Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

30-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- wat....

Wat ook het weer is of word ik .....

Je kan net zo goed het leven bekijken van de zonnige kant dan van de schaduwkant , dat is toch men persoonlijke kijk op het leven !.Maar sluit men ogen niet voor alle ellende in de wereld , kan goed begrijpen dat sommige mensen door zorgen - ziekte of  onrecht  door het te dichte  bos de bomen niet meer zien .De moed laten zakken is geen oplossing al heb ik mooi zeggen want als je  zo de krant of tv bekijkt ....ook al foeteren we wel  op onze zorgen in ons Belgenlandje  zijn we al bij al toch  nog gelukkige mensen hé !

liefs


>> Reageer (14)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- goeie ......

Die koffie of thee zal er wel  geweest zijn  deze morgen maar die roos .....die zal je zoals hier er bij moeten dromen hoor !Alhoewel een roos aan geboden worden in de vroege morgen ??????? zou verdorie  van men stoel vallen door zoiets , zou waarschijlijk niet de enige zijn die dit zou overkomen .Was maar aan het zwanzen hoor , er zit veel verborgen in andere kleine dagelijkse dingetjes zonder die roos .....zoiets hoeft ( hier toch ) echt niet !Zien jullie de zon vandaag ???? hier niet ze is ribbedebie , waarschijnlijk oververmoeid van dat overvloedige schijnen in een prachtig nazomertje .Dat krabbeltje lijkt weer nergens op vandaag ,zal  er maar een punt achter zetten ...tot de volgende !

liefs


>> Reageer (15)
28-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- dat is

Dat is nu een wat ze noemen een "gouden raad "maar....al eens geprobeerd als alles verkeerd draait je zelf te troosten met die woorden ? Woorden zijn slechts woorden en zonder daden lukt het niet !Oesje .....straks denkt iedereen nog dat alles hier verkeerd loopt , niets van aan hoor.... alles gaat hier zen gewone gangetje net zoals overal met ze ups & downs.Maar ben wat aan de late kant vandaag en daarom jullie kunnen het al raden zeker ? Juist ja ...aan de korte kant dat krabbeltje dus....

liefs 


>> Reageer (16)
27-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- achterkleinkinderen

Bij je klein of achterkleinkinderen zie je soms  veel  van de vader of zelfs van de grootvaders .Neem nu Guiliano(achterkleinkind ) ......

Bij zen eerste bezoekje aan "Pairi Daiza " had hij ogen te kort om al die beestjes te bewonderen en bij zen opgewonden getater stond hij in net dezelfde houding zoals zen papa( men kleinkind) en opa ( schoonzoon ).Dan vraag je jezelf af ....hoeveel  gewoonten zouden je kinderen van jezelf over genomen hebben ? Hopelijk hebben ze de goede onthouden en de minder goede vergeten.Gelukkig zoekt ieder kind in zen volwassen worden zen eigen weg en vormen ze hun eigen persoonlijkheid  !

liefs


>> Reageer (20)
26-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-met dat ....

Ook al is het Maandag met dit voor ogen ..

.

Zijn we er maar weer  met volle overtuiging ingevlogen en de nieuwe week gestart ! Bij ons Leeuwke  valt stilletjes aan alles weer in zen gewone plooi ...oef !Hoe oud ook de kinderen zijn en worden ...je houd nog steeds wat je adem in als ze ziek zijn tot alles achter de rug is net zoals ze klein waren , dat is de aard van een moederkloek zeker ? Maar genoeg getokkel ...die Maandag hé !!!!

Geniet nog van de zon ( als we ze zien ) want die mooie dagen zitten er bijna op.

liefs


>> Reageer (15)
25-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- de natuur ..

Soms loopt alles in de natuur niet zo vlotjes al we denken, neem nu zoals hier in de tuin Staat of liever stond een grote fiere treurwilg maar .... nu loop ik vooruit op de feiten   dus beginnen bij het begin ...In de tuin staat er al vele jaren een grote treurwilg waar ieder jaar de specht zen kroost in groot brengt .Maar dit jaar leek er iets mis te zijn ....droge takjes -gekrulde blaadjes- bladverlies  je moest geen bomenexpert zijn om te zien ...deze boom is ziek !Met pijn in het hart werd dus beslist , die moet eruit of het word een gevaar en  dit was gisterenmiddag het resultaat ..

met verenigde krachten van schoon& kleinzoon  werd de treurwilg uit zen lijden verlost en ..zo kwamen we ook te weten waardoor die ziekte ....In  de boom was er een nest van de spechten meer dan een halve meter diep met een diameter van een 25cm - midden in het hart van de boom  en zo werd  de vraag van " waarom toch is juist die boom ziek " opgelost en ben ik men maatje voor schaduw kwijt pfffff!

lief


>> Reageer (21)
23-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- een .....

