Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
18-05-2013
2013-05-18 Berlare
Donkmeertochten - Witkap Trofee 2013
Club: BOERENKRIJGSTAPPERS (450)
Plaats: Berlare
Afstand: 24 Km
Tijd: 4H10
Deelnemers:2398
Pajotten: 17
Weer: Droog en licht tot zwaar bewolkt (16°C)
Parcours: 5
Bepijling: 4
Zaal: 5
Cola: 130
Z. Bier: 200 (Witkap)
Mooie natuurwandeling rond het Donkmeer, langs de Schelde en door bossen. Van aan de festivalhal gingen we een stuk naast het Donkmeer en door het Broekbos. We volgden voor een groot stuk de GR 128 wandelroute. Heel veel groen hier. De rustpost was in de parochiezaal in Berlare. Na de rust gingen we door het kasteelpark en langs rustige wegen naar de oever van de Schelde. Er was een rustpost in het eethuis 't Oud Brughuys. Vandaar ging het dan terug naar de parochiezaal in Berlare. Het laatste gedeelte ging door de Eendenkooi en zo het meer rond tot aan de festivalhal. Het was voor mij de mooiste wandeling die ik in Berlare al gedaan heb.
In tegenstelling met de wisselbekertocht van vorige week vond ik dit een mooier parcours. De 21 Km ging bijna geheel door de natuur. Vooral de lus rond Michelbeke was prachtig. Nog wat meer onverharde wegen had voor mij wel gemogen. Het centrale deel was het mijnwerkerspad van Neder Brakel tot in Sint-Goriks-Oudenhove. Het was niet zo heel warm maar wel aangenaam om wandelen door het in de zon blakende "Vlaamse Ardennen landschap".
Weer: Zwaar bewolkt en af en toe wat regen. (11°C)
Weer slecht weer en weer niet zo heel veel deelnemers. Het was nochtans weer een mooie natuurwandeling die Patrick en z'n team ons voorschotelden. Gedeeltelijk op het parcours van onze lentewandeling maar ook veel onbekende wandelpaadjes langs Liedekerke en Roosdaal.
Weer: S'morgens regen, in de namiddag droog. (10-15°C)
Het was de beurt aan het parcours van Piet & Jonny. Vertrek in Asbeek, midden het Pajottenland. Het was wat druilerig weer maar het was toch aangenaam stappen met ons groepje sportievelingen. Langs enkele boswegjes ging het naar Asse-station en dan langs de spoorweg richting Mazenzele. Eerst moesten we wel nog door het mooie Kartelobos. Van aan de rand van het bos was het Atomium te zien. In het café Den Bruinen in Mazenzele konden we onze boterhammen opeten bij een heerlijke tas soep en nog wat ander lekkers. Na de middag gingen we dan door het Kravaalbos en via Asse-Ter-Heide terug naar Asbeek.
Weer: Zwaar bewolkt af en toe wat zon en ook wat regen. (10-15°C)
Parcours: 5
Bepijling: 4
Zaal: 4
Vertrek van aan het casino van Dinant per boot naar Hastiére. Om 11 uur kon de wandeling beginnen. Van de controleplaats in Hastiére wandelden we langs de Maas naar Waulsort. Na de rustpost van Waulsort wandelden we langs de stuw naar de andere zijde van de Maas. Daar hebben we gegeten en daarna kregen we een eerste regenbui. Wat verder verlieten we dan de Maas en kon het zwaardere werk beginnen. Door het bos ging het dan naar Falmignoul. Daar boven was nog een rustpost. Daarna ging het via kleine wegen parallel met de steenweg Beauraing - dinant naar Anseremme. Hier was de laatste rustpost en langs de oevers van de Maas ging het terug naar Dinant. Het was een mooie natuurwandeling waarvan het laatste stukje minder zwaar was dan vorig jaar.
Weer: Zwaar bewolkt en af en toe wat regen. Koude westenwind (9-13°C)
Parcours: 4
Bepijling: 4
Zaal: 3
Cola: 1,00 In rustpost
Z. Bier: 160 (Westmalle) In rustpost
Eens gaan wandelen bij de oudste wandelclub van Aktivia. De vertrekplaats was in een grote tent en de drankbedeling werd niet door de wandelclub geregeld. De sanitaire plaatsen waren wel erg primitief. Het eerste gedeelte ging van Aalter richting Lotenhulle. Het bestond hoofdzakelijk in het doorkruisen van de villawijken van Aalter. Eenmaal over de autostrade was het een meer open landschap en mochten we door een natuurgebied wandelen. De rustpost was in een gewone woning. Ondanks het niet zo fraaie weer was het toch gezellig op het terrasje en de prijzen van drank en eten waren heel schappelijk. Van daaruit moesten we dan een lus maken tot in Lotenhulle dorp. We wandelden hier voornamelijk tussen de velden. Het laatste gedeelte ging door een stukje bos en zo terug naar Aalter. Het was wel een afwisselende wandeling maar volgens mij toch wat weinig natuur. Voor de rododendrons was het ook nog wat vroeg!
Weer: Zonnig tot bewolkt, koude westenwind (10-14°C)
Parcours: 4
Bepijling: 3
Zaal: 4
Cola: 100
Z.Bier: 180 (St Bernardus 6°)
Wandeling langs (tussen) de Zwarte berg, De Rode berg en de Catsberg. Het eerste gedeelte ging langs de zachte hellingen van de Zwarte- en Rode berg. Het tweede gedeelte ging eerst langs de bossen van de Rode berg maar daarna was het een lange straat naar Sint-Janskapellen. Het laatste gedeelte bestond voornamelijk uit de beklimming van de Catsberg. Het was een wandeling met vele mooie zichten op de omgeving en enkele mooie stukjes bos. Het gedeelte rond Sint-Janskapellen vond ik minder mooi.
Heb maar de 12 Km gedaan en dat was het klassiek parcours naar Oombergen en Leeuwergem. Vertrek door het domein Breivelde en dan langs de straten naar Oombergen. Van Oombergen ging het via een boomgaard en het kasteel van Leeuwergem naar de rustpost in Leeuwergem. Het laatste gedeelte ging terug langs - maar niet door - het domein Breivelde. Het was nog een mooie wandeling met veel natuur maar ook veel straten.
Weer: Zwaar bewolkt en daarna zonnig en warm. (18-22°C)
Parcours: 4
Bepijling: 4
Zaal: 5
Cola: 130
Z.Bier: 200 (Ename)
De koppenberg stond hier wel centraal. Van leupegem ging het langs vlakke wegen naar Melden. De Koppenberg lag dan wel al uitdagend aan de kant! Na de al goed gekende kleine rustpost in Melden kon het zwaardere werk dan beginnen. Ik wilde eigenlijk de 20 Km doen maar omdat ik zo geconcentreerd op die beklimming zat te kijken had ik niet gemerkt dat er eerst nog een andere beklimming moest gedaan worden! Oké het is zo en heb toch ook van deze kortere wandeling genoten. Door het Koppenbergbos wandelen was zalig en zeker bij deze lentetemperaturen.
Met het onweer in de vooravond was er maar heel weinig volk komen opdagen. Die wel gekomen waren kregen nog een extra douche. Het was wel aangenaam wandelen (allé dat vond ik toch). Warm en wat regen moet toch kunnen. Patrick heeft het parcours wel wat aan de omstandigheden aangepast maar we moesten toch op sommige stukken wat "overwaden". We zijn van Nieuwerkerken richting Mere gewandeld. Heb ook maar weinig foto's kunnen nemen.
44e Internationale Tweedaagse van Vlaanderen te Blankenberge
Club: INTERNATIONALE TWEEDAAGSE BLANKENBERGE VZW (024)
Plaats: Blankenberge
Afstand: 42 Km
Tijd: 8H30
Deelnemers: 4984
Pajotten: 1
Weer: Zonnig en na de middag warm (9-18°C)
Parcours: 4
Bepijling: 5
Zaal: 3
Tweede dag van de Tweedaagse. Vandaag ga ik het wat kalmer doen. Na het vertrek ging het richting yachthaven en het strand. Langs het strand ging het van Blankenberge naar Wenduine. Daarna langs de duinen naar De Haan. Daarna trokken we de polders in. Het eerste polderdorp dat we tegenkwamen was Vlissegem. Rustpost in de feestzaal Aan de Toren. Het volgende dorpje was Houtave. In de pittoreske herberg"Drie Koningen" heb ik mijn boterhammen opgegeten. De controle was buiten maar er kwamen toch vele wandelaars van de speciale sfeer in het cafeetje genieten. Daarna volgden nog de polderdorpjes Meetkerke en Zuienkerke. In Zuienkerke was rommelmarkt en er was heel wat volk. Daarna ging het naar de Uitkerkse Polder en de feesttent in Uitkerke. Het was er nu wat minder druk en heb er even verpoosd.Op de markt in Blankenberge werden we dan nog vergast op een heerlijk gebakken visje.
44e Internationale Tweedaagse van Vlaanderen te Blankenberge
Club: INTERNATIONALE TWEEDAAGSE BLANKENBERGE VZW (024)
Plaats: Blankenberge
Afstand: 42 Km
Tijd: 6H45
Deelnemers: 6157
Pajotten: 1
Weer: Zonnig tot bewolkt (10 -17°C)
Parcours: 4
Bepijling: 5
Zaal: 3
Het parcours was een combinatie van dat van vorig jaar en het jaar tevoren. Langs de Pier naar Zeebrugge en vandaar langs de yachthaven naar Heist voor de eerste rustpost in een strandcafé. Vandoor door de wijk Heulebrug naar het kanaal van Schipdanck. Dan naar Ramskapelle waar er een rustpost was. Heb daar m'n boterhammen opgegeten. Vandaar ging het dan langs Dudzele en het Boudewijnkanaal naar Lissewege. Daar was veel volk van de kleine afstanden en de terrasjes zaten er goed vol. Vandaar ging het dan voor een stuk langs de spoorweg naar Uitkerke en Blankenberge. Er waren nog twee rustposten (geen controle) waar we een wafel, een boterham met kaas en van een frisse pint streekbier konden proeven. Heb goed doorgestapt en om 14h45 ben ik toegekomen. Hier ook weer veel ambiance.
Weer: Zonnig en warm.Op het einde bewolkt. Wel koele NW wind. (17°C)
Parcours: 4
Bepijling: 5
Zaal: 5Cola: 130
Z. Bier: 200 (Augustijn)
In de namiddag eens in het Meetjesland gaan wandelen. Het vertrek was in Sint-Jan-in Eremo. Die Eremo zou naar vroegere turfwinningen verwijzen. We zijn ook voorbij het kerkje en dorpje gewandeld maar het vertrek was eigenlijk in Bentille. Toch allemaal wel eigenaardige namen! De wandeling ging zoals te verwachten was door de polders en langs de kreken van de streek. Er was daar in de polders en op de dijken behoorlijk wat wind maar gelukkig niet al te koud. Het centrum van de wandeling (voor de grotere afstanden) lag in het provinciaal sportcentrum De Boerekreek. Het sportcentrum ligt aan de Boerekreek en via de wandellussen konden we van het uitzicht op deze kreek genieten. We wandelden ook een heel stuk langs het Leopoldkanaal. Het waren hier ook veelal straten maar het afwisselende landschap maakte het toch goed om te wandelen.
26e Disteltochten Club: WANDELCLUB DE ZILVERDISTEL (200) Plaats: Dendermonde Afstand: 16 km Tijd: 2H55 Deelnemers: 3841 Pajotten: 49 Weer: Droog en zonnig maar koud. (6-10°C) Parcours: 3 Bepijling: 4 Zaal: 4 Cola: 130 Z. Bier: 200 (Duvel)
Heb hier 's Morgens de 16 Km gewandeld. Er was om halfacht al veel volk. Het eerste gedeelte van de wandeling ging langs de oevers van de Dender. Eerst tot aan de sluis nabij de monding en dan terug naar Appels waar de eerste rustpost was. Vandaar ging het via Oudegem en de Dender richting Sint-Gillis. Hier ook veel straten. Het laatste gedeelte was het mooist. We wandelden langs de vijver aan het station en door het park Kalendijk. Het laatste stukje liet ons het mooi gerestaureerde stadscentrum zien (nog niet helemaal af).
GR Gotem-Landen (GR 564) Club: DE GR VRIENDEN VAN AALST Plaats: Gotem Afstand: 27,6 Km Tijd: 6H30 Deelnemers: 32 Pajotten: 1 Weer:Licht tot zwaar bewolkt (12°C)
De GR ging door de fruitstreek en de meeste fruitbomen stonden in bloei. Om halfelf waren we in Gotem en kon de wandeling beginnen. Roger moest nog drie achterblijvers gaan ophalen en na een uurtje stappen waren we in Mettekoven waar we in café Het Martenshof lunchten. Gezellig café met goede bediening. Na het eten werd er goed doorgestapt want we moesten nog 23 Km doen. We passeerden achtereenvolgens Gelinden, Boekhout en Jeuk. In Borlo zijn we wel nog even gaan rusten in de Guilliamshoeve met museum "winter 1944". Daarna ging het via Gingelom naar Landen waar we nog op tijd waren voor onze trein naar Aalst. Het wandelen door de bloeiende boomgaarden maakte deze wandeling wel extra mooi.
Het was wel al 12 uur maar ik wilde toch de 25 Km wandelen. Het bleken er dan ook nog bijna 27 te zijn. Het eerste gedeelte ging van Brakel over de Valkenberg naar Michelbeke. In de sportkantine was de rustpost. Het tweede gedeelte ging rond, op en af de Berendries. Mooie stukjes natuur en mooie vergezichten op Michelbeke en omgeving. Zoals gewoonlijk hier ook enkele vochtige stukken. Heb ook even van dichtbij kennisgemaakt met de plaatselijke modder. Het volgende stuk ging van Michelbeke langs het Mijnwerkerspad naar en door het domein van het kasteel van Lilare. Daarna langs het Kloosterbos en de "Toepkapel" naar de tent als rustpost. Onderweg konden we onze dorst nog lessen met drankjes van de brouwerij Roman. Hier ook weer mooie vergezichten over de Vlaamse Ardennen. Het laatste gedeelte was een wandeling rond Brakel. Tot bijna in Opbrakel en langs het park. Het was een mooie natuurwandeling zijn naam waard.
Ik heb de 18 Km gedaan. De wandeling bestond uit drie stukken. Het eerste gedeelte ging van Nieuwenrode naar Sint-Brixius-Rode. Het ging door de velden en door het domein Nerom. In Sint-Brixius-Rode werd dan een lus gemaakt. Hier waren het voornamelijk veldwegen en door wijken. Het laatste gedeelte bracht ons dan terug naar de vertrekzaaL. Hier was weer wat meer natuur met onder anderen de Birrebeek. Al bij al een afwisselende wandeling
Wandeling van Peter en familie. Zoals we hier gewoon zijn was het weer een echte natuurwandeling. In de voormiddag mochten we de buurt van Baardegem, Moorsel en Meldert verkennen. Een caféstop in Moorsel in een echt mooi cafeetje maakte de wandeling nog interessanter. In de namiddag ging het dan richting Schelde en door de gemeenten Appels en Oudegem. Ook het vertrek- en rustcafé was een juweeltje zoals we er niet meer heel veel aantreffen. Dus proficiat voor het team van Peter.
Samen met Roger op verkenning geweest voor de GR van mei. Met de trein rechtstreeks van Aalst naar Landen. Op een half uurtje bracht de TEC-bus ons naar Avennes. Een klein dorpje en we zaten direct midden de velden en aan de oever van de Mehaigne. Deze rivier bleef zowat de leidraad voor de hele wandeling. Het eerste gedeelte gaat langs een licht golvend parcours voorbij typische dorpjes en grote vierkanthoeven. Cafés zijn we hier niet tegengekomen en hebben in Fallais onze boterhammen buiten opgegeten. Het tweede gedeelte ging dan door de echte Condroz met wat steilere hellingen en nu en dan wat rots formaties. Voor we in Huy waren kregen we wel nog een stevige klim en natuurlijk daarna de afdaling naar het station van Huy. Bevoorrading was mogelijk in Moha (winkeltje).