NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 08de week van 2018
<bgsound src="muziek/P7906596-025fc5bf7ea1d8fead3e80b97ff28a5b.mid" loop="infinite">
Foto
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Bij steffie

12-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- droog.....

Dat is waar maar ..... ze hadden een droog dagje voorspeld vandaag en we hebben toch al weer regen gezien ( hier toch ) en nu zonneschijn maar als ik dit niet vlug genoeg intik word het alweer het volgende gedruppel . Zouden we tegenwoordig niet beter zeggen " na regen komt zonneschijn en dan terug regen ?" dat is dan ook letterlijk bedoeld ! Zitten we toch weer een boom door te zagen over dat weer ? we kunnen over dat onderwerp " slecht weer " blijkbaar  niet  zwijgen ! En toch zal ik het nu maar doen en het slechste verwachten voor vandaag en zoals steeds  op het beste hopen !

liefs


>> Reageer (10)
11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-we gaan .....

Jaja.... beter goed voorbereid dan onvoorbreid hé , op Maandag kunnen we een extraatje goed gebruiken !Zit het bij jullie ook al in het achterhoofd " zou ik nu al vandaag een groot deel van die zomerkleren opruimen en reeds enkele dikkere pulls in de plaats leggen ?" Hier anders wel hoor .... heb geen grote hoop meer op enkele warmere dagen of laat men optimisme  me deze keer in de steek ?  Oesje trekker en dweil zijn moe gewacht , zal maar hun geduld niet langer op de proef stellen  en er terug invliegen !

liefs


>> Reageer (11)
10-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- éérst .....

Eerst mezelf een goed door elkaar schudden om terug met beide voetjes op de grond terecht te komen , in plaats van men  wensen en dromen  voor werkelijkheid te houden !Maar kan het niet laten om me toch eens proberen voor te stellen hoe dat zou verlopen " niets doen " Vrees dat Leeuwke me bij de haren zou hebben als ik daar  zo maar zou zitten , nee niets voor mij .Héla dat was niet bepaald de bedoeling om op Zondag over zoiets te beginnen , de bedoeling was .... jullie een ptrettige Zondag te wensen wat jullie ook doen ! ( ook al is het niets )

liefs


>> Reageer (11)
09-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- tegen ......

 Ben  misschien weer eens tegen de stroming in vandaag maar hier is het als het zaterdag is ......

Voor mij  persoonlijk is het gezegde " alle senioren hebben iedere dag weekend  en kunnen alle dagen doen wat ze willen "  maar prietpraat !Wees gerust zal hier niet zitten zeuren maar waarom is het bij sommige mensen steeds " links of rechts " .Ze scheren iedereen over dezelfde kam of stoppen je in een hokje bij wat ze denken je soorgenoten te zijn ! Pffff verdorie toch wat een zwarte gedachten  waar komen die vandaan ? genoeg daarover we zijn weekend en


>> Reageer (12)
08-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- verdorie......

Verdorie toch .... waar is ergens dat mooie nazomertje gebleven ? Verloren gelopen ? koppig of iedereen graag pesten ? Ja zeg als ze daarboven niet mee willen vegen wij er ook onze broek aan ,we zullen het wel doen met wat we wel hebben ! " een goe Belg trekt altijd zen plan " was een spreekwoord van de mama dus ....kijken we uit naar morgen  trekken een dikkere trui aan en gewapend met ons parapluke  zetten we een neus aan dat rotweer né !Nu is het wel genoeg over dat weer we zwijgen erover .. punt andere lijn ! Al vrees ik dat er geen andere lijn meer komt want zie de bodem van men koffiekopje ,nog vlug dit  ....

.

liefs


>> Reageer (15)
07-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- goede.....

We zullen maar wat energie en goed humeur zoeken in  een bakje troost want als we het van het weer en zonneschijn zou moeten laten afhangen .... zou verdorie geen vetten worden zunne  ....zouden allemaal zuurpruimen zijn  !Maar we kunnen nog niet zeuren we hebben ( gelukkig ) hier nog niet te vechten tegen stormen en orkanen en meer van dat minder fraais maar sssssssssssst .... geen slapende honden wakker maken ( je weet maar nooit hé )Een kort of geen kort krabbeltje vandaag men grote chef vind dat  het getokkel lang genoeg geduurd heeft ,volgens haar  is het " soeptime " en de rest kunnen jullie al wel raden dus ...

liefs


>> Reageer (13)
06-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- het ......

