Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

05-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 slagrooml
Oef !!!! vandaag wat minder wind en de zon doet weer haar uiterste best ....het beloofd weer een mooie dag te worden .Echt een dag om een ijsje te snoepen en dat kan ik niet vergeten zunne .Als de kleinkinderen binnen stuiven dan hoef ik het zelfs niet meer te vragen wat ze willen , geen koek of snoepje maar een ijsje kan er nog altijd bij .Eerst word het een moeilijke keus " wat kleur of smaak zullen ze deze keer kiezen ? maar één ding veranderd er niet ....als toemaatje een goede " klak " slagroom er bovenop!


Soms vraag ik me af ...is dat nu voor die lekkere smaak van de slagroom of ......om eens gek te doen en onderling uit te maken  wie de grootste slagroom snor kan maken ?Och het heeft allemaal geen belang dat waarom..... als ze maar genieten !
liefs

>> Reageer (19)
04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- uitzicht
Sta ik daar braafjes de pattatjes te schillen en plots dwalen die gedachten af en voel ik me dankbaar voor diegene die de plannen voor het huis tekende .Zou hij of zij rekening hebben gehouden met ons " de huisvrouw " ? .Geen muur waar je zit op te staren aan de pattateschil of afwas ....geen opgesloten gevoel . Maar een venster waar je ondertussen  kan genieten van de natuur en af en toe eens   dag dromen .Dit is wat ik door mijn keukenraam zie  ....

Een stralende zon - veel bomen en bloemen  ....zo een uitzicht geeft je echt een goed gevoel .Amaai !....waar die gedachten al niet kunnen naar afdwalen bij het schillen van die pattatjes !
liefs

>> Reageer (16)
03-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-gekortwiekt !

Voila sé ...loop er weer bij met gekortwiekte haren .Minder kans dat ons Stefke mij doet veranderen in iets wat meer lijkt op een geschoren schaap , met haar grillen en nukken  weet je maar nooit .Ze is even grillig als de vorm van een iris ...

Al leek ze deze nacht meer op een soort Picaso dan op een bloem ,  haar schilderij was wel met  een heel speciale soort onwelriekende verf  gemaakt Pffff .Die 2 wasmachientjes hebben weer werk en veel dansende was voor de wasdraad .Zo is nu eenmaal ons Leeuwke en we moeten ons daarbij neerleggen .Koffietje uit - einde koffiepauze !....

liefs


>> Reageer (18)
02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- 2 de poging !

Daarnet de stroom uitgevallen ...dus nu tweede poging en blijkbaar de goede!" Weekend verwennerij ".... dromen we daar niet allen  stiekem of luidop van ? Al vult iedereen die verwennerij op een andere manier in .Maar had het eingelijk over de weekendverwennerij van  onze viervoetige buurvrouw " ziva " een ponyke van 1 jaar oud .Is altijd leuk om die kleine hummels die op bezoek zijn gade te slaan ....eerst is het aan mijn mouw trekken ..." mag ik eens tot bij dat paardje gaan " ?.Hier is immers alles afgesloten met afsluiting en een hekje  om  onze uitbraak kampioen Stefke binnen de perken te houden .Dan komt met een beetje hulp de voorzichtige kennis making en dan weet ik al zowiezo wat de volgende vraag zal zijn " mag ik een appeltje voor dat paardje ?".Steeds hetzelfde ritueel , maar toch  steeds even leuk om te zien .

Maar voor  nu .....enzovoort....Maandag hé !

liefs


>> Reageer (23)
01-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- 1Mei

1mei ....bloemenmaand ! Van huis uit is de bloem bij uitstek op de dag van de arbeid een roos , maar heb toch vandaag voor dat andere bloempje gekozen  " het meiklokje " .

