Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

27-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - rommelen
Heb nu toch al heel lang niet meer over de " K3" gehad op de blog ...ben dan ook maar wat gaan rommelen in oude fotos ....2001.. toen de K3 nog de K2 was ......Een van hun lievelingsbezigheden was samen in het wagentje van ons leeuwke en zich dan maar lekker laten voortduwen door de groteren ...... gelukkig hadden ze toen nog geen besef wat " dat wagentje " inhield .....soms kwamen ze terloopts met een vraag ....waarom heeft ons tante mietje nog een pamper ?....waarom kan tante mietje niet praten ? maar daar bleeft het bij . Nu stellen  ze soms heel doordachte vragen en laten zich niet meer zo gemakkelijk met een kluitje in het riet sturen .Ze stellen vragen waar ik zelf na al die jaren geen antwoord op heb .
lieve groetjes


>> Reageer (0)
26-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - 1- 2-3 ......start !

In de startblokken voor het éérste mooie weekend , voel je de Lentekriebels ?....En  nu maar hopen dat er niet ergens een of andere spelbreker in die mooie blauwe lucht  zal verschijnen ... donkere wolken & regen kunnen we missen als de pest .Hier hebben  we ook de kriebels maar van een totaal andere soort !.....ons leeuwke is niet aan het brullen , maar viert haar woede bot op de muren en deuren afwisselend met  stille bedperiodes dus ....het is opassen geblazen  en in het kort op de blog vandaag !
Maar stoch vlug samen met lieve groetjes ....


MySpace Comments - Weekend



>> Reageer (0)
25-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - zomerse....
Door  het mooie weer zit ik daar enkele dagen geleden niet te foeteren over onze tuinvrouw leeuwke ?.....Heb mezelf dan ook maar op de vingers getikt en terug gedacht aan die zomerse wanorde toen ze allen klein waren ! Dat grasplein dat slechts zijn naam nog gemeen had maar verder van uitzicht meer leek op een soort "cross parcours "want .....kinderen trekken kinderen aan .Het was steeds verzamelen geblazen ten huize rommelkot ! We waren en zijn hier veel meer gezellige zomerse wanorde gewoon ...zoals onderstaande foto van verleden zomer nu bij de dochter .....aleen ......was het hier nog een stukje erger .........dus waarom treuren om die gesnoeide plantjes !
lieve groetjes


>> Reageer (0)
24-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - tegenpolen
" Soort zoekt soort op alle gebied " dan is wat we steeds te horen krijgen .Soms vraag ik me af ...." klopt dat wel ?". "Tegenpolen trekken elkaar aan "  zit er daar ook niet iets van waarheid in ??? Oude & nieuwe spulletjes  kunnen een leuke kombinatie vormen ......totaal verschillende kleuren kunnen in harmoni voor een mooi kleurenpalet zorgen  .......een verassende kombinatie van totaal verschillende groenten of vlees  kunnen zorgen voor een overheerlijk gerecht om duimen & vingers van af te likken .Waar de aantrekkingskracht van tegenpolen het meeste van kracht is ......Dat is jong & oud bij de mens ! Denk maar even aan de omas & opas en hun kleinkinderen  ....ze zijn beste maatjes .....ons klein bubbeltje Silke en ......
 


 


lieve groetjes

>> Reageer (0)
23-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 - koffie
Niets aan te doen .....kan of wil het niet onder stoelen of banken schuiven maar " ik ben een rasechte koffieteut "!



Dat bakje troost is meer dan ééns zijn naam waard , het betekent even op adem komen .Naast dat peeceetje staat er steevast een kopje koffie ....soms volgen  ze elkaar  in razend snel tempo op ....of het nu goed even goed is voor de gezondheid ? ....daar zal ik me maar niet over uitspreken .
Wat er ook van aan is ........Een verrassing   zoals hieronder is me nog nooit overkomen ....bij één van jullie soms wel ?????? laat het me dan zeker weten ! haha
lieve groetjes


>> Reageer (0)
22-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - tuinieren

Wat een vraag ....het zonnetjes schijnt volop ....onze ouwe botten kunnen opwarmen ....natuurlijk zit alles snor ! Dit is toch wel een droom van een weer om in de tuin te werken , alhoewel ....dit is wat mij persoonlijk betreft bijna uitgesloten maar ons leeuwke doet dapper haar best om me te vervangen .Hier werd met haar verplantwoede rekening gehouden om alles zoveel mogelijk buiten haar bereik te houden uitgenomen ......1 hoekje ..