Het hoeft niet altijd een gekrabbel te zijn van hier tot in China , het het hoeft niet altijd een te zotte of te ernstige tekst te zijn maar .....het volgende waar ik het helemaal mee eens ben mag en moet ook zo tussendoor  eens kunnen ......

liefs


>> Reageer (15)
05-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- het is .....

Het is verdraaid maar frisjes vandaag , of we nu willen of niet we zijn op weg naar de Herfst en daarna .... die Winter met alles erop en eraan die niet veel goeds is ! Zoals verkoudheden - griep en meer van datte maar we zijn nog niet zover en we gaan vandaag de ondeugende toer op met een goede raad voor waneer  het weer het laat afweten !

Maar als je  het bij  kijken houd kan het geen kwaad hoor !!!! Niet op letten hé ..... we kunnen beter in een zotte bui een deel nonsens intikken dan vloeken en met een lang gezicht rond te lopen ! Vind dat mensen zich zelf veel te ernstig nemen , eens lekker het zotje uit hangen als alles tegen zit lucht meer op dan vloeken of jammeren  !( morgen weer wat braver en ernstig hoor - beloofd )

liefs


>> Reageer (12)
04-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- goedemorgen ......

:

Of verkies je thee ?Zou met alle plezier gegeven zijn want het is hartverwarmend dat bloggers ons Leeuwke een gelukkige verjaardag hebben gewenst ( dat is voor mij een steuntje in de rug ) Woorden schieten tekort  daarom van harte ..

liefs


>> Reageer (14)
03-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- vandaag ....

Vandaag is er hier  ééntje jarig , ondanks de donkere voorspellingen van dokters dat ze nooit de 13jaar zou halen is ze nog steeds "a live and kicking " voor haar 45ste verjaardag ! Heb het over .....

Ons Leeuwke ,we  maken er dan ook een plezante dag van waar alles om haar draait !( anders ook wel maar vandaag proberen we toch nog een tandje bij te zetten  )

liefs  


>> Reageer (20)
02-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- zou graag ......

 Zou graag nog ff terug komen op de hulp voor roststoelgebruikers en wc's in het hartje van Oostende .... Wilde er geen reclame op zetten en naam en adres vernoemen maar . kreeg een vriendelijk mailtje van de moderator van de blogs " red poppy " dat zoiets geen reclame is maar misschien iemand ermee kan helpen en kreeg  meteen ook de tostemming om het adres op de blog te zetten ! Dus als je een bezoekje brengt aan oostende....." bistro zôe" Groentenmarkt 11 " is slechts enkele meters verwijderd van de grote markt ( Wapenplein en het shoppincenter ) !   Al kan ik maar 1 rolstoelgebruiker uit de nood helpen zou ik al dik tevreden zijn !

lief en fijn weekend


>> Reageer (12)
01-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- vandaag .....

Vandaag geen komentaar over de kleine kantjes van onze samenleving , anders denken jullie nog dat ik een echte zeurkous ben ()Hou het  vandaag  liever bij het mooie  kant van het leven en daarvoor hoef je zelfs niet op stap te gaan ff rondlopen in eigen tuin of zoals als ik het liever noem " ons eigen kleine oerwoudje "Want alles netjes op een rijtje ieder bloem soort bij soort alles mooi gesnoeid  is niet men ding laat het maar lekker groeien alle planten door elkaar daar geniet ik van !( Denk als hier iemand van tuinaanleg op bezoek  zou komen zich de haren uit zen hoofd trekt  bij het zien volgens hen wirwar van planten door elkaar  De " hibiscus "

(is inderdaad één van de soorten van de hibicus waar ik al eens op de blog  een bloem opzette van 26cm diameter )geeft dit jaar nog veel ( ook al zijn ze nu kleiner )bloemen ook al zijn de gewone " hibiscustruiken "bijna uit gebloeid !Oeioei ......ff de tijd uit het oog verloren , vlug terug aan de slag en morgen weekend .... joepi !

