Bayern
Inhoud blog
  • laatste dag Saarburg met een paardenkop
  • een dagje Luxemburg
  • Trier geeft meer dan alleen plezier
  • op de koppen lopen
  • Camping Waldfrieden in Saarburg

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    caravanreis naar Bayern
    29-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gérardmer in de Vogezen

    We zitten in Frankrijk, in de Vogezen, in Gérardmer. Het zomert geweldig en ik zit in T-shirt te luisteren naar de vogels. Het was een beetje thuiskomen op de camping, want de beheerder kende ons nog goed van vroeger. De stafkaarten liggen klaar en de wandelwegen liggen voor ons open. Het grote meer ligt te glimmen. We hebben ons geïnstalleerd en blijven een reeks dagen.







    29-09-2017, 16:45 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het blijft maar nazomeren

    We staan meer dan een week in Wolfach-Halbmeil en we hebben nog geen druppel regen gezien. Ik begin het zachte getik van regendruppels op het dak van mijn caravan te missen. Vandaag is het de laatste dag Schwarzwald en meteen de rit naar Triberg en Hornberg. In Triberg vind je de grootste waterval van Duitsland. Het is een ode aan de mannen met prostaatproblemen. En we denken er nog niet aan om naar huis te gaan. We trekken morgen naar de Vogezen. Ver is het niet, want met 170 kilometertjes komen we er al. We verlaten het gastvrije Duitsland via Offenburg en zo komen we via Straatsburg in Frankrijk. Gérardmer kennen we goed, en we zijn terug welkom op camping des Sapois, waar we al een paar keer gestaan hebben. De camping ligt op 200 meter van het grote meer.







    28-09-2017, 15:27 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Schwarzwaldmodelbaan van Hausach

    In Hausach staat de mooiste modelspoorbaan, mooier dan het bekende Wunderland uit Hamburg. Hausach geeft de Schwarzwaldbahn modelgetrouw weer: een perfect spoortraject in een perfect landschap. Er zijn ook leuke toevoegsels, zoals de twee klimspiralen aan de ingang en het verlichte schaduwstation. Modelbouwers kunnen op aanvraag meerdere foto's van mij krijgen.









    27-09-2017, 12:48 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde in Freudenstadt

    Vandaag was het een dagje Freudenstadt. De stad bruist door haar commercieel en toeristisch leven. Waarom verplaatsen wij ons met de trein? Daar zijn meerdere redenen voor. De verplaatsing is gratis. We moeten geen (dure) parkeerplaats zoeken met onze camionette van 6 meter lang en 2 meter hoog. We staan niet in de file en ik hoef me niet te concentreren op het drukke verkeer.
    En daar zijn de Russen! Vijf tentjes staan naast ons. Een 15-tal Russische jongeren maakt een toer door West-Europa, per trein en te voet. Het zijn vriendelijke lui, die vlot Engels praten. Mijn vooroordelen over de wrede russen met Iwan de Verschrikkelijke zijn meteen van de baan. Enkelen van hen hadden schrik van onze vreselijke waakhond Diarmuid. Met pretoogjes luisterden ze naar mijn verhaal toen ik als milicien in Lüdenscheid het ijzeren gordijn mee moest bewaken om de russen op afstand te houden. Enfin, met de zegen van Poetin trekken ze door het westen.







    26-09-2017, 17:02 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kriskras door het Schwarzwald

    Zoals aangekondigd, is Bea vandaag met Diarmuid thuis gebleven. Ik heb zowat 350 kilometer trein gedaan door het ganse Schwarzwald, gratis met mijn Konuskarte, en zes keer overstappen. Het was de laatste week, waarbij de verbinding tussen Neustadt(Schwarzwald) en Donaueschingen kon gereden worden, want vanaf oktober wordt de lijn voor minstens een jaar buiten gebruik gesteld, omdat er elektificatiewerken zullen plaatsvinden. Later zullen er elektrische treinen kunnen rijden van Freiburg tot Donaueschingen en verder met de Schwarzwaldbahn. In Donaueschingen heb ik even pauze gehouden om terug te kijken naar de bron van de Donau. En jawel, de Donau ontspringt er nog steeds in een vijvertje om later uit te groeien tot een van de langste rivieren van Europa. Het laatste stuk voor mij was de Schwarzwaldbahn, met zijn 12 lange tunnels en keerlussen.





    25-09-2017, 16:34 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zondag in Halbmeil-Kinzigtal

    Op algemene aanvraag plaats ik drie impressies van een zondag bij ons in Halbmeil-Kinzigtal. Je ziet een vlot, waarmee vroeger boomstammen getransporteerd werden naar de Rijn. Je weet nu ook dat de brandweer vandaag een feest organiseerde, waarbij kinderen mochten meerijden met de brandweerauto mét sirene. En dan krijg je een mooie impressie van het dorp Halbmeil.







    24-09-2017, 17:46 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkel of geen Merkel, het is zondag in Schwarzwald

    Zondag, rustdag. Daarom plaats ik vandaag geen foto's. De Duitsers begeven zich naar de stembus om Merkeltje al dan niet een vierde ambtstermijn te geven. Ik heb mijn voortent opgebroken en ze droog in de zak opgeborgen. Wellicht was het de laatste kans daartoe. Er staat nu een luifeltje, dat we eenvoudig kunnen afhalen en terug opzetten. Morgen blijven Bea en Diarmuid rustig op de camping, terwijl ik voor 100% gebruik maak van mijn Konuskarte. Ik vertrek in alle vroegte uit Halbmeil en neem de trein naar Hausach en Offenburg. Dan zet ik koers op de Rheintalbahn van Offenburg naar Freiburg. Daar neem ik de Höllentalbahn naar Neustadt, stap over naar Donaueschingen en zet me schrap voor de Schwarzwaldbahn naar Hausach. Het wordt een dagje sporen, perrons zoeken en lustig afwachten van wat komen gaat.

    24-09-2017, 14:16 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar Offenburg met de Konuskarte

    We rijden gratis met de trein door het Schwarzwald dank zij de Konuskarte, de toeristenpas. Zo reden we deze morgen naar Offenburg met de regiotrein. Offenburg is een stad van formaat met heel wat winkels. We gaan het weekend in en maken morgen een rustdag.









    23-09-2017, 15:15 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Schiltach om appeltaart

    We zijn te voet naar Schiltach gestapt langs de Kinzig. Het werd een zonovergoten wandeling van zes kilometer. De leeftijd van Diarmuid begint parten te spelen. Het beestje is 13 jaar oud. Hij wil nog wel flink meestappen, maar zijn conditie is niet meer zoals vroeger. We moeten er rekening mee houden. In Schiltach deden we ons tegoed aan een stuk warme Apfelstrüdel mit Eis und Sahne.









    22-09-2017, 18:50 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het duistere en bosrijke Schwarzwald

    Schwarzwald is een en al bos. De bomen staan er zo dik, dat ze het zonlicht op vele plaatsen afschermen, zodat het licht er matig door komt. Daarom ziet het er "zwart" uit. Ik heb een beetje mijn beer uitgelaten en een stevige wandeltocht op mijn eentje gemaakt van 9 kilometer door het woud met sterk stijgen en dalen. Stafkaart en hand-GPS hebben me geleid. Na twee uurtjes was ik al terug. Goed voor mijn conditie!







    22-09-2017, 12:04 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolfach, Schiltach en Alpirsbach

    Ik heb een stafkaart gekocht en er staan pittige voettochten in de steigers. Maar eerst hebben we de streek wat verkend en een uitstapje gedaan naar de stad Wolfach, naar Hausach, naar het pittoreske Schiltach en naar het klooster van Alpirsbach. Het weer ziet er nog steeds perfect uit. De stapschoenen staan klaar voor morgen.









    21-09-2017, 17:15 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Bayern naar Schwarzwald

    We staan nu in Wolfach-Halbmeil in het Zwarte Woud, Baden-Württenberg, in het Kinzigtal. Na een rit van iets meer dan 300 kilometer langs de Bodensee zijn we op Trendcamping Wolfach aangekomen. De voortent staat te drogen en het belooft een mooie tijd te worden. We blijven hier alvast een tiental dagen.







    20-09-2017, 17:35 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag Bayern. Baden-Württenberg lonkt

    Het is onze laatste dag in Oberammergau en ook meteen de laatste dag in Bayern. Morgen trekken we naar Baden-Württenberg, naar het Schwarzwald. We worden verwacht in Wolfach. Het wordt een trip van 320 kilometer langs de Bodensee, de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Alhoewel we geen enkele dag zonder regen hadden, was het een leuke tijd in Oberammergau. We konden blijven kijken naar de mooi geschilderde huizen en de beelden uit houtsnijwerk.