In dat ene hoekje zijn reeds alle bloemen eruit verbannen , want die kleuren trekken nog meer haar aandacht , dan maar klimop & wat ander groen ....maar ook die moeten eraan geloven .Heb dan maar vanmorgen een foto genomen ( nu het nog kan ) als aandenken aan wat is ....en binnenkort eens een  groen hoekje was  , want met het mooie weer zal het binnen de korste keren bijgesnoeid worden door onze tuinvrouw tot er bijna niets meer van over blijft .l
lieve groetjes

>> Reageer (0)
21-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - dromerig

Gisteren onverwacht een zomers dromerig  beeld van " ons zoéétje " vastgelegt ! lolly in de mond ,verloren kijkend in het niets .Waar zouden die gedachten geweest zijn ? bij de school ? bij die naderende kommunie ? of was het enkel stil gesnieten van die lolly ? Lang heeft die dromerij  niet geduurd want  ons leeuwke kwam naast haar zitten , dan is het steeds oppassen geblazen voor haar grijpgraage handjes .Ze houden allen wel veel van hun " tante Mietje " zoals ze haar steeds noemen , maar toch voel ik me soms een beetje schuldig en voel met hen  mee ....onbezorgd ravotten met Stefke erbij zit er hier niet in ! Steeds probeer ik die kleinkinderen zoveel mogelijk vrijheid en een apart plaatsje te geven  en  ons leeuwke onder mijn vleugels te nemen  als ze er zijn , maar toch wenste ik soms dat het anders kon ........Maar mijm mam zei altijd ...." je  moet  roeien met de riemen die je hebt " en dat doen we hier dan ook !!!
lieve groetjes

>> Reageer (0)
20-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- online friends

Laat dit jullie niet op gedachten brengen hoor !.....Zelfs als het vandaag mooi weer en is er volop zonneschijn ...zelfs als is het  geschrevene een waarheid als een koe ....zelfs al zit ik graag aan dat peeceetje ( ook al is het enkel s' avonds ) " zo "!  zie ik  me nog niet vlug aan de pc zitten om te bloggen  , zou uit mijn vel bibberen van de kou !.Al begrepen zeker ????? in een opgewekte bui ....stralende zon ...Zondag .....en opendeurdag in t' rommelkotje ....kortom (proberen ) te genieten van dit alles ......wat kunnen de simpele dingen in het leven toch mooi zijn  !
zonnige groetjes

>> Reageer (0)
19-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - oef !

Nu heb ik toch eerst enkele minuten de tijd genomen voor een bakje troost en de blog .Ben verdorie laat vandaag ....maar dat heeft zo zijn reden " leeuwke " genaamd .Reeds de ganse dag bezig lakens te verversen en kunstwerkjes van ons Stefke op te ruimen , wat zeggen ze ook weer ...." str....is geld " wel dan moest ik zeker al multimiljonair geweest zijn .....maar voorlopig is dat nog een droombeeld en  daar  zal het ook wel bij blijven . Al zit ze voor even veilig in haar kamer ....koffietje uit ...nu terug aan de slag .Maar niets kan me beletten samen met lieve groetjes jullie  nog dit te wensen .......


MySpace Comments - Weekend


>> Reageer (0)
18-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 -expo

We konden er gisteren niet om heen ..." 50jaar geleden opening van de Expo " Ben dan maar eens gaan rommelen in oude fotos van " toen " .Mocht als tiener mee met 2 oudere zussen naar wat voor mij uitzag als een ontdekkingstocht .Eentje gevonden voor het paviljoen van Thailand ( denk ik toch ) .Erg veel is er in die herinneringen niet van over gebleven ....maar wel 1 detail zal ik niet vergeten ....ook al heeft het met die tentoonstelling niets te maken .Had voor het éérst een zelgebreide trui aan !De wol kwam van 2 ouwe truien zorgvuldig losgemaakt en uitgetrokken ....gewassen en te drogen gehangen met een gewicht eraan om de krulletjes te laten verdwijnen en dan maar breien .....want die moest op tijd af zijn voor die uitstap .Zou je nu eens moeten vertellen aan de kleinkinderen .....ze lachen zich krom .Andere tijden ...andere zeden !
lieve groetjes


>> Reageer (0)
17-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- druk- druk !!!!
Het is weeral ikke beter bekend als leeuwtje aan het woord vandaag ....veel zal het niet worden want ik heb het razend druk .Mijn mama heeft  gisteren namiddag bezoek gekregen van een goede fee , die had een grote zak knuffels voor me mee . Nu moet ik stuk voor stuk onderzoeken en testen of ik er pluisjes van kan bijten .Dus ....werk bij de vleet !!


