Inhoud blog
  • De Klok des Levens
  • Wat zijn Maansknopen
  • Herkomst van Feng Shui
  • Wat is Tarot?
  • Wat is een Kristal Master
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ben je op spirituele zoektocht?
    spiritueel
    11-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chakra Weetjes

     

    Chakra weetjes

    Een lichaam bestaat uit energie die energie stroomt door banen en centra. Zo'n energie centrum noemen we een chakra. De chakra's zijn energie-opnamepunten in de aura en daar zijn er zeven grote van (en nog vele kleinere die moeilijker zijn waar te nemen) te weten:

    7. de kruinchakra (intuitie)
    6. het derde oog (visualisatievermogen)
    5. de keelchakra (communicatie)
    4. de hartchakra (de onbaatzuchtige liefde)
    3. de plexus solarus/zonnevlecht (emoties)
    2. de sacraalchakra/(sexualiteit)
    1. de stuitchakra (aarde-energie)

    Een chakra kunt u het beste zien als een bloem die - al naar gelang de omstandigheden - open of dicht kan staan. Is een chakra (bijvoorbeeld de keelchakra) gesloten, dan betekent dat bv. problemen met communiceren, zoals stotteren. Het mooiste is dus wanneer een chakra open staat. Chakra's zijn de energiepoorten van kosmos naar de mens; wil een mens zich evenwichtig kunnen voelen, dan is het van vitaal belang dat de zeven chakra's goed zijn geopend. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan! Wat echter ook wel eens voorkomt, is dat een chakra te ver openstaat en de persoon zo een bepaalde tijd blootstaat aan negatieve energie.

    Een chakra kan weer heropend worden of ontdaan worden van blokkades door iemand die met enrgie werkt. U kunt het ook zelf proberen, visualiseer dat bij elke chakra dat hij mooi open staat en alle kanten uit straalt!

    De belangrijkste bijchakra's:

    Handchakra's
    Ze sturen het contact met de omgeving en het overdragen van levensenergie.

    Voetchakra's
    Ze sturen het contact met de aarde, het opnemen van energie (aarding) en het afgeven van "fijnstoffelijk afval" aan de aarde.

    Schouderchakra's direct onder de schouders
    Ze sturen de wijze waarop we met verantwoordelijkheid omgaan.

    Kniechakra's
    Ze sturen het leer en onderwijsvermogen en de flexibiliteit; verder het vermogen om de juiste instelling voor leren en onderwijzen op te wekken; voorts trots en minderwaardigheidsgevoelens.

    Elleboogchakra's
    Ze sturen ons vermogen tot aannemen en afgeven, alsmede ons doorzettingsvermogen.

     

    11-11-2006 om 11:51 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij kennen geen verlof

    Laat de engelen tot je spreken

    Wist je dat engelen geen verlof nemen?
    Neen engelen werken altijd, of je nu op verlof gaat, thuis blijft, of werkt. Ze laten je nooit in de steek. Altijd zijn ze bij je, om samen met jou van het leven te genieten of om samen met jou je dagelijkse probleempjes en of problemen op te lossen.


    Engelen zijn in grote getale rond om ons aanwezig. Alleen zijn er weinig mensen die ze zien. Ze zijn hier slechts met een doel: Ons, mensen helpen waar en wanneer nodig!
    Daar merk ik niets van hoor ik er nu velen onder u zeggen.
    dat is heel goed mogelijk! heeft u ze al eens om hulp gevraagd?!
    Enkel de bereidheid om ze te laten helpen is reeds voldoende om kleine wonderen te laten gebeuren!
    neem de proef maar eens op de som, vraag het ze ! U zult ervan versteld staan hoe snel u resultaat zal ondervinden.

    11-11-2006 om 11:48 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.er zijn zo van die momenten

    Er zijn momenten in het leven dat je het gevoel hebt, dat je er helemaal alleen voor staat. Je hebt het idee dat je even niet meer verder komt en dat alles om je heen een beetje stil valt.

    Deze momenten vinden vaak plaats na een inspannende tijd.

    Het lijkt erop dat er een beschermend mechanisme in werking treedt om ons even op de plaats stil te laten staan. Dat zijn geen prettige momenten, je hebt dan het gevoel dat je even naast het leven geplaatst bent. Sommige mensen worden behalve een beetje eenzaam ook zwaar op de hand of zelfs depressief. Dit komt omdat ook het lichaam op spannende of moeilijke periodes reageert.