Het komt uit eigen tuin en is wel wat kleiner dan zen soorgenoten uit de bloemenwinkel maar ....om het met de woorden van mijn Vader te zeggen " klein maar dapper " .Je zal je nu waarschijnlijk afvragen wat dit er nu weer mee te maken heeft wel .....mijn pa was zoals ondergetekende nu niet van de grooste , de man had 2 oorlogen meegemakt en als er iemand een opmerking maakte over zijn groote dan kreeg je steevast het antwoord " de kleintjes zijn niet gemaakte om in de groten hun g...te kijken , we zijn klein maar dapper ".Waar hij mee bedoelde groot of klein of uiterlijk heeft geen belang- we kunnen ons manneke staan  ....het is de aard - de inborst die telt en dit kan ik dan volledig bijtreden !.Maar ook al is de dag van de arbeid bedoelt  als snipper& feestdag voor de werkmens  .....hier is het ....handen uit de mouwen steken  zunne !!!!!

liefs


>> Reageer (14)
30-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- verdorie !

Verdorie nu ben ik echt aan een bakje troost toe zunne ! Een grote tuin met bomen - planten en bloemen is heerlijk maar ...als er ook een grote " himalya ceder "in staat en die al zijn winternaalden en sparappels afsmijt kan je verzekeren ...dat opshommelen van al die rotzooi is een stuk minder leuk .Maar niet getreurt schijnt dat eens lekker zweten goed is voor de lijn en heb hier zelfs geen sauna voor nodig .Aan alles zijn er niet aleen minpunten , als je dan ziet hoe die kleinkinderen verstoppertje spelen tussen de bloemen en liggen rollebollen in het gras , dan is dat opkuiswerk vlug vergeten hoor .

Voila sé weer wat energie bijgetankt en uitgedronken en nu ons brullende Leeuwke haar eten voorschotelen , anders word ik weer de pineut en hoeft de kapper  volgende week zelfs mijn haar niet meer bij te knippen .

liefs

 


>> Reageer (11)
29-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- tv marathon

Voor velen onder u word het mischien vandaag een echte tv marathon , voor mij persoonlijk hoeft het niet en mag die tv de ganse dag op " uit " staan .Maar kan wel begrijpen dat sommigen aan tv zullen gekluisterd zijn vandaag en genieten van de weelde ( zou ik durven zeggen geldverspilling ? ) van het Britse koningshuis .Wens het jonge koppel  veel geluk maar het leven bestaat niet uit zonneschijn aleen .Heb vandaag dan ook voor  een symbool gekozen die het leven uitbeeld .....

Een vuurrode bloem die staat voor passie en liefde voor het leven maar ......duidelijk de sporen nog draagt van de voorbije regen ...zoals wij de sporen meedragen van tegenslagen.Wens   aan de tv kijkers veel kijkgenot ! 

liefs

 


>> Reageer (20)
28-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- rhododendron

Daar is ze dan ... voor de natuur broodnodige regen ! Al is het voor het ogenblik slechts zoiets als " een plaaster op een houten been " veel te weinig ! Maar wat niet is - kan nog komen .De bloemekes zullen gelukkig zijn met dat hemels nat ! over bloemen gesproken ...Tuinvrouw Jeske zal waarschijnlijk met het volgende voledig mee instemmen .Heb je enkele variaties van een één bepaald soort bloemen en je ziet tussen al die bloemen op de markt een ander kleurke die staat te lonken van " koop mij - zoals ik heb je er nog geen tussen staan " .Dan heb je toch per toeval  altijd nog een leeg plaatsje over zeker  waar dat plantje net zou tussen passen  !Al begrepen zeker .....even mijn laatste aanwinst komen shouwen .....

liefs


>> Reageer (21)
27-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- terug

Amaai dat kort weekje vliegt voorbij , weeral woensdag ! Gaat die tijd nu echt niet vlugger dan vroeger ?  Maar die bijna vergeten fotos liegen  niet  als je die terug bekijkt zoals deze in de tijd van de discobar.... jaren terug .

Toen de nog piepjonge dochter en even jonge  toekomstige schoondochter ( ondertussen hebben beiden al volwassen kinderen )lachend poseerden met " de Willy "die zal je wel nog herkennen zeker .... ook al was hij dan ook een heel stuk jonger .Kan er maar aleen uit besluiten ....beter niet foeteren over de tijd of tijd tekort  ...die kan je toch niet tegenhouden ...beter genieten van het " nu "...dat is nu eenmaal de cirkel van het leven !

liefs


>> Reageer (13)
26-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- Lap !!!!!