liefs


>> Reageer (12)
31-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- terrasjes

Zat onlangs in Oostende gezellig op een terrasje een koffietje te slurpen , veel volk waaronder ook een man en vrouw en die vrouw

was een rolstoellgebruikster ,toen ze genoten hadden van hun eten en drankje ging de man naar verschillen tafeltjes met de vaag " weten jullie ergens een restaurant of Cafe waar de wc op het gelijkvloers is?  "De stad was hun waarschijnlijk onbekend want bijna alle wc's in de midden stad zijn of wel trappen naar boven of trappen naar beneden .Vond dit nu zo vernederend voor dat mens had echt medelijden met haar .Weet er wel een zijn maar geen reclame mag maar ....ben je rolstoel gebruiker ( waarvan er velen onder ons zijn ) en breng je een bezoekje aan Oostende  ..... mail me gerust ik zal het adres doorsturen en kan je verzekeren - gelijkvloers - ruime wc met plaats voor verzorger genoeg ) Andere klanten moeten trapje op maar daar hebben ze nog 2 benen voor hé Heb dan ook als moeder van leeuwke die  als ze buiten gaat een rolstoelgebruikster is,  met alle plezier een komplimentje gegeven aan de bazin dat ze denkt  aan haar minder mobiele medemens !

liefs


>> Reageer (14)
30-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- soms.....

Soms kom je iets tegen op het internet dat je aan het nadenken zet , zoals het volgende .....

Dat is wel de waarheid ,waarom willen we altijd als er iets tegenzit of misloopt zolang erover piekeren over het  hoe en waarom en of we dat niet hadden kunnen voorzien en voorkomen ?Maar ...... we zijn nu eenmaal maar mensen en niet volmaakt en sommige dingen kunnen we moeilijk loslaten Wat voorbij is - is voorbij en piekeren helpt niet , we vergallen alleen maar de dag van nu er mee  ! Maar ..... in theorie is alles makkelijk maar in het werkelijke leven een héél stuk minder makkelijk .Ola ...... zit er hier ééntje ( leeuwke ) in de keukenkast te rommelen dus vlug

liefs


>> Reageer (11)
29-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- oef !

Oef !!!!! daar was ik nu aan toe sé een stevige kop koffie , al zijn  die  heel aparte kopjes of fijne breekbare  dingen  niet  bepaald men ding ! Geef mij maar een doodgewone kop en nog liever een " mok" ( zit daar meer in é)als de koffie maar lekker is !Durf er goed voor uitkomen aan het tempo dat die koffiekopjes hier sneuvelen ( dank zij ons Leeuwke ) de huisgenoot regelmatig een bezoeker is van " Action " voor een nieuwe lading kopjes ! Genoeg daarover want zie weer de bodom van dat kopje dus .....Geniet van het weer en

liefs


>> Reageer (9)
28-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zou ik ?

Zou ik ? durf ik ? of zou ik met beklagen ? Jullie zitten zich nu zeker af te vragen " wat is dat weer voor een gezever dat krabbeltje vandaag ? Wees gerust alles is nog oké in dat koppeke hoor ! Was me alleen aan het afvragen ... het is schitterend weer met een stralende zon zou ik  het risico nemen en er een spotprentje  durven bij zetten van de zon vandaag ?Want als te veel stoeft of er de gek mee houd ( zeker met de zon die we zo gemist hebben ) met iets dan mag je er "donder "op zeggen dat alles misloopt ! Wel ik durf né ....

.Als de zon verdwijnt moet je mij maar met de vinger wijzen , dan weet je waar je terecht kan voor klachten En nu .....is het meer dan tijd om op te houden met dat zot gedoe

liefs


>> Reageer (11)
27-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-buren

Vandaag zou ik nog eens graag terug komen op het krabbeltje van gisteren op die ongelukkige moeder.Blijkbaar mag men niet alle buren over dezelfde kam scheren  en heb ik meer geluk men mijn buren  .Als antwoord op dat krabbeltje kreeg ik van een van de buren een berichtje dat ons brullende Leeuwke hen totaal niet stoort samen met enkele vriendelijke woorden.Dank dan ook God en klein Pierke voor men begripvolle buren met een virtueel bloemetje en uit de grond van men hart van harte ....

