Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

19-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- senioor
Senioor worden heeft zo zen voor en nadelen en 1 van die nadelen is ...je krijgt een  onhebbelijke gewoonte om veel meer in twijfel te trekken . Is dat  zo ? zie ik het niet verkeerd ? was dit wel de best genomen weg ? en meer van die dingen ! Het hoeft niet altijd de ernstige toer opgaan hoor denk maar ff met me mee ......het spreekwoord " de morgenstond geeft  in de mond "  dat daarmee bedoeld werd " vroeg opstaan = een lange  vruchtbare dag voor de boeg " weet het kleinste kind  maar .....zijn jullie daar zo zeker van ? Ik anders niet hoor , zou het niet kunnen dat de uitvinder van die wijze woorden heel simpel een fervente koffiefan was en met dat "goud " niet het éérste morgenkopje koffie (of thee)bedoelde ??????. We zullen dat twijfelgeval maar laten voor wat het is en genieten van ......


(al heb ik dat hoedje in de kast gelaten hoor !)De  kust kan vandaag ook meegenieten  van stralende zon , al is die wind nog steeds niet van de poes zunne !
Liefs en geniet van het weer ( met mate !)

>> Reageer (20)
18-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-sorry !!!!!...
Sorry matekes ...gisteren was het een avondje zonder blog bezoek , dat rommelkotje heeft dringend nood aan een nieuw dak (letterlijk ) en gisterenavond zijn die grote werken gestart .Op dat dak lopen  ook al is het een huis zonder verdiepingen ....mij niet gezien zunne ! Hou  al men hart vast als ik die schoonzoons daar boven  zie lopen  net of ze op  de promade aan het flaneren zijn , krijg dan al de kriebels pfffff ! Dus voor de volgende dagen ben ik  kok van dienst en heb er een nieuw jobbeke bij gekregen ...opruimer van  afbraakmatrialen ! Nu het nog ff rustig is vlug aan wat anders denken zoals het weer bvb, zal wel moeilijk te geloven zijn voor de " folks "van het binnenland  maar hier aan de kust maar 17gr en geen zon maar ....kan nog komen ( steeds optimist é ).In afwachting een zonnig plaatje van Zena in haar persoonlijk zwembad !

liefs en....ben er vanavond weer terug hoor !

>> Reageer (11)
17-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- deze morgen ...
Deze morgen om 8 uur ten huize rommelkotje of zou ik beter  zeggen op het terras van t' huize rommelkotje ....


Leeuwke weet ondanks haar toestand maar al te goed  dat je steeds moet genieten als je de kans krijgt  !Maar laat je vooral niet misleiden door haar " big smile "het is niet aleen op die manier dat Stefke steeds weet de gebeurtenissen in haar voordeel  om te buigen , zal het maar bij zen naam noemen " uit te buiten " ze is daar een meester in .Als bvb een van de kinderen langs komt dan eist ze hen volledig voor zichzelf , dan had ze " toevallig " een klein hongertje en duwt ze hen  naar de frigo of ...ze had op dat moment echt zin in " shootjezitten " en zit ze bij hen op schoot .Kan je verzekeren met haar 75kg is dat verdraaid niet altijd een lolletje hoor !Wat nog eens aantoont wie de echte baas is in t' rommelkotje , als Stefke zegt " springen " dan springen we met zen allen even vlug ( of we komen gehavend uit de strijd )
Ola ...daar is men baas !
liefs


>> Reageer (15)
16-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- Zolder .

Daar de schoonzoon een grote fan is van moto's en snelheid moest hij geen 2 keer nadenken toen hij   verleden weekend een uitnodiging van een racersteam kreeg voor een gans weekend op het circuit van Zolder .Een gans weekend ronkende - huilende motoren die over het circuit sheren zou nu niet bepaald mijn dada zijn  maar ....blijkbaar is het voor veel mannen  een lang gekoesterde  jongensdroom .Hij kon het niet laten om toch ook ff een rondje te racen  maar met de woorden  van zen mam in gedachten " Jongen wat je ook doet steeds klein beginnen , steeds van onder aan de trap beginnen en lanzaam opklimmen ...alles zal je  zeker lukken " is hij dan ook op de laagste sport van de ladder van roem gestart !




liefs


>> Reageer (15)
15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- het was ...