Ook al groeien ze vlug en lijken al hele mademoisellekes , hun gekke fratsen leren ze niet zo vlug  af ( gelukkig ).Maar ondertussen had ik weer het spek aan mijn been en was het weer van datte!.

Ook al spelen we het spelletje mee en pruttelen we dat zoiets nu eens geen zicht is , geef eerlijk toe ....we vinden het toch leuk met hun gekke snuiten en laten gewillig een loopje met ons nemen .Maar na een Maandagse Zondag komt steeds een Dinsdagse Maandag en dat wil zoals iedere week zeggen ....genoeg getokkeld voor nu vooruit met de geit en terug aan de slag !.

liefs


>> Reageer (18)
25-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- niet gezien ?

Voila ...na gisteren dat blogje wat aan zijn lot overgelaten te hebben , daar zijn we dan weer op die Maandagse zondag of Zondagse maandag .Vraag me toch zijn die kleine K3 hun kinderschoenen  al echt ontgroeid en worden het tieners ? Heb ik even niet gekeken en is me ontgaan dat hun intresse niet bij dat kindergedoe al naar iets anders uitgaat ? Werd daar gisteren met me neus op de feiten gedrukt toen we een gezamelijk bezoekje brachten aan mijn oudste dochter( haar tante Claude ).Toen ze stilletjes aan haar nonkel zijn mouw ging trekken met de vraag .." mag ik ook eens mee voor een ritje op die moto?".

Jaja.... die kleine K3tjes worden stilaan ook groot !!!!!!.

liefs


>> Reageer (16)
24-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - Pasen !

Vandaag Pasen ! en wat past er beter op deze dag dan jong leven en hoop .Ons kleinste bubbeltje onze hoop op de toekomst !

 Op zoek naar wat de Paashaas voor lekkers voor haar heeft verstopt in de tuin ....

Hulp van de 2 grote zussen is dan ook meer dan welkom bij dat zoeken .

Aan allen  van harte een Heerlijke Paasdag van ons hier uit t ' rommelkotje


>> Reageer (10)
23-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- alles!

Het  Paasweekend  belooft er ééntje te worden om " U " tegen te zeggen !Het weer.... dat inplaats van Lente ons schitterend zomerweer brengt !.Een weekend om ongestoord die kleine hummels eens te verwennen !.De natuur...die ondanks de droogte zich van haar mooiste kant laat zien ! Bij dit alles  hoort dan nog een bloemetje om het nog  wat extra fleuriger te maken .Dan ook maar op fotojacht geweest in eigen tuin , want rond deze tijd staan de rhododendrons en azalea op hun mooist .

Voor mij kan dat weekend alvast niet stuk .... wens aan allen een schitterend Paasweekend .

liefs


>> Reageer (18)
22-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- maar toch...

Straks  kan dat zoekwerk weer beginnen .Niet voor ons natuurlijk want laat ons eerlijk zijn Paaseitjes rapen is niet meer voor onze leeftijd  ,ze verstoppen voor de kleinste kleinkinderen ....ja dat wel !.Wat is er leuker hen dan met zachte hand in de juiste richting te sturen en hun opgewonden gejuich te horen als ze er weer eentje gevonden hebben .Daar geniet je immers nog meer van dan het het zelf smullen van die chocolade eitjes  alhoewel .....zeg er toch ook geen " nee " tegen zunne !.het zoeken is voor de kleintjes maar ...het eten ervan is van alle leeftijden.......

Ons zelf zonder wroeging en angst voor die weegschaal eens lekker verwennen ....waarom niet ?????? .Is slechts éénmaal in het jaar Pasen hé !

liefs


>> Reageer (15)
21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-aanvoelen

Vind je ook niet dat die " witte Donderdag " je een rustig zondags gevoel geeft ? Soms vraag ik me toch af zijn voor de kleintjes die " klokken van Rome " van onze kindertijd voledig vervangen door de " Paashaas " ?Oesje ...dat lijkt op " muggeziften " vandaag  , die kleintjes zullen al dik tevreden zijn om eitjes te zoeken & rapen eender waar ze vandaan komen . Ondanks het serene karakter van deze Witte Donderdag een frivool en guitig gifje .Moet niet altijd even ernstig zijn ....

