over wie , wat en hoe.
    Dan kregen we ook nog een uitgebeide rondrit door Moskou zelf met de nodige stops , bv. Het rode plein - Kremlin - belangrijkste orthodoxse kerk - plus nog andere belangrijke bezienswaardigheden.
    Het afscheidfeest  werdt gehouden in een groot "Dans Restaurant" in het centrum van Moskou waar de ondertussen gelegde vriendschapsbanden nog nauwer werden aangehaald , en waar er zeker blijvende vriendschappen tot stand gekomen zijn tussen Russen en Belgen (Wij waren met 10 personen van 4 verschillende clubs , mijn club was vertegenwoordigd met 4 man).
    Om te besluiten dank ik onze Federatie AMAC (Association of Martial Arts and Combat) die het ons mogelijk gemaakt heeft zo een ervaring mee te maken, "en nen dikke merci" aan de Ju-Jutsu Club Moscow die ons behandeld hebben als echte VIP's.
    Er staat één ding vast , moest er in de toekomst nog een stage plaatsvinden "ginderachter" wel ik sta op de eerste rij om me in te schrijven , zeker weten .
    Salut en tot de volgende  Blogstory.....Karel



    22-06-2005 om 16:13 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukpunten
    Hello iedereen . Verleden week zondag erg interessante stage meegemaakt , de wereldbekende (in de Marial arts wereld tenminste) Meester Georges Dillman was even in Brussel om het gedurende 3 uren te hebben over de drukpunten op het menselijk lichaam.
    Nu is het zo dat ik persoonlijk erg geinteresseert was in die stage met deze broemde Amerikaan aangezien ik zelf de cursussen volg in Kyusho jutsu-Dim mak gegeven door Meester Theo De Gelaen .
    Kyusho jutsu is namelijk gericht op het aanvallen van vitale lichaamspunten, de drukpunten worden op een dusdanige manier aangevallen dat onderliggende meridianen , zenuwen ,spieren , bloed , en energie gemanupuleerd kunnen worden met als doel het lichaam te verzwakken. Dat is in heeeeel kort uitgelegd wat deze dicipline zowat inhoud.
    De cursussen die ik daarover volg zijn wel nodig aangezien het toch gevaarlijk wordt indien men bepaalde technieken toepast zonder degelijke opleiding , men moet weten waarmee men bezig is in Kyusho jutsu.
    Voor de rest was de voorbije week druk zoals gewoonlijk , buiten de normale trainingen heb ik nog 2 dagen les gaan geven over "Self Defence"in een school in Dilbeek .
    En deze week vertrek ik voor een Internationale stage naar Rusland (Moskou) over deze ervaring binnenkort meer.  Salut  Karel

    12-06-2005 om 12:29 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (32 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bravo , mooie prestatie SDB
    Hello , Zaterdagnamiddag een stage gaan volgen met mijn assistent M.P. in Antwerpen van "escrima"(verdediging korte stok) onder leiding van Sensei Goosens Ch., kort gezegd ,, goede stage , ik denk er zelf aan de Sensei uit te nodigen om in onze club een stage te komen geven .
    Zondag was er het "Martial Arts Gala" in Ekeren , waar mijn club meedeed in de kata wedstrijden , "kata lopen" zoals het gezegd word , is een gevecht tegen één of meerdere ingebeelde tegenstrevers .Er zijn meerdere kategorien ,zoals idividueel traditioneel - groep traditioneel - met /zonder wapens - syncroom groep - niet syncroom  enz. enz.
    Met zeker fierheid mag ik dan ook meedelen dat onze club Suigetsu Dojo Brussels enkele prijzen en bekers mee naar huis genomen heeft zoals , M.D & R.K hebben de 2de plaats behaald in "Kata traditioneel syncroom volwassen" en M.P. behaalde de 1ste plaats bij "Kata traditioneel volwassen" en niet vergeten N.D. die ook 2de werdt bij de "fighting wedstrijden volwassen". van 70 tot 75 kg.
    Ook de andere meegereide leden hebben goede prestaties neergezet , maar vielen juist buiten de prijzen , maar niet getreurd , blijven trainen en volgende keer er terug tegenaan.
    U ziet het beste mensen , onze club is een aktieve club waar iedereen aan bod kan komen , jong & oud (wat is oud ?)
    Kom maar eens een kijkje nemen , u bent meer dan welkom.
    Suigetsu Dojo Brussel
    Itterbeekselaan 390
    1070 Anderlecht
    02 360 38 52