    Zowel de geest als het lichaam hebben tijd nodig om van alle belevenissen te herstellen.

    Alles verloopt in cycli, het kost ons alleen moeite om de afwisselende periodes in het leven aan te voelen en te begrijpen. De één heeft daar meer greep op dan de ander. Wij hebben allemaal de neiging om maar door te jagen. We nemen vaak geen tijd om na een moeilijke of misschien wel pijnlijke periode volledig uit te zieken en weer op kracht te komen.

    Menigeen probeert deze momenten te beïnvloeden door te veel koffie te drinken, alcohol te gebruiken of slaaptabletten in te nemen. Dit is uiteraard niet verstandig, omdat je op den duur deze strijd tegen jezelf moet opgeven, je raakt door roofbouw op jezelf plegen uitgeput. Ik vind dat ogenblikken van alleen zijn en eenzaamheid bij het leven horen, de boog kan niet altijd gespannen zijn.

    Stille en eenzame momenten moeten ook doorleefd en doorvoeld worden. Vaak komt er spontaan belangrijke informatie over jezelf en anderen aan de oppervlakte drijven. Fijne maar ook pijnlijke ervaringen zijn niet voor niets, je kunt er wat mee doen als je dat wilt. Op die stille eenzame momenten kan je, als je dat durft tot bepaalde gedachten (inzichten) komen over jezelf en anderen. Het kan zijn dat het leven van binnenuit gaat spreken, dit zijn de momenten dat je verbinding met je innerlijke stem kunt krijgen.

     Natuurlijk hoef je niet eerst depressief of eenzaam te zijn voordat je verbinding met het innerlijke leven krijgt; het valt wel op dat dit vaak op deze vaak pijnlijke momenten gebeurt. Sommige mensen kunnen moeilijk begrijpen waarom de een veel meer greep op z'n leven heeft dan de ander. Geen twee mensen ervaren het leven hetzelfde. We zijn allemaal met ons eigen levensprogramma bezig. Ik denk dat één van de oorzaken waarom sommige mensen een paar stapjes op anderen vooruit zijn, is: dat ze meer tijd nemen voor innerlijke zaken.

    Zij razen minder snel langs allerlei moeilijke momenten heen en leven minder oppervlakkig. Zoek je liever plezier op dan diepgang dan leer je nooit echt veel van jezelf en anderen begrijpen. Begrip en inzicht krijg je niet op een presenteerblaadje aangereikt. Het leven is bedoeld om grondig te doorleven. Momenten van eenzaamheid kunnen daar iets aan bijdragen. Stille en rustige periodes, al dan niet met een gevoel van eenzaamheid, beschouw ik als overgangsperiodes. Soms lijkt het erop dat zware periodes altijd voorafgaan aan (goede) nieuwe periodes. Je kunt dit zien als een voorteken voor een nieuwe tijd. Alle goede of slechte periodes hebben iets te zeggen, het is alleen aan onszelf of we er tijd voor over hebben om hier iets mee te doen

    11-11-2006 om 11:48 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebruik van wierrook

     

     

    Het gebruik van wierook

    De invloed van geurvibraties op lichaam, ziel en geest

    Ons reukorgaan, de neus, is een zeer verfijnd en gevoelig instrument waarmee we, zowel bewust als onbewust, tienduizenden geuren kunnen onderscheiden. Aangezien we niet kunnen stoppen met ademhalen en onze neus er dus niet voor kunnen afsluiten, komen de ons omringende geuren bij iedere ademteug langs het reukslijmvlies dat bovenin de neus ligt. Die paar miljoen reukcellen zijn in feite hersenzenuwcellen, zodat geuren direct in de hersenen opgenomen worden en geurindrukken vliegensvlug verwerkt worden. Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor ons bewustzijn, het denken en de opgeslagen kennis van het geheugen. Als we deze feiten in ogenschouw nemen is het niet vreemd dat geuren ons 'iets' doen.