Het was weer eens van datte zunne ! Ik word hier meer achterna gezeten voor een kiekje op onmogelijke momenten dan een Bv door de papperazzi  ! Maar éérst  hoikes van leeuwke ! Had stiekem mijn glas ( voor alle duidelijkheid ) met water uit de kast gepikt en zou het in de schaduw lekker rustig uitdrinken maar ..... had die mama toch verdorie het weer gezien zeker en moest er  natuurlijk weer vlug een foto van maken dat iedereen het kon zien Pffffff .Al haalde ik al men divastreken boven ( lelijk kijken -weglopen enzv ) het was al boter aan de galg ! Straks denkt iedereen nog dat is steeds in die kasten zit te rommelen en ...zou niet durven hoor !Genieten jullie ook zo van dat weer ? ik anders wel hoor , van s' morgens vroeg staat men Ferari buiten en daar  ga ik nu  weer lekker in zonnen  sé ....
Doeiiiiiiii ( grtz van de mama )

>> Reageer (20)
14-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - of het ...

Of het nu in eigen taal - engels -eskimotaal  of de taal van Chakamaka is ....iedereen begrijpt en weet wat de die Zondag inhoud !.De dag waar alles mag en niets moet , als die dag dan ook rijkelijk overgoten word met een lekker zonnetje wel....hoe je die dag ook invult  het word zowiezo genieten !Zal wel overal druk gedoe zijn ...druk bezette terassjes waar  de ijses en de koele drinks  de deur uitvliegen .Wie van rust en koelte houd verkiest een boswandeling of eigen tuin en  terras  , zou het een thuisblijversvakantie kunnen noemen  en .... kan jullie verzekeren met men hand op het hart  zoiets valt  verdraaid ook opperbest mee ! Als ik deze namiddag de daad bij het woord wil voegen is het voor nu erin vliegen dus  ...
liefs

>> Reageer (15)
13-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- daar ...
Daar zijn we dan weer , met een bakje troost paraat aan dat peeceeke voor dat dagelijkse krabbeltje aleen .......wat zal het worden dat is nog  het grote  vraagteken !.Verdorie ...daar laat de wasautomaat al weten dat haar werk erop zit en dat ze de rest aan mij overlaat ! Zal nu eens van kwade wil zijn en tegendraads zijn ...éérst rustig  dat koffietje tot op de bodem opdrinken en   is een grote mok zunne ! ..Oesje ...blijkbaar zal het voor een andere keer zijn want krijg hulp(?) en  als ons leeuwke iets wil dan moet alles NU gebeuren dus ..


liefs

>> Reageer (13)
12-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- ??????...
Weten jullie welke dag het vandaag is ??????


Of ik nu bepaald dat vreugedansje zal maken ? Denk het niet ! Ziet dat de buren denken dat er een vijsje los zit en ze die witte paardjes opbellen .Ola dat zal wel wat meer uitleg vragen hoe ik plots bij die paarden terecht kom.Wel.....toen toen ik kind was ( in de jaren dat de dieren nog spraken ) als ik eens te gek deed dan zei men mam altijd " kind hou op , straks moet ik nog die witte paardjes doen komen " en daarmee bedoelde ze  het toenmalige vervoermiddel van de instelling waar zwaar mentale zieken werden verzorgd.Om het heel bot te noemen zoals in die tijd " het gekkenhuis ", gelukkig gaan de mensen  nu heel wat zorgzamer om met hun mentaal gestoorde medemensen !Amaai ...wat een onderwerp vandaag , waar dat getokkel je toch kan leiden é pff !
Dan maar liefs en geniet van het weekend !
  

>> Reageer (15)
11-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- 11Juli
Die Vlaamse feestdag van 11Juli  kreeg in 1991 een persoolijk tintje en  meteen ook dubbele vreugde voor onze Clan , dit was te danken aan die twee  die uitgerekend op die dag hun intrede in onze wereld deden ....


Ondertussen zijn beide kleinkinderen reeds  volwassen ( al zitten ze niet verlegen om een of andere poets te bakken zunne ! )en hebben reeds een eigen gezin , waarvan er ééntje zelfs verantwoordelijk is voor dat eerste achterkleinkind .Daarom van harte " Gelukkige verjaardag " Mike en Jason !
Vandaag komen dan ook de herinneringen aan toen boven zwemmen maar ....de plicht roept (  je mag twee keer raden wat dat zou kunnen  zijn )
liefs

>> Reageer (20)
10-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- verd......
Te laat !!!!!! Het bedachte plannetje was prima ...zou s' morgens vroeg bij ieder van jullie langs komen met dit ...


