Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

25-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-ook....

Ook al behoren we bij de gelukkigen die lichamelijk niet hebben geleden door die zwarte Dinsdag , was het toch ff op adem komen . Maar we krabbelen terug recht na die klap en beetje bij beetje  word   het onbegrip over zoiets verdrongen om plaats te maken voor woede en strijdlust !Je voelt je machteloos maar toch wil je " iets " doen , misschien is de draad van het gewone leven op nemen het antwoord ?Tonen dat ze ons niet klein krijgen wat er ook gebeurt  en denk steeds aan dit ...

Het ligt alleen aan ons om dat lichtpuntje te zien en te volgen !

liefs 


>> Reageer (16)
24-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-ook...

Ook al blijven de voorbije gebeurtenissen en de menselijke dramas in ons hoofd rondspoken , we laten ons niet klein krijgen en proberen het gewone leven te laten verder gaan ! Niet tonen dat ze ons in onze ziel geraakt hebben , geen woorden meer vuil maken aan die fanatiekelingen ze zijn het niet waard !Blijkbaar zijn ze vergeten wat de woorden " liefde -vriendschap en medelijden met onze medemens "in houden ! Daarom een kleine herinnering ......

liefs


>> Reageer (20)
23-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-de dag

Vandaag zijn we " de dag er na "Nu begint pas de werkelijkheid goed door te dringen de vele doden - de voor het leven verminkte personen en de vele gewonden !Mensen die hun leven voorgoed veranderd zullen zien  !Je kan erover praten maar is niemand onder ons die het mee gemaakt heeft en weet hoe groot de opgelopen schade is en daar bedoel ik dan niet  alleen mee de lichamelijke schade !Zou nooit mogen gebeuren maar mensen kunnen zo wreed zijn tegenover hun medemens !Het was gisteren nochtans een stralende zonnige dag een dag om van te genieten maar een drietal (?)dacht er anders over.Aan de kust was gelukkig alles rustig en hier was er hier geen "verplicht thuis blijven "het enige wat anders was dan anders  was het vele blauw in de straten die waakzaam toe keken !

liefs


>> Reageer (23)
22-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-soms

Soms is het heel moeilijk om een optimist te zijn en te blijven geloven in het mensdom. Heb je daar nu weer die zinloze aanslagen in ons landje die vele families in diepe rouw zal dompelen . Verdorie toch mensen waar gaat onze wereld naar toe ? Hebben die fantiekelingen er dan zo'n plezier in om zoveel mogelijk onschuldige mensen de dood in te jagen ? Normaal hou ik steeds zoveel mogelijk men mening voor mezelf maar het zit nu heel hoog  ...teveel is trop en trop is teveel !!!!! Dreigt dat geweld tegen medemensen steeds maar te escaleren tot een ware oorlog ? Veel vragen waar  niemand van ons een antwoord op weet , het enige wat ik kan doen is langs deze weg de getroffen families steunen in hun verdriet !

liefs


>> Reageer (22)
21-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-bestaat...

Bestaat er nu één middel om met goede moed de Maandag aan te vatten die beter is dan dit ?

Voor de thee fans hoeven ze slechts dat woordje " koffie " te vervangen door " thee" en dat is zo gefikst ! Alé begint hier weer goed ...ziet er naar uit dat het vandaag een heleboel nonsens word , dat is waarschijnlijk nog een  restje van " het  weekend zot !"Dat was toch waar we mee besmet waren in onze jonge jaren of niet soms ? Hoe dichter het weekend kwam hoe meer  last we ervan hadden ! Die voeten konden al niet meer stilstaan bij het horen van een aanstekelijk deuntje en droomden weg ....en hoe zou ......Halt - stop zal hier niet alles verklappen zunne ....!!!!! 

liefs


>> Reageer (25)
20-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-zon

" Zon - zon - zon -geef ons zon " je kan de Magnolia bijna horen smeken om zon , zonder zon verdomd hij het om zen bloemen te openen pfff !

Erover sakkeren helpt  niet maar ondertussen is de boom die andere jaren pronkend met zen vele bloemen maar een triestige bedoening ! Maar wat is - is en wij kunnen er niets aan veranderen alleen de zon kan helpen ! We zullen er maar over zwijgen we kijken tenslotte zowel mensen en  planten evenveel uit naar wat warmte en zon !Maar er zijn hier nog andere katjes te geselen ( wat een lelijk en dieronvriendelijk gezegde bach!!!)Laat je Zondag niet vergallen door het weer en geniet !

liefs


>> Reageer (18)
19-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-goede ....