    Als we een geur waarnemen, soms geheel onbewust, kan er iets in ons bewustzijn, in ons denken en ons gevoelsleven veranderen. Sommige geuren zijn opwekkend, seksueel opwindend, geven energie, anderen kalmeren of zijn bedwelmend. Sommige geuren zijn walgelijk en kunnen ons misselijk maken. Een geur kan, vaak heel onverwacht een herinnering oproepen aan vroegere gebeurtenissen of omstandigheden of kan een verandering in de gemoedsstemming veroorzaken. Als iemand tijdens het mediteren een bepaalde wierook brandt, zal hij bij zijn volgende meditaties met dezelfde wierook steeds eerder en dieper tot innerlijke rust komen, omdat de geur en de situatie in een geconditioneerde reflex aan elkaar gekoppeld worden. Om al deze en nog veel meer redenen maken we in allerlei omstandigheden gebruik van reukstoffen. Waar men vroeger wierook en parfums gebruikten om onplezierige (lichaams)geuren te maskeren, maken we tegenwoordig nog steeds doelbewust gebruik van geurtjes om dezelfde reden, bijvoorbeeld door middel van geurige deodorants en spuitbussen op het toilet. In de persoonlijke verzorging kunnen we voor de verhoging van onze aantrekkingskracht kiezen uit tal van parfums, eau de toilettes, after shave's, bad en doucheschuim, zepen en cremes. Het leuke hieraan is dat het merendeel van de basisreukstoffen voor deze produkten in de oudheid ook al als parfum, wierook en schoonheidsmiddel werd gebruikt. Met name sandelhout, roos, jasmijn, galbanum, kaneel, muskus, benzoe, lavendel, ceder, olibanum en mirre hebben een oude en grote traditie in dit opzicht hoog te houden.

    Wierook, elementen en chakra's
    Het branden van wierook is een bezigheid die tot het element lucht behoort. Lucht staat in verbinding met het mentale niveau, het denken, de herinnering en het bewustzijn. De eigenschap van lucht is om verbindingen aan te gaan. Wij ademen allen dezelfde lucht in, dit verbindt ons als levens wezen van de aarde, zeker als wij in groepsverband in dezelfde ruimte ook nog eens dezelfde wierookgeur opsnuiven. Op die manier is wierook het verbindend element in de groep, kerk of tempel, waardoor alle aanwezigen op elkaar afgestemd raken in eenzelfde stemming. Het element lucht staat ook in verbinding met de hartchakra, waarbij de spirituele essentie van dit element het ontwikkelen van het hogere denken en het toelaten van de universele liefde stimuleert.
    Door het gebruiken van wierookstaafjes en mensgels komen we in aanraking met alle oerelementen waaruit het leven op aarde opgebouwd is, namelijk:

    aarde (alle vaste stoffen en ingredienten) 
    water (vloeistoffen als water, wijn of olie)
    vuur (het branden van de wierook en de transformatie die een bepaalde geur kan teweegbrengen) 
    lucht (de geur die je via de lucht door het inademen in je opneemt)
    ether (de diverse spirituele kwaliteiten die het branden van wierook oproept en de verbinding hierdoor met het hogere bewustzijn).

    De elementen aarde, water, vuur, lucht en ether staan op hun beurt weer in nauwe relatie tot de chakra's, de fijnstoffelijke energieknooppunten, waarvan de belangrijkste 7, die zich ter hoogte van de endocriene klieren bevinden, via de aura voor de uitwisseling zorgen tussen de lichamelijke en de kosmische energieën.

     

    11-11-2006 om 11:47 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristallen

     

     

     

    Kristallen zijn net als alle andere natuurlijke voorwerpen magische instrumenten voor het bereiken van verandering en harmonie. Ze kunnen ons terzijde staan bij onze individuele weg door de doolhof van het leven door ons bewustzijn te vergroten, onze spanningen te bedaren en ons helende energie te geven. Minstens zo belangrijk is dat ze ons helpen ons één te voelen met de aarde in dit technologische tijdperk.
    De wereld van de mineralen en de kristallen die daar deel van uitmaken ligt ten grondslag aan alle materie en aan het leven zelf. Kristallen zijn qua vorm het stabielst van alle materie. Hun schoonheid, prachtige kleuren en vormen hebben altijd al de aandacht getrokken, maar hun waarde gaat verder dan louter hun uiterlijk. Er is altijd al met ontzag naar kristallen gekeken en er is ook altijd een spirituele betekenis aan toegekend, omdat men onderkent dat ze diepgaande bewustzijnsveranderingen teweeg brengen, waarbij de normale menselijke perceptie doordringt tot in de mysteries en machtige werelden van de geesten en voorouders. Hierdoor zijn kristallen het middelpunt geworden van vele manieren van genezen en waarzeggen, van het dragen van een amulet ter bescherming tot het werpen van stenen om de toekomst te voorspellen en van het waarzeggen met een kristallen bol tot het benoemen en verlichten van ziekte. Door met kristallen te werken - voor genezing, zelfontwikkeling of waarzeggen - verandert onze kijk op de wereld. Kristallen gaan boven de menselijke ervaring van tijd en ruimte uit, waardoor het schitterende hulpmiddelen zijn om er de grenzen van de wereld zoals wij die kennen mee te verleggen, terwijl hun aardse oorsprong ons toch bij het dagelijks leven houdt.

