Mont Ventoux
of wat kan iemand doen voor zijn 40ste verjaardag
Inhoud blog
  • Overzicht beklimmingen Cols
  • De vijfde en zesde beklimming
  • De vierde beklimming
  • De derde beklimming
  • En wat op je 41ste ...
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Aarzel niet om mij te mailen voor meer uitleg - Don't hesitate to mail me for more info - N'hésitez pas à me contacter pour plus d'info

    Foto
    Statistieken
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagen ervoor

    21 augustus. We vertrekken richting Provence met ongeveer 950 km voor de boeg. We waren op alles voorzien, behalve de warmte. Immers ter plaatse aangekomen was het 32°C, maw zweten geblazen, inclusief weinig afkoeling 's nachts.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Voorbereiding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe kon ik mij best voorbereiden op deze beklimming. Immers gelijkaardige bergen zijn hier in ons Vlaanderenland niet te vinden. De ardennen waren ook een alternatief, maar te ver om eventjes te gaan trainen. Dus bleef het maar bij het gebruikelijk fietsen.

    Per jaar rij ik normaal zo'n 10 à 11.000 km, waarvan ongeveer een 5 à 6.000 op de rollen, immers ik ga werken tijdens de week en 's avonds is er meestal geen tijd meer om nog een ritje te doen. Door het minder goede weer tijdens de weekends in het voorjaar, had ik minder km op de weg ten opzichte van andere jaren.

    Geen bergen, slecht weer, ik moest dus mijn trainingen op de rollen bijstellen om toch wat voorbereiding te hebben. Na wat naslagwerk, wist ik dat ik ongeveer 200 Watt zou moeten produceren tijdens de beklimming van de Ventoux om in ongeveer 2 uur boven te komen. Gezien ik mijn rollen kan instellen ben ik beginnen trainen op een constant vermogen van 210 Watt gedurende 2 uur.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vooraf ging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om mijn 40ste verjaardag ietwat speciaal te vieren, had ik mij voorgenomen om, als fervent fietser, de Mont Ventoux te beklimmen.

    Het idee kreeg zijn vaste vorm toen we in December 2008, een weekje Provence gingen boeken. De laatste week van Augustus 2009 werd aangeduid met als vakantieoord Vaison-la-Romaine.




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!