Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

25-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- amaai zunne !
"Oostende voor Anker " was de moeite maar ....moet er eerlijk bij vertellen , die boten eens van ver bekeken en dan vlug weg van dat water en de vlucht genomen naar de warmere winkelstraten  ( en dat is geen foefke om te kunnen shoppen zunne !)Waar het andere jaren zwart zag van het volk was het gisteren een povere bedoening , waren slechts  de dapperen die regen - wind en koude trotseerden om bootjes te kijken .Het kan verdorie koud zijn aan t' zeitje ook al is het meimaand ( en wat voor ééntje Pfff) Vandaag toch gelukkig wat beter weer en geniet ervan nu het kan , wie weet wat morgen zal brengen !.


liefs

>> Reageer (15)
24-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- hoog bezoek !
Daar staan we dan weer met het weekend voor de boeg , hier aan t'zeitje belooft het ondanks dat sch...weer(8gr Pfff)  een druk weekend te worden .Het is dit weekend " Oostende voor anker " en dat lokt steeds heel wat bezoekers .Dit jaar word het zelfs de grootste verzameling van boten die er in de loop der jaren met dit evenement ooit geweest is .Daar is de spreuk " het leven begint aan 40" zeker van toepassing , die boten moeten minstens 40jaar oud zijn om toegelaten te worden .Er word zelfs  bezoek verwacht van het vorstenpaar , heb daarom ook maar men hoed van onder het stof gehaald kwestie van in de stemming te komen !


Al goed en wel met over die vorsten te spreken maar  ...mijn persoonlijke koningin ( leeuwke ) roept haar dienares ( ikke ) dus ......
liefs

>> Reageer (18)
23-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- we zullen ...
We zullen onszelf  wat opkikkeren met  een vervolg op de soorten  " dendrons " alhoewel .....als je vandaag een kiekje wil maken is het niet bepaald een lolleke tussen die natte struiken ! Dat is dan nog ééntje die bloeit ....


Nog 3 soorten te gaan en die late bloeiperiode zit er ook al weer op ! Over het weer zullen we maar zwijgen het is  " binnenzittersweer " .Je kan het ook anders bekijken ,dat schitterend weer (?) is de geschikte gelegenheid om eindelijk eens  een of ander die klusje af te werken die steeds op de lange baan geschoven worden .Ook al geven we het niet graag toe maar als we eerlijk zijn , denk toch dat iedereen wel ergens zo'n werkje heeft dat we wensten  dat het al gedaan was  voor we eraan beginnen ! Hier is het spookbeeld " die naaimachine " krijg al de wubbers als ik ze zie , en dan te denken dat ik toen de kinderen klein waren alle pakjes voor hen zelf ineen flanste . Zal maar de koe bij de horens vatten en dat " stekkeding " uit de kast halen Pffff!!!!
liefs

>> Reageer (20)
22-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-leven ...
Leven met een mentaal mindervalide zoals ons Stefke vraagt heel wat aanpassingen , waar ze  in een normaal huishouden  zelfs niet zouden aan denken .Zoals... geen beeldjes op breekbare prullekes op haar hoogte of binnen de korste keren heb ik aleen nog scherven . Geen bloemen om de living wat op te fleuren of ons leeuwke speelt voor tuinvrouw en worden het vuilbak bloemetjes .Zelfs buiten word alles aangepast aan haar ....geen vrij open terrasje alles word omringd door afsluiting of ons jufrouwke is ribbedebie .De beplanting moet er ook al aan geloven ....

Geen treurberk met takken tot op de grond het sukkeltje staat er altijd kort gewiekt bij , zodat ons leeuwke er ongehinderd onder door kan lopen ! En zo is er een hele waslijst voorbeelden veel te lang om op te noemen maar ...daar leert een mens wel mee leven .
liefs

>> Reageer (16)
21-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- over ...
Over dat gespreksonderwerp nr1 zullen maar zwijgen zeker ? Maar....hoe  het groen daarbuiten opfleurt kunnen we het wel hebben , je ziet de planten groeien .De bloemen daarentegen ...die staan er maar belabberd bij , als je niet beter zou weten zou je jezelf afvragen ....wat is dat voor een ding ?


