animaatjes-welkom-86970

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

97e3d141-5f14-4968-9c2a-5ef5f63ae671

Samen tegen pesten

Visit counter For Websites

f14dabc033df24c64f99b452fbf9be82

Inhoud blog
  • Aspens
  • Toon Hermans: Van iemand houden.
  • Levensklok
  • Tsavo East National Park, Kenya
  • Het leven...
    Veel kijk- en leesplezier en aangenaam verblijf op de blog.
    Mollekemol
    Variaberichten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensklok

    Levensklok

    Als ons hartje stopt met tikken is het leven voorbij...


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsavo East National Park, Kenya

    th

    Tsavo East National Park, Kenia

    Te midden van de landschappen van Kenia komt Tsavo East National Park, te zien in het beeld van vandaag, naar voren als een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en natuurliefhebbers. Met een uitgestrekt gebied van ongeveer 1.374.700 hectare wordt Tsavo East erkend als een van de oudste en grootste beschermde zones van het land. Hier zwerven Afrikaanse olifanten in hun natuurlijke pracht. Deze olifanten, de grootste landzoogdieren, worden geroemd om hun buitengewone intelligentie. Olifanten zijn opmerkelijk in het begeleiden van hun jongen door middel van essentiële vaardigheden zoals het vinden van water, het selecteren van veilig voedsel en het navigeren door complexe sociale dynamieken. Door middel van zachte duwtjes, vocalisaties en demonstraties helpen olifantenmoeders hun jongen te overleven in het wild. Of je nu een prachtige zonsopgang vastlegt of op verkenning gaat, Tsavo East is een plek waar herinneringen in de ziel worden gegrift, waar elk bezoek een nieuw verhaal vertelt over de ongetemde schoonheid van de wildernis.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven...

    be1f1a926833a4833cb9e9d740fe8033

    Bron: Onbekend


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taj Mahai, Agra, Uttar Pradesh-India

    Taj Mahal, Agra, Uttar Pradesh, India

    Laten we de Taj Mahal verkennen, een van de zeven wereldwonderen. Aan de oevers van de Yamuna-rivier in Agra, Uttar Pradesh in India, zal dit ivoorwitte marmeren mausoleum zeker indruk maken. De Taj, te zien op de afbeelding van vandaag, werd in 1631 in opdracht van Shah Jahan, de vijfde Mughal-keizer, gemaakt om zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal, te eren.

    Dit graf is het middelpunt van een uitgestrekt complex, dat ook een moskee, een pension en prachtig aangelegde tuinen omvat, omgeven door een grote muur. Het graf is aangelegd in een opvallende rechthoekige vorm en wordt geflankeerd door gigantische bogen en nissen die Indo-islamitische en Mughal-bouwstijlen samenvoegen. Dit mausoleum is geïnspireerd op opmerkelijke bouwwerken zoals de Gur-e Amir in Samarkand, Oezbekistan, en het graf van Humayun en de Jama Masjid van Shah Jahan in Delhi. Het is ook een ongelooflijke architectonische prestatie, met een buitenste koepel van ongeveer 44 meter hoog en de binnenste van meer dan 20 meter. Gevierd als een juweel van islamitische kunst en een wereldwijd meesterwerk, werd de Taj Mahal in 1983 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

    98


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wind River, Arctisch Nationaal Wildreservaat, Alaska, Verenigde Staten

    21029358

    Wind River, Arctisch Nationaal Wildreservaat, Alaska, Verenigde Staten

    De afbeelding van vandaag toont de Wind River, Arctic National Wildlife Refuge, Alaska, Verenigde Staten. Deze 136 kilometer lange rivier stroomt van de Philip Smith Mountains naar de East Fork van de Chandalar River en kronkelt door een vallei vol meren en wetlands. De rivier begint zijn reis bij Wind River Lake, in de Rocky Mountains nabij de top van de Togwotee Pass. Terwijl het door het ruige landschap stroomt, verzamelt het water van verschillende vorken langs de noordoostelijke hellingen van de Wind River Range in west-centraal Wyoming.

