Inhoud blog
  • viva vakantieka in Amerika
  • De tijd van Karnaval
  • Het leven gaat verder
  • Vrijdag de 13de...'n rotdag
  • 2005 Gedaan , Hello 2006
  • Nieuwe afdeling
  • Het laatste Nieuws
  • Zwarte gordel 2de Dan
  • Belangrijk examen
  • Begin van een nieuw seizoen
  • Regenweekend in Augustus
  • Dagje Limburg
  • Wie zijn wij
  • Dames en zelfverdediging
  • Reis naar China
  • Song Park in Gent
  • vakantie...ja en neen
  • Stage in Moscow
  • Drukpunten
  • Bravo , mooie prestatie SDB
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    "AMAC" - MARTIALE KUNSTEN
    zelfverdediging
    05-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven gaat verder
    3 weken al, en nog altijd heb ik het moeilijk met het verlies van mijn goeie vriend Tex , voor sommige mensen is zoiets onbegrijpelijk , een hond is dood en zoveel bla-bla daar rond.
    Maar er zijn ook mensen die mij heel goed begrijpen, en weten wat het is thuiskomen en uw trouwe viervoeter die u niet meer komt begroeten , of in de tuin rondwandelen en hij met al zijn entousiasme  niet meer komt vragen om de bal even weg te gooien, en de parking oprijden en hij u welgezind niet meer komt verwelkomen,of gewoon zijn aanwezigheid in huis , wat een gemis.
    Maar zoals de titel van dit bericht duidelijk stelt " het leven gaat verder" gewoon onverstoorbaar verder, en dus , ook wij moeten verder met de goeie maar ook met de minder plezante "dingen" van het leven.
    Deze maand was terug een drukke maand op het gebied van trainingen en stages , Zondag 15/1 was er de jaarlijkse openluchttraining in het Provinciaal domein van Huizingen.
    We hadden geluk met het weer dus was de opkomst ook redelijk , met 25 trokken we de bossen van het domein in waar we ons eens echt "uitgeleefd" hebben , we hadden een kontainer warme soep en enkele stokbroden meegenomen om gedurende een pauze naar binnen te werken , van 13:30 tot 16:30 zijn we in het domein verbleven , en zelfs toen we gingen vertrekken vonden sommige dat het nog te vroeg was, maar ik denk wel dat iedere aanwezige die nacht geen moeite moest doen om in slaap te vallen. Dus van een succes gesproken, maar geen nood volgend jaar komen we terug.
    Zondag 22/1 was er de jaarlijkse AMAC nieuwjaarsstage in Antwerpen , traditioneel worden dan de nieuw aangesloten clubs bij AMAC voorgesteld en die laten dan op de mat zien wat hun dicipline zowat inhoud.
    Dit jaar was het de club uit Deurne "Ido Ko Yama" van Sensei Patrick Cosemans die zijn dicipline Happo Jutsu voorstelde. En daarmee heten we Patrick welkom in onze Federatie.
    Voor de jaarlijkse AMAC vergadering waar alle clubs v/d Federatie aanwezig zijn werdt er nog een Chinees etentje aangeboden (lekker) waarna de echte vergadering van start kon gaan en iedereen zijn zegje kon doen over het afgelopen jaar en hoe hij de toekomst voor zijn club en AMAC inzag , er werdt dus "vergaderd".
    Op 28/1 was ik uitgenodigd om les te gaan geven op een internationale stage georganiseerd door H. Emankaf in Brussel. Er waren ongeveer 200 Budoka's op de tatami's die konden proeven van ongeveer 10 verschillende diciplines van de gevechtsporten en zelfverdedigingstechnieken.
    De aanwezigen waren tevreden over de lesgevers en wij over hun , dus iedereen tevreden naar huis , zo hoort het te zijn in deze wereld.
    Salut en tot volgende keer.  Karel

    05-02-2006 om 11:26 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13de...'n rotdag

