TEKENEN van deze TIJD!
De Hemel spreekt.
22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fatima en Medjugorje

Zoals de meesten wel weten werden er in Fatima door Onze Lieve Vrouw drie geheimen gegeven aan de kinderen. Het derde geheim, dat bewaard werd in het Vaticaan mocht vanaf 1960 openbaar gemaakt worden. Toch hebben de verschillene Pausen er voor gekozen dit niet te doen. Pas in 2000 heeft Paus Johannes-Paulus II opdracht gegeven om het geheim mede te delen. In de pers konden we toen lezen dat dit geheim betrekking zou hebben op de aanslag op deze Paus.

Was dit maar een interpretatie? In ieder geval is er een document in het Engels, waarvan een klein gedeelte vertaald werd naar het Nederlands. Voor wie Engels verstaat is het misschien interessant het document zelf te lezen.

http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_20000626_message-fatima_en.html

Lucia verklaarde dat zij zelf geen idee had  welke paus het derde geheim zou moeten openbaren.

Paus Johannes Paulus II werd bij een aanslag zwaar gewond en overleefde deze aanslag op wonderbaarlijke wijze. De paus meent dat de hand van Maria ervoor heeft gezorgd dat hij deze aanslag te boven is gekomen. De kogel die werd afgevuurd is nadien naar Fatima gestuurd en in de kroon van het genadebeeld bijgezet.

Kort voor de zaligverklaring van Francesco 13 mei 2000 en Jacinta heeft de paus de verzegelde enveloppe met het derde geheim uit het archief laten halen. Op 19 april 2000 werd het  3e geheim gepubliceerd. Hier de vertaling van de tekst door Zuster Lucia geschreven. 

"Na de twee delen die ik reeds heb op geschreven, hebben wij links van Onze Lieve Vrouw iets hoger een engel gezien die een vurig zwaard in de linkerhand hield. Vonken vlogen eraf en vlammen sloegen eruit, alsof die de wereld in brand moesten steken. De vlammen doofden echter uit, toen zij met de bundels licht in aan- raking kwamen, die Onze Lieve Vrouw vanuit haar rechterhand op de vlammen liet stralen. De engel die met de rechterhand op de aarde wees, riep met luide stem: ‘Boete, boete, boete!’ En wij zagen in een buitengewoon licht dat God is: - iets wat er uitziet als mensen in een spiegel, wanneer zij daar langs lopen - een in het wit geklede bisschop - wij dachten dat het de Hei lige Vader was - verschillende andere bisschop pen, priesters, broeders en zusters een steile berg opklimmen, waar zich op de top een groot kruis bevond uit ruwe stammen als van kurk eiken met schors. Alvorens daar aan te komen, ging de Heilige Vader door een grote stad, die voor de helft verwoest was. Half bevend met wankele tred, door smart en zorg neergeslagen, bad hij voor de zielen van de lijken, die hij op zijn weg ontmoette. Boven op de berg aangekomen, knielde hij neer aan de voet van het grote kruis. Daar werd hij door een groep soldaten, die met vuur wapens en met pijlen op hem schoten, gedood. Precies zo stierven een voor een de bisschoppen, priesters, broeders en zusters en verschillende leken, mannen en vrouwen, van verschillende klassen en posities. Onder de beide armen van het kruis stonden twee engelen, ieder met een kristallen schenk kan in de hand. Daarin verzamelden zij het bloed van de martelaren en goten het over de zielen, die op weg waren naar God."

deze teksten komen uit:
http://www.bedevaartweb.com/fatima.htm


Ikzelf ben nog niet lang geleden met deze tekst in aanraking gekomen. Ik heb altijd gedacht dat de interpretatie van de tekst, zoals die in de pers verscheen, maar een halve waarheid was. Paus-Johannes II werd immers niet gedood, wel zwaar gewond. De tekst die "bedevaartweb" publiceert en vertalingen zijn van de originele Engelse teksten uit het Vaticaan, gaan veel verder.
Het geeft de indruk dat het gaat over een aanslag die nog moet komen. En waarvan niet alleen de Paus, maar ook andere bedienaars en gelovigen het slachtoffer van zullen zijn.

In Medjuogorje heeft Onze Lieve Vrouw gezegd dat dit een voortzetting is van Fatima. De zes zieners hebben daar meerdere geheimen in bewaring gekregen, in totaal zou het gaan over 10 geheimen. Deze zullen ten gepaste tijd bekend gemaakt worden. Dat deze geheimen waarschijnlijk betrekking hebben op de tijd waarin we nu leven is bijna een zekerheid.

Een andere plaats, deze keer in Spanje in het kleine bergdorp Garabandal, verscheen Onze Lieve Vrouw vele keren in de jaren 60, aan vier jonge meisjes. Ook aan hen werden geheimen medegedeeld. De geheimen kregen daar een naam. "Waarschuwing", "Het grote mirakel" en als de mensheid zich niet bekeert "de straf."

http://www.garabandal.nl/

wordt vervolgd
M.José

22-04-2010 om 00:00 geschreven door M.José


Categorie:Onze Lieve Vrouw van Fatima
20-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ZONNEWONDER te FATIMA Portugal

Vervolg van vorige pagina - Het zonnewonder te Fatima.

 

13 oktober 1917.

Omdat voor deze verschijning het grote wonder door Maria was aangekondigd, waren er 70.000 mensen, die al de avond tevoren gekomen waren, ondanks het slechte weer. Zij hadden de nacht in de open lucht doorgebracht. Nu maakt de Heilige Maagd Zich bekend als: "O.L. Vrouwe van de Rozenkrans". "Ik ben gekomen, om de mensen aan te sporen van leven te veranderen en God niet meer door de zonden te beledigen, daar Hij al zozeer beledigd is. Dat zij de Rozenkrans bidden en boete doen voor hun zonden. Op deze plaats verlang ik een Kapel. Als de mensen zich bekeren, zal er vrede op aarde komen". Hierbij opende zij weer de handen en liet ze in de zon stralen; terwijl zij zich verhief straalde haar eigen licht terug van de zon, de zon weerkaatste het. Daarom riep Lucia, dat de mensen naar de zon moesten kijken. Als O.L. Vrouwe dan in de oneindige verte verdwenen was, verscheen naast de zon de Heilige Jozef met het Kindje Jezus en Maria in het wit, met een blauwe mantel om. De Heilige Jozef zegende de wereld met een handbeweging in de vorm van een kruis. Ook deze verschijning verdween. Daarop verscheen 0.L. Heer en O.L. Vrouw (van Smarten). O.L. Heer scheen de wereld te zegenen, op dezelfde wijze als de Heilige Jozef had gedaan. Toen deze verschijning verdwenen was, kwam Maria als O.L. Vrouwe van Carmel terug.

En zo voor een derde maal, maar toen maakte de zon zich los van de hemel en kwam zig-zag gewijs naar beneden. Ze werd groter en groter en scheen de mensen te gaan verpletteren. De mensen werden bang en vielen op de grond, terwijl zij smeekten om barmhartigheid en vergeving, men bad... Hierna werd alles weer normaal en de mensen, die in hun angst allen in de modder waren neergeknield, bemerkten dat zij totaal niet vuil waren.

Nu stortten de mensen zich op de kinderen, die met vragen werden bestookt. Dit ging zo door tot diep in de nacht, men liet de kinderen tenslotte toch met rust, om de volgende dag weer verder te gaan. Zij droegen dit alles op voor de zondaars.  Daarna begonnen de verhoren en zoals altijd wilde men de kinderen de geheimen ontfutselen, die Maria hun gegeven had. Maar dit is niemand gelukt; zelfs de kleine Jacinta zei: "liever te sterven". Jacinta is ook spoedig gestorven nl. op 20 febr. 1920. Zij stierf heel alleen, in een ziekenhuis in Lissabon,  zoals Maria haar eerder voorspeld had. Francesco was al een jaar eerder gestorven, op 4 april 1919.
Zoals men weet leeft Lucia nog,
(ze stierf op 13.02.05
te Coimbra Portugal)
Maria had immers gezegd dat zij langer zou moeten blijven leven, omdat God haar tot werktuig had gekozen, om Maria bekend en bemind te maken en de devotie tot Haar Onbevlekt Hart in de wereld te vestigen.