Dit was nu eens een heel persoonlijk berichtje moet ook eens kunnen hé !

liefs


>> Reageer (15)
26-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - de spreuk....

De spreuk " waar het hart van vol is - loopt de mond van over " is waar en het volgende zeker " wat op je maag ligt - moet er af " dat is dan figuurlijk gesproken en het volgende wat ik gisteren las op H.L.N nieuws deed mij als moeder van een mentaal minder valide dochter steigeren ....Een moeder in Engeland met een thuis verplegend autistisch zoontje van 3 jaar die als enige manier om iets kenbaar te maken hoge tonen  een soort getier gebruikte als komunukatie middel  een "anonime "brief kreeg  waarop de inhoud op het volgende neer kwam ...."Als je niet zorgt dat dit getier  als hij in de tuin zit ophoud,  dan zien wij ons verplicht je aan te geven voor kinder verwaarlozing !!!!!Heb dit toch even moeten herlezen voor men verstand het wilde verwerken !Dacht meteen aan ons Leeuwke die soms ook van die brulbuien heeft en de buren horen het ook als ze buiten loopt !Ben ik nu echt onredelijk als ik die anonime brief een echte schande vind en dat diegene die de brief stuurde door de grond zou moeten zinken van schaamte .Weet die dan totaal niets van zulke kinderen of willen ze het niet weten ? Het zwijgen opleggen ??????? dat is iets dat niemand zou lukken en kinderverwaarlozing ??????? Die hebben geen idee wat het is als ouder dagelijks te zien dat je kind niet normaal is en je niets kan doen op het goed te maken !! Je  doet dubbel je best  wat het ook kost aan gezondheid en familieleven om voor hen te zorgen ! Pfffff zal er maar over ophouden want het is zoals deze spreuk " het bloed komt in men keel " van bij de gedachte  alleen al dat zoiets in deze tijd nog kan !Oef dat is een pak lichter op die maag nu !

 liefs en een


>> Reageer (9)
25-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Is het echt weeral Vrijdag ? verdorie toch die dagen vliegen voorbij ! Is nu niet dat we hier iets hebben tegen het weekend , integendeel het weekend is altijd zoiets als wat vakantie  of dat proberen we er toch van te maken.Of dat ook lukt dat is een andere vraag die meestal afhangt van men grote Chef ( leeuwke ) maar ben geen zwartkijker  en " hoop doet leven " zei men mam altijd dus niet vooruit lopen op de feiten  ! Ondertussen zit die tokkeltijd er weer op voor nu , dat laat men grote chef zonder woorden duidelijk verstaan en als ze zegt " spring " dan spring ik !

liefs


>> Reageer (12)
24-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-Brugge

Brugge is een prachtige stad de oude gebouwen de - de kleine huisjes die gelukkig nog geen plaats hebben moeten  ruimen voor moderne gebouwen ! Als je wandelt door de Brugse straten kan je meer zien dan de mensen in de straat , kijk omhoog ! ( wel zien dat je tegen niemand opbotst é)Daar worden de gebouwen met grootste zorg in hun oorspronkelijke staat herstelt en gehouden , je kan zien dat waar een wil is ook een weg is en dat oud en nieuw goed kunnen samen gaan ! .Het gelijkvloers zijn drukke moderne winkels maar de gevels stralen de rijkdom uit van het Brugge van toen zoals dit gebouw ...

Spijtig genoeg was er op het ogenblik van de foto geen zon want de zogezegde gouden versierselen straalden in de zon ! Maar ...... kijk ik misschien  teveel naar het verleden  want als je dan op het Zand komt staat daar een modern concertgebouw  en wat ik persoonlijk daar over denk ... zal ik maar verzwijgen ! 

liefs


>> Reageer (10)

Foto

Foto

moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners
3 achterkleinkinderen  !


 • Wens je een aangename vrijdag Steffie en Stefke
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Fijne vrijdag,weekend in zicht!
 • Een fijne namiddag en vrijdag avond
 • BIJNA WEEKEND


  Foto

  Voor de zieken  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 76 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!