Maar ....zie dat er daar al stralende zon is , ook al is het wat minder warm het word weer genieten !Veel is er vandaag niet aan nieuws te rapen , zijn van die dagen dat  je zit  naar dat peeceetje te staren en ....niets - nothing - rein de kluts ,blijkbaar is het ten huize rommelkotje vandaag zo' dagje .Voor er nog meer nonsens met  dat getokkel  hier terecht komt  zal ik er maar best mee ophouden , het is toch " soeptime " voor ons brullend leeuwke dus ...
liefs

>> Reageer (20)
09-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- welwelwel !

Hoi iedereen daar ben ik weer eens " Leeuwke " .Nu loopt het hier toch de spuigaten uit als ik er niet bij ben om toezicht te houden ,dan schiet dat geklus totaal niet op ! Sta hier al de ganse tijd  vriendelijk die ladder vast te houden in de schaduw dan nog wel , inplaats van in men Ferarrie te zitten in de zon en wie staat er paraat om verder te  werken ? Niemand ... Pfff ...die klusser toch hé ! Zal dan ook maar de pijp aan maarten geven en me lekker gaan zonnen né ! D knuf van Stefke ( en de mama)

>> Reageer (18)
08-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- noodplan !
Het overkomt ons allen weleens dat plots  een onverwachte gebeurtenis van eender welke aard dan ook voor onze neus  komt te staan , dan zijn we ogenblikkelijk in  ons koppeke een soort noodplan aan het opmaken van " éérst dit doen en dan dat en alles zal weer op zen pootjes terecht komen " laat ons zeggen een soort " minirampenplan " !Hier gebeurt zoiets bijna dagelijks zoals ....je komt s'morgens in de kamer van ons Leeuwke en de geur ( om niet te zeggen stank ) komt je tegemoet om nog maar van het geklieder  op het beddegoed te zwijgen , dan start ogenblikkelijk dat "minirampenplanneke "1ste fase - omzichtig alles uit doen leeuwke in bad en flink schrobben met lekker veel welriekende douchegel .Eens dit achter de rug is het tijd voor fase 2 - dat is wat langer werk maar krijg gelukkig hulp van 2 behulpzame wasautomaten -droogkast & strijkijzer want ....donsdeken -lakens - haar knuffels - kortom het hele zootje moet weer piekfijn zijn tegen s'avonds .Ben pas tevreden als  het rampenplannetje   weer eens gelopen heeft zoals het bedoeld was te lopen !.Maar het allerbelangrijkste  is toch wat er ook gebeurt  ....


liefs

>> Reageer (18)
07-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- zondags....
Vandaag het traditionele Zondags bloemetje , al is het deze keer niet ééntje uit eigen tuin maar uit die van de zoon .Nu we eindelijk wat zonnig weer krijgen wat past er beter als bloem van de dag dan  iets waar de zoon apetrots op  is  " zen visvijvertje met waterlelies" ....


Vandaag wat gebrek aan stof voor een babbeltje , zal wel de éérste warmte zijn die me parten speelt zeker ?
Dan maar .....geniet van de zonnige Zondag !!!!!!
liefs





>> Reageer (16)
06-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-wandelend...
"Walking dinner "noemen ze zoiets (denk ik toch)als je zelf  met je bord naar het buffet  moet om dat bordje te vullen  bij een of ander feest .Wel hier is het vandaag " walking coffee break "ola wat een omslachtig begin dat is nu eens niet men ding , zal me maar beter bij de  gewone huisvrouwenkeukentaal houden !.Ben vandaag weer verdraaid laat ! maar ...."eigen schuld -dikke bult "Dat komt ervan als je voor 3tal uren in die soldebakken gaat rommelen dan is het de volgende dag van " haastjewerjezére ".Vandaar dat wandelend kopje troost en een tussendoor ingetikte krabbeltje !Vrees dat het niet veel zal helpen al leg ik met handen en voeten uit aan ons leeuwke dat ze binnen de minuut soep zal kunnen eten , dan maar vlug er hier een eind aan breien en nu  ..." Soeptime !"
 liefs 
 


>> Reageer (9)
05-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-Amazones !

Er werd ons steeds geleerd " in de oertijd waren het de mannen die op jacht gingen en de vrouwen ...die zorgden voor kinderen en huishouden " Zijn ze daar zo zeker ? Heb toch de indruk dat wij vrouwen eerder afstammen van " de Amazones ".

