Inhoud blog
  • WALNOTENPESTO
  • RAUWE KOOLRABBI MET APPELS
  • EEN GOEDE START !!!
  • RAUWE RODE BIETJES MET APPELS
  • pesto van walnoten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vegetarisch koken
    zelf maken van veggie specialiteiten
    11-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROOD : Voorbereiding : zuurdesem
    Voor het brood beginnen we eerst met de zuurdesem aan te maken,dit zal later gebruikt worden i.p.v. gist.Hiervoor nemen we ongeveer 200 gr. biologische volkorentarwe, liefst zelf vers gemalen.Tarwe zal hiervoor een beter resultaat geven dan enig ander graan.We mengen dit met wat water met een vork tot we een deeg bekomen dat wat vochtiger mag zijn dan brooddeeg.Dit laten we dan afgedekt een dag rusten op kamertemperatuur.Vervolgens gaan we het dagelijks met vers meel (50a100gr) "voeden" , eventueel water bijvoegen om de juiste vochtigheid te behouden. Dit herhalen we minstens drie dagen tot we zien dat het deeg begint te rijzen.Goed aangemaakte desem mag zeker niet bedorven ruiken maar heeft integendeel een aangename geur die aan appels doet denken.Proef er gerust eens van : het is zeer gezond en heeft op uw ingewanden een vergelijkbaar effekt als de dure potjes yoghurt e.d. om uw darmflora te herstellen. Opgelet : bij het aanmaken van de desem mag zeker geen zout gebruikt worden,dit komt pas later bij het maken van het brooddeeg.Eens de zuurdesem op punt staat kan hij in de frigo bewaard worden of je kan het proces van de dagelijkse voeding gewoon verderzetten.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!