    19-09-2017, 11:54 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garmisch-Partenkrichen en Kloster Ettal

    Garmisch-Partenkirchen is bekend om zijn Olympisch wintersportstadion. Aan schansspringen mocht ik niet meedoen, omdat mijn kousen de verkeerde kleur hadden. We zijn dan maar wat naar de winkels gaan kijken in dit super toeristisch centrum. Op de terugweg passeerden we het klooster van Ettal. De kloosterkerk was één en al barok en rococo, pracht en praal dus.











    18-09-2017, 14:19 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie knabbelt er aan mijn huisje? Hans en Grietje in Oberammergau

    Zoals ik al schreef, zijn de meeste huizen in Oberammergau rijkelijk versierd. Zo is er ook een huis van Hans en Grietje en een van Roodkapje en de boze wolf. En na regen komt altijd zonneschijn, ook al is het waterzonnetje.







    17-09-2017, 12:44 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schloss Linderhof

    Koning Ludwig II had meerdere kastelen laten bouwen, het ene waanzinniger dan het andere. In één daarvan, Schloss Linderhof, verbleef hij de meeste tijd. De brave man wilde de Franse Zonnekoning, Louis XIV nadoen. Daarom is het kasteel vol pracht en goudwerk. Ludwig II wilde ook zo min mogelijk contact met mensen en zeker niet met dienstboden. Daarom liet hij zijn eettafel met een lift naar onder voeren, zodat niemand hem kon omringen bij het opdienen. Foto's maken van het interieur mocht niet, daarom plaats ik wat foto's van de rijk versierde tuin en het kasteel.
    Het heeft hier ondertussen wat geregend en in de bergen ligt er sneeuw.









    16-09-2017, 16:56 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zum Kolbensattel

    3 graden 's ochtends in Oberammergau. We zitten tussen een reeks bergtoppen. Onze nieuwe Fendt wordt met gas of elektriciteit verwarmd. Zo blijft de binnentemperatuur op een behaaglijk niveau van 22 graden of meer. Het volstaat om de digitale display op de juiste stand te zetten en een timer zorgt voor de rest. Leve de elektronica! Wie denkt dat kamperen met caravan spartaans is, denkt helemaal fout. We kunnen beter verwarmen dan thuis.
    We staan op 300 meter van het stadscentrum. De auto hebben we niet direct nodig. Ik heb een geplastificeerde wandelkaart en zoek een geschikte trip uit. Dan stappen we door de König Ludwigsstraße naar de Kolbenalm en doen een tochtje van acht kilometer. Meer moet dat niet zijn. Na de trip werd Diarmuid gewassen. De camping beschikt over een goed uitgeruste hondendouche.









    15-09-2017, 16:21 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oberammergau en zijn Passiespelen

    Oberammgau. De gebouwen zijn bijna allemaal versierd met taferelen uit het Passiespel. Om de tien jaar wordt hier het wereldberoemde passiespel opgevoerd, waar bijna alle inwoners aan deelnemen. Maar als de vos de passie preekt, boer of toerist, past op uw centen! Souvenirs uit houtsnijwerk en typische Beierse kleding zijn mooi maar duur. Het weer is prachtig en de zon priemt door de hoge bergtoppen.











    14-09-2017, 10:38 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst in Oberammergau

    We staan in Obergammergau tegen Garmisch-Partenkirchen, ook weer niet ver van de Oostenrijkse grens met Tirol. De camping ligt op 850 meter hoogte en de stad is vlakbij. De voortent staat opgesteld en we luisteren vredig naar de regendruppels. Morgen trekken we erop uit en verkennen Oberammergau en de omgeving.





    13-09-2017, 17:42 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het kan ook regenen in Taching am See

    Vandaag zijn de regengoden aan de beurt. We kunnen de voortent niet droog opbergen en dus nemen we ze morgen los mee in de vrachtwagen. Want dan verlaten we de Tagingsee en rijden 150 kilometer westwaarts naar Oberammergau, ook aan de Oostenrijkse grens tegen Garmisch-Partenkirchen. We blijven in Bayern en zullen terecht komen op een camping op 837 meter hoogte. Onze voeten zullen droog blijven.

    12-09-2017, 14:12 geschreven door Marc in Duitsland

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!