Heeft het soms iets te maken te maken met die vroege zomerkriebels mischien ? . " zomerse zottigheid " noemen ze dat dan ..hihi .Liefs


>> Reageer (17)
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- na ...

" Na regen komt zonneschijn " Figuurlijk gesproken dan , want dat hemelnat spijtig voor de kurkdroge natuur ( gelukkig voor ons ) laat op zich wachten .Heb het over ons Leeuwke ....na een korte ondebreking is ze weer haar normale zelf ... in haar Ferarie buiten met het beoefenen van haar lievelingssport ...iets om te knabbelen .

Meer moet dat voor haar niet zijn om met een glimlach van het ogenblik  te genieten .Terwijl ze daar lekker geniet van koekskes , nu vlug tussendoor de goochelaar spelen ...de was aan de wasdraad doen dansen sé !

liefs


>> Reageer (18)
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ons stefke

Zelfs na al die jaren kan ik me er nog steeds over verwonderen , hoe vlug het humeur van ons Stefke kan veranderen .Van de hoogste top naar het diepste dal ...gisteren en deze morgen was het genieten buiten in haar ferrarie van het zonnetje nu ...is het plots platte bedrust  verscholen onder haar hoofdkussen en kan de ganse wereld haar gestolen worden .

Wat zou er in haar omgaan ? waarom die plotse verandering ? Zal wel altijd een onbeantwoorde vraag blijven , kan aleen hopen dat ze vlug uit dat dal kimt en verder kan genieten van het mooie weer !.

liefs


>> Reageer (15)
18-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- in....

Weer eens in vliegende vaart !.Je weet wel die Maandag en blablabla....enzovoort . Mischien weten en ondervinden jullie het ook , steeds op die dag een gevecht leveren tegen de tijd .Dat komt me dan ook verdraaid goed uit om het kort te houden , maar toch hier ff langs komen en een opkikkertje nalaten .....Er schijnt een warm zonnetje en laat mijn wensen voor vandaag dan ook overbrengen door iemand die het reeds helemaal ziet zitten met die beloofde warmte en er helemaal op gekleed is.....

( of moet ik nu zeggen niet gekleed is ? ) hihi.

liefs


>> Reageer (22)
17-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- niet ...

" Niet mee akoord !"Ik kom in opstand zeker weten ! Die ikke dat ben k'ik Stefke .Die mama kan soms raar uit de hoek komen , zeg maar dat ik het gezegd heb .Zoals gisteren ......Was ze gisteren daar vooraan in de tuin en op het voetpad wat te foefelen , ze had het over wat opschommelen of zoiets  .Zat ik toch wel op terras zeker binnen een afsluiting , had ook zo graag eens op die straat gelopen en als ik de kans kreeg weg gespurt ...ja aan mijn hoela .

Heb zelfs geprobeert om over die draad te klimmen maar dat is me niet gelukt ...spijtig !Stel hier anders zelf de  wetten ...maar deze keer heb ik moeten het onderspit delven en braafjes blijven waar ik was Pffffff .

nog een dikke knuf van stefke ( en grtz van de mama )


>> Reageer (15)
16-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- joehoe !

Ook al is het weer rijkelijk laat , daar ben ik dan weer ! Vind het steeds even leuk een bezoekje te brengen aan één van de  kleinkinderen en te zien met hoeveel zorg en liefde ze hun " nestje " inrichten .Hoe trots de kleinzoon een rondleiding gaf ...niet te doen ! Dan nog alle plannen uit de doeken doen " en dan zal ik nog dit doen en later dit nog ".Die durft zeggen dat de jeugd van tegenwoordig geen verantwoordelijksgevoel meer heeft ....wel die zal ik zeker van antwoord dienen hoor !Ondertussen zit er hier ééntje ( stefke)aan die kookpotten te rammelen , haar maagje heeft weer ergens een gaatje dat dringend moet bijgevuld worden dus....

 


>> Reageer (11)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • LIEVE GROETJES VANWEGE ANNIE & ROGIER
  • Goedemorgen van ons stef
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI STEFFIE S RODINOU
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!!
  • vriendelijke Vrijdagsgroetjes van willy


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!