Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
30-09-2017
2017-09-30 Melle
Club: WSV LAND VAN RHODE VZW (3196)
18e Deliriumtocht - 16e 50 Km door het land van Rode
Plaats: Melle
Afstand : 15,1 Km
Weer: Zwaar tot licht bewolkt (14°C - 16°C)
Deelnemers: 1962
Pajotten: 10
♥♥♥♥
In de namiddag heeft het opgehouden met regenen en ben dan nog een toertje van 15 Km gaan wandelen. We stapten eerst richting Kwatrecht door het Geerbos en langs het bijhorend kasteel. Daarna keerden we terug naar Melle en Gontrode en via een ommetje kwamen we dan aan de rustpost in Lemberge.
De terugweg was wat korter en ging door de akkers naar het knooppunt van de autostrade en de spoorweg. Dan was het nog even en waren in de brouwerij Huygh waar onze Delirium Tremens stond te wachten.
Het was alweer onze laatste dinsdagavondwandeling van 2017. Het afscheid nemen begon al bij het begin van de wandeling. Roland en Godelieve stonden ons aan het vertrek aan de Sint-Annazaal op te wachten. De trouwste dinsdagavondwandelaar trakteerde ons nog op een afscheidscadeautje. Bedankt Roland! Het gaat je goed. De wandeling zelf ging eerst langs de wijken Schaarbeek en Sint-Apolonnia en daarna was het een korte rondgang door een nieuw stukje Aalst. Het kruispunt met ondertunneling van de Siesegemlaan en de Gentsesteenweg was het centrale punt. We stapten voorbij het crematorium in aanbouw en door de nieuwe fiets(en voetganger)tunnels.
Aan het einde van de wandeling werden we nog vergast op een natje en een droogje door Jos en Arlette. Iedereen was tevreden en Patrick maakte al een afspraak voor 2018. De eerst wandeling zou doorgaan op dinsdag 27(geen 26) maart 2018. Tot dan en bedankt Patrick en zijn team.
Wie het kort filmpje niet kan openen , kan eens proberen met het eerst te downloaden.
Vandaag dan eindelijk de dagstapper vanuit Temse gaan wandelen. Het is een combinatie van de Streek-GR Reynaertland , de GR 5A Zuid en vele verbindingsstukjes.
Nadat we uit straten van Temse waren, was het prettig wandelen door "het Soete Land van Waes". Grote akkers, weiden en hagen. Eén van de hoogtepunten van de wandeling was de vallei van de Barbierbeek. Een stukje vergeten natuur. Hier was onze verjaardagstop en konden we midden in de natuur genieten van een glaasje of wat ander lekkers. Daarna ging het dan richting 't Gildenhuis in Bazel. Ik had hier voor een alternatieve weg gekozen maar dat zorgde toch voor enige hindernissen! Na het middageten stapten we naar Rupelmonde en zijn we een goeden dag gaan zeggen bij mijnheer Mercator. Vanaf hier was het nog een eind stappen langs de Scheldedijk. In Temse hadden we nog even tijd om het centrum te bezoeken.
Ik ben laat vertrokken en heb tijdens de wandeling zo goed als alleen gewandeld. Nochtans waren er volgens het bord veel wandelaars. Het eerste deel bracht me van Leeuwergem naar Grotenberge. Ik wandelde eerst naar de rand van Zottegem en dus door de velden, daarna liet men mij kennismaken met een uitgebreide KMO zone. Na de rust mocht ik dan door de nieuwe wijken rond het stedelijk ziekenhuis wandelen. Gelukkig was er toch nog een stukje natuur overgebleven en via een knuppelpad kwam ik dan in de buurt van de kerk van Godveerdegem. Vandaar ging ik dan langs het mooie domein Breivelde terug naar de rustpost. Het laatste stuk ging dan zo kort als mogelijk naar Leeuwergem.
De voorlaatste dinsdagavondwandeling van dit jaar ging door in Herdersem. Het was een vrij korte wandeling rondom Herdersem.
Op het einde van de wandeling mochten Patrick, Arlette en André van de dinsdagavondwandelaars een geschenk in ontvangst nemen voor hun inzet om de wandelingen elke week te organiseren.
Weer: Eerst zonnig, dan regenen zwaar bewolkt. (8°C - 16°C)
Deelnemers: 23
Pajotten: 4
Het was wel al de derde maandag van de maand maar vandaag dan toch onze tweede maandagtocht gewandeld. Het vertrek was aan de kerk van Oudegem. Er stonden om 9 uur stipt 22 trouwe wandelaars te wachten op het vertrek. Het was nu eens mijn beurt om de wandeling te leiden. Alhoewel men regen voorspeld had was het bij het vertrek nog mooi weer.
Het eerste gedeelte ging door het dorp van Oudergem en door de kouters van Oudegem en Appels. We stapten door het Appelsveer, een moerassig gebied tegen de Schelde. Dan staken we met het veer Appels-Berlare de Schelde over. We volgden dan een tijdje de Scheldedijk en maakten kennis met de verwezenlijkingen van het Sigmaproject. Via de polders bereikten we dan onze rustpost in taverne 't Oud Brughuys. Als we toekwamen stond de soep al klaar. Er werd ook gretig geproefd van speciale bieren. Tijdens ons verblijf daar was het gaan regenen maar gelukkig was het maar een bui en na een halfuurtje scheen de zon terug. We stapten nu door de velden van Schoonaarde en via Mespelare naar de Dender. Aan de sluis van Schellebelle keerden we dan richting Oudegem. Hieronder vindt je ook de link naar de foto's van de verkenning.
De wandeling ging van Heldergem naar Aspelare en terug. Het was zoals we van de IJsbrekers gewoon zijn een wandeling door de natuur. Tijdens de heenweg stapten we voornamelijk langs de kouters naar Nederhasselt en zo naar de rustpost in Aspelare. De terugweg ging eerst richting Sint-Antelinks en daarna langs een wat heuvelachtig parcours terug naar Heldergem. Het gebruik van de pijlen van Vlaamse Wandel en Jogging Liga vond ik wel verwarrend.
Weer: Eerst licht bewolkt, dan zwaar bewolkt en een bui. (16°C - 19°C)
Ik ben vandaag de dagstapper van 25 september gaan verkennen. Het is een combinatie van de Streek-GR Reynaertland, de GR5A Zuid en niet bewegwijzerde stukken. De aanduiding is op vele plaatsen gebrekkig. Het is een aangepaste versie van het parcours van de originele dagstapper. We vertrekken vanuit Temse en wandelen door de prachtige Barbiervallei(ik begrijp niet waarom met het GR pad hier niet laat langs gaan). Terugkeer is langs Bazel en Rupelmonde en natuurlijk de oever van de Schelde. Veel details ga ik hier verder niet geven. De foto's spreken genoeg denk ik.
Vandaag zijn we aan de kerk in Gijzegem vertrokken. Het wordt al vroeg donker en daarom een wat kleinere afstand. We vertrokken langs de statige Neerhoflaan. Die bracht ons in de kouters tussen Gijzegem en Oudegem. Halverwege draaiden we rechtsom naar Mespelare. Van Mespelare wandelden we door de polders terug naar Gijzegem.
Ik ben in de namiddag nog eens bij onze provinciegenoten in Humbeek gaan wandelen. De kleine afstand was hier ook een traditioneel parcours. Van aan de startzaal gingen we richting kanaal, we stapten daar een kort stukje langs en dan gingen we langs de akkers naar de rustpost in het Parochiaal Centrum van Humbeek.in het centrum van Humbeek. Daar moest dan een lus van 6Km gestapt worden. Het ging door de velden richting Grimbergen. In de verte zagen we de skyline van Vilvoorde en Brussel. Op de terugweg kwamen we nog voorbij de Lourdesgrot en via het kanaal kwamen we dan weer in de startzaal.
De kleine afstanden maakten een traditionele wandeling van Aalst naar Erembodegem en terug. We wandelden langs de rand van Aalst naar Sint Job en langs het kerkhof kwamen we in het Osbroek terecht. Aan de rand van het Osbroek liepen we langs een lange rij Sleedoorn met blauwe bessen. We kwamen dan in Erembodegemdorp en de rustpost. Na de rustpost passeerden we de kapel Onze -Lieve-Vrouw termuren en gingen dan via de laatste moerasbossen van het Osbroek naar het stadspark in herfsttooi. Tenslotte wandelden we door de winkelstraten en het centrum van Aalst terug naar de startzaal.
Voor mij was dit een aan de perfectie grenzende natuurwandeling. Een wandeling bestaande uit drie lussen welke een verschillend stukje natuur lieten zien. Goed uitgepijld en vanuit een nieuwe locatie. Lus 1 ging naar de overzijde van de Schelde. We wandelden hier voorbij Wichelen en door de Bergenmeersen met slikken en schorren en we mochten over het knuppelpad stappen. Lus 2 bracht ons naar een ander deel van het Sigmaplan. We stapten nu door de Wijmeers. Een nog jong natuurgebied met toch al vele watervogels en een wilde natuur. Lus 3 was het traditioneel gedeelte. We wandelden nu door de bossen richting Nieuwdonk.
Voor het eerst waren er meer vrouwelijke dan mannelijke deelnemers! We wandelden eerst richting expresweg en keerden dan terug naar Welle. Daarna stapten we door het natuurreservaat Wellemeersen en mochten we nog eens over de indrukwekkende voetgangersbrug stappen.
