Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
24-08-2013
2013-08-24 Ieper
Vierdaagse van de Ijzer (Ieper)
Club: VIERDAAGSE VAN DE IJZER (390)
Plaats: Ieper
Afstand: 31 Km
Tijd: 5H30
Deelnemers:
Pajotten:
Weer: Regen! (18°C)
Wat onthouden we:
Weeral de laatste dag!
Van de start tot de middag regen, dan even droog en daarna regen tot het einde.Op sommige plaatsen erg modderig.
Langs de velden ging het eerst naar Vlamertinge.
In Vlamertinge gaan we voorbij enkele soldaten-kerkhoven.
Dan gaat het richting Galgebossen maar daar gaan we niet door.
Via Elverdinge gaan we dan naar Boezinge waar we bij de brouwerij Het Sas verwend worden met een Hommelbiertje of pils. Gelukkig was het nu buiten wat droog.
Daarna ging het dan via Langemark-Poelkapelle en Sint-Jan naar Ieper.
Door de hevige regen was er op de Picanol-site niet veel ambiance.
Het is een heel afwisselende Vierdaagse geweest. Zowel wat het weer als wat het parcours betreft.
Spijtig dat de regen juist op de mooiste stukjes moest vallen.
Vierdaagse van de Ijzer Club: VIERDAAGSE VAN DE IJZER (390) Plaats: Diksmuide Afstand: 33,2 Km Tijd: 5H40 Deelnemers: Pajotten: Weer: Zeer warm en zonnig (20-25°C)
Wat onthouden we:
Wandeling van Diksmuide naar Lo-Reninge en via Alveringem en Lampernisse terug naar Diksmuide. Wandeling voor bijna 100 percent door de polders. In de volle zon was het soms wel erg heet.
In tegenstelling met andere jaren weinig langs het water gewandeld. Tweemaal voorbij de Ijzertoren gewandeld maar tijdens de wandeling was hij 'verstopt'. Ditmaal niet zoveel bevoorrading.
Vierdaagse van de Ijzer (Poperinge) Club: VIERDAAGSE VAN DE IJZER (390) Plaats: Poperinge Afstand: 33 Km Tijd: 5H45 Deelnemers: Pajotten: Weer: S'morgens warm en zwaar bewolkt, in de namiddag regen. (17-21°C)
Wat onthouden we: De Kemmelberg en omgeving stonden hier centraal. Spijtig dat het mooiste gedeelte van de wandeling in de regen was. Door die regen niet zo heel foto's kunnen nemen.
Eerst een stuk met Hubert gewandeld. De terugweg was via Dranouter en Westouter. Terug in Poperinge regende het wat minder maar er was toch wat minder ambiance.
Wat onthouden we: Wandeling van Frans Houtman. Vertrek aan de kerk van Welle. Wandeling bestaande uit twee lussen rond Welle. De eerste ging richting Iddergem en de tweede door de Wellemeersen.
Middagmaal in café Cambrinus in Welle.
Wat onthouden we: Laat vertrokken maar toch om kwart na tien in Mons.
Eerst door Mons gewandeld, langs de hoofdkerk, het stadhuis en de Grote markt.
Buiten de stad ging het dan langs een rustige weg naar Hyon.
Dan een stevige klim tot aan een water reservoir.
Daarna door de velden naar Spiennes.
Daar verlaten we de GR 129 en volgen we de GR 412.
In Saint-Symphorien stappen we eerst voorbij een soldatenkerkhof van de eerste wereldoorlog. Hubert geeft ons wat deskundige uitleg hierover.
Daarna vervolgen we onze wandeling tot in het centrum van Saint-Symporien waar we lunchen en onze dorst lessen. Het is wel het enige café tijdens de wandeling.
Na de middag gaat het door bossen en stukken veld naar Thieu.
Door het warme weer is het allemaal nogal zwaar. De lift op het Centrum kanaal werd niet meer bezocht.
Een paar wandelaars hadden hulp van de "medische staf" nodig.
Vertrek aan de kerk van Terjoden. Niet heel veel volk. Langs het kaatsplein gingen we parallel met de expresweg naar Welle en dan langs de spoorweg terug naar Erembodegem. heb met de regen maar heel weinig foto's kunnen nemen.
Eens een wandeling gaan doen in een streek waar ik nog niet gewandeld heb. De wandeling ging van Budingen langs een oude spoorwegbedding naar Drieslinter. Daar een lus en dan terug naar de startzaal. De weg heen en terug van Budingen naar Drieslinter was vrij recht en allemaal over straten. Wel door de natuur en de velden. We volgden de Grote Gete tot in Drieslinter. De lus in Drieslinter was wel mooi en ging door het doysbroek en en andere natuurgebieden. Salamanders heb ik er niet gezien (is er bekent voor) maar het was wel een vlinderparadijs.
Aaigem lang ongeveer op mijn weg naar huis en heb daar nog 12 Km gewandeld met Roger en Frans. Van Aaigem ging het langs een bekent stuk van onze 2de maandagtocht (van Roger ) naar Woubrechtegem waar de rustpost was. De terugweg ging langs Herzele en Ressegem. Het was een vrij afwisselende wandeling en werd er door de club nog getrakteerd op een biertje.
33e Everbeekse Wandeltochten - Het Laatste Nieuws Wandeldag
Club: EVERBEEKSE WANDELTOCHTEN VZW (282)
Plaats: Everbeek
Afstand: 30 Km (29,5)
Tijd: 5H30
Deelnemers: 2002
Pajotten: 36
Weer: Zonnig en warm. (24°C)
Parcours: 5
Bepijling: 3
Zaal + org: 4
Cola: 130
Z. Bier: 200 (Ename)
De wisselbekertocht van Everbeek is altijd een wandeling met ambiance. We werden ook bij het vertrek en onderweg goed verwend: Een wafel, karnemelk en een biertje van de brouwerij Roman. De onweders waren weg en het werd een mooie wandeldag. Het was ook een wandeling door de natuur en langs de hellingen van de Vlaamse Ardennen. De wandeling doorkruiste de hele omgeving van Everbeek met rustposten in Zarlardinge, Parike en Everbeek-Boven.
Tijd voor de barbecue had ik helaas niet want wilde nog naar Aaigem gaan.