    30-05-2005 om 15:13 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat. & Internat. Stages
    Hello , zoals beloofd verleden week ,hier enkele woorden over "Stages".
    Stages worden georganiseerd door clubs of federaties van eenders welke dicipline in gevechtsporten . Dus kunt u uitkiezen welke stage u wilt meedoen , naargelang uw interesse .
    Ze worden georganiseerd zowel in binnen als buitenland , het belangrijkste is dat u in contact komt, en les krijgt van heel goede (meestal toch) leermeesters.
    En aangezien ik persoonlijk open sta voor elke dicipline , doe ik dus ook veel stages.
    Als Sensei (Leraar) probeer ik vandaag de dag (zelfs al ben ik er bijna 60) nog altijd bij te leren ,en dat is nu juist het aangename aan "Martiale Kunsten" men kan en zal nooit kunnen zeggen "Ik kan alles" dat bestaat gewoon niet.
    Wat dus wil zeggen ,men leert altijd bij.
    Tot nu toe heb ik gedurende mijn 40 jaar "gevechtsport" bijna elke Belgische stad en gemeente afgedweild waar ik stages gevolgd heb. Internationaal heb ik ook goede herinneringen aan mijn buitenlandse stages in bijvoorbeeld Zuid Afrika (Johannesburg) waar ik zelf les gegeven heb , USA (Ocala , Florida) ook les gegeven , iets korterbij in Europa , Duitsland ( Bonn , Bremen ) Frankrijk ( Engouléme ) England (Londen) , Zwitserland (Luzerne) , en nu volgende maand Rusland (Moskou) plus nog enkele minder belangrijke stages.
    U vervelen , wa is da ?
    Tot volgende week    Karel

    25-05-2005 om 13:08 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examen gelukt 2
    Hello iedereen , eindelijk even tijd voor enkele lijnen te "bloggen".
    Om te beginnen zeggen dat de 2 bruine gordels , 1 van de club uit Essen en 1 van de club uit Kapellen gelukt zijn met hun examen voor zwarte gordel. Proficiat mannen. Dat was vrijdagavond , maar zaterdagmorgen stond voor mijn club ook een belangrijk examen op het programma , L.D (11 jaar) legde haar examen oranje gordel af bij de "Kids" , en ja , ook daar proficiat, bravo L.D
    Vandaag binnen een maand vertrek ik naar Moskou voor een stage van een week,voor mij een onbekend avontuur tegemoet,het is namelijk de éérste keer dat ik naar Rusland ga. (Heeft er iemand ervaring met reizen in Moskou ?) Ik heb wel al les gekregen van Russen maar dat was hier op stages in het westen. Dus afwachten wat het wordt.
    Stages Nationale zowel als Internationale zijn bijzonder leerzaam men leert er technieken die in uw dicipline soms niet voorkomen, men leert er interessante leermeesters kennen, die u als sensei dan tips meegeven die u in uw dojo kunt toepassen en overbrengen op uw leerlingen.
    Volgende week ietsje meer uitleg over die stages , want ik heb niet veel tijd meer aangezien ik mij moet klaarmaken voor de dinsdagavondtraining
    Tot volgende week      Karel

    17-05-2005 om 17:02 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examen gelukt