    Deze riviervallei maakt deel uit van het Arctic National Wildlife Refuge en is een bruisend leefgebied voor Dall-schapen, elanden, kariboes en grizzlyberen. In noordelijke richting snijdt de rivier door een kloof in de Owl Creek Mountains, waar hij overgaat in de Bighorn River. Langs zijn pad door de bergen wordt de rivier afgedamd om het Boysen-reservoir te creëren. De transformatie van Wind River naar Bighorn River wordt gemarkeerd bij de schilderachtige Wedding of the Waters, net voorbij de noordelijke rand van de Wind River Canyon.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

    downloaden

     Zoniënwoud in Brussel. Archiefbeeld. © BELGA

    Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

    Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Oktober

    Welkom-oktober

    Overschakelen op wintertijd, een jaarlijks vaststaand feit.
    Knisperen van de bladeren onder je schoenzolen, in het bos wat ronddolen.
    Tis op 4 oktober dat alle dieren bijeenkomen om hun bestaan te vieren.
    0kkernoten bij de vleet, ik heb er de smaak van beet.
    Bomen steken hun kale armen in de lucht en slaken een zucht.
    Eikels en kastanjes vliegen in 't rond, de herfst maakt het soms wel bont.
    Respect voor de maand oktober, de natuur houdt zich nu sober.                                    


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Overdekte Brug van West-Cornwall, Connecticut, de V.S.

    De Overdekte Brug van West-Cornwall, Connecticut, de V.S.

    Overdekte bruggen zoals de West Cornwall Covered Bridge, afgebeeld in de afbeelding van vandaag, werden ontworpen met daken en gevelbeplating om hun houten constructies te beschermen tegen weersinvloeden, waardoor hun duurzaamheid aanzienlijk werd vergroot. Hoewel velen in de 19e eeuw werden gebouwd, zijn er maar weinig bewaard gebleven tot op de dag van vandaag, en degenen die dat wel hebben gedaan, zijn vaak bewaard gebleven vanwege hun historische en visuele betekenis. De West Cornwall-brug in Cornwall, Connecticut, Verenigde Staten, is een historische houten vakwerkvakwerkbrug die de Housatonic River overspant. Gebouwd in 1864 met behulp van de centrale pier van een eerdere brug, is het een van de slechts drie overgebleven overdekte bruggen in Connecticut. Het kenmerkende ontwerp, een combinatie van stadsrooster en koningin-spanten, maakt het ongebruikelijk onder overdekte bruggen. Het werd ongeveer 50 jaar geleden gewijzigd, werd in 1975 erkend als nationaal historisch gebouw en ondersteunt nog steeds het verkeer. De brug is verschenen in films en ansichtkaarten en belichaamt het klassieke beeld van een dorp in New England.

    west-cornwall-covered-bridge-connecticut-usa-shutterstock-1304309857


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans: Herfstgedichtje

    Toon-hermans

    Toon Hermans: Herfstgedichtje


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basiliek van Santa Maria della Salute, Venetië, Italië

    Basiliek van Santa Maria della Salute, Venetië, Italië

    De Santa Maria della Salute-kerk in Venetië, doordrenkt van geschiedenis, is een goed voorbeeld van barokke architectuur. De kerk, gebouwd tussen 1631 en 1687, was een votiefoffer voor de bevrijding van de stad van een verwoestende pest in 1630. Gebouwd bij de ingang van het Canal Grande, domineert de koepel de skyline van Venetië, zoals te zien is op de afbeelding van vandaag. De Italiaanse architect Baldassare Longhena zag dit bouwwerk voor zich op 26-jarige leeftijd en het werd zijn levenslange project, dat na zijn dood werd voltooid. De buitenkant van de kerk, met zijn voluten - spiraalvormige, rolvormige ornamenten - en beelden contrasteert met het ruime achthoekige interieur versierd met werken van renaissancekunstenaars als Titiaan en Tintoretto. Elk jaar in november herdenkt Venetië de betekenis van de kerk tijdens het Festa della Madonna della Salute, een cultureel feest met feestelijke processies en het aanbieden van kaarsen als dank voor de bevrijding van de pest.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Popmuziekweetjes: Prince

    Op 26 september 1984 werd het nummer "Purple Rain" van Prince op single uitgebracht, een live-opname in Minneapolis tijdens de zomer van 1983, maar het was er niet aan te horen. De film "Purple Rain" draaide sinds eind juli 1984 in de Amerikaanse zalen, maar kwam pas in februari 1985 bij os uit. Elf jaar later, op 26 september 1995 lanceerde Prince zijn 17e album, "The Gold Ecperience", met daarop de single "The Most Baeutiful Girl in The World".

    "Prince" werd geboren als Prins Roger Nelson op 7 junu 1958 en overleed dinsdag 21 april 2016 op 57 jarige leettijd tengevolge aan een onbedoelde overdosis fentanyl. 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Variatieberichten

    Allerlei berichten zoals nieuwsfeitjes, tekstplaatjes, korte verhalen, privè berichtjes van me zelf en alles wat belangrijk is.

    Veel lees- en kijkplezier en bedankt voor uw bezoekje.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekstplaatje: Jij bent hier...

    Fotomontage1

    Jij bent hier...


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoetbomen, Sequoia National Park, Californië Verenigde Staten

     Sequoia National Park in Californië, Verenigde Staten, is vernoemd naar de gigantische sequoia's die het landschap domineren en beslaat ongeveer 162.910 hectare. Het is de thuisbasis van dieren in het wild, zoals zwarte beren, muilezelherten en meer dan 200 soorten vogels, waaronder grasmussen, vireo's en vliegenvangers. De mammoetbomen hier zijn al meer dan 2.200 jaar geworteld en behoren tot de oudste levende organismen op aarde. De beroemde General Sherman-boom van het park wordt bijna 84 meter hoog. Vernoemd naar de generaal uit de Amerikaanse Burgeroorlog, William Tecumseh Sherman, is het niet alleen hoog, maar ook meer dan 10 meter breed. Bezoekers komen samen om momenten vast te leggen tussen deze oude reuzen, waarvan de roodbruine, vezelige schors en uitgestrekte takken een gevoel van levende geschiedenis oproepen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Never, Lose, Hope

    105bddd58bdb58562662d408779c85ec

    Never, Lose, Hope


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzeese otter, Alaska, V.S.

    Overzeese otter, Alaska, de V.S.

    De otter op de foto van vandaag werd gefotografeerd in Prince William Sound, Alaska, Verenigde Staten. Zeeotters zijn inheems aan de noord- en oostkust van de noordelijke Stille Oceaan. Met een gewicht van 14 tot 45 kilogram zijn het ervaren verzamelaars, die naar de zeebodem duiken om voedsel te vinden. Deze slimme beestjes zijn zowel slim als schattig: ze gebruiken stenen om schelpdieren open te breken, waardoor ze een van de weinige dieren zijn die gereedschap gebruiken. Vroeger leefden er wel 300.000 in het wild, maar er werd bijna twee eeuwen lang zwaar op ze gejaagd, omdat hun dichte vacht zeer gewaardeerd werd. In 1911 waren er naar schatting nog maar ongeveer 2.000 over. Gelukkig hebben een internationaal jachtverbod, instandhoudingsinspanningen en herintroductieprogramma's hen geholpen om weer op te krabbelen, en ze zijn nu te vinden in ongeveer tweederde van hun historische leefgebied. Dus wanneer je hun pluizige hoofden in de golven ziet dobberen, onthoud dan dat je getuige bent van een verhaal over de triomf van de natuur. (Informatief)

    080505-003-Sea-Otter


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flink en Moedig

    fink-en-moedig

    Flink en Moedig


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer van de natuur...

    Leer-van-de-natuur

    Zonder ontevredenheid of ongelukkigheid.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September

    sep-23-palette-of-autumn-nocal-1400x1050

    Stilletjesaan korten de dagen tot lange nachten, het najaar kan niet wachten.
    Er is nog genoeg groen.
    Parabolen, hyperbolen en symbolen, we leren het weer in de scholen.
    Tijd voor paddenstoelen klein en groot, ze geven zich nu gemakkelijk bloot.
    E
    erst de laatste oogst binnengehaal, straks truien weer bovengehaald.
    Mysterieuze najaarskleuren, gevallen gebladerte en natuurgebeuren.
    Brand de zon er de vlam nog in, of zal de maand nat zijn van t begin.
    Even nog profiteren van mooie dagen, straks komen regenvlagen.
    Ruik je ook al die herfstige geur, een nieuw seizoen staat voor de deur.

    Auteur: Dirk Spruyte


    >> Reageer (0)


    Foto

    Kijk, lees, beoordeel, geef opmerking of schrijf wat in gastenboek. Dank U!
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    039d3a718e5c3cc4cbd9a493062f6236



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!