De tulpen weigeren hun hartje bloot te geven en wie zijn wij om het hen kwakelijk te nemen , we kiezen toch ook voor een gesloten pulleke inplaats van dat open  zomerfloddertjes !Of we nu steen en been klagen ...veranderen kunnen we niet , ons niet laten beinvloeden kan dan wel ...en dat ben ik ook van plan !
Wens je een stralende dag ....wees zelf het zonnetje in huis , wat we zelf doen - doen we beter  !Zeker een stuk beter dan die weergoden  want ...die bakken er toch niets van ! )
liefs

>> Reageer (17)
20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- wel ??????

Hier ben ik weer eens Stefke of leeuwke ! Wel  wat denk je ervan ? Heb eens men ma haar gedacht gegeven en  lief geposeerd maar ...dat lachen was er net  dat tikkeltje teveel aan .Was goed gezind gisteren met die zon maar met al die wind  om in men ferarie stil te zitten was het nog niet datte hoor ! Vandaag is het al weer binnen blijven geblazen Pfff! Zal dan  maar  verder zetten met het beoefenen van men lievelingshobby ..."eten " staat daar al van alles te pruttelen en iemand moet zich toch opofferen om voor te proeven .Alé tot de volgende keer é
ps ....mama had gisterenavond bezoek maar vanavond komt ze zeker langs , vraag me nog steeds af waarom ze voor dat blogbezoek steeds wacht tot ik in men bedje zit ...grote mensen é !
d kn van leeuwke en de mama

>> Reageer (19)
19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- op men ..

Op men Paasbest ...oesje nee ....op men Pinksterenbest kom ik ff loeren hoe het met jullie gaat ! Hier aan de kust is het geen te vetten zunne !Af en toe eens de zon en veel wind maar toch geen regen dat is ook al iets ! Voel het  al aankomen ....zal maar vlug dat zomerspulleke vervangen door een pulleke Pffff .Wat ook de richting  word dat het weer zal uitgaan ....
Geniet van je dag, we laten ons niet klein krijgen door dat weer  !
liefs

>> Reageer (15)
18-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- zonder ?
Word het een weekend met of zonder zon ? Het is voorlopig nog altijd zonder maar ...wat  niet is kan nog komen , zijn al goed gemutst omdat er geen regen bij bakken uit de hemel valt ! Oesje.... dat zou ook nog kunnen komen maar  het weekend laat we dat doemdenken  liefst voor andere dagen hé .blijkbaar zit men ( korte )tijd hier op als ik men grote baas (stefke)mag geloven en die zit nogal achter men vodden om het te doen vooruit gaan zunne !
Dan maar


en veel liefs

>> Reageer (14)
17-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- omas tuin !
Zit blijkbaar weer verzeild geraakt in de bloemen zunne , of is het omdat ik nu per toeval die naam weet van een bloemeke die steevast in onze oma's haar tuin was te vinden ? Mischien wel wat oudbollig maar het blijft een mooi  en teer plantje , heb het over de " dicentra " of bloedend hart of zoals we hier zeggen " gebroken hartjes " ....


Al vraag ik me soms af ....is het soms  niet die naam die ons aanspreekt " bloedend hart of  gebroken hartjes "hoe komt men toch bij die naam  ?Maar juist die  naam raakt  ons meteen op een zwak plekje ..... verdorie zijn wij toch " softies "!Maar deze softie hier zal  die  bloemekes maar laten voor wat ze zijn want ...mijn bloemeke of toepasselijker gezegd " leeuwke " eist men aandacht op en als zij zegt "springen" dan spring ik ! Nog vlug een prettig weekend gewenst al ziet het er naar uit dat het weer ééntje zal worden zonder zon ( pff ) geniet er toch van !
liefs

>> Reageer (17)
16-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- we kunnen ..
We kunnen over dat weer blijven zagen tot we grijs worden ( oesje dat ben ik al zowiezo ) of ...er gewoon over zwijgen , heb maar voor het laatste gekozen ! Maar een bedje van bloemetjes als opkikkertje kan nooit geen kwaad ..