O ja voor ik het vergeet ......wil toch een fotootje erbij hebben van mijn goede fee ...
beter bekent onder mama haar blogmaatjes als " Roosje "
en nu verder werken ...want heb het druk- druk -druk ......

groetjes


>> Reageer (0)
16-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - knuffelbeertje

Mijn zus brengt hier soms een heel apart knuffelbeertje mee , het maakt dan ook nog  geluid en daar moet ik heel hard om lachen .Zou er eens graag mee spelen en kijken of je er ook pluisjes kan van trekken zoals mijn andere knuffels .Maar telkens ik ook maar in de nabijheid er van kom ....daar is er steeds iemand om het te verhinderen .Dat ik dan ook kwaad kijk omdat er niet mag mee spelen is maar vanzelfsprekend !.Die mensen je begrijpt er geen snars van !!!!! Je zal al wel begrepen hebben dat "ikke " leeuwtje vandaag aan het woord ben en tegen niemand zeggen é .....heb gisterenavond mijn mama bezig gehouden zodat ze niet aan haar " bakske " kon zitten !......maar zal braaf zijn deze avond ...beloofd !!!
d knuf van leeuwke ( stefke )


>> Reageer (0)
15-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - ondeugend of .....

Is dat nu eens vandaag ondeugend zijn of doodgewoon een vaststelling ????? Als wij senioren  het over sex hebben dan vinden de jongeren zoiets niet passend voor ons en denken " zeg  !!!!......op uw leeftijd ".Vraag me eingelijk af ....." waarom niet ? ".Ze denken steeds dat op een bepaalde leeftijd alle gevoelens verdwenen zijn , maar zo werkt het niet zulle ! Hoe ik daar nu bijkom vandaag ? .....bij het zien van die ondeugende foto .....
MySpace Comments - Happy Tied Up Tuesday
Hoe er nog steeds ondanks het proberen die " taboe " op te heffen het nog steeds in een hoekje word geduwd en afgedaan word als niet bestaande .Wij senioren zelf hebben er geen enkel probleem mee , voor ons geld het motto " geniet van het leven op alle gebied zolang je kan " het is al veel te kort .Maar nu genoeg afgedawaald voor vandaag en aan het ernstige werk beginnen ......denk zelfs dat ik niet meer moet intikken uit wat dit bestaat ....juist ja .....ons leeuwke
lieve groetjes


>> Reageer (0)
14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 rotdag ?????

MySpace Comments - Happy Monday

Maandag .....druk en rotdag ???? druk wel maar rotdag nee ! en waarom niet ???? heel simpel het onderstaande bewerkte fototje van Silke zat in de e- mail ...en wat kan er nu beter het hart van een oma verwarmen  & vertederen dan haar kleinkind ....zeker als het het jongste bubbeltje is .Maar éérst de de dame bedanken die haar tijd & geduld opofferde om me dit toe te zenden ........dank je wel Frieda ! Haar een bezoekje brengen dat kan langs deze weg ....http://blog.seniorennet.be/friedapowerpoint 
Mijn dag kan in alle geval niet meer stuk......ook al is het razend druk en zit er hier weeral ééntje vol ongeduld aan mijn arm te trekken ....zal er maar een eind aan breien voor muijn haar er moet aan geloven !
lieve groetjes 


>> Reageer (0)
13-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - ik ......
Ik ...Silke ....het jongste lid van de "Clan " eis hier ook een plaatsje op die blog !!! Zal eens uit de doeken doen wat me gisteren is overkomen !!!!! Op bezoek geweest bij m'n memé die altijd zit te lachen omdat telkens ik  er kom steeds rustig mijn dutje uitslaap .Deze keer heeft mijn mama me toch uit mijn lekker warme nestje gehaald zeker en zet ze me daar als een grote in de hoek van de zetel ! Onder luid protest van mijn kant hoor ! gedaan met het dutje ....... heb hen dan maar beetgenomen ....inplaats van  met grote ogen naar hen te kijken heb ik door kleine speeltjes gekeken ....en zij maar denken dat ik weer aan het slapen was ....maar heb hen wel gezien !
lieve groetjes van kleine ikke ( Silke )


>> Reageer (0)
12-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - jarig !

Niet ik of iemand anders van de " clan " maar t' rommelkotje ....het bestaat vandaag welgeteld " 3 jaar " Wil dan ook vandaag alle bezoekers zonder uitzondering ....de trouwe zowel als de toevallige  bezoekers bedanken .Het was niet aleen een gezellige koffieklets maar jullie brachten ook vriendschap mee .Had nooit gedacht wat ik 3 jaren geleden als een " probeersel " starte , zo zou uitgroeien tot iets dat een stuk van mijn leven is geworden .
Blogmaatjes .... als groetjes vandaag bij gebrek aan " the real thing " een virtueel bloemetje als dank !

MySpace Comments - Flowers and Roses


>> Reageer (0)
11-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 - help !!!!!!

Help ....we hebben een monster in t' rommelkotje !!!!!! haha ....niet waar zulle ....dat monstertje hieronder is de poes van de zoon "beaves " .Daar iedere minuut naar leeuwke & het huishouden gaat blijft er spijtig genoeg weinig tijd over om die lange haren dagelijks te borstelen & te kammen dus ......dan maar voor het warme weer er aankomt de schaar erin .Door zijn ouderdom kan hij niets meer innemen om hem wat rustiger te houden , die ouwe brombeer is dan ook letterlijk " geen katje om zonder handschoenen aan te pakken " Daar kunnen de kapsters van dienst " dochter & kleindochter over mee spreken met als eindresultaat ...vele krabben en een monsterje in huis !
lieve groetjes


>> Reageer (0)
10-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- zonnetje !

Opgewekt tot en met ! hoe kan het ook anders ...wakker worden met de zon in je ogen !
Het wil hier ook zeggen ......extra " ons leeuwke " in het oog houden , want ons mamezelleke weet verdraaid goed wat ze wil ....dat is nu voor het ogenblijk ....buiten genieten van de vroege zon in haar " ferrarie " met een knabbeltje tegen de honger die moet of zou kunnen komen !
groetjes en doe zoals ons Stefke ....geniet van de zon !


>> Reageer (0)
09-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- ??????
Die verdraaide taal & spelling ! Wat is het nu ook weer ... een " berichtje schrijven " .....een " berichtje intikken "...of een " berichtje uploaden "

.De senioren die gans  hun leven braafjes achter de kookpot stonden( waaronder ikzelf )  tot over onze oren  in de pampers ( toen nog doeken ) zaten ....nooit iets van dat alles nodig hadden hinkelen achterop .Wat  en waneer met die" N " ertussen ...wat is nu het  juiste Nedelandse woord voor dit of dat ....waar zou die komma moeten staan ......is die zinbouw wel goed ...

.Pfffff....... Gelukkig neemt er hier op het seniorennet niemand aanstoot van  als alles niet is zoals het moet  of hoort en kunnen we zonder complexen lekker lustig bloggen ....met of zonder fouten
Als er foutjes insluipen ....de  groetjes  zijn er daarom niet minder hartelijk om  !


>> Reageer (0)
08-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - zielig !
Leeuwke voor even op haar kamer moeten laten afkoelen .... wat nu opvalt is de stilte .....Dat doet me terugdenken aan vroeger toen er 1 of meer van de kinderen ziek waren , hoe het plots stiller werd in huis ! Geen kalme geruststellende stilte maar een beangstigende - afwachtende stilte .....hoe ze dan als één hoopje elende in hun bedje lagen was zielig om te zien .Zelfs het extra verwennen kon hen dan niet troosten , kinderen moeten kunnen ravotten .Zelfde trieste blik als het zieke Cheyenneke een 2 weken terug (ondertussen weer fit & gezond ) .......dan zou je als mama de muren oplopen want je kan ze niet helpen ....aleen geduldig afwachten en verwennen tot de medicatie hun werk doet en dat kleine zieke mensje weer verandert in een springlevend woelwater  .Maar mijn woelwater van een leeuwke is niet ziek en is de ganse inboedel van haar kamer aan het verhuizen dus .......
groetjes


>> Reageer (0)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...
  • Goedemorgen


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!