Op weg naar compostela

03-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 November.
Toen wij aan ons huis kwamen zag hij een tent met receptietafels voor de 64 genodigden . Bijna iedereen die uitgenodigd was door mij, en dat amper 2 dagen geleden voor ik vertrok naar Santiago, was er.
Ik had een paar goeie helpers die dit tijdens mijn afwezigheid hadden klaargezet. Ook tijdens het onthaal kreeg ik de helpende handen van velen. Deze moet wil ik hierbij ook hartelijk danken. Dank ook aan allen die aanwezig konden zijn. Het was een warm welkom voor Jan, die de droom van zijn leven heeft kunnen waar maken.
Dank aan alle volgers en degenen die ook mij gesteund hebben tijdens zijn afwezigheid want het was ook voor mij niet zo gemakkelijk. De onzekerheid dat hem iets zou overkomen was soms groot vooral in het begin.
Maar nu is alles voorbij en het was goed.




03-11-2013 om 14:41 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog in Santiago.
Santiago is mooi en inderdaad het oude deel is niet zo groot. Maar wij vonden ook de winkelcentrum heel goed, ook de binnenmarkt waar vis, vlees, tapas, bloemen waren bewonderenswaardig.
Wat Jan maar wij niet zagen waren de zwierende wierookvaten. Maar wij hadden toch Jan mee naar huis en de verrassing voor hem was nog niet gedaan.









03-11-2013 om 14:30 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele foto's van onze familiehereniging
De volgende dag hoorden we Jan al toen we gingen eten. Hij zou ook naar ons verblijf komen want we hadden voor hem ook nog 1 nacht geboekt voor we samen zouden naar huis vertrekken.
We zijn samen van Santiago naar Barcelona gevlogen en van daar naar Lille waar de zoon van vrienden ons kwam oppikken.













03-11-2013 om 14:07 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontknoping.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op woensdag, 30 oktober 2013 zijn mijn dochter en ik ook naar Santiago de Compostella vertrokken.
We namen daarvoor het vliegtuig van Charleroi naar Madrid. Daar de metro naar het station Charmartin en de trein van Madrid naar Santiago.
De treinreis duurde 5.45 u. Het was een hele onderneming.
We wilden hem verrassen, maar toen we daar kwamen rond 20.55 u. wisten we uiteindelijk niet goed, hoe we hem moesten vinden. Via een vriend wisten we dat hij in San Lazaro was. We dachten ook de straat te kennen, maar niets was minder waar. De taxi bracht ons naar het Hotel San Lazaro, daarnaast was een pelgrimsherberg die echter niet San Lazaro heette. Toch geraakten we daarbinnen via een behulpzame Spanjaard. Mijn dochter mocht tussen de bedden lopen om haar vader te zoeken, maar vond hem niet. Na een zoektocht op de gsm van diezelfde Spanjaard vonden we uiteindelijk het adres. Ik had hem ondertussen ook nog gebeld om zeker te zijn van zijn verblijf daar. Dus gingen we met valies op zoek naar het verblijf. We vroegen het nog eens in een bar en waren op de juiste weg. Daar aangekomen was ook alles pikdonker alleen zagen we in een afdeling licht en gingen erop af. Twee vrouwen daar gaven ons toch wat moed als we hem beschreven en lieten ons binnen in de slaapzaal. Hij lag met zijn hoofd naar de deur zodat we hem toch nog niet onmiddellijk zagen. Jan rechtte zijn hoofd en was heel verrast ons daar te zien. Toen hebben we nog wat bijgepraat in het salon. Daarna moesten wij weer verder naar ons hotelletje die veel verder daar vandaan lag. Jan ging met ons mee naar de bushalte waar de bus ons moest afzetten op een plein en wij dan verder konden.
Dat ging echter niet zo vlot als gedacht. We vroegen het aan een studente die het kennelijk goed wist zijn, maar we moeten wat te ver gelopen zijn en vroegen het in een bar. Die gasten keken weerom op hun gsm maar lieten ons dan ook nog wat te ver lopen. Uiteindelijk vroeg Emmelie het in een heel duur hotel die nog open was en we kregen we ook een plannetje mee. Wij liepen verder de duisternis in een helling op. Ik dacht dat mijn hart eruit ging springen van de stress. Op de helling belde Emmelie naar ons hotel om te zeggen dat we eraan kwamen maar het niet juist vonden. Het was toen 23.30 uur. Zij zei enkele herkenningspunten maar die klopten niet met wat wij zagen, op het plan zag ik dat wij toch niet meer de helling af moesten en op goed geluk af gingen we rechtdoor en uiteindelijk zagen we de zuster op de hoek van de straat staan. Oef... we sliepen in de campus en deze werd uitgebaat door zusters. Eindelijk een kamer en een bed want we waren doodmoe van de trip en de stress.