Ze dopten hun eigen boontjes en gingen zelf op jacht .Stroomt er nog niet wat van hun bloed door onze aderen ? Het  lichamelijke vechten hebben we  door de vele eeuwen achterwege gelaten maar die jacht zit ons vrouwen nog steeds in het bloed....zij het dan wel vreedzamer  - we gaan nu op koopjesjacht !.Nu dit jachtseizoen  weer open is zal ik deze namiddag met alle plezier mijn oermoeder eren en ten strijde trekken al zijn de wapens totaal anders dan in die tijd .Tegenwoordig volstaat een soort plastiek kaartje en de drank ( enkele koffietjes) om de overwinning te vieren  is ook geen probleem .....die vinden we zeker onderweg !
liefs

>> Reageer (14)
04-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- zaaaaaaaaalig !

Echt zalig om zo als ons kleinst bubbeltje  zorgeloos door alles heen te kunnen slapen , wel verdraaid jammer dat het  nog niet kan beseffen met hoeveel liefde het omringd en verwend word !Weet dat wanhoop je tot waanzinnige daden kan leiden maar ....hoe wanhopig moet iemand wel zijn om zo' n boeleke kwaad te doen ? Hoe begripvol ik steeds probeer te zijn ...daar kan ik toch niet bij hoor !Liever niet aan denken en genieten van dat gezond en blozend" ventje "want.... dit is immers wat overgrootouders doen -genieten van de mooie kanten  zonder de zorgen te moeten dragen .Nu vlug terug naar men " groot " boeleke want ondertussen  is ze ( weeral ) op rooftocht ..Koeken opgepast ....ons Leeuwke komt er weer aan hoor !
liefs

>> Reageer (22)
03-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- vervolgverhaaltje

Denk niet dat het hier vlug genoeg  opschiet met die grote klus , zal maar mezelf opofferen en een handje toesteken !!!!!


Ola dat is nog niet zo makkelijk !


Hoe moet dat ding nu weer ?


Ff diep nadenken ...


Oesje ...er is blijkbaar iets mis gelopen , dat helpen zal voor een andere keer moeten zijn !
d knuf van Leeuwke ( en de mama)

>> Reageer (18)
02-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- 10..
" Tien verschillende mensen is...gelijk aan ....10verschillende menigen " Dat is zeker waar wat betreft de meeuwen aan de kust !

Voor de dagjes toeristen is er niets mooier dan meeuwen met  sierlijke bewegingen die over de blauwe zee  scheren !Maar ....of de mensen die in de haven werken en reeds werden aangevallen  er net zo over denken laat ik hier in het midden ! Na een dringend bezoekje aan " de spoed " om terug opgelapt te worden , zullen ze wellicht hun mening over wat  word bestempeld als een" mooi ongevaarlijk vogeltje "totaal herzien  hebben .Ook al zijn  ze door de overpopulatie een vertrouwd beeld in de straten wees toch op je hoede , ook al zien ze er lief een schattig uit .Ze blijven vrij en onafhankelijk  en hun reactie voorspellen  is nog steeds onmogelijk zoals bij alle vrije dieren !
liefsdie  die

>> Reageer (16)
01-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- toekomst !
Was het droge wasgoed  uit de droogkast aan het halen en dacht terug aan vroeger ( zoals alle ouwe bezekes )Wat een gezeul het toen was bij regenweer om die was droog te krijgen , het was dan steeds " vlaggetjeskermis " zoals wij als kind dat noemden als die was binnen in de keuken of eerder waar moets drogen .Hebben wij toch geluk met allerhande snufjes die het werk vergemakkelijken , denk niet dat ons Ma tijd zou hebben gehad om hier ff wat te tokkelen .Zou dan ook graag ff piepen in de toekomst om te zien of voor de klusjes waar wij nu nog op sakkeren er een oplossing zal gevonden worden maar ....dat is koffiedik kijken en voorlopig lukt me dat nog niet .Maar erover fantaseren kan dan weer wel , is dit hier mischien een ver toekomst beeld ????????


liefs

>> Reageer (25)
30-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- Zondag =...
Zondag = rustdag !.... een dag dat we alle zorgen ( proberen )overboord te gooien en te genieten van de dag om de nodige vitamientjes op te doen om de ( zonnige ????)week door te komen .De zon is nu toch al van de partij , en op een zonnige Zondag hoort er een bloemetje bij .... waarom eens niet de miskende simpele papavers ?


Mijn eigen papaverveldtje in een hoekje van de tuin , gelukkig is het beschermd met afsluiting tegen de grijpgraage handjes van ons Stefke anders was het een bloemloos bedje papavers!Daar gaan we weer ...ons leeuwke is aan het brullen " soeptime " haar ingebouwd klokje loopt weer voor zunne ! Wat moet -moet !dus voor nu ...
liefs

>> Reageer (10)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!