    Klavertje 4 - Hoefijzers  e.a zijn gelukbrengers zeggen ze , zwarte kat zien - onder een ladder doorgaan , enz. brengen ongeluk zeggen ze ook ,ik persoonlijk echt niet zo veel belang aan die gezegden . Ik denk van mezelf dat ik een nogal nuchter persoon ben , en toch.... gisteren vrijdag de 13de is TEX gestorven , een hond , mijn hond.
    Tex een Dobberman was 11 jaar, een pracht van een dier, echt sociaal en niet een agressieve hond zoals de dobberman soms door bepaalde mensen wordt afgeschilderd ,ik denk dat hij echt gelukkig was hier bij ons , hij had plaats genoeg om te rennen en te spelen in onze tuin (want een speelvogel was het geloof mij) .
    Hij was mijn dagelijkse "kompagnon" waarmee ik heel veel tijd doorbracht , wij verstonden elkaar.
    Een hond is eerlijk in wat hij doet , is trouw , liegt nooit , men kan er op rekenen.
    Mijn vrouw heeft uuuuren met hem gaan wandelen hier in het mooie pajottenland , Kms en Kms hebben ze gedaan te samen , want ja..mijn vrouw was zijn beste vriendin .
    En zo hebben wij 11 prachtige jaren meegemaakt met onze TEX .....tot over een kleine 14 dagen terug ,eerst een beetje ziekskes , en het verslechterde elke dag een beetje meer, en we bleven maar langs de veearts binnenlopen en medikatie toedienen... maar niks hielp.
    Gisteren heeft hij zijn laatste 100 meter gaan wandelen met mijn vrouw , hij was hoo toch zo gelukkig , al konden we zeer duidelijk merken dat hij pijn had.
    En dan gisterenavond...toen ik thuis kwam van de training zij mijn vrouw dat we nog langs de veearts moesten want dat onze vriend er erg aan toe was (ik bespaar hier de details) .
    Toen we binnenkwamen bij de veearts en hij zijn uitleg deed , begrepen we dat het ver gedaan was en wij een verdomd moeilijke beslissing moesten gaan nemen.
    Het laatste spuitje ...Inderdaad , gingen wij onze trouwe viervoeter laten inslapen en hem al de pijn besparen die hij nu al doorstond.
    Wij konden dat lijden niet verder aanzien en kozen voor het spuitje.
    Mensen wat een moeilijke beslissing , iemand de dood injagen , zelfs al is het een hond , mijn echtgenote en ikzelf stonden daar als 2 onmachtige wezens die niks , maar dan ook niks konden doen om het leven van onze levensgezel te redden. Shit , Shit en Shit het leven is soms klote.
    Sorry dat ik mij effkes laat gaan , maar ik zit hier nu deze Blog te typen , en het huis is hier zo leeg zonder mijn vriend , mijn beste vriend.
    Zoals ik reeds eerder zei , geloof ik niet zozeer in die gezegden , maar vrijdag de 13de blijft voor mij altijd in mijn geheugen geprint als een rotdag.
    TEX jongen waar u ook moge zijn nu , ik wens u alles toe wat een hond kan verlangen.
    Uw verdrietige maat .
    PS: Ik weet wel dat het onderwerp van vandaag niets te maken heeft met "Martial Arts" maar ik moest even mijn verhaal & emoties kwijt raken.

    14-01-2006 om 13:04 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2005 Gedaan , Hello 2006
    Hé beste bezoekers ,hier ben ik nog eens , voor de laatste keer dit jaar. Wij hebben tussen Kerstmis en Nieuwjaar een kleine rustperiode ingelast, ik denk dat er in die periode andere zaken op de éérste plaats komen , het is een familiefeest , of zou het toch moeten zijn .
    Ik probeer deze week alles in orde te brengen voor het begin van het nieuwe jaar , die voor onze club start op Dinsdag 3 januari.
    Dus worden de inschrijvingen , lidgelden , verzekeringen, overschrijvingen en ander papierwerk in orde gebracht.
    Deze week (dinsdag) verscheen ons artikel plus foto in "Het Laatste Nieuws"
    plus een intervieuw donderdagmorgen op "Radio 2" wat zeker een goede afsluiter is voor 2005 , goeie publiciteit noemt men dat.
    En om af te sluiten wil ik iedereen die een berichtje achterliet in mijn mailbox bedanken alsook de mensen die mij een mailtje stuurden met allerhande vragen en inlichtingen betreffende mijn Club en andere.
    Langs deze weg wil ik iedereen het beste wensen voor 2006 en hopelijk blijft de gezondheid opperbest en geeft het nieuwe jaar wat u er van hoopt.
    "Een jaar zonder problemen"
    See you in 2006 , Salut  Karel

    30-12-2005 om 11:43 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe afdeling

    Hello , hier ben ik terug en de reden van mijn toch wel lange afwezigheid is natuurlijk het in orde brengen van mijn nieuwe afdeling "Self Defence" in Halle (Buizingen) .
    En zoals reeds gemeld in mijn vorig blognieuws  ben ik van start gegaan op 1 December , en laat ons zeggen dat deze maand de "inloopmaand" is en dat we oficieel starten met onze 2de afdeling na Anderlecht nu Halle dus op 3 Januari 2006. Om te beginnen wordt er alleen les gegeven aan volwassen , voor de kinderen zien we later nog wel, het belangrijkste is goed starten.
    De opkomst voor de eerste lessen mag redelijk genoemd worden, zelf het dagblad "Het Laatste Nieuws" is op bezoek geweest (de reportage zou deze week moeten verschijnen) .
    De lessen worden gegeven op Woensdag (van 19 tot 20 uur) en Donderdag (van 19 tot 20:30)
    In Anderlecht op Dinsdag (van 19 tot 20:30) en Vrijdag (van 19 tot 20:30).
    Zoals u kunt merken zijn de avonden goed gevuld , tel daarbij nog de Nat. en Internat. Stages en trainingen bij , en u weet met wat ik bedoel als ik zeg dat een hobby een soort van levenswijze wordt.
    Een levenswijze die ik niet betreur , en mensen die een beetje in de Oosterse sfeer of in de Martial Arts wereld thuis zijn zullen me best begrijpen , maar later daar meer over.
    Gisteren ben ik met 3 van mijn leerlingen naar Brussel geweest waar een stage van politietechnieken plaats vond, gedurende 3 uur werd er keihard geoefend en waren we tevreden met het geleverde werk en konden tevreden huiswaarts keren.
    Nu met de feestdagen in aantocht hebben we deze week nog training , en dan nemen we de laatste week van het jaar verlof, om dan op Dinsdag 3 januari 2006 er terug tegenaan te gaan, hopelijk zijn de leden dan goed uitgerust en kunnen ze het nieuwe jaar aanvatten met heel veel energie en leergierigheid .
    Mensen die interesse moesten tonen in de lessen kunnen steeds even langs komen in Anderlecht of Halle , zij zijn steeds welkom , of stuur mij gewoon een mailtje.
    Salut Karel