    Kennis van kristallen vroeger en nu
    Onze voorouders waren zich ongetwijfeld al goed bewust van de kracht van kristallen. Duizenden jaren leefden zij in grotten, omgeven door steen, en ontwikkelden complexe technieken door het gebruik van vuursteen, een bepaald soort kwarts, voor het maken van gereedschap. De manier waarop de kristallen en (half)edelstenen tegenwoordig worden gebruikt, is een voortzetting van wat al eeuwenlang de praktijk is. Eigenlijk is er maar heel weinig veranderd in ons intuïtieve gebruik van de wereld van mineralen, ondanks alle veranderingen in de cultuur, opvattingen, religie en techniek. Ondanks de huidige wetenschappelijke kennis omtrent ontstaan, samenstelling en nuttige eigenschappen van kristallen houden kristallen ons nog altijd in hun magische greep.

    De aantrekkingskracht van kristallen
    Niet iedereen is geïnteresseerd in de wereld van kristallen, maar degenen die zich van nature aangetrokken voelen, komen er vaak achter dat zij zich met kristallen beter kunnen ontplooien. Het onderzoeken van kristallen is een proces dat de aandacht naar binnen verlegt. Men kan bv. de veranderingen bestuderen die bij emoties of gedachteprocessen optreden wanneer iemand een bepaald kristal aanraakt of draagt. Of men probeert erachter te komen of kristallen bepaalde fysieke gewaarwordingen veroorzaken. Dit soort onderzoek leidt ongetwijfeld tot een grotere bewustwording.

    Verandering van het bewustzijn
    Het is onduidelijk dat kristallen het bewustzijn veranderen. Door hun esthetische eigenschappen kunnen ze de aandacht wegnemen van dagelijkse beslommeringen, als een sjiek, modieus speeltje. Als sieraad kunnen ze zorgen voor veranderingen in stemming of emoties, of de nadruk leggen op een bepaalde status of rijkdom. Ook kunnen mensen die onzeker zijn vertrouwen ontlenen aan het dragen van kristallen.

    Draagbare energie
    Vanwege hun speciale eigenschappen zijn kristallen prima hulpmiddelen om de spirituele wereld van het bewustzijn mee te verkennen. Ze zijn ten eerste al mooi van zichzelf. Belangrijker is dat ze de manier waarop wij de wereld bezien kunnen veranderen door een rechtstreekse wijziging in de subtiele energiepatronen in het menselijk lichaam. Onze voorvaderen wisten dit ook: van kristallen maakte men sieraden, amuletten of talismannen, die men droeg of bij zich had omdat energieën van bepaalde stenen goed zouden zijn voor de drager. Misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid zijn kristallen beschikbaar voor grote delen van de bevolking.

    11-11-2006 om 11:45 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je Totemdier

    Je totemdier

     

    Je totemdier kan echter veranderen tijdens  verschillende fases in je leven.


    Dat hangt af van welke begeleiding je op dat moment in je leven nodig hebt bij de ontwikkeling van bepaalde delen van jezelf.

     

    Ieder mens heeft bij geboorte een totemdier of krachtdier.

    Deze staat in relatie tot je geboortedatum.

    Hieronder vind je

    je geboorte totemdier.

     

    Sterrebeeld

    Totemdier

    Ram

    Valk 

    Stier 

    Bever

    Tweelingen

    Hert

    Kreeft

    Specht

    Leeuw

    Zalm

    Maagd

    Bruine Beer

    Weegschaal

    Kraai

    Schorpioen

    Slang

    Boogschutter

    Uil

    Steenbok

    Gans

    Waterman

    Otter

    Vissen

    Wolf

     

    11-11-2006 om 11:44 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn wij ouderen nog waard?

