1 kop gezeefd tarwemeel 1 kop rijstmeel (of meel van linzen of kikkererwten) 1 banaan 3 s.l. zonnebloemolie of olijfolie 1 k.l. zout (nĂ het gisten) water melk 1 kop fijngesneden groenten(wortels, bloemkool,radijsjes,ajuin,selder,spaanse pepers, enz.....)
Vermeng het meel, plet er de banaan onder, doe er de fijngesneden groenten en de olie bij. Voeg er dan het water aan toe totdat het deeg vloeibaar genoeg is om er flensjes van te maken. Laat het deeg gedurende verscillende uren op een warme plaats rusten opdat het zou kunnen gisten. Voeg er zout aan toe. Bak de Dosa in een pan met een beetje olie. De flensjes worden zo gegeten ofwel met gebakken groenten of nog met een broodsmeersel. Men kan hetzelfde recept ook alleen met rijstmeel klaarmaken. Als nagerecht kan men de geraspte groenten door fruit of door een vruchtenmoes vervangen.
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek