Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

29-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - opendeurdag
Waneer er in een of andere zaak een " opendeurdag " word gehouden , word dit eerst met veel poeha in de kranten aangekondigd .Denken ze nu echt dat ze het warm water hebben uitgevonden ? Moeten ze maar even gaan kijken bij de omaatjes & opaatjes .....daar is dagelijks en zeker de Zondag  in alle stilte ( ??? ) opendeurdag .Een drankje en bijhorende  gebakje of knabbeltje word je met veel liefde voorgeschoteld ....toch is er één groot verschil ....inplaats dat je als bezoeker van een zaak een luisterend oor hebt naar de uitleg van de gastheren  ....is het bij die 
huis opendeurdagen totaal omgekeerd ....daar is het de gastvrouw-heer die een luistered oor hebben voor de kleine & grote wisjewasjes van hun gasten .Oesje al zo laat ! ....vlug alles in gereedheid zetten voor de opendeurdag !
lieve groetjes


>> Reageer (0)
28-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- kom da tegen !
Stel je voor .....Je moet dringend zelf enkele boodschappen afhandelen maar tussendoor een koffietje op een terassje ...dat moet kunnen .Je zit net neer of daar is die Gsm ...een van de kleinkinderen " memé waar zit je , ik kom naar je toe " Je wacht en speurt de menigte af of je al je kleinzoon ziet .....ja daar tussen ......nog van ver zie je zijn gestalte ....maar nee dat kan niet .......je ogen spelen je zeker parten ...hij lijkt op je kleinzoon maar het kan hem niet zijn ......en toch komt die jongen naar je tafeltje toe....en dan ........val je bijna van je stoel ....het is toch je lachende kleinzoon ...maar dan voledig kaal gschoren !!!!!!! Voor dat kale knikkertje had hij een heel simpele uitleg ..."we zijn geslaagd dit jaar ....dus hebben we ons hoofd eens kaal geschoren " amaai zulle ! ...dat is pas het zotteke uithangen ! .Waar is dat tradionele " pintje pakken op de goede afloop " gebleven ? Maar kaal of niet het blijft een opperbeste  kleinzoon !
lieve groetjes 
 


>> Reageer (0)
27-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 waarom ook niet ?

Zou ze durven ?.....heb het over de zon ....die na enkele druppels regen toch voorzichtig door de wolken komt piepen .Dat aleen al is genoeg om je in een opgewekte stemming te brengen ......wat zeker niet wil zeggen dat ik er anders met een lang gezicht bij loop hoor ! Waarom word altijd aangenomen dat wij senioren kalm - wijs & ernstig moeten zijn ? Wij kunnen evengoed zoals het jonge volkje in een uitgelaten gekke bui zijn ! Soms is de aanzet 1 klein voorvalletje en de ouwe ik van het uitgelaten meisje (of jongen ) komt terug boven .Waarom die uitgebreide uitleg ??????.Kreeg gisteren iets in het gastenboek van Viviane (te vinden boven het gastenboek) en waarom er eens niet erop voortbreien en voor de blogmaatjes zingende groetjes doen ?
Nog één geluk ....gek doen doet geen pijn ...haha

bedankt Viviane http://blog.seniorennet.be/viviane_1974_s/
MySpace Comments - Compliments


>> Reageer (0)
26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - bijna
Bijna is het zover ....Vakantie ! door groot & klein word er steeds met evenveel spanning naar uit gekeken .Schoolgaande kinderen hebben toetsen achter de rug en leven nu bij de laatste schooldagen reeds in een " pré vakantie "roes .De reislustigen onder ons hebben reeds hun pak & zak gereed staan ...als ze al niet vertrokken zijn .Die naderende vakantie deed me terug denken aan ......éérste en enige vakantie als tiener .......in 1954 ! Mijn mam had zich blauw gespaard om me ook eens te laten genieten en de voor de hand liggende keuze was ......meegaan met de ziekekas Weet zelf niet als zoiets nog bestaat ....daar iedereen zowat in familieverband er op uit trekt in de zomer .Voor de éérste maal van huis weg , veel nieuws ontdekken - op eigen benen staan  (of dat dachten we toen toch ) .....een totaal andere wereld ging open .....spijtig genoeg is het bij die ene keer gebleven ....
de Steffie  van 1954  gevonden ?????   haha
lieve groetjes


>> Reageer (0)
25-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - werken !
Blijkbaar ben ik een heel goede opzichter of ploegbaas of hoe je zoiets ook noemt .Die " ik " ......dat is dan leeuwke ....Van deze morgen vroeg was ik al in de weer , maar heb het deze maal slimmer aangepakt ...me knus in mijn " ferarie "geinstaleerd en van daaruit toezicht gehouden .De vorige maal maal was ik doodop van de ganse dag recht te staan ....mij niet meer gezien ....al zittend verloopt alles ook even vlot .Zal nu maar vlug verder werken of toezicht houden het hangt er van af hoe je het bekijkt .....
lieve groetjes van een druk bezig leeuwke


>> Reageer (0)
24-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - treinen
Net zoals ons treinverkeer loop ik vandaag vertraging op , al hoop ik dat het hier bij die ene keer  zal blijven .Wij mensjes zijn toch rare wezens ....als er ergens iets verkeerd loopt dan spotten wij nogal graag ...maar o  wee als er bij  ons iets verkeerd uitdraaid , dan maken we van een mug een olifant en vinden we dat zo lollig niet .Waarom niet eens wat spot &  zelfspot uit de kast halen inplaats van te foeteren en zagen .Mischien niet zo makkelijk in het begin , maar wat relativeren + wat humor  is een geslaagde kombinatie  ....kan je verzekeren de wereld ziet er dan gans anders uit !
Daarom een goede raad ..niet van tante Kaat ....maar van ons kleinste bubbeltje van de clan " Silke "...

groetjes
( met dank aan Crika voor de bewerkte foto )
http://blog.seniorennet.be/crika/


>> Reageer (0)
23-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 _nagenieten
Het mooie aan fotos en filmpjes is dat je als je ze bekijkt je nog eens alles herbeleeft en dan is het .......nagenieten ! Zaterdag de blogmeeting ....zonder veel woorden ......


groetjes

>> Reageer (0)
22-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- - braafjes

Braafjes weer op onze gewone " plekje ". Ook al gehoord van het gezegde " de thuisblijvers hadden ongelijk" ? Wel dat was gisteren een waarheid als een koe ! Wandelen - trappen klimmen ....pffffff .Nu kunnen we allen stoefen " alle die trappen te voet  ".........maar..... voor het panorama te bezichtigen hoog boven de begane grond  we toch stiekem de lift namen ....dat vertellen we er  dan wijselijk niet bij hé ....Ben afgedwaald .....een pracht zaaltje  ......een natje en een droogje in overvloed - zelfs een dansje wagen ....en vooral het bijzonderste niet vergeten ......het goede gezelschap !Kortom  ........een geslaade dag met grote dank aan Hugo !


Maar het was eerst gedudig wachten op iedereen !
groetjes

>> Reageer (0)
21-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - het is zover !
Vandaag is het zover ...."Blogmeeting  "dat het kort en bondig is vandaag zal je wel al begrepen hebben zeker ?
Een gezellige Zaterdag voor de thuisblijvers een ......

..


voor die in Diksmude ...We geven er een lap op !!!!
 

>> Reageer (0)
20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 - Vrijdag

Héééé mensjes ....jullie zijn een dagje te vroeg hoor ....nog even wachten met " Sjette te geven " ....het is maar morgen blogmeeting !
De zon komt door de wolken piepen ......zouden we de zon als extra bonus er bovenop krijgen ? Wat er ook van aan is .....

MySpace Comments - Happy Friday
Dat schrijven ( wat een groot woord  haha) wil verdraaid maar niet lukken vandaag ....dus hou ik het simpel ....
Een mooi en gezellig weekend gewenst en wie weet ....mischien tot morgen op de blogmeeting
groetjes


>> Reageer (0)
19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - druk - druk !

Deze keer gaat het niet over mezelf ....maar over ons leeuwke ! De overbuur is druk bezig met zijn huis een grote opknapbeurt te geven ....je weet hoe dat gaat ....over & weer geloop - machines die staan te brommen .En dat is nu juist wat haar aantrekt ....eindelijk wat te zien in die anders zo stille buurt .De ganse dag heeft ze aan de omheinig ieder beweging van die mensen in het oog gehouden , ze mocht niet gestoord worden ......ze weigerde zelfs te gaan zitten in haar " ferarie " bang dat ze iets zou missen .Haar lievelingsbezigheid " eten " was voor één keer van  minder belang ....meer nog ...ze had geen tijd ! Het eten .... dat moest maar wachten tot de mannen hun " lunchpauze " hielden ....kortom ze leefde voledig mee op hun ritme .....als het avond werd was ze doodmoe.......dat was verdorie lastig zulle ....de ganse dag moeten toezicht houden op al die klussen  !
lieve groetjes


>> Reageer (0)
18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - smile !!!

" Smile !"   Wat er ook gebeurt ...verlies nooit je glimlach ! Ook al ben je door gebrek aan tijd weer hopeloos achter met die klusjes .......ook al ben je weer eens laat voor het dagelijkse krabbeltje op de blog " smile ".Ook al komen de zorgen je oren uit , de rest van de wereld kan er niets aan doen dus ...." smile " ! Ook al  ben je een beetjes ziekjes zoals ons kleine bubbeltje , doe zoals Silke ....toon steeds je liefste " glimlach "
Glimlach en de ganse wereld glimlacht terug
groetjes

>> Reageer (0)
17-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dat digitaaltje
Is er nu een betere uitvinding dan dat digitaaltje ? .De jongere generatie die gebruiken  liever hun Gsm , maar wij senioren  houden het nog steeds bij ons digitaaltje .Maar soms kom je voor verassingen te staan !......Waneer de clan samen is dan ligt dat kleine bakske altijd binnen handbereik om niets te missen , dat weten de kleinkinderen natuurlijk ook en voor een grapje zijn ze altijd te vinden .......als ze allen weer vertrokken zijn worden  die fotos dan op de pc gezet .....dan schrik je je  een aap als er plots dit te voorschijn komt .Als je ze dan de volgende maal ziet vragen ze met binnepretjes en een onschuldig gezicht " en memé zijn alle fotos gelukt ?"
Die kwajongens toch hé ....
groetjes


>> Reageer (0)
16-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - geen sprake van
Aan de blogmaatjes een heel goede dag ....ook al is de zon voor even achter de wolken verdwenen niets kan mijn goed humeur verpesten .....


de Maandagblues ?????  .....bestaat zoiets ? dan is het zeker toch vandaag niet  ! .....het word een schitterende wel is waar lange week met als orgelpunt de Blogmeeting Zaterdag .Oeioei .....was al met  mijn gedachten in Diksmude ....maar dat zal nog even moeten wachten ....ook al kent ons leeuwke  de weg naar haar kamer met haar ogen toe ......ze heeft weer voor klein duimpje gespeeld ....je hoeft maar de chips te volgen en je komt in haar kamer terecht ! Het symbool van de huisvrouw (blik & borstel ) heeft hier verdraaid steeds goed zijn werk ...
lieve groetjes


>> Reageer (0)
15-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - oesje


MySpace Comments - Sunday
Is het Zondag vandaag !???? ....je zou het door al die drukte bijna vergeten dat die dag bedoeld is als een rustdag ...een dag om even uit te blazen voor je  de nieuwe week vol goede moed aanvat .! Daar heeft  ons Leeuwke - die was & strijk nog nooit van gehoord zeker ?maar niets kan me dat goede humeur doen verliezen ...want we zijn eindelijk gestart met de " Countdown " van wat ?????? dat is voor morgen ....want dat strijkijzer vertikt het om er aleen aan te beginnen ....dan maar .....
lieve groetjes