    WAT ZIJN WIJ OUDEREN NOG WAARD ???

    Wij zijn een fortuin waard, wij hebben zilver in onze haren, goud in onze tanden, gas in onze darmen, stenen in onze nieren, lood in onze schoenen, kalk in onze nagels, staal in onze heupen, plastic in onze knieën, vol met peperdure medicijnen, lijken wij op een goudmijn, een mens met veel mineralen, zal het jaar 3000 moeten halen, daarom gaan we fier door het leven, nemen kritiek op als een spons, want door al deze rijkdom, drijft de economie...op ons, wat zijn wij toch véél waard !!!

    11-11-2006 om 11:44 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurologie

     

     

    Kleurologie maakt gebruik van de principes van kleurenergie die inherent is aan de natuur, om ons te helpen onszelf en degenen om ons heen beter te begrijpen. Om die kleuren te ontdekken die in een bepaald persoon 'weerklank' vinden, is een analyse nodig van zijn of haar zonneteken, naam en geboortedatum. Zo ontstaat een driedelige combinatie van kleuren waaruit een persoonlijk overzicht kan worden samengesteld. Er wordt gekeken welke kleuren dominant of juist afwezig zijn, en of lichaam en geest in balans zijn of niet. Met het overzicht dat zo ontstaat, kan iemand stappen ondernemen om zichzelf te verbeteren en te genezen, door de betreffende kleuren in zijn of haar leven weer in balans te brengen.

    Kleurologie werkt met twaalf kleuren voor de zonnetekens en met negen kleuren voor de geboortedatum en naam. Deze kleuren bepalen respectievelijk ieders levensleskleur, lotskleur en expressiekleur. Het palet waarvan deze kleuren gehaald, is gebaseerd op de primaire pigmenten rood, geel en blauw. Verschillende combinaties van deze kleuren produceren de secundaire kleuren oranje, groen en violet. Wanneer deze kleuren worden gemengd met de kleuren die daar het dichtst bij liggen, krijgen we de zes tertiaire kleuren van het palet: scharlaken (rood en oranje) - goud (geel en oranje) - citroengeel (geel en groen) - turkoois (groen en blauw) - indigo (blauw en violet) en magenta (rood en violet).

    Zonnetekenkleur : De kleur van het zonneteken staat voor de ontwikkeling van de ziel, de levensleskleur dus, die onthult wat iemand zich als taak heeft gesteld op deze wereld om te onderzoeken of te doen. Het is een afspiegeling van de ontwikkelingsfase van de ziel. Het is de onderliggende kracht in alles wat we doen, zelfs als we ons er niet van bewust zijn.

    Lotskleur : De kleur die bepaald wordt door je geboortedatum is de kleur van je levensdoel of bestemming, hij bepaalt wat de toekomst in petto heeft en welke beslissingen je zou moeen nemen.

    Persoonlijke Expressiekleur : De kleur van je naam is de kleur van je persoonlijke expressie, en staat voor de mogelijkheden of sleutels die je hebt meegekregen om je mogelijkheden te benutten.

    11-11-2006 om 11:42 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zonneteken

     

     Het Zonneteken
    Bijna iedereen weet tegenwoordig onder welk dierenriemteken hij geboren is, we zeggen dan b.v. ik ben een Ram of Waterman enz. Dit dierenriemteken is het teken waarin de Zon heeft gestaan op het moment van de geboorte. De Zon verwijst naar ons Ego, onze wilskracht en onze zelfexpressie. Het is ons innerlijk licht, de kosmische intelligentie en bewustzijn. Dit "teken" waarin je geboren bent kan nooit op zichzelf beschouwd worden, we kijken namelijk ook in welke tekens de Maan, de planeten en de Ascendant staan en in welke verhouding zij tot elkaar staan. Het Zonneteken geeft onze individualiteit weer, het geeft aan wat we het meest bewonderen en in welke richting we bij voorkeur streven. Wanneer iemand het Zonneteken niet goed herkend, dan zullen onder andere het teken waar de Maan en de Ascendant in staan sterker op de voorgrond treden.

    Iedereen beleeft de 12 dierenriemtekens op zijn eigen unieke manier. Als je de horoscopen van verschillende mensen vergelijkt dan zie dat in iedere horoscoop de 12 tekens van de dierenriem aanwezig zijn.

