Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Pegida heeft beet
  • Einde Islamitische eigenaardigheden
  • Islamitische eigenaardigheden Dec. 2008
  • Islamitische eigenaardigheden Nov. 2008.
  • Islamitische eigenaardigheden Okt, 2008
    Foto
    vlag
    Islamitische eigenaardigheden

    Untitled

    Stop de Islamisering van Nederland
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische eigenaardigheden van Jan 2008

    Islamitische eigenaardigheden Jan 2008

    3e maand registratie

     

    155. Maagdenvlies operaties komen steeds vaker voor

    europa, januari 2008

    Het aantal vergoedingen voor maagdenvlieshersteloperaties groeit snel. België vergoedde in 2760 maagdenvlies operaties in 2004, ongeveer twee keer zoveel als in 2000.

     

    154. Islamitische gebedsruimte op Salt Lake International Airport

    mondiaal, januari 2008

    Op Salt Lake International Airport hebben islamitische shuttlechauffeurs een gebouw ingericht als gebedsruimte. De staf stelde het gebouw ter beschikking omdat moslims doelwit zijn van agressie.

    na 9-11,

     

    153. Moslims wordt steeds strenger in de leer

    europa, januari 2008

    Franse moslims worden steeds strenger in de leer. Velen van hen zeggen het dagelijkse gebed, bezoeken de moskee en vasten tijdens de ramadan. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksorganisatie IFOP

     

    152. Inburgeringlessen in gescheiden ruimten voor mannen en vrouwen

    europa, januari 2008

    Op sommige plaatsen in België, zoals in Antwerpen, worden de lessen Nederlands van de inburgeringcursussen in aparte ruimten z.g, vrouwenklassen gegeven.

     

    151. Mohammed-cartoon op TU Delft van site gehaald

    Nederland, januari 2008

    Het bureau Studium Generale van de TU Delft heeft een Deense cartoon van de website gehaald. Het universiteitsblad Delta liet woensdag weten dat dit is gebeurd op verzoek van buitenlandse universiteitsmedewerkers.

     

    150. Euromast als minaret?

    Nederland, januari 2008

    PvdA-deelraadslid Arie Broere uit Rotterdam-Hoogvliet pleit er in een ingezonden brief in het Algemeen Dagblad voor dat de Euromast zal gaan functioneren als minaret.

     

    149. Islam en moslims weigeren soms onderwijsvakken in het Franse onderwijs

    europa, 2007 / 2008

    Jonge moslima’s weigeren deel te nemen aan lessen sport en biologie en eisen afzonderlijke zwemuren. Ook willen ze tijdens tentamens worden begeleid door hun echtgenoot.

    148. PvdA wethoudster in Gilze-Rijen  ondertekende petitie Hiz-ut-Tahrir

    nederland, januari 2008

    Ook PvdA-wethouder Hatice Can-Engin uit Gilze-Rijen ondertekende een petitie van de radicale organisatie Hizb-ut-Tahrir , zij ondertekende met de woorden: islam hak ve segi dinidir, islam is een godsdienst van vrede en rechtvaardigheid.

     

    147. Diplomaat uit Jemen behandelt huishoudster als slavin

    europa, januari 2008

    Een diplomaat van de Jemenitische ambassade, hield zijn Indonesische hulp in de huishouding ruim vier jaar gevangen als een slavin.

     

    146. Erdogan waarschuwt voor immorele westerse waarden

    Mondiaal , januari 2008

    De Turkse premier Erdogan zei in een toespraak voor studenten dat we de strijd moeten aangaan met kunst en wetenschap in het westen, maar helaas hebben die de immoraliteit overgenomen die haaks staat op onze waarden’.

     

    145. Homo en lesbo-organisatie verboden

    mondiaal, januari 2008

    De Turkse homo- en lesbo organisatie Lambda Istanbul dreigt komende week te worden verboden door de rechter. Bestuursleden van Lambda Istanbul worden ook vervolgd omdat zij een bedreiging zouden vormen voor de publieke moraal.

     

    144. Turkije heft hoofddoekverbod op Universiteit op

    mondiaal, januari 2008

    Het hoofddoekverbod in de Turkse grondwet wordt binnenkort opgeheven. Omdat het een grondwetswijziging betreft, moet tweederde van het Turkse parlement met het voorstel instemmen.

     

    143. Waakhond voor moslims

    Nederland, januari 2008

    De Marokkaanse schrijver Mohammed Jabri heeft een comité opgericht dat aangifte gaat doen tegen iedereen die zich laatdunkend uitlaat over moslims.

     

    142. Sharia-aandelen bij Fortis

    europa, januari 2008

    In de Fortis-filialen van Brussel, Gent en Antwerpen, kunnen moslims sinds eind 2007 investeren in een beleggingsfonds met aandelen op basis van de islamitische shariawetgeving.

     

    141. Partijvoorzitster in Antwerpen heeft sluier om bij nieuwjaarstoespraak

    europa, januari 2008

    De voorzitster van de politieke partij Spirit, Bettina Geysen sprak een de nieuwjaarstoespraak in Antwerpen gesluierd uit. Geysen deed dit uit protest tegen het hoofddoekenverbod in Gent dat binnenkort ook in alle provincies in Oost-Vlaanderen van kracht wordt.

    140. ROC roept personeel op tot ondertekening petitie Doekle Terpstra

    Nederland, januari 2008

    De voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, Bernard Fransen, stuurde onlangs het voltallige personeel een mailtje met het verzoek om de petitie, Benoemen en bouwen van Doekle Terpstra te ondertekenen.

     

    139. Saoedie-Arabië financiert anti-Wilders-radicalen

    Nederland, januari 2008

    Saoedi-Arabië blijkt financier te zijn van de radicaalislamitische 'bevrijdingspartij'  Hizb ut-Tahrir die in ons land hevig van leer trekt tegen de anti koranfilm van Geert Wilders.