    19-12-2005 om 16:10 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste Nieuws
    Lang geleden dat ik nog "geblogd" heb ,maar u kunt zich niet voorstellen hoe druk  een persoon het soms kan hebben. Dus let's go ,
    Na mijn examen 2de Dan op 2 oktober had ik op de 22 ste van dezelfde maand mijn examen van instruktor voor Kyusho Jitsu (drukpunten) , geen gemakkelijk examen mag ik zeggen , het begon om 14:00 uur en ben buiten gekomen om 19:00 uur , ik was kompleet leeg en moe, maar het belangrijkste was dat ik geslaagd was.
    De week daarop was het ons spagettifestijn , de leden van de club werkten praktisch allemaal mee om het weekend te doen slagen.
    En van een succes gesproken , het was er een , dus bravo voor iedereen.
    Daarna kon de club zich gaan klaarmaken voor "HET" evenement van het jaar,namelijk de "Antwerp Budo Odyssey" georganiseert door AMAC en dat om de 2 jaar .Gedurende 3 dagen was het een waaier van "Martial Arts" met als hoogtepunt de Gala van zaterdagavond, ook ik was van de partij met het demo team van "Daochi Dim Mak" (als u er meer van wil weten ga eens een kijkje nemen op de site www.kyusho.be onder de rubriek "demonstraties & fotos".
    En tenslotte was er verleden week het "vechtsportgala" in Gent en ook daar was ik van de partij met het demo team (zie terug www.kyusho.be ) .
    Het was een organisatie van W. Toch , onze welbekende vriend uit Gentbrugge.
    En ook daar in Gent gelijk in Antwerpen hebben de mensen echt voor hun geld gehad , het zou leuk zijn indien er eens mensen afkwamen naar zo een evenement die er echt niks van afweten , eens komen kijken naar het grote onbekende , een zaak is zeker , vervelen zullen ze zich niet.
    En nu volgende week donderdag 1 december staat er iets belangrijks op het programma van onze club Suigetsu Dojo Brussels . Die dag geef ik mijn éérste initiatieles zelfverdediging om 19:00 uur in Halle (Turncentrum start '65 - D'exaerdestraat 214).
    Indien het een succes moest worden , opent de club buiten Anderlecht een 2de afdeling , in Halle (Buizingen) dus . Laat ons het beste hopen , we zien wel volgende week wat het wordt.
    Zo dat was een pak nieuws in minni uitvoering.
    Tot binnenkort  Karel

    24-11-2005 om 14:25 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte gordel 2de Dan
    Hello iedereen , zoals verleden week reeds uitgelegd heb ik zondag mijn examen 2de Dan moeten afleggen in Antwerpen.
    Om 7:00 opgestaan , ontbijt genomen en zak klaargemaakt om te vertrekken , mijn echtgenote had beslist om mee te komen om te zien hoe haar "vent" het er ging vanaf brengen met dat examen , en ik was tevreden want er was een supporter meer.
    Tegen 9:00 waren we aan onze dojo waar wij afgesproken hadden met de 8 andere leden die mijn Uke's (helpers leerlingen) gingen zijn bij het examen.
    Rond 10:00 waren we ter plaatse in Merksem waar alles ging gebeuren , de juryleden kwamen druppelgewijs de dojo binnen , ook wij maakten ons klaar , en begonnen aan de opwarming.
    Om 10:30 ging mijn examen van start, ik moet zeggen dat ik een heel rustig gevoel had maar dat ik wel super gekoncentreerd was , tenslotte heeft men maanden naar dat examen toegeleeft en er keihard voor gewerkt , dus ik was er klaar voor.
    Tegen 12:30 was alles achter de rug,en was het wachten achter de resultaten van de 8 juryleden , in afwachting van het resultaat ging het examen terug door mijn hoofd , en zag ik het goede en het mindere goede terug te voorschijn komen, ook voelde ik mij echt moe en had overal pijn , het was alsof ik 2 uur vanbinnen in een betonmolen gezeten had.
    En inneens werd ik wakker geschud door shihan Hugo Bleys (voorzitter AMAC) die de resultaten ging voorlezen , het kwam er op neer dat ik geslaagd was met 71,50 % op 100.
    Ik voelde mij op dat moment een tevreden man niet meer of niet minder , ik had gedaan wat ik moest doen , en was daarin gelukt als bijna 60 jarige.
    Maar ik heb dus ook ondervonden dat ik geen 20 jaar meer ben en dat ik vandaag 3dagen na het examen mij maar eerst terug normaal begin te voelen , al heb ik gisterenavond al een training gegeven.
    Om te eindigen wil ik nog zeggen dat ,op aanvraag van de voorzitter ik ga beginnen werken en trainen om mijn zwarte gordel 3de dan te behalen.
    Dus ik weet wat te doen .
    Wat ik gekregen heb als beloning voor het lukken van mijn examen vraagt u ?
    Wel ,,,Tevreden en gelukkig man en een...... zoen van mijn echtgenote die ik niet vlug zal vergeten , en meer moet dat niet zijn .
    Salut Karel