Zou bij manier van spreken er men hand niet voor durven in het vuur steken maar.... het beloofd een zonnig weekend te worden !Heerlijk toch zo'n zomers toemaatje als afscheid van  het mooie weer , voor mij mag gerust de Herfst nog ff wachten ook al staan de bomen straks prachtig met hun Herfstkleuren !Hela- hola ....zitten we hier weer in het weer bericht ? Zal er maar een punt achter zitten want voorlopig lijkt hier alle inspiratie zoek ( oeioei wat een groot woord voor dat krabbeltje ) Dus voor nu ......

liefs


>> Reageer (24)
22-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-de wereld ...

De wereld is vol van problemen of liever ieder mens heeft zo zen problemen .Voor de ene mens wegen die al wat zwaarder dan voor een andere maar..... probleemloos door het leven gaan zal wel een soort van een waanbeeld ... een onmogelijke droom zijn .Maar het probleem waar dat kleine bubbeltje mee worstelt is een torenhoog probleem waar je niet naast kan kijken , zie maar zelf ....

Och het moet niet altijd ernstig zijn hé, een mens mag al een lachen .Dat is wat tegengewicht voor je zorgen !!!!!!! Oja bedankt voor de beterschap wensen van ons Stefke, hopelijk is ze vlug weer haar  eigen drukdoende zelf !

liefs 


>> Reageer (14)
21-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-Is ...

Het is vandaag in vliegende vaart want ons leeuwke zit in de lappenmand , het word een superkort krabbeltje.Dus voor nu ...

liefs


>> Reageer (13)
20-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- wil....

Wil vandaag iets aandacht geven wat normaal angsvallig verzwegen word !Als seniooor denk je niet te ver meer vooruit , je geniet van iedere dag die krijgt maar .....dat is een weelde die mensen met een minder valid kind zich niet kunnen veroorloven .We zijn verplicht om vooruit te zien naar de tijd dat wij hun ouders er niet meer zullen .De  andere kinderen ( als die er zijn zoals hier )willen met alle plezier voor hun minder valide broer of zus opkomen Maar je weet hoe zoiets is wil hun die zware last niet opleggen dus .....zet je je hart buitenspel en ga je een oplossing zoeken voor als jij als mantelverzorger er niet meer zal zijn .Dit is wat is gisteren gedaan heb .... een bezoekje gebracht aan een plaats waar die mensen verzorgd worden .Alles is er picobello en ze worden goed verzorgd en ons Leeuwke leek het plezant te vinden .

Maar ......hopelijk duurt het nog heel lang voor ze een vaste inwoner  zal worden .Rest nu nog alleen jezelf te over tuigen dat dit  de juiste oplossing is ........

liefs


>> Reageer (23)
18-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- dat .....

Dat zijn nu eens verstandige beestjes sé , ze weten waar je een dag goed kan mee beginnen of het nu koffie of thee is daar zal ik me niet over uitspreken !Niet op letten hoor op die flauwe prietpraat  is Zondag vandaag en dan mogen die touwtjes al eens wat minder gespannen zijn !Waar zou anders  die flauwe praat vandaan kunnen komen als het niet aan dat Zondagsgevoel ligt ???????Misschien is het omdat het morgen een spannende dag word hier in huize" rommelkotje " maar dat woordje uitleg is dan weer voor een andere keer ,we zullen zien wat de dag van morgen zal brengen !

liefs


>> Reageer (22)
17-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- zo

Dit is ongeveer wat we denken en hopen en ... vertik het om me vandaag druk te maken over alles en nog wat , het is weekend en dat is toch bedoeld om ff uit te blazen of niet soms ? We lappen dus dat af en toe regen gedruppel aan onze laars en proberen te genieten van de dag wat ook het weer is of word !Is of was een mooi vooruitzicht of  droom maar zal zo te zien aan het tempo waarin ons Leeuwke de boel op stelten zet zal het voor een andere keer zijn maar ....we blijven op hoop leven dat het ooit eens lukt !

Prettig Weekend met liefs van uit 't rommelkotje  


>> Reageer (9)
16-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- start...

Hoop nu dat ik van bij de start niemand voor het hoofd stoot onder andere ...de Vrijdagse viseters en de fans van vegetarische schotels want hier is het kip !

Terwijl ik die aan het opbakken was dacht ik ff na over " de kip "Gedurende hun leven geven ze ons eitjes en later bezorgen  ze ons nog een lekkere maaltijd .Je kan het op zovele manieren bereiden dat er voor ieder zen smaak wel iets tussen zit !Ola .....zit ik hier nu over dat arme beestje na te denken ....zal dat kippetje nu nog smaken deze middag ??????? vrees er voor Pffff!

liefs


>> Reageer (16)
15-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-bijna .....

