Eten en drinken is een belangrijk iets in het zuidwesten. De specialiteit in het algemeen zijn de bereidingen van gans, eend, schaap (in voorgerechten en vooral als hoofdschotel) en "les cabécous" (de ronde schapenkaasjes) na de hoofdschotel. Ook "la mique au petit salées" (zie later). Wat drinken betreft hebben de oudere mensen nog steeds een eigen wijngaard om te voorzien in hun dagelijkse wijn ("petit vin", ong. 9°). Het degustief is onvermijdelijk "prune" (een eau-de-vie van pruimen, 40° à 45°) of "poire" (idem van peren). De betere wijn is natuurlijk de Cahors wijn (een AOC gebied van ong. 4000 ha met ong. 160 producenten ("Chateaux, Domaine, Clos"). Restaurants zijn er in overvloed en hoofdzakelijk in te delen als : gastronomisch (een paar met 1 Michelinster, menus vanaf 50), dorpsrestaurants (menus vanaf 23 waarvan ook vele met een "menu ouvrier" aan 11) en de "Restaurants à la ferme" (menus vanaf 23). In latere berichten zal ik hierover uitgebreider informeren of wordt dit bericht vervangen.
Reacties op bericht (1)
07-11-2009
VELE GROETJES
Ons hele leven zou vol muziek moeten zijn, zodat we op elk ogenblik de, juiste tonen konden vinden. NOG EEN PRETTIGE DAG EN MAAK ER HET BESTE VAN..SLOEFKE.