    05-10-2005 om 15:37 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijk examen

    Amaai zeg, al 3 weken niet meer aan mijn blog gewerkt , wat gaat de tijd snel , zeker als men zich niet verveeld.
    En dat doe ik zeker niet , op zondag 11/9 was ik op het Blues festival van Beersel, een muziekgenre die ik heel graag hoor , prachtige dag doorgebracht ginder aan het kasteel van Beersel.
    Maar ik wijk af , zoals reeds in mijn vroeger artikeltje vermeld waren wij te gast in de Topacademie van W. Toch in Gentbrugge voor een training in Kung Fu.
    Ik mag zeggen dat het heel goed meegevallen is, iedereen was vol interesse voor de les, voor herhaling vatbaar , zeker weten.
    De 18de moest ik naar de kadertraining in Merksem , en op zondag 25/9 nog een stage Kyusho Jitsu meegedaan in Brussel onder leiding van Sensei Th. De Gelaen.
    Maar het belangrijkste is dat ik keihard aan het trainen ben voor mijn examen zwarte gordel 2de Dan van Zondag 2 Oktober .
    Dat examen moet ik gaan afleggen in Antwerpen voor de Dancommissie van onze AMAC Federatie.
    Voor het ogenblik ben ik dan ook 7 dagen op 7 bezig mij voor te bereiden op dat examen, het moet en zal lukken nu Zondag.
    Het resultaat van dit alles laat ik u volgende week weten.
    Salut , Karel
    www.amac.be

    28-09-2005 om 11:57 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van een nieuw seizoen
    Hello iedereen , Een rustpauze inlassen doet soms wonderen zeggen sommige , en ja dat klopt. Onze club heeft voor de éérste keer in zijn 6 jarig bestaan zijn deuren gesloten gedurende de laatse 14 dagen van Augustus.(Lekker nietsdoen)
    Het gevolg was dat de leden op de eerste trainingsdag van Dinsdag 6 September massaal aanwezig waren en vol ongeduld stonden te wachten tot wanneer de deuren van onze Dojo open gingen.
    Ik persoonlijk had Zondag al een Kyucho Jutsu stage achter de rug , die cursus ging namelijk door in Terneuzen (NL) in de Dojo van Theo Lindgreen .
    Het nieuwe seizoen ging dus van start dinsdag voor de "Adults" en nu vrijdag voor onze "Kids" , voor de kinderen zal er "iets" nieuw in de les zitten , want zij zullen een nieuwe lesgever onder ogen moeten zien .
    Rudi v/d Broek heeft zijn strepen in het verleden reeds verdient als     jeugdtrainer ,dus dat zal wel vlotten en daarbij wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe job en welkom in onze club.
    Vogende week Woensdag gaan wij met onze "Adults" een trainingsles meepikken in de Topacademie van Sifu Walter Toch in Gentbrugge , het zal een hele ervaring zijn voor sommige leden , Sifu Walter is namelijk de 1ste westerling met graduaat Shaolin Tempel Henan China.
    Aangezien Kung Fu voor de meeste van mijn leden nieuw is , zal het een hele nuttige ervaring worden ginder in Gentbrugge.
    En aangezien ikzelf en mijn club openstaan voor andere diciplines in het "Martial Arts" gebeuren kan men bij die andere stijlen alleen maar bijleren , en dat is nu juist de bedoeling van een echte Budoka , men weet nooit genoeg.
    Zo , dat was het voor nu , tot de volgende Blogstory.
    Groetjes Karel

     

    08-09-2005 om 12:57 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenweekend in Augustus
    Hello , als fervent supporter van Schotland hadden mijn echtgenote en mezelf voorgenomen om zaterdag in Ooidonk de Schotse dagen te bezoeken .
    Aangekomen ter plaatse regende het pijpestelen , dus ons regenfrakske aan en wij weg, na ongeveer 300 meter gestapt te hebben stelde wij vast dat we al doornat waren ,en dus besloten wij terug te keren naar de wagen en daar geduldig te wachten tot de regenbui voorbij trok .
    De organisatie had ons ergens doen parkeren op een weg tussen 2 velden , en daar stonden wij dan , auto's kwamen aangereden , maar er stapte heel weinig mensen uit, ook wachtend tot het ophield met regenen.
    En wij maar wachten , en op tijd eens naar de hemel gekeken om te zien of ze die sluizen gingen dichtdraaien , maar neen het bleef gieten .
    Na 1 uur en 30 min daar in de wagen gezeten te hebben vonden wij het dan ook welletjes en deden wat velen ons al voorgedaan hadden , namelijk vertrekken .
    En in plaats van Schots te eten zijn we dan maar een Chinees restaurant binnengestapt , (van een verschil gesproken).
    Maar één zaak staat vast ..... Ooidonk volgend jaar komen wij terug.
    Zondagmorgen was het niet veel beter met het weer , maar toch vertrokken wij om 8 uur naar de kust , meer bepaald Oostduinkerke.
    Er stond namelijk een laatste trainingt op ons programma om het seizoen af te sluiten , wat ook gebeurde , het werd een training van 90 min in de prachtige duinen rond Oostduinkerke . Nadat we ons opgefrist hadden zijn wij  met zijn allen een echte Belgische biefsteak/frit gaan eten in het "Vissershuis" (wij waren met 40 personen).
    En in de late namiddag zijn we dan nog eens een gezamelijke wandeling gaan doen met een koffiestop op de dijk.
    Rond 19:30 namen we afscheid van elkaar en keerde iedereen moe maar tevreden terug huiswaarts. (ook ikke)
    En nu 14 dagen geen training , begin September beginnen we er terug aan .
    Salut Karel
                                                        

    22-08-2005 om 17:54 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Limburg

    Beste bezoekers  , even een "blogje" neertikken . Zaterdag 13 augustus ,een dagje in het mooie Limburg doorgebracht , Redelijk vroeg vertrokken , want voor de stage van Kyucho Dim Mak in Peer wilde ik eerst nog vrienden een bezoekje brengen in dezelfde gemeente , het was al een tijdje geleden dat ik die nog gezien had en het deed werkelijk plezier om nog eens een babbeltje te kunnen slaan .
    Afscheid genomen om 12:30 want de stage begon om 13:00 , Sensei Theo De Gelaen had het zo aan boord gelegd dat we in open lucht konden oefenen, en het weer zat mee , dus prachtig was dat .
    Toen de training om 17:00 er op zat begonnen we ons klaar te maken om naar Neerharen te gaan (Nabij Lanaken) daar waren we namelijk uitgenodigd om een demonstratie te brengen in onze dicipline.
    Neerharen was in feeststemming , er werdt een Oosterse avond georganiseerd met al wat er bij hoort ,eten , muziek, decoratie, standjes en natuurlijk oosterse gevechtsporten.
    Toen we met onze demo starte om 20:00 , begon de zaal al redelijk goed vol te lopen, en  mogen we zeggen dat de aanwezigen onze demonstratie wisten te aprecieren en zij met veel aandacht luisterden naar de uitleg van de Sensei.
    Na een klein uurtje zat het er op , en konden wij zelf nag genieten van de andere clubs die aan hun demo begonnen.
    Om 10:00 vond ik het tijd om naar huis (150 km verder) terug te keren , en dat met een goed gevoel , goeie training , goeie demo .
    Rond middernacht was ik thuis en kon ik van een welverdiende nachtrust genieten,en moest geen enkele moeite doen om in slaap te vallen .
    Groetjes Karel, en tot binnenkort.
     

    14-08-2005 om 12:10 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn wij
    Hé beste bezoekers, leve de vakantie , ook in de club kan men merken dat het verlof is , om te beginnen trainen we maar 2 maal in de week inplaats van 4 keer.
    Ook het aantal leden tijdens de trainingen is gehalveert , de rest spendeert zijn of haar vakantie waar ze zich het beste bij voelen , en dat kan gaan van strandliggen ergens op een zonnig strand tot rondtrekken met de rugzak ergens in de wijde wereld , of zelfs citytrips kunnen aangenaam zijn , er zijn zoveel soorten om uw vakantie door te brengen, het belangrijkste is , doen wat u graag wil doen.
    En vermits het iets kalmer is, is het misschien het goede moment om onze club even voor te stellen .
    Suigetsu Dojo Brussels  (SDB) bestaat sinds 01/01/2000 , er wordt les gegeven aan de volwassen in het anticiperen op straatagressie . Aan onze kinderen (kids vanaf 7 jaar ) wordt een meer traditionele krijgskunst aangeleerd gebasseerd op Kung Fu, waarna ze dan om 14 jaar de volwassen afdeling vervoegen  , en zij dan toch een goede basis bezitten om het "ernstige" werk bij de "groten" aan te vatten.
    De club telt ongeveer 40 leden waaronder 15 meisjes.
    De aangeleerde technieken  komen uit Japanse , Chinese en Israelische diciplines,
    waarbij ZELFVERDEDIGING op de éérste plaats komt , er wordt ook aangeleerd om met wapens om te gaan en er zich tegen te verdedigen.
    De club neemt ook regelmatig deel aan Nationale en Internationle stages om zodus te werken met andere clubs en diciplines , en zo de leden de  nodige ervaring laten op te doen .
    SDB is ook aangesloten bij de AMAC federatie (Association of Martial Arts & Combat) .
    Voor meer info betreffende onze club zie de site van onze federatie www.amac.be en ga dan naar "clubs" waar u zo bij Suigetsu Dojo Brussels terecht komt.
    Moesten er mensen zijn die nog vragen willen stellen of informatie over onze club  willen , stuur maar een e mailtje.
    (Wel bedankt aan de mensen die mij al gemailt hebben) 
    Tot volgende keer , Karel             

    07-08-2005 om 12:12 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames en zelfverdediging
    Hello Bloggers , ik wil het vandaag even hebben over de meisjes en vrouwen in de wereld van de gevecht- en verdedigingstechnieken.
    Het is mij de laatste tijd al meermaals opgevallen dat er meer en meer dames lid worden van gevechtsportclubs.
    Het is natuurlijk zo dat het onveiligheidsgevoel hier een grote rol speelt, slaag maar eens uw dagblad open en u zult ook wel al gemerkt hebben dat de zogezegde "kleine kriminaliteit" toeneemt.
    U moet het maar eens meegemaakt hebben , op straat of thuis overvallen worden ,voor gelijk welke reden ook , een hele behangstige belevenis .
    Ook in mijn club heb ik leden die straatagressie  meegemaakt hebben , (meestal vrouwen)en ik moet zeggen dat deze personen het meest gemotiveerd zijn om zelfverdedigingstechnieken aan te leren.
    Dames hebben natuurlijk een voordeel op mannen bij een agressie indien ze de aangeleerde verdedigingstechnieken volledig onder de knie hebben , namelijk de verassing. De agressor verwacht niet dat een vrouw zich gaat verdedigen , en dat is een enorm pluspunt.
    En dus gaan de dames clubs opzoeken waar men leert zich te verdedigen, en dat mag gaan over Karate- Judo- Kung Fu of andere clubs zoals bevoorbeeld onze club die zich gespecialiseerd heeft in straatagressie.
    Men leert er buiten zich te verdedigen ook nog de konditie op peil houden, wat zeker ten goede komt aan uw gezondheid.
    Maar zoals ik steeds zeg tegen nieuwe leden , " Ik zal jullie iets leren in de hoop dat u het nooit, maar dan ook nooit hoeft te gebruiken , maar indien toch , dan moet u er 200% klaar voor zijn "
    Prettige vakantie verder , groetjes  Karel.

    31-07-2005 om 12:40 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis naar China

    Hé , hello iedereeen. Zoals jullie al zullen gezien en gelezen hebben op mijn blog, ben ik een "klein" beetje oosters gericht, maar wat ik nog mis is een reis naar het oosten.
    Mijn echtgenote en mezelf mogen zeggen dat we  toch al een stukje van de wereld gezien hebben, maar het oosten ,,neen nog nooit geweest, maar dat gaat veranderen , wij hebben namelijk beslist om volgend jaar naar China te reizen.
    En nu komt mijn vraag . Zijn er mensen die al naar China geweest zijn en mij nuttige info kunnen doorspelen zowel positief als negatief , en die mij kunnen zeggen wat te doen en zeker wat niet te doen bij zo een reis ?
    Hopend op enige reactie van jullie bloggers , tot binnenkort,  Karel

    17-07-2005 om 11:52 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Song Park in Gent
    Hello iedereen , afgelopen zaterdag was ik te gast in de Topacademie van Sifu Walter Toch in Gentbrugge, een bekende in de gevechtsportwereld . 
    Walter heeft volgens mij een van de mooiste prive dojo's in Belgie (kijk maar eens op zijn site) .
    Ik was er dus om een stage te volgen van Meester Song Park die uitgenodigd was door Sensei Theo De Gelaen van Daochi-Dim Mak , Meester Song Park is een koreaan die in Californie (USA) woont en die de wereld rondreist om lessen en stages te geven in Kiai Jitsu & Gi Gong.
    Gedurende de bijna 6 uren durende stage hebben we gezien wat een mens kan doen met zijn enerie (Gi Gong) en klanken (Kiai jitsu) , het is verbazingwekkend wat een menselijk lichaam in zich heeft, en hoe interessant het is wanneer hij die energie en klanken goed weet te gebruiken.
    Deze technieken  plus de aangeleerde Kyucho jutsu (drukpunten)verweef ik in mijn dicipline "Kradjukemkai"(anticiperen op straatagressie) zodat we proberen met zo weinig mogelijk geweld een agressieve aanval te neutraliseren en onder bedwang te houden.
    Maar zo simpel is het natuurlijk niet , daarom dat er bijna dagelijks geoefend wordt om de aangeleerde technieken onder de knie te krijgen , maar zo blijven wij in vorm want "rust , roest" nietwaar , Salut  Karel
                                   

    13-07-2005 om 12:35 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie...ja en neen
    Hé beste bloggers,,vandaag rustdag , dus tijd om te bloggen , Zaterdag 2 examens afgenomen, M.D.S goed gelukt voor de bruine gordel, alsook A. W. voor haar oranje , maar wat mij ook enorm plezier deed was dat de jury mij achteraf meedeelde dat het niveau van onze club wel hoog is , dat doet natuurlijk plezier om dat te horen van andere Sensei's van onze federaties.
    Dat wil dus ook zeggen dat we goed bezig zijn, we mogen niet vergeten dat de club maar 5 jaar bestaat, en dat er dus al heel wat werk verzet is geweest op die relatief korte tijd.
    Nu...Vakantie...ja en neen , om te beginnen sluit onze grote Dojo (Turnzaal in een school) voor 2 maanden gedurende de schoolvakantie. Gelukkig heb ik nog mijn kleine Dojo waar ik terecht kan , wat wil zeggen dat de trainingen herleid worden van 4 maal per week naar 2 maal per week en dat tot half Augustus want dan is de club  en dojo gesloten voor 2 volle weken tot de 1ste week in september.
    Dus zoals ik reeds zei , vakantie niet helemaal maar toch....
    Tot binnenkort , Salut   Karel

    27-06-2005 om 12:36 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage in Moscow
    Hello iedereen, mijn reistassen zijn leeggemaakt , beetje gerust en er nu terug tegenaan ,maar eerst een woordje uitleg over de stage in Moskou.
    Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het zo goed zou meevallen ginder, maar het was een leerzame, plezante en goed georganiseerde trip.
    Om te beginnen was de stage , die twee dagen duurde van heel hoog niveau , de lesgevers hebben allemaal hun hele kennis naar boven gebracht en het proberen over te brengen op de aanwezige deelnemers. En dat het hun lukte bewees het ongelooflijke enthousiasme waarmee de deelnemers te keer gingen , na twee dagen waren we doodmoe maar dat woog niet op tegen de kennis dat we opgedaan hadden.
    Dat de Russen kunnen vechten weet iedereen denk ik , wel dat klopt inderdaad voor 100 % . Men kon zien dat deze mensen in het verleden het niet altijd gemakkelijk gehad hebben en dat zij moesten "vechten" om te overleven,wel dat stralen zij nu nog altijd uit. (gelukkig hebben zij het nu veel beter dan vroeger).
    Er was natuurlijk ook tijd voor ontspanning , om te beginnen zijn we overal begeleid geweest door mensen van de Ju-Jutsu club uit Moskou (gelukkig maar, anders zaten we misschien nog ginder).
    En zo hebben we de metro ondekt , we hebben er ongeveer 4 uur in rondgetoert , met als gevolg dat we weten dat de metro van Moskou speciaal is,zo zijn er de niveau verschillen en dan die gangen , het lijken soms wel galerijen van kunstwerken , en dat gaat dan over kunstwerken van mozaiek , schilderijen ,  marmer , brons en zelfs grote lusters die men alleen maar in herenhuizen of kastelen ziet hangen,een aanrader voor iedereen die eens in Moskou verblijft.
    Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van het trainingcenter voor kosmonauten in Zvezdniy , dit kon maar alleen gebeuren dank zij bemiddeling van niemand minder dan Musa Manarov , kosmonaut en een nationale held in Rusland.
    Musa Manarov is namelijk de persoon die het langst in de ruimte verbleef , namelijk 541 dagen , en die persoon is ook voorzitter van de Russische federatie Ju-Jutsu afdeling Moskou.
    Het was voor mij dan ook een hele eer om met Musa Manarov na het bezoek aan het (goed bewaakte) opleidingscentrum aan tafel te kunnen zitten om een uitgebreide lunch te benuttigen , en daarna natuurlijk tesamen op de foto , zodat ik het aan mijn kleinkinderen kan vertellen over wie , wat en hoe.
    Dan kregen we ook nog een uitgebeide rondrit door Moskou zelf met de nodige stops , bv. Het rode plein - Kremlin - belangrijkste orthodoxse kerk - plus nog andere belangrijke bezienswaardigheden.
    Het afscheidfeest  werdt gehouden in een groot "Dans Restaurant" in het centrum van Moskou waar de ondertussen gelegde vriendschapsbanden nog nauwer werden aangehaald , en waar er zeker blijvende vriendschappen tot stand gekomen zijn tussen Russen en Belgen (Wij waren met 10 personen van 4 verschillende clubs , mijn club was vertegenwoordigd met 4 man).
    Om te besluiten dank ik onze Federatie AMAC (Association of Martial Arts and Combat) die het ons mogelijk gemaakt heeft zo een ervaring mee te maken, "en nen dikke merci" aan de Ju-Jutsu Club Moscow die ons behandeld hebben als echte VIP's.
    Er staat één ding vast , moest er in de toekomst nog een stage plaatsvinden "ginderachter" wel ik sta op de eerste rij om me in te schrijven , zeker weten .
    Salut en tot de volgende  Blogstory.....Karel



    22-06-2005 om 16:13 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukpunten
    Hello iedereen . Verleden week zondag erg interessante stage meegemaakt , de wereldbekende (in de Marial arts wereld tenminste) Meester Georges Dillman was even in Brussel om het gedurende 3 uren te hebben over de drukpunten op het menselijk lichaam.
    Nu is het zo dat ik persoonlijk erg geinteresseert was in die stage met deze broemde Amerikaan aangezien ik zelf de cursussen volg in Kyusho jutsu-Dim mak gegeven door Meester Theo De Gelaen .
    Kyusho jutsu is namelijk gericht op het aanvallen van vitale lichaamspunten, de drukpunten worden op een dusdanige manier aangevallen dat onderliggende meridianen , zenuwen ,spieren , bloed , en energie gemanupuleerd kunnen worden met als doel het lichaam te verzwakken. Dat is in heeeeel kort uitgelegd wat deze dicipline zowat inhoud.
    De cursussen die ik daarover volg zijn wel nodig aangezien het toch gevaarlijk wordt indien men bepaalde technieken toepast zonder degelijke opleiding , men moet weten waarmee men bezig is in Kyusho jutsu.
    Voor de rest was de voorbije week druk zoals gewoonlijk , buiten de normale trainingen heb ik nog 2 dagen les gaan geven over "Self Defence"in een school in Dilbeek .
    En deze week vertrek ik voor een Internationale stage naar Rusland (Moskou) over deze ervaring binnenkort meer.  Salut  Karel

    12-06-2005 om 12:29 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (32 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bravo , mooie prestatie SDB
    Hello , Zaterdagnamiddag een stage gaan volgen met mijn assistent M.P. in Antwerpen van "escrima"(verdediging korte stok) onder leiding van Sensei Goosens Ch., kort gezegd ,, goede stage , ik denk er zelf aan de Sensei uit te nodigen om in onze club een stage te komen geven .
    Zondag was er het "Martial Arts Gala" in Ekeren , waar mijn club meedeed in de kata wedstrijden , "kata lopen" zoals het gezegd word , is een gevecht tegen één of meerdere ingebeelde tegenstrevers .Er zijn meerdere kategorien ,zoals idividueel traditioneel - groep traditioneel - met /zonder wapens - syncroom groep - niet syncroom  enz. enz.
    Met zeker fierheid mag ik dan ook meedelen dat onze club Suigetsu Dojo Brussels enkele prijzen en bekers mee naar huis genomen heeft zoals , M.D & R.K hebben de 2de plaats behaald in "Kata traditioneel syncroom volwassen" en M.P. behaalde de 1ste plaats bij "Kata traditioneel volwassen" en niet vergeten N.D. die ook 2de werdt bij de "fighting wedstrijden volwassen". van 70 tot 75 kg.
    Ook de andere meegereide leden hebben goede prestaties neergezet , maar vielen juist buiten de prijzen , maar niet getreurd , blijven trainen en volgende keer er terug tegenaan.
    U ziet het beste mensen , onze club is een aktieve club waar iedereen aan bod kan komen , jong & oud (wat is oud ?)
    Kom maar eens een kijkje nemen , u bent meer dan welkom.
    Suigetsu Dojo Brussel
    Itterbeekselaan 390
    1070 Anderlecht
    02 360 38 52


    30-05-2005 om 15:13 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat. & Internat. Stages
    Hello , zoals beloofd verleden week ,hier enkele woorden over "Stages".
    Stages worden georganiseerd door clubs of federaties van eenders welke dicipline in gevechtsporten . Dus kunt u uitkiezen welke stage u wilt meedoen , naargelang uw interesse .
    Ze worden georganiseerd zowel in binnen als buitenland , het belangrijkste is dat u in contact komt, en les krijgt van heel goede (meestal toch) leermeesters.
    En aangezien ik persoonlijk open sta voor elke dicipline , doe ik dus ook veel stages.
    Als Sensei (Leraar) probeer ik vandaag de dag (zelfs al ben ik er bijna 60) nog altijd bij te leren ,en dat is nu juist het aangename aan "Martiale Kunsten" men kan en zal nooit kunnen zeggen "Ik kan alles" dat bestaat gewoon niet.
    Wat dus wil zeggen ,men leert altijd bij.
    Tot nu toe heb ik gedurende mijn 40 jaar "gevechtsport" bijna elke Belgische stad en gemeente afgedweild waar ik stages gevolgd heb. Internationaal heb ik ook goede herinneringen aan mijn buitenlandse stages in bijvoorbeeld Zuid Afrika (Johannesburg) waar ik zelf les gegeven heb , USA (Ocala , Florida) ook les gegeven , iets korterbij in Europa , Duitsland ( Bonn , Bremen ) Frankrijk ( Engouléme ) England (Londen) , Zwitserland (Luzerne) , en nu volgende maand Rusland (Moskou) plus nog enkele minder belangrijke stages.
    U vervelen , wa is da ?
    Tot volgende week    Karel

    25-05-2005 om 13:08 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examen gelukt 2
    Hello iedereen , eindelijk even tijd voor enkele lijnen te "bloggen".
    Om te beginnen zeggen dat de 2 bruine gordels , 1 van de club uit Essen en 1 van de club uit Kapellen gelukt zijn met hun examen voor zwarte gordel. Proficiat mannen. Dat was vrijdagavond , maar zaterdagmorgen stond voor mijn club ook een belangrijk examen op het programma , L.D (11 jaar) legde haar examen oranje gordel af bij de "Kids" , en ja , ook daar proficiat, bravo L.D
    Vandaag binnen een maand vertrek ik naar Moskou voor een stage van een week,voor mij een onbekend avontuur tegemoet,het is namelijk de éérste keer dat ik naar Rusland ga. (Heeft er iemand ervaring met reizen in Moskou ?) Ik heb wel al les gekregen van Russen maar dat was hier op stages in het westen. Dus afwachten wat het wordt.
    Stages Nationale zowel als Internationale zijn bijzonder leerzaam men leert er technieken die in uw dicipline soms niet voorkomen, men leert er interessante leermeesters kennen, die u als sensei dan tips meegeven die u in uw dojo kunt toepassen en overbrengen op uw leerlingen.
    Volgende week ietsje meer uitleg over die stages , want ik heb niet veel tijd meer aangezien ik mij moet klaarmaken voor de dinsdagavondtraining
    Tot volgende week      Karel

    17-05-2005 om 17:02 geschreven door sensei

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Iedereen van harte welkom.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • AMAC (association of martial arts and combat)
  • BED & BREAKFAST "ROSEBANK"


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!