Je ziet een foto waar we Jan vonden in de pelgrimsherberg San Lazaro.

03-11-2013 om 14:01 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van de grote dag 89.
Voor de kathedraal.







03-11-2013 om 13:30 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het doel is bereikt.

Deze namiddag heeft hij gebeld en hij zei dat het erg aandoenlijk was om de vele mensen die hij onderweg had leren kennen, terug te zien. Er waren er die nog naar Finisterre  waren geweest, die hij nu terug zag. Hij had alle formaliteiten nu achter de rug, diploma en stempel. Hij was al naar de eucharistie geweest voor de pelgrims en had de wierookvaten zien vliegen. Spijtig dat wij hem niet hebben zien aankomen, maar we maken het goed!
Hij zal morgen niet naar Finisterre gaan, zoals hij eerder gezegd had. Dit zou met de bus 6 uur heen en terug zijn. Dat wou hij wel eens met mij doen vanuit Portugal met de mobilhome. Ok, Jan ! Morgen gaat hij naar La Coruna. Alles afprinten om dan vrijdag terug te keren. Donderdag loopt hij nog wat rond in Santiago. Misschien koopt hij nog een paar cadeautjes en komt dan met het vliegtuig om 9 u naar Lille waar hij om 14.35 u zal landen. Daar zullen we bij zijn .
Wie de blog volgt moet zeker het vervolg nog lezen want dit krijgt nog een staartje.
Maar hierbij alvast mijn dank aan alle volgers. Dank voor jullie meeleven en sympathie.

Het staartje is voor zaterdag!!!

29-10-2013 om 19:50 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 oktober 2013






Jan is aangekomen!!!

In Santiago de Compostela!

        om 10.53 uur


Schitterend!!! Gedaan met stappen. Nu genieten van de overwinning!


 

29-10-2013 om 13:25 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (5)
28-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 28 oktober 2013
André R. zei gisteren dat hij nog maar eens goed van de natuur moest genieten.
Want dan komt Santiago, dit is ook mooi maar eigenlijk klein met veel industrie rond.
Nu aan de foto's te zien heeft hij dat ook gedaan. Om 14.42 u is hij al in Monte de Gozo. Hij heeft besloten niet verder te gaan. Nog 3 km van het doel. Het ligt al in de verte en het is heldere hemel. Het weer was goed, redelijk. Geen regen dat is al goed.
Dan is het nog een peulschil om er te geraken. Morgen om zijn stempel, ook naar de post gaan waar hij 2 potten moet ophalen die hij te zwaar vond en opgestuurd heeft. Vlug een plaats bespreken om te slapen buiten het dorp. Want nu is het heel druk. Daarnet hadden ze twee bussen toeristen uitgeladen en die liepen natuurlijk wat in de weg. Pelgrims bekijken die zeker als rare wezens of is het omgekeerd.
Dan naar de kathedraal en hopelijk ziet hij de wierookvaten zwieren. Jans ma vertelde dat ze dit vroeger deden om de stank van de pelgrims niet te ruiken. Dat zei ze vandaag ook nog eens. Ze zal blij zijn als Jan terug is. Dat ze dat op haar gezegende leeftijd van 93jaar nog mag beleven.
Jan zei daarnet dat allen al bijna waren gaan slapen iets voor 20 uur! Ja ze zullen morgen wel fit willen zijn. Er zijn er veel die denken als ik, zegt hij. Hier slapen, om morgen goed uitgerust het doel te bereiken.

28-10-2013 om 21:32 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 27 oktober.
Salceda 17.54 u.
Het doel ligt op 29 km.

Ik was op de receptie van de aanstelling van de nieuwe pastoor en priester Luc als moderator van Zedelgem.















28-10-2013 om 21:06 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bar op weg naar Melide.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja een koffietje lust hij nog wel.

27-10-2013 om 07:49 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag,26 oktober.
Gisteren heb ik nog wat foto's bij de tekst geplaatst. Dat is niet altijd gemakkelijk om ze op de juiste plaats te krijgen op de blog van de senioren. Ja ik dacht neem maar deze van de senioren. Dat zal eenvoudig zijn, maar niets is minder waar. Mijn excuses als het dan ook niet voor iedereen duidelijk is.


Gisteren hebben we nog eens kunnen skypen. Hij zag er goed uit, glad geschoren en hij blonk in zijn vel zou je zeggen. De zon scheen in de kamer.
Nog 52.2 km van het doel en reeds 2225 km afgelegd. Hij had me wijs gemaakt dat het er maar 1950 waren!!!
Nu in Melide. De wegen waren nu niet meer zo droog als te voren door de regen van vorige dagen.
Hier is wel een keuken maar geen potten of pannen, dat gebeurt dikwijls hier. Dus dan maar wat opgewarmd. Hoe dan? Hij zat groenten te eten heb ik gezien.
Anderen waren Pulpo gaan eten. De 2 bekendste restaurants voor inktvis staan in Melide. Dus allen daar heen!!! Niets voor mij en Jan eet dat ook niet.

Ik voeg hier wat foto's bij van Palas de Rei. Dit ligt op een hoogte van 574 m.
Talrijke beekdalen doorsnijden het laagland van Galicië. Je moet er over loopplanken en oude bruggen.



27-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
25-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag,25 oktober.
Zonder veel regen is hij aangekomen in Hospital de la Cruz. Hij moet nu niet te vlug meer stappen anders komt hij te vroeg aan in Santiago.
Nu nog 78 km. Het vliegtuig is maar op 1 november.
Hij is toch van plan de woensdag even met de bus naar Finisterre te gaan of eventueel dinsdag al wanneer hij wat te vroeg aankomt. Als je maar op tijd je vliegtuig haalt JAN!!!

25-10-2013 om 21:30 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Portomarin






25-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar Samos
Hier niet k............



25-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 14 oktober.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan km paal 100!!!
In de gietende regen lopen maar nog 10 km verder!
Om 14.31 u. schrijft hij een gsm bericht dat hij toch gestopt is aan 98 km en dat het ook slecht vermeld stond langs waar hij verder moest.

25-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag,13 oktober
Om15.57u gestopt in Samos. Hij vertelt me dat hij in de Benedictijnenabdij is.
Ondertussen had ik al op maps gekeken en streetview, zo kon ik ook zien hoe mooi deze lokatie is.
Na 2 uur in de regen, was het mooi weer geworden.
In de abdij zou hij de mis bijwonen en om 21.45 u. waren er plaatsen gereserveerd voor de pelgrims om de lauden te zingen.

25-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van abdij van Samos .






  Zie jij daar Jan? Zo mager!

24-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag,22 oktober. Lastige dag!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad, een hevige regenbui in de voormiddag. Hij had gedacht aan stoppen in de voormiddag niet te doen. Veel wind tot 100 km/u en die regen. Op tv daar heeft men er beelden van getoond. In de namiddag werd het toch zonniger en hij kwam om 15.33 u. aan in Hospital de Condesa. Een herberg met 18 slaapplaatsen. Geen keuken. Dus maar uit eten met enkele nieuwe vrienden. O Cebreiro is voorbij. Een lastige tocht en dan nog die regen en die wind erbij. Zijn schoenen waren doorweekt en konden wel wat drogen bij de verwarming van de herberg.

24-10-2013 om 00:00 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag, 23 oktober 2013.
Nog 144 km te gaan.

23-10-2013 om 10:20 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Ponferrada naar de herberg Pereje
Dit moet een heel mooi stukje zijn. Ponferrada is een tempeliersstad. Een glooiend landschap met veel wijngaarden van de Bierzo. hij komt ook voorbij Villafranca del Bierzo, een stad die op pelgrims gericht is en ook wel 'Klein Santiago' wordt genoemd.
Maar het zwaarste komt er morgen aan hé naar O Cebreiro op 1250 m.
De wolken hebben gans de dag gedreigd met onweer. 



23-10-2013 om 10:07 geschreven door jenny

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Einde!!!
  • Nog enkele foto's bij zijn thuiskomst met familie en vrienden.
  • 1 November.
  • Nog in Santiago.
  • Nog enkele foto's van onze familiehereniging
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!