Denk nu niet dat ik ons senioren vergelijk met een knol die reikhalzend uit zie naar het weekend , zou verdorie niet durven ! Dat tweede kan wel waar zijn maar dat eerste ??????? Ook al hebben we soms hier en daar iets dat niet meer mee wil zo voelt het totaal nog niet aan !.Daar zorgen onze kind -klein & achterkleinkinderen wel voor dat  we nog mooi  mee draaien in de maatschapij !Over iets anders ...had gisteren wat hoop dat de temperatuur enkele graadjes lager zou zijn vandaag ...ja wadde is aan men hoela .Word weer de schaduw opzoeken vandaag en ....vergeet niet te drinken ( water é)

liefs


>> Reageer (17)
14-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- warm !

Momenteel zit iedereen wel met het zelfde probleem ook al houden we het rustig ....we puffen en zweten .Je hoort overal " we moeten veel drinken "je ook al afgevraagd waarom ?  Ook al is water drinken niet echt je "dada"( ik ook niet hoor  geef mij maar liever een koffietje ) het is nodig ! Anders word je met je neus op de feiten gedrukt ....je zit met een  te lage bloeddruk ( ook al vecht je anders tegen een te hoge bloeddruk  )Oesje .....lijkt hier vandaag op het" gezondheidsrubriekje " wat nu ook niet de bedoeling was ! Het komt hier op neer ...vergeet niet veel te drinken en dat verlokkend ijsje mag gerust ( is ook vocht of niet soms ) of hou het gezond met een heerlijke gekoelde fruitschotel !

liefs


>> Reageer (12)
13-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- joehoe

Daar ben ik dan terug , we vergeten voor ff die hartmonitor en al zen aanverwanten .MIjn eerste woorden zijn   er van dank voor de berichtjes en beterschapswensen , ook al heb ik het tijdelijk laten afweten op de blog met krabbeltjes en ff langs te komen .Wat nu weer niet wil zeggen dat ik  niet af en toe ff op de blog loerde hoor  en ...die berichtjes deden me heel veel plezier !Een dikke - dikke BEDANKT !Hopelijk zal alles nu weer zen nomale gangetje gaan en kan ik weer ff langs komen

d knuf met veel liefs


>> Reageer (22)
07-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 Berichtje

Blogvrienden van Steffie,

Ik ben de dochter van Steffie door omstandigheden (ziekte) zal steffie enkele dagen niet op de blog aanwezig zijn. Steffie hoopt van zo spoedig mogelijk hier terug te zijn.

Groetjes van

Steffie & Nathalie


>> Reageer (47)
06-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- mooi weer

We genieten allen evenveel van dat mooie zomerweer , ook al is er vandaag geen zon te zien .Het is toch een aangename temperatuur op een terrasje ook al is het maar je eigen terras ! Maar is er hier ééntje in huis die nog meer geniet van het weer en de buitenlucht dan wij doen namelijk ons Leeuwke .Haar ferarie staat van 's morgens tot 's avonds buiten maar af en toe zoekt ze voor de verandering  wel een zeteltje op .Al stel ik me soms vragen bij de manier waarop ze erin zit ....

..

Erg makkelijk ziet die houding er nu ook  weer niet uit maar ...leeuwke is en blijft leeuwke ,het hoe en waarom van haar daden zullen we nooit kunnen achterhalen .

liefs  


>> Reageer (18)
05-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- op zen ...

Het is hier vandaag op zen Maandags zunne ! De start verliep nog rimpelloos maar wat volgde ....

Al begrepen zeker ...na vele jaren trouwe dienst heeft men pc muis  zen laatste adem uit gebazen ,Hou nogal aan men huis pc en zonder muis  sta je daar dan te blinken ! Na een ferme verdorie ( was wel wat meer ) op zoek naar een vervanger voor men overleden sukkeltje , gelukkig nog een nieuwe pcmuis in huis .Wat een domme opmerking steffie ...anders zat je hier niet te tokkelen Och die maandag é Pffff.

Toch een fijne Maandag gewenst !

liefs


>> Reageer (17)
04-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- wacht ff....

Wacht ff .......over wat zouden we het vandaag kunnen hebben ???Over het weer ????? is niet bepaald het mooiste zomerweer , gelukkig staat men peeceeke binnen anders was ik  verdorie al lang wegewaaid en zat ik hier niet te tokkelen ! Maar het is Zondag en  ik beloof me zelf ..." geen prietpraat vandaag " .Wat ik wel nog wil doen voor ik er een punt achter zet is het volgende ...heel hartelijk dank met  de verjaardag wensen voor ons Leeuwke , zij realiseert zich niet wat die dag en zen wensen betekent maar ...ik des te meer en het ontroert me .Voor het hier te melig word zal ik, maar ophouden met dat getokkel ,  geniet ven je Zondag !

liefs  


>> Reageer (14)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!