Gelukkig is er nog een koffietje om je te verwarmen want dat Lentegevoel zit momenteel heel diep verscholen in de toppen van de tenen , ola nu spreek mezelf wat tegen heb open slippers aan en het is toch maar verdraaid frisjes aan die tenen dus ...daar zit het Lentegevoel zeker ook niet ! Maar we zullen niet zagen het is weekend en dat touwtje mag dan wat gevierd worden en hoe moeilijk het hier soms ook is...er is niets mis met toch te proberen hé !In tussentijd zie ik de bodem van dat kopje wil ook zeggen ...gedaan met tokkelen dus  geniet ondanks dat gebrek aan zon van het Weekend !

liefs


>> Reageer (13)
18-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- en

En daar heeft dat kleine prutske volledig gelijk in , die Vrijdag is wel een heel aparte dag ! Je voelt het al kriebelen omdat het weekend eraan komt en om eerlijk te zijn ...die Vrijdag is al een ietsipietsie weekend hé !Maar hier is het nog volop werkweek en als ik ons Leeuwke mag geloven mogen we er hier gerust wat vaart achter zetten ...niets te Weekenden " volgens haar en daar ze men absolute en enige baas is ...is het stop met tokkelen of ik word hardhandig op het matje geroepen van  men baas !

liefs


>> Reageer (19)
17-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- je kan ...

Dus..... waarom niet liever het leven bekijken langs de zonnige kant ? Waarom je  over alles en nog wat opwinden ? De zon schijnt en het ziet er naar uit dat het een prachtdag word , waarom eens niet alle zorgen opzij zetten en genieten ? Dat doen we veel te weinig en het is zoals men mam zei ..." Geniet want  achter ons trekken ze de brug op "

liefs


>> Reageer (11)
16-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-word het ......

Word het nog een echt bloemefestival met de magnolia boom dit jaar of niet ? Vrees dat het dat laatste zal worden , want als ze van dichtbij bekijkt ....

Zie je al het begin van een rottings proces of verslensen zo je wilt voor ze de tijd krijgen  om open te bloeien !Dit hebben we te danken aan de vroege warmte en nu weer de koude en vooral  hier tegen de kust de nog steeds koude snijdende wind .Straks is het een boom met bloeiende reeds gehavende bloemen ...spijtig maar de natuur doet wat ze wil  en daar kunnen we niets aan veranderen !

liefs


>> Reageer (18)
15-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- de .....

De uitzondering lijkt hier tegenwoordig de regel te worden, heb het over dat laat zijn om iets te krabbelen Pfff !Maar dat is mijn zorg dus we zwijgen erover .Gisterenavond na weer een mooie dag was er een prachtige veelkleurige  lucht ,  kon het niet laten en heb maar men fototrekkertje boven gehaald ....

Had het vroeger geweest dan zou men pa zeker met zen weer voorspellingen op de proppen gekomen zijn want in die tijd ( men kindertijd ) hadden de mensen een heleboel weersvoorspellingen of ze daarom allemaal juist waren ? dat is een andere vraag ! Maar het éérste is nog steeds van kracht dus we zetten er voor nu een punt achter want.....de rest is wel bekend !

liefs


>> Reageer (24)
14-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- Mdag !

Dat "maandags gevoel "ben blijlkbaar niet de enige die daar mee worstel ! Zou het met de ouderdom te maken hebben  en het volgende is misschien goed bedoeld maar of het helpt ?

Voila ...dat gezaag over de Maandag zit er wat mij betreft erop , reeds lang geleerd dat kniezen niet helpt.Als je een obstakel op je weg tegen komt of iets dat je met wat tegenzin doet  , dan is  het zoiets als  in het zwembad van de hoogste duikplank ( of hoe die dingen noemen ) zonder nadenken halsoverkop er in duiken !Oesje ..."Leeuwkes alarm "dat wil zeggen ....brokken opkuisen !!!!!!

liefs


>> Reageer (21)
13-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- laat !

Wat later dan anders maar " beter laat dan nooit " is toch het spreekwoord of niet soms ? "Vragen stellen" hoeveel keren op een dag zouden we  niet onszelf een of andere vraag stellen  waarvan we het antwoord niet zeker zijn .Er is "één " vraag die altijd onbeantwoord is en zal blijven  ook al zou ik heel graag het antwoord weten .Waar aan denkt ons Leeuwke ? wat gaat er door dat koppeke ? Zal het wellicht nooit  met zekerheid  weten maar geloof toch dat ik bijna met zekerheid kan verklaren dat een bepaalde  vraag meer dan eens in de dag door haar hoofdje speelt .Spreken kan ze niet maar door haar houding laat ze heel goed verstaan wat die vraag is ...

Want zo gaat het er hier aan toe als ik eten maak vandaar dat ik (bijna) zekerheid heb van die éne vraag !

liefs en geniet van het zonnige weer !

 


>> Reageer (23)
12-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- terrasje...

Wie zou daar nu afkerig van zijn , heerlijk een drankje slurpen  mooi uit de wind en in die eerste zon !Zal er maar over zwijgen voor ik helemaal wegdroom ! Vraag me toch af....als iets niet kan waarom dan niet eens wegdromen hoe het zou kunnen of moeten zijn ? Waarom ook niet zolang we daarna terug met beide voeten op onze moeder aarde terecht komen is alles oke ! Pff ...zit hier maar wat te fantaseren  en er staat hier eentje te trappelen .....enzovoort ....

liefs


>> Reageer (18)
11-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- lang...