Nu niet vragen wat de naam ervan is , dan krijg je vast en  zeker als antwoord " dat ik het begot niet weet bloemetje é !".Ben geen kenner van bloemen als ze maar bloeien ben ik al dik kontent , dan is die naam voor mij maar een bijkomstigheid .Ola ...daar gaan we weer ...onderussen weten jullie al waar het schoentje wringt zeker ? ( stefke ) nu vlug afsluiten voor er brokken vallen !
liefs

>> Reageer (13)
15-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- niet in...

Eerst nog vlug een bakje troost om de inwendige mens te sterken , want is ( weeral )eens in vliegende vaart !
Die kapster staat te wachten met kam en schaar en dat is nu niet bepaald men lievelings bezigheid ! Maar wat moet - moet , want een " coupe a la stefke " zie ik nu ook niet bepaald zitten dus zit er maar één mogelijk op knippen ....met lood in de schoenen daar gaan we dan  .... Pfff
liefs

>> Reageer (18)
14-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- dit is ....

Dit is om ons eraan te herinneren hoe een vriendelijk lachend zonnetje eruit ziet !We zouden het begot bijna vergeten zijn ...en dat ligt nu eens niet aan de ouderdom ! .S' morgens die kleerkast opentrekken en op de vraag" wat zal het worden vandaag , een zomerdingetje of dat dikker pulleke ?" kiezen we nog steevast  voor het laatste Pfff! Als het zo verder gaat dan vrees ik dat al die fleurige zomerspullekes zullen eindigen in de reclamebakken van de zomersolden ( wat dan weer goed is voor dat portemonéke ) .Alé dat dagelijkse gefoeter over het weer zit er daarmee ook al weer op !De plicht roept of liever ....leeuwke trekt me bijna vanachter dat peeceeke dus ...
liefs

>> Reageer (15)
13-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- en ????

En moedertjes genoten van die dag gisteren en goed overleefd ? niet te emotioneel of te druk geweest ?.Dat is dan ook weer voor ons achter de rug alleen ...die mamakes van het Antwerpse moeten nog ff geduldig wachten op hun feest ! Dus is het nu weer het gewone treintje van elke dag ...de was & plas( die we stiekem voor 1 dagje hebben laten liggen in de wasmand ) ...enzvoort ! Ook al start het vandaag weer met een super kort krabbeltje , wens jullie allen ondanks die Mdag en het er naar uitziet dat die zon het zal laten afweten ...een fijne dag !
liefs

>> Reageer (16)
12-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- de andere ...
De andere bloggers zullen het me zeker grootmoedig vergeven , dat ik  me vandaag uitsluitend richt tot de moedertjes want ...


Het word een dagje die voor velen onder ons gelijklopend zal verlopen ...druk en emotioneel !
Wens dan ook aan alle mamas een dagje met een gouden randje , ééntje om in te kaderen !
liefs

>> Reageer (17)
11-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- solodansen !
Dat onze kleinste ( voorlopig nog) van de Clan zich best in haar sas voelde op dat feest van haar nichtje , hoef ik echt niet vertellen ! Trouwens de bewijzen zijn er een snapshot van Silke in volle aktie  .......


Hadden die grote mensen weinig lust om de beentjes los te gooien ? Wel dat was dan pech voor hen ! Als solodanseres lukt het haar aardig en ze liet met veel gratie haar kleedje zwaaien ! Ook al was het een avondfeest van Klaas Vaak was er totaal geen sprake en...ons danseresje danste maar lustig door !.Verdorie had  het bijna vergeten we zijn Zaterdag vandaag ...al zullen we voor vandaag het zonnige kunnen vergeten toch een fijn weekend gewenst !
liefs

>> Reageer (18)
10-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- in onze
" In onze tijd "...zo beginnen alle ouwe bezekes ( wat ik trouwens ook ben )als er hen iets opvalt dat vroeger niet kon en nu wel .Heb het over de sport ...daar deed je als meisje niet aan mee dat was uitsluitend voor de jongens .Tegenwoordig is zoiets " passé" de meisjes zijn in alle sporten thuis en ze kunnen zelfs zoals men kleinkind Zoë een potje basketbal spelen tegen de jongens en nog winnen ook ....3xhoera voor de meisjes !!!!!.

Herinner me zelfs dat onze oudste dochter haar hart verloren had aan de voetbal maar ze kreeg een kategoriek " njet " van de trainer om als meisje tussen de jongens te voetballen .Maar tijden veranderen , gelukkig maar ! Maar hier  blijft het voorlopig toch bij het oude  dat wil zeggen lopen en ....helaba nu doe ik toch in men oude dag aan sport sé
liefs

>> Reageer (16)
09-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- bijna..

Straks lijkt het hier nog op een soort vervolgverhaal , want heb ook maar van " dendron nr3 "  een kiekje gemaakt ! Om die feesdag wat op te vrolijken ....

Vind het persoonlijk wel eens plezant zo midden in de week een lui dagje , we gaan er hier dan ook van ( proberen ) te genieten ! Dat is dan ook wat ik iedereen wens met wat je ook doet !

liefs


>> Reageer (13)
08-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- is maar ...
Is een kwestie van gelijke behandeling zoals het spreekwoord zegt "  iedereen gelijk voor de wet "( al heb ik daar toch soms  zo men twijfels over ).Alé zunne lijkt hier weer chinees waar ik het over wou hebben .....Gisteren de éérste bloeiende " dendrons " vandaag de tweede bloeiende soort ...


Je weet wel ....iedereen g....enzvoorts !Al zie ik nog niet zo vlug een bloem jaloers worden , denk eerder dat zoiets een lelijk menselijk trekje is .Oesje nu begeef ik me echt op glad terrein "de menselijke gevoelens "(als dat maar geen uitschuiver word ).Ola ...daar gaat men figuurlijke bel teken van einde gekrabbel ..... Stefke die aan de kookpotten zit te rammelen !!!!
liefs

>> Reageer (19)
07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- nog geen...
Nog geen zon te zien maar als een geboren optimist denken we hier steeds " wat niet is kan nog komen !" .Ondertussen toch maar ff in de tuin gaan zien of er niet iets was voor een fotoke , en heb maar deze " dendrons " uitgekozen .

Een mens staat er steeds versteld dat ondanks die vrieskou en slepende winter en  ze wat later zijn dan anders , die natuur zich zo vlug herstelt van de geleden schade .Die bloemen zijn niet minder dan andere jaren integendeel , ze bloeien dit jaar overvloedig .Wat dan weer bevestigd dat alles herleeft bij het zien van de zon en het voelen van die hogere temperaturen ... net zoals wij trouwens ! Wij staan ook te popelen om ons te koesteren in de zon zoals een lui katje , al is het hier aan de kust wel een stuk minder dan in het binnenland het is toch genieten hoor !Nu genoeg met dat bejubelen van het weer eerst ff ....we weet wel hé ....
liefs

>> Reageer (14)
06-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- een ..
Een vrolijke


Van het uit t' rommelkotje , mischien zit die portie reeds afgewerkte dagelijkse strijk
er voor iets tussen .Zonder nog dat vrolijk schijnende zonnetje niet te vergeten dus ....vandaag zeker geen maandags gefoeter ook al ben ik weer eens hopeloos laat !We zullen er maar niet aan denken hoeveel verschillende porties klusjes we nog voor geschoteld krijgen vandaag ....en het onszelf grootmoedig vergeven dat we maar 2 handen hebben ! .En de wijze woorden indachtig "iedere portie overgoten met een sausje van opgewektheid kan je vlugger verwerken "  ook  toepassen  sé
liefs

>> Reageer (14)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • ,Fijne woensdag lieve Jackie.
  • een knuffel voor jou en Stefke
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...
  • Hallo


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!