NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 04de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  30-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-een mens.....

  "Een mens moet altijd het beste hopen en het slechste verwachten ...zo ben je nooit teleurgesteld" dat was één van de uitspraken van men mama en het mens had het inderdaad ( steeds ) bij het rechte eind ! Als kind en jong veulen denk je je dat je alles weet  en durf je weleens zeggen " wat zijn mijn ouders toch ouwerwets " maar veel later begrijp je  als het meestal te laat is en ze er niet meer zijn ,dat het niet ouwerwets was dat ze waren maar wijs geworden door de jaren ervaring in het leven !Maar terug kijken in het leven is nog steeds geen optie te ver vooruit kijken ook niet dus .....geniet van iedere dag wat het morgen word wel..... dat zien we morgen dan wel !

  liefs


  >> Reageer (10)
  29-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- je ....

   Je hebt zo van die dagen dat je met alle geweld zeker iets wil doen zoals ..... deze morgen wilde ik een kiekje van ons Leeuwke in haar " ferarie " buiten gezellig in haar handen aan het klappen met een " big smile " op haar gezicht maar..... als ze totaal niet wil - wil ze niet en muist ze er steeds van onder met als gevolg geen foto ! Komt ze hier nu naast me staan nu ik aan het tokkelen ben  te  lachen je zou warempel geloven dat ze denkt " heb je weer eens goed liggen gehad hé " pffff Spijtig genoeg geloof ik niet dat ze een verband kan leggen en dat weg lopen eerder als een spelletje zag ! Dus geen foto van Leeuwke we zullen het  dan hierbij moeten houden ......

  liefs


  >> Reageer (11)
  28-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- dat.....

  Dat is toch wat ik jullie allen  wens en wij  ook met zen allen bij iedere dag steeds op nieuw op hopen maar ...... soms lukt het -soms niet dat is nu eenmaal het leven ! Dan maar steeds denken  vandaag niet goed gelukt ? morgen is er weer een nieuwe dag en wie weet een veel betere dag ! Maar heb er hier ééntje rondlopen( stefke ) die zich van al die dingen niets aantrekt ,er is voor haar maar één iets van tel in haar leven en dat is " eten "  gedaan getokkel en zorgen dat ons juffrouwke haar wensen worden vervuld dus ....

  liefs 


  >> Reageer (8)
  27-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- fris .....

  Zo zou het altijd moeten zijn maar voor senioren en zieken is dit niet altijd mogelijk ! Maar dat is nu eenmaal de cirkel van het leven ...... kind zijn - volwassen worden en voor sommigen onder ons kinderen groot brengen en dan ..... tevreden zijn voor iedere dag die er nog bijkomt en zoveel mogelijk ervan te genieten !Oeioei  is dat niet wat zwartgallige praat op een mooie zonnige dag ?Voorlopig nog wel zonnig maar we zijn weer onweer beloofd voor deze avon( als het al weer niet veranderd is )we zullen zien wat we zullen zien maar voor nu  is dat kijken wat er deze middag op tafel zal komen !

  liefs


  >> Reageer (11)
  26-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- voila ......

  Al zien we er niet meer opgedirkt uit en hebben we die " Zondagse schoenen en kleren "( bestaat dat nog ?) bij de was gebonjourd en weer  voor onze gewone gemakkelijke spullen  gekozen voor we aan die Maandagse klusjes beginnen ! Maarwat  ik nu vertel is ook wel verleden tijd maar dat is ergens nog een overblijfsel uit de kindertijd zeker ? Wehadden ( als de ouders het zich konden veroorloven ) 1( die je een ganse week moest dragen ) of 2 kleedjes een tweetal schorten om naar school te gaan en als je veel geluk had je ook een "best kleedje " dat mocht je maar dragen als het Zondag of  kermis was en daar mocht je zeker niet in spelen want het moest zo vlug mogelijk terug in de kast tot de volgende  gebeurtenis !Pffff Soms vraag ik me af .... zou dat  ook niet een beetje de reden zijn dat we nu  zo graag shoppen ?????

  liefs


  >> Reageer (11)
  25-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- en .....

  Veel woorden hoeven we daar in feite  niet aan toe te voegen , dit zegt al alles wat we vanaf hier onze blogmaatjes wensen ! Alleen nog dit ....gisterenavond hebben we gespijbeld  wat de blog betreft maar vanavond zijn we weer trouw op post en kom ik terug ff langs .... zet al vast de koffie maar gereed !

  liefs


  >> Reageer (12)
  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- en dat ...