Bron: http://www.bedevaartweb.com/fatima.htm

Wordt vervolgd.

 

20-04-2010 om 11:07 geschreven door M.José


Categorie:Onze Lieve Vrouw van Fatima
17-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschijningen van O.L.Vrouw te FATIMA in Portugal






Fatima,



Verschijningen te Fatima, waar en wanneer?
van 13 mei 1917 - 13 oktober 1917

Zieners waren: 
Francisco Martos, Jacinta Martos, Lucia Dos Santos





Gebeurtenissen

De Heilige Maagd Maria verscheen zes maal aan de drie zienertjes, allen herderskinderen. Ze werden ingeleid, al in 1915, door verschijningen van een engel. Lucia ziet, als sneeuw maar dan doorzichtig, een witte gestalte zweven boven de bomen. In de zomer van 1916 komt de witte gestalte dichterbij, als Lucia samen met haar neefje en nichtje Francesco en Jacinta is. De engel ziet er uit als een jong iemand van 14-15 jaar. Hij zegt: "Wees niet bang. Ik ben de Engel van de Vrede. Bidt met mij.", op vervolgens te knielen en vraagt het volgende gebed driemaal te herhalen: 'Mijn God, ik geloof in U, ik aanbid U, ik hoop op U, ik bemin U. Ik vraag om vergeving voor hen die niet geloven, U niet aanbidden, niet hopen en U niet beminnen". De engel besluit met "De harten van Jezus en Maria luisteren naar jullie gebed". In totaal verschijnt de engel driemaal, in 1916. Bij de derde maal zien de kinderen een kelk in de lucht zweven en daarboven een zwevende hostie, waaruit enkele druppels bloed in de kelk vielen. De engel reikt daarbij de hostie aan Lucia en het Kostbaar Bloed uit de kelk aan Franciso en Jacinta.
 

Op 13 mei 1917 is de eerste verschijning van de Heilige Maagd. De herderkinderen zijn aan het spelen, toen zij plots een bliksemschicht zagen. Bang voor aankomend onweer, dreven ze de schapen bij elkaar om huiswaarts te gaan. Opnieuw volgt bliksem en kort daarop zien Jacinta, Francisco en Lucia een Dame, geheel in het wit en stralender dan de zon, boven een steeneik. De Dame zei: 'Wees niet bang. Ik doe jullie geen kwaad." Op de vraag van Lucia waar de Dame vandaan komt, antwoordt zij: "Uit de Hemel". Lucia: "Wat wilt U van mij?" De Dame: "Ik wil dat jullie drie zes achtereenvolgende maanden, telkens op de dertiende op hetzelfde uur hier terugkomen. Dan zal ik zeggen wie ik ben en wat ik wil. Daarna zal ik nog een zevende keer komen." Lucia: "Kom ik ook in de Hemel?" De Dame: "Jawel". Lucia: "En Jacinta?" De Dame: "Ook." Lucia: "En Francesco?" De Dame: "Ook, maar dan moet hij nog veel rozenhoedjes bidden." Daarna vraagt Lucia of twee meisjes ook in de hemel zijn, waarop Maria antwoordt, de ene wel, de andere niet.