    Maar ze staan bij iedereen op een andere plaats in de horoscoop. Bij de een staat de Ascendant b.v. in Stier en bij de ander in Schorpioen. De Ascendant vind je aan de linkerzijde van het horoscoopwiel op de horizon. De andere tekens worden ingevuld volgens de natuurlijke volgorde van de dierenriem; Ram - Stier - Tweelingen - Kreeft - Leeuw - Maagd - Weegschaal - Schorpioen - Boogschutter - Steenbok - Waterman - Vissen. Deze tekens vormen als het ware de achtergrond waarlangs je levensloop zich afspeelt.

    De dierenriemtekens verschuiven elke 4 minuten een graad vooruit door de dierenriem, daarom is het zo belangrijk dat een horoscoop wordt berekent naar de juiste geboortetijd. De gehele dierenriem bestaat uit 360 graden zodoende bestaat ieder teken uit 30 graden. Wanneer een Ascendant in de eerste of laatste graden van een teken valt, dan kan er onzekerheid ontstaan over de Ascendant. Hij kan dus in een ander teken komen te staan als de geboortetijd niet exact is genoteerd. Een horoscoop wordt niet alleen gevormd door de tekens, de hoofdrol wordt gespeeld door de Zon, Maan en de planeten Mercurius - Venus - Mars - Jupiter - Saturnus - Uranus - Neptunus - Pluto. De Zon en Maan zijn zeer persooonlijke factoren in de horoscoop, ook de planeten van Merucurius t/m Saturnus worden de persoonlijke planeten genoemd. Ze drukken een grote stempel op ons karakter. De transpersoonlijke planeten Uranus, Neptunus en Pluto zeggen iets over de generatie waartoe je behoort.

     

    11-11-2006 om 11:41 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yin en Yang

     

     

     

     

     

    yin

    yang

     

    donker

    licht

     

    groen blauw zwart bruin

    rood orange geel

     

    stil

    beweeglijk

     

    samentrekkend

    uitwaaierend

     

    hoekig

    rond

    uitzondering de cirkel

    smal

    breed

     

    langzaam

    snel

     

    passief

    actief

     

    aarde

    hemel

     

    water

    bergen

     

    maan

    zon

     

    regen

    zonneschijn

     

    oneven getallen

    even getallen

     

    winter

    zomer

     

    kou

    warmte

     

    tijger

    draak

     

    onder

    boven

     

    laag

    hoog

     

    naar beneden

    naar boven

     

    zacht

    hard

     

    koud

    warm

     

    vrouw

    man

     

    achterkant

    voorkant

     

    basis

    top

     

    zuur

    zoet

     

    treurig

    woedend

     

    schaduw

    licht

     

     

    11-11-2006 om 11:38 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reiki principes

     

     

     

     

     

    De Reiki principes en hun uitspraak. 

    ·        Kyo dake wa ( kjoh dakeh wah) - vandaag

    ·        Ikalu-na (Ikalu nah) - ben ik niet boos

    ·        Shinpai suna (shin-pei su-nah) - of geërgerd

    ·        Kansha shite (kansa she-the) - ben ik dankbaar

    ·        Gyo wo hage me (gyo wo hage me) - werk ik hard

    ·        Hito ni shinsetu ni (hito nie shin-set-tzu nie) - ben ik vriendelijk tegen iedereen

     

    *          *          *          *          *          *          *         

     

    Met liefde omgaan met de symbolen

     

    "Met dankbaarheid en respect mogen wij gebruik maken van de symbolen,
    zonder kan er geen heling plaatsvinden"

     

    11-11-2006 om 11:37 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chakra's en wierrook

     

    1 Basischakra, element aarde:
    Is verbonden met de reuk, de drang tot overleven, stevigheid; aardend.
    Wierookgeuren:
    Benzoe, ceder, cipres, citronella, den, eikenmos, elemi, gayak, jasmijn, lavendel, magnolia, mirre, muskus, olibanum, patchouli, roos, salie, vanille, vetivert, ylang ylang.

    2 Heiligbeenchakra, element water:
    Is verbonden met de smaak, voortplanting, seksualiteit, plezier, gevoelswereld.
    Wierookgeuren:
    Amandel, aloehout, amber, basilicum, ceder, den, eucalyptus, gayak, gardenia, geranium, kaneel, jasmijn, lotus, mirre, muskus, patchouli, roos, saffraan, sandelhout, tijm, vanille, viooltje, ylang ylang.