  En dat zullen we zeker doen , we zijn weer boordevol energie en een druppel regen ? wel er zal meer moeten gebeuren om ons van de wijs te brengen , we hebben de hitte doorstaan dus  door een druppel( of meer ) zullen we ons weekend niet laten verpesten ! Oei .... had mezelf voor genomen om niet meer over dat weer te krabbelen en zijn we toch weer bij dat weer aan beland zeker pffff ! Zal maar braafjes men mond houden maar toch nog dit .... geniet van je weekend wat het weer ook word !

  liefs


  >> Reageer (9)
  23-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- en ....

  En een goede morgen is het zowel letterlijk als figuurlijk geworden , mooie zon maar wat afkoeling( oef )wat kan een mens meer wensen We kunnen weer normaal ademen en buiten wandelen , we hoeven niet meer ons binnen zou bijna zeggen " verstoppen " tegen die brandende zon en voor ons toch te warme temperaturen !Om het kort te maken .... we kunnen weer ons gewone leventje terug oppakken en  bij deze sluiten we ook het hoofdstuk over de hittegolf af !

  liefs 


  >> Reageer (8)
  22-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- en.....

  En die zon straalt ongendagig verder , alles word dor en uitgedroogd ! Zelfs de inspiratie ( wat een groot woord ) voor een krabbeltje moet erbij inleveren !We kijken uit naar wat verfrissing .... wat moet het nu niet zijn voor de bedlegerige zieken  als wij zelf bij die temperatuur geen afkoeling krijgen voor een goede nachtrust ? Maar zoals het spreekwoord zegt " en de boer ploegde voort " ( al vrees ik dat dit momenteel ook niet van toepassing is )hopen we op straks toch  op een mindere temperatuur en als het zou kunnen een fikse regenbui A-U -B !!!!!!

  liefs


  >> Reageer (7)
  21-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- daar ...

  Daar is ze weer ....

  .

  Voorlopig toch wat minder in temperatuur en meer dragelijk met een fris windje erbij maar .... of het zo zal blijven in een groot ? .Zelfs ons leeuwke zoekt de koelte op in haar kamertje bij de airco .Een mens zou verdorie nog die grote treurwilg missen met zen heerlijke schaduw .Vogels in je tuin is heerlijk maar als 2  Spechten  die3 jaar na elkaar een nestje bouwen  en jongen grootbrengen in het midden van de stam van de treurwilg een nest uithollen    dat ondertussen een groot gat van bijna 1 meter diep geworden was wel ..... dan hield de treurwilg  het voor bekeken  en gaf de pijp aan Maarten ! Dus met pijn in het hart die grote boom moeten omhakken en wij ......zijn ons geliefd schaduwplekje kwijt pffff!

  lief  


  >> Reageer (11)
  20-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- We ....

  We houden allen van de zomer - zon en warmte maar als we eerlijk zijn ....die aanhoudende warmte begint verdorie toch onder je leden te kruipen .We hebben minder energie als anders ook al willen  we het misschien niet toegeven .Waar we anders een hekel hebben aan een fikse regenbui zou je nu toch er beginnen naar uitkijken !Wij mensjes zijn toch rare beestjes  , we vinden wel altijd iets om over door te bomen  hé !

  liefs


  >> Reageer (9)
  19-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- warm...

  Warm of niet we zijn toch hier onze week begonnen met een groot kop

  Al goed en wel " je moet water drinken" maar de dag starten met water ???? geen denken aan geef mij maar een koffietje ( of 2 ) en we kunnen starten !Vrees dat het vandaag een dagje zal worden om wat schaduw op te zoeken , we moeten maar  denken dat het nog weekend is en het wat rustig houden !Maar voorlopig is het binnen nog lekker fris dus gaan we nog maar  wat terug aan de slag !

  liefs


  >> Reageer (10)
  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- hebben

  Hebben  jullie de Zondagmorgen als je wakker ook zo'n soort gevoel van " ahaaa we zijn Zondag vandaag we zullen er eens zonder schuldgevoel van genieten sé " We zien ons zelf reeds zitten  ......

  .Maar of het ook zo iets  word is steeds de grote vraag , sommige ( goede ) voornemens blijven ook wat ze zijn " voornemens " maar het idee om het te doen is al een plezier op zich en voor de rest is het ...we zullen wel zien wat we zullen zien !Geniet van je Zondag .

  liefs


  >> Reageer (8)
  17-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- is nu...