    138. Islamiten willen Engeland de sharia invoeren

    europa, januari 2007

    Britse moslims eisen dat de sharia in Engeland wettelijk gezag krijgt. In Engeland zijn tientallen islamitische sharia-hoven soort rechtbanken in moskeeën, islamitische centra en scholen. Het aantal Britse moslims dat er gebruik van maakt stijgt

     

    137. Iran waarschuwt Nederland om film Wilders

    nederland, januari 2008

    Iran heeft laten weten dat er consequenties zullen volgen mocht de film van Geert Wilders daadwerkelijk uitgezonden worden. Alaeddin Boroujerdi, voorzitter van de raad voor buitenlandse aangelegenheden, laat dit weten aan de Amerikaanse nieuwszender Fox news.

     

    136. Genitale verminking voor de meeste Indonesische meisjes

    modiaal, janiuari 2008

    Uit een onderzoek van de Bevolkingsraad blijkt dat in 96% van de families de meisjes zo rond hun veertiende genitale verminking hebben ondergaan. Zo vinden in Bandoeng elk voorjaar in gebedshuizen massale, openbare besnijdenis ceremonieën plaats.

     

    135. Britse moskeeën zijn extremistischer dan die in Irak

    europa, januari 2008

    Volgens het Irakese parlementslid Barham Salih van Iraaks Koerdistan, zijn Britse moskeeën extremistischer dan die in Irak. Zo zou de moskee van Blackburn in Irak verboden worden, vanwege de extremistische preken die er plaatsvinden.

     

    134. Rabbi wel in moskee, maar imam niet in synagoge

    europa, januari 2008

    Imam Ala Eldin al Ghobashy van de moskee van Rome heeft zijn voorgenomen bezoek aan de synagoge afgezegd. De Joodse gemeenschap zag dit bezoek als een historische stap in de interreligieuze dialoog.

    133. PvdA raadslid ondertekent petitie van antidemocratische Hizb-ut-Tahrir

    Nederland, januari 2008

    Het omstreden Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismali heeft een  petitie van de radicale moslimbeweging Hizb ut Tahrin ondertekend  Deze beweging verwerpt de democratie en predikt bomaanslagen.
     

    132. Een blijf-van-mijn-lijf huis voor homoseksuele moslimjongeren

    Nederland, januari 2008

    Den Haag krijgt een blijf-van-mijn-lijf huis voor homoseksuele moslimjongeren. Het appartement wordt voor vier mannen ingericht.

     

    131. Barclays introduceert islamitische beleggingsproducten

    Nederland, januari 2008

    De Britse bank Barclays introduceert drie beleggingsproducten voor moslims op de effectenbeurs in Amsterdam.

    130. Kruisbeeld is volgens burgemeester provocerend voor Turkse inwoners

    Europa, januari 2008

    De burgemeester Friedrich Zeller van Schongau heeft pogingen in het werk gesteld om de plaatsing van een kruisbeeld te verhinderen. De gemeenteraad ging wel akkoord en het beeld is ondertussen ook geplaatst.

     

    129. Drie Kleine Biggetjes zijn taboe voor onderwijsjury

    europa, januari 2008

    Een verhaal gebaseerd op het in Engeland beroemde sprookje van de Drie Kleine Biggetjes, mocht van de Onderwijsdienst Becta niet meedingen naar een prijs. Het verhaal zou kwetsend zijn voor moslims.
     

     

    128. Moskee: Nederland moet een islamstaat worden

    Nederland, januari 2008

    De omstreden Amsterdamse moskee El Tawheed wil van Nederland een islamitische staat maken. Dit zeiden imams van de moskee tegen de Amsterdamse politie, na een rel over het boek met de oproep om homo’s van hoge gebouwen te gooien.

     

    127. Al-Qaida dreigt Brown en Blair met zelfmoordaanslagen

    europa, januari 2008

    Volgens de in de VS gevestigde SITE Intelligence Group, die de mededelingen van Al-Qaida natrekt, heeft de afdeling 'al-Qaida in Groot-Brittannië' gedreigd met zelfmoordaanslagen tegen de premier

     

    126. Griffier mag hoofddoek dragen tijdens werk

    europa, januari 2008

    Een islamitische griffier bij de rechtbank van Charlottenburg krijgt omdat ze tijdens haar werk een hoofddoek draagt.toch geen berisping Dat antwoordde president van de strafkamer Gisela von der Aue (SPD) op vragen uit het parlement

     

    125. Leerlinge ROC slachtoffer van intimidatie door Marokkaanse medeleerlingen

    Nederland, januari 2008

    Een 16 jarige Nederlandse leerlinge van het Zadkine ROC in Rotterdam is slachtoffer van terreur door Marokkaanse medeleerlingen De mentor van school weigerde in eerste instantie in te grijpen.

     

    124. Denemarken eerste moslimland van Europa

    Europa, 2008

    De Deense Moslimpartij (DAMP) kondigt op haar site de spoedige overname door de islam van Denemarken aan. In Denemarken wonen 700.000 moslims. Samen zijn zij goed voor ongeveer 60 zetels,

     

    123. Homo en lesbo-organisatie verboden

    mondiaal, januari 2008

    De Turkse homo- en lesbo organisatie Lambda Istanbul dreigt te worden verboden door de rechter. Bestuursleden worden daarnaast vervolgd omdat zij een bedreiging vormen voor de publieke moraal

     

    122. Alles werd halal geproduceerd in Arabische versie van Hema

    Nederland januari 2008

    De afgelopen vier maanden was de tentoonstellingsruimte van Mediamatic, omgebouwd tot een Arabische versie van de Hema.

    Er waren halal-rookworsten te koop, maar ook Arabische theedoeken en boeken.

     

    121. UvA moet wel rekening met sabbat houden

    Nederland, januari 2008

    De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft ten onrechte een studente buitengesloten op een selectiedag omdat zij vanwege de sabbat niet mee kon doen. Volgens het oordeel van het Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) en de Commissie Gelijke Behandeling.

     

    120. Nieuwe woningen voor grote gezinnen in Molenbeek

    Europa januari 2008

    In Sint-Jans-Molenbeek is een nieuw woonproject in de Brunfautwijk voorgesteld. Het gaat om vier grote appartementen van elk 160 vierkante meter.

    De appartementen zijn bedoeld voor grote gezinnen.