    Hello daar , goeie week gehad ? ik wel, buiten de traditionele 4 trainingen per week en de geplande trainingen aan het verplegend personeel van een Brussels ziekenhuis (zie agressie in hospitalen), was deze week het belangrijkste feit een examen van een lid van onze club.
    J.M.D heeft Zaterdag met succes zijn examen (bij de "Adults") tot een goed einde gebracht ,  hij mocht dan ook de groene gordel met een zekere fierheid in ontvangst nemen. Bravo J.M
    Ook nu Zaterdag is er een examen ( bij de "Kids") L.D. (11 jaar)zal haar examen oranje gordel afleggen , maar dat komt wel in orde ze is keihard aan het trainen voor dat examen.
    Deze week zijn er maar 3 trainingen voorzien (voor mij 2) want Donderdag is een feestdag en Vrijdag neemt mijn assistent de training van mij over , aangezien ik verwacht wordt (ik zit in de Dancommissie van de Federatie)  in Kapellen (Antwerpen) waar er 2 bruine gordels hun examen gaan afleggen voor de zwarte gordel.
    Belangrijk is ook dat er nieuws kwam uit Rusland waar ik volgende maand een stage ga doen , ze lieten me weten dat ik vanaf de 16de Mei mijn papperassen mag gaan ophalen in de Russische ambasade in Brussel , EINDELIJK ik dacht dat ze mij vergeten waren. Maar meer daarover later.         Salut en tot volgende week  Karel

    02-05-2005 om 15:33 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportieve jongeren
    Hé iedereen
    Verleden week ben ik enkele dagen les gaan geven
    in zelfverdediging aan jongeren van de middelbare scholen op de "Doe aan sport beurs" in Leuven. Ik had verleden jaar op diezelfde beurs al opgemerkt dat het niet al te best gesteld is met de konditie van onze jeugd ,er zijn natuurlijk uitzonderingen maar in het algemeen is het maar pover gesteld, en ik heb verleden week weer dezelfde symtomen opgemerkt.
    De kinderen waren aanwezig (omdat ze moesten van de school)op de beurs maar echt aan sport doen dat was wat anders. Voor hun was het meer een vrije dag en zich eens goed uitleven en plezier maken ,dat bleek het belangrijkste.
    Spijtig natuurlijk,want het initiatief van de "Beurs" is perfekt, laat de jongeren sporten en geef ze de mogelijkheid om hun favoriete sport uit te oefenen,en dat konden ze verleden week in Leuven gedurende 4 dagen ten volle uit doen.
    De keuze aan sporten was ook "een beetje van alles wat"ze hadden maar te kiezen.
    En dan in het dagblad maar lezen dat onze jeugd te dik wordt.
    Mijn club Suigetsu Dojo Brussels heeft gisteren zondag een uitstapje gemaakt om echt te ontspannen "Paradisio" was de bestemming en het werdt een echt leuke dag de 52 meegereisde leden hebben er het beste van gemaakt.
    En vanaf morgen vliegen wij er terug tegenaan voor de rest van de week , de "Dojo" (trainingsplaats) verwacht jullie.
                                       Tot binnenkort    Karel

    25-04-2005 om 16:24 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie in hospitalen

    Hello iedereen
    Drukke week gehad , maar dat is niks nieuw.
    Ben deze week terug gestart met les geven in zelfverdediging aan een nieuwe groep mensen uit de ziekenzorg , namelijk het verplegend personeel van hospitalen, en meer bepaald mensen van de spoedgevallen .
    Men staat er niet bij stil, maar deze mensen komen dagelijks in kontakt met agressie van patienten en bezoekers, dus wordt er door de hospitalen maatregelen getroffen om die mensen doeltreffend te beschermen.
    En zo krijgen de verplegers en verpleegsters van de "spoed" een cursus "aangepaste zelfverdediging" .
    En dat is wel begrijpelijk als men volgende cijfers heel goed leest.
    In 2004 werd er een onderzoek gedaan in 15 hospitalen, en er werden 784 agressies vastgesteld in één jaar ,waarvan 42 % verbaal 31 % bedreiging en 27 % fysiek geweld.
    53 % van de agressie is veroorzaakt door de bezoekers en 47 % door de patienten.
    In gans het land waren er in 2004 .......7.644 aangegeven incidenden.
    En dat is veel (zelfs één geval is nog te veel) . Het verplegend personeel heeft het al niet gemakkelijk , werkschema,,,werkdruk,,,verantwoordelijkheiddruk en doorbovenop nog de agressie van patienten en bezoekers, (en zeker die 27 % fysiek geweld).
    Dus beste mensen denk daar eens aan als u een hospitaal binnenwandeld of u er eventueel moet verblijven.
                                            Tot binnenkort     Karel