  Het is nu niet bepaald dat ik een zo'n overgrote fan  ben van een " Harley "( maar vind het persoonlijk toch de koning onder de moto's) of dat ik in de startblokken sta om er vanonder te muizen dit weekend dat het juist dit plaatje is .... het is de tekst die telt !Al zit die zon (hier toch) nog ergens tussen de wolken , een mens zou met dit mooie weer het verdorie voelen kriebelen om eens iets anders te doen dan anders maar ....vrees dat het hier toch een thuisblijversweekend zal worden .Gelukkig is er de tuin en  we dromen die verre stranden er maar bij en dat is toch ook een beetje vakantie  Nu vlug nog éérst voor ff op het treintje van iedere dag springen  voor het deze namiddag ff luieren word( of tenminste toch proberen )

  liefs


  >> Reageer (6)
  16-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- ben .....

  Ben niet bepaald iemand die met zen hoofd in de wolken leeft en vele ( soms holle) woorden  indruk op me maken en voor waarheid aan neemt .... sta gelukkig rotsvast met beide voeten op de grond ! Maar het volgende  viel me toch op .....

  Misschien is dat iets  wat wij senioren als  we zoals altijd weer eens druk in de weer zijn ,  deze raad als leidraad door wat ons nog rest van het leven toch zouden moeten in overweging nemen !

  liefs


  >> Reageer (11)
  15-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-met .....

  het is weer in vliegende vaart zunne !Met iemand zoals ons leeuwke  die zichzelf een soort "Picasso "waant  en zo erg verzot is op moderne kunst dat lakens - donsdeken - pyjama  en tenslotte  zij zelf  volledig  haar kunst tentoon stellen  wel.... dan kan het gebeuren dat je zoals gisteren avond dat bloggen achterwege laat voor één avondje ( ook al zou ik het liever anders willen ), kan je verzekeren  dan staat je kaarsje op een laag pitje !Het eindresultaat van al dat geschilder is dan vandaag ook nog merkbaar aan de " hymalayaberg "was die erdoor moet dus .......is het voor nu vlug terug aan de slag .Dat is nu één van die zaken waar gezonde mensen nooit aan denken en niet over spreken  maar hier regelmatig voorkomen  ! Maar vanavond ben ik er terug( vingers kruisen )

  liefs


  >> Reageer (9)
  14-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- veel ....;

  Veel woorden moeten we vandaag niet gebruiken om iedereen erop te wijzen dat het weer vandaag...

  is en je moet al met je ogen toezitten om het niet te zien !Dat was dan het weerbericht voor vandaag en voorlopig heb ik geen flater begaan zoals het met een weerman( of vrouw) wel eens gebeurd !Ben maar wat  aan het zwanzen hoor , zou het niet wagen om het weer te voorspellen !Wat er ook van aan is .....heerlijk weer en daar zullen we dan ook van genieten sé !

  liefs


  >> Reageer (10)
  13-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- soms

  Latijnse benaming van planten onthouden is niet bepaald men ding maar..... vraag me verdorie toch af waar ze die Nederlandse naam voor een plant soms vandaan halen . Zoals deze "de  hypericum " en nog wat......

  (niet verder vertellen maar  heb die naam eerst moeten opzoeken op google hoor ) in onze taal is dit" Herfsthooi " Waar zou die naam toch vandaan komen dat is een groot  ?????  Ze bloeien niet in de hooimaand of in de Herfst en lijken in de verste verte niet op hooi , zal wel altijd een duister geheim blijven en ondertussen bloeit die herfsthooi lustig door !

  liefs


  >> Reageer (13)
  12-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- ook....

  Ook een kopje ? hier  is het ondenkbaar de dag te starten zonder dat kopje koffie en op  Maandag mogen het gerust 2 worden , een mens moet toch sterk staan om aan de maandagse klusjes te beginnen of niet soms ?Jaja ....'k  stop al met die ode aan dat bakje koffie, vrees dat iedereen zowiezo al weet dat ik een grote koffieteut ben !Maar ....ik hier zitten tokkelen en Maandag zijn ? Foei Steffie aan de slag !!!

  liefs


  >> Reageer (12)
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- na...

  Na de mama's verleden maand is het nu de beurt aan de papa's om in de bloemetjes ( figuurlijk dan ) gezet te worden !Daarom van harte

  liefs


  >> Reageer (15)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • Goeie morgen Steffie.
 • goeiemorgen !
 • een mooie nieuwe week
 • HET WEEKEND IS WEER VOORBIJ LIEVE BLOGGERTJES
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!