>> Reageer (0)
14-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - mo .......
Mo memé toch ! wat zijn dat  nu voor manieren , me zo doe schrikken ! Moet je nu mijn ogen zien van de flits van de camera .....net 2 gtote karbonkels ! Memé heeft het erg druk , en zo ben ik aan de beurt vandaag .......Oja ...en die  ik is  Silke al heel wat gegroeid é .
Zal het maar kort houden want ben al weer veel te moe !....
d knuf van ( groot )prutske


>> Reageer (0)
13-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - ??????????

Moet ik nu de ganse dag op de toppen van de tenen lopen ...de schouders strak gespannen bang dat de hemel op mijn kop zou kunnen donderen vandaag omdat het " Vrijdag de 13 de  " is ???? Niets van !!! .Bijgelovig ben ik zowiezo al niet ....wat moet gebeuren - zal gebeuren  ...of die datum er wat toe doet ? ...geloof er geen sikkepit van ! Maar een grote mond opzetten en het lot uitdagen wil ik nu ook weer niet ! Helaba ....ben ik toch een ietsipietsie bijgelovig ?????? Wat jullie  ook over die " Vrijdag de 13de "denken laat je  dag niet verpesten door de gedachte aan ..." wat er .
mischien zou kunnen gebeuren " .
Van uit t'rommelkotje  .....ja jij die dit nu leest   .....

Voor U !!!!


>> Reageer (0)
12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - singing ...

" Singing in the rain " .....ben nog geen Fred Astaire ....geef mij maar zingen & dansen in de zon ! alhoewel ...dat dansen zullen we er maar aflaten . Rotweer ...regen en voor de afwisseling ...weer regen ....een oppeppertje kunnen we op een donkere dag als deze wel gebruiken ....Dan maar de groetjes laten brengen door een mooie jongen .....(hoe ouder - hoe zotter é) kan hij een glimlach op je gelaat te voorschijn toveren dan is zijn opdracht geslaagd !


MySpace Comments - Sexy Guys


>> Reageer (0)
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 - rommelkot !
"die kamer is weer  rommelkot " Hoor ik mijn mama steeds zeggen en protesteer daartegen met klem ! Maar éérst " hoikes " het is leeuwke vandaag aan het woord , men moet beleefd zijn en zich eerst voorstellen hé .Over dat rommelkot ....is mijn kamer nu een rommelkot ? hou steeds mijn knuffels dicht bij me en ben ik er ééntje beu ......dan vliegt hij netjes op de grond .........om voor even een pauze tussendoor te houden  om wat te eten ......en daarna de draad terug op te nemen .Zeg nu zelf is dat wanorde ? is mijn kamer steeds een rommelkot ? Ik heb  een heel andere kijk op orde dan mijn mama zeker ....dat is al !!!!
lieve groetjes en een dikke kus van leeuwke


>> Reageer (0)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - tijdloos

" Spelende kinderen " Zelfs onder de ergste  oorlogsomstandigheden zie je spelende kinderen , ook al zijn hun spelletjes dan door het voorbeeld van de omgeving heel wat minder vredelievend .Gelukkig leven we hier niet onder de druk van het geweld , hier kunnen de kleintjes genieten van zon & zee zonder zich zorgen te maken dat er ergens een springtuig hen zal tekenen voor de rest van hun leven .Hier is het grootste drama ...." mama mijn mond zit vol zand " wat dan met een slokje cola en eens goed uitspuwen verholpen word .Een kiekje genomen in 1964 ...... leg er eentje nasst van vandaag .....dan zal je dezelfde gelukkige vuile snoetjes zien ......stranden en spelende kinderen ....zijn tijdloos !
 lieve groetjes


>> Reageer (0)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!