    3 Zonnevlecht, element vuur:
    Is verbonden met het zien, wilskracht, energie, emoties als angst of woede, moed, prestaties leveren, transformatie.

    Wierookgeuren:
    Basilicum, benzoe, bergamot, ceder, citronella, galbanum, gayac, gember, jeneverbes, kaneel, kopal, kruidnagel, labdanum, lemongrass, mastiek, muskus, olibanum, palmarosa, rozemarijn, saffraan, salie, storax, vanille, vetivert, viooltje, ylang ylang.  

     

    4 Hartchakra, element lucht:
    Is verbonden met de tastzin, liefde, compassie, evenwicht, harmonie.
    Wierookgeuren:
    Amandel, aloehout, amber, bergamot, benzoe, eikenmos, eucalyptus, gardenia, galbanum, geranium, jasmijn, kaneel, kopal, labdanum, lavendel, lemongrass, magnolia, mastiek, palmarosa, roos, saffraan, salie, sandelhout, scharlei, tijm, vanille, viooltje, ylang ylang.

    5 Keelchakra, element ether:
    Is verbonden met het horen, communicatie, innerlijke stem, telepathie, spreken, creativiteit.
    Wierookgeuren:
    Benzoe, gardenia, gember, magnolia, mirre, olibanum, scharlei, vanille.

     6 Voorhoofdschakra, het derde oog:
    Helderziendheid, visualiseren, helder denken, intuitie, meditatie, concentratie.
    Wierookgeuren:
    Amandel, basilicum, geranium, jeneverbes, kaneel, kopal, kruidnagel, labdanum, magnolia, mastiek, palmarosa, rozemarijn, saffraan, salie, scharlei, tijm, viooltje.  

    7 Kruinchakra, het allerhoogste bewustzijn:
    Innerlijk weten, extase, eenheid, verlichting, hoger denken, inzicht, kosmische wijsheid.
    Wierookgeuren:
    Amber, ceder, elemi, galbanum, jasmijn, lavendel, lotus, olibanum, roos, saffraan, sandelhout.

     

     

    Wierookgeuren die de gehele aura versterken en op alle chakra's een harmoniserende werking hebben zijn:

    amandel           champaca            elemi            eucalyptus              jasmijn
    lavendel                 lotus            mirre            mirte            neroli            olibanum
    olijf              roos             sandelhout              vetivert

     

    11-11-2006 om 11:36 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ik

    Ben ik sterk als ik leeg ben en moe
    En ik geef er niet aan toe?
    Ben ik sterk als ik doorloop tot ik val
    In een diep en donker dal?
    Ben ik sterk als ik mijn schaduw bedek
    Hou ik dan niemand voor de gek?
    Ben ik sterk als ik voor mezelf vlucht
    Maakt me dat vrij en opgelucht?
    En ben ik zwak als ik kan luisteren
    Naar wat ik mijn lichaam hoor fluisteren?
    Ben ik zwak als ik door het diepe moet gaan
    Tot dat ik opnieuw weer verder kan gaan?
    Ben ik zwak als ik durf toe te geven
    Dat ik fouten maak in mijn leven?
    Ben ik zwak als ik even wil leunen
    En aan iemand vraag me te steunen?
    Ben ik zwak als ik mezelf in al mijn kwetsbaarheid laat zien?


    Of is dat juist sterk misschien?

    11-11-2006 om 11:34 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Engelen

     
    When Angels sense you need them,

    And Angels always do,

    They come, unseen, from everywhere

    To help and comfort you,

     

    They sit close beside you

    Till all your cares are gone,

    Till they can see you're ready

    Once again to carry on

     

    Some of them may fly away

    And take their gentle touch,

    To other hearts that need

    The love of Angels very much,

     

    But one, at least, stays with you

    As your constant friend and guide,

    for GUARDIAN ANGELS never leave,

    They're always at your side!

     

    11-11-2006 om 11:31 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

    Lieve Mensen
    Ik hoop dat sommige teksten een betekenis hebben voor jullie en dat jullie kunnen genieten als jullie eventjes langs deze site lopen.
    Sonia

    09-11-2006 om 00:00 geschreven door Sonia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/11-12/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!