     

    119. Toch bouwvergunning voor Westermoskee

    Nederland, januari 2008

    De Westermoskee in Amsterdam lijkt er definitief te gaan komen. Het beroep dat tegen bouwvergunning was aangetekend, is ingetrokken. De vergunning is hiermee onherroepelijk geworden.

     

    118. Marokko.nl verwijderde berichten over gesneuvelde militairen

    europa januari 2008

    De website www.marokko.nl heeft beledigende opmerkingen over twee gesneuvelde Nederlandse militairen verwijderd zodra de site deze in de gaten kreeg.

     

    117. Hoofddoekjes wel toegestaan op school

    europa januari 2008

    Een meerderheid van het Het Europees Parlement wil niet dat Europa verbiedt dat meisjes op basisscholen een hoofddoek of een sluier dragen

     

    116. Immigranten kinderen zijn reizigers uit de Middeleeuwen

    europa, januari 2008

    Volgens hoge onderwijsfunctionarissen in het Zweedse Eskilstuna, kunnen kinderen die uit landen als Iran, Afghanistan en Somalië naar Zweden komen gezien worden als reizigers uit de Middeleeuwen.

     

    115. Het weigeren van gedwongen huwelijk leidt tot moord op tienermeisje

    europa, januari 2008

    Het islamitische tienermeisje Shafilea Ahmed werd dood aangetroffen nadat ze een gedwongen huwelijk weigerde. Volgens haar ouders zou ze zijn weggelopen.
    Haar lichaam is enkele mijlen van haar huis verstopt gevonden bij de oever van de rivier de Kent 

     

    114. PvdA politica Bouchra Ismaili in opspraak

    Nederland januari 2008

    Het Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili is in opspraak geraakt door een scheldmail aan een Nederlandse man die aanmerkingen had over de omstreden moslimsorganisatie Hizb ut-Tahrir(HuT).

     

    113. M&S verkoopster weigert verkoop van christelijk kinderboek omdat het onrein is

    Nederland januari 2008

    Een islamitische verkoopster bij Marks & Spencer weigert een kinderboek over het christendom te verkopen, omdat dat volgens haar onrein is.

     

    112. Als moslims bloedvergieten, dan ben jij verantwoordelijk!

    Nederland, januari 2008

    Dat is in het EU Parlement gezegd door de grootmoefti van Syrië in verband met een film van Geert Wilders Nee, de relschoppers en terroristen kunnen er niets aan doen.

     

    111. Holocaust lessen geschrapt uit angst voor reacties van islamitische leerlingen

    Europa, januari 2008

    Duitse scholen zijn niet in staat om de gruwelen van de holocaust goed onder de aandacht van de leerlingen te brengen.

     

    110. Hizb ut-Tahrir leider, we wijzen de democratie af

    Nederland, januari 2008

    Leider Okay Pala van de Nederlandse tak van Hizb ut-Tahrir (HUT), zegt in een interview in de Telegraaf: ‘Wij zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting.

     

    109. Al-Qaida bedreigt homo-burgemeester van Parijs

    Europa,. januari 2008

    De homoseksuele burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoe, heeft extra politiebeveiliging gekregen. De veiligheidsdienst ontdekte dat hij het doelwit van Al-Qaida zou kunnen zijn.

     

    108. Na belediging van de islam ontstaat vrees voor geweld in Oostenrijk

    Europa januari 2008

    In Oostenrijk wordt gevreesd voor geweld, omdat een extreemrechtse politica de profeet Mohammed een 'kinderverkrachter' heeft genoemd.

     

    107. Het weigeren om een rechtszaak te behandelen vanwege gezichtssluier leidt tot berisping van rechter

    Europa, januari 2008

    Een rechter in Manchester weigerde om de zaak te behandelen van een moslim vrouw omdat ze een gezichtssluier droeg. Die weigering leverde hem een berisping op.


    106. Halalsnoep, het nieuwe gat in de multi markt ?

    europa januari 2008 

    Brussel - Amel Hlal is drie maanden geleden begonnen met de invoer van halalsnoep, -chips en -vruchtendranken. Ons land volt het voorbeeld van grote islamtische landen als Indonesië en Maleisië op, halal snoep is het gat in de Belgische markt

     

    105. Islam voorlichting voor gemeenteraad in Ede

    Nederland, januari 2008

    De gemeenteraad van Ede wordt in een speciale raadsbijeenkomst bijgepraat over de islam. De raad blijft zo op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen de religie.

     

    104. Halal vlees op school is aanleiding tot veel protest

    Europa januari 2008

    De Rose Hill Primary School, in The Oval (Oxford), besloot kort geleden alleen nog maar halal vlees voor de lunch te serveren. Dit besluit werd door de schoolleiding ingevoerd zonder aan de ouders te zijn voorgelegd

     

    103. Turkije eist excuses voor uitzending van Tatort

    europa januari 2008

    Het Turkse Ministerie van Buitenlandse zaken eist excuses voor de uitzending van een aflevering van de krimi Tatort deze ging over incest en moord in een alevitische familie.

     

    102. Bisschop: Brits multicultureel beleid faalt

    Engeland, januari 2008

    Het multiculturele beleid van de Britse regering heeft geleid tot afgescheiden islamitische gemeenschappen die niet integreren in de samenleving.

    Dit heeft er toe geleid dat delen van het Verenigd Koninkrijk verboden gebied zijn voor niet-moslims.

    101. Veel gedwongen huwelijken in Engeland

    Engeland, november 2007

    De Britse Forced Marriage Unit krijgt jaarlijks 5000 telefoontjes over gedwongen huwelijken en behandelt 300 gevallen per jaar. Deze gevallen vormen  het topje van de ijsberg. In 65% van de gevallen zijn het mensen van Pakistaanse komaf,

     

    100. Moslims stemmen voor Ken Livingstone

    Engeland, januari 2008

    Belangrijke islamitische organisaties en personen lanceren de actie Give Ken a third term dit om de herverkiezing van Livingstone als burgemeester van Londen, in mei 2008, te ondersteunen.

     

    99. Genitale verminking voor meer dan 60.000 vrouwen in Engeland

    Europa januari 2008

    Uit onderzoek van de London School of Tropical Hygiene en de City University. blijkt dat tenminste 60.000 vrouwen en meisjes in Engeland genitaal verminkt zijn. Dit aantal is in werkelijkheid waarschijnlijk veel groter.

     

    98. Oostenrijkse Turken hacken website sportvereniging

    Europa januari 2008

    Tukse migranten in Oostenrijk hebben een website van en sportvereniging gehackt om zo toegang te krijgen tot data van een bank, dit omdat Oostenrijk teveel veronderstelde steun aan de PKK had gegeven

    30-01-2008 om 00:00 geschreven door hexaeder


    » Reageer (0)
    30-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische eigenaardigheden van Dec 2007

    Islamitische eigenaardigheden Dec 2007

    2e maand registratie 

     

    97. Topmedewerker Barclays ontslagen wegen discriminatie

    europa, december 2007

    Een topmedewerker van Barclays bank is ontslagen omdat hij beledigende opmerkingen maakten over moslims.  Marc Howells: vergeleek de resultaten van de bank met moslims.

     

    96. Homo’s moeten worden gestenigd  of onthoofd

    mondiaal, december 2007

    Een Pakistaanse fundamentalistische imam, Qari Hifzur Rehamn,  wil de islamitische wetgeving invoeren in Engeland en dan in de rest van de wereld’.

     

    95. Nieuwjaarsrellen in Kreuzberg

    europa december, 2007

    In de Berlijnse multiculturele wijk Kreuzberg zochten 50 allochtonen jongeren, doelbewust de confrontatie met de politie. Ze verwondden drie agenten, deze werden met stoeptegels en vuurwerk bekogeld.

     

    94. Marokkaanse jongens richten grote vernielingen aan

    Nederland, december 2007.

    Een groep jongeren van Marokkaanse afkomst hebben in Amsterdam in de nieuwjaarsnacht drie politieauto's vernield. Zij gooide ook de ruiten in van het politie bureau op het August Allebéplein in Slotervaart, waar Marokkaan Bilal B. werd doodgeschoten door een politieagente.

     

    93. Moslim studenten weigeren sommige colleges te volgen

    europa, december 2007

    Volgens de British Medical Association (BMA) weigert een aantal islamitische medische studenten, colleges te volgen die gaan over seksueel overdraagbare ziekten of over ziektes die het gevolg zijn van overmatig alcoholgebruik. Dit op grond van hun geloof..

     

    92. Hoofddoek in Ikea-kleuren

    nederland, december 2007

    Alle winkels van Ikea Nederland hebben een gebedsruimte met wasgelegenheid. Tijdens de ramadan worden ruimtes ingericht om te kunnen bidden. Een hoofddoek in Ikea-kleuren is toegestaan.

     

    91. Tijdens ramadan gelden andere parkeerregels

    europa, december 2007

    Bezoekers van de moskee in Bury mogen tijdens de ramadan overal parkeren. Hoofd van de gemeenteraad, Bob Bibby van de Tory heeft de politie gevraagd een oogje toe te knijpen.

     

    90. Geen vuurwerk in Brussel door terreurdreiging

    europa, december 2007

    Vanwege de aanhoudende terreurdreiging mag op Oudejaarsavond in het centrum van Brussel geen vuurwerk worden afgestoken.. Ook gaat de kerstmark op 31 december in het centrum, om 18.00 uur dicht.

                                                            

    89. Jihadistische deelt folders uit tegen film Wilders

    Nederland, december 2007

    Hizb ut-Tahrir  verspreidt in de grote steden een pamflet met een oproep een handtekening te plaatsen onder een petitie tegen het beledigen van de moslims en de Islam

     

    88. Duitse Alevieten willen TV aflevering Tatort laten verbieden

    europa, december 2007-12-28

    In Berlijn hebben Alevieten aangiften gedaan tegen de Duitse krimi serie Tatort.

    Zij zeiden beledigd te zijn omdat in de serie een incestpleger een Turk was.

     

    87. Actie pamflet is niet strafbaar

    nederland, december 2007

    De Amsterdamse politie ziet geen reden op te treden tegen de verspreiding van een pamflet waarin moslims worden opgeroepen zich te verzetten tegen een film waarin, de Edele Koran wordt bespot en vernederd.

     

    86. Islamitische thuiszorg gaat van start in december

    nederland, december 2007

    Haarlemmermeer. 1 januari start een islamitische thuiszorg zowel Marokkaanse, Turkse en Indische inwoners van Haarlemmermeer, de IJmond en Haarlem kunnen daarvan gebruikmaken

     

    85. Happy Christmas taboe op kerstkaarten

    europa, december 2007

    Om moslimgroeperingen niet te kwetsen vervangen veel Engelse kerstkaartdrukkers de tekst 'Happy Christmas' door het neutralere 'Seasons greetings'.

     

    84. Kerstliederen ingeruild voor Turkse herdersliedjes

    europa, december 2007

    O[ een basis school in Zurich vinden geen kerstspelen meer plaats
    Directeur Alexander Grauwiler: ‘vindt kerstmis gemeenschapsfeest waarbij religie geen grote rol meer speelt’.

     

    83. Deense Overheid verzendt geen kerstgroet

    europa, december 2006

    Het Deense ministerie van buitenlandse zaken zal haar relaties geen prettige kerstgroeten sturen, maar in plaats daarvan, seizoengroeten. De Deense Volkspartij, beschuldigt het ministerie van kruipen voor de moslims.

     

    82. Kerstmis moet soberder om, rassenrelaties, te verbeteren

    Europa, november 2007

    Het Institute for Public Policy Research (IPPR), dat zeer regelmatig adviezen uitbrengt aan de Labourpartij, stelt in een rapport dat kerstmis een minder minder belangrijk moet worden, om de raciale relaties, te verbeteren.

     

    81. Europa moet een islamitisch continent worden

    mondiaal, december 2007

    Europa zal een moslim continent worden, zo sprak de woordvoerder van Ayatollah Seyyed Ali Khamenei.

    Over twaalf jaren zal Europa een islamitisch continent zijn, zei Rasul Jalilzadeh toen hij sprak met de Basiji, een vrijwilligersorganisatie in Iran.

     

    80. Islamitische druk op christenen, al ruim 100 kerken gesloten

    Mondiaal december, 2007

    De Indonesische katholieke bisschoppen zijn zeer bezorgd over de toenemende islamitische druk op christelijke kerken.

    Zei een medeauteur van een rapport over de campagne van islamitische activisten om kerken te sluiten.

     

    79. Polygamie toegestaan, dat vindt toonaangevend jurist.

    Europa december 2007

    De bekende Zweedse jurist professor Stefan Lindskog heeft een ontwerp wetsvoorstel  gelanceerd  dat polygamie in Zweden mogelijk moet maken.

     

    78. Happy Christmas, taboe op kerstkaarten

    Engeland, december 2007

    Om moslimgroeperingen niet te kwetsen vervangen veel Engelse kerstkaartproducenten de tekst Happy Christmas door het neutralere Seasons greetings.

     

    77. Presidentskandidaat belooft invoering sharia in Kenia

    modiaal, december 2007

    Raila Odinga, de belangrijkste favoriet voor de Keniase presidentsverkiezingen van 27 december zou beloofd hebben strikte sharia wetten in te voeren, mocht hij worden verkozen.

     

    76. Kwart moslimjongeren is tot geweld bereid

    Europa.december 2007

    Uit een onderzoek in opdracht van minister van Binnenlandse Zaken Schäuble, blijkt dat een kwart van de moslimjongeren in Duitsland bereid is om geweld tegen niet-moslims te gebruiken.

    75. Engels is op tal van Britse scholen een minderheidstaal

    engeland, december 2007

    Volgens cijfers van het Ministerie voor Kinderen, Scholen en Families is het Engels in meer dan 1300 scholen de tweede taal. In een Londense wijk is in negen van de tien scholen de intake in een andere taal dan het Engels.

     

    74. Ter Horst: Nederlands is niet verplicht

    Nederland, december 2007

    Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken vindt het geen enkel probleem als allochtone ambtenaren hun eigen taal gebruiken terwijl ze aan het werk zijn. Ze denkt er daarom niet over om Nederlands spreken in een overheidsgebouw te verplichten.

     

    73. KNMG richtlijn, moslims mogen wel een mannelijke arts weigeren

    Nederland, december 2007.

    Volgens een nieuwe richtlijn van artsenorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Geneeskunde (KNMG) mogen vrouwelijke moslims een mannelijke arts weigeren.

     

    72. Allochtonen jongens slaan man in coma, over opmerking kerstverlichting

    Nederland, december 2007

    Een 62-jarige man uit Landsmeer is het afgelopen weekend het ziekenhuis ingeslagen door een groep allochtonen jongens .Hij had hen aangesproken toen zij op zijn terrein kerstverlichting aan het vernielen waren.

     

    71. Nieuw SP-Kamerlid: 19 jaar en Afghaanse

    Nederland, december 2007

    De 19jarige Farshad Bashir is het nieuwe kamerlid van de SP.

    Volgens de partij is hij van Afghaanse afkomst.

     

    70.Kerstversiering is taboe bij justitiepaleis, dit om moslims niet te choqueren

    Europa, december 2007.

    De kerstversiering van twee bureaus aan de ingang van het justitiepaleis in Brussel is even nadat ze werd opgehangen, verwijderd. Dit werd gedaan om niemand te choqueren. We moeten neutraal zijn voor de moslims

     

    69. Brusselse regering erkent de eerste moskeegemeenschappen.

    Europa, december 2007.

    De Brusselse regering heeft vandaag de eerste vijf moskeegemeenschappen erkend. Die kunnen daardoor van overheidsfinanciering genieten, net als andere erkende geloofsgemeenschappen.

     

    68. Agent met hoofddoek is absoluut onwenselijk.

    Nederland, december 2007

    Politieagenten die hoofddoekjes dragen is wat de Tweede Kamer betreft,absoluut onwenselijk,

    Een motie van de PVV kreeg steun van regeringspartij CDA en de oppositiepartijen SP, VVD, D66, SGP, onafhankelijk lid Rita Verdonk en de Partij voor de Dieren.

     

    67. Veel gehandicapte kinderen door neef-nicht huwelijken.

    Europa, december 2007.

    In de Berlijnse wijk Neukölln worden steeds meer kinderen met aangeboren afwijkingen geboren. De oorzaak is het grote aantal huwelijken tussen naaste bloedverwanten, zoals die veel voorkomen onder Turkse en Arabische immigranten.

     

    66. Sharia-kliniek in Rusland

    europa, december 2007

    In Moskou wordt volgende week een polikliniek voor moslims geopend.
    Woordvoerder Anna Kisko: De polikliniek zal strikt de shariaregels toepassen, waaronder strikte scheiding tussen de seksen.

     

    65. Vrouwen moeten via de achteringang stadshal binnen

    europa, december 2007

    Vrouwen die een optreden van de omstreden moslimpreker Pierre Vogel in stadhal Hepper in Tübingen willen bezoeken, kunnen alleen via de achteringang naar binnen.

     

    64. WC-deksels met afbeeldingen in beslag genomen door Italiaanse politie

    Europa, december 2007

    De Italiaanse politie heeft 2000 WC-deksels in beslag genomen, omdat de islamitische gemeenschap ze aanstootgevend vond. Op het deksel stonden koranverzen afgebeeld met kleurige bloemen eroverheen gedrukt, naast Latijnse woorden.

     

    63. Geen kerst op de kalender

    mondiaal, december 2007

    Een schoolbestuur in Washington heeft kerstmis vergeten op de schoolkalender. Er staan wel Chanoeka, de Dag van de Mensenrechten, de eerste dag van de winter, Kwanzaa en de islamitische heilige dag Eid al-Adha op.

     

    62. Sociaal werkers bedreigd vanwege hulp aan de slachtoffers van gedwongen huwelijken

    europa, december 2007

    Sociaal werkers die slachtoffers van gedwongen huwelijken willen helpen, worden in veel gevallen bedreigd. Velen van hen wonen op een geheime adres.

     

    61. Mohammed, de Mol, taboe in kinderboek

    europa, december 2007

    De Britse kinderboekenschrijver Kes Gray heeft naar aanleiding van de wereldwijde commotie rond de teddybeer Mohammed besloten om de naam van een van zijn hoofdfiguren in zijn boek Who's Poorly Too in de volgende druk te wijzigen.

     

    60. Steekpartij na Sinterklaasfeest

    europa, december 2007

    In Antwerpen-Berchem vond gisteren een steekpartij plaats na afloop van een Sinterklaasfeest voor kleine kinderen in een café.

     

    59. Turken in Europa mogen taal en identiteit niet kwijtraken

    europa, december 2007

    Turkse kranten maken zich zorgen omdat geïmmigreerde Turken in Europa de taal van hun land van herkomst te weinig meer zouden beheersen.

     

    58. Ziekenhuisbedden moeten staan in richting Mekka

    europa, december 2007

    In het streekziekenhuis van Dewsbury worden de bedden van islamitische patiënten vijf keer per dag in de richting van Mekka gezet.

     

    57. Comité tegen belediging van de islam

    Nederland, december 2007

    Twintig islamitische instanties hebben een actiecomité opgericht omdat ze vinden dat het in de Nederlandse maatschappij nogal eens schort aan respect voor de islam.

     

    56. Eerwraak, tien per maand in Denemarken

    europa, december 2007

    Gemiddeld vinden elke maand tien gevallen plaats van misdrijven om de familie-eer te herstellen. Het gaat altijd om Turkse, Pakistaanse of Iraakse families.

     

    55. Kerstspel wordt steeds minder opgevoerd

    europa, december 2007

    Slechts één op de vijf Britse scholen voert dit jaar een kerstspel op. 36% van de scholen plant voor dit jaar neutrale kerstspelen, zoals Winter Festival, Hans en Grietje of besteedt helemaal geen aandacht aan kerst.

     

    54. Buschauffeurs in Denemarken aangevallen door immigranten

    europa, december 2007

    Onlangs vonden twee brute aanvallen plaats op medewerkers van de busdienst van Århus. Een chauffeur werd geslagen en gestoken door een groep immigranten die hij uit de bus wilde zetten vanwege de overlast die ze veroorzaakten.

     

    53. Bewaking is nodig op scholen Neukölln

    europa, december 2007

    Vanaf vandaag patrouilleren medewerkers van een bewakingsdienst op 13 scholen in de immigrantenwijk Neukölln.

     

    52. Nu meer moslims dan protestanten in Oostenrijk

    europa, december 2007

    Ergens tussen nu en het jaar 2010 zal de protestantse kerk haar positie als een na grootste godsdienst van Oostenrijk moeten afstaan aan de moslimgemeenschap.

     

    51. Gezaghebbend politiek commentator, ik durf kritiek op islam niet aan

    mondiaal, december 2007

    De politieke commentator van een van de best bekeken Amerikaanse nieuwsnetten, Larry O’Donnell van MSNBC, is bang om de islam publiekelijk te bekritiseren. Dat bleek uit een interview met O’Donnell in de Hugh Hewitt show.

     

    50. Directeur van museum in Gouda krijgt bescherming

    Nederland. december 2007.

    Directeur van museum in Gouda die de omstreden foto’s van de Iraanse Cooreh Hera wel wil laten exposeren, heeft bewaking gekregen

     

    49. Noodkreet van Amsterdamse hotellier

    Nederland, december 2007

    Begin juni 2007 hebben wij insluipers gehad en dit werd op bewakingscamera’s vastgelegd, de dader gezien en zelf aangehouden. Politie komt langs en doet niets

     

    48. Palestijnen jagen christenen weg

    Nederland, december 2007

    Binnen vijftien jaar zijn alle christenen verdwenen uit de z.g. Palestijnse gebieden als gevolg van achterstelling en vervolging door de 'vredelievende en tolerante' moslims.

     

    47. Saoedisch geld naar tal van Amerikaanse universiteiten

    mondiaal, december 2007

    Prins Alwaleed bin Talal van de Saoedische koninklijke familie heeft een gift van 20 miljoen dollar gedaan aan Harvard.

    30-12-2007 om 00:00 geschreven door hexaeder


    » Reageer (0)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische eigenaardigheden van Nov 2007

    Islamitische eigenaardigheden  van Nov 2007

    1e maand registratie 

     

    46. As-Soennah moskee mag uitbreiden

    Nederland, november, 2007  De radicale As-Soennah moskee in Den Haag gaat uitbreiden. Tegen de uitbreiding is volgens burgemeester Deetman niets te doen, omdat bij het afgeven van een bouwvergunning aspecten van openbare orde niet meewegen.

     

       45. Kunstenaars monddood gemaakt

    europa, november 2007

    Veel Britse kunstenaars zijn bang om zich de woede van islamitische fundamentalisten op het lijf te halen. Grayson Perry, zegt dat hij heel goed oplet dat hij fundamentalisten niet op de tenen trapt.

     

    44. Homo- en lesbische immigrantenjongeren vrezen voor hun leven

    europa, november 2007

    Het Noorse Directoraat Immigratie (NDI) verleende afgelopen jaar hulp aan 160 jongeren die waren gedwongen tot een huwelijk.

     

    43. Gezondheidscentra speciaal voor allochtonen patiënten

    Nederland, november 2007

    Marokkanen en Turken moeten eigen gezondheidscentra krijgen. Dat vindt hoogleraar fysiologie Can Ince, die van Turkse origine is en verbonden aan het Erasmus MC Rotterdam.

     

    42.Moslimorganisaties trachten leerlingen  te bekeren op lyceum Slotervaart.

    Nederland, november 2007

    Moslimorganisaties hebben geprobeerd 'zieltjes te werven' onder leerlingen van het Amsterdamse Lyceum in stadsdeel Slotervaart.

     

    41. IKON zet bijbel en koran samen op één website.

    Nederland november 2007

    IKON en Nederland Wereldomroep presenteren begin december de bijbel en de koran samen op één internetsite in het Nederlands, Engels en Arabisch.

     

    40. Potenrammers in Amsterdam

    Nederland, november 2007

    In de eerste 7 maanden van dit jaar vonden 26 homogerelateerde incidenten plaats, waarvan acht met fysiek geweld. De helft van de daders is van Marokkaanse afkomst.

     

    39 Gruwelijke onderdrukking van vrouwen in Basra

    modiaal, november 2007

    Tientallen vrouwen in de Iraakse stad Basra zijn vermoord, mishandeld of geïntimideerd omdat zij zich niet hielden aan de islamitische voorschriften.

     

    38. Islamitische school in Ierland

    mondiaall, november 2007

    In de Ierse stad Tralee zijn de plannen voor de oprichting van een islamitische school in een vergevorderd stadium. Eerder dit jaar werd de eerste moskee in Tralee geopend.

     

    37. Kardinalen zien bemoedigende teksten in relatie met de Islam

    mondiaal, november 2007

    De kardinalen uit de hele wereld die vrijdag samen met de paus achter gesloten deuren een balans opmaakten van de oecumene zien bemoedigende tekenen in de relaties met de islam.

     

    36. Rellen in Parijs na ongeval

    europa, november 2007

    Tientallen jongeren hebben in de Parijse voorstad Sarcelles een politiebureau met molotovcocktails bestookt nadat twee jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst waren omgekomen bij een ongeluk waarbij een politiewagen betrokken was in Villiers-le-Bel.

     

    35. Islam wint aan populariteit bij jonge moslims

    europa, november 2007

    De islam wint aan populariteit bij de allochtone jongeren in Vlaanderen. Dat blijkt uit een rondvraag van het weekblad Humo bij bijna zeshonderd Marokkanen en Turken.

     

    34. Leidse islamoloog de mond gesnoerd

    mondiaal, november 2007

    Het Indonesische ministerie van Religie heeft islamoloog Abu Zayd van de Universiteit Leiden dringend geadviseerd verstek te laten gaan op een internationale wetenschappelijke conferentie over islam.

     

    33. Islamitische hoofddoek als deel van bedrijfskleding

    europa, november 2007

    Het bedrijf Agromediterránea in de provincie Murcia in het zuidoosten van Spanje, introduceert de islamitische hoofddoek als onderdeel van de bedrijfskleding

     

    32. EU regels over halal slachten veranderd

    europa, november 2007

    Hoogleraar veterinaire geneeskunde Elisiv Tolo, stelt dat er druk wordt uitgeoefend op de E.U. om het Europese verbod tegen halal slachten af te schaffen.

     

    31. Agente met hoofddoek moet kunnen, vindt Commissie Gelijke Behandeling

    Nederland november 2007

    De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) schrijft in een advies aan minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken dat kledingvoorschriften die ervoor zorgen dat de politie neutraal overkomt, kunnen leiden tot uitsluiting van agenten op basis van hun geloof

     

    30. Bidstonden op de werkplek

    Nederland november 2007

    In diverse Nederlandse bedrijven zijn ‘bidstondgroepen’ actief: een groepje collega’s die tijdens koffie- en/of lunchpauzes met elkaar bidden in een ruimte op de werkplek.

     

    29. Film over koran verontrust regering

    Nederland november 2007

    De ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken en de nationaal coördinator terrorisme bestrijding, Tjibbe Joustra, wezen PVV fractieleider Wilders op de risico's van diens kritische film over de koran.

     

    28. Moskee Oxford wil gebedsoproep vanaf minaret

    europa, november 2007

    De centrale moskee in Oxford wil toestemming van het stadsbestuur om drie keer per dag een versterkte gebedsoproep vanaf de minaret in drie richtingen te laten klinken.

     

    27. Yahia Bouyafa nauw betrokken bij Moslimbroederschap

    Nederland, november 2007

    Yahia Bouyafa, voorzitter van de Contact Groep Islam en is daarmee officieel gesprekspartner van minister Vogelaar, speelt een belangrijke rol in een netwerk dat de ideologie van de Moslimbroeders verspreidt.

     

    26. Mullah Krekar dreigt met geweld als hij Noorwegen wordt uitgezet

    europa, november 2007

    Drie dagen nadat het Noorse Hoge Rechtshof een uitzettingsbevel tegen Mullah Krekar uitvaardigde, zei Krekar op een Koerdische website dat hij er zeker van is dat de Noorse autoriteiten hem niet zullen uitzetten.

     

    25. Subsidie voor bedevaart schoolkinderen naar Mekka

    Nederland november 2007

    de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam, organiseerde in 2005 en 2006 enkele reizen naar Saoedi-Arabië voor het bezoek aan heilige plaatsen.

     

    24. Bewoners Voorburg tegen komst Ehsan Jami in hun buurt

    Nederland november 2007

    Een aantal bewoners in Voorburg protesteren tegen een woning voor Ehsan Jami in hun flat. Dit hebben zij in een brief aan de gemeente Leidschendam-Voorburg laten weten. De brief is ondertekend door ongeveer vijftig bewoners.

     

    23. Noorse moslimleider weigert executies van homo’s te veroordelen

    europa, november 2007

    Plaatsvervangend hoofd van de Islamitische Raad Noorwegen, Asghar Ali, weigert om doodstraffen tegen homoseksualiteit te veroordelen.

     

    22. Arabische literatuur op Catalaanse scholen

    europa, november 2007

    Onlangs kreeg de Catalaanse staatssecretaris voor immigratiezaken een boek aangeboden over immigratie in Catatonie.

     

    21. Champions League: Turken gekwetst door Milan shirt

    europa, november 2007

    Een Turkse advocaat vindt dat de UEFA de overwinning van Inter Milan op Fenerbahce op 27 november in de Champions League ongeldig moet verklaren, omdat de rode kruizen op de Milan-shirts zouden doen denken aan de rode kruizen van de tempeliers.

     

    20. Kunstenaars monddood gemaakt

    europa, november 2007

    Veel Britse kunstenaars zijn bang om zich de woede van islamitische fundamentalisten op het lijf te halen.

     

    19. Leids islamboek: vrouw mag niet naar universiteit

    Nederland, november 2007

    Vrouwen moeten niet in universiteitsgebouwen komen. Ook zalen waar lezingen worden gehouden, bioscopen en volle bussen moet ze mijden om te voorkomen dat mannen haar aanraken.
    Dat staat in het nieuwe boek, De vrouw in de islam

     

    18. Vier moslims verkozen in nieuw Deens parlement

    europa, november 2007

    Bij de parlementsverkiezingen van afgelopen week werden vier moslims verkozen, een meer dan in het vorige parlement.

     

    17. Maagdenvlies hersteloperaties door nationale gezondheidszorg

    europa, november 2007

    In Engeland is ophef ontstaan omdat 24 vrouwen een maagdenvlies hersteloperatie hebben ondergaan in instellingen van de nationale gezondheidszorg. Daarmee komen de kosten van de operaties voor rekening van de belastingbetaler.

     

    16. Traditionele vuren afgelast vanwege bewoners van buitenlandse komaf

    europa, november 2007

    In de steden York en Slough vindt dit jaar niet het traditionele vuurwerk plaats. Ook de grote vuren en de verbranding van Guy Fawkes poppen gaan niet door.

     

    15. Buschauffeurs in Berlijn steeds vaker slachtoffer van aanvallen

    europa, november 2007

    Buschauffeurs die nachtdiensten door de Berlijnse immigrantenwijken Kreuzberg en Neukölln rijden, worden steeds vaker het slachtoffer van aanvallen.

     

    14. Moslim show door universiteit verboden

    europa, november 2007

    De Glasgow Caledonian Universiteit heeft de opvoering van de show, Funny, The Official Muslim Comedy Tour verboden, naar aanleiding van protesten door de Muslim Students' Association
     

    13. Negenjarig krijgt meisje toch toestemming voor hoofddoek in klas

    europa november 2007

    Een negenjarig meisje mag op haar basisschool in München na een aanvankelijk verbod, toch een hoofddoek dragen. Een onderwijzeres had in eerste instantie Mannana Wahdan de hoofddoek in de klas verboden.

     

    12. Moslims in Roermond radicaliseren

    Nederland, november 2007

    Volgens burgemeester Henk van Beers van Roermond neemt het aantal radicale moslims in de stad ernstig toe. Hij stelt dat in de Jamatoel Moelemien moskee een radicale vorm van de islam wordt uitgedragen.

     

    11. Kapsalon voor rechter gedaagd wegens, religieuze discriminatie.

    Engeland, november 2007

    Sarah Desrosiers, eigenaar van een, urban funky, Londense kapperszaak, wordt gerechtelijk vervolgd wegens, religieuze discriminatie. Desrosiers wilde de islamitische Bushra Noah geen baan geven in haar kapsalon, omdat Noah een chador draagt.

     

    10. Antwerpse moskee wordt gebouwd door radicaal islamitische organisatie

    europa, november 2007

    De opdrachtgever voor de nog in aanbouw zijnde Noor Ulharam moskee in Antwerpen is de Islamic Association, een organisatie die banden heeft met Bin Laden. De organisatie is in de VS verboden omdat ze islamitische terroristische netwerken ondersteunt.

     

    9. Turkse vereniging: doet geen enkele concessie bij bouw Keulse moskee

    europa, november 2007

    Voorzitter Sadi Arslan van de Turks-Duitse federatie (DiTiB) zegt in de Turkse krant Sabah over de omstreden nog te bouwen moskee in Keulen, Wij beslissen hoe groot en breed de moskee gaat worden. zij zijn niet bereid om concessies te doen.

     

    8. Regering blijft Milli Görüs subsidiëren

    Nederland november 2007

    In het kamerdebat van vorige week over de Westermoskee, stelde minister Vogelaar dat haar ministerie Milli Görüs subsidie verstrekt. Subsidies kunnen bijdragen aan een positiever beeld van groepen die dat nodig hebben, aldus de minister. Vogelaar

     

    7. Hoe kun je je vrouw het beste slaan

    europa, november 2007

    De Saoedische auteur en geestelijke Muhammad Al-'Arifi, adviseerde in september op de Saoedische en Koeweitse TV jonge moslims hoe ze hun vrouw het beste kunnen slaan.

     

    6. Moslim encyclopedie in samenwerking met Harvard

    mondiaal, november 2007

    Onlangs zag de ‘Encyclopedia of Islam in the United States’ het licht. De encyclopedie kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen moslim en niet-moslim hoogleraren, in een gemeenschappelijk project met de Harvard Universiteit.

     

    5. Redeker, we moesten mijn vader in het geheim begraven

    Europa. Juni. 2007.

    De Franse docent filosofie Robert Redeker die vorig jaar moest onderduiken na een kritisch artikel van zijn hand in Le Figaro over moslimextremisme, kan nog steeds niet normaal leven.

     

    4. Dreigementen vanuit islamitische wereld tegen Denemarken

    europa / november 2007

    Er is van verschillende kanten geprotesteerd tegen een verkiezingsposter van de Deense Volkspartij van een tekening van Mohammed met daaronder de leuze, Vrijheid van meningsuiting is Deens, censuur niet. ook staat er, Wij staan voor de Deense waarden.

     

    3. IslamWijzer krijgt toch wel subsidie

    Nederland, november 2007

    Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) houdt vast aan de subsidie voor de website IslamWijzer.nl. Zij vindt het een taak van de overheid, een tegengeluid te laten horen, tegen polariserende islamitische uitingen.

     

    2. Beginnende genocide tegen christenen in Irak

    mondiaal, november 2007

    In Irak is een ‘beginnende genocide’ gaande tegen Assyrische christenen. Ze zijn er dagelijks mikpunt van geweld. In moskeeën wordt gepreekt dat christenen het land beter kunnen verlaten

     

    1. Grüß Gott, beledigend voor moslims

    europa, november 2007

    Aan het begin van dit schooljaar kregen school kinderen in Linz te horen dat ze niet meer de in Oostenrijk gebruikelijke groet Grüß Gott mogen gebruiken, want dit zou beledigend kunnen zijn voor islamitische klasgenoten.

    30-11-2007 om 00:00 geschreven door hexaeder


    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 03-2019
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!