Tijdens de eerste verschijningen krijgen de kinderen drie geheimen te horen. In oktober 1917 vindt het zonnewonder plaats. Duizenden mensen zijn getuigen geweest van deze gebeurtenis, waarvan verslag is gedaan in vele (internationale) kranten. Wat gebeurde er? Na regen, trok de lucht open en werd het stralend blauw weer. Alle aanwezigen - meer dan 70.000 - konden in de zon kijken. De zon begon te draaien als een wiel van vuur, met lichtstralen naar alle kanten. Ook de omgeving veranderde in die schitterende kleuren. Daarna stond de zon even stil, en dit herhaalt zich tot drie keer toe. Daarna stort de zon zich zigzaggend naar beneden, wordt steeds groter en lijkt iedereen te willen verpletteren. Allen worden bang, vallen op de grond en bidden om vergeving. Daarna keert de zon terug en wordt alles weer normaal. Ondanks de regenbui kort daarvoor, is niemand vuil van de natte grond.





wordt vervolgd.
bron:
 www.isidorusweb.nl 
en    www.christusrex.org/

                   

17-04-2010 om 14:53 geschreven door M.José


Categorie:Onze Lieve Vrouw van Fatima




"IK ben de 
WEG
de 
WAARHEID
en het 
LEVEN"

zegt JEZUS.
Johannes 14: 1-6



"Wie in Mij gelooft
zal
eeuwig leven."




Foto


Maria
"Koningin van de Vrede"
zoals ze te
Medjugorje verscheen
en nog
steeds verschijnt.


Inhoud blog
  • Boodschap van 25 oktober 2011
  • 25 augustus 2011 - Medjugorje
  • Medjugorje 2 juli 2011
  • Boodschap van 25 juli voor de hele wereld.
  • Problemen
  • Na enkele maanden vakantie
  • Boodschap van 2 april aan Mirjana
  • Boodschap van 2 april aan Mirjana
  • Verschijning van 18 maart aan Mirjana
  • Boodschap op 2 maart aan Mirjana

    Foto


    Maria,
    Vrouwe van alle Volkeren.


    Wie de boodschappen
    aandachtig leest,
    zal het opvallen dat
    de nieuwe titel eigenlijk
    Maria omvat in haar hoedanigheid van

    Medeverlosseres, Middelares
    en Voorspreekster.


    Om ons dat te laten zien gebruikt Maria
    haar titel,
    haar nieuwe naam
    "De VROUWE 
    van ALLE VOLKEREN "
    vaak in direct
    verband daarmee.

    De Vrouwe van alle Volkeren staat midden op de wereld
    voor het kruis.
    Zij komt onder
    deze naam als de 
    Medeverlosseres, Middelares
    en Voorspreekster,
    in deze tijd.


    (31-12-1951)

    Mijn voeten heb ik vast op de aardbol gezet, omdat de Vader en de Zoon mij in deze periode in
    deze wereld wil brengen als
    de Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster.


    (31-5-1951)

    In dezelfde boodschap zegt Zij
    even verderop:
    De Vader en de Zoon
    willen Maria,
    de Vrouwe van alle Volkeren als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster zenden in deze tijd.


    Deze verschijningen
    en boodschappen
    zijn kerkelijk erkend,
    door Mgr. Punt
    bisschop van Haarlem,
    op 31 mei 2002.


    Uw mening telt!

    Een vraag of een opmerking: via een emailbericht kunt U uw mening geven of vragen stellen. U krijgt zeker een antwoord. Marie-José


    Archief per week
  • 24/10-30/10 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010




    Foto


    Onze Lieve Vrouw
    van Anguera, Bahia, Brazilië


    Categorieën
  • Bekeringsverhaal van Nedjo Brecic, MEDJUGORJE (3)
  • Boodschappen van Onze Lieve Vrouw van Anguera, Bahia, Brazilië (1)
  • Gebeden (4)
  • Maatschappij en geloof (2)
  • Maria, Koningin van de Vrede, Medjugorje (37)
  • Onze Lieve Vrouw van Fatima (3)
  • Pasen (1)
  • Poëzie (1)
  • Vrouwe van Alle Volkeren (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!