Weer: Eerst wat miezerig, dan zwaar bewolkt maar droog (18°C)
Vandaag hebben we het eerste stukje van de kust-GR gewandeld. Bij het vertrek was het wat miezerig maar eenmaal we bij het echte begin van de GR waren hield het op met druppelen. We starten in het Calmeynbos, passeerden het Provinciaal bezoekerscentrum De Nachtegaal en stapten dan door het natuurgebied Oosthoekduinen. Via het Kerkepannebos kwamen we dan in Sint Idesbald. In Koksijde stapten we voorbij de Zuid-Abdijmolen en kwamen dan in de duinen van de Hoge Blekker. Hier was het even zoeken om het juiste pad te vinden. Daarna volgde dan het natuurgebied De Doornpanne en kwamen we in Oostduinkerke terecht. Hier was het dan tijd voor een rustpauze. Het eerste duinengebied dat we na de rust te verwerken kregen was de"Plaatsduinen" en daarna volgde De Spelleplekke. Dan kwam één van de zwaarste stukjes in het natuurreservaat Ter Yde. Eenmaal hier voorbij kwamen we op het strand en konden we van de inspanningen bekomen op het strand. Dan in Nieuwpoort nog de IJzer oversteken en via de yachthaven kwamen we op onze eindbestemming in Lombardsijde. De tram kwam er al direct aan en na een halfuurtje waren we in Oostende.
De wandeling kende twee hoogtepunten: Het Buggenhoutbos en de feestelijkheden bij brouwerij Bosteels. We mochten eerst een stuk door het Buggenhoutbos wandelen. Daarna gingen we door de velden naar de rustpost in de Hooilaart Hoeve. Vandaar was het maar even stappen om in het centrum van Buggenhout te komen. Het was er kermis en erg druk. Ook op de koer van brouwerij Bosteels was er ambiance. De gratis Karmeliet smaakte hier ook weer. Gelukkig was het van daar tot de vertrekzaal niet ver meer. Toch denk ik dat er sommigen niet meer tot daar geraakt zijn.
Merelbeekse Wandeltocht - Herdenkingstocht Maurice De Bruyne
Plaats: Merelbeke
Afstand: 11,0 Km
Weer: Licht bewolkt (18°C)
Deelnemers: 1801
Pajotten: 3
♥♥♥
De beschermde tocht van Wandelclub Postiljon ging van Merelbeke naar Bottelare en terug. Tijdens de heenweg wandelden we door het altijd mooie Gentbos. Ook bij de terugweg gingen we even in het Gentbos. Helaas was de rest veel straten. Gelukkig hadden ze in de vertrekzaal nog een frisse Westmalle.
Ik heb vandaag nog eens in Opwijk mogen wandelen. We wandelden eerst door de dorpskern en daarna ging het richting Merchtem. Een stukje langs de spoorlijn en dan langs de velden (maar verharde wegen) naar de voetbalkantine van Eendracht Mazenzele-Opwijk. Na de rust stapten we naar Droeshout en langs het Diepenbroek terug naar de startzaal.
Onderstaande tekst en de foto's zijn mij door Martine bezorgd.
Dinsdagavondwandeling in Haaltert
Plaats: Kerk Haaltert
Afstand: 8 Km
Deelnemers: 11
Pajotten: 6
Weer: Zeer warm (32°C - 24°C)
Deze avond zijn we gestart aan de kerk van Haaltert bij een temperatuur van 32°.Patrick en André leidden ons via vele kleine baantjes in Haaltert naar veldwegen tussen de mais en door koele bosjes naar Denderhoutem tot bijna in Kerksken. Naarmate de zon onderging werd het ook wat koeler. Na enkele korte rustpauzes waren we terug op onze startplaats en konden nog een glimp opvangen van "kermis Haaltert" bij 24°.
De tweede etappe van de IML wandelig ging door in Verdal. Verdal is een klein stadje aan de Trondheimfjord. We vertrokken vanuit de zaal in Stiklestad (deelgemeente van Verdal). Eerst liepen alle afstanden samen en na een viertal kilometers sloegen de 30 Km-wandelaars af en ze kregen direct een stevige beklimming te verwerken. Eenmaal boven wandelden we door een drassig plateau met kleine meren en bosjes. Na nog wat stijgen en dalen kwamen we dan terug samen met de 24 Km-stappers. We stapten langs een golfterrein door een mooi stukje natuur. Aan de ene zijde de fjord en aan de andere kant bosjes en weide. Langs de baai bereikten we dan terug de vertrekzaal. Daar hebben we onze stempel, diploma en medaille gaan ophalen en nog even gebleven voor de eindceremonie.
Vandaag eerste luik van de tweedaagse gewandeld. Onze autobus heeft ons naar de vertrekplaats in Medstugan gebracht en vandaar moesten we dan naar Sul stappen. Het eerste gedeelte ging langs het meer van Medstugan en was nogal eentonig, daarna kwamen we in het licht beboste gebied en was het aangenaam wandelen door een licht glooiend en dalend parcours. Eerst waren er alleen berkenbomen, maar meer naar beneden stapten we ook door dennenbossen. We hadden zicht op de omliggende bergen welke op sommige plaatsen nog (al) met sneeuw bedekt waren. De bevoorrading was miniem.