    16-04-2005 om 15:43 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spagetti & kumite
    Hé , het weekend zit er terug op.
    Zaterdag ben ik met mijn echtgenote naar het spagetti festijn geweest van Kempo club "5 Elements" uit Mortsel, heel gezellig was het daar, goede spagetti gevolgd door een demonstratie "Shaolin Kempo" uigevoerd door de leden van de club.
    Gisteren zondag dan ,ben ik in Edegem gaan kijken naar de "Open Kumite Kampioenschappen" van  de Federatie AMAC (Association of Martial Arts & Combat), dit evenement werd georganiseerd door " Karateclub Kamakura" uit Edegem.
    Onze club "Suigetsu Dojo Brussels" deed niet mee omdat onze agenda al redelijk vol zit ,zodus konden de leden eens een "normaal weekend" doorbrengen.
    Vandaag maandag is het mijn rustdag, aangezien er de rest van de week trainingen en les geven op het programma staan.
    Dus zit ik de rest van de dag mijn tuin aan het proper maken, zalig is dat.
                                           Tot binnenkort     Karel

    11-04-2005 om 12:38 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorstellen 2

    Hé ,heb juist opgemerkt dat er een ander blog "krijgskunsten" is,proficiat Jigotai Hoboken
    Nu verder mezelf en mijn club (in het kort )even voorstellen :Zoals gezegd komt mijn ouderdom heel dicht bij de 60 jaar aanleunen,na jaren zelf altijd getraint te hebben in verschillende clubs heb ik besloten om op 01/01/2000 zelf mijn club te stichten,wat dus ook gebeurde,het werd SUIGETSU DOJO BRUSSELS gevestigd in Anderlecht(In mijn streek" het pajottenland" was geen enkele zaal te vinden om te oefenen)  Er wordt 4 dagen in de week les gegeven in pure zelfverdediging ,(anticiperen op straatgeweld),    In de weekends wordt er naar Nat. & Internat. stages gegaan om de leden de nodige ervaring  te laten opdoen   De club telt 20 "kids" en 21 "adults". (Zijn juist terug uit Londen).
    Zo dat was het voor vandaag de rest volgt nog.
                                              Groetjes   Karel

    09-04-2005 om 12:52 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorstellen

    Hello iedereen en welkom op de blog die het zal hebben over  diciplines die misschien ietsje minder bekend zijn bij het grote pupliek namelijk de "Martiale Kunsten" "gevechtsporten " en "zelfverdedigingsmethodes".
    Maar eerst wil ik mijzelf even voorstellen ,mijn naam is Karel , 59 jaar jong en reeds bijna 40 jaar aktief bezig met "Martial Arts", maar later meer daarover.
    Eerst even  checken wat de respons zal zijn op deze blog , want ik weet uit ervaring dat er redelijk veel "seniors" bezig zijn met gevechtsporten.
    Hopelijk worden er langs deze weg ervaringen  of gewoon informatie doorgespeeld, prachtig zou dat zijn.
                                   Tot binnenkort    Karel

    08-04-2005 om 18:36 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/sensei60

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    08-04-2005 om 17:43 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Iedereen van harte welkom.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • AMAC (association of martial arts and combat)
  • BED & BREAKFAST "ROSEBANK"


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!