Lang geleden maar nu kunnen we eindelijk eens een heerlijk zonnig en

wensen , doen we anders ook wel maar in ons achterhoofd weten we zowiezo dat het noppes zal zijn !Maar deze keer zijn we voor 90%zeker dat het zal lukken dat zonnig weekend ( als we de weervrouw  toch mogen geloven ) Verdorie ...toch weeral bezig over dat weer pfff net of er niets anders bestaat maar hoe je het ook draait of keert ...het weer heeft een grote invloed op ons mensjes !Ola ...gedaan met getokkel er is er hier ééntje die vind dat het soeptime is dus ....

liefs


>> Reageer (14)
10-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- daar ..

Daar ben ik terug ...had hier gisterenavond een koppig beestje die doodleuk zei......

Maar diegene die aan de knoppekes  zat (ikke dus ) was nu even koppig sé en weigerde de laptop boven te halen  die pc had de keus " buigen of barsten en het is gelukkig bij het eerste gebleven !Met wat onderzoeken en  aanporren zijn we toch weer terug onder de mensen  zij het dan wel met wat vertraging !Vanavond is het dus weer zoals iedere avond ....ff aan de pc voor we de boeken toe doen op het einde van de dag !

liefs

 

 

 


>> Reageer (19)
09-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- zon

 

Willen we allen wel maar vrees dat gejammer niet zal helpen ,dat weer is nog steeds niet op bestelling te krijgen ! Is wel een leuke gedachte maar of het een werkelijkheid zo'n goed idee zou zijn ...daar heb ik toch men twijfels over hoor !Nu genoeg over( weeral ) dat weer maar.... we moeten toch over iets kunnen zagen hé .Over iets anders ....je moet nooit wanhopen in het leven , wat niet is kan nog steeds komen zoals ......zo'n twee jaar geleden kreeg ik de verrassing van men leven ons leeuwke had ook al was ze 42jaar  nog nooit een geluid uit gebracht maar op een dag begon ze geluiden uit te brengen ( stel je daar niet veel bij voor hoor slechts enkele onsamenhangende klanken ) ze leek heel tevreden over wat ze kon ! Ondertussen zijn we 2 jaar verder en nu en dan laat ze van zich horen , soms maanden niets en dan zoals verleden week is het brullen en tieren dat oordopjes goed van pas zouden komen ( ben zelfs dik tevreden dat het nu weer wat stiller in huis is ) Zo zie je maar je kan uitkijken naar iets en als het dan gebeurt  is totaal niet wat je hoopte of verwachte , dan  ben je tevreden dat alles weer zen gewone gangetje gaat !Wij mensen zijn toch rare beestjes hé ?

liefs


>> Reageer (15)
08-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-hallo

Wat later of anders te danken aan de kapster , zie er weer uit als een geschoren schaap maar  ze heeft haar best gedaan om de ravage die ons Leeuwke heeft aangebracht aan men pluimen wat te verdoezelen ! Dat bezoekje aan het kapsalon zit er ook al weer op voor een tijdje ...oef ! Vrees dat sommige vrouwen in dat salon denken dat er ergens iets verkeerd is met me , neem nooit geen deel aan hun gekwebbel ...totaal niet men ding !Genoeg over haar snijden en alles die er bij hoort ! Al gezien vandaag ????geen regen sssstttt....we mogen niet te veel stoeffen of het valt weer met bakken uit de lucht ! Maar voor nu moet ik er een punt achter zetten of ons Leeuwke zou haar versie van haarsnijden verder zetten en dat wil ik liefst vermijden , een kale biljartbal is  niet bepaald men favoriete coupe !

liefs


>> Reageer (20)
07-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- nieuwe week

Die nieuwe week is hier gestart met een wit tapijt , was wel ff slikken van " eu ...waar komt dat plots vandaan ?"Ondertussen hoort alle  ellende langs de wegen hopelijk tot het verleden ! Die nieuwe week is niet bepaalt op zen best gestart maar daar is nu de zon ! Velen weten dat de Maandag niet altijd een makkie is daarom toen ik dit zag ...

Gsm bij de hand en bellen maar ...ja wadde het was noppes hij of zij hebben hun figuurlijke kat gezonden en zodoende is het voor nu ...handen uit de mouwen steken !

liefs


>> Reageer (21)
06-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- erg ....

Erg lang hebben we  niet mogen genieten van de zon , ze zijn daarboven weer in hun oude gewoonte hervallen en zitten we dus weer opgesheept voor vandaag met regen ...je zou er de wubbers van krijgen !A nee hé heb me gisteren voor genomen " weer of geen weer mij zullen ze niet meer op stang jagen "Dus maken we het voor die Zondag dubbel gezellig binnen een bloemetje - een kaarsje , wat moet het meer zijn om er een fijne gezellige Zondag van te maken en dat weer ? wel na  regen komt er zonneschijn ! ( dat hopen we toch  